درباره تحولات بعد از 22 خرداد

26 خرداد 1388 ساعت 14:47


شيريني انتخابات باشكوه 22 خرداد با سلسله تحولاتي تلخ و مشكوك در حال ضايع‌شدن است، انتخاباتي كه پس از تبليغات تلویزیونی و خياباني پرشور و تقريبا آرام، نشان از رشد سياسي چشمگير ملت ايران مي‌داد. درباره تحولات اخير، تذكر چند نكته ضروري است:

1. درباره تصمیم های آقای موسوی

تصميم آقاي موسوي براي استفاده از روش‌هاي قانوني در اعتراض به نتايج آرا، تصميم مباركي است. اي كاش ايشان از همان ابتداي كار چنين روشي را برمي‌گزيدند. آقاي‌موسوي مي‌توانند بر اساس قانون درباره هر صندوقي كه اعتراض دارند، مداركشان را به شوراي نگهبان ارايه كنند تا با حضور خودشان بازشماري شود. آقاي موسوي نبايد فراموش كنند كه «احساس تقلب» يا اينكه «در فلان شهر كه مردم استقبال بيشتري از ما كردند چرا كمتر راي آورديم»، دليل و مدرك كافي و قابل قبول براي تقلب درانتخابات نيست.

آقاي موسوي همچنين نبايد فراموش كنند كه در انتخابات رياست جمهوري تنها آراي "شهر تهران" ملاك نيست، بلكه راي كل ايران از جمله روستاها و شهرهاي كوچك هم در تعیین رئیس جمهور ایران موثر است.

اگر آقاي موسوي پس از ارايه مدارك و بازشماري صندوقهايي كه به آنها شكايت دارند نتوانند تقلب چشمگير در نتايج انتخابات را اثبات كنند، عذرخواهي از افكار عمومي، خانواده مقتولان و كساني كه بر اثر آشوب‌ها خسارت ديدند، حداقل كاري است كه ايشان بايد انجام دهند.

از آقای موسوی همچنین انتظار می رود حمایتهای سران غربی را از خود و هوادارانش قویا رد و اعلام کنند برای رسیدن به اهدافشان نیازی به حمایت خارجی ندارند.

اگر آقاي موسوي نتوانند تقلب گسترده در انتخابات (جابجايي 10 ميليون راي به نفع آقاي احمدي‌نژاد) را ثابت كنند، چه خوب است در صحنه سياسي مانده و با تشكيل حزب، ايده‌ها و برنامه‌هايشان را پيگيري و از ظرفيت انساني و طرفداران قابل ملاحظه ايجاد شده به شكلي صحيح استفاده فرمايند. كمك به دولت براي اجراي صحيح‌تر برنامه‌هاي درست و بازداشتن دولت از تصميمات غلط يا اجراي نادرست برنامه‌هاي مصوب مي‌تواند بزرگترين خدمت حزب آقاي موسوي به ملت و ميهن عزيز باشد.

2 – درباره سخنراني آقاي احمدي‌نژاد در ميدان ولي‌عصر

سخنراني يكشنبه شب‌ آقاي احمدي‌نژاد در ميدان ولي‌عصر تهران به بهانه جشن پيروزي در انتخابات از جهات زيادي غيرقابل قبول و نادرست بود.

از رييس جمهور اين كشور بزرگ و متمدن انتظار مي‌رفت پس از پيروزي در يك رقابت سنگين، جوانمردانه از طرفداران نامزدهاي رقيب و هر سه نامزد دلجويي كرده و شيريني پيروزي را به آنها هم بچشاند و آنها را در اين پيروزي سهيم كند. در حالي كه آقاي‌احمدي‌نژاد در مركز تهران (شهري كه در آن اكثريت آرا را نياورده است) علنا طرفداران انبوه نامزد رقيب را تحريك كرد.

صحبت‌هاي ايشان عليه رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام و سكوت تاييدآميز‌شان هنگام نوهین به رئیس مجمع تشخیص مصلحت و تحريك جمعيت به شعار عليه جناب آقاي هاشمي رفسنجاني هم به هيچ وجه پذيرفتني نيست. آقاي احمدي‌نژاد اگر مدركي از خانواده و اطرافيان آقاي هاشمي دارند بايد آنرا براي رسيدگي به دادگاه ارايه كنند نه اينكه موضوع مبارزه با فساد را برخلاف فرمان صريح رهبري به موضوعي شعاري و تبليغاتي تبديل كنند.

سوء استفاده‌ آقاي احمدي‌نژاد از موضوع مبارزه با فساد در تبليغات انتخاباتي يكي از جنبه‌هاي تاريك اين انتخابات بود. چرا كه ايشان بعد از 4 سال تعلل ، به فكر انتشار اسامي مفسدان افتاد و این کار را هم ناقص، مبهم و از مسيري خارج از دادگاه و محكمه انجام داد.

3 – درباره اطلاع رساني متن و حاشيه و بعد از انتخابات

مسوولان جمهوري اسلامي در رده‌هاي مختلف عادت ندارند مردم و افكار عمومي را در جريان اطلاعات و تحولات روز قرار دهند. در مسايل مختلف و از جمله همين انتخابات، مسوولان اجرايي و نظارت از بسياري جزئيات مطلع هستند كه اگر افكار عمومي را با آن آشنا كنند، شائبه تقلب موثر تا حد زيادي فروكش خواهد كرد. اعلام نسبت آراي نامزدها در شهرستانهاي مختلف در روز گذشته همين اثر را داشت و تاحدود زیادی شائبه تقلب را کم رنگ کرد. اعلام جزيي‌تر آراء تا نتايج تك تك صندوق ها و بخصوص شفاف‌سازي فرايند اجرا و نظارت بر انتخابات مي‌تواند تا حد زيادي از تاثیر گذاری شبهه‌ها و شايعه پراكني‌هاي بد دلان، پيشگيري كند.

