نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 149270
پشت‌‌ پرده مصاحبه‌ پذیرش دانشجوی‌ دکتری
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۲۵
به راستی عدالت آموزشی در پذیرش دانشجویان مقطع دکتری در مصاحبه تخصصی دانشگاه‌ها وجود دارد؟ آیا مصاحبه تخصصی، فیلتری برای پذیرش دانشجوهای ارشد همان دانشگاه است؟

به گزارش برنا، فروردین سال ۹۰ اولین آزمون دکتری نیمه متمرکز دانشگاه‌ها برگزار شد و شرط مصاحبه و استقلال دانشگاه در پذیرش دانشجو،همچنان وجود دارد. سید جلال طباطبایی معاون اجرایی سازمان سنجش در اظهار نظری دراین باره می‌گوید: ۸۰ درصد نمره کل آزمون و ۲۰ درصد نمره معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد نمره کلی داوطلب را تشکیل می‌دهد. پذیرش نهایی از میان داوطلبان معرفی شده به دانشگاهها صورت می‌گیرد و نمره مرحله اول در مرحله دوم یعنی زمان مصاحبه تاثیرگذار نیست و دانشگاه‌ها استقلال خود را در برگزاری مصاحبه دارا خواهند بود.

از مراحل پایانی پذیرش در کنکور دکتری، مصاحبه تخصصی بوده که به اعتقاد بسیاری برای کاهش خطاهای ناشی از ضعف‌ آزمون کتبی است، اما در این میان دانشجوهای بسیاری از نبود روند مشخص در مصاحبه‌ها و گزینش‌های سلیقه ای یاد می‌کنند.

فارغ التحصیل کارشناسی ارشدی درباره نحوه مصاحبه‌ تخصصی خود به خبرنگار برنا می‌گوید: «در آزمون دکتری رتبه خوبی کسب کردم و با اینکه دارای مقاله‌های چاپ شده و تجربه هم بودم؛ اما در مصاحبه، به دلیل اینکه در دانشگاهی در شهرستان درس خوانده بودم، رد شدم.»

به راستی عدالت آموزشی در پذیرش دانشجویان مقطع دکتری در مصاحبه تخصصی دانشگاه‌ها وجود دارد؟ آیا مصاحبه تخصصی، فیلتری برای پذیرش دانشجوهای ارشد همان دانشگاه است؟با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری آزمون دکتری در ۲۵ فروردین ۹۱ این سوال ذهن بسیاری از داوطلبان را به خود مشغول کرده است.

برخی از دانشگاه‌ها تخلفاتی دارند
در این زمینه دکتر رضا روستا آزاد عضو هیات علمی و رییس دانشگاه شریف به خبرنگار برنا توضیح داد:« این مساله دانشگاه به دانشگاه، فرق می‌کند. در برخی دانشگاه‌ها دیدم و یا شنیدم (دوستان منعکس کردند) که فلان دانشگاه دانشجوی خودش را در مقطع دکتری نسبت به فارغ التحصیل ارشد جای دیگر ترجیح می‌دهد. در دانشگاه شریف این مساله برعکس شده، در لیست نهایی که اخیرا از پذیرفته شده‌ها دیدم، جذب افراد در مقطع دکتری(در برخی رشته‌ها به خصوص) از دانشگاه های دیگر بیشتر بوده تا دانشگاه خودمان.

وی با اشاره به این مطلب که جلوگیری از تخلفات، انگیزه وزارت علوم برای اجرای آزمون نیمه متمرکز بود تا در فرایند این کار ورود پیدا کرده و رسیدگی به شکایات را انجام دهد افزود:اگر دانشجویی واقعا دلیلی دارد که قابل قبول بوده و تخلف در این زمینه را آشکار کند، می تواند به حوزه معاونت آموزشی و سنجش وزارت علوم و شکایت کند تا به این مساله رسیدگی شود.

