آمريکا در حال آماده کردن بسته تحريم هاي جديدي عليه ايران است

بخش خارجی الف، 10 دی 94

10 دی 1394 ساعت 7:20


برخي منابع از احتمال تحريم افراد و شرکت هاي جديدي در آمريکا خبر مي دهند که با ايران در ارتباط هستند.

به گزارش بلومبرگ؛ يک منبع نزديک به وزارت خزانه داري آمريکا اعلام کرد اين وزارتخانه در نظر دارد به زودي افراد و شرکت هايي را که با برنامه موشک هاي بالستيک ايران در ارتباط هستند، تحريم کند.

فاکس نیوز نیز اعلام کرد وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد واشینگتن قصد دارد تحریم هایی را علیه ۱۱ شخص و شرکت ایرانی را به بهانه ارتباط با برنامه های موشکی بالستیک ایران اعمال کند.

وزارت خزانه داری آمریکا این موضوع را امروز چهارشنبه به اطلاع کنگره رساند. این تحریم‌ها در واکنش به آزمایش های موشکی ایران، اعمال می شود.

هفته گذشته ۲۱ سناتور دموکرات در نامه ای به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، "نگرانی" خود را درباره آزمایش‌های موشکی ایران اعلام کردند.

دولت آمريکا پيشتر نيز با انتقاد باب کورکر سناتور جمهوري خواه به علت واکنش نه چندان قوي به احتمال پرتاب موشک بالستيک ( ايران )‌، مواجه شده بود. دولت اوباما اعلام کرده است اقدام مقتضي را صورت خواهد داد.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نیز به نقل از مقامات آمریکایی نوشته است که این افراد و شرکت‌ها در ایران، هنگ‌کنگ و امارات مستقر هستند. بنا بر این گزارش، این تحریم‌ها دو شبکه مرتبط با ایران را که به ادعای واشنگتن در برنامه موشکی ایران نقش داشته‌اند، هدف قرار داده است. بر این اساس، دارایی‌های این شرکت‌ها و افراد در بانک‌های آمریکایی بلوکه شده و اتباع آمریکا یا خارجی از مراوده مالی با آن‌ها منع خواهند شد.

به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، شرکت بازرگانی «مبروکه» (Mabrooka) مستقر در دوبی و «حسین پورنقش‌بند» بنیانگذار این شرکت به دلیل کمک ادعایی به ایران برای تهیه فیبر کربن برای استفاده در برنامه موشکی، در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.

همچنین شرکت دیگری در هنگ‌کنگ با نام «آنهوی لند گروپ» (Anhui Land Group Co.) که آن هم به ادعای واشنگتن با آقای پورنقش‌بند در ارتباط بوده، برای ایجاد خط تولید فیبر کربن استفاده شده است. فیبر کربن از جمله مواد مهم مورد استفاده در موشک برای ایجاد مقاومت در برابر گرمای شدید است.

علاوه بر این، ۵ مقام وزارت دفاع ایران در حوزه پشتیبانی نیروهای مسلح و شرکت‌های وابسته به آن که در زمینه برنامه موشکی فعال هستند، در فهرست تحریم قرار می‌گیرند.

واشنگتن از جمله دلایل اعمال این تحریم‌ها را ارتباط با شرکت توسعه معادن کره شمالی که از سوی آمریکا تحریم‌ شده، عنوان کرده است. آمریکا همچنین ایران را به اعزام تکنیسین به کره شمالی برای فعالیت مشترک در زمینه صنایع دفاعی و موشک‌های بالستیک، متهم کرده است.

سید «جواد موسوی» مدیر اقتصادی گروه صنعتی شهید همت و همچنین سید «مهدی فرحی» و سید «محمد هاشمی» که از آن‌‌‌ها با عنوان اعضای ارشد پشتیبانی نیروهای مسلح یاد شده،‌ از جمله افرادی هستند که در لیست تحریم‌ها قرار می‌گیرند.

یک مقام آمریکایی گفته است که بر اساس توافق هسته‌ای وزارت خزانه‌داری حق تحریم‌ کردن افراد مرتبط با برنامه موشکی، تروریسم و حقوق بشر ایران را برای خود حفظ کرده و این مسئله از موضوع هسته‌ای جدا است.

پیش از این سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز گفته بود که واشنگتن در حال بررسی گزینه اعمال تحریم‌های جدید علیه برنامه موشکی ایران است.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال می‌گوید وضع تحریم‌های تازه ممکن است واکنش ایران را در پی داشته باشد. از سوی دیگر منتقدان دولت در آمریکا نیز می‌گویند تحریم‌های احتمالی جدید در مقایسه با تحریم‌هایی که برداشته خواهد شد، جزئی و ناچیز هستند. البته آنها نیز پذیرفته‌اند، تحریم‌های احتمالی تازه می‌تواند بر وضعیت سیاست داخلی ایران و انتخابات پیش‌رو در اسفند ماه تاثیر بگذارد. به ویژه که دولت ایران نیز به خاطر توافق ۲۳ تیر ماه، مخالفانی سرسخت در میان اصولگرایان دارد.

مقام‌های ارشد ایالات متحده به وال‌استریت‌ژورنال گفته‌اند وزارت دارایی آن کشور، این حق را در توافق اتمی برای خود محفوظ داشته که شخصیت‌های دخیل در توسعه برنامه موشکی ایران را در فهرست تحریم‌ها قرار دهد. این تحریم‌ها می‌تواند شامل یاری‌دهندگان به «تروریسم بین‌المللی» و ناقضان حقوق بشر نیز بشود. از نگاه مقام‌های ایالات متحده این فعالیت جدا از توافق اتمی هستند.

اعلام تصمیم دولت آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید، دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که ایران بیش از یازده تن اورانیوم غنی‌شده را به روسیه منتقل کرد.

واشنگتن پیش از این هم در اقدامی که به گفته کارشناسان ناقض متن صریح برنامه جامع اقدام مشترک است، قانونی تصویب کرد که بر اساس آن افرادی که در ۵ سال گذشته به ایران سفر کرده باشند، برای سفر به آمریکا حتما باید روادید دریافت کنند، حتی اگر تبعه یکی از ۳۸ کشوری باشند که واشنگتن با آن‌ها قرارداد لغو روادید دارد.

در سال دو هزار و دوازده، شوراي امنيت سازمان ملل در قطعنامه ۱۹۲۹، ايران را از «هرگونه فعاليت مرتبط با مشوک هاي بالستيک که قابليت حمل کلاهک هاي اتمي را داشته باشند» منع کرده بود.

براساس توافق ایران با ۵+۱، ايران تاسيسات هسته ای خود را محدود و تقريبا همه اورانيوم با درجه غناي کم خود را صادر مي کند و در ازاي آن، تحريم هاي اقتصادي و مالي از اين کشور برداشته مي شوند. انتظار مي رود اين توافق در ماه ژانويه اجرايي شود. در صورت اجرايي شدن اين توافق، قطعنامه جديد شوراي امنيت سازمان ملل که لحني نرم تر دارد، به اجرا گذاشته مي شود. در اين قعطنامه فقط از ايران «خواسته شده است» به مدت هشت سال هرگونه فعاليت روي موشک هاي بالستيک را که قابليت حمل کلاهک اتمي را دارند، متوقف کند.

دفتر کنترل اموال خارجي وزارت خزانه داري آمريکا مسئول اجراي تحريم هايي مانند تحريم هايي است که عليه ايران اعمال شده است. هنوز اين وزارتخانه در اين مورد ابراز نظر نکرده است.


کد مطلب: 321141

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjxvetvuqe8vz.fsfu.html?321141

الف
  http://alef.ir