نظر منتشر شده
۸۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 311378
لزوم افزایش عوارض خروج از کشور و استفاده از منابع آن در توسعه زیرساختهای گردشگری کشور
بخش اقتصادی الف، 29 آبان 94
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۲
مرکز مطالعات اقتصادی دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در نامه ای به سلطانی فر، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نکاتی را درباره عوارض خروج مسافرت های تفریحی کشور خواستار استفاده منابع آن در صنعت گردشگری کشور شد.

متن این نامه به شرح زیر است:

همانطور که مستحضر هستید در سال‌های اخیر، ترکیه همواره مقصد اصلی گردشگران ایرانی بوده است و طبق آمار وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه در ۹ ماه نخست سال ۲۰۱۵، بیش از ۱ میلیون و ۳۶۰ هزار گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده‌اند و با وجود کاهش کل گردشگران ورودی از کشورهای مختلف به کشور ترکیه، ورود گردشگران ایرانی با رشد ۵.۲ درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشته و رشدی ۴۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۳ همراه بوده ‌است.

همچنین بنا بر گفته‌ی عضو کارگروه ساماندهی تورهای خروجی در نشست سراسری دفاتر خدمات مسافرتی و شرکت‌های فعال در حوزه تورهای خارجی "در سال ۲۰۱۴ ایرانی‌ها به غیر از پرداخت برای حج تمتع، ۱۸ میلیارد دلار برای سفرهای خارجی هزینه کرده‌اند" که بخش عمده‌ی این سفرها تفریحی بوده است. این درحالیست که کشورمان ایران از نظر جاذبه‌های گردشگری، کشوری غنی به شمار می‌رود و می‌تواند درآمد قابل توجهی از گردشگران خارجی کسب نماید.

بررسی ها نشان میدهد که یکی از دلایل رونق سفرهای خارجی در سال‌های اخیر پایین بودن میزان عوارض خروج از کشور برای سفرهای تفریحی است. در حال حاضر عوارض خروج از کشور برای مسافران ایرانی درصورت خروج هوایی برای هر نفر ۷۵ هزار تومان و درصورت خروج زمینی و یا دریایی برای هر نفر ۲۵ هزار تومان تعیین شده است. این درحالیست که طبق آمار هر ایرانی در سفر خارجی خود به طور میانگین حدود ۱۱۰۰ دلار معادل ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هزینه می‌کند؛ در نتیجه مبلغ پرداختی عوارض خروج از کشور با توجه به هزینه‌های سفرهای خارجی تفریحی، بسیار کم بوده و همچنین تأثیر چندانی در کاهش انگیزه مسافرت‌های غیر ضروری ندارد.

در کنار افزایش آمار خروج گردشگران داخلی، مشاهده می شود که صنعت گردشگری هم به دلیل مشکلات موجود در این زمینه نتوانسته است در جذب گردشگر خارجی موفق عمل کند. برای مثال یکی از مشکلات عمده صنعت گردشگری در جذب گردشگران داخلی و خارجی، کمبود زیرساخت‌های لازم ازجمله هتل‌های با کیفیت و ناوگان حملونقل مدرن است.

بنابراین با افزایش میزان عوارض خروج سفرهای غیر ضروری (منظور از سفرهای غیر ضروری، سفرهایی است که بیش از یک بار در سال با هدف سیاحت انجام می‌شود) می‌توان منابع قابل توجهی را به منظور تأمین مالی بهبود زیرساخت‌های گردشگری در کشور، به طور مثال ساخت هتل‌های مناسب و نوسازی حمل ونقل هوایی و ریلی برای گردشگران خارجی و همچنین سفرهای داخلی فراهم کرد.
طبق آمار گزارش ۱۴۲۰۷ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ۸۳ درصد سفرهای خارجی ایرانیان تفریحی است و تنها ۱۷ درصد آن‌ها سفرهای غیر تفریحی بوده است. لذا چنانچه عوارض خروج سفرهای تفریحی مبلغی در حدود ۲۰۰ هزار تومان افزایش مییافت، درآمدی بالغ بر ۲۷۰ میلیارد تومان تنها از مسافران ترکیه در ۹ ماه نخست سال ۲۰۱۵ برای کشور حاصل می‌شد و با توجه به اینکه ترکیه تنها مقصد یک چهارم از سفرهای خارجی ایرانیان است، با افزایش عوارض خروج سفرهای تفریحی، سالانه در حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان منابع برای بهبود زیرساخت‌های گردشگری در کشور فراهم می گردید.

بنابراین پیشنهاد می‌شود عوارض خروج از کشور برای سفرهای غیرضروری به ۲۰۰ هزار تومان افزایش یابد و از محل درآمد حاصل از آن که سالانه حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان است، صندوقی تأسیس شود و با سپرده‌‌گذاری منابع آن در یک بانک تجاری از محل منابع آن بانک، ۲ برابر مبلغ فوق به منظور اعطای تسهیلات در جهت بهبود زیرساخت‌های گردشگری کشور تجهیز شود.

درحال حاضر بانک‌های تجاری علاقمند هستند که در صورت سپرده‌گذاری مبلغ ۱۴۰۰ میلیارد تومان به صورت یکساله، به جای وام با نرخ ۲۸ درصد، دو برابر مبلغ سپرده‌گذاری شده را وام پنج ساله با نرخ ۲۲ درصد به سپرده‌گذار و یا افرادی که سپرده‌گذار معرفی کند، اعطا کنند. به این ترتیب با سپرده‌گذاری مبلغ ۱۴۰۰ میلیارد تومان، می‌توان مبلغ ۲۸۰۰ میلیارد تومان از منابع بانک‌های تجاری، به منظور ساخت زیرساخت های مناسب برای گردشگران خارجی به صورت وام ۲۲ درصد ۵ ساله بدون استفاده از منابع بانک مرکزی و یا منابع بودجه دولت فراهم کرد و در اختیار پیمانکاران قرار داد. همچنین به این ترتیب منابع صندوق مزبور نیز مصرف نشده و سالانه افزایش می‌یابد و درنتیجه سالانه بر ظرفیت تسهیلات با نرخ و زمان بازپرداخت مناسب افزوده می‌شود که می‌توان با استفاده از آن در سایر موارد مربوط به گردشگری نیز سرمایه‌گذاری کرد.