رییس دانشگاه شریف درباره تبعات پذیرش دانشجوهای خودی به جای دانشجوهای دانشگاه‌های دیگر ادامه داد: اگر این اتفاق بیافتد نه فقط عدالت آموزشی اتفاق نمی‌افتد، بلکه حتی به ضرر آن دانشگاه هم می‌شود. اگر دانشگاه‌ها، دانشجوی قوی‌تر را جذب نکرده و دانشجوی ضعیف‌ خود را جایگزین کنند، این مساله به ضرر خودش خواهد بود.

وی در پاسخ به این مطلب که هر دانشگاهی مصاحبه تخصصی خود را داشته و به نوعی اظهار نظر شخصی استادها در قبولی افراد تاثیرگذار هستند تصریح کرد: بله این مساله درست است، اما چون سابقه و پرونده دانشجو قبلا در وزارت علوم تشکیل شده و به صورت واحد و متمرکز و یکپارچه وجود دارد، اگر دانشجویی شبهه‌ای داشته باشد با دلایل خود می‎تواند برای شکایت به وزارت علوم برود. قبلا وزارت علوم در این فرآیند نمی توانست رسیدگی داشته باشد، چرا که در آن حضور نداشت.

حرف و حدیث‌ها را باور نکنید/عده‌ای خود را با اعتراض‌ها توجیه می‌کنند
دکتر احمد رضا ربانی،عضو هیات علمی گروه نفت دانشگاه امیر کبیر و سرپرست دانشگاه تفرش در این زمینه در گفت‌وگو با برنا گفت: در سال ۹۰ در رشته اکتشاف نفت ۵-۴ دانشجو دکتری گرفتیم. ۲نفر با من کار می کنند و ۳ نفر با اساتید دیگر؛ از ۲ نفر، یک نفر دانشجوی فوق لیسانس خودم بود و یک نفر از دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات برگزیده شد. در حالی که رقیبی از دانشگاه تهران و مشهد داشت.این حرف و حدیث‌ها را به هیچ وجه باور نکنید. عده ای ناتوانی علمی خودشان را با جمله « چون دانشجوی آنجا نبودیم قبولمان نکردند.» توجیه می‌کنند.

سرپرست دانشگاه تفرش با تاکید بر این مطلب که موارد تخلف در جذب دانشجو نمی‌تواند صحت داشته باشد در مورد رعایت عدالت در مصاحبه‌های تخصصی گفت:عدالت آموزشی نسبت به قبل بهتر شده است، سال‌های قبل شاید این مسایل وجود داشت، اما با سراسری شدن کنکور مقطع دکتری،امیدواریم سال به سال وضعیت گزینش‌ها بهتر شود.

آماری در این زمینه در دست نیست
دکتر اسدی، عضو هیات علمی دانشگاه طباطبایی در پاسخ به این سوال که آیا اجحافی در مصاحبه‌های تخصصی دانشگاه‌ها صورت می گیرد در گفت و گو با خبرنگار برنا گفت:وقتی که افراد به مصاحبه دعوت می‌شوند،چند موضوع مطرح است؛ این که فرد چقدر در زمینه مورد نظر مقاله و کتاب و تالیف داشته و تخصص و تجربه دارد و بیشتر بعد علمی‌اش مطرح است تا بعد سیاسی.

وی با تاکید بر این مطلب که بایستی در این زمینه کار آماری صورت گیرد گفت:چون آماری در این زمینه نداریم، بر اساس شنیده‌ها نمی شود صحبتی کرد. وقتی در باره این موضوع هیچ نوع تحقیقی در دسترس نیست، صحبت علمی هم نمی توان داشت. کشور ما، کشوری شفاهی است و مردم شایعه پراکنی می‌کنند و این شایعه ها در همه زمینه ها هست و نباید به اینگونه مسایل اعتنا کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه طباطبایی افزود: ملاک اصلی در مصاحبه دانشجویی که برای مقطع دکتری قبول شده، حرف‌های جدید و تجربه است.عده ای از دانشجویان، پایان نامه شان کپی از آثار دیگران است و چون زبانشان خوب است توانسته به مدارج بالا برسند. مسلم است در این صورت باید در مصاحبه جوابگو باشند. به عنوان مثال: دانشجویی برای مصاحبه آمده بود در حالی که مقاله یکی از همکارانم را به اسم خودش چاپ کرده بود. وقتی اخلاق علمی رعایت نشود، فرد در مصاحبه رد می‌شود. به نظرم تلاش می شود تا به سمت عدالت پیش برویم اما نیاز به تحقیقی است تا مشخص شود چقدر عدالت رعایت شده است و فکر نمی کنم در این زمینه حقی از کسی زائل شده باشد.
 
