پایگاه خبری الف - آخرين عناوين سلامت :: نسخه کامل http://alef.ir/Health Sat, 25 Mar 2017 18:07:33 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 http://alef.ir/skins/default/fa/normal/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط پایگاه خبری الف http://alef.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری الف آزاد است. Sat, 25 Mar 2017 18:07:33 GMT سلامت 60 5 خوراکی برای درمان رفلاکس معده در نوروز http://alef.ir/vdcdj90o5yt0k96.2a2y.html?456687 در پاره‌ای از مواقع بعد از خوردن غذا دچار رفلاکس معده یا همان برگشت اسید معده به مری و دهان می‌شویم که بسیار ناخوشایند و آزار دهنده است. در پاره‌ای از مواقع بعد از خوردن غذا دچار رفلاکس معده یا همان برگشت اسید معده می شویم که بسیار ناخوشایند بوده و در این حالت که با سوزش سر دل نیز همراه است  بسیار ناخوشایند بوده و لذت غذایی را که خورده می‌شود را از انسان می‌گیرد البته برگشت اسید معده در برخی افراد شایع‌تر است. در این گزارش ۵ خوردنی که باعث می‌شود کمتر دچار برگشت اسید معده به مری شوید، آشنا می‌شوید. طبق آمارهای جهانی ۲۰ درصد از مردم کشور امریکا از این بیماری رنج می‌برند البته آمار دقیقی از مبتلایان به رفلاکس اسید معده در ایران در دسترس نیست. یک پیشنهاد موثر اگر برای درمان رفلاکس معد به دکتر مراجعه کنید اولین چیزی که به شما می‌گوید این است که: برای اینکه از رفلاکس معده در امان باشید دو الی سه ساعت قبل از آنکه به خواب بروید از خوردن غذاهای پرچرب و یا تند اجتناب کنید.    بد نیست بدانید که برخی غذاها و نوشیدنی‌ها رفلاکس معده را تشدید می‌کنند. در این بین خوراکی‌هایی هم هستند که دفعات رفلاکس را کاهش می‌دهند و در بهبود این مشکل به کمک‌تان می‌آیند. در ادامه این مطلب با ۵ نوع خوراکی و نحوهٔ تاثیر گذاشتن آن روی معده آشنا می‌شود که برای تسکین و یا حتی درمان این بیماری بسیار موثر واقع می‌شوند.     سیب سرکه طبیعی ممکن است در ابتدا با آن چیزی که از اسید معده در ذهنتان است و سیب سرکه در تناقض باشد، سیب سرکه در واقع به شما کمک می‌کند تا سوزش سر دل شما بعد از رفلاکس کاهش یابد. درست است که سیب سرکه اسیدی است اما اسید آن خیلی ملایم‌تر از اسید معده به حساب می‌آید. لازم نیست که سیب سرکه را مستقیم بخورید، می‌توانید آن را به صورت خرد شده و کم کم درون سالاد بریزید و میل کنید. لوبیا سبز  همه سبزیجات به مقدار کمی اسید درونشان دارند. این اسید به هیچ عنوان به جداره مری یا معد آسیب نمی‌زند. گرچه اسید معده قادر است دیواری مری را سوزانده و باعث سوزش فراوان شود. اما لوبیا سبز از جمله سبزیجاتی است که خاصیت تسکین دهنده‌گی دارد و بسیار به دردتان می‌خورد. در ضمن لوبیا سبز سر‌شار از منیزیم و مواد معدنی است و این مواد برای انقباض عصبی به‌کمک‌تان می‌آیند تا اسید از معده به سمت مری و دهان بالا نیاید. بهترین راه مصرف لوبیا سبز این است که لوبیای کباب شده را با لیمو و مقداری روغن زیتون قاطی کنید و از فواید سرشار آن بهره ببرید. کرفس نیز چنین ویژگی‌هایی را دارد و می‌تواند به دستگاه گوارش شما کمک کند.  برنج قهوه‌ای (سبوسدار) از ویژگی‌های این نوع برنج رفع پریشانی و استرس است و همچنین فیبر فراوانی دارد. مصرف این برنج به‌همراه مرغ و یا ماهی کبابی سفارش می‌شود، این خوراک تقریبا تضمین کننده برای جلوگیری از رفلاکس معده بحساب می‌آید. موز موز یک خوراکی قلیای به حساب می‌آید و همچنین به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی عمل می‌کند. این درحالی است که عناصر موجود در موز قادر هستند در طول هضم غذا به معده کمک کنند و نیز به محافظت از دیواره معده بپردازد. در ضمن موز سرشار از پتاسیم بوده که این ماده معدنی بسیار برای بدن مفید و حیاتی است. اسموتی موز بسیار راحت‌تر قابل هضم است و البته یکی دیگر از میوه‌هایی که می‌تواند جایگزین مناسبی برای موز باشد، هندوانه است.     