نظر منتشر شده
۷۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269475
 
سناریوی غرب برای آینده سیاست خارجی ایران
حسین کریمی، 14 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۱۳
نیروهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مختلف در عرصه های داخلی و بین المللی باتوجه به میزان توانمندی خود باعث تغییر در رفتار،جهت گیری ها،تاکتیک ها و راهبردهای خارجی و داخلی واحدهای سیاسی می شوند. از دیدگاه بعضی از متفکران غربی، جامعه پذیری بین المللی برای تغییر سیاست دولت های غیرقابل انطباق با منافع قدرت های بزرگ و هم سویی با هنجارهای مدنظر آنها مهمتر از نیروهای داخلی می باشد. جامعه پذیری این است که دولت ها به تدریج و با توجه به پاداش ها و مجازات ها که در برابر رفتارهای مختلف خود دریافت می کنند رفتار مناسب را در می یابند.

قدرت های بزرگ با دارا بودن ساختار چند بعدی قدرت در نظام بین الملل و تحت فشار گذاشتن (با شیوه های اجبار، اقناع و فرهنگ پذیری)واحدهای سیاسی، ارزش ها،هنجارها،استانداردها و منافع خود را در قالب تحریم ها و پاداش ها می گنجانند و دولت های مختلف بستگی به سطح توانمندی ها سیاسی و اقتصادی، پشتوانه فرهنگی و تمدنی و روحیه کارگزاران خود شیوه تعامل یا تقابل را در مقابل آنها بر می گزینند.

تئوری های فرهنگ پذیری در جامعه شناسی سازمانی، پیش بینی می کنند که فرایند اجتماعی شدن برای ایجاد هم شکلی رفتاری طبق هنجارهای و ارزش های غرب گرایانه فشار فزاینده ای را به دولت های مختلف وارد می نمایند. مثلا رژیم های بین المللی حقوق بشر با محتوایی غربی به سه روش اجبار،اقناع و فرهنگ پذیری به تدریج خواسته های خود را به کنشگران سیاسی تحمیل می نمایند.

غرب گرایان در داخل و خارج کشور با اذعان به مسائل فوق درصدد طراحی سیاست خارجی جدیدی برای جمهوری اسلامی می باشند و نقطه عزیمت دستیابی به آن، موافقت با خواست های غرب در مذاکرات هسته ای می باشد. به عبارت دیگر سازش و مصالحه با امریکا و پذیرش خواسته های آن آغازی بر این سیاست خارجی می باشد.

طرفداران این سیاست بر این عقیده هستند سیاست خارجی ایران با چارچوب های هنجاری،ارزشی و منفعتی خاص خود، انقلابی می باشد و در خدمت منافع جناحی آنها نمی باشد بنابراین برای این که ایران به کشوری نرمال و طبیعی در جهان تبدیل شود باید «رفتار» و به تدریج «جهت گیری» آن تغییر یابد و این امر به تغییر راهبردها و تاکتیک های جمهوری اسلامی در منطقه و جهان خواهد انجامید. از نظر آنان این امر یک قربانی می خواهد و آن نه تنها تکنولوژی و دانش هسته ای بلکه با بازرسی های فراتر از پروتکل الحاقی و از تاسیسات نظامی ...محقق می شود.

در ذیل نظر چند تحلیل گر غربی مورد بررسی قرار می گیرد که نشان می دهد که غرب به رهبری امریکا گام به گام درصدد اجرای سیاست های خود در ایران و منطقه می باشد:

گری سیک عضو سابق شورای امنیت ملی و محقق دانشگاه کلمبیا که بیش از ۴ دهه مسائل ایران را مورد مطالعه قرار داده معتقد است که: دولت ایران به یک پیروزی بزرگ نیاز دارد حتی اگر امتیازات عمده ای را واگذار نماید. او معتقد است که این توافق (هسته ای)می تواند به تغییرات درون ایران منجر شود.«بدون شک با ورود کمپانی های خارجی به ایران، به تدریج سیستم سیاسی ایران دچار تغییر خواهد شد... اگر شما خواهان تغییر رژیم در ایران هستید به این معنی که شیوه های این رژیم را تغییر دهید،این توافق بهترین شیوه برای رسیدن به این هدف می باشد.»

همچنین دیوید کریست نویسنده و مورخ وزارت دفاع معتقد است که :«این توافق به افزایش قدرت عملگرایان در ایران می انجامد و احتمالا به تعامل دائمی ایران و امریکا می انجامد.»

ویلیام برنز نیز در مقاله ای با عنوان «میوه های دیپلماسی با ایران» معتقد است که:«چشم انداز توافق هسته ای با ایران در چندماه آینده اگر به دقت در راهبردهای نظم منطقه ای و نظم هسته ای جهانی اجرا و جاسازی شود،نقطه عطف مهمی تلقی خواهد شد...در یک جهان ایده ال غنی سازی هسته ای ایران و امکانات هسته ای باید برچیده می شد اما ما در یک جهان ایده ال نیستیم آنچه ما می توانیم انجام دهیم این است که در یک مدت زمان طولانی نظارت بی سابقه ای انجام دهیم و از غنی سازی مواد جلوگیری نماییم.»

از دید برنز مواردی از جزییات حیاتی بین ایران و امریکا حل شده است اما برخی دیگر باقی مانده است. یکی از جزییاتی که برنز به آن اشاره می کند اینست که یک رژیم بازرسی فراتر از استانداردهای بین المللی کنونی تضمین فعالیت صلح امیز هسته ای را بر عهده دارد که وظیفه اش تایید و نظارت بر فعالیت هسته ای ایران می باشد.

او اشاره می کند که توافق با ایران باید بخشی از استراتژی امریکا در خاورمیانه باشد حل مساله هسته ای باعث می شود که ایران بعد از گذشت زمانی از رهبری یک کشور انقلابی به یک کشور عادی تبدیل شود اما تا آن زمان باید با شرکائ خود برای ایستادگی در مقابل ایران از سوریه تا یمن همکاری نماییم.

الیوت آبرامز در مقاله«The Charm of Minister Zarif» پس از تمجید دکتر ظریف نکاتی را مطرح می نماید. از دیدگاه وی آقای ظریف فردی باهوش که انگلیسی را عالی صحبت می نماید و استاد گفتن چیزهایی هست که امریکایی ها انتظار شنیدن آن را دارند. اما در ادامه نکات قابل تاملی را بیان می نماید. الیوت ابرامز که نگاهی بدبینانه به همه چیز دارد معتقد است که ظریف از غربی ها خواسته است با کمک به جریان اصلاحات باعث تغییر شکل جمهوری اسلامی به یک کشور نرمال در جهان شوند.

مطالب فوق بخشی اندکی از تحلیل های ارائه شده قابل ذکر در مراکز پژوهشی امریکا می باشد. در مقالات متعدد و گوناگون مسائل هسته ای، پیامدها و سناریوهای پیش روی امریکا مورد بحث و چالش قرار گرفته است این درحالی است که در ایران برخی دولتمردان،نمایندگان مجلس و... از محتویات مذاکرات آگاهی ندارند.

به نظر می رسد سیاست خارجی دولت در مورد مساله هسته ای مبتنی بر اصل « پنهان کاری در طول مذاکرات و هیاهوی رسانه ای و تبلیغاتی در زمان انعقاد توافق» می باشد. دولت با هیاهوی رسانه ای و تبلیغاتی ضمن قهرمان سازی کاذب و شبیه سازی نادرست تاریخی،درصدد چشم پوشی از نکات ضعف مذاکرات می باشد؛ نقاط ضعفی که منجر به ایجاد منفذها و چاله های امنیتی بنیادین می گردد. هدف دیگر دولت از هیاهوی تبلیغاتی فشار به منتقدین و بی اثر کردن نظرات آنها می باشد.
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۰:۵۳:۳۵
بنظر میرسه اونهایی که 1 سال مذاکرات مخفیانه داشتند پنهان کاری میکردند ! (2866311) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۵:۴۴:۵۵
"یک مرتبة دیگر در خاتمة این وصیتنامه، به ملت شریف ایران وصیت می‌کنم که در جهان حجم تحمل زحمتها و رنجها و فداکاریها و جان‌نثاریها و محرومیتها مناسب حجم بزرگی مقصود و ارزشمندی و علّو رتبة آن است، آنچه که شما ملت شریف و مجاهد برای آن بپاخاستید و دنبال می‌کنید و برای آن جان و مال نثار کرده و می‌کنید، والاترین و بالاترین و ارزشمندترین مقصدی است و مقصودی است که از صدر عالم در ازل و از پس این جهان تا ابد عرضه شده است و خواهد شد؛ و آن مکتب الوهیت به معنی وسیع آن و ایدة توحید با ابعاد رفیع آن است که اساس خلقت و غایت آن در پهناور وجود و در درجات و مراتب غیب و شهود است؛"

وصیت نامه امام خمینی


با راحت طلبی هیچ ملتی به هیچ کجا نمی رسد ، این که امریکایی ها انقدر جلوی راه ما سنگ می اندازند نشان از درستی راه است .
قطار بی حرکت سنگ نمی خوره (2866401) (alef-13)
 
کارشناس اقتصاد
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۲۷:۰۳
دوست عزیز بحث راحت طلبی نیست ! بحث اینه که ما هنوز 60 درصد کارخونه هامون با دستگاهای 1920 کار میکنه ! یعنی تولید گرونه تولید کنده ! نیاز داریم به تکنولوژی نیاز داریم به سرمایگذاری !فاینانس .بی او آر تی ها و بی او تی ها !.مشکل شما اینه نسخه ی غیر عقلایی داری برای اقتصادی که در مانش مشخصه می پیچید!
درمان عفونت حاد آنتی بیوتیک است نه تخم مورچه!!!!
اقتصاد علمه دارای مفاهیم خاص کسی که این درمانهارا برای اقتصاد میپیچه باید یک جامعه شناس باشه دوم ریاضیدان خوبی باشه و سوم آماردان خوبی باشه
مشکل ما اینه هر... میاد درمورد اقتصاد حرف میزنه (2866618) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۱:۱۸:۵۰
ما نمی دانیم مشکلات را یک بار به ضعف مدیریتی در دولت گذشته ارتباط می دهند یک بار به کاهش نفت و یک بار ......
در توافق اولیه چی بدست اوردیم؟ نه دلار زیر سه هزار تومان آمد نه مشکلی حل شد بلکه تحریم ها هم بیشتر شد وقتی دولت کسری بودجه را از محل گران نگه داشتن دلار تامین کند حالا شما صد بار بگو توافق اگه کل دنیا هم به ما پول بدهند دلار زیر سه هزار تومان نمی آید.
مشکل دیگه اینکه با این توافق تحریم ها برداشته نمیشه حالا ما بیایم از در باغ بهشت صحبت کنیم کو بهشت؟؟؟
وقتی دولت می تواند از طریق آزاد سازی سهام عدالت و خصوصی سازی درآمد کلانی می تواند بدست آورد که هم مردم نفع ببرن و هم دولت چرا این کار را نمی کند. (2866863) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۱:۵۴:۲۲
سهام عدالت خرافات بود دوست من چرا نمیخوای باور کنی الن 7 سال گذشته 80درصد مردم سودی ازش نگرفتند ! (2866960) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۴:۳۵:۲۲
به خاطر اینه که سود سهام غدالت در پرداخت اقساطش هزینه می شود ولی با آزاد سازی می توان جلوی این کار گرفت (2869598) (alef-3)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۳:۱۸:۵۱
جناب کارشناس شما که بلدین لطفاً توضیح بدین شهر "دیترویت" که قطب صنعتی آمریکا بود چی شد که دچار ورشکستگی شد و جمعیتش تقریباً نصف شد؟
نکنه اونا هم تحریم بودن؟ یا جامعه شناس و ریاضی دان و آماردان نداشتن؟
این نسخه "عقلایی" شما چرا اونجا جواب نداده؟ اگه درمان این اقتصاد مشخصه چرا اونها که خودشون خدای علم اقتصادن کاری نمی کنن مشکلشون حل بشه؟
یونان و ایتالیا و اسپانیا و فرانسه ایضاً چرا؟ (2867199) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۴:۳۱:۴۷
عزیزم یونان اسپانیا و پرتغال فقیر ترین کشورهای اروپا هستند !
در ضمن شما یه نگاهی به میزان GDPآنها بندازی میفهمی که ما در کنار اقتصاد آمریکا و گروه 8 مثل فنجانیم در کنار فیل !
اما حالا شما دیتروید را مثال زدید که 100 البته در هر یک از کشورها ممکنه مکانی وناحیه ی جغرافیایی باشد که در رکود فرو رود اما کل اقتصاد ایالت متحده با رشد چشمگیر فکر کنم 8 درصدی روبه رو است ! و ارزش دلار هم بالا ترین میزان خود است ! یعنی چی ؟ یعنی تولید داخلی آمریکا به صورت وحشتناک رشد کرده (2867369) (alef-2)
 
محمد اصغرخواه
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۰۹:۴۴:۱۸
البته بالا بودن ارزش دلار ملاک صحیحی برای سالم نشان دادن اقتصاد آمریکا نیست.
شما تنها کافیه به چرخه معروف دلارهای نفتی یا طرح مارشال نگاه بکنید تا دریابید این آمریکاییها برای حفظ ارزش دلارشون که هیچ پشتوانه ای نداره و در عین حال خودش پشتوانه سایر ارزهاست!! در طول تاریخ چه کلاه هایی که بر سر ملل دنیا نگذاشته اند. (2868776) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۴:۳۱:۵۲
اونا راه حل عقلانی رو می دونن و زمینه ها رو هم فرآهم کردن فقط منتظرن چون زمانبره درمانش، از رکود تا شکوفایی اقتصاد یک سیکل مشخص داره، اما ما هنوز راه حل عقلانی پیدا نکردیم یعنی نمی خوایم پیدا کنیم چون راه حل مشخصه، راه فرار از رکود- تورم سیاست انقباضی، متعادل کردن قیمتها با هر نوع ابزار طبیعی و نظارتی، به همراه اشتغال زایی در راستای تولید ملیه که بیشترش به کمک دولت و سیاست های اقتصادیشه. (2867370) (alef-2)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۳:۰۴:۰۲
امريكا فقط مصالح خودش را در نظر ميگيرد
اين را بايد بدانيم (2866383) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۱۴:۳۶
مصلحت اون اینه که ما پیروش باشیم (2866580) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۱۷:۴۳
رای آوردن این دولت مدیون تحریم های آمرکاست ، حالا هم می خواد جبران کنه و قرضشو پس بده (2866586) (alef-11)
 
farbod
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۳۰:۳۹
اصلا تحریم های شکنننده پروژه مشترک آمریکا و دنباله های داخلی آمریکا بود تا این دولت را به ملت تحمیل کنه (2866762) (alef-11)
 
بهزاد
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۱:۴۴:۵۱
آره والا ملت اینقدر از دولت قبلی خوبی دیدند که مجبور شدن به این دولت رای بدهند (2866946) (alef-2)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۷:۲۵:۳۹
آنچه که مسلم است این مذاکرات بهیچوجه به نفع ملت و کشورمان نیست.اما ؛ امروز ؛ بدلیل سیاست های غلط گذشته در شرایطی قرارمان داده اند که ادامه مسیر به نابودی همه دستاورد های سالیان سخت گذشته منجر خواهد شد.
بین نایودی کامل زیر ساخت ها و یا دادن امتیاز به قلدر های جهانی یکی را باید بپذیریم.
شرایط امروز ما بعنوان یک کشور ( نه افراد) و شرایط منطقه مانند گذشته نیست و آسیب پذیری ما زیادتر از گذشته شده است.
لازم است بهنگام اظهار نظر از احساسات دوری کنیم و آینده همه خانواده ها و فرزندان کشور را در نظر بگیریم.
بنظر میرسد که ؛ با توجه به رویدادهای چند سال اخیر در منطقه؛ منطق آقای ظریف در پیشبرد مذاکرات بعنوان ایجاد مانعی در مقابل تجاوز مستقیم و موجه جهانخواران؛ درست تر از دیگران باشد. (2866444) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۲۹:۱۲
مردم خودشون میدونند چی بنفعشضونه اگر نمیدونستند الان 96 درصد رای به توافق هسته ای نمیدادند !
البته نظر سنجی های خودتون هم این را ثابت میکنه که اکثریت به دنبال پایان جریان مزخرف هسته ای هستند (2866621) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۵۳:۲۵
96 درصد از کجا اومد؟ (2866668) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۷:۳۸:۲۰
شاید 96 در صد در ادامه همون 63 درصده...؟!!! (2867805) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۱۷:۴۸
نظر سنجی پایش مردم نخبگان و اقتصادانها و تولید کنندگان همگی لغو تحریم ها را مهمتر از حمایت از تولید دربخش وظایف دولت در تولید میدانستند ! (2866725) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۱:۲۷:۰۲
منظورتون سهامداران و تاجران بزرگه بله منم جای اون ها بودم از این توافق خوشحال بودم ولی ای کاش مصاحبه ای با خودرو ساز ها میشد که در مرحله ی اول توافق ایا تونستند از رفع تخریمشون نفع ببرن؟ پاسخ آنها منفی است چون بانک مرکزی تحریم بوده و پولی به حساب شرکا نمی توانستند واریز کنند...
مشکل اینه با این توافقات گره ای باز نمی شود. (2866884) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۲:۰۲:۴۳
بدونه سند حرف نزنید صنعت خودرو سازی ما بالاترین رشد راداشته بین 64%تا 70 % (2866994) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۲۲:۴۴:۲۷
من نمی دانم این اطلاعات از کجا می یارین پس چرا با افزایش تولید قیمت را کاهش ندادن. مطمئن باشین با توانمندی و قطعات همیشه آماده و بی کیفیت چینی این رشد مورد ادعای شما بدست آمده (2868298) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۰:۱۶:۵۳
96 درصد من را ياد جريان راي من رو پس بده انداخت
اكس مى خورند و وارد سياست مى شوند! (2871079) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۲۹:۳۵
عموجان من گشنمه حق هسته ایم چیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2866622) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۰۸:۳۸
شما هیچوقت سیر نمیشی (2866708) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۲۰:۰۲
والله تو اجتماع بزرگ مردم شیراز این مردمی که شما میگید 2درصد اون جمعیت هم نبودند !!!!!!!!!!!!!! (2866731) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۳:۱۸:۰۴
تنها راه اینه که صادقانه و بدون رانت و سیاسی کاری و در نظر گرفتن منافع حزبی و جناحی مشکلات کشور را از سخت ترین تا ساده ترین به دانشگاه ها مراکز تحقیقات صنعتی و ... بسپارند برای یک بار هم که شدهبه ملت و توانمندی های او اعتماد کنند و همان پول کلانی را که به یه عده کارمند به درد نخور (راندمان پایین) میدهند صرف حل مشکلات کنند همین و بس
تعدیل نیروی دولتی قطع رایانه ها و تزریق پول به مراکز صنعتی و علی الخصوص تحقیقاتی برای رفع مشکلات ... (2867194) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۷:۴۷:۳۹
سیاست پنهان کار ی در ایران جواب نمیده چون باید دائما حمایت همه مردم پشت مذاکرات باشه و مردم هم تا وقتی حمایت نکنند مذاکرات پیش نمیره (2866475) (alef-13)
 
amordad
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۳۱:۳۰
فکت شیت کو؟ با مردم رو راست باشید آقای روحانی (2866764) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۱:۵۴:۴۸
خدا پدرشو بيامرزه كه اين عبارت فكت شيت رو انداخت تو دهن شماها , مثل داستان كيك زرد كه عوام خيال ميكردن واقعا يه جور كيك است و آمريكا نميخواد بذاره ما از اون كيك بخوريم . يه مدت همه هي راجع به كيك زرد حرف ميزدن . (2866963) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۴:۵۹:۱۰
عجب مثالی زدی خودتم فکر کنم رفتی دنبال کیک زرد آره؟؟ (2867412) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۷:۴۸:۰۱
سیاست یعنی همین نه این که خواستی آب هم بخوری همه بدانند (2866477) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۳۰:۱۹
نه حتما یعنی همین که بخوای آب بخوری نه لیوان باشه نه آب !!!!!!!!!!!!! (2866624) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۸:۰۶:۱۶
نه اقای نویسنده اشتباه تحلیل کردی کمی بیشتر دقت کن و از روی حب وبغض شخصی وطلب ننویس وتعصبات جناحی رو قاطی منافع ملی نکن (2866494) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۸:۰۹:۵۳
میوه های توافق با ایران! کاملا دقیق و صحیح! چقدر خوش خیالند کسانی که فکر می کنند با توافق هسته ای مشکلات اقتصادی حل می شود و آمریکا دست از سر ایران بر می دارد! آمریکا برای ایران برنام ها دارد و البته بعیده که عده ای با این سابقه سیاسی متوجه موضوع نشده باشند. اینان یا از همان اول انقلاب با انقلاب نسبتی نداشتند یا انقلابی های پشیمان و خسته هستند! (2866500) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۸:۱۱:۰۵
دیدگاه مقاله نویس اینه که مذاکره و بده بستان سیاسی بد است اگر ظریف و جناح ایشان انجام دهند .اما خوب است اگر جناح نویسنده انجام دهند منتها مشکل اینه که جناح ایشان توانایی مذاکره موفق را ندارند.پس اقایان قطعنامه دان-کاغذپاره و....نمیخواهند مذاکرات به نتیجه برسدچون کارنامه موفقی ندارند. (2866501) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۸:۱۲:۵۴
ظاهرا دولت دنبال سازشکاری با استکبار است ، البته این دولت همه چیز خود را از گردن کج کردن در مقابل امریکا دارد (2866503) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۳۱:۳۴
امروز تراز تجاری ما برای اولین بار در 36 سال مثبت شد! درکتون میکنم خیلی سخته (2866628) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۲۰:۵۵
برادر من اینا نمیدونند تراز مثبت تجاری یعنی چی ؟ شمادلت خوشه ها (2866734) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۱:۳۰:۱۸
یعنی دلار زیر سه هزار تومان امده یعنی همه ی مردم در رفاه آسایش هستند. (2866897) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۱:۵۷:۴۲
بله اگر بتونه دولت همین روال را پیش بگیره دلار ارزون تر هم میشه !در ضمن ثبات دلار مهمتر از پایین اومدن ونواسان است ! (2866974) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۲۲:۵۶:۳۲
جوک سال:
نرخ رسمی دلار 2800
نرخ بازار 3300
ثبات بازار ارز (2868317) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۰۱:۳۷:۱۱
جوک سال دلار دولتی 2250 آزاد 4500 (2868514) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۰۱:۴۳:۲۹
نه دلار 1000تومنی تو یکسال بشه3000تومن یعنی ثبات (2868520) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۴:۳۹:۲۴
اون دولت که ادعایی نداشت که ثبات به وجود آمده. ولی توقع نداشته باشین جراحت به وجود امده در همون دوره کوتاه مدت جبران شود (2869607) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۲۲:۳۱
بر طبق آمار مستند گمرک واردات ما 23درصد کاهش داشته این ادعای مخالفان دولت را رد میکنه
همچنین افزایش صادرات باعث میشه مخالفان دولت نتونند ادعا داشته باشند که اقتصاد رشد نداره
بخاطر همینه آشفته هستند (2866741) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۱:۲۳:۲۸
گل قشنگم چرایی تراز تجاری مثبت را می تونی تحلیل کنی .اینکه مردم دیگه جون خرید کالای بنجل چینی و ایرانی رو هم ندارند چه برسه به کالای وارداتی دیگر کشورها. تولید هم که تعطیله حداقل ماشین آلات وارد کنیم بخاطر همین هر چی داریم داریم صادر می کنیم که 95@% مواد خامه . پس خیلی ذوق نکن عزیزم. (2866879) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۲:۰۱:۱۸
قابل توجه ی شما بر طبق آمار ترخیص گمرک درسال 93 نسبت به سال 92 ما 26 درصد کالاهای سرمایه ای ما رشد داشته و نسبت به دولت قبل 58 درصد رشد داشته ! آمارش هم موجود و اسنادش هم ارائه شده (2866989) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۴:۱۱:۲۲
امارهایی از این شکل رئ دولت قبل هم میداد وهمه میگفتن دروغه
اینا که دولت راستگویان هست دیگه معلومه این امار چیه؟؟!!!!! (2867338) (alef-2)
 
farbod
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۳۲:۴۹
دولت بداند سیاست خارجی کنونی رسوایی بهع بار خواهد آورد . (2866769) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۸:۲۱:۳۹
هر پیش بینی از آینده رفتار ایران در عرصه های داخلی و خارجی که مبتنی بر بکار گیری عقلانیت و خرد جمعی است از هم اکنون با قاطعیت میتوان گفت غلط از کار در خواهد آمد . (2866511) (alef-13)
 
شهروند.....
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۸:۴۰:۱۷
با سلام و ياد او كه عزيز است مفهوم اقتصاد مقامتي در چيست؟اقتصادي كه الگو مصرف بر اساس نياز داخلي و اتكا به خداوند و مردم با غيرت و خدا جو باشد كساني كه علاوه بر ايمان به خدا در عمل هم استقامت ميكنند و ملاك نيز فوج فوج به سرزمين آنها ميايند بشارت نصر و ياري رابه اذن خدا ميدهند اگر اين مفهوم درك شودكه رهبر فرزانه وهم فرمودند درميابيم كه مردم ركن اساسي هستند مردم خداجو ولايت پذير نامحرم نيستند همانطور كه رهبر فرزانه فرمودند فكت شيت مانعي ندارد منتشر شود و اين مردم هستند كه ميگويند شنيديم و اطاعت كرديم بر همين مردم فوج فوج ملايكه به اذن خدا نازل ميشودند پس فكت شيت را منتشر كن كه در حريم قلب سيلم اين مردم جايگاه خدايي تكيه زده است و تا آخر ايستاديم و سرباز آقا امام زمان هستيم شنيديم و اطاعت كرديم آماده هستيم و مرد نبرد هستيم يا مولا و مقتدا رهبر فرزانه لبيك (2866539) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۸:۵۵:۰۳
هیچ وقت این جمله ظریف به غرب یادم نمیره :« اگه میخواین دوباره یکی مثل احمدی نژاد نیاد باید با ما توافق کنید »
این نشون میده این دولت برا غرب بهتره تا برا مردمش

«ظریف از غربی ها خواسته است با کمک به جریان اصلاحات باعث تغییر شکل جمهوری اسلامی به یک کشور نرمال در جهان شوند.»

نتانیاهو : « جریان اصلاحات بزرگترین سرمایه ما در ایرانند» (2866555) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۳۵:۰۲
آره سرجریان هلوکاست و مشروعیت اسرائیل کاملا مشخصه ! (2866638) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۲۳:۴۸
این جمله ی ظریف زاییده ذهن کسانی هست که بایک نام به ترس و وحشت افتادند
ما برگشتیم دوست من با نام اتحاد ملت !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2866746) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۲۰:۵۳:۵۸
بزرگترین سرمایه ما هم هستند (2868117) (alef-3)
 
سعید تمر
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۸:۵۷:۳۱
اگر قرار بود جایزه سال به یک نوشته در الف یا رسانه های ایرانی داده بشه، من این نوشته را کاندیدا می کردم.
مرحبا، آفرین.
بسیار آموزنده شروع کرده بودید.
با قسمتهای عینی تر که مربوط به مذاکرات است کاری ندارم. اما نکات جالبی یاد گرفتیم.
اصل محتوا و متفاوت دیدن است که این نوشته در مصادیقش هم داشت. مخاطب رسانه های ایرانی نباید فقط دنبال دیدن تاییدات در نوشته ها باشد.
بیشتر بنویسید آقای کریمی (2866558) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۵:۲۳:۱۷
كاش كمي بدون حب و بغض مطالعه ميكردي (2867482) (alef-2)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۹:۳۳:۱۷
امام خمینی : «...من اعتقادم این است که انسان اگر با هر زحمت و مرارتی زندگی کند و زندگی‌اش مال خودش باشد، مستقل باشد... و نان جو خودش را بخورد... ارزشش صدها مقابل این است که انسان در آپارتمان‌های عظیم بنشیند و دستش پیش دیگران دراز باشد.» (صحیفه‌ی نور، ج14، ص285) و نیز می‌فرمایند: «من دست و بازوى همه‌ی کسانى که بى‏ادعا و مخلصانه درصدد استقلال و خودکفایى کشورند را مى‏بوسم‏.» (صحیفه‌ی امام، ج21، ص233)
«آیا برای مسلمانان جهان ننگ نیست که با این همه سرمایه‌های انسانی و مادی و معنوی، با داشتن مکتب مترقی و پشتوانه‌ی الهی، تن به سلطه‌ی قدرتمندانه‌ی مستکبر و دزدان دریایی و زمینی قرن می‌دهند.» (صحیفه‌ی نور، ج15، ص125)
«مسلمین نباید تحت سلطه‌ی کفار باشند. خدای تبارک و تعالی برای هیچ‌یک از کفار، سلطه بر مسلمین قرار نداده است و نباید مسلمین، این سلطه‌ی کفار را قبول کنند.» (صحیفه‌ی نور، ج16، ص37) (2866632) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۲۰:۵۳:۳۱
like (2868116) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۲۳:۰۰:۰۴
dislike (2868325) (alef-3)
 
انصار
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۱:۱۳:۳۴
امروزه مردم ایران علاقه ای به جنگ و خونریزی و هدر دادن ثروت مملکت و داشتن چهره و جایگاه منفی جهانی ندارند. ما خواهان ارامش و صلح با جهان هستیم. (2870764) (alef-11)
 
مهندس بیکار
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۰:۴۴:۵۱
این آقای کریمی با شریعتمداری نسبتی نداره؟ فکر کنم خودش باشه. بازار کیهان کساد شده ، اومده توی الف با اسم مستعار مقاله مینویسه. (2866788) (alef-2)
 
سینا
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۱:۵۹:۵۴
عنوان مقاله با متن تناسبی ندارد (2866984) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۳:۰۱:۲۰
این فرمایش حضرت امام قدس سره را برای پورشه سوارا هم میگید یا فقط برای بدبخت بیچاره ها میگید؟ من خودمو پدرم رگ وریشمون مذهبی وانقلابی هستیم ولی اوناییکه دستشون به رانت وپارتی بنده در حق بقیه دارن ظلم میکنن (2867159) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۳:۰۲:۳۵
حضور شرکتهای خارجی ؛ تعامل با امریکا و...کدوم اینها با منافع ملی ناسازگاره؟ لطفا منافع ملی رو با عقاید ایدئولوژیک یکسان نگیرید.اولویت باید منافع ملی باشه (2867162) (alef-2)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۴:۳۸:۱۷
جالبه، گویا اون نظراتی که با الف همخوانی داره، موقع لایک چند تا چندتا میره بالا ولی اون نظراتی که با الف همخوانی نداره فقط یکی یکی !!!! (2867376) (alef-2)
 
محمدحسن
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۵:۲۴:۲۷
یک نفر به من بگه تو زمانی که تحریم نبودیم چه گلی به سر این ملت زدیم؟ توی یک دولت محترم که همه چیز رو تعلیق کردیم تا بهانه دست آمریکا ندیم صنعت ما در کجای دنیا بود که بعد از تحریم ها لنگ شده؟

اون زمان جزء پرایدB ( تا یک مدتی این علامت پشت پراید بود) دست مردم دادن؟ جزء این بود بزرگترین فسادهای نفتی و ماجرای کرسنت و . . . اتفاق افتاد؟ امثال شهرام جزایری ها و اون شهردار محترم تهران چی بود؟

یکی به من توضیح بده دولت اصلاحات رفت با تورم 12 درصد رفت ، اون موقع چرا باز مشکل داشتیم؟ اون موقع که تحریم نبودیم، اون موقع که همه چی گل و بلبل بود. چرا اون موقع بیشترین خام فروشی داشتیم؟ چرا واردات مون اون موقع چند ده برابر صادرات غیر نفتی مون بود؟

بعضیا جوری صحبت می کنن انگار ما تا قبل از تحریم های سال 90 به بعد در اوج اقتدار و توی صنعت حرف اول رو توی خاورمیانه می زدیم ولی وقتی تحریم شدیم از اوج اقتدار پایین اومدیم.
تنها تفاوتش این بود که اون سالها ارزش پول ما بود و مردم توی رفاه نسبی معیشتی بودن ولی از لحاظ صنعت و تولید هیچ نبودیم و نیستیم و با این وضعیت نخواهیم بود.


من همیشه میگم ما به جای اینکه زور بزنیم تا تحریم ها رو بردان ( البته من موافق برداشتنش هستم ، لااقل مردم نفسی می کشند ) ولی باید قبل از اون دو کار کنیم:

1- اعدام های انقلابی مفسدین چپ و راست و وسط و . . . . این پسر محمدحسن هست ولش کنیم اون فلان کس هست ولش کنیم همین میشه وضعیت مملکت.

2- مدیران کاربلد از المان و ژاپن و چین وارد کنیم به خدا خجالت هم نداره ، چون ما ها ارزه نداریم. (2867492) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۰۱:۵۶:۰۰
آرزوی اصلاح طلبان اینه که ایران مثل مالزی باشه
حالا اونا 99 درصدن و ما 1 درصد اهمیتی نداره
چون من امام حی و حاضر دارم که باید حواسم باشه مسیری که انتخاب میکنم مورد تایید ایشان باشد . (2868528) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۰۸:۴۰:۱۷
طوري صحبت مي كنند كه همه فكر كنند در زمان احمدي نژاد همه چيز علني بوده و هر روز در دانشگاه و تلويزيون بحث هسته اي در جريان (2868682) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۰۹:۴۴:۳۲
28 سال بعد از دفاع مقدس آموزش واقتصاد واخلاق ما چگونه است ودر چه سطحی است .یعنی اخلاق مسِولین چگونه است .چرا دزدی به اوج رسیده چرا بی اخلاقی به اوج رسیده
همه ادارات مدیر دارن ویک نفر روحانی هم در کنارشان است وحراست هم دارن چرا اینقدر دزدی می شود .چرا اینقدر رانت خواری چرا اینقدر پارتی بازی چرا اینقدر پولشویی ؟ (2868778) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.