نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 408272
شروط عجیب شعب بانکها برای پرداخت وام!/ ضامن رسمی چگونه پیدا کنیم
بخش اقتصادی الف، ۹ آبان ۹۵
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۴


درحالی بانک مرکزی بارها از بانک‌ها خواسته تا شرایط ضمانت و وثایق وام های بانکی را تسهیل کنند که شعب کماکان تصمیم گیرنده نهایی پرداخت تسهیلات هستند.

به گزارش تسنیم،با آغاز توزیع کارت‌های اعتباری از ابتدای مهر ماه بازار پرداخت وام های بانکی از رونق افتاد و بانکی‌ها به متقاضیان دریافت تسهیلات پیشنهاد می کنند که از این کارت‌ها استفاده کنند.

ولی در این میان برخی از شعب با تعیین شرایط عجیب برای ضمانت و وثایق وام های بانکی کار را برای مردمی که متقاضی دریافت تسهیلات هستند، سخت کرده است.

یکی از بانک های اصل چهل و چهاری که مشتریان زیادی هم دارد به متقاضیان دریافت تسهیلات می گوید این بانک از 10 تا 40 میلیون تومان وام می دهد آنهم با سود 21 درصد.

ولی شرط پرداخت تسهیلات در این بانک نیمه خصوصی مهم است، این بانک به متقاضیان دریافت تسهیلات 10 تا 40 میلیون تومانی اعلام کرده که برای دریافت این تسهیلات حتماً باید سند ملکی بعنوان وثیقه معتبر در رهن بانک بگذارند.

مراجعه به شعب نظام بانکی حکایت از آن دارد که همچنان این شعب هستند که تصمیم می گیرند چه وثیقه یا ضامنی برای پرداخت تسهیلات معتبر است؛ نمونه بارز حکمفرما بودن این روال جایی است که شعب به متقاضیان دریافت تسهیلات اعلام می کنند برای دریافت وام حتما باید دو کارمند رسمی دولت را بعنوان ضامن به بانک معرفی کنند.

این وضعیت درحالی در بانک های دولتی و خصوصی پایدار است که بانک مرکزی بارها اعلام کرده برای دریافت وام از شبکه بانکی لزومی ندارد که حتما ضامن‌ها، کارمند رسمی باشند.

بانک مرکزی پیرو بخشنامه شماره 125493/90 مورخ 30/5/1390 درخصوص عدم اخذ گواهی کسر از حقوق از ضامنین، به کلیه بانک های دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست بانک و موسسه اعتباری توسعه اعلام کرد: "برخی از شعب بانکها در هنگام اعطای انواع تسهیلات قرض الحسنه، خرید کالا و خودرو از متقاضیان درخواست معرفی ضامن کارمند رسمی و ارائه گواهی کسراز حقوق و یا ضمانت اشخاصی را می‌نمایند که در شعبه دارای حساب جاری باشند.

نظر به اینکه اخذ گواهی یاد شده و همچنین تعهد کارمندان رسمی دولت به عنوان ضمانت بازپرداخت تسهیلات، مشکلات عدیده‌ای را برای تسهیلات گیرندگان به وجود می‌آورد و بعضا معرفی ضامن دارای حساب در شعبه اعطاکننده تسهیلات برای آنان امکانپذیر نمی‌باشد، از اینرو ترتیبی اتخاذ شود که جهت پوشش تسهیلات یادشده، با استفاده ترکیبی از وثایق قابل قبول (ضمانت دو نفر کسبه یا ترکیبی از کارمند و کسبه و ... ) به گونه‌ای اقدام شود که ضمن حفظ حقوق آن بانک، ارائه پوشش و ضمانت برای استفاده‌کنندگان از تسهیلات میسر شود".

همچنین باید متذکر شد، درحالی که بانک‌های دولتی و خصوصی برای پرداخت تسهیلات خرد خود بر دریافت ضمانت کارمندان رسمی اصرار دارند، به این نکته توجه نمی کنند که یک میلیون و 452 هزار کارمند رسمی کشور چگونه مییتوانند جوابگوی تقاضای حداقل 40 میلیون نفر از جمعیت 80 میلیونی کشور باشند؟!

