يک تصوير و چند تبريک

9 مهر 1387 ساعت 11:28


یک تصوير و چند تبريک
به بهانه ساعات پایانی ماه مبارک رمضان
 يك تصوير

دوشنبه 8 مهر ماه 87 - ساعت 8  آخرين شب ماه مبارك رمضان - خروجي اتوبان صدر بطرف ديباجي جنوبي

در خياباني پرتردد از نظر خودرو و كم تردد در پياده‌رو، صحنه‌اي جلب توجه مي‌كند: زير نور يك چراغ خياباني، زن و مرد جواني روي زمين پياده رو نشسته و به ديوار خانه‏‌اي بزرگ تكيه داده‌اند. مرد حدود 32 ساله و زن حدود 25 ساله. زن جوان، در حالي كه سرش را به روي شانه مرد گذاشته، به خواب عميقي فرو رفته است.

مرد به نقطه دوري خيره شده اما گاهي به اين سو و گاهي به آن سوي خيابان نگاه مي‌كند و دوباره به منظره‌اي خيره مي‌ماند. صحنه ‌غريبي است اين جوان، شباهتي به گداهاي حرفه‌اي كه معمولا با يك نسخه پزشك از رهگذران كمك مي‌طلبند، ندارند.اما از چهره و ظاهر او و زن جوان، خستگي، فقر و درماندگي مي‌بارد.

در مناطق فقير نشين جنوبي تهران، اين صحنه غير عادي نيست، اما اينجا و در نقطه مسكوني و مرفه نشين شمال پايتخت، چنين صحنه اي كاملا غير عادي است و با خانه هاي كاخ مانند اطراف، تناقض تكان دهنده اي ايجاد كرده است.

خدايا اين دو جوان با اين وضع رقت‌بار كيستند و اينجا چه مي‌كنند؟
از كجا آمده‌اند و امشب را كجا خواهند خفت؟
با گذشت يك ساعت و نيم از زمان افطار، آيا چيزي خورده‌اند؟
اصلا اهل كدام دين و مذهب هستند و چرا اينطور درمانده و مظلوم اين گوشه از منطقه مرفه‌نشين تهران نشسته‌اند؟ ...

مرد جوان همچنان به اين سو و آن سوي خيابان نگاه مي‌كند و گاهي به منظره‌اي خيره مي‌ماند. مرسدس‌ها، بي‌ام دبليوها، پرادوها، كمري‌ها و آزراها دسته دسته از اتوبان صدر به داخل خيابان مي‌پيچند و از جلوي زن و مرد جوان مي‌گذرند.

رانندگان خودروهاي عبوري از اين خيابان معمولا يا حاجي‌بازاري يا مديران ثروتمند شركت‌هاي دولتي و خصوصي هستند كه از سر كار به منزل بر مي‌گردند و يا جوانان ساكن خانه‌هاي چند ميليارد توماني منطقه اند كه شبها براي خوشگذراني بيرون مي‌زنند.

رانندگان خودروهاي عبوري، توجهي به حال روز دو جوان نشسته كنار خيابان ندارند حتي كسي ترمزي هم نمي‌زند تا اسكناسي به آنها بدهد...

... ناگهان مرد جوان در سمت بالاي خيابان با ديدن چيزي، بلند مي‌شود و به سرعت به آن سو حركت مي‌كند. زن جوان از خواب مي‌پرد و دنبال مرد جوان راه مي‌افتد. كمي بالاتر پيرمردي ايستاده است چند كلمه‌اي با مرد جوان صبحت مي‌كند و بعد از جيبش اسكناسي خارج كرده و به مرد جوان مي‌دهد. مرد جوان اسكناس را مي‌گيرد و بطرف اتوبان صدر حركت مي‌كند . زن جوان هم به دنبالش. هر دو در سياهي شب گم مي‌شوند. بيچاره ها معطل يك اسكناس بودند ...

چند تبريك

عيد سعيد فطر بر ساكنان محترم ديباجي و دروس و كامرانيه و زعفرانيه و الهيه و... مبارك باد.

همان مسلماناني كه هر روز چندين بار از جلوي صحنه هايي نظير صحنه فوق عبور مي‌كنند همان ها كه امشب به تعداد اعضاء خانواده خود، نفري 1200 تومان از درآمد نجومي‌شان را به عنوان فطريه كنار مي‌‌گذارند تا فردا در جشن عيد فطر؛ طاعاتشان كامل شود. قبول باشد حاجي آقا- قبول باشد حاجيه خانم.