hasa
۱۳۹۱-۰۱-۱۹ ۲۰:۴۰:۵۹
با سلام
این یک درد کهنه است. درمان آن (به قیمت له شدن بعضی) احتیاج به زمان دارد.
اما جالبه که تو شریف تعداد پذیرش از بیرون بشتر بوده.
آفرین به استادایی که آنقدر مطالعه دارند که مقالات و پایان‌نامه های تقلبی رو تشخیص میدن. (729645) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۹ ۲۱:۳۵:۲۲
از کسانی سوال شده که خود عامل اصلی این بی عدالتی هستند اساتید دانشگاهها هنوز عدالتو خوب بلد نسیتند اجرا کنند از مردم عادی چه توقعی دارید!! من امسال رفتم مصاحبه دانشگاه علامه(رشته مددکاری) 5تا مقاله و مدرک زبان و تدریس در دانشگاه و...... داشتم قبول نشدم!!!(بجز اینجا 4 جای دیگه هم رفتم مصاحبه فقط مشکلم این بود دانشگاه ارشدم به قول بعضی ها با کلاس نیست و دکتری برنمیداره) حالا برو ببین جه کسانی سر کلاس دکتری نشستند طرف حتی پایان نامه ارشدش دفاع نکرده و حتی ی مقاله هم نداره!!!!! نه استاد ارجمند این ها بهانه نیست اینها واقعیت هستند اگه این دانشجویان ضعیف بودند نمی تونستند از هفت خوان سازمان سنجش موفق بیرون بیاند و جز نفرات اول شن!!! ی بار از بیرون به خودتون نگاه کنید اساتید دانشگاه!!!
این سوال هم از خودتون بپرسید چند تا از شما که سر جلسه مصاحبه بودید مقاله داشتید؟؟(جوابشم میدونم فقط فکر کنید) ی نفر ی مقاله دزدیده قابل تعمیم به همه نیست!!! (729713) (moderator101)
 
reza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۱۰:۵۹:۲۹
سلام
من حرف شما رو قبول دارم.یک نمونه بارز آن در سایت پژوهشکده تربیت بدنی موجود است میتوانید به آنجا مراجعه کنید و رزومه افرادی را که برای دکتری بورس شده اند را مشاهده نمایید.البته از حق نگذریم یکی دوتا هم رزومه خوبی دارند.ولی اکثرا مشخص است با پارتی بازی و رانت وارد شده اند رزومه من حداقل 10 برابر قوی تر این افراد است ولی حیف......
باتشکر (730443) (moderator18)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۰ ۱۰:۵۸:۰۸
عزیزم
اپلی کن واسه اونور اب
دیگه تا چقدر باید بهمون توهین بشه.... (2575398) (alef-10)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۰۴:۵۲:۲۳
احسنت. در دانشگاهی که من برای مصاحبه رفتم دو دانشجویی رو برداشتن که یک ترم بعد فارغ التحصیل شدن.
بعد هم دوستمون خوب اشاره کردن. رفتن از خود متهم ها به بی عدالتی پرسیدن این کارو کردید یا نه. من حتی حاضرم اسم اون شخص رو برای تحریریه "الف" بفرستم اگه خبرنگار دارن تو شیراز بره ببینه راست میگم یا نه. طرف اصلاً تو آزمون قبول نشد. بدون مقاله با یک زنگ رفته سر کلاس دکترای برق شیراز نشسته. فقط با یک زنگ. چون استاد راهنماش اونجا نفوذ داره
حالا ما هی دلمون رو به مقاله و معدل و زبان و شایسته سالاری و عدالت و... خوش کنیم
(736986) (moderator18)
 