افزایش میزان عوارض خروج مسافرت های تفریحی علاوه بر افزایش درآمدهای حاصل از آن که منجر به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های گردشگری می‌شود، موجب می‌شود تا گردشگران ایرانی در زمان انتخاب مقصد، مکان‌های دیدنی داخلی را نیز ترجیح دهند و به این ترتیب گردشگری داخلی نسبت به خروج گردشگر رونق یابد؛ لذا بخشی از درآمدهای ناشی از مسافرت گردشگران داخلی که پیش از این از کشور خارج می شد نیز در داخل هزینه شده و به ایجاد اشتغال و توسعه مناطق گردشگری داخلی نیز کمک می کند.

در پایان مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت به پشتوانه فعالیت های صورت گرفته توسط دانشجویان محقق این زمینه در کارگروه تجارت خود پیشنهاد می‌کند که در تدوین برنامه ششم توسعه، افزایش عوارض خروج از کشور برای سفرهای تفریحی و تأسیس صندوق مزبور از محل منابع آن، با هدف تأمین مالی برای بهبود زیرساخت‌های گردشگری کشور و همچنین رونق گردشگری داخلی در دستور کار قرار بگیرد. این مرکز مطالعاتی آماده است تا پیشنهادات تفصیلی و تکمیلی خود در این زمینه را حضورا خدمت جنابعالی ارائه نماید.
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۳:۴۱:۳۵
با تشکر از این عزیزان ، اگر امکان دارد نامه ای هم درباره 700 میلیارد دلار درآمد نفت بنویسند که چه شد اکنون با بیکاری بالا ، تورم ، رکود ، تحریم و ... مواجه هستیم. (3335759) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۴۴:۰۶
به تحرير الوسيله حضرت امام خمينى مراجعه نماييد راجع به عوارضهاى مختلف و بخصوص عوارض خروج از كشور و ماليات و گمرگ گرفتن از مسلمان مطالب جالبى دارند !! (3336163) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۱ ۰۸:۵۶:۴۸
برای اربعین دو میلیون نفر دارند می روند عراق برای ویزا نفری چهل دلار پرداخت می کنند و حداقل نفری در آنجا دویست دلار خرج می کنند با یک حساب سر انگشتی حداقل در همین زمان کوتاه پانصد هزار دلار تو جیب عراق می رود. ظاهرا ما داریم به عناوین مختلف به عراق غرامت می دهیم (3338862) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۱:۴۳:۴۲
خوشم میاد هرچیو میخواهید گرون کنید قبلش میگید قراره خرج زیرساختهای کشور بشه؟اصلا عوارض خروج از شکور چه صیغه ایه که میخواهید گرون ترش هم بکنید؟بخدا زشته..جالبیش اینه که پیشنهاد مرکز مطالعات اقتصادی یکی از دانشگاه های معتبره کشوره!!!!خدا عاقبت مارو بخیر کنه (3336477) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۶:۳۶:۰۹
چه عزیزی آقا. بجای اینکه این بحث های بی معنی را بکنند باید بفرمایند چگونه باید سفر در داخل کشور را متناسب با شرایط درآمدی ایرانیان نمایند. باید بگویند چه می شود که ایرانیان سفر به خارج را می پسندند. (3336536) (alef-11)
 
شایان
۱۳۹۴-۰۹-۰۱ ۲۱:۰۲:۰۲
پرداخت وجه بابت خروج از کشور در هیچ کجای دنیا وجود ندارد اما در ایران چرا!!!! اما چرا ایرانیان ترکیه را برای مسافرت ترجیح میدهند به هزار دلیل...........................................خودتان بهتر میدانید. (3340229) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۶:۴۶:۰۴
مملكت گرفتار نظريه هاي انحصاري درايران شده .عوارض ورودي ديده ايم ولي عوارض خروج در هيچ كشور داراي ...حساب شده وجود ندارد همين هم كه ميگيرند خاص ايران است . نظريه تحقيقاتي دانشجويان !!! (3336543) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۳:۴۷:۴۴
اخه كدام كشور عوارض خروج از كشور مي گيرد كه ما بايد بدهيم؟ خروج از كشور يك حق طبيعي است. .... (3335767) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۳۰:۰۹
...کیه که ندونه یه سفر پردردسر و خطرناک هوایی یا زمینی و اقامت دریکی هتلهای ایران که ظاهرا پنج ستاره هستند ولی بیکیفیت و بی خدمات هستند و بعد ،رفتن به مکانهای تاریخی شلوغ و بدون برنامه و ..و ..که خود سازمان گردشگری هم برای جذب توریست و بهبود خدمات زحمتی نمیکشه هزینه خیلی بیشتری داره؟! (3336146) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۰:۳۳:۱۲
چطور تشخیص داده می شود که سفر خارجی تفریحی است ؟ در اینجا یک اصل ساده وجود دارد : کسی که از خدماتی استفاده می کند باید هزینه آن را هم بدهد . بنابراین این عوارض باید از مسافران داخلی گرفته شود و نه خارجی .
چون مسافران خارجی هم از فرودگاهها استفاده می کنند می توان این طور گفت که این عوارض بطور مساوی باید بین همه مسافران توزیع شود چون مسافران خارجی در کشور مبدائ خدمات بهتری نمی گیرند .
در ضمن مسافر خارجی اگر در آمدی دارد قبلا" مالیات آنرا داده و نمیشود دولت هرجا پول کم می آره بگرده یک جیب پر پول پیدا کنه و دستش را بکند داخل آن . (3336441) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۳:۳۷:۵۲
راستش اگه دست این آقا باشه که باید حق ورود به وطن رو هم داد !!! (3336521) (alef-11)
 
