آف‌شور بانك‌ها در مناطق آزاد

27 ارديبهشت 1395 ساعت 8:12


به‌زودی نخستین اجلاس رئیسان مناطق آزاد کشورهای حاشیه اقیانوس هند «آیورا - iora» به میزبانی ایران در چابهار برگزار می‌شود.

به گزارش شرق، اکبر ترکان، دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران، برگزاری اجلاس همکاری مناطق آزاد حوزه اقیانوس هند (آیورا) در منطقه آزاد چابهار را فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیت‌های بالای این منطقه دانست و ابراز امیدواری کرد با پایه‌گذاری این اجلاس، مناطق آزاد در حوزه اقیانوس هند نقش مهمی در روابط بین کشورها ایفا کنند. مشاور رئیس‌جمهوری عصر دیروز در نشستی خبری، گفت: کشورهایی مانند چین، کره‌جنوبی، ژاپن و استرالیا در حوزه اقیانوس آرام و ٢٦ کشور که عمده‌ترین آنها کشورهای ایران، هندوستان، اندونزی، بنگلادش و آفریقای‌جنوبی با دو میلیارد نفر جمعیت هستند، در حوزه اقیانوس هند، نقش اساسی در اقتصاد جهان بازی می‌کنند.

به اعتقاد ترکان، برگزاری اجلاس اقیانوسیه موجب افزایش سطح همکاری کشورهای شرکت‌کننده می‌شود و «آیورا» زمینه‌ای است که کشورهای عضو باید از آن برای ایجاد تجارت بین‌المللی، ترویج سرمایه‌گذاری و تجارت بین‌المللی و رسیدن به رشد اقتصادی پایدار و بازار‌محور بهره بگیرند. ترکان همچنین از موافقت بانک مرکزی با تأسیس بانک‌های خصوصی (آف‌شور بانک) خبر داد و گفت: ۱۸ تقاضا از سوی سرمایه‌گذاران ایرانی برای تأسیس بانک‌های خصوصی در مناطق آزاد به بانک مرکزی ارائه شده است که متقاضیان آنها به طور کل ایرانی هستند و بانک مرکزی با تعدادی از آنها موافقت کرده است. به گزارش مهر، مشاور رئیس‌جمهوری افزود: سرمایه راه‌اندازی این بانک‌ها از سوی سرمایه‌گذار ایرانی تأمین شده و آنها تکاپوی لازم برای تأمین سرمایه مدنظر بانک مرکزی را دارند؛ البته هیچ گونه محدودیتی برای ایجاد شعب بانک‌های خارجی یا تأسیس بانک خارجی و خرید سهام از سوی سرمایه‌گذاران غیر‌ایرانی وجود ندارد. وی تصریح کرد: دولت هیچ‌گونه سهم یا دخل و تصرفی در آف‌شور بانک‌ها نخواهد داشت و صددرصد سهام مربوط به سهام‌داران خصوصی است.

مشاور رئیس‌جمهور همچنین از اتمام عملیات ساخت فرودگاه هندورابی از سوی منطقه آزاد کیش خبر داد و گفت: این منطقه در کنار فرودگاه یادشده، یک بندر نیز احداث کرده است که مراحل تکمیلی را سپری می‌کند. ترکان ادامه داد: قرار است یک فرودگاه در منطقه آزاد ارس احداث شود و در چابهار نیز با‌وجود داشتن فرودگاه کنارک، در حال برنامه‌ریزی برای احداث یک فرودگاه هستیم که مصوبه آن در اول اردیبهشت از دولت دریافت شده است و امیدواریم تا ۱۸ ماه آینده آماده افتتاح شود. رئیس دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به مزیت‌های راه‌اندازی پایانه‌های صادراتی در مناطق آزاد کشور گفت: اولین پایانه صادراتی که در کشور راه‌اندازی شده، سال گذشته یک‌میلیارد‌و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات به عراق داشته است و پایانه دوم نیز در ماکو یک ماه قبل برای انجام امور صادراتی افتتاح شده است تا کالاهای ایرانی را از این منطقه به ترکیه و اروپا صادر کند.

ترکان ادامه داد: پایانه سوم صادراتی مناطق آزاد در ارس مستقر است که مراحل احداث را سپری می‌کند. ترکان در ادامه از تمایل سرمایه‌گذاران ژاپنی برای احداث قطب سوم خودروسازی ایران خبر داد و گفت: مذاکرات گسترده‌ای با سرمایه‌گذاران مختلف برای راه‌اندازی قطب سوم خودروسازی صورت گرفته که یکی از متقاضیان سرمایه‌گذاران ژاپنی هستند. وی ادامه داد: صنایع مختلفی در منطقه آزاد چابهار برای صادرات مجدد کالاها تدارک دیده شده‌‌ است که کالاهای وارداتی پس از فراوری در صنایع این منطقه به سایر کشورهای دنیا صادر می‌شود. ترکان در ادامه به تولید ناخالص داخلی کشورهای حاشیه‌‌های اقیانوس هند اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۱۶ معادل شش‌هزار‌و ۹۰۰ میلیارد دلار پیش‌بینی شده؛ در‌حالی‌که رقم محقق‌شده در سال ۲۰۱۵، شش‌هزارو ٧٠٠ میلیارد دلار بوده است. ضمن اینکه این کشورها جمعیتی حدود دو‌میلیارد‌و ۱۸۳ میلیون نفر دارند.

وی افزود: مجموع واردات کشورهای حاشیه اقیانوس هند و منطقه آیورا دوهزار‌و ۲۷۱ میلیارد دلار و صادرات آنها دوهزار‌و ۲۷۵ میلیارد دلار بوده است. وی گفت: وزارت راه و شهرسازی مشغول سرمایه‌گذاری در بندر شهید بهشتی برای توسعه آن است و ۱۸۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری را در آن تعریف کرده است. مشاور رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: راه‌آهن چابهار- مشهد، از‌جمله دیگر سازه‌های حمل‌ونقلی است که در منطقه آزاد چابهار تعریف شده و وزارت راه و شهرسازی قراردادی را بین این منطقه آزاد و ایرانشهر با پیمانکاران به امضا رسانده و قرار است از ایرانشهر به زاهدان نیز توسعه خط ریلی مدنظر قرار گیرد.


کد مطلب: 353641

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjxtetvuqeimz.fsfu.html?353641

الف
  http://alef.ir