دکتر ...
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۰۰:۰۱:۱۶
من در دانشگاه تربیت مدرس در یکی از حوزه های مهندسی انجام وظیفه می کنم. در این حوزه به هیچ وجه دانشجویان ارشد دانش آموخته ما اولویت و برتری ندارند و شاهد این واقعیت رفتار عملکردی ما از گذشته (سال 1369) تا کنون است؛ چه زمانی که پذیرش بر پایه آزمون دانشگاه بود (تا سال 1389) و چه در سال 1390.
در حقیقت، تمامی استادان در جستجوی دانشجوی پژوهشگر، مستعد، تلاشگر، دارای سوابق پژوهشی ثابت شده، حسن سلوک، تسلط به زبان، و از طرفی دارای علایق پژوهشی به حوزه پژوهش خود هستند. استادان به شگردهای دانشجویانی که به لطایف الحیل تعداد مقالات خودرا زیاد کرده اند واقفند و عملکرد متعارف را ارج می نهند (به طور مثال، در یکی از سالهای اخیر دانشجویی با دوازده مقاله آی-اس-آی در طول 2 سال مقبول هیچیک از استادان واقع نشد).
هرچند مصادیقی از بی و یا کم عدالتی در برخی از جاها وجود دارد، ولی بهتر است داوطلبان تحصیل در مقاطع دکتری قابلیت های رقابتی خودرا ارتقا دهند. بر اساس شناخت بیشتر از استادان گروه در دانشگاه مورد نظر (از طریق سایت و یا مراجعه حضوری) راجع به موضوعات پژوهشی سخن گویند. مطاع علمی خودرا عالمانه، محترمانه، و جذاب عرضه کنند، و نشان دهند که از توانمندی پژوهشی بالایی برخوردارند. نگویند چون عاشق تحصیلند می خواهند دکتری بگیرند، راجع به اهداف و برنامه های آتی خود قوی و مستدل بحث کنند و بگویند که انصافاٌ چقدر می خواهند در دانشگاه حضور جدی و فعال داشته باشند. خودشان باشند و غلو نگویند.
به خاطر داشته باشند که رقابتی جدی برای انتخاب شش تا هفت هزار از میان حدود یکصدوهفتاد هزار داوطلب اولیه و یا حدود هفتادهزار واجد شرایط مصاحبه (اگر رویه پارسال حاکم باشد) در جریان خواهد بود.
آزرومند موفقیت و سلامتی همه عزیزان داوطلب هستیم. (729890) (moderator101)
 
شفاف
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۰۰:۰۲:۱۹
این موضوع رو پیگیری کنید 100% تخلف توی مصاحبه اتفاق میفته




نمیدونید چه قدر دانشجو هستند که حقشون همین طوری خورده شده

چون دانشجو همون دانشگاه نبودن

همین شریف از همه بد تره یه امار بگیرین تو 10 سال اخیر چنتا از دانشجویای دکتری از شریف نبودن

دکتر احمد رضا ربانی،عضو هیات علمی گروه نفت دانشگاه امیر کبیر
حرف و حدیث‌ها را به هیچ وجه باور نکنید. عده ای ناتوانی علمی خودشان را با جمله « چون دانشجوی آنجا نبودیم قبولمان نکردند.» توجیه می‌کنند.

همچین صحبتی از ایشون بعیده مگه میشه سیستم ارزش گذاری انسانی دچار خطا نشه

باید یه را حل پیدا کنن هر سال داره وضع بد تر میشه (729892) (moderator101)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۰۰:۱۸:۲۲
اكثر فارغ التحصيلان كارشناسي ارشد دانشگاه شريف براي ادامه تحصيل ترجيح مي دهند در خارج كشور تحصيل كنند بنابراين طبيعي است كه اكثر قبول شدگان دانشگاه شريف از ساير دانشگاه ها باشند. (729916) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۰۰:۲۷:۴۴
علی الاصول هر استادی ترجیح میدهد دانشجوی قوی, فعال و پرکار را بگیرد. معنی این حرف این است که اگر دانشجویی رد میشود, به احتمال زیاد چنین تصویری را از خود در ذهن استاد ایجاد نکرده است. حال ممکن است خودش برداشت دیگری از توانایی های خودش داشته باشد! دانشجو اغلب نمیداند که ملاک قضاوت آن چیزی است که از خود نشان داده است و نه برداشتی که خودش از خود دارد. (729929) (moderator101)
 