مصطفي
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۳:۵۵:۱۲
مشكل اصلي تمامي توسعه زير ساختها و توليد و اشتغال زايي و....
بهره بسيار بالاي بانكي است
عامل ركود و تورم و تمامي بدبختي اقتصادي كشور ، بهره بالاي بانكي است

كشور به بهشت بانكداري تبديل شده است و جهنم توليد و كار افريني (3335778) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۸:۱۱:۱۶
این یک میلیون و 360 هزار نفر برای چه به ترکیه می روند؟ چرا پول بیت المال را در حساب رژیم اردوغان میریزند؟ چرا این پول را در ایران صرف گردشگری نمی کنند. آنقدر در ایران نقاط دیدنی هست که در طول عمر دیدن آنها تمام نمی شود.
دولت بجای پر کردن خزانه از راههایی چون گران کردن خدمات و کالاهایی که جنبه عمومی داشته و مصرف همه اقشار را در بر می گیرد ، باید هزینه مسافرت به خارج را بالا ببرد و در این راه باید عوارض خروج از کشور را چندین و چند برابر کند. (3336050) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۰۰:۵۰
چرا بجای بالا بردن عوارض، هزینه سفرهای داخلی رو پایین نمی اورند (3336118) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۹:۳۰:۳۶
این هم شده داستان خودروسازی!!! خارجی رو گرونتر کن به جای اینکه داخلی رو ارزون کنی تا مردم مجبور بشن از داخلی استفاده کنن! (3336812) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۳ ۰۹:۳۷:۴۶
باید عوارض خروج از کشور به عراق را دوبرابر بگیرند (3342876) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۲۵:۴۹
پول بیت المال؟....در ضمن دیگه کی با دلار 3600 میره سفر (3336141) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۲:۰۲:۴۳
ازالان تمام بلیط دوبی و ترکیه واسه نوروز رزرو شده برادرمن.یک عده ای تو ایران خوب پول در میلرن وخوب هم خرج میکنن .واقعیت اینه ایران بهشت پولداراست. (3336311) (alef-11)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۳۲:۵۸
البته راههاي عملي تر هم هست. ميتونند جذابيت هاي كشورهاي گردشگر پذير را در ايران بيشتر كنند تا گردشگري معكوس بشه و از خارج وارد ايران بشن. نميشه كه درها رو ببندند تا كسي خارج نشه.
من خودم شخصا به اطرافيان توصيه ميكنم سفر داخلي رو اولويت قرار بدن اما در جواب ميگن كو هتل مناسب؟ كو فضاي عاري از زباله؟ (3336153) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۳۶:۳۵
تا زمانی که هزینه سفر در کشور بیش از هزینه سفر خارجی باشد و نیز قیمت کالاهای همراه مسافر در عین داشتن کیفیت بالا در خارج از کشور ارزانتر از قیمت همان کالا در ایران باشد سفر هموطنان به خارج از کشور صرفه اقتصادی داشته و اجتناب نا پذیر است (3336155) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۴۹:۴۲
متاسفانه در کشور ما تمام مسئولین اعم از مجلسی ها و دولتها چاره حل هر مشکلی را........از مردم میدانند و جالب اینجاست که با این گرفتن از مردم نیز هیچ دردی را درمان نکرده و فقط بریز و بپاشها را زیادتر میکنند و هیچگاه پاسخگو هم نیستند برای نمونه مالیات بر ارزش افزوده که به اجبار از مردم میگیرند و حداقل باعث کاهش 10 درصدی توان اقتصادی خانوار شد چه گره ای از مشکلات کشود یا افزایش حداقل دو برابری قبوض اب و گاز و برق انهم برای خانواده های کم مصرف چه گلی به سر کشور زد و چه رفاهی به ارمغان اورد این عوارض خروج از کشور که امسال 75000تومان است تا کنون چه دستاوردی برای مردم داشته است ایا اینها دلیل این نیست که جیب مسئولین ....به حد کافی و وافی پراست و از سفره مردم اطلاع ندارند امام راحل هر روز هزینه های منزل را کنترل میکردند و وقتی قیمت نان را بجای 3 ریال 6 ریال نوشتند از خانه شاگرد توضیح خواستند که چرا 6 ریال نوشته در حالی که ایشان فقط یک نان مصرف کرده اند ایا نان گران شده جای سوال دارد کدام مسئول اینچنین سفره مردم را پایش میکند و کدام مسئول است چون شهید رجایی با شکم گرسنه برای گرسنگان تصمیم بگیرد (3336174) (alef-11)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۵۵:۱۲
بنده تقریبا 2ماه پیش ازدواج کردم.قرار بر این بود که بعنوان ماه عسل بریم حج عمره که...اون هیچ.تصمیم بر این شد که بریم مشهد.بعد از پرس و جو و قیمت گرفتن از چند دفتر هواپیمایی،مشخص شد که هر نفر حداقل،حداقل 800هزار تا 1میلیون و 100 برای یه هتل مناسب(نه عالی) باید پرداخت بشه.یعنی سرجمع با هزینه های ایاب ذهاب اونجا و خورد و خوراک(شام)نفری 1و500 هزینه داره.یعنی دونفری 3میلیون.500هم بذاریم سوغات.برگشتم یه ولیمه و...آقاجان سرجمع 4ونیم تا 5میلیون واسه یه مشهد باید پیاده شد!!برای دونفر!!!
از خیر مشهد و پابوس آقا که گذشتیم..برای کیش پرسیدم،اون بدتر!!خلاصه تقریبا به اصفهان و شیراز رسیدم که اونم فقط هزینه ولیمه رو نداشت.
در نهایت مثل یه مرد وظیفه شناس خانواده دوست،رفتم یه تور دوبی گرفتم.لحظه آخری.باورتون نمیشه،کل هزینه سفرمون شد 3و 300!!!هم اسم خارج روشه.هم فوق العاده زیبا وهم...
حالا انصاف داشته باشید.من نوعی برم خارج بهتره یا بیام سفر داخلی؟؟ (3336181) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۱:۰۲:۲۰
هر کاری که در چارچوب شرع و قانون باشه مجازه، من و شما نمی تونیم بریم مسافرت خارجی، قرار نیست که بقیه هم نتونن، من و شما نمی تونیم ماشین خارجی سوار شیم قرار نیست همه پراید سوار بشن، این یعنی دیدگاه کمونیستی که سالهاست منسوخ شده.
بله باید از پولدارها مالیات بیشتری گرفت ولی از درآمدشون نه این که با عوارض خروج از کشور، اگه مردید کسانی که یک شبه ره صد ساله پولدار شدن رو رفتن، کسانی که سرمایه زیرزمینی دارن و تو بازار نرخ تعیین می کنند پیدا کنید و از اونها مالیات بگیرید. حالا 75 هزار تومان شد 100 هزار تومان، مشکل حل میشه و همه زیرساخت ها درست می شن؟ (3336253) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۰:۳۵:۲۶
برای اینکه : 1- هواپیماها مطمئن هستند 2- در آنجا به عنوان یک توریست احترام میبینند 3- از کیفیت غذا و خدمات و...مطمئن هستند 3- نگران چپ کردن اتوبوس و تصادف و...نیستند . (3336442) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۴:۰۰:۳۲
تنها جایی که در دنیا برای بیرون رفتن ازآن باید پول داد ایران است! همچنین جزو مجازاتهایی که بر بعضی افراد اعمال می شود عدم امکان خروج از کشور است! یعنی انقدر وضع ...بده که خارج شدن از آن باید یک مزیت باشه که بخاطرش پول بدی یا بعنوان مجازات ازش محروم شی؟! (3335784) (alef-11)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۴:۲۲:۴۴
تمام مشلات مملکت حل شده فقط این باقی مانده.دولت هر سال خودش گران میکند لازم به یادآوری شما نیست.از خرجهای دیگر کم کنند برای این منظور هزینه کنند (3335801) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۴:۲۸:۲۶
جلوی اختلاس و دزدی بیت المال را بگیرید خرج زیر ساختها بکنید، هر کجا کم می آورید از جیب ملت مایع نگزارید (3335806) (alef-11)
 