زعفران زعفران ذاتا  تسکین دهنده طبیعی به حساب می‌آید و بسیار شناخته شده نیز هست. به خاطر داشته باشید یک فنجان چای رازیانه نیز تاثیرات مطلوبی بر معده می‌گذارد و از آن دسته از مواد غذایی است که ضد التهاب نیز به شمار می‌آید. رازیانه غنی از فیبر بوده و این فیبر به معده کمک می‌کند تا غذا را آسانتر هضم کند و چرخه گوارش را نیز بهبود ببخشد. شما می توانید رازیانه را خرد کرده و به‌همراه سالاد نیز میل کنید.   ]]> سلامت Sat, 25 Mar 2017 13:30:03 GMT http://alef.ir/vdcdj90o5yt0k96.2a2y.html?456687 چرا باید سالی یکبار به سلامتکده‌های طب سنتی مراجعه کرد http://alef.ir/vdcb80ba5rhbs0p.uiur.html?456612 مدیر کل دفتر طب سنتی، ایرانی-اسلامی وزارت بهداشت توجه به سلامت خود در سال جدید را یکی از توصیه‌های نوروزی طب ایرانی عنوان کرد. به گزارش تسنیم، محمود خدادوست ضمن تاکید بر اهمیت توجه به سلامت در دیدگاه طب ایرانی، گفت: مردم هر سال یک بار به متخصصان طب سنتی و سلامتکده‌های طب سنتی مراجعه کنند زیرا در سلامتکده‌های طب سنتی فقط بیماران مراجعه نمی‌کنند بلکه انسان‌های سالم نیز می‌توانند از خدمات این سلامتکده‌ها بهره مند شوند. وی با بیان اینکه توجه به نو شدن زمان و آغاز فصل طراوت باید با نو شدن رفتارها و کنار گذاشتن عادات غلط همراه باشد، افزود: بیایید یک قدم برای سلامتی به جلو برداریم و امسال یک عادت سلامت بخش را در زندگی خود نهادینه کنیم. مدیر کل دفتر طب سنتی، ایرانی-اسلامی وزارت بهداشت در ادامه افزود: این عادت می‌تواند توجه هر روزه به مبدا خلقت و سلامت، و کمک گرفتن از طبیب ازلی باشد. همچنین می‌توانید برای توصیه‌های کلی سلامت بخش راهکارهای جزئی بیابید. به عنوان نمونه می‌توان برای افزایش فعالیت روزانه قبل از رسیدن به مقصد (مثلا یک ایستگاه زودتر) پیاده شده و بقیه مسیر را پیاده بروید. عدم خرید نوشابه های گاز دار و بجای آن مصرف شربت سکنجبین یا شربت آبلیمو نیز می‌تواند از این قدم ها باشد. وی تصریح کرد: همچنین استفاده از چای بدون طعم دهند های مصنوعی، جایگزین کردن دمنوش های گیاهی، کمتر کشیدن روزی یک نخ سیگار برای سیگاری ها و یا مصرف سبزی خوردن به جای ماست و ترشی و سالاد همراه غذا می تواند از این گزینه ها باشد. این قدم ها باید برای شما قابل انجام بوده و خیلی ایده آل گرایانه و دشوار نباشد و برای انجام آن باید مصر و مصمم باشید. دکتر خدادوست با بیان اینکه در موقع خوردن آجیل و تنقلات و همچنین میوه ها تنها از یک نوع مصرف کنیم، افزود: البته در خصوص شیرینی ها؛ شیرینی های ساده مثل نخودچی یا برنجی گزینه های بهتری هستند شاید خوب باشد اگر اضافه وزن دارید کلا میوه را جایگزین شیرینی کنید. وی همچنین گفت: در ضمن حذف وعده ناهار و غنی تر کردن وعده صبحانه توصیه همیشگی ما در ایام نوروز است. اگر احساس پری می کنید یک وعده در میان، غذا بخورید. مثلاً اگر ناهار خوردید شب شام نخورید. مدیر کل دفتر طب سنتی، ایرانی-اسلامی وزارت بهداشت یادآور شد: اگر مشکل معده و سوء هاضمه دارید سعی کنید آب و مایعات را همراه با غذا نخورید. کبابها غذای مناسبی برای شما هستند اما غذاهای سرخ شده در روغن و مصرف سبزیجات و میوه جات خیلی برای شما مناسب نیست. در میوه ها سیب و موز برای این دسته بیماران مناسب تر است. خدادوست مصرف دمنوش گزنه و سبزیجات پخته نظیر هویج، کلم، زیتون، جو و کرفس و شنبلیله را برای بیماران دیابتی مناسب دانست. مدیر کل دفتر طب سنتی، ایرانی-اسلامی وزارت بهداشت توصیه کرد: فشار خونی ها گریپ فروت را می شناسند اما شاید ندانند که مصرف همزمان آن با داروهای فشار ممکن است آنها را به شوک ببرد. پس مراقب باشید و چای ترش (رز چینی) را هم فراموش نکنید. مدیر کل دفتر طب سنتی، ایرانی-اسلامی وزارت بهداشت در خصوص عیدی دادن نیز گفت: یک پیشنهاد این است که همراه عیدی به فرزندانتان یک گلدان گل کوچک هدیه بدهید. هر روز از او بخواهید که به آن نگاه کند و آن را آب دهد. اینطور هم به سلامت روحی او کمک کردید و هم علاقه به طبیعت را در او زنده نگه داشته اید. خدادوست در رابطه با سیزده بدر نیز گفت: مهم نیست کجا می روید. مهم این است که از این روز حتی اگر جایی نرفته اید بتوانید لذت ببرید حتی اگر در ترافیک خروج از شهر یا ورود به شهر قرار بگیرید. مهم این است که به رغم همه کمبود ها بتوانید شاد باشید و دیگران را شاد کنید. تعادل اعراض نفسانیه یعنی کنترل خشم، ناراحتی