شاخصی برای ارزيابي قوه قضاییه در مبارزه با فساد

29 فروردين 1389 ساعت 11:38


علی وحیدی

رئیس قوه قضاییه در جمع نمایندگان مجلس از جدیت و قاطعیت این قوه برای مبارزه با مفاسد اقتصادی سخن گفته است  که این سخنان همچون سخنان معاون قوه قضاییه در همایش مبارزه با فساد که اظهار داشته اند مبارزه با مفاسد اقتصادی موجب اعتماد مردم به مسئولان نظام می شود جای تقدیر و تشکر دارد.

این سخنان اگر در عمل مسئولان قوه قضاییه تبلور نداشته باشد و تنها در مقام شعار و حرف باقی بماند باعث دلسردی مردم خواهد شد. لذا لازم است در صورت عزم جدی مسئولان قوه قضاییه و با گذشت نزدیک 9 سال از فرمان تاریخی رهبر انقلاب برای مبارزه با مفاسد اقتصادی، در این خصوص نکاتی را یاد آور شد.

عملیاتی شدن قانون تشهیر مفسدان اقتصادی دانه درشت که پرونده ی آنها به نتیجه رسیده است موجب اعتماد مردم به مسئولان قوه قضاییه خواهد شد که این شاخصی برای سنجش عملکرد قوه قضاییه در مبارزه با مفاسد اقتصادی است که عدم اجرای این قانون مصوب مجلس شورای اسلامی توسط این قوه در چند سال گذشته، این شائبه را بوجود می آورد که در مبارزه با مفاسد اقتصادی و مفسدان دانه درشت اقدامی صورت نگرفته است که لازم است مسئولان قوه قضاییه با عمل به این قانون و معرفی مفسدان دانه درشت اقتصادی که پرونده ی آنها به نتیجه رسیده است، این شائبه را از بین ببرد.

با توجه به تنوع و تعدد مفاسد اقتصادی لزوم الویت سنجی برای رسیدگی و مجازات مفسدان با توجه به شاخص‌هایی چون عمومیت و فراگیری و رقم های این پرونده های فساد، مبرهن و واضح است.

طبق آمار رسمی پرونده های زمین خواری حجم بالایی از لحاظ تعداد و رقم حاصله از این فساد در پرونده های مفاسد اقتصادی و مالی را به خود اختصاص داده است فلذا لازم است مبارزه با زمین خواری با توجه به گستردگی آن در سطح کل کشور الویت اول نهادهای زیر مجموعه‌ی قوه قضاییه قرار گیرد.

لازم به ذکر است که طبق قانون اساسی پیشگیری از وقوع جرم و فساد نیز بر عهده قوه قضاییه قرار گرفته است پس ایجاد سیستمی برای شناسنامه دار شدن املاک و زمین های دولتی و ملی همچون بانک اطلاعاتی کاداستر به عنوان گامی مهم و اساسی برای پیشگیری از وقوع جرم زمین خواری ارزیابی می شود که لازم است مسئولان قوه قضاییه تکمیل و راه اندازی کاداستر را در اولویت برنامه های خود برای پیشگیری از مفاسد اقتصادی قرار دهند.


 


کد مطلب: 68853

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjtoem.uqeoizsffu.html?68853

الف
  http://alef.ir