سورنا
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۴:۲۹:۵۶
دوباره پاک کردن صورن مساله (3335807) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۴:۴۷:۲۰
بسیار پیشنهاد درستی است افزایش درآمد حاصل از عوارض باید صرف زیر ساخت های لازم برای گردشگری در ایران گردد. بله. درست است که ایران نقاط جذاب برای هر نوع گردشگری دارد ولی ایا در ان نقاط امکان اقامتی در نظر گرفته شده است؟ ایا برای رسیدن به برخی نقاط جاده امن وجود دارد؟ ایا در کنار این امکان زیبا در طبیعت سرویس بهداشتی وجود دارد؟ اگر با خانواده رفتی خیالت راحت است که همه در امنیت کامل هستند؟ ایادر سراسر جاده چالوس که یکی از پر رفت و امد ترین جاده کشور است یک سرویس بهداشتی تمیز و استاندارد وجود دارد؟ جواب منفی است بنابراین باید زیر ساخت ها درست شود (3335815) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۸:۵۷:۴۸
تنها کشوری که پول هتل و زیر ساخت را از مردم می گیرند ایران است هتل و زیر ساخت را کسی درست می کند که از وجود مسافران همان هتل سود خواهد برد از بیت المال هتل نمی سازند مثل این است که بگویید بیایید هزینه ی رستوران پیتزا را شما بپردازید که بیایید آنجا با پول جیبتان شام میل بفرمایید (3336737) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۴:۵۰:۵۸
عوارض مناطق مانند ترکیه , تایلند و امثالهم بدلیل مشکلات اخلاقی و فرهنگی آن ها باید تا ده ها برابر افزایش یابد تا مسافرت ترکیه تایلند امارات و امثالهم از نظر اقتصادی نصرفه و مسافرتهای داخلی رونق پیدا کند. (3335817) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۸:۳۳:۴۹
چنین چیزی عملی نیست بجای پرواز مستقیم به تر کیه آنوقت با یک پرواز به کردستان عراق ویا ارمنستان به ترکیه میروند
هیچ برسی شده چرا توریستهای خارجی که به ایران میایند تمامآ مسن و اکثر توریستهای اروپایی در ترکیه جوان هستند؟ (3336083) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۸:۴۲:۲۳
یک هفته مسافرت به کیش یا اصفهان ویا آستارا آنقدر گران تمام میشود که سفر به استانبول را اقتصادی تر مینماید. نگاهی به قیمت تورهای استانبول وقیمت غذا در استانبول بیندازید و مقایسه کنید با قیمت هتلهای داخلی و قیمت غذا در رستورانهای ایران. (3336096) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۰:۳۰:۴۷
حالا فرض کن تمام 75 میلیون ایرانی رفتند سفر خارج و نفری 500 هزار تومان عوارض خروج هم دادند، کل در آمد حاصل در مقابل تنها اختلاس های « افشا شده» و وامهای کلان معوقه سالهای اخیر تقریبا صفر است. (3336225) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۵:۰۰:۱۲
این همه از بودجه بیت المال هزینه کردن تا تحقیق کنن تا پیش پا افتاده ترین راه رو پیدا کن؟ (3335822) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۵:۰۰:۴۸
آقا جان ۷۵تومن هم زیاده چرا دلار ۳۰۰۰ تومنی رو که الان ۳۶۰۰ باید بخریم چیزی نمگین!!؟ (3335825) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۵:۰۷:۳۶
مثلا مني كه از زنجان مي خواهم بروم تهران ٢٠٠ هزار تومان از من پول گرفته شود و خرج زيرساخت هاي اصفهان شود. اين هم از قشر دانشگاهي ما (3335834) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۱:۰۹:۳۲
خوشبختانه مردم اصفهان از بودجه کشور مستقل هستند چون صنعتگرند. شما هم تلاش کنید شهرتان مثل اصفهان شود. (3336262) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۹:۱۹:۱۲
بعله صحیح می فرمایید..... (3336786) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۱۲:۳۱:۲۳
این عوارض 75 تومانی رو لغو کنید (3337270) (alef-11)
 