متاسفانه صدا و سيما هم بعد از انتخابات به وظيفه اطلاع رساني خود بسيار بد عمل كرد. اصولا چرا صدا و سيما آقاي ميرحسين موسوي را بايكوت خبري كرده و چرا از ايشان دعوت نمي‌كند بيايد حرفهايش را بزند و استدلالهايش را مطرح كند؟ مگر پاسخ كافي و روشن براي ادعاهاي ايشان وجود ندارد؟ سانسور اخبار آقاي موسوي متاسفانه اين شائبه را پيش مي‌آورد كه نكند حق با ايشان است؟!

در شرايطي كه چندين شبكه ماهواره‌اي خائن و روباهي مثل تلويزيون بي بي سي روبروي ماست، چرا تريبون‌‌هاي رسمي كشور بايد آقاي موسوي را بايكوت كنند؟

البته اقدام سایت های اینترنتی حامی آقاي موسوي در تحريك هوادارانشان به ریختن در خیابانها و سکوت اولیه ایشان، واقعا حيرت انگيز است؛ اما بهتر نبود مواضع ایشان، شفاف و از طريق رسانه‌هاي رسمي به اطلاع عموم مي‌رسيد تا اينطور شايعات و توهمات دروغ بر افكار عمومي مستولي نشود؟

از روز 5 شنبه شبكه پيامك كشور هم به دليل روشني (جلوگيري از سوء استفاده اتاق شایعه پراکنان و اغتشاشگران) قطع است. مسوولان حتي صادقانه دليل اين موضوع ساده را هم به مردم نمي‌گويند. وقتی مسئولان مردم را محرم نمی دانند و به روشن سازی صادقانه ابهامات و شایعات بی اعتنایی می کنند؛ شایعات به تدریج باور می شود و دیگر سخت مي‌توان به طرفداران آقاي موسوي قبولاند كه تقلب موثری در كار نبوده است.

4- درباره عملكرد دستگاه‌هاي امنيتي

عملكرد دستگاه‌هاي امنيتي هم در ماجراهاي اخير، عجيب و سوال برانگيز است.

با وجودي كه علايم و شواهد؛ تهديدهاي صريحي درباره اغتشاش در صورت راي نياوردن آقاي موسوي وجود داشت، جاي تعجب است كه چرا پليس در حمله عصر شنبه به اموال عمومي غافلگير شد و در اغلب صحنه‌ها يا حضور نداشت، يا دخالت نمي‌كرد و يا منفعل و سردرگم بود.

جاي سوال اينجاست كه چرا با وجود حضور پليس در خيابانهاي اميرآباد شمالي، عده‌اي با هويت نامعلوم(!) مي‌توانند وارد خوابگاه كوي دانشگاه تهران شوند و به شكلي وحشيانه و بدون تبعيض؛ دانشجويان را مضروب و اموالشان را تخريب كنند چنين اتفاق شومي از اصفهان نيز گزارش شده است.

چرا نيروهاي امنيتي سرشاخه‌ها و ساماندهي كنندگان اوباش و اغتشاشگران را دستگير نمي‌كند و چرا مقامات امنيتي درباره نحوه برخورد با تجميعات ضد و نقيض حرف مي‌زنند؟

درباره حادثه تلخ و نفرت انگیز کوی دانشگاه تهران، از رئیس محترم مجلس شورای اسلامی انتظار می رود دستور بموقع و مهم خود برای پیگیری موضوع توسط هیاتی از نمایندگان مجلس را از طرف ملت تا رسیدن به نتیجه و اشد تنبیه متخلفان پیگیری کنند.

هر چند عملكرد آقاي موسوي كه در ابتدا بجاي اعتراض قانوني به نتايج آرا، طرفدارانش را تحريك به اغتشاش كرد، به شدت زير سوال و غير قابل قبول است ، اما درباره سوالات فوق، شخص رييس شوراي عالي امنيت ملي بايد به ملت و نمايندگان در مجلس پاسخگو باشند، آقاي احمدي‌نژاد بايد پاسخگو باشند كه چرا در زمان التهاب طرفداران آقاي موسوي با سخنانش در ميدان ولي‌عصر به روي آتش آنها بنزين ريخت؟ * * *
ماجراهاي اخير، افكار عمومي را نگران و ملتهب كرده است. اخبار رسيده حاكي است بسياري از كسب و كارها دچار ركود شده، معاملات تجاري و كاري به عقب افتاده و حتي وقت‌ مطب‌هاي پزشكان نيز توسط بيماران لغو می شود.

آنچه مسلم است قبل از هر چيز ملت آرامش و امنيت مي‌خواهند. ابتدا بايد امنيت برقرار شود و بعد به حساب اشتباهات و خلاف‌ها رسيدگي شود.

مردم براي ايراني آبادتر و زندگي بهتر پای صندوق های رای حاضر شدند نه اينكه شاهد ناامني و اغتشاش باشند.


کد مطلب: 47649

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjhmex.uqeaxzsffu.html?47649

الف
  http://alef.ir