يك تبريك به ساكنان محترم بيغوله‌ها، حاشيه‌نشين‌ها و روستاهاي كارگرنشين حومه شهرهاي بزرگ. همان‌ها كه 40 روز به 40 روز گوشت سر سفره‌هايشان نمي‌آيد اما هر روز منت پرداخت «سهام عدالت» به سرشان گذاشته مي‌شود. همان ها كه رمضان و غيررمضان برايشان شبيه هم است، چون در هر دو حال،  گرسنه‌اند. الهم اغن كل فقير...

يك تبريك هم به مدعيان محترم اصولگرايي. همان‌ها كه تا چند سال پيش شعار «مبارزه با فقر و فساد و تبعيض» از دهانشان نمي‌افتاد اما چند سالي است كه بكلي اين عبارت را فراموش كرده‌اند. حداقل شعارش را هم ديگر نمي‌دهند. عيد شما مبارك برادران اصولگرا، طاعاتتان قبول.

يك تبريك مفصل براي مسوولان دولت‌هاي پس از جنگ. همان‌هايي كه با راه‌انداختن مانور تجمل، فقر احساسي را در جامعه ايران رشد دادند و در مقابل پديده‌هايي نظير اشرافي‌گري مسوولان، رانت‌خواري اطرافيان و كاسبي آقازاده‌ها و... چنان ساكت ماندند كه امروز ديگر سوال از سرنوشت امتيازهاي دريافت شده و پول‌هاي پرداخت شده توسط شهرام جزايري و جزايري‌ها، ديگر به لطيفه‌اي سياسي تبديل شده و حاميان و رشوه گيرندگان از وي، مدعي و طلبكار هم شده‌اند... عيد شما مبارك، مدعيان سازندگي و اصلاحات.

عيد فطر بر سياستگزاران اقتصادي هم مبارك باشد. به ويژه آنها كه بدون پاس كردن حتي 2 واحد «اقتصاد كلان»، درباره تخصصي‌ترين جنبه‌هاي سياستگذاري اقتصاد كلان ايران اظهارنظر مي‌كنند و با اصرار بر نظرات سطحي و نادرست خود، اقتصاد ايران را به بيماري هلندي حاد دچار كرده‌اند، همان ها با دميدن بر تنور تورم، سفره فقرا را نسبت به سفره ثروتمندان خالي‌تر كرده‌اند و با تزريق بي‌حساب دلارهاي نفتي به اقتصاد ايران (به بهانه اجراي طرح‌هاي عمراني)، بازارهاي ايران را مملو از كالاهاي خارجي كرده‌اند (از گلابي شيلي تا كمري ژاپني) ... همان ها كه با ندانم كاري‌هايشان، نا خواسته توليدكننده هاي ايراني  را تحت فشار و شمار زيادي از كارگران ايراني در خطر بیکارشدن قرار داده ‌اند.
عيد شما مبارك آقاي مهندس. خدا قبول كند طاعات و عبادات شما را.

و بالاخره يك تبريك هم به دولت محترم؛ همان كه بدون داشتن تئوري روشن اقتصادي درباره «عدالت»، با شدت هر چه تمام‌تر شعار عدالت محوري سر داد و امروز پس از 3 سال و نيم تصدي، در دام كاپيتاليستي ترين ايده‌هاي اقتصادي افتاده بطوري كه حتي اقتصاددانهاي ليبرال افراطي هم دادشان درآمده است كه مبادا در جريان نقدي كردن يارانه‌ها، به اقشار آسيب‌پذير، فشاري غيرقابل تحمل وارد شود!

و بالاخره تبريك اصلي خطاب به ملت ايران. همان ها كه با وجود همه اين ندانم كاري‌ها، نبايد اميدشان به اصلاح امور كشور كمرنگ شود.

خداوندا در اين ساعات پاياني ماه مبارك رمضان، حلاوت بندگي و اطاعت و عيد را به كام ملت ايران بچشان و عزم و اميدشان را به اصلاح امور كشور روز به روز بيشتر فرما. راه درست را در مقابل مسوولان ما قرار بده و در پيمودن اين راه ياري‌شان فرما. آمين.



کد مطلب: 32573

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjtiet.uqe8azsffu.html?32573

الف
  http://alef.ir