puyan
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۵:۲۳:۲۴
خوشم میاد تنها راهکار توی این کشور افزایش قیمته. انگار بهره وری و مدیریت و اولویت بندی و ... فقط برای از ما بهترونه! (3335855) (alef-11)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۵:۳۵:۲۰
سلام
با زهم سطحي نگري و نسخه پيچي بدونه پشتوانه،
عزيز من شما اول بيا برسي كن اصلا چرا با وجود اين همه جاذبه گردشگري در ايران ،به گفته شما مردم باز علابمند به مسافرت خارج كشور هستند،
در ضمن واقعا تنها راه تامين زير ساخت در اين مملكت طرشار از منابع خدادادي فقط بايد مسافران پول تامين زير ساخت ها را بدهند. (3335866) (alef-11)
 
مازیار
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۵:۴۴:۴۴
اکثریت کشورهای دنیا از شهروندان شان مالیاتی بنام عوارض خروج از کشور اخذ نمی کنند چون بی معنا است، مالیات باید در ازای انجام سرویسی پرداخت شود و اینگونه است که آنها برای ورود توریست مبالغی تحت عنوان ویزا و غیره دریافت میکنند. دریافت عوارض فرودگاهی از جمله راه های ایجاد درآمد جهت بهینه سازی صنعت گردشگریست. همچنین در اینگونه مطالعات تحقیقاتی شاید بهتر باشد به دیگر پیامد های دریافت هزینه های اینچنینی توجه شود . (3335878) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۵:۴۸:۲۷
يعنى كم الان ٧٥٠٠٠ تومن!!!!! (3335881) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۶:۰۱:۱۶
خدایش شده یه بار حرف از کاهش بزنید؟ همش افزایش افزایش
کی ما باید تاثیرات این افزایش عوارض تو زندگیمون رو حس کنیم؟
طرف میخواد بره تفریح تو یه کشور خارجی هم باید به شما عوارض بده؟ آخه عوارض چی رو باید بده؟ (3335892) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۶:۰۵:۵۱
کاملا مخالفم (3335901) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۶:۱۰:۰۲
تا به حال طی چند سال 15 برابر خروجی افزایش پیذا کرده حساب ان را پس بدهند (3335910) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۶:۱۲:۵۴
اتفاقا باید برعکس عمل کرد و همین عوارض 75 تومانی هم باید برداشته شود.کشورهای موفق در این مورد کلا عوارض خروج را برداشته اند. (3335913) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۶:۱۳:۰۷
تحلیل جالبیه گفته

بررسی ها نشان میدهد که یکی از دلایل رونق سفرهای خارجی در سال‌های اخیر پایین بودن میزان عوارض خروج از کشور برای سفرهای تفریحی است.

آخه مرد مومن کسی که بقول خودتون میانگین 3 میلیون تومان میبره خرج میکنه، توجهش به خاطر 75 هزار تومنه (پول یه شام 2 نفره ساده)؟ این حرفو جای دیگه نزنید. (3335916) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۶:۱۳:۳۱
دانشجویان محقق یک تحقیقی بفرمایند که در کدام کشورها اصلا عوارض خروج از کشور دریافت می شود. مبنای قانونی عوارض خروج از کشور را تعریف کنند. عوارض اتوبان را درک می کنم، دولت خرج کرده و در کنار یک زیرساخت - جاده قدیمی، یک زیرساخت - بزرگراه ساخته است و عوارض استفاده از آن را می گیرد، عوارض شهرداری بابت خدمات شهرداری قابل درک می باشند، عوارض گمرکی با توجه سیاستهای حمایتی و همچنین استفاه خارجیان از بازار کشور قابل درک می باشند. اما عوارض خروج از کشور چه دلیلی دارد. ... هزینه هایی که برای همین ...تحقیق نمونه آنها می باشد، قطع گردد، و همچنین دیگر هزینه های تبلیغاتی، ستادهای آنچنانی، ...حذف شوند مطمئن باشید که یک منبع مالی بسیار بزرگ برای بهبود زیرساختهای گردشگری کشور ایجاد می شود.
عوارض خروجی .....؟؟؟ (3335918) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۶:۲۷:۴۹
تو این شرایط رکودی که اقتصاد ایران به سرمایه نیاز داره یک میلیون زائر می فرستیم عراق یک میلیون میرن ترکیه اروپا و بقیه دیگه هیچ... (3335937) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۶:۳۴:۲۰
شما بفرماييد با صد ميلياردي كه تا كنون اخذ شده، چند تا هتل ساخته شده؟؟ يا اصلن چند تا هتل ميشود ساخت؟ به نظر مياد كه نويسنده متن از مديران خودروسازي مشاوره اقتصادي گرفته، انحصار گرايي كمك به هيچ صنعتي نميكند،در حال حاضر هم كشور ما از ارزانترين مقصد هاي گردشگري در دنياست، با وجود رشدي هم كه وجود داشته باز هم خيلي عقبيم، و تقريبن همه هم ميدانيم كه مشكل از كجاست . (3335942) (alef-11)
 