و شادی یکی از مهمترین اصول حفظ تندرستی طب ایرانی است و این روز برای ایجاد تعادل، مناسب است. وی در پایان گفت: 14 فروردین را شروع ماراتون نفس گیر تا سال بعد و یک سال کار خسته کننده نبینید. شما احتیاج دارید روز خود را به 4 قسمت تقسیم کنید؛ کار، استراحت، عبادت، و تفریح. بدانید که سه قسمت اول وابسته به قسمت آخر هستند. پس هر روز ساعاتی را به تفریح اختصاص دهید و هر هفته نیز در آخر هفته ها برنامه تفریحات ساده و سالم داشته باشید تا روح پرنشاط و بدن سالم ابزار پرواز دائمی شما به سمت سلامت و کمال باشد. ]]> سلامت Sat, 25 Mar 2017 11:10:11 GMT http://alef.ir/vdcb80ba5rhbs0p.uiur.html?456612 خواص لیمو ترش و آبلیمو http://alef.ir/vdcb00bawrhbssp.uiur.html?456568 آبلیمو نه تنها باعث فرایند هضم بهتر و سالم‌تری می‌شود، بلکه سموم (زهرابه‌های) دستگاه گوارش شما را رقیق می‌کند و باعث از بین رفتن علائم سوءهاضمه، نظیر سوزش شکم، آروغ و نفخ هم می‌شود. به گزارش آرمان امروز، لیموترش، بسته‌ای پر از مواد مغذی است. آبلیمو حاوی ویتامین سی، ب کمپلکس، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و فیبر است. جالب است بدانید لیمو ترش بیشتر از سیب و انگور پتاسیم دارد.از آنجایی که آبلیمو می‌تواند مینای دندان را از بین ببرد، حتما آن را با آب رقیق کنید. پیشنهاد می‌کنیم از آب ولرم استفاده کنید. صبح بعد از بیدار شدن از خواب آبلیمو اولین چیزی باشد که میل می‌کنید و بعد از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه، صبحانه خود را نوش جان کنید. با این کار، از تمام خواص این لیمو ترش جادویی بهرمند خواهید شد.   تقویت دستگاه ایمنی بدن مصرف ویتامین C، مثل این است که ماشین بدون برق خود را باطری به باطری کنید! آبلیمو سرشار از این ویتامین است. زمانی که مضطرب می‌شوید، یکی از اولین چیزهایی که در بدن شما کاهش می‌یابد، میزان ویتامین C در دسترس دستگاه ایمنی بدن شماست؛ به همین دلیل متخصصان توصیه می‌کنند در روزهای پراسترس ویتامین C بیشتری مصرف کنیم. منبع پتاسیم همان‌طور که قبلا هم اشاره شد، لیمو ترش سرشار از پتاسیم است که برای سلامت قلب، عملکرد مغز و سیستم عصبی بدن مفید است. چقدر باید لیمو ترش مصرف کرد؟ برای افرادی که کمتر از ۶۸ کیلوگرم وزن دارند، نصف یک لیموی تازه کفایت می‌کند. آن را در یک لیوان آب بچکانید و نوش جان کنید. اگر بیشتر از ۶۸ کیلوگرم وزن دارید، نصفه دیگر لیمو را هم مصرف کنید. البته همه چیز به ذائقه شخصی شما بستگی دارد و می‌توانید آبلیموی خود را رقیق‌تر کنید. کمک به فرایند هضم آبلیمو نه تنها باعث فرایند هضم بهتر و سالم‌تری می‌شود، بلکه سموم (زهرابه‌های) دستگاه گوارش شما را رقیق می‌کند و باعث از بین رفتن علائم سوءهاضمه، نظیر سوزش شکم، آروغ و نفخ هم می‌شود. کمک به ترک هرچه سریع‌تر کافئین تنها کافی است به جای اینکه سر صبح قهوه بخورید، آب لیمو مصرف کنید تا ببینید چگونه معجزه خواهد کرد! احساس شادابی خواهید کرد و دیگر آن خستگی بد موقع بعدازظهر به سراغ‌تان نخواهد آمد. سیستم عصبی شما به خاطر نوشیدن آبلیمو از شما تشکر خواهد کرد! کاهش التهاب اگر مرتب آبلیمو مصرف کنید، اسیدیته بدن شما کاهش خواهد یافت و از بروز برخی اختلالات جلوگیری خواهد کرد. آبلیمو اوریک‌اسید موجود در مفاصل را از بین می‌برد؛ اسیدی که یکی از عوامل اصلی التهاب در ناحیه مفاصل است.   ]]> سلامت Sat, 25 Mar 2017 08:56:58 GMT http://alef.ir/vdcb00bawrhbssp.uiur.html?456568 تهوع صبحگاهی یا ویار بارداری http://alef.ir/vdcaiiny049nmm1.k5k4.html?456567 ویار بارداری به این دلیل در اوایل صبح بروز می‌یابد که از شب گذشته چیزی نخورده‌اید، بنابراین بهتر است پس از بیدار شدن چیزی بخورید. برای این کار می‌توانید چند خوراکی مناسب را کنار تخت خود بگذارید. به گزارش پزشکان بدون مرز، ویار بارداری به این دلیل در اوایل صبح بروز می‌یابد که از شب گذشته چیزی نخورده‌اید، بنابراین بهتر است پس از بیدار شدن چیزی بخورید. برای این کار می‌توانید چند خوراکی مناسب را کنار تخت خود بگذارید. به این ترتیب، وقتی از خواب بیدار می‌شوید و می‌بینید که حالت تهوع دارید، می‌توانید سریعا چیزی بخورید تا از شر آن خلاص شوید.   