نظر منتشر شده
۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 30297
ريشه خاموشي‏ها، تلفات بالاي شبکه است نه خشکسالي
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۸۷ ساعت ۰۸:۲۶
 یک کارشناس ارشد صنعت برق کشور؛
ريشه خاموشي‏ها، تلفات بالاي شبکه است نه خشکسالي اشاره: خاموشی‌های گسترده هم‌چنان ادامه دارد. تناوب این خاموشی‌ها در روزهای گرم تابستان مردم و حتی مسئولین را کلافه کرده است.
برای ریشه‏یابی موضوع، "الف" از مهندس حسین ارغوانی از کارشناسان با تجربه صنعت برق کشور خواست به چند سوال در این باره پاسخ دهد. ارغوانی، دانش‌آموخته رشته برق دانشگاه شهید عباسپور است و سالها در سطوح مختلف کارشناسی وزارت نیرو و در بخش‌های مختلف شبکه توزیع برق کشور خدمت کرده است.

الف/ وزارت نیرو علت خاموشی های اخیر را گرمای کم ‌سابقه امسال و خشکسالی می داند. ارزیابی شما از این وضعیت چیست؟

- تولید نیروگاه‌های برق‌آبی ما بیش از 10 در صد نیست. بنابراین بخش کمی از این کمبود به دلیل کم آبی است. مشکل اصلی ما در تلفات بسیار بالای شبکه است. تجهیزات فرسوده و عدم توجه به بهینه‌سازی این تجهیزات موجب افت شدید برق در شبکه می‌شود. البته عدم نظارت صحیح در زمینه سرقت برق نیز عامل دیگری است که بسیار اهمیت دارد.

الف/ تا کنون در اتباط با خاموشی‌ها و کمبود برق، صحبتی از سرقت برق نبوده است. اعلام این مسئله به عنوان دلیل خاموشی‌ها تازگی دارد. در این مورد بیشتر توضیح دهید.

- بخش‌های مختلف تجاری و صنعتی در داخل و اطراف شهرهای بزرگ اقدام به مصرف بی‌رویه برق بدون پرداخت هیچ‌گونه هزینه‌ای می‌ کنند. این مسئله پاساژها، گذرهای بازار و برج‌ها و ساختمان‌های تجاری شهری مثل تهران را نیز شامل می‌شود.
این افراد طمعکار که هزینه برق مصرفی خود را به اشکال مختلف نمی‌پردازند به صورت شدیدا مسرفانه و بی‌رحمانه‌ای برق مصرف می‌کنند. کولرهای گازی پرمصرف، لوازم جدید خوراک پزی بسیار پرمصرف، لامپ‌ها و روشنایی‌ها در تعداد بسیار بالا و بسیار پرنور در طول شبانه‌روز نتیجه همین اهمال در دریافت هزینه برق و جریمه‌های قانونی این افراد متخلف است.
این افراد با روشهای مختلف از پرداخت بهای برق مصرفی فرار می‌کنند و متاسفانه به دلیل ضعف مدیران میانی، وزارت نیرو و سازمان توانیر نتوانسته اند جلوی این مساله را بگیرند.

الف/ تاکنون تصور عمومی بر این بود که برق‌دزدی پدیده‌ای محدود به حاشیه شهرها و محلات فقیرنشین است. اما شما از طبقه ثروتمند و متمول جامعه نام می‌برید.

- بله بخش دومی که عرض کردم همین اقشار فقیر و حاشیه‌نشینان هستند که اقدام به سرقت برق می‌کنند. اینها نیز به دلیل جمعیت زیاد و استفاده از لوازم برقی غیر استاندارد و پرمصرف بخش زیادی از مصرف شبکه سراسری را به خود اختصاص می‌دهند. دولت هم به دلیل مشکلات امنیتی که ممکن است این افراد بواسطه اعتراض و اغتشاش ایجاد کنند، چندان رغبتی به مقابله با آن‌ها ندارد.
این مسئله در بخش‌های گرمسیر بسیار خطرناکتر است. چون همیشه حاشیه‌نشینان و اقشار کم‌درآمد به دلیل گرمای طاقت‌فرسا از وسائل سرمایشی پرمصرف و غیر استاندارد استفاده می‌کنند.