سایه
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۶:۴۶:۴۵
تاسف آوره که از دانشگاه علم و صنعت یه همچین استدلالهای.... در بیآد . (3335959) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۷:۰۸:۱۶
واقعا" متأسفم آخه کجای دنیا عوارض خروج میگیرن از شهروندان شون
خداشاهده حق مردم ما این نیست شما که از هزار روش مختلف از مردم عوارض میگیرین
دست بردارین ... (3335980) (alef-11)
 
آتلانتا
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۷:۲۸:۱۷
ببخشید ایران فکر میکنم تنها کشوری باشه که عوارض (3335998) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۷:۳۲:۵۵
این 75 تومن باید برداشته بشه عوارض خروج دیگه برا چیه؟ من دانشجو هستم برا چی باید هر بار عوارض خروج بدم؟
بعد ظاهرا این 75 تومن رو من باید به یه دلیلی پرداخت کنم یه هزینه ای ایجاد کردم احتمالا خب برا چی باید حا بشه 200 تومن؟ .... (3336007) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۷:۴۱:۲۷
من موافقم به یه شرط ا
گه مشکل حل نشد ده برابر اون مبلغ رو به افرادی که پول رو پرداختن برگردونید همراه سود و همه مسائل دیگه اش
توی این کشور باب شده بیان فقط هزینه ها رو بالا ببرن تا صورت مساله پاک بشه (3336014) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۷:۴۱:۳۹
- با آن همه پولی که تا الان گرفته شده، فرودگاه امام یک دهم توسعه ای که فرودگاههای بین المللی دیگر جهان داشته اند را نداشته است. (به چشم دیده ام)

- تنها بعضی از کشورها چنین پولی را دریافت می کنند نه همه. در مقایسه با سایر کشورها، پولی هم که در ایران اخذ می شود (خصوصا نسبت به حقوق دریافتی) اصلا کم نیست. اگر در آلمان، مبلغ آن بین 10 تا 60 دلار است و ایران 25 دلار، آن حقوق کجا و این حقوق کجا.

- بهتر است به جای کندن هرچه بیشتر پول، آن هم به صورتی دردناک از هموطنانی که به دلایل مختلف سفر خارجی می روند، توریستهای خارجی را با اعمال سیاست مناسب افزایش دهید تا با دل و جان بیایند و خرج کنند.

- نکته آخر خطاب به گروهی که این پژوهش رو انجام داده اند: چقدر هزینه کرده اید تا به چنین نتیجه ای رسیده اید که نقد فراوانی به آن وارد است؟! لطفا در مصرف بیت المال دقت بیشتری مبذول بفرمایید. اگر بدون هزینه بوده، لطفا در گرفتن وقت دیگران نیز دقت بیشتری به خرج دهید. (3336015) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۷:۴۳:۳۶
تلافی کم شدن گردشگران ورودی را باید خروجی ها بپردازند! احسنت به این قدرت تفسیر!
یکاری کنید گردشگر بیشتر بیاد! (3336018) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۸:۱۸:۵۴
در دنیا صنعت گردشگری از جمله راه های تولید ثروت برای مشور است اما درکشور ما
هیچ اراده ای در مسولین در خصوص توسعه صنعت گردشگری دیده نمیشود
نمونه بارز اون شرکت پدیده شاندیز است که هیچ مسولی نمی آید از اون یه حمایت واقعی بکنه و این حجم از سرمایه گذاری داره خاک میخوره
هیچ منافاتی میان جلوگیری از تخلفات و همچنین شفاف سازی مالی و حمایت از صنعت گردشگری وجود ندارد (3336058) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۸:۱۹:۱۰
اگر ازادی و رفاه و شادی و سایرخدماتی که در هتل های ترکیه به مسافرین میدهند در ایران داده یشه چه نیازی به خروج از کشور هست؟
مشکل جای دیگری است و با گران شدن عوارض حل نمیشه! (3336059) (alef-11)
 
کهن
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۸:۴۵:۱۴
وقتی نمیتوانند با جذب توریست و گرفتن هزینه برای روادید کسب درآمد کنند رو به مناع داخلی میآورند (3336101) (alef-11)
 