خنک بمانید سعی کنید خود را از درون خنک کنید. با‌وجود اینکه لم دادن روی مبل و دراز کشیدن زیر پتو حس خوبی به خانم‌های باردار می‌دهد، بهتر است کمی هوای خنک را نیز امتحان کنید و از آثار شگفت‌انگیز آن بهره‌مند شوید. حدود نیمی از زنان مبتلا به ویار بارداری در حدود هفته ۱۴ کاملاً بهبود می یابند. در طول روز میان‌وعده بخورید با اینکه خانم‌های باردار از لحاظ تخصصی باید به‌جای دو نفر غذا بخورند، عادات غذایی آنها به‌تدریج شبیه عادات غذایی پرندگان می‌شود. بهتر است همیشه چند میان‌وعده سالم در دسترس‌تان باشد. میوه و آجیل خشک گزینه‌های خوبی هستند. توجه داشته باشید که بدن شما در این دوران به وعده‌های غذایی بیشتر و کم‌حجم‌تری نیاز دارد. به حرف معده خود گوش کنید و هر موقع که تهوع داشتید، چیزی بخورید. نعناع و زنجبیل، دوستان همیشگی شما نعناع و زنجبیل دوای درد تهوع و استفراغ‌اند. چای نعناع و زنجبیل، شیرینی و مکیدن آبنبات برای شما مفید خواهد بود. اگر نمی‌خواهید تمام روز آبنبات بخورید، بهتر است از بخور نعناع و زنجبیل استفاده کنید. برای این کار می‌توانید یک قطره از روغن نعناع یا زنجبیل را روی دستمال کاغذی ریخته و هر از گاهی آن را تنفس کنید. همچنین انجمن بارداری آمریکا این غذاها را برای کمک به تخفیف به تهوع صحبگاهی پیشنهاد می‌کند: *غذاهایی که می‌توان به صورت سرد مصرف کرد، از جمله ساندویچ‌های سرد، سبزی‌ها و میوه‌های خام مانند لیمو یا زنجبیل تازه یا سالاد سرد. از سس‌ها، چاشنی‌ها و ادویه اجتناب کنید. *غذاهایی که خیلی ادویه‌دار یا طعم‌دار نیستند، مانند سوپ‌های یا آبگوشت‌های ساده، یا سیب‌زمینی آب‌پز ساده. *بیسکویت شور و چوب شور. * ژله و بستنی یخی. * چای نعناع.   ]]> سلامت Sat, 25 Mar 2017 08:50:10 GMT http://alef.ir/vdcaiiny049nmm1.k5k4.html?456567 اتفاق خوبی که با خوردن تخم مرغ برای بدن تان می افتد! http://alef.ir/vdcjmmexmuqeiiz.fsfu.html?456566 تخم مرغ یکی از مغذی ترین مواد غذایی جهان به حساب می آید و مصرف آن به طور روزانه خواص درمانی زیادی از جمله کاهش وزن دارد. اکثر مطالعات نشان می دهد که حتی خوردن 3 عدد تخم مرغ در روز بی خطر است. در اینجا اتفاقاتی که با خوردن تخم مرغ به طور منظم در بدن تان رخ می دهد را می توانید مرور کنید.   1- بهبود کلسترول خون: با وجود این که تخم مرغ حاوی کلسترول بالایی است، اما تحقیقات نشان می دهد که وقتی تخم مرغ می خوریم کبد کلسترول کمتری را پردازش می کند. خوردن دو عدد تخم مرغ در روز کلسترول خوب یا لیپوپروتیین با چگالی بالا را افزایش خواهدداد. 2- کاهش خطر بیماری های قلبی: مصرف تخم مرغ به دلیل کاهش کلسترول بد یا ال دی ال منجر به کاهش خطر بیماری های قلبی خواهدشد. واقعیت این است که افزایش کلسترول خوب یا اچ دی ال ناشی از مصرف تخم مرغ خطر سکته مغزی را نیز در افراد کاهش خواهدداد. 3- کاهش وزن: پروتیین موجود در تخم مرغ باعث ایجاد احساس سیری شده و شما کالری کمتری دریافت خواهید کرد. مطالعات نشان می دهد افرادی که در هنگام صبح از تخم مرغ استفاده می کنند، در طول روز کمتر به خوردن مواد غذایی با کالری بالا تمایل نشان می دهند. 4- بهبود سلامت چشم: زرده تخم مرغ حاوی دو ماده مغذی به نام های لوتیین و زیگزانتین است که منجر به بهبود عملکرد چشم می شود. علاوه بر این تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین A است و همان طور که می دانید یکی از علل اصلی کوری، کمبود این ویتامین محسوب می شود. 5- بهبود عملکرد مغز: تخم مرغ سرشار از ماده ای به نام کولین است و تحقیقات نشان می دهد این ماده مغذی به ساخت غشاهای سلولی و تولید مولکول در مغز کمک می کند. 6- کم شدن خطر ابتلا به بیماری ها: تخم مرغ حاوی مواد مغذی برای بهبود عملکرد و تقویت سیستم ایمنی بدن است. ضمن اینکه به تعادل هورمون های تیرویید کمک می کند. سلنیوم موجود در تخم مرغ این مزایا را دارد. در واقع یک عدد تخم مرغ حاوی 22 درصد سلنیوم است. 7- بهبود وضعیت پوست و مو: تخم مرغ حاوی ویتامین های ب 12، ب 5 و ب 2 برای حفظ سلامت پوست و مو است. توجه داشته باشید که این مواد مغذی عملکرد سیستم عصبی را نیز بهبود می بخشند. 