دروغ‌هاي احمدي‌نژاد - دروغ‌هاي موسوي

7 مهر 1388 ساعت 11:26


دروغ، یكی از گناهان كبیره و از جمله رفتارهای منفور و زشت در فرهنگ ایرانی است. روایت شده است كه مردی خدمت پیامبر (ص) رسید، عرض کرد نماز نمی خوانم و عمل منافی عفت انجام می دهم، دروغ هم می گویم! کدام را اول ترک گویم؟ پیامبر (ص) فرمودند: دروغ را...
دروغ‌های آقاي احمدي‌‌نژاد

برخي چهره‌هاي سياسي و رسانه‌هاي مخالف دولت فعلي، آقاي دكتر احمدي‌‌نژاد را به دروغگويي متهم مي‌كنند. شاخص ترين اين اتهامات را آقاي موسوي در مناظره با ‌آقاي كروبي بيان كرد. جايي كه با ارايه اسنادي از بانك مركزي، نرخ تورم را 25 درصد اعلام و تاكيد كرد آقاي احمدي‌نژاد با اعلام 15 درصدي نرخ تورم ، علنا و بي‌پروا دروغ گفته است.

شايد آقاي موسوي در آن لحظه نمي‌دانست كه دو تعريف و دو نوع محاسبه نرخ تورم وجود دارد: يكي ميانگين نرخ تورم يكسال گذشته كه در خرداد 88 اين رقم 25 درصد بود و ديگري نرخ تورم نقطه به نقطه ( مقايسه سطح عمومي قيمتها در نقطه زماني خاص با سطح عمومي قيمتها در همان نقطه زماني خاص در سال گذشته) در پايان خرداد 88 اين رقم 15 درصد بود. هر دو رقم، تعبيري از نرخ تورم را ارايه مي‌دهند.

ادبيات و نوع سخن گفتن‌ آقاي احمدي‌نژاد به گونه‌اي است كه گاهي در بيان آنچه مي‌خواهد تشريح كند، اغراق مي‌كند. توصيف اغراق گونه از حالت مستمعين سخنراني‌ ايشان در سازمان ملل براي آيه ا... جوادي آملي نمونه‌اي از اين اغراق گويي‌ها است. آنجا كه مدعي شد مستمعين حتي پلك نمي‌زدند. نمونه ديگر، اغراق رييس جمهور در بيان يكجانبه نگري غرب در مساله حقوق بشر طي سخنراني در مراسم روز قدس امسال بود. آنجا كه گفت : وقتي پاي گربه در کشورهایی مثل ما که علیه سیاست های آنها هستند زیر ماشین شهرداری می رود قطعنامه حقوق بشر صادر مي‌كنند...

طبعا منظور آقاي احمدي‌نژاد از اين جمله، توجه دادن مخاطب به رفتار دوگانه غرب در مساله حقوق بشر است نه اينكه غربي‌ها واقعا براي پاي گربه‌اي قطعنامه صادر مي‌كنند. همينطور وقتي ايشان مي‌گويند در فلان كشورها از ما برنامه خواسته‌اند و يا اينكه وقتي مي‌گويند فلان آقا مثل هلو مي‌ماند. آدم مي‌خواهد ايشان را بخورد، قاعدتا منظورشان واقعا خوردن يك آدم (!) نيست، بلكه با تشبيه و استعاره مي‌خواهند منظورشان را به مخاطب خود انتقال دهند.

در فرهنگ ايرانی، اين نوع اغراق گويي، معمولا دروغ تلقي نمي‌شود. مردم كوچه و بازار آنرا «خالي‌بندي» و اهل ادب و فرهيختگي ، آنرا «مبالغه» مي‌نامند.

اين قبيل سخنان و يا حتي بدتر از آن‌ها از آقاي رئيس جمهور طي سالهاي گذشته موارد ديگري هم وجود دارد كه به همين موارد اكتفا مي كنيم. البته مبالغه و اغراق گويي براي رييس جمهور كشورمان هرگز پسنديده نيست حتي اگر به قصد تشبيه و استعاره يا جلب توجه مخاطب و يا حتي ادخال سرور بيان شود، چه رسد به دروغ.

دروغ‌هاي آقاي موسوي

ميرحسين موسوي در بهار 88 پس از دو دهه عزلت و گوشه‌نشيني سياسي ناگهان به شكلي پر سر و صدا در صحنه سياست و رسانه‌هاي كشور ظاهر شد اما متاسفانه ايشان هم از دروغگويي دور نماند.

به عنوان نمونه آقاي موسوي در سوم ارديبهشت ماه در پاسخ به دانشجوي مشهدي درباره علت غيبت 20 ساله‌اش گفت كه رسانه ملي در اين مدت به سراغ او نرفته است. جمله‌‌اي كه همه خبرنگاران با سابقه صدا و سيما و غير صدا و سيما مي‌دانند كه واقعيت ندارد. آقاي موسوي همچنين در سخنراني‌هاي انتخاباتي بطور مكرر از هزينه‌شدن 300 ميليارد دلار درآمد نفتي در دولت نهم خبر مي‌داد كه البته اين رقم نيز مبالغه آميز بود. علاوه بر اين اگر بيان رقم 15 درصدي تورم توسط آقاي احمدي‌نژاد دروغ باشد، همچنان كه دليل آن در ابتداي اين نوشتار ارايه شد، بيان رقم 25 درصدي تورم هم توسط آقاي موسوي هم دروغ بوده است. البته همچنان كه ذكر آن رفت هيچ كدام از اين دورقم دروغ تلقي نمي‌شود.

بهتر است اين بيانات غيرواقعي آقاي موسوي را از نوع احمدي‌نژادي آن يعني اغراق گويي و مبالغه بدانيم. چرا كه به هر حال بايد به مسلمان با حسن ظن نگاه كرد.

اگر مبالغه‌هاي ياد شده آقاي موسوي در جريان انتخابات، قابل گذشت باشد، دروغ بزرگ و فتنه‌آميز ايشان در 22 خرداد 88 هرگز قابل گذشت نيست. آقاي موسوي در روز 23 خرداد صريحا، مجريان و ناظران انتخابات 22 خرداد را به تقلبي بزرگ و فراگير متهم كردند. اين دروغ و اتهام بزرگ، لفظي و سهوي نبود، بلكه كتبي و موكد ابراز شد.

ايشان روز 23 خرداد نگفت شايد تقلب شده باشد،‌ نگفت آرا بازشماري شود شايد اشتباه شده باشد ... ايشان به شكل قطعي و صريح از شعبده‌بازي و صحنه‌آرايي سخن گفت و با عباراتي شديدا تحريك كننده و هيجان برانگيز، طرفداران خود را به خيابان فراخوانده و شد آنچه نبايد مي‌شد ...

در اينكه بحران پس از انتخابات بد مديريت شد و در جريان مقابله با معترضان، گاهي حدود قانوني زير پا گذاشته شد، شكي نيست.

همه قانون شكنان و جنايتكاران بايد عادلانه و قاطعانه محاكمه و مجازات شوند. اما نبايد فراموش كرد كه جرقه آشوبها و التهابات پس از انتخابات، از ادعاي اثبات‌نشده آقاي موسوي شروع شد. ادعايي بسيار بزرگ و فاجعه‌آميز كه آقاي موسوي تاكنون هيچگاه حاضر نشده درباره جزئيات و دلايل ابراز آن به خبرنگاران توضيح دهد.


کد مطلب: 54370

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdciupaw.t1a5y2bcct.html?54370

الف
  http://alef.ir