Farhad
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۸:۴۵:۳۰
واقعا متاسفم براي چنين تحليلي هاي سطحي،شما دانشجوي عزيز بفرماييد:
١-تا كنون جمع پول هاي خروجي عوارض كشور به چه مبلغي رسيده.
٢- در كجا و توسط كدام سازمان هزينه شده.
٣- تغيير مبلغ فوق كه قبلا بيست پنج هزار تومان بود و الان هفتادو پنج هزار تومان است كجاست؟
ودست اخر هم يك نمونه موفق در دنيا بياور كه با افزايش مبلغ عوارض خروج از كشور به هتل سازي و غيره پرداختند. (3336102) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۱۲:۳۴
نمیدانم این راه حل ها رابرمبنای چه مطالعاتی وبا چه تخصص و دانشی ارائه میفرمائید . درکدام کشور ی مسافررا جریمه می کنند که ما دومیش باشیم . الان که ۷۵ هزارتومان می پردازیم و تازه مشکل پرداخت آن فراتر از خود آنست . صرفنظر از مبلغ آن که میفرمائید کم است سری به فرودگاه امام بزنید و صف بانک ملی را ملاحظه بفرمائید که فقط هم پول نقد طلب میکند و کارت هیچ بانکی را قبول ندارد ، خودپردازها هم غالبا خرابند . تصورکنید مسافر درکنارهمه استرس ها این یکی را هم باید تحمل کند . چه راحت میشد اگر میتوانستیم آنرا همراه با بلیط بپردازیم . ضمنا شما انگار ...کسانی که قصد سفرتفریحی دارند و تازه چگونه میخواهید سفرهای تفریحی را از سایر سفرها تفکیک کنید ؟ ...
بالاخره شما اگر راست میگوئید این اساتید خودتان را بازخواست بفرمائید که ۸ سال ..... اختلاس را نهادینه کردند و ۷۰۰ میلیارد دلار منابع را بر باد دادند . ...
من خودم فارغ التحصیل علم وصنعتم و زمانی افتخارمیکردم ولی الان ... (3336131) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۳۰:۲۱
یادمان نرفته که طرح مسکن مهر هم ....اخذ عوارض خروج از کشور یک مسئله شدیداً حقوقی است؛ یعنی یک حکومت نمی تواند الکی از اتباعش، به این بهانه که برای تفریح می روید، بابت خروج از مرزها پول بگیرد. از آن بدتر آنکه هیچ ساز و کاری برای تخصیص درآمدهای حاصل از این طرح هم وجود ندارد. حمایت از گردشگری هم می شود مثل خودروسازی. چرا الان کیش و قشم اینقدر گران است؟ سری به هتلهای قشم بزنید تا ببینید با کمترین امکانات و حداقل خدمات چه پولی از مسافران میگیرند. منافع این طرح هم مال 5% جامعه خواهد شد. مثل تعرفه واردات میوه که سودش در جیب دلالان است، تعرفه واردات خودرو که منافعش متعلق به خودروساز است و.... دانشجویانی که با 4 واحد اقتصاد خرد و کلان فکر می کنید .... (3336147) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۳۸:۳۸
راستی یه چیزی یادم آمد: سال گذشته (که ارزش لیر ترکیه حدوداً 20% بیشتر از الان بود در مقابل ریال) در یک هتل 4 ستاره در استانبول، یک پرس ماهی سالمون درجه 1 و تازه برای ما حدود45000 تومان تمام شد. در آستارای خودمان یک پرس ماهی سفید در یک رستوران 42000 تومان هزینه داشت! (3336157) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۱۹:۵۵:۲۹
اول اگر می خواهید توریست جذب کنید این توالت های فرودگاهها را که ابروریزی است درست کنید. واقعا این توالت فرودگاه امام خمینی باعث خجالت است (3336183) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۰:۱۹:۳۴
دولتها به جای جلوگیری از به وجود پدیده هایی مانند بابک زنجانی مه آفرید خسروی و ریز و درشت های دیگر که کم هم نیستند مرتب در حال وضع عوارض های جور واجور .....مردم هستند، تا کی مردم باید این هزینه ها را بدهند؟ (3336214) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۱:۰۰:۱۰
نتیجه مبلغ پرداختی عوارض خروج از کشور با توجه به هزینه‌های سفرهای خارجی تفریحی، بسیار کم بوده و همچنین تأثیر چندانی در کاهش انگیزه مسافرت‌های غیر ضروری ندارد....مرد حسابی مگه گروگان گرفتی؟ ضروریت سفر رو خود شخص تشخیص میده نه دستگاه دولتی (3336251) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۱:۱۳:۴۸
....همان طرح مسکن مهر را داد برای هفت پشت مملکت بسه. چرا همینطور ....طرح میدن. آخه کجای دنیا با عوارض خروج زیر ساخت میسازن ... وای به حال ما که ... (3336266) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۱:۳۸:۲۱
تجربه افزایش هر گونه عوارض و هزینه کرد آن در جهت افزایش کیفیت و یا توسعه
هرگز حقیقت نداشته (3336292) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۲:۰۲:۱۶
میشینن فکر میکنن چطوری مردمو ....خب بشینین فکر کنین با این درآمدی که کشور داره طرح و ایده بدین (3336310) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۲:۱۴:۲۴
اقا این 75 تومن برا چیه؟ چه خدمتی به من میشه که 75 تومن گرفته میشه چرا لغو نمیشه ؟ (3336326) (alef-11)
 
فرناز پرستوئی
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۲:۴۳:۲۲
بسیار پیشنهاد منطقی و علمی و تحقیقی مناسبی است. شاید بهتر میبود افزایش در دو مرحله انجام میشد. در سال اول عوارض به دویست افزایش پیدا میکرد و در سال دوم به پانصد و برای دفعه دوم به یک میلیون. بانک ها در چنین حالتی تشویق به پرداخت وام های بیشتر میشوند وبه این ترتیب هتل های بیشتری میتوان ساخت که نهایتا به جذب بیشر توریست و اشتغال زائی و کاهش تصادفات جاده ای و گسترش زیر بنا ها و افزایش تولیدات صنعتی و خود کفائی و بی نیازی از ممالک استعماری و ارتقای فرهنگ عمومی و همدلی گسترده می انجامد. به حول و قوه الهی. (3336349) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۹:۰۴:۵۷
اگر فکر کرده اید با این عوارض و افزایش آن کاری انجام می شود سخت در اشتباهید دولت از این پول بدهی های انباشته اش را می دهد و دیگر هیچ (3336756) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۸-۲۹ ۲۳:۵۰:۳۳
1- سال 2000 میلادی سفری به فرانسه ازطریق ترکیه داشتم . یادمه سالن فرودگاه جدید افتتاح شده بود ولی بسیار خلوت و راکد بود طوری که یکی از همراهان شروع به سیگار کشیدن کرد داخل سالن .بعدازمدتی که سیگار دوم یا سوم را روشن کرد یکی از کارمندان از دور اومد کنار ما و ازدوستم تقاضاکرد سیگارشو خاموش کنه. حالا وضعیت رو مقایسه کنید.خط هوائی ترکیش یکی از بهترین و فعالترین خطوط اروپاست و فرودگاه استانبول از لحاظ آمدوشد افراد و هواپیماها و چرخه سنگین کاری جای سوزن انداختن نداره.چه ازبابت حجم سنگین توریستی که به کشور وارد میکنه و چه ازبابت انتقال ترانزیت مسافران بین شرق و غرب جهان

