طنز/ ثروتمندان ایران (1): حاج‌محمدجواد بلورپیوند

امید مهدی‌نژاد، 20 اردیبهشت 93

20 ارديبهشت 1393 ساعت 10:40


اشاره:
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران ضمن بیان این نکته که «تعداد میلیاردرهای ایرانی مشخص نیست، زیرا خیلی از آنها از ترس این‌که مبادا شناخته شوند و حاشیه امنیتی‌شان پایین بیاید و موقعیت‌شان به خطر بیفتد خود را مخفی می‌کنند یا خودشان را خیلی کمتر از چیزی که هستند نشان می‌دهند»، وعده داد: «به منظور شکستن این تابوی قدیمی و القای این مطلب که تولید ثروت و ثروتمند بودن ارزش محسوب می‌شود، با همکاری مرکز تجارت جهانی ایران و حمایت دولت محترم، اسامی، مشخصات و زندگینامه ثروتمندان واقعی کشور و مردان بزرگ اقتصاد ایران را با مدارک و ادله مستند و قابل قبول تهیه و در قالب کتاب نفیسی به زبان فارسی و انگلیسی چاپ و در داخل و خارج کشور توزیع کنیم.»

در پی این مژده روحبخش، سرویس نخبگان اقتصادی الف بر آن شد تا با معرفی ثروتمندانی که می‌شناسد، گام‌های بلند، کوتاه و متوسطی را برای یاری رساندن به مرکز تجارت جهانی، به جهت انجام این اقدام خداپسندانه بردارد. لذا از این هفته در همین مکان اسامی، مشخصات و زندگینامه برخی از ثروتمندان واقعی کشور را ـ که بر اساس اسناد موجود تهیه و تدوین شده است ـ در سایت به نمایش خواهد گذاشت. باشد که تابوی قدیمی شکسته شود.
::

ثروتمند شماره یک: حاج محمدجواد بلورپیوند

مشخصات
سن: ۶۴ سال
محل تولد: تهران
تحصیلات: دیپلم طبیعی
تعداد فرزندان: ۴ فرزند
شغل: فعال بازنشسته اقتصادی
محل سکونت فعلی: خیابان فرشته

زندگینامه
حاج محمدجواد بلورپیوند (سَقَط‌فروش سابق) به سال ۱۳۳۰ در محله پامنار تهران دیده به جهان گشود. وی ششمین فرزند خانواده‌ای بود، که مثل سایر خانواده‌ ها، خانواده‌ای اصیل، فرهنگدوست، مذهبی، شگفت‌انگیز و زحمتکش بودند. محمدجواد از کودکی در کنار تحصیل در تیمچه سقط‌فروشان بازار تهران به کار و فعالیت مشغول شد. پادویی، باربری، شاگردی، ارائه خدمات مناسب، دستیاری در امور محوله، انبارداری و حسابداری تخصصی از فعالیت‌های محمدجواد بلورپیوند، تا پیش از پیوند فرخنده او بود. محمدجواد پس از مدتی به عنوان مسئول واحد دراماتیک در حجره حاج رجب بلوراندام، که به تجارت ظروف آشپزخانه اشتغال داشت، مشغول به کار شد. وی توانست مراتب همت و پشتکار خود را در معرض نظر حاج رجب بلوراندام قرار داده و اعتماد او را به سمت خود جلب کند. به همین سبب چندی بعد با صبیه حاج رجب ازدواج کرد و به منصب دامادی و در نتیجه قائم‌مقامی ایشان منصوب شد. ازدواج بلورپیوند نقش عمده‌ای در پیشرفت‌های اقتصادی وی داشت، چرا که پشت هر مرد موفق، زوجه‌ای فداکار و ابوالزوجه‌ای شایان ذکر قرار دارد. ایشان به حدی تحت تأثیر فداکاری همسر خود قرار گرفت، که نام خانوادگی خود را از سقط‌فروش به بلورپیوند تغییر داد.

حاج‌ محمدجواد بلوپیوند فعالیت‌هایش را در زمینه واردات لوازم خانگی ادامه داد و در اواسط دهه پنجاه، به‌واسطه حضور برخی کمپانی‌های بزرگ خارجی تولیدکننده ظروف آشپزخانه، نمایندگی انحصاری محصولات چندین برند مشهور را از آن خود کرد. بلورپیوند همزمان با فعالیت‌های اقتصادی، به فعالیت‌های فرهنگی نیز روی آورد و در سال‌های منتهی به انقلاب با فعالیت‌های مستمر در زمینه هماهنگی، هم‌افزایی و کمک فکری، یاری‌رسانی‌های شدیدی به برخی نیروهای مذهبی مبازر انجام داد و به سهم خود نقش شایانی در پیروزی انقلاب ایفا کرد. وی بعد از انقلاب نیز در سال‌های جنگ با حضور معنوی در پشت جبهه‌های نبرد حق علیه باطل، به پیروزی رزمندگان اسلام نیز کمک‌های قابل توجهی نمود، به طوری که اسناد آن در آلبوم‌های عکس بلورپیوند موجود است. گفتنی است کمک‌های حاج‌محمدجواد بلورپیوند به جبهه‌ها به حدی بود که یکی از ایستگاه‌های صلواتی پشت جبهه را که میان رزمندگان آب خنک توزیع می‌کرد، به نام ایستگاه صلواتی بلورپیوند نام‌گذاری کرده بودند.

حاج محمدجواد بلورپیوند پس از اتمام جنگ فعالیت‌های خود را گسترش داد و علاوه بر واردات لوازم خانگی، به واردات لوازم صوتی و تصویری، گوشی موبایل، عینک طبی، پارچه زیرشلواری، لوازم‌التحریر، ساعت رومیزی و لوازم آرایش پرداخت و در تمامی این عرصه‌ها بدون ذره‌ای بهره‌گیری از روابطی که داشت، و صرفاً بخاطر شایستگی و همت والای خود، به موفقیت‌های عمده‌ای دست یافت. بلورپیوند در عرصه صادرات همزمان با واردات (که از شگردهای ویژه ایشان برای فرار از مالیات است) نیز فعالیت‌های عمده‌ای داشت و هم‌اکنون در سه کشور سری‌لانکا، جزایر کومور و جزیره خودمختار پاندول در کشور مالدیو، برند بی‌پی (مخفف بلورپیوند) در کنار برندهایی چون تفال و مولینکس، از موفق‌ترین برندهای تجاری در زمینه آشپزخانه به شمار می‌آید.

بلورپیوند اکنون در کمال خوشی و خرمی دوران بازنشستگی را می‌گذراند، اما از دور بر فعالیت‌های اقتصادی که توسط فرزند برومندش آرتین اداره می‌شود نظارت دارد. گفتنی است سه تن از فرزندان حاج‌محمدجواد بلورپیوند در آمریکا مشغول به کار و تحصیل و خدمت به جامعه بشری هستند و یک نفر از آنها (آرتین عزیز) در تهران به اداره فعالیت‌های اقتصادی پدر اشتغال دارد.

حاج‌محمدجواد بلورپیوند تاکنون شانزده بار توفیق زیارت خانه خدا را داشته است که شش بار آن تمتع و یک بار آن عمره بوده است.


کد مطلب: 225562

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjmie88uqe8iz.fsfu.html?225562

الف
  http://alef.ir