نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 403970
قاچاق سالانه ۱۵ میلیارد دلار/ همه نهادها در تجارت خارجی در یک مسیر حرکت کنند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۶
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: «در کنار تجارت خارجی، قاچاق حدود 15 میلیاردی در بحث واردات و صادرات را شاهد هستیم که از دید همه وزارتخانه ها خارج است و سازمانی نیز این کار را انجام نمی دهد؛ بلکه در مبادی ورودی ما صورت می‌گیرد.»

به گزارش فارس، اسدالله عسگر اولادی عضو اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه وزارت صنعت متولی امر ساختار تجاری ایران است، گفت: از رئیس جمهور تقاضا دارم به همه نهادها اعلام شود که برای تجارت خارجی کشور از یک مسیر حرکت کنند.

عسگراولادی در برنامه "رویداد" رادیو گفتگو در مورد نهاد مسئول حوزه اقتصاد کشور، وزارت صنعت معدن و تجارت را متولی قانونی اقتصاد، تجارت و صادرات و واردات دانست و گفت: «رئیسِ سازمان توسعه تجارت قائم مقام و معاون وزیر است و این نهاد متولی تجارت خارجی کشور است و تصمیمات از طریق این سازمان به همه وزارتخانه ها ابلاغ می شود.»

وی در ادامه به مشکلات موجود در حوزه چند مسئولیتی بودن تجارت و اقتصاد اظهار کرد: «وزارت جهاد کشاورزی بخشی از برنامه ریزی محورهای تجارت خارجی را عهده دار است و به همین علت دخالت می کند؛ برخی سازمان ها نیز که تابع حوزه نظامی هستند، در امر واردات و صادرات دخیل هستند.»

عسگراولادی با تاکید بر اینکه این امور را باید وزارت صنعت تولی‌گری کند، ادامه داد: «در کنار تجارت خارجی، قاچاق حدود 15 میلیاردی در بحث واردات و صادرات را شاهد هستیم که از د ید همه وزارتخانه ها خارج است و سازمانی نیز این کار را انجام نمی دهد؛ بلکه در مبادی ورودی ما صورت می‌گیرد.»

وی با بیان اینکه تا کنون در حوزه مبارزه با قاچاق موفق نبوده ایم، افزود: «برخی کالاها از نظر بهداشت قابل ورود نیست، ولی صاحب کالا آن را متروکه می کند و طبق قانون جنس متروکه را به حراج می گذارند و ما همواره گفته‌ایم این کالاها یا باید معدوم یا به مبدأ باز گردانده شود.»

عسگراولادی بار دیگر تصریح کرد که متولی امر وزارت صنعت است و گفت: «وزارت جهاد باید کار ستادی انجام دهد؛ نه تجاری! همچنین برخی نهادهای خصولتی نیز اقدام به واردات و صادرات می کنند، در حالی که باید اجازه دهند مسیر قانونی طی شد.»

این عضو اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: «از رئیس جمهور تقاضا دارم به همه نهادها اعلام شود که برای تجارت خارجی کشور از یک مسیر حرکت کنند... در پسا برجام نیز توفیقاتی 60 تا 70 درصدی پیدا کردیم و در مسیر جلو رفت قرار داریم.»

عسگراولادی خاطرنشان کرد: «مشکل کوچکی با بانک های امریکایی داریم که باید با صحبت های اخیر حل شود؛ یکی از سرمایه های پسا برجام این است که باید سرمایه گذار خارجی بیاید و هیئت ها نباید تنها در قالب فروشنده وارد کشور شوند!»
 
کلمات کلیدی : قاچاق، صادرات، واردات
 
مالک نوری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۳:۵۰:۵۵
آقای عسگر اولادی لطفا به جز استناد غیر محققانه به آمار قابل تکرار و تغییر پذیر حجم کالای قاچاق که هر از گاهی توسط برخی مراکز اعلام و به شکل حیرت انگیزی نیز دچار تغییر می گردد بفرمایید جنابعالی و همکارانتان در اتاق بازرگانی چه اقدام عملی و البته علمی برای درک واقعیت کم و کیف کالای قاچاق داشته اید؟ آیا تصور نمی کنید مجموعه اتاق بازرگانی باید بتواند مبتنی بر یافته های میدانی و علمی نسبت به تبین وضعیت کم و کیف حجم کالای موجود در بازار اعلام نظر کند؟ آقای عسگر اولادی لطفا بفرمایید چه میزان از کالای بازار از طریق مناطق آزاد و ویژه یا معابر مرزی و بازارچه ها یا ته لنجی و کالای همراه ملوانی و غیره به بازار سرازیر می گردد؟ آقای عسگر اولادی لطفا براساس اسناد و مدارک محکمه پسند(اسناد و مدارک محکمه پسند) بفرمایید کم و کیف کالای قاچاق ورودی از مجاری گمرک چقدر است؟ آقای عسگر اولادی تصوری از گردش مالی سیستم بانکی و صرافی شهر کوچکی مانند بانه را می دانید؟ اطلاعات جنابعالی و اتاق بازرگانی ایران از حجم گردش مالی 56 شهر دارای معبر مرزی دیگر چقدر است؟ آقای عسگر اولادی تصوری از حجم کالای ورودی تحت عنوان ته لنجی دارید؟ آقای عسگر اولادی می دانید براساس آمار فرماندار یکی از شهرهای بنادر کوچک روزانه بالغ بر 260 شناور تند رو تا لنج هفتاد تن تحت عنوان ته لنجی تخلیه کالا دارند؟ آقای عسگر اولادی کالای قابل عرضه در بازهایی مانند بستانو و گچین را قاچاق کالا می دانید اگر چنین است چرا هرگز توسط هیچ دستگاهی مورد برخورد قرار نگرفته و با حمایت تمامی دستگاههای مسئول از تمامی زیرساختها برخودار است؟ آقای عسگر اولادی چرا از ذکر نام دستگاه مالک و فروشنده کالاهای بلاصاحب و غیره گمرکی پرهیز دارید؟ در حالی که می دانید سازمان اموال تملیکی مدتها است که از میدان کنار گذاشته شده است. (3979243) (alef-13)
 
مجتبی قانعی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۳:۵۹:۴۰
برخی شرکتهای تحت مالکیت یک سازمان بزرگ حکومتی نسبت به واردات برخی کالاهای لوکس و گران قیمت مانند خودرو اقدام و پس از استقرار کالا در گمرک کشور از مراجعه و تحویل کالا امتناع می کنند لذا با گذشت چند هفته کالا از طرف گمرک بعنوان بلاصاحب به دستگاه حکومتی اطلاع رسانی و تحویل می گردد که براساس قوانین باید طی مناقصه یا ترک تشریفات نسبت به واگذاری اقدام گردد که تصادفا یکی دیگر از شرکتهای تابع سازمان مذکور برای خرید اقدام می کند. نکته حائز اهمیت اینکه بدینوسیله سازمان مذکور بدون پرداخت حتی یک ریال حقوق گرکی و دولتی موفق می گردد تا کالاهای بسیاری را با کمترین قیمت ممکن به بازار وارد و به قیمت روز در اختیار بازار قرار دهد. سازمان مذکور با استفاده از این دالان خصوصی و انحصاری از درآمد غیر قابل تصور سالانه برخوردار می گردد چنانکه طی سالهای نچندان دور بنزهای الگانس ورودی به بازار کشور از همین دالان انحصاری عبور داده شده بود حالا جناب عسگر اولادی در صدد توضیح چه چیزی در دولت هستند؟ دولتی که نمی تواند در هیچ یک از مراحل مذکور اثرگذار باشد. (3979251) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.