Australia
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۰۱:۲۲:۱۳
vaghena ke party bazi to in mizan khili balst, moshabe va ostadn danehsgah ye chiz masghrast (729989) (moderator101)
 
فاطمه السادات
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۰۲:۰۶:۰۳
من هم اگر جای افراد مصاحبه کننده بودم٬ افرادی که قبلا دانشجوی خودم بودنند رو ترجیح میدادم. چون هر دو با روش کار هم آشنایی داریم. من دانشجوی ارشد دانشگاه شریف هستم. دانشجویانی که در مقطع ارشد از دانشگاه های دیگه به شریف اومدن٬ خیلی ضعیف تر از بچه هایی هستند که در مقطع لیسانس هم اینجا بودند . چرا که علاوه بر نداشتن پیشینه درسی قوی ٬صرفا به علت رتبه کنکور وارد شریف شده اند. پس به استادا حق دارند که ترجیح بدن دانشجویی رو انتخاب کنند که سالها باهاش کار کردند و باهاش آشنایی دارند. (730023) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۱۵:۱۸:۳۰
منم دانشجوی لیسانس شریف بودم که برای فوق لیسانسم شریف قبول شدم ولی چون رشته شناورم رشته مورد علاقم بود به یه دانشگاه دیگه رفتم و اینو میخوام بگم از لحاظ علمی حداقل در رشته فنی مهندسی که خودم هستم دانشگاه های تهران - امیرکبیر علم و صنعت - خواجه نصیر - صنعتی اصفهان و شاید شیراز و تبریز دانشجویان فوق العاده با استعدادی دارن که در حد شریف هستند و استادان بسیار باسوادی نیز دارن. هرچند که دکترای رشته من به شخصه در دانشگاه شریف وجود ندارد ولی کاملا با نظر شما مخالفم و به نظر من لیاقت یک دانشجو به دانشگاه دوره لیسانس یا فوق لیسانس او نیست بلکه به نمره کسب شده در آزمون و بار علمی واقعی و مواردی مثل مدرک زبان و یا مقاله و تدریس هستش که البته در چنین اوضاعی در کشور حتما اشکالات زیادی برای مصاحبه وجود داره که باید هرچه زودتر دانشگاهها و حتی خود سازمان سنجش فکری در این مورد بکنه. (730966) (moderator18)
 
شهاد
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۱۶:۲۲:۳۷
دانشجویانی که در مقطع ارشد از دانشگاه های دیگه به شریف اومدن٬ خیلی ضعیف تر از بچه هایی هستند که در مقطع لیسانس هم اینجا بودند . چرا که علاوه بر نداشتن پیشینه درسی قوی ٬صرفا به علت رتبه کنکور وارد شریف شده اند

خوب کارشناسیم همین وضع دیگه ٬صرفا به علت رتبه کنکور وارد شریف شده اند

اینم از اون حرفا بودا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (731083) (moderator18)
 
مصطفی
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۰۶:۱۰:۳۴
انقدر دلم از این مصاحبه خون است که خدا میداند چون خودم یکی از کسانی هستم که با داشتن منره کتبی بالا فقط به دلیل مصاحبه رد شده ام چون دانشجوی ان دانشگاه نبودم و دانشجوی همان دانشاه با نمره ای پایین تر (در حد 10 نمره) در ازمون کتبی و بدون داشتن مهارت زبان انگلیسی به راحتی قبول شد و ما هم رفتیم غاز چرونی (البته بنا به توصیه هیات مصاحبه کننده محترم در ان زمان) (730066) (moderator101)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۰۷:۳۰:۴۵
لازم است تا سازمان بازرسی کشور در این مسئله نظارت بیشتری داشته باشد (730075) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۰۸:۲۳:۳۱
در حال حاضر همان روش سابق پذيرش سليقه اي دانشجو توسط دانشگاه به قوت خود باقيست بعلاوه اينكه فيلتر جديدي به نام سازمان سنجش اضافه شده است (730131) (moderator101)
 