8- دریافت کافی امگا 3: این ماده غذایی حاوی مقادیر بالای امگا 3 است. مصرف به اندازه چربی های امگا 3 به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند. 9- کاهش تری گلیسیرید: براساس مطالعات، مصرف 5 عدد تخم مرغ در هفته میزان تری گلیسیرید را 16 تا 18 درصد کاهش می دهد. باید توجه داشته باشید که تری گلیسیرید بالا خود عاملی برای ابتلا به دیابت، حمله قلبی و فشار خون بالا در زنان و مردان است. 10- کاهش استرس: کمبود اسیدهای آمینه ضروری در بدن عاملی برای ابتلا به استرس و اضطراب است. تخم مرغ حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری برای مبارزه با علائم این دو عارضه روانی است. منبع: ماهنامه سفره ایرانی ]]> سلامت Sat, 25 Mar 2017 08:45:34 GMT http://alef.ir/vdcjmmexmuqeiiz.fsfu.html?456566 10 نشانه دریافت ناکافی مواد مغذی http://alef.ir/vdcfyvdjew6dtta.igiw.html?456517 در شرایطی که آثار برخی از کمبودهای مواد مغذی ممکن است حالتی پنهان داشته باشند – خستگی که به طور پیوسته بدتر می شود یا گرفتگی عضلانی که هر چه بیشتر شکل می گیرد – برخی از آنها را می توانید مستقیم در آینه مشاهده کنید. به گزارش عصر ایران به نقل از “لیو استرانگ”، یک رژیم غذایی سالم نه تنها انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کند، بلکه مواد مغذی کافی که برای شکل گیری سلول های سالم نیاز هستند را در اختیار شما قرار می دهد. بر همین اساس، منطقی است که کمبود مواد مغذی می توانند آثار مخرب بر پوست، ناخن، مو و حتی لثه داشته باشند. در ادامه برخی نشانه های کمبود مواد مغذی ارائه شده اند که در صورت مواجهه با آنها بهتر است هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. معاینه پزشک می تواند در تشخیص بهتر مشکل و کمک به بازگشت به مسیر درست رژیم غذایی کمک کند. همچنین، به یاد داشته باشید که پیش از مصرف هر گونه مکمل این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. خشکی پوست خشکی پوست، به ویژه در آب و هوای سرد، ممکن است چندان غیر معمول نباشد. اما احساس خشکی بیش از اندازه در پوست ممکن است در نتیجه کمبود اسیدهای چرب امگا-۳ شکل گرفته باشد. اسیدهای چرب امگا-۳ به تغذیه سد چربی طبیعی پوست، لایه ای از چربی که میکروب ها و سموم مضر را دور نگه می دارد و در تامین رطوبت پوست نقش دارد، کمک می کنند. کمبود اسیدهای چرب امگا-۳ می تواند به از دست دادن رطوبت پوست منجر شود که بافت خشک و پوسته پوسته پوست را موجب می شود. همچنین، به واسطه کم آبی پوست ممکن است چین و چروک های بیشتر و نشانه های پیری بیشتر را مشاهده کنید. با دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب ضروری می توانید از کمبود اسید های چرب امگا-۳ جلوگیری کنید. از جمله این مواد غذایی می توان به ماهی های چرب مانند سالمون و ساردین، گردو، دانه کتان و دانه چیا اشاره کرد. چهره رنگ پریده چهره رنگ پریده و زرد ممکن است نشان دهنده مشکل در سطوح آهن باشد. کمبود آهن موجب می شود تا گلبول های قرمز خون کوچک‌تر، کمتر و از محتوای هموگلوبین پایین‌تر برخوردار باشند، که کاهش رنگ قرمز آنها را موجب می شود. نتیجه این شرایط پوستی رنگ پریده‌تر نسبت به حالت عادی است که در قسمت پلک های چشم و غشاهای مخاطی (به عنوان مثال، بافت درون دهان) مشخص‌تر است. کمبود آهن باید زیر نظر پزشک درمان شود، اما می توانید با مصرف مواد غذایی مانند عدس، گوشت گاو، اسفناج و غلات غنی شده با آهن به افزایش سطوح این ماده معدنی کمک کنید. لب های ترک خورده و دردناک این که گاهی با خشکی لب ها مواجه شوید، غیر طبیعی نیست. اما ترک های عمیق و دردناک لب ممکن است نشانه ای از کمبود ریبوفلاوین باشد. کمبود ریبوفلاوین می تواند ترک خوردگی در گوشه های دهان و خشکی اطراف بخش خارجی لب ها را موجب شود. این شرایط اغلب با زبان متورم و قرمز تیره و تورم دهان همراه است. کمبود ریبوفلاوین در صورتی که درمان نشود می تواند شرایطی وخیم‌تر را ایجاد کند. گاهی اوقات کمبود این ماده مغذی می تواند آسیب عصبی را موجب شود که به شکل گیری احساس سوزن سوزن شدن در انگشتان دست ها و پاها منجر می شود. در صورتی که با این نشانه ها مواجه