به همراه اهم اظهارات مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی بهداشت؛

ستاد مدیریت‌ بحران دارو و لوازم‌ پزشکی تشکیل می‌دهیم/ ۱۵ سال زمان برای پزشک خانواده

بخش داخلي الف، 22 مرداد 92

22 مرداد 1392 ساعت 19:30


لاهوتی، مخالف
قاضی‌زاده هاشمی 6 ماه مدیریت یک دانشکده را به دلیل مشکلات نتوانست تحمل کند، حال چه تضمینی هست که وزارت را رها نکند/ پزشکان دولتی نباید در بخش خصوصی فعال باشند اما شما خودتان مُبَشِّر بخش خصوصی هستید
 
-نظام بیمه‌ای کشور با تعدادی زیادی از افراد روبرو است که دفترچه بیمه دارند اما خدمات مناسب دریافت نمی‌کنند. اما نگفتید چه برنامه‌ای دارید؟ شما گفته‌اید اطلاعی از شرایط حاکم بر کمیسیون بهداشت مجلس و دیدگاه‌های نمایندگان ندارید، چگونه می‌خواهید با مجلس تعامل کنید؟بخش دولتی شرایط خوبی ندارد و قابل اعتماد نیست و شما که مبشر بخش خصوصی هستید، چه برنامه‌ای برای بخش دولتی دارید؟ در برنامه خود سخنی در خصوص 8 هزار دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران که با تشکیل دانشگاه علوم پزشکی ایران، حقشان تضییع شده است، نگفته‌اید.
 
عبدی، موافق
مشکل اصلی بهداشت و درمان کشور نه بودجه، که 'مدیریت و برنامه' است/ قاضی‌زاده با مدیریت جهادی می‌تواند مسائل را دنبال کند. تخصص ممتاز، تعهد مثال‌زدنی و ارائه برنامه منطبق بر اسناد بالادستی، از ویژگی‌های وی است. ملاک در تعیین کارگزاران نظام "تعهد و تخصص" است که این دو عامل در روحیات و توان قاضی زاده دیده می‌شود؛ بخاطر همین 175 نماینده برای موافقت با وی ثبت‌نام کرده بودند
 
وی با مدیریت جهادی، می‌تواند مسائل این بخش را دنبال کند؛ تدوین برنامه جدید آموزشی برای تقویت نیروی انسانی بهداشت و درمان شهرهای زیر 200 هزار نفر از جمله برنامه‌های مهم قاضی زاده است.  با توجه به تخصص ممتاز، تعهد مثال‌زدنی و برنامه منطبق بر قانون و اسناد بالادستی که قاضی‌زاده ارائه کرده است، انتظار می رود با رأی بالا به وی مقدمات بازسازی این وزارتخانه را فراهم آوریم.

قاضی‌پور، مخالف
نظارت بر وضعیت بیماران اورژانسی و حوزه دارو و غذا از مهمترین مسائل امروز بهداشت و درمان است که در برنامه‌های وزیر پیشنهادی بهداشت نیامده است. این سؤال وجود دارد که آیا بر عملکرد پزشکان نظارت خواهد شد. نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: این سؤال وجود دارد که آیا در برنامه‌های وزیر پیشنهادی "توجه به تولید داخل در زمینه دارو" وجود دارد یا خیر و چه برنامه‌ای برای رفع مشکلات بخش بیمه‌ای دارد؟ تا شاهد مشکلات بیشتر برای جان و مال مردم نباشیم.

آصفری، مخالف
کسی مخالف شخصیت علمی دکتر هاشمی نیست اما ایشان در برنامه ارائه شده خود به صورت گذرا از مشکلات بیماران خاص و هزینه‌های بالای دارو و درمان عبور کرده است/ آیا برنامه‌ای برای حل معضل پزشکان دوشغله دارید؟
 
منظری توکلی، موافق
قاضی‌زاده دارای 353 اثر ارزشمند علمی، سوابق ارزشمند مدیریتی و محقق برتر جشنواره‌های پزشکی است/ داشتن روحیه جهادی و سوابق مدیریت بحران، برجسته‌ترین ویژگی وزیر پیشنهادی بهداشت است
 
 
دفاعیات وزیر پیشنهادی بهداشت:
بعد از حرف‌های موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی، نوبت حسن هاشمی، وزیر پیشنهادی بهداشت بود که از برنامه‌هایش دفاع کند.
 
او در ابتدای صحبت‌هایش با ابراز امیدواری از این که این دولت، دولتی باشد که در زمینه بهداشت موثر واقع شود، گفت: از حسن توجه شما به بخش بهداشت و درمان کشور خوشحالم خصوصا حضور اعضای محترم پیشنهادی دولت و معاون اول رییس جمهوری و سایر عزیزانی که سکاندار کارهای اجرایی کشور هستند نشان‌دهنده مسئولیت مهمی است که باید بتوانم آن را به انجام برسانم و آن هم توجه بیش از پیش به بخش سلامت و درمان است.
 
هاشمی در ادامه با ابراز ناراحتی از این که صدای آقای قاضی‌پور به دلیل اعتراض‌هایی که امروز انجام داده‌اند دچار مشکل شده بود، گفت: تشکر می‌کنم از کسانی که فرصتی را فراهم کردند که من بیشتر بتوانم توضیح دهم و تردید ندارم که بعد از حرفهایم آنها هم موافق برنامه میشوند.
 
هاشمی با اشاره به این که مدیران دلسوز و کارگزار حوزه سلامت باعث افزایش امید زندگی برای خانمها به بیش از 72 سال و آقایان به بیش از 70 سال شده‌اند گفت: کاهش مرگ و میر مادران و کودکان زیر یک سال در سایه احداث و توسعه بیش از 18 هزار خانه بهداشت و همچنین تربیت نیروی ماهر بهداشتی حاصل زحمات عزیزان قبلی و نماینده‌های مجلس در ادوار مختلف بوده است.
 