الف/ علت بروز این مشکل در حاشیه شهر‌ها چیست؟ چرا کنتور برق برای هر واحد مسکونی نصب نمی‌شود.

- یک از دلایل آن مصوبه مجلس قبلی در مورد هزینه ثابت حق انشعاب جدید برق به مبلغ 250 هزارتومان برای هر واحد مسکونی است. توجه داشته باشید که این مبلغ برای یک خانه 30-40 متری در حاشیه شهر با ویلای چند هزارمتری در شمال شهر تهران یکی است. در صورتیکه طبق برآورد وزارت نیرو هزینه تمام شده‌ یک انشعاب جدید برای این وزارت‌خانه چیزی حدود 5000 دلار است.
یارانه واقعی که دولت پرداخت می‌کند و همه از آن غافلیم در همین بخش رخ می‌دهد. یک انبوه‌ساز در شمال شهر تهران یک برج چند ده طبقه می‌سازد. برای هر واحد این ساختمان که گاهی به قیمت‌های میلیاردی می‌فروشد تنها 250 هزارتومان حق انشعاب پرداخت می‌کند. از این به بعد با مشاهده برج‌های سربه فلک کشیده می‌توانید یارانه پرداختی دولت به برج‌سازان را محاسبه کنید.
همین عوامل باعث می‌شود که آن خانوار فقیر در حاشیه شهر تهران که گاهی هم برق مصرفی محدودی دارند به دنبال خرید انشعاب نروند.

الف/ یعنی شما معتقدید با اخذ هزینه برق مصرفی از این دو دسته  مشکل برق حل می شود؟

- بنده نگفتم که این تنها مشکل است. اما قطعا مشکل تلفات شبکه که شامل همین تجهیزات فرسوده و غیر استاندارد و سرقت برق می‌شود، مهمترین و گسترده‌ترین مشکل صنعت برق است.توجه کنید که کمبود برق ما امسال چیزی در حدود 4 تا 5 هزار مگا وات است. یعنی اگر همین تلفات به نصف برسد ما مشکل برق نخواهیم داشت.

الف/ این مسئله در کدام بخش حادتر است مصرف خانگی یا تجاری؟

- در بخش تجاری حادتر است. و البته در بخش صنعتی از این دو بدتر. هم‌اکنون کارگاههای کوچک و بزرگ بسیاری در داخل و حاشیه شهرها هستند که به دلیل مشکلات موجود در کسب مجوزهای لازم جهت فعالیت صنعتی نظیر بیمه و مالیات و پروانه صنعتی و ... امکان استفاده از تعرفه برق صنعتی را ندارند. بنابراین به سمت زد و بند با مامورین و ناظرین صنعت برق می‌روند و اقدام به برق دزدی می‌کنند. در حاشیه تهران از این دست کارگاه‌ها بسیارند. کارگاههایی که در آن‌ها بطور مسرفانه ای مشغول مصرف برق هستند.
علاوه بر این، مدیریت کلان مصرف انرژی هم در کشورما بی سامان است. اکنون خیلی از تجار و شرکتهای تجاری برای سود شخصی خودشان کولرهای گازی یا مایکروفرها و دیگر لوازم خانگی به شدت پرمصرف و غیر استاندارد از نظر مصرف انرژی را وارد میکنند و خرید آنرا در تلویزیون هم تبلیغ می کنند و با این فرهنگ مصرفی چشم و هم چشمی ما ، داشتن و استفاده از اینجور وسایل میان خانواده های ایرانی متداول می شود کسی هم نیست که جلوی این کار را بگیرد یا حداقل برای واردات و فروش و مصرف این جور کالاها که به شکل غیر بهینه ای انرژی هدر می دهند ، مالیات ببندد. جالب این که بیشتر خانواده های متمول، خریدار این جور کالا ها هستند و در نتیجه غفلت مسئولان و سیستم مدیریت مصرف انرژی، این خانواده ها از یارانه انرژی هم بیشتر بهره مند می شوند.  

