معلمان لشکر فرهنگی نظام

بخش تعاملی الف - علی اکبر ارشادی

13 ارديبهشت 1394 ساعت 12:07


در جریان مبارزات قبل از انقلاب ،نقش معلمان چه به عنوان مبارز وزندان رفته وچه به عنوان آگاهی دهنده در مدارس ،نقشی قابل توجه بوده است.

بعد از پیروز ی انقلاب ودر سخت ترین آزمون مردم، یعنی اقدامات ضد انقلاب وسپس جنگ تحمیلی، این قشر درد کشیده ودرد آشنا در صف اول مبارزه قرار گرفتند. فرماندهان دلاور فرهنگی که در این راه شهد شهادت نوشیدند، معلمان رزمنده ای که به همراه دانش آموزان خود در جبهه ها حاضر شدند، و ۴۲ هزار شهید دانش آموز و فرهنگی گویای این نقش ماندگار است.

در انتخابات که تجلی ونماد جمهوریت نظام است نیز معلمان بار اصلی را بر دوش داشته اند .قریب به ۸۰در صد مجریان وبر گزار کنندگان انتخابات وبه عنوان نما یندگان فرماندار ،بازرس وناظر ،فر هنگیان بوده اند.در نظر سنجی های انجام گرفته ،یکی از مورد اعتماد ترین قشر ها ،معلمان هستند.

نقش پر رنگ معلمان در جامعه ،هیچ جایگزینی ندارد .قریب به یک میلیون معلم در زندگی اجتماعی وشغلی حدود ۱۱میلیون دانش آموز و۸میلیون خانواده ی ایرانی تاثیر غیر قابل انکاری دارند.حضور فرهنگیان در هیات مذهبی، انجمن ها،مساجد و محافل مذهبی ودینی اعتبار خاصی به این محافل برای جذب نوجوانان وجوانان می دهد. بدون توجه ویا توجه کمرنگ به معلمان، هیچ الگوی اصلاحی در جامعه به سر انجام نخواهد رسید وهیچ جایگزینی برای این قشر تا ثیر گذار وجود ندارد.

مقام معظم رهبری در تبیین این نقش مهم می فرماید: اهمیت دادن به معلم یک اصل مهم ودرجه ی اول در نظام است. ریاست محترم جمهور آقای دکتر روحانی هم ،از معلمان به عنوان ستون فقرات جامعه نام می برند. اما این همه ی قضایا نیست. مشکلات معیشتی معلمان، چنان این قشر فرهنگی را در منگنه قرار داده است که باور اینکه زمانی این مشکلات حل خواهد شد، دور از ذهن به نظر می رسد.

مشکلاتی مزمن که رفته رفته موقعیت اجتماعی معلمان را به مخاطره جدی انداخته است. معلمان که همیشه ثابت کرده اند مدافع سر سخت ارزش ها ی انقلاب ونظام هستند و در این راه حاضرند سختی هارا به جان بخرند، امروز در برابر بی مهری ها وتبعیض ها، چاره ای جز اعتراض ندارند تا فریاد خود را هر چند در قالب تجمع سکوت به گوش مسئولان بر سانند. عملکرد ناقص در ادوار گذشته توسط مسئولین امر برای کم کردن این مشکلات، می رود تا عنصر حیاتی اعتماد را از میان این قشر، از میان بر دارد.

کاری که اگر انجام شود، اثرات جبران ناپذیری بر جای خواهد گذاشت. بیماری کم توجهی به مشکلات معیشتی معلمان با وجود توجه به زندگی دیگر کارمندان دولت، این قشر زحمتکش را نا امید از حل مشکلات خود، به یک قشری تبدیل خواهد گرفت که در برابر روال عادی و پدیده های اجتماعی، در کنار گود قرار بگیرند و نه در داخل.


کد مطلب: 269429

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcj8he8huqemxz.fsfu.html?269429

الف
  http://alef.ir