چانه‌زنی‌های سیاسی جواب داد؛

افزایش سهم اصلاح‌طلبان در کابینه دوازدهم

بخش سیاسی الف، 18 مرداد 96

صبح نو , 18 مرداد 1396 ساعت 9:15


سرانجام رایزنی‌ها، چانه زنی‌ها و گمانه زنی‌ها درباره کابینه دوازدهم به پایان رسید و اسامی وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در نشست علنی روز سه‌شنبه پارلمان توسط آقای حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تقدیم هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی شد.

پیش از این، نام آقای خاکی صدیق به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت علوم در رسانه‌ها منتشر شده و وی نیز در گفت و گو با رسانه‌ها این موضوع را تائید کرده بود اما در فهرست ارائه شده به مجلس اسامی 17 وزیر ارائه شده و نامی از وزیر پیشنهادی وزارت علوم دیده نمی‌شود. معاون پارلمانی رئیس جمهور در این زمینه توضیح داد: «برای وزارت علوم فعلاً آقای رئیس جمهور کسی را پیشنهاد نکردند و موضوع در حال بررسی است. براساس آیین نامه داخلی مجلس، رئیس جمهور دو هفته وقت دارند که وزرا را پیشنهاد کنند. امروز ۱۷ نفر را پیشنهاد کرده و در فرصت باقی مانده یک وزیر دیگر را هم معرفی خواهند کرد.»

وزرای خط خورده

از میان وزرای معرفی شده 8 وزیر شامل  آقایان فخرالدین احمدی دانش‌آشتیانی، محمود واعظی، علی طیب‌نیا، مصطفی پورمحمدی، سردار حسین دهقان،  محمدرضا نعمت‌زاده، سیدرضا صالحی‌امیری و حمید چیت‌چیان از کابینه یازدهم خط خورده و مابقی (10 وزیر) در سمت خود ابقا شده‌اند. البته یک نفر از آنان یعنی آقای محمود واعظی از جایگاهی به جایگاه دیگر در کابینه نقل مکان کرده است.

ترکیب معاونان

از ترکیب معاونان رئیس جمهور و روسای برخی سازمان‌ها که از اعضای کابینه محسوب می‌شوند نیز تعدادی تغییر خواهند کرد که بر اساس اخبار منتشره، آقای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ماند و خداحافظی حجت الاسلام مجید انصاری از معاونت حقوقی، آقای محمد شریعتمداری از معاونت اجرایی، آقای محمد نهاوندیان از ریاست دفتر رئیس جمهور و خانم احمدی‌پور از سازمان میراث فرهنگی قطعی شده و از این میان افرادی چون آقای حسینعلی امیری معاونت پارلمانی، آقای جمشید انصاری ریاست سازمان امور اداری و استخدامی و آقای محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه حضورشان در دولت دوازدهم قطعی شده است. آقای واعظی در جایگاه آقای نهاوندیان یعنی رئیس دفتری با دولت همکاری می‌کند و نهاوندیان نیز معاون اجرایی می‌شود.

معاونت جدید به ریاست صالحی امیری

همچنین دولت قصد دارد معاونت جدیدی به نام «معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی» در دولت دوازدهم به ریاست آقای سید رضا صالحی امیری ایجاد کند که روز گذشته امیری در این زمینه توضیح داد: «یکی از نقدهایی که به دولت وارد می‌کردند این بود که اقدامات و دستاوردهای دولت به اندازه کافی اطلاع رسانی نمی‌شدند؛ لذا ایده‌ای در دولت وجود دارد که شرایطی فراهم شود تا دولت بتواند خدمات بخش‌های مختلف را به درستی به مردم معرفی کند و ممکن است چنین معاونتی ایجاد شود.»

گرایش سیاسی کابینه

اما یکی از موضوعات مورد بحث قبل از معرفی کابینه، ترکیب سیاسی آن بود. اصلاح طلبان که خود را فاتح انتخابات می‌دانستند، بر این عقیده بودند که باید سهم بیشتری در دولت داشته باشند. حال به نظر می‌رسد چندان ناراضی این ترکیب نباشند چراکه ترکیب کابینه رنگ و بوی اصلاح‌طلبانه به خود گرفته است. در واقع می‌توان این کابینه را محصول نادیده گرفته شدن تفکر مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و قدرت گرفتن تفکر اصلاح طلبان چپ نامید.جهانگیری که پیش از این خبر قهرش با روحانی به گوش می‌رسید و در چند سخنرانی اخیر هم با گلایه‌هایش این دلخوری را به رئیس دولت مخابره کرده بود، با خط خوردن نام نهاوندیان از وزارت اقتصاد و جایگزین شدن کرباسیان، به نظر می‌رسد توانسته است تیم اقتصادی دولت را در دست بگیرد.کابینه پیرتر!

اما یکی از قول‌های رئیس جمهور در ایام تبلیغات انتخاباتی آن بود که دولت دوازدهم دولت جوان‌تر و پویاتری نسبت به دولت یازدهم باشد؛ اما با معرفی 17 وزیر، میانگین سنی کابینه دوازدهم از کابینه قبلی خود پیشی گرفت و از 56 به 57 رسید. البته در گرفتن میانگین نهایی سن کابینه باید منتظر نام معاونان و وزیر علوم هم باشیم.


کد مطلب: 500151

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjiyeivuqeyvz.fsfu.html?500151

الف
  http://alef.ir