الف/ عده‌ای راه حل برون رفت از مشکل کمبود برق را افزایش چندبرابری بهای برق مصرفی تا سقف واقعی شدن قیمت‌ها می‌دانند. آیا با افزایش چهار یا پنج برابری قیمت برق ، مشکل حل خواهد شد؟
- به هیچ وجه. با این کار فقط تورم فزاینده‌ای نصیب طبقه متوسط شهری و کشاورزان که مشتریان نجیب و خوش‌حساب صنعت برق هستند وارد می‌شود.
صنعت برق بی‌سروسامان‌ترین سازمان تولیدی و توزیعی کشور از لحاظ ارتباط با مشتری است. در جهای دیگر میزان و نحوه مصرف به عهده توزیع‌کننده است. در صورتیکه در صنعت برق مصرف کننده به هر عنوان و به هر میزان که بخواهد مصرف می‌کند و تازه بهای آن را هم نمی‌پردازد.
قصه پر غصه دیگر قرائت کنتور توسط پیمانکار است. متاسفان کارمندان این شرکت‌ها گاهی، با اخذ رشوه از مصرف کننده رقم مصرفی کنتور را کمتر از واقعیت اعلام می‌کنند. حتی برخی از آن‌ها پس از آشنایی با روند توزیع برق و روش‌های نظارت مامورین سازمان، با شناسایی مصرفکنندگان مستعد تخلف، با گرفتن رشوه‌های اندک اقدام به کاهش رقم کنتور می‌کنند و میلیاردها تومان را به  ثمن بخس می‌فروشند.

الف/ پس راهکار پیشنهادی شما چیست؟ دولت چه سازوکاری را باید برای رفع این بحران در نظر بگیرد؟

- راه‌حل برون‌رفت از این بحران افزایش بهره‌وری و اجرای حقیقی اصل 44 در صنعت برق است. البته طرح‌هایی چون طرح استقلال شرکت‌های توزیع، علی‌رغم مخالفت دلسوزان و کارشناسان با آن اجرا شدند که تنها اجرای نمایشی اصل 44 بودند. زیرا در طرح استقلال شرکت‌های توزیع منطقه‌ای تنها از حوزه مدیریت منطقه‌ای خارج و زیر نظر سازمان توانیر که آن هم دولتی است، اداره می‌شوند. هدف اصلی در این طرح ایجاد بازار برق بود که به هیچ‌وجه اتفاق نیفتاد.

الف/ مردم کشورمان نگران ادامه روند خاموشی‌ها هستند آیا این روند ادامه خواهد داشت؟

- با ادامه این وضعیت که خدمت شما شرح دادم و تا وقتی که دولت پایش را از روی سیم برق بر نداشته است خاموشی‌ها کاهش نخواهد یافت و از این نظر هیچ تفاوتی بین تابستان و زمستان نمی‌کند. مشکل صنعت برق ریشه‌ای‌تر از خشکسالی و یا گرماست.



 
اصغري
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۰۸:۳۵:۰۸
به نظر من بهتر است دولت يارانه برق را يك مقدار ثابت براي هر مشترك تعيين كند . هر مشترك مبلغ ثابتي را به عنوان يارانه دريافت كند . اگر مصرفش كمتر از مبلغ يارانه بود برقش مجاني است ولي اگر بيشتر از يارانه بود بايد مابه التفاوت را بپردازد. (73087)
 