در صورتی که حتی نیمی از جمعیت کشور برای رفع حوایج خود نیازمند تسهیلات خرد بانکی باشند جمعیت حدود 8.5 میلیون نفری کارمندان رسمی به واقع یک محدودیت حل نشدنی است.

یکی از متقاضیان دریافت تسهیلات از یک بانک نیمه خصوصی هنگامی که مسئول اعتبارات از الزام معرفی دو ضامن کارمند رسمی دولت برای دریافت وام 10 میلیونی سخن می گفت به وی تأکید کرد: در شرایطی که دولت دیگر کارمندان خود را رسمی نمی کند چطور از من می خواهید ضامن کارمند رسمی پیدا کنم؟ شما در جریان نیستید که دیگر نمی شود ضامن کارمند رسمی پیدا کرد؟

هفت خوان بانک ها برای پرداخت تسهیلات به مشتریان خود سالهاست که کار را برای مردم سخت کرده و همین امر موجب شده تا بر مشکلات اقتصادی مردم افزوده شود. جالب اینجاست که بانک ها درحالی پرداخت تسهیلات خرد را سخت‌تر از قبل کرده اند که سودهای بالایی از تسهیلات گیرندگان دریافت می کنند.
 
کلمات کلیدی : تسهیلات بانکی،وام بانکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۳:۴۰:۴۳
چندروز است همسرم می‌گوید یک ادم خدماتی نیاز به ضامن دارد گفنم میتوانم ضامنش شوم. اما تو ضمانت را میکنی؟ گفت نمیدانم تنها میدانم محتاج است ولی نمیدانم اقساط را بپردازد یا نه؟ این هم مشکلی که کارمندان به راحتی تمایلی به ضامن شدن ندارند. یادتان باشد که ادارات نیز قوانین سختی برای ضمانت کارمندانشان قائل نشده اند مثلا اگر یک شکایت از وام گیرنده شود دیگر نمیتوانی ضامن کسی بشوی و یا یک تعهد از ما میگیرند که اگر نامه از بانک بیاید تمام اقساط عقب افتاده را از حقوقت یکجا کسر میکنیم و حقوقی نداری تا آن وام تسویه شود بعد از ان هم ضامن کسی نمیتوانی بشوی.
یک مقدار مشکل را از این بعد نیز ببینید که افراد به راحتی دیگر ضامن نمیشوند. چندین نفر دا اداره ما دارند تاوان ضامن شدنشان را میپردازند (3994007) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۲۱:۵۲:۳۲
سلام. همه مشکل همین عدم بازپرداخت تسهیلات توسط مردم است وگرنه بانکها که بزرگترین محل درآمد و سودشان همین وامها است، چرا باید برای پرداخت وام سخت گیری کنند. متاسفتنه همه دوست دارند تحت عنوان وام یک پول مفتی بگیرند و پس ندهند و وقتی بانکها با وضع قوانین سخت گیرانه مانع این کار می شوند سر و صدایشان در می اید و در پوشش کمک به مردم و قشر ضعیف جامعه پنهان می شوند (3994717) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۴:۳۸:۲۳
جهان راصاحبی باشد خدانام . (3994106) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۵:۴۳:۴۹
خب همه اینها بای اینست که وام را به من و شما ندهند !!! (3994213) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۴:۵۴:۲۰
کا رمندان رسمی دولت هم به کلی دردسر اتاده اند .همه در فامیل تقاضای ضمانت میکنند.! آخه کارمندان برای چند نفر باید ضامن شد! (3994126) (alef-11)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۴:۵۹:۰۶
نویسنده محترم به جای عوامانه حرف زدن ببینید مشکل اصلی کجاست و چرا بانکها اینقدر برای وام های خرد سخت گیری می کنند(وام های کلان موضوع بحث ما نیست چون پرداخت آنها فقط بر اساس روابط است و کار از ما بهتروون !!!)
۱- درآمدها در کشور ما شفاف نیست برای همین بانک نمی تواند توان واقعی مشتری را در بازپرداخت وام تشخیص بدهند