هستید باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید تا هرچه زودتر به آن رسیدگی شود. با مصرف بادام، ماهی سالمون، بروکلی، پنیر چدار و تخم مرغ می توانید ریبوفلاوین بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید. آکنه های سرسخت در شرایطی که هیچ غذایی به تنهایی نمی تواند موجب شکل گیری آکنه شود، برخی کمبودهای مواد مغذی ممکن است در پدیدار شدن مکرر یا شدیدتر آنها نقش داشته باشند. اسیدهای چرب امگا-۳ دارای ویژگی های ضد التهابی قدرتمند هستند. در صورت کمبود این مواد مغذی ممکن است به طور کلی التهاب بیشتری را تجربه کنید که می تواند در قالب آکنه پدیدار شود. اسیدهای چرب امگا-۳ در حفظ چربی طبیعی پوست نیز نقش دارند. چربی طبیعی پوست دارای ویژگی های ضد میکروبی است و کمبود اسیدهای چرب امگا-۳ می تواند با ایجاد اختلال در این سد چربی موجب نفوذ باکتری های عامل آکنه شود. بهبود کند زخم بریدگی ها و زخم ها به طور کلی یک شبه درمان نمی شوند، اما کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی می تواند به طولانی‌تر شدن زمان بهبودی زخم ها منجر شود. روند کند بهبودی رخم ممکن است نشان دهنده نیاز به پروتئین بیشتر در رژیم غذایی باشد. پروتئین برای ساخت و بازسازی بافت ضروری است. در همین راستا، مصرف روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم پروتئین در روز را باید مد نظر قرار دهید. نوشیدن یک لیوان شیر، افزودن لوبیا به سالاد یا مصرف کره بادام زمینی به همراه سیب می تواند مقداری پروتئین اضافی را وارد رژیم غذایی شما کند. همچنین، شما باید میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین C را به میزان زیاد مصرف کنید زیرا سطوح پایین این ماده مغذی می تواند روند بهبودی را کند سازد. توت فرنگی، فلفل قرمز، و گریپ فروت از جمله منابع خوب برای ویتامین C هستند. خونریزی لثه برای بیشتر مردم، مشاهده اندکی خون پس از مسواک زدن چندان غیر طبیعی نیست. اما اگر با خونریزی لثه بدون دلیلی مشخص مواجه هستید، ممکن است با کمبود ویتامین K مواجه باشید. ویتامین K به واسطه نقش خود در لخته شدن خون شناخته شده است. کمبود ویتامین K به طور کلی نادر است، اما در صورت مواجه با خونریزی لثه با مراجعه به پزشک یا دندانپزشک علت دقیق این شرایط را بررسی کنید. برای افزایش سطوح این ویتامین می توانید مصرف سبزیجات سبز برگ مانند کلم بروکسل و کلم پیچ را مد نظر قرار دهید. ناخن های شکننده اگر به طور مداوم با شکستگی در ناخن های خود مواجه می شوید ممکن است رژیم غذایی شما با کمبود بیوتین مواجه باشد. بیوتین به رشد ناخن هایی قوی و مستحکم کمک می کند. اختلال در رشد بستر ناخن به رشد نامنظم و ضعیف ناخن ها منجر می شود. نتایج یک مطالعه نشان داده است مصرف بیوتین نه تنها به رشد قوی‌تر ناخن ها کمک می کند، بلکه در بهبود ضخامت آنها نیز تاثیرگذار است. برای دریافت بیوتین می توانید مصرف مواد غذایی مانند تخم مرغ و غلات کامل را در دستور کار خود قرار دهید. ناخن های بدشکل یا تغییر رنگ داده در شرایطی که ناخن هایی ضعیف آزار دهنده هستند، کمبود مواد مغذی دیگر می توانند بر ظاهر آنها تاثیرگذار باشند. سطوح پایین آهن می تواند به شکل گیری ناخن هایی سفید یا شیاردار منجر شود و یا حتی با ظاهر مقعر و قاشقی ناخن ها مواجه شوید. کمبود بیوتین می تواند خطر ابتلا به عفونت های قارچی را افزایش دهد که تغییر رنگ و شیاردار شدن ناخن ها را موجب می شود، در شرایطی که کمبود ویتامین B-12 می تواند رنگی قهوه ای به ناخن ها ببخشد. در صورت مشاهده این قبیل نشانه ها به پزشک مراجعه کنید. نازک شدن مو رژیم غذایی شما می تواند در سلامت مو تاثیرگذار باشد. در شرایطی که ریزش چندین تار مو در روز طبیعی است، نازک شدن قابل توجه تارهای مو و ریزش آنها باید جدی گرفته شود. کمبود پروتئین و ویتامین C می توانند در نازک شدن و شکنندگی مو و ریزش راحت‌تر آن موثر باشند. ویتامین C به کلاژن سازی کمک می کند که یکی از بلوک های سازنده موی سالم و فولیکول مو قوی است، در شرایطی که پروتئین اسیدهای آمینه مورد نیاز برای سنتز کلاژن را تامین می کند. بیوتین نیز می تواند در این زمینه نقش داشته باشد. مطالعه ای