مخبر
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۰۳:۴۷:۱۰
فقط شش تا هفت درصد برق تولیدی در ایران از منابع برقابی است که به خاطر خشکسالی ممکن است از این مقدار کاسته شود. ولی واقعیت این است که خسکسالی بهانه است عدم اعتنای این دولت به برنامه پنج ساله و به تمسخر گرفتن آن در ابتدای دروره و عدم تخصیص اعتبارات لازم آهسته آهسته دارد خودش را نشان می دهد . شاید این آثار در گاز و آب نیز به زودی بروز کند. شما خشکسالی را معادل بی برنامگی و سو ء مدیریت تلقی کنید؟ (73165)
 
علي
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۰۸:۵۰:۵۸
يك سوال : ديشب مدير شركت برق تهران در گفتگوي خبري شبكه 2 گفت ما تاكنون فقط 20% خاموشيها را اعمال كرده ايم
باتوجه به اينهمه خاموشي پس واي به حال 100% اگه اعمال بشه؟

ضمنا از اول تير تاكنون در منطقه حسين آباد فقط يكبار برق رفته ور در خيابان دربند تاكنون برق نرفته (از اقوام ما در اين دو منطقه ساكن هستند)
ظاهرا در خاموشي ها هم عدالت ورزي هست (73090)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۱۲:۱۵:۴۶
البته چون این مناطق که شما نام بردید دارای هوا ی گرم و طاقت فرسا هست پس برق نرفتن اونجا عین عدالت هست. در ضمن چیشنهاد می شود یک مقداری از برق مناطق جنوبی کشور به مناطق فوق ذکر بدهند (73212)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۰۸:۵۷:۴۲
در اخبار شنيديم معاون رييس جمهور گفته وزارت نيرو بايد به دليل كوتاهي در توليد برق ساختمان خود را بفروشد بنده چند نكته به عرض مي رسانم :
1- چرا رييس جمهور از هر جا بازديد مي كنند فرداي آن بايد آن محل به مزايده گذاشته شود (بعضي از اين مزايده ها بي سر و صدا اتفاق مي افتد)
2- با فرض اينكه كاركنان صنعت برق وزارت نيرو مقصر باشند فروش ساختمان چه هدفي را تامين مي كند؟
3-علت اينكه صنعت برق كشور با اين همه درآمد زير پايش خالي شده چيست و چرا اطلاع رساني نمي كنند؟ (73092)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۳:۵۱:۰۷
اگر با فروش اين ساختمان، برق خانه‌هاي مردم برگردد، اصلا ايرادي ندارد. حتي اگر مردم و کارشناسان ارتباط بي‌برقي با اين ساختمان متوجه نشوند. مهم اين است که با فروش آن يکي از مشکلات مردم حل مي‌شود. (73129)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۱۳:۱۰:۱۰
من در همان ساختمان کذایی هستم . ساختمانی است بسیار بزرگ و نو و مدرن که در یکی از بهترین نقاط شمال تهران ساخته شده است . من فکر میکنم منظور رییس جمهور اعتراضی نمادین بوده که با اینهمه امکانات و دبدبه کبکبه پس چرا حاصل کار اینچنین است ؟ . البته بخشی از این مشکلات میراث گذشتگان است و صد البته تعدادی از این گذشتگان که در دوره های قبل هم مصدر کار بوده اند همچنان پست های کلیدی را دارا هستند . البته منظورم همه را به یک نگاه راندن نیست . مثلا قایم مقام فعلی از نیروهای با تجربه و سلامتی است که جا دارد از طریق این سایت از زحمات ایشان تشکر کنم . حال چرا با وجود حضور برخی نیروهای سلامت و متخصص وضع این است بماند . که اگر هم بگویم چاپ نمی شود و البته دلایل انرا هم می فهمم و از الف توقعی ندارم (73237)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۰۸:۵۸:۱۴
يك علت خاموشي ها هم تغيير ساعت مي باشد . (73093)
 
محمد
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۵:۴۶:۱۷
اين هم نوعي از آب گل آلود ماهي گرفتن است (73141)
 
حسين
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۰۹:۰۰:۲۱
شكر خدا يكي پيدا شد و اين واقعيت رو كه قطعي برق بخاطر خشكسالي نيست رو بيان كرد