۲_ کارمندان موقت غیر دولتی یا بخش خصوصی قادر به ارائه نامه کسر از حقوق از محل کارشان نیستند یا صاحبان آنها حاضر به دادن کار دائم به آنها نیستند و آنها هر لحظه خود را درلبه پرتگاه اخراج می بینند
۳- میل به عدم بازپرداخت وام در بین اکثر مردم به دلیل فساد کلان در سطوح بالا افزایش یافته و وقتی به آنها می گویی قسطت عقب افتاده ، همه اختلاس و خوردن پول مردم توسط بالایی ها را بهانه می کنند.
۴- زمان کوتاه وام ها (اکثرا سه سال ) باعث سنگین شدن اقساط و فشار زیاد روی وام گیرنده ها می شود و اکثر مردم به تنهایی قادر به بازپرداخت وام های ۱۰ یا۲۰ میلیونی نیستند و معمولا ضامنین از یک تا کل اقساط را متقبل می شوند. (3994133) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۶:۳۷:۱۴
پس نتيجه مي گيريم كه اين حركت يعني با دست پيش كشيدن و با پا پس زدن ،
وگرنه رئيس شعبه هم يك حقوق بگير است و اختياري از خود ندارد كه مستقل عمل كند ،
ضمنا"‌چطور مي شود اين رفتار فرابخشنامه اي دقيقا" در همه شعب به يك شكل انجام مي شود ؟
بانك ها هميشه يكي از موانع توسعه كشور بودند ، هميشه در جاي اشتباه هستند . (3994297) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۷:۲۶:۰۱
یک پیشنهاد:
مشکل مشخص است اما باید به موضوع ضمانت به گونه ای دیگر نگریست .
پیشنهاد می کنم تمامی هموطنان با اعتبارسنجی از دارای ها و امکاناتی مثل دفترچه بیمه - یارانه - املاک - شغل - سن - حساب بانکی - گذرنامه ، امتیازی برای ضمانت داشته باشند و در صورت عدم پرداخت اقساط - برای ضامن و ضامنین محرومیت های داشته باشند - مثلاً از بیمه استفاده نکند - اجازه خروج از کشور نداشته باشد - اجازاه معامله نداشته باشد .
البته اجرای پیشنهادهای ین چنین مستلزم بسترهای فنی و ... می باشد (3994367) (alef-13)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۷:۵۶:۰۹
مقصر اون چند میلیون متقاضی گرفتن وام هستن اگر به جای وام ده و بیست میلیون تومانی ، وام چند میلیاردی میخواستن بگیرن دیگه احتیاج به کارمند رسمی برای ضمانت نداشتن و با یه سند جعلی میتونستن یک وام چند میلیاردی بگیرن . مثل همین وام های که الان بدون هیچ ضمانت معتبر و‌درستی گرفته شده و پس هم داده نمیشه (3994388) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۹:۳۰:۳۵
هفت هزار میلیارد تومان وام درخواست کنید، بدون ضامن و وثیقه وام خود را دریافت خواهید کرد. (3994518) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۲۰:۰۳:۰۷
اینا روشهای نادریه سرنوشت بانکها هم سرنوشت نادرخواهدشد. (3994582) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۲۰:۱۲:۱۷
خیلی تو این مملکت داریم اذیت می شیم.کاشکی مسیولین یکبار هم که شده لباس مردمی به تن کنند و سری به بانک ها و اداره ها بزنند (3994590) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۲۱:۳۰:۵۳
آیا روزی بانکها تغییر ماهیت خواهند داد یا اینکه بانکها جامعه را تغییر ماهیت خواهند داد و در سراشیبی بی‌بازگشت دره نزول هلاک خواهند کرد ؟!!! (3994692) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۲۲:۵۱:۰۰
ایا در همه دنیا ضامن کارمن رسمی میخواهند ؟ (3994807) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.