جدید نشان داد که از هر ۱۰ زن که ریزش مو را گزارش کرده بودند، تقریبا چهار نفر از آنها کمبود بیوتین داشتند. با این وجود، پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند که پژوهش های بیشتری درباره این پیوند باید صورت بگیرد. سفید شدن زودرس مو کمبود برخی مواد مغذی می تواند در سفید شدن مو نقش داشته باشد. مس به تولید ملاتونین، یکی از رنگدانه های مو، کمک می کند. سطوح پایین مس یا مشکلات پزشکی که از سوخت و ساز درست مس جلوگیری می کنند، می تواند سفید شدن زودرس مو را به همراه داشته باشند. سطوح پایین ویتامین D ممکن است یکی دیگر از عوامل سفید شدن زودرس مو باشد. مطالعه ای جدید نشان داده است که کمبود ویتامین D با سفید شدن زودرس مو حتی از دوران کودکی پیوند خورده است. با مصرف بادام و فندق می توانید به افزایش سطوح مس و با مصرف محصولات لبنی غنی شده به بهبود سطوح ویتامین D کمک کنید. ]]> سلامت Sat, 25 Mar 2017 06:00:02 GMT http://alef.ir/vdcfyvdjew6dtta.igiw.html?456517 سمنو، غذای ضد پیری http://alef.ir/vdcdf90okyt0kk6.2a2y.html?456515 سمنو ارزش غذایی بسیاری دارد، جوانه گندم که عنصر اصلی تشکیل دهنده آن است حاوی ویتامین های B وE، پروتیین از نوع عالی ، مواد معدنی ، فیبر و مواد مفید دیگر است. به گزارش میزان، یکی از زیباترین جلوه های نوروز سفره هفت سین است، خوراکی هایی چون سرکه ، سماق،سمنو ، سیر ، سنجد و سیب به همراه قرآن کریم ،سبزه، ماهی قرمز ، آیینه ، سکه و ... سفره زیبای هفت سین را مزین می سازند. در اینجا ، برخی از خواص سین های خوراکی را بررسی می کنیم. سمنو، غذای ضد پیری سمنو ارزش غذایی بسیاری دارد، جوانه گندم که عنصر اصلی تشکیل دهنده آن است حاوی ویتامین های B وE، پروتیین از نوع عالی ، مواد معدنی ، فیبر و مواد مفید دیگر است. در گندمی که جوانه می زند ، علاوه بر این که تمام این مواد به طور کامل حفظ می شود ، در جریان جوانه زدن تغییرات شگفت آوری در آن بوجود می آید که در نتیجه ،ویتامین ها و مواد حیاتی گندم به مقدار زیادی افزایش می یابد. اسید های نوکلییک RNA و DNA که به فراوانی در جوانه گندم وجود دارند در جلوگیری از پیری سلولها بسیار موثرند. سلنیم و منیزیم موجود در جوانه گندم در جلوگیری از انواع سرطان و به خصوص فیبر موجود در آن در پیشگیری از بروز سرطان کولون موثر است. ]]> سلامت Sat, 25 Mar 2017 05:35:22 GMT http://alef.ir/vdcdf90okyt0kk6.2a2y.html?456515 لزوم مصرف روزانه آب‌میوه برای کودکان/آب‌میوه اضافه‌وزن نمی‌آورد http://alef.ir/vdca6inyu49nmm1.k5k4.html?456512 پیش از این تصور می‌شد مصرف آب‌میوه ممکن است موجب بروز چاقی در کودکان شود، اما در مطالعه جدید مشخص شده که مصرف متعادل آن بی‌ضرر است. به گزارش  مهر، محققان دانشگاه واشینگتن سیاتل در مطالعه خود به بررسی نتایج هشت مطالعه منتشرشده شامل بیش از ۳۴ هزار کودک پرداختند و مصرف آبمیوه و تأثیر آن بر وزن کودکان را مورد بررسی قرار دادند. دکتر براندون آئورباخ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «براساس یافته‌های کنونی، ما هیچ ارتباطی بین مصرف یک وعده آبمیوه ۱۰۰ درصد طبیعی در روز و نقش آن بر اضافه وزن در کودکان نیافتیم.» یافته‌ها نشان داد کودکان زیر ۶ سال که روزی یک وعده آبمیوه می‌نوشند دچار اضافه وزن کمی می‌شوند که البته به لحاظ بالینی چشمگیر نیست. به گفته محققان، کودکان ۷ تا ۱۸ سال هم که در روز یک وعده آبمیوه می‌نوشیدند، شاهد هیچ نوع اضافه وزنی نبودند. همچنین محققان توضیح می‌دهند آب پرتقال دارای شاخص گلوکزی کمتری بوده و با اضافه وزن کمتر مرتبط است. از طرفی کودکان سنین پایین بیشتر طرفدار آب سیب و کودکان سنین بالاتر بیشتر طرفدار آب پرتقال هستند. محققان تأکید می‌کنند این گزارش مبتنی بر مصرف آبمیوه‌های ۱۰۰ درصد طبیعی بوده و ارتباطی با نوشیدنی‌های با طعم میوه یا نوشابه‌های میوه‌ای ندارد. محققان مصرف ۱۲۰ تا ۱۸۰ میلی لیتر آبمیوه طبیعی در روز برای کودکان ۶ سال و پایین‌تر و ۲۴۰ تا ۳۵۰ میلی لیتر برای بچه‌های ۷ تا ۱۸ سال را توصیه می‌کنند. ]]> سلامت Sat, 25 Mar 2017 05:20:21 GMT http://alef.ir/vdca6inyu49nmm1.k5k4.html?456512 تاثیر اختلال