او سپس به رتبه شاخصهای بهداشتی ایران بین 189 کشور اشاره کرد که در جایگاه 99 هستیم در حالی که کشورهایی مانند ترکیه، بحرین، قطر، الجزایر و لبنان در رده‌های بهتری هستند.  وزیر پیشنهادی بهداشت در ادامه به شاخص‌های بهداشت در عمل سزارین، مرگ و میر کودکان، فوت مادران باردار، امید به زندگی و مرگ شیرخواران اشاره کرد که در گذشته در رتبه‌های اول بودیم.
 
هاشمی با اشاره به این که طبق سند برنامه توسعه ادعا شده ایران باید در افق 1404مقام اول باشد، گفت: این در حالی است که رشد اعتبارات وزارتخانه در برنامه مصوب از اعتبارات سال 92 پنج درصد منفی است و همینطور مشکلاتی را در عدم اختصاص بودجه سال گذشته داشتیم به طوری که شش هزار میلیارد کسری این وزارتخانه است و بدهی بیمه ها شرایطی را برای بیمارستانها فراهم کرده که اداره مجموعه تحمت مدیریتشان به سادگی امکان پذیر نیست.
 
او ادامه داد: به این دلایل معتقدم در این وزارتخانه به تحول اساسی نیاز داریم و با راه حل‌های علمی و منطقی که در برنامه پنجم هست و با سماجت باید تلاش کنیم این مشکلات را حل کنیم که این کار بدون حمایت و کمک شما نمایندگان و راهنمایی کمیسیونهای تخصصی و قبل از همه لطف الهی، صبوری مردم و تلاش کارکنان خدوم حوزه سلامت امکان پذیر نیست.  هاشمی در ادامه به برنامه‌ ارائه شده‌اش اشاره کرد و گفت: برنامه‌ای را که تقدیم کردم با اصول فنی و علمی و مشارکت نخبگان و کارشناسان و کاملا اجرایی شده در سه سطح زمان بندی شده تدارک دیده‌ایم؛ یکی برنامه‌های فوری، دیگری برنامه‌های میان مدت تا پایان دولت یازدهم و بخشی درازمدت که پایه ریز برنامه هایی است که در دولت بعدی باید باشد.
 
وزیر پیشنهادی بهداشت در ادامه با بیان این که به علت محدود بودن زمان تنها به تعدادی از این برنامه‌ها اشاره می کند، گفت: استفاده از برنامه پنجم یکی از برنامه هاست، تشکیل ستاد مدیریت بحران دارو و لوازم پرشکی و دندان پزشکی که برای راهکارهای آن با رییس جمهور صحبت شده هم یکی دیگر از برنامه های اصلی بنده است. 
 
او همچنین برنامه بعدی خود را اجرای گام به گام پزشک خانواده بیان کرد و گفت: البته پس از آسیب شناسی پزشک خانواده را پیش می بریم. به نظر می رسد اصرار در سرعت باعث ایراداتی شده است. اطلاع دارم در استان هایی هایی که بیش از بقیه هزینه کرده ایم مشکلات عدیده ای برای پزشکان و خدمت گیران بوجود آمده است. برای اجرای پزشک خانواده به ۱۰-۱۵ سال زمان نیاز داریم نه اینکه در یک یا دو سال کامل اجرا کنیم
 
هاشمی گفت: برنامه بعدی برای تربیت پزشک و نیروی انسانی در مناطق محروم است. بازسازی شبکه های درمانی کشور که میراث گرانقدر دوران مدیریت دکتر مرندی است. باید جوان شوند. برنامه بعدی تشکیل دبیرخانه شورای عالی سلامت است. 
 
گزینه وزارت بهداشت دولت یازدهم در ادامه گفت: لازم می دانم ضمن احترام به مخالفان محترم و تشکر از موافقین باید بگویم من هم با اصرار رییس جمهور محترم پا در این میدان گذاشته ام.  او درباره سابقش گفت: ۲۱-۲۲ سالم بود که در کنار آقای احمد توکلی در وزارت کار مشغول شدم. ۴ سال دبیر شورای اموزش پزشکی بودم. مدتی هم رییس دانشکده پزشکی بودم. با توجه به این سوابق تصور می کنم توان مدیریت این بخش ها را دارم. 
 
هاشمی گفت: باید قبول کنیم کشور در شرایط خاصی است. باید قبول کنیم که باید از همه توانمان استفاده کنیم. آنچه که وظیفه من و سبقه من هم رسیدگی به محرومین است. تقویت بیمارستان های دولتی است. من اهل اینکه بخواهم به جامعه پزشکی کشور پرخاش کنم نیستم؛ با روحیه من و دولت اعتدال همخوان نیست.
 
او گفت: قصد داریم بخشی از توان مدیریتی را در بهبود اوضاع تعرفه ها و هم مقوله نامطلوب زیرمیزی و تعرفه های غیرواقعی صرف کنیم.  امیدوارم از حمایت شما نمایندگان عزیز برخوردار باشم. امیدوارم بتوانیم به بسیاری از خواسته های شما جامه عمل بپوشانیم و با کمک همه بخش های درمانی و نظام های صنفی بتوانیم در رسیدن به اهداف عمل کنیم. او همچنین در پایان وعده داد: تلاش می کنیم به توصیه های مجلس عمل کنیم و همکاری و تعامل لازم را خواهیم داشت.


کد مطلب: 195566

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjmievmuqehiz.fsfu.html?195566

الف
  http://alef.ir