نقطه آشکارساز بحران‌های اخلاقی در آلمان

18 دی 1394 ساعت 21:00


آنچه در جشن‌های سال نوی میلادی امسال در شهر کلن اتفاق افتاد، نماد و نشانه‌ای دال بر پسرفت اروپا در حوزه‌های مختلف امنیتی و اخلاقی است.

به گزارش تسنیم، اروپای واحد در کنار بحرانهای اجتماعی، امنیتی، سیاسی و اقتصادی با بحرانهای اخلاقی در حوزه اجتماع مواجه شده است. نقطه آشکارساز این موضوع را می توان در جشن سال نوی میلادی امسال در شهر کلن آلمان دانست. در جشن سال نوی میلادی در شهر کلن دهها زن در نزدیکی ایستگاه متروی مرکزی این شهر مورد اذیت و آزار جنسی قرار گرفته اند. این مسئله شوک شدیدی به جامعه آلمان وارد ساخته است. در این میان گروههای افراطی در آلمان سعی دارند موضوع را به پناهجویان ربط دهند اما مستندی در این خصوص ارائه نمی کنند.

واقعیت امر این است که بحرانهای اخلاقی در اروپا تابعی از بحران پناهجویان نیست. این بحران تابعی از بحرانهای اجتماعی و امنیتی صورت گرفته در قاره سبز است. بستر ناآرام امنیتی و اجتماعی ایجاد شده در غرب سبب شده است تا اتحادیه اروپا بیش از پیش در معرض مواجهه با رفتارهای خشونت آمیز جنسی قرار گیرد. در این میان باید میان بحرانهایی که اروپای واحد با آن مواجه است ارتباطی مستقیم برقرار کرد. به عبارت بهتر، نمی توان بحرانهای اخلاقی در اروپا را به عنوان متغیری مستقل مورد بررسی قرار داد. خشونتهای جنسی در اروپا ارتباط مستقیمی با جامعه ناآرام اروپا دارد.

آنچه در جشنهای سال نوی میلادی امسال در شهر کلن اتفاق افتاد، نماد و نشانه ای دال بر پسرفت اروپا در حوزه های مختلف امنیتی و اخلاقی است. سوال اصلی اینجاست که چرا پلیس آلمان نتوانسته است امنیت زنانی که مور تجاوز قرار گرفته اند را در شهر کلن تامین کند. این اقدام در نزدیکی ایستگاه مرکزی متروی شهر کلن صورت گرفته است،جایی که قاعدتا پلیس باید در آن حضوری فعال داشته باشد. با این حال پلیس آلمان در مواجهه و پیشگری با این مسئله قصور کرده است.

نکته مهمی که باید در این خصوص مدنظر قرار داد، به تغییر بافت رفتاری شهروندان اروپایی طی سالهای اخیر باز می گردد. طی ماههای اخیر وقایعی در اروپا رخ داده است که نقطه آشکار ساز بحرانهای مختلف در قاره سبز محسوب می شود. قبلا این بحرانها صرفا به بحران اقتصادی ختم می شد اما این بار معادله به طور کامل متفاوت است. بحرانهایی که امروز اروپای واحد با آن مواجه است از نوع بحرانهای زیرساختی ( مانند بحرانهای امنیتی و اخلاقی) است. بر این اساس مقامات اروپایی باید در اوج بحران اقتصادی هزینه زیادی را صرف برقراری امنیت در کشورهای خود کنند. موضوعی که شهروندان اروپایی نیز آن را به عنوان یک مطالبه جدی در دستور کار قرار داده اند.

پوست اندازی اروپای واحد مسئله ای نیست بتوان به سادگی از کنار آن گذشت. هر اندازه زمان می گذرد اروپا با حوادثی شوک آور مواجه می شود که شاید پیش بینی آن در نگاه اول امکانپذیر نبوده باشد. با این حال مسلم است که اروپای واحد در معرض نوعی دگردیسی کامل اجتماعی، امنیتی و اقتصادی قرار دارد. نشانه هیا این دگردیسی بعضا نشانه های مطلوب و خوبی نیستند! به عنوان مثال آنچه اخیرا در کلن رخ داده است، نشان دهنده بحرانی است که در حوزه اجتماعی، امنیتی و اخلاقی اروپا گریبانگیر این مجموعه شده است. علاوه بر شهر مکلن، در شهر هامبورگ نیز شاهد انتشار اخبار رسانه ها مبنی بر تجاوز به عده ای از زنان در مراسم جشن سال نوی میلادی بوده ایم. با این حال چنین مسئله ای در شهر کلن نمود بیشتری داشته است.

در این میان ، حوادثی مانند کلن را نمی توان یک اتفاق ساده نامید. این حوادث نقاط آَشکارسازی است که می توان با تمرکز بر آن ساختار امنیتی-اخلاقی و از آن مهم تر بافت اجتماعی جدید شکل گرفته در اروپا را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. رفتار نامتوازن سیاستمداران اروپایی در شکل دهی این ساختار نامطلوب نقش مهمی ایفا کرده است. در این میان نمی توان با ارائه تحلیلهای سطحی از سوی جریانهای افراطی و ربط دادن موضوع به مهاجرین و پناهجویان بی پناه چنین حوادث و بحرانهایی را توجیه کرد. بدیهی است که هر اندازه زمان می گذرد، اروپا در معرض دگرگونی بیشتری قرار می گیرد. قاعده ای که در سال ۲۰۱۵ نمیلادی شاهد آن بودیم . در سال جدید میلادی نیز مجددا شاهد آن خواهیم بود. به نظر می رسد سال جدید میلادی سال آرامی برای اروپای واحد نباشد.موضوعی که بسیاری از تحلیلگران اروپایی نیز نسبت به آن هشدار داده اند.


کد مطلب: 323103

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjytettuqe8vz.fsfu.html?323103

الف
  http://alef.ir