حسین
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۰۹:۳۳:۳۶
اشکال اساسی در واقعی نبودن دوره های دکتری است. اگر پایان نامه بر اساس سفارش و پرداخت حق الزحمه از سوی مشتری انجام شود، استادی که طرف قرارداد است محال است فرد ضعیف را به فرد قوی ترجیح دهد. در حالی که در دانشگاههای ما اکثرا نه تنها برای موضوع پژوهش مشتری واقعی وجود ندارد، بلکه حتی استاد موظف به اعلام برنامه پژوهشی دانشجو هم نیست.دانشگاه به استاد پول و ارتقا می دهد، دانشجو به دانشگاه و استاد مقاله و استاد و دانشگاه به دانشجو مدرک! چنین می شود که توانایی دانشجو چندان اهمیتی نداشته و آنچه اهمیت پیدا می کند فرمان پذیری و انعطاف وی در ارائه مقالات کمی می شود. پس کسی که در مقطع قبلی فرمان پذیری و انعطاف خود را نشان داده، دارای اولویت بالاتری است تا کسی که ممکن است به حاشیه (کار علمی واقعی) فکر کند. (730259) (moderator101)
 
reza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۱۰:۰۱:۲۶
باسلام
من یک پیشنهاد دارم و آن این است که سازمان سنجش پس از رایزنی با اساتید باتجربه فرمی تهیه کند و بر اساس این فرم امتیاز داده شود اگر نیاز به جزئیات بود میتوانم اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار دهم و جهت جلوگیری از پارتی بازی مستندات امتیازات اضافه شود و در سازمان سنجش فرد یا افرادی مسئول رسیدگی به این مستندات شوند.آن وقت است که حق یه حق دار میرسد.در غیر ایصورت مشخص است که بعضی از آقاین هم از این هرج و مرج سودمند میشوند.
باتشکر (730325) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۰ ۱۱:۳۶:۵۹
اگه مصاحبه ها هم متمرکز نکنند همین مشکلات همچنان ادامه داره!!!! وقتی که بعضی از اساتید ما عدالت رعایت نمی کنند دلیلی نداره همچنان روش مصاحبه قبلی ادامه داشته باشد!!!! تازه مثلا در مصاحبه چه سوالی می پرسند که در امتحان کتبی نمیشه پرسید؟؟؟امتیازات مقاله، تدریس، و..... میشه متمرکز محاسبه کرد (730537) (moderator18)
 
محمد رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۰۵:۰۵:۴۵
با سلام
من فرم امتیاز دهی سازمان سنجش را برای مصاحبه دکترا دیده ام.
چرا همان امتیازات را برای داوطلبان خودشان حساب نمی کنند. اینها که برای یک کیک و ساندیس و چند صفحه سوال 20 تومن میگیرند، خب 40 تومن بگیرن اونا رو هم خودشون بررسی کنن.
خدا شاهده اسم دانشگاه و استاد و دانشجوهایی رو که گرفته اگه سایت وزین "الف" لازم بدونه من براشون میل می کنم. برن ببینن چطوری یارو رفته دکترا. هنوز دانشجوی استاد نشده و نمره ها اعلام نشده براش سکه بهار آزادی تو روز معلم برده. یه نمره ای هست در مصاحبه مربوط به متانت شخص و وجهه اون. ایشون نمره کامل گرفته بقیه همه صفر.
خدایا به کجا داریم میریم.
وقتی خود اساتید دانشگاه مشکل دار باشن معلومه که "تا ثریا می رود ...."

خدایا شرمسارم از اینکه عده ای با آبروی حکومت عدل علی بازی می کنند. (736990) (moderator18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.