خواب بر مهارت‌های فکری و رفتاری کودکان http://alef.ir/vdcjvmexvuqeiiz.fsfu.html?456511 کودکانی که به طور مزمن دچار اختلال خواب موسوم به آپنه خواب هستند دارای نقایصی در سلول های مغزی شان هستند. به گزارش مهر، محققان دانشگاه شیکاگو هشدار می‌دهند سلول‌های مغزی کودکان دچار اختلال خواب دارای نقایصی مرتبط با مهارت‌های روانی، خلق و خو و رفتار هستند. آپنه خواب یک اختلال شایع خواب است که بر ۵ درصد کودکان تأثیر می‌گذارد. یافته‌ها نشان می‌دهد کودکان ۷ تا ۱۱ سال مبتلا به آپنه متوسط یا شدید خواب با کاهش قابل توجه ماده خاکستری مغزشان مواجه هستند. سلول‌های ماده خاکستری مغز در فعالیت‌های نظیر حرکت، حافظه، احساسات، سخن گفتن، ادراک، تصمیم‌گیری و خودکنترلی دخیل هستند. محققان همچنین دریافتند ارتباط قوی ای بین آپنه خواب و نابودی نورون‌ها یا به تاخیرافتادن رشد نورونی در مغز درحال رشد وجود دارد. لیلا خیراندیش، مدیر دانشگاه شیکاگو، در این باره می‌گوید: «تصاویر تغییرات ماده خاکستری مغز قابل توجه است. همچنین شواهد آشکاری در مورد آسیب یا نابودی گسترده نورونی وجود دارد.» در این مطالعه، تیم تحقیق الگوی خواب ۱۶ کودک مبتلا به آپنه خواب را بررسی کردند. از هریک از کودکان تست نورونی-شناختی بعمل آمد و با استفاده از MRI از سرشان اسکن گرفته شد. محققان به کاهش حجم ماده خاکستری در چندین نقطه از مغز کودکان مبتلا به آپنه خواب پی بردند. محققان به والدین توصیه می‌کنند که در صورت ابتلای فرزندشان به اختلال خواب، به فکر درمان آن باشند. ]]> سلامت Sat, 25 Mar 2017 05:10:57 GMT http://alef.ir/vdcjvmexvuqeiiz.fsfu.html?456511 برای کاهش وزن چقدر باید چای سبز خورد؟! http://alef.ir/vdcdz90o9yt0kk6.2a2y.html?456506 لاغر نمی‌شی! بدنت برای کاهش وزن استپ کرده، با اینکه رژیم می‌گیری اما کاهش وزن دلخواه نداری... پس برای اینکه زودتر نتیجه بگیرید، چای سبز بنوشید تا سوخت و ساز بدنتان افزایش پیدا کند. به گزارش سلامانه، لاغر نمی‌شی! بدنت برای کاهش وزن استپ کرده، با اینکه رژیم می‌گیری اما کاهش وزن دلخواه نداری... پس برای اینکه زودتر نتیجه بگیرید، چای سبز بنوشید تا سوخت و ساز بدنتان افزایش پیدا کند. قطعا شما هم چنین پیشنهادهایی را از اطرافیان و دوستان یا اینکه در فضاهای مجازی دیده و شنیده‌اید و شاید این سوال، برای شما هم پیش آمده باشد که واقعا چای سبز لاغرکننده است یا نه؟! اینکه آیا واقعا نوشیدن چای سبز نقشی در سوزاندن چربی‌ها و مقدار کالری مصرف روزانه ما دارد یا نه، سوالی است که دکتر نیره اسماعیل کابلی، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و عضو انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت در گفت‌وگو با سلامانه به آن پاسخ می‌دهد.   آیا چای سبز لاغرکننده است؟ بسیاری از افراد بر این باورند که مصرف این نوشیدنی منجر به افزایش متابولیسم بدن و کاهش وزن می‌شود ولی در بهترین شرایط هم این افزایش متابولیسم بدن آنقدری نیست که بتواند پاسخگوی دریافت مقدار کالری اضافی مصرفی باشد. بارها و بارها گفته شده است که بهترین و موثرترین روش برای کاهش وزن تغذیه صحیح و اصولی و داشتن تحرک بدنی است. اینکه بخواهیم در طول روز هر چه می‌خواهیم بخوریم و با نوشیدن چای سبز به دنبال معجزه باشیم، به هیچ‌وجه درست نیست.  توصیه شما برای کاهش وزن چیست؟ برای خلاصی از شر چربی‌های اضافه بدن، باید میزان کالری دریافتی را کاهش داد و از طرفی دیگر، فعالیت بدنی افزایش پیدا کند. ضمن اینکه نوشیدن چای سبز و یا حتی چای سیاه بیش از سه لیوان در روز می‌تواند برای سلامت مضر اشد. به چه دلیل؟ مصرف زیاد نوشیدنی‌ها به خصوص چای می‌تواند منجر به دفع آب بیشتر از بدن شود و سطح الکترولیت‌ها را در بدن به هم ریزد. علاوه بر این، مصرف بیش از حد آن باعث کاهش جذب موادمغذی از جمله آهن و کلسیم می‌شود که در نهایت پوکی استخوان و کم‌خونی را در پی دارد. چه زمانی بهتر است چای را بنوشیم؟ چای سیاه و چای سبز بهتر است حداقل با یک ساعت فاصله از صرف غذا صورت گیرد و همراه با شیر و لبنیات مصرف نشود.    ]]> سلامت Sat, 25 Mar 2017 04:45:53 GMT http://alef.ir/vdcdz90o9yt0kk6.2a2y.html?456506