چهره‏هاي فعال عليه مفاسد اقتصادي

9 ارديبهشت 1388 ساعت 14:51


در آستانه هشتمين سالگرد صدور فرمان 8ماده اي مبارزه با فساد، جنبش عدالتخواه دانشجويي طي مراسمي فعالان مبارزه با مفاسد اقتصادي طي 8 سال گذشته را معرفي و از آنها تقدير كرد.

به گزارش الف، متن كامل بيانيه اين جنبش درباره اين مراسم به شرح زير است:
  بسم الله الرجمن الرحيم
چه نيكو است كه تشويق صالحان و خدمتگزاران نيز در كنار مقابله با فساد و مفسد، وظيفه‏ئى مهم شناخته شود. (مقام معظم رهبري)
8 سال از پيام تاريخي مقام معظم رهبري به سران سه قوه براي مبارزه با مفاسد اقتصادي مي گذرد. در اين سال ها گرچه بعضي اقدامات خوب انجام شد؛ ام مسئولين كارنامه ي مثبت و قابل دفاعي از خود در اين زمينه به جا نگذاشتند و تنها به جلسات سران سه قوه در اين مورد مي توان اشاره كرد كه با وجود تعويض سران قوا و حضور شخصيت ها و جناح هاي مختلف در اين جلسه در عمل؛ كارنامه اي كه بتوان از آن دفاع كرد به جاي نمانده است و عدم تشكيل جلسات آن به جز ساليانه در سالگرد پيام مقام معظم رهبري خود از عمق فاجعه خبر مي دهد.
اما در همين بين افراد گمنامي بوده اند كه براي اجراي عدالت و مبارزه با فساد؛ قاطعانه ايستاده اند و هزينه هاي مختلفي را پرداخت كرده اند كه بسياري از آنان هم به خاطر بي توجهي رسانه ها؛ سياسيون؛ تشكل هاي دانشجويي و مردمي و هم به خاطر مناعت طبع خود آن عزيزان؛ به اطلاع عموم مردم نرسيده است. و صدالبته طبيعي است كه وقتي به اصل فرمان 8 ماده اي مقام معظم رهبري توجه جدي نمي شود؛ قطعا انتظار توجه به  بند 4 آن كه مقام معظم رهبري توصيه به تشويق صالحان و خدمتگزاران نموده اند از جانب مسئولين بي مورد خواهد بود.
جنبش عدالتخواه دانشجويي در هشتمين سالگرد فرمان 8 ماده اي مقام عظماي ولايت تصميم گرفت تا در لبيك به پيام رهبر فرزانه ي انقلاب اقدام به تقدير از فعالان اين عرصه بنمايد. لذا در گام اول با تقدير از برخي فعالان شناخته شده ي اين عرصه خارج از حاكميت پرداخته و در گام بعدي در ضمن جلسه ي رسمي به تقدير از جمعي از فعالان گمنام اين عرصه در سه قوه و نيز اقشار مختلف مردم خواهد پرداخت.
قطعا تعداد افرادي كه در اين عرصه اقدام به فعاليت كرده اند بسيار است و قطعا رعايت عدالت در معرفي آن ها بسيار سخت مي باشد. لذا تنها و براي شروع امر مبارك تقدير از خادمان ملت در گام اول به معرفي چند تن از چهره هاي شاخص اين عرصه مي پردازيمْ، باشد كه براي رسانه ها، مسئولين و تشكل هاي دانشجويي و سايرين شروعي براي قدرشناسي خط شكنان اين جبهه جهاد باشد.
1- شهيد برگزيده مبارزه با مفاسد اقتصادي: مهندس ناصر پیروی كه براي جلوگيري از سوء استفاده مفسدين از جنگل هاي شمال در شهرستان ماسال به دست مفسدين به قتل رسيد.
2- روحاني مبارز با مفاسد اقتصادي: طلبه ي عدالتخواه سيرجاني حجه السلام و المسلمين عليرضا جهانشاهي كه با مطالبه پي گير عدالت و انجام پياده روي از سيرجان تا تهران براي مطالبه مبارزه با زمين خواري سيرجان متحمل هزينه هاي بسيار از جمله دو نوبت حبس به مدت 3 ماه و يك روز و دو سال حبس شده اند و مقام معظم رهبري با ذكر جمله شكر الله مساعيك از اقدامات ايشان تقدير به عمل آورده اند.
3- روزنامه نگار فعال در مبارزه با مفاسد اقتصادي: در اين عرصه فعالان متعددي نقش داشته اند اما خط شكن اين مبارزه روحاني روزنامه نگار مهدي نصيري است كه با ماهنامه صبح در دهه 70 با دست گذاشتن بر روي مفاسد اقتصادي و پرونده هاي مختلف نقشي موثر در آغاز اين روند داشته است.
4- خبرنگار فعال مبارزه با مفاسد اقتصادي: در اين عرصه نيز افراد متعددي در صحنه بوده اند اما مشتركا از روح الله بهرامي به خاطر گزارش هاي روزنامه ابرار در سال 81 مشخصا در پرونده هاجر نويدي و نيز گزارش هاي زمين خواري سيرجان در رزنامه حزب الله در دي ماه 86 كه هزينه هاي زيادي براي ايشان ايجاد كرد و هم چنين محسن مهديان به خاطر صفحه شميم عدالت هفته نامه ي يالثارات الحسين و يادداشت ها و گزارش هاي متعدد مربوط به فقر و فساد و تبعيض.

5- ---.

6- فعال دانشجويي مبارزه با مفاسد اقتصادي: اين عرصه گمنامان بسياري دارد كه در طول ساليان و نسل هاي متعدد به اين عرصه پرداخته اند. فعالان گمنام دانشجويي دهه 70؛ كپر (كميته پي گيري فرمان 8 ماده اي مقام معظم رهبري؛ شعرباف دانشجوي دانشگاه فردوسي مشهد كه با برگزاري محاكمه ي مردمي در مشهدمقدس هزينه هاي زيادي نظير انحلال تشكل به او وارد شد و ده ها گروه ديگر عدالتخواه در دانشگاه هاي مختلف؛ در اين عرصه صاحب حق هستند. اما چون معتقد به حفظ اصالت و غير متوقع شدن فعالان دانشجويي هستيم ضمن وجود اين گزينه ها و گزينه هاي متعدد اين چنيني از معرفي برگزيده اين قشر خودداري به عمل مي اوريم.

7- استاد دانشگاه فعال در مبارزه با مفاسد اقتصادي: گرچه در اين عرصه اساتيد زيادي زحمت ها كشيده و هزينه ها پرداخت كرده اند نظير حجه الاسلام سيد عباس نبوي؛ دكتر سبحاني؛ دكتر افروغ و... اما مشخصا دكتر محمدصادق كوشكي عضو هيئت علمي دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي به خاطر دو دهه فعاليت در اين عرصه چه در دانشگاه و چه در مطبوعات كه هزينه هاي بسيار زيادي  را متحمل شده است .
8- فعال در عرصه برخورد با تخلف در دانشگاه آزاد: عباس سليمي نمين روزنامه نگار و استاد و مورخ كه به صورت جدي هم در گذشته و هم در حال در عرصه مبارزه با مفاسد فعال بدوه است و مشخصا در مورد تخلف در دانشگاه آزاد هزينه هاي زياد نظير اخراج فرزندان از دانشگاه آزاد، دادگاهي شدن و موج حمله و تهمت را پذيرا گشته است.
9- مسئول فعال در مبارزه با مفاسد اقتصادي: سردار نقدي به خاطر شجاعت در ستاد مبارزه باقاچاق كالا و ارز و هم چنين پرونده هاي دهه هفتاد نظير سوء استفاده شهرداران.
10- فعالان هنري مبارزه با مفاسد اقتصادي:
الف) كاريكاتور: مازيار بيژني كاريكاتوريست عدالتخواه كه در روزنامه كيهان و هفته نامه هاي شلمچه؛ جبهه؛ پرتو سخن؛ صبح؛ صبح دوكوهه؛ يالثارات الحسين و... اقدام به مبارزه با مفساد اقتصادي نمود.
ب) مستند: مسعد دهنمكي سردبير هفته نامه هاي تعطيل شده ي شلمچه و جبهه وصبح و نشريه صبح دوكوهه كه دزر عرصه سياسي و اجتماعي و مطبوعاتي نقش جدي در بسط گفتمان عدالت داشته است به خاطر دو مستند عدالتخواهانه فقر و فحشا و نيز كدام استقلال كدام پيروزي كه علاوه بر عدالتخواهانه بودن به بررسي نقش تبعيض و فقر بر مسائل اجتماعي و سياسي پرداخته اند.
ج) فيلم داستاني: مشتركا ديوانه اي از قفس پريد معتمدي به خاطر دست گذاشت روي بحث مفاسد اقتصادي و شنا در زمستان محمدكاسبي به خاطر مضامين عدالتخواهانه و ارزشي اين فيلم.
د) شعر: در اين عرصه به وفور شاعران انقلابي داريم. از نسل قبلي آقايان قزوه و كاظمي به خاطر خط شكني در اين عرصه و از نسل فعلي با وجود شعراي جواني نظير مهدي سيار؛ عباس احمدي؛ ميلاد عرفان پور و در راس همه اميد مهدي نژاد اما مشخصا  علي محمدمودب به خاطر ضمامين عالي و عدالتخواهانه در شعرهايش. ه) داستان: مشتركا سيد مهدي شجاعي و رحيم مخدومي به خاطر آثار عدالتخواهانه و داراي مضامين مبارزه با فقر و فساد و تبعيض. 11- فعال اجتماعي مبارزه با مفاسد اقتصادي: وحيد جليلي دانشجوي سابق دانشگاه اما صادق (عليه السلام)؛ عضو هيئت تحريريه نشريه ي تعطيل شده ي نيستان؛ عضو هيئت تحريريه نشريه دانشجويي تعطيل شده تفكر بسيجي؛ سردبير روزنامه ابرار در سال 80 و 81(كه به خاطر دست گذاشتن روي مسائل اجتماعي و بي عدالتي ها در ان دوره تعطيل شد)؛ سردبير دوره چهارم ماهنامه سوره(كه به خاطر مقاومت مقابل بي عدالتي ها و گفتمان عدالتخواهانه تعطيل شد) سردبير فعلي ماهنامه راه كه نقش موثري در شكل گيري جريان هاي دانشجويي؛ مردمي و هنري مبارزه با مفاسد اقتصادي داشته اند. گرچه بايد از اقدامات ايشان به صورت جداگانه تقدير به عمل بيايد اما در اين عرصه به عنوان فعال اجتماعي برگزيده مبارزه با مفساد اقتصادي معرفي مي گردند.  

 


کد مطلب: 44804

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjxoex.uqexyzsffu.html?44804

الف
  http://alef.ir