2- بسیاری از کشورها ازبابت حمل ونقل هوائی از مردمشون پول میگیرند اما تقریبا مثل همه دیگر امور این کار با ظرافت و برنامه ریزی انجام میشه نه اینکه موقع سوارشدن به پرواز مسافر رو مجبور کنند که بره توی صف بانک و با عجله فرم پرکنه و پول بده(البته اگرپول همراهش باشه) . بطور مثال قیمت بلیط تورنتو به شیراز از طریق ترکیه هزاروصد دلاره که مبلغ پانصد دلار ناقابل هم بعنوان مالیات (تکس) کانادا به مبلغ اضافه میشه وهمزمان باید برای خریدبلیط پرداخت کنی ! (3336417) (alef-11)
 
نينا
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۱:۱۳:۵۱
اينكه ديگه تحقيق نميخواد يه كم از بودجه فرهنگي كه روز گذشته دكتر زيباكلام اشاره كرد(٦٠٠٠ميليارد تومان) به بخش گردشگري اختصاص بديد هم فرهنگ مردم بخاطر سير و سفر بيشتر ميشه هم اشتغال ايجاد ميشه هم ارز كمترى از كشور خارج ميشه و هم بدليل رونق توريسم ارز به كشور وارد ميشه و ايجاد ثروت ميكنه و...
باز هم بگم؟ (3336459) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۱:۱۴:۲۹
معلوم میشه این دانشجوها درسشونو خوب نخوندن! باید کاری کرد که مردم انگیزه مسافرت به خارج نداشته باشن، به زور عوارض نمیشه جلوی مسوفرت مردمو گرفت! (3336460) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۱:۳۷:۰۱
این همه توی این مملکت سو‌ استفاده مالی‌ میشه ، دزدی میشه ، اختلاس میشه ، مال مردم خرده میشه از عاملینش عوارض گرفته نمیشه ، باز این رو هم می‌خواین از جیب مردم بکشین بیرون . (3336474) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۲:۰۳:۴۱
حرف تکراری ... برادر من اولا عوارض خروج از کشور فقط یه شاهکار ملی.هست که ایران داره. اون چیزی که جای دیگه مرسوم هست عوارض فرودگاهی هست که قیمتش رو بلیط محاسبه میشه و فرودگاههای...مختلف دارن که اون رقم توسعه زیرساخت میکنن. عوارض خروج هیچ نوع وجاهت عقلانی یه شرعی نداره الا اینکه ... باز نقطه جالبترش واسه ایرانیهای مقیم خارج کشور هست که وقتی میان ایران موقع خارج شدن باید عوارض بدن. این یکی دیگه شاهکار کسی که درآمدش خارج از ایران هست بیاد ایران موقع خروج عوارض پرداخت کنه. در حالیکه جاهای دیگه دنیا وقتی کسی سفر توریستی داشته باشه موقع خروج از اون کشور میتونه 15% مالیاتی رو که موقع خریدهای معمولیش رو کالاهای مختلف به فروشگاه ها پرداخت کرده با پرداخت قبض خرید اون رقم رو تو فرودگاه پس بگیره که بهش میگن سیستم تکس فری . اونجا پس میگیری پول رو ولی برای سفر کسی از خارج ایران بره ایران ب...باید عوارض خروج یا همون .... رو پرداخت کنه. رقمش رقم خاصی نیست ولی توجیه پذیر نیست . در ضمن ...با زیاد کردن عوارض خروج و تزهای اینچنینی اقتصاد و گردشگری رشد نمیکنه سفر مردم هم کم نمیشه. دلار 1000 تومن شد 3500 تومن سفرها خارجی کم نشد پس بحث جای دیگست. بشینیم یه کم فکر کنیم ببینیم مشکل کار کجاست. ... (3336488) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۲:۱۷:۳۷
يعني واقعا ....، توريست خارجي اولين چيزي كه مي خواد آزادي در پوشش و الباقي كارهاست ، وگرنه براي چي بياد ؟ كدوم توريست خارجي مياد اينجا آخه . عوارض خروج هرچقدر هم گرون بشه باز همه اينهايي كه ميرفتن باز هم ميرن ، فقط پول تو صندوق دولت زياد ميشه براي بوجود اومدن بابك زنجاني هاي ديگه . وگرنه صنعت توريست كه بايد... (3336493) (alef-11)
 
arash
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۲:۵۳:۵۲
چرا منی که مقیم ایران نیستم باید عوارض خروج از کشوری که هیچ استفاده ای از امکاناتش نمی کنم رو بدم؟ این عوارض خروج از کشور بابت چی هست که همه باید پرداخت کنن؟ (3336506) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۰۷:۴۱:۰۹
مسافرت از حقوق ابتدائی مردم است با این منطق برای کسب در آمد نوعی تقابل است با حقوق مردم . بصرف آنکه قدرت در دست دولت متمرکز است برای کسب در آمد نباید .....با حقوق طبیعی مردم مبادرت کرد . (3336589) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۳۰ ۱۶:۰۳:۴۵
به نظر من هر گونه سفر تفریحی وحتی زیارتی باید بدون هیچگونه کمک دولتی یا کمک یارانه ای بالشد هر کس که توان کامل پرداخت همه پولی را که باید بپردازد برودواگر نمی تواند بپردازد هیچ دلیلی برای رفتنش واز کمک بودجه بیت المال نمی تواند باشد (3337823) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۹:۴۷:۲۴
این مرکز چطور به خودش اجازه میده از طرف ما دانشجویان درخواست بده
چرا دارین دروغ میگین هیچ جایی دنیا یه ریال هم عوارض خروج از شهروندانش نمیگیرن. دوما" همین الان حساب کنید چقدر دارین از راه های مختلف از مردم عوارض میگیرین به نظر شما هنوز هم کمه.خون مردم رو کشیدین (3355972) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۹-۲۷ ۱۴:۲۹:۳۶
کار خوبیه به شرطی که در جای مناسب و صحیح استفاده بشه... میشه؟! خخخخ (3396999) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.