قطعي برق تنها بواسطه بي تدبيري وزارت نيرو و عدم پيش‌بيني مصرف و احداث نيروگاه‌هاي جديد است

صدا و سيما نيز همدست وزارت نيرو است كه همواره تلاش ميكنه بر عيوب دولت احمدي نژاد سرپوش بزاره! (73096)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۰۹:۱۲:۲۵
سال گذشته آقاى احمدى نژاد گفته بود افزايش نزولات آسمانى ناشى از سياست هاى دولت بوده است.طبيعتاً خشكسالى هم بايد به گردن دولت باشد.اين عين عبارت آقاِىاحمدى نژاد در مورد طرح دولت براى پرداخت نقدى وجه خريد گندم از كشاورزان است كه در روزنامه ايران مورخ13/3/86 درج شده است:
پرداخت به روز دسترنج كشاورزان علاوه بر تاًمين رضايت خاطر و شادمانى اين قشر زحمتكش عنايت خداوند و افزايش نزولات آسمانى را در پى داشته است.
اين هم آدرسش:
iran-newspaper.com/1386/860313/html.back.htm (73094)
 
حسين
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۰۹:۵۲:۲۲
كاملا مشخص است كه كمبود برق بخاطر مصرف بيش از حد برق بوسيله مردم است. در حاليكه وزارت نيرو از كمبود برق مي گويد تلويزيون دولتي ما جديدترين كولرهاي گازي وارداتي را كه وحشتناك برق مصرف مي كند و هيچ نظارتي بر واردات آن نيست تبليغ مي كند. در هر كوچه و بازاري هم از اين كولرها استفاده مي شود. بسازو بفروشها براي ساختن برجهاي چند طبقه خود از برق و آب شهري استفاده مي كنند و كسي عين خيالش نيست. آنوقت در رسانه ها از مردم مي خواهند كه يك لامپ اضافي خود را خاموش كنند. واقعا كه چه خر بازاري است. (73106)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۰:۲۴:۴۹
اگر به اتفاقات یک بعد الهی داده و کنه آنها را خیر بدانیم و همه آنها را شر ندانیم دیدگاه تغییر خواهد یافت. مشکلات گاهی اوقات به دلیل گناهان و بخصوص گناهان آشکار بوجود می آیند. گاهی اوقات به دلیل عدم رعایت تعادل در رفتار انسانها بروز می کنند. گاهی اوقات برای هشدار و گاهی هم برای باز کردن باب خیر دیگری نازل می شوند. آیا وقت آن نرسیده که صنعت تولید برق به فکر استفاده از خورشید و باد و غیره بیفتد؟ آیا در انگلیس با آن آفتاب ضعیف و کوتاه سلولهای خورشیدی را بر پشت بام منازل مشاهده نمی کنید؟ آیا طرح عظیم اروپا برای تولید برق در صحرای مرکزی افریقا و انتقال آن به اروپا شروع نشده است؟ آیا عربستان برنامه تولید و فروش برق خورشیدی در صحراهای پهناور آن کشور را شروع نکرده است؟ آیا کویر لوت و دشت کویر در ایران وجود ندارند؟ آیا پشت بام منازل در ایران با آین آفتاب شدید نعمت خداوندی نیستند؟ آیا صنعت تولید سلولهای خورشیدی و تجهیزات ذخیره برق در روز و مصرف در تمام ساعات شبانه روز در ایران شناخته نشده است؟ (73110)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۰:۳۳:۳۹
سلام
من به عنوان کسی که تمام سالهای بعد از انقلاب را در
سمت های مدیریتی فنی انجام وظیفه نموده ام براین باورم
که عدم گزارش نقاط ضعف هر اداره یا اداره کل یا....وردیفهای بالاتر اداری توسط مسئولین مربوطه--بزرگترین مشکل در دستگاه اداری مملکت است
بنحوی که برخی مشکلات فقط بعد از تعویض مسئولین مربوطه مشخص ومطرح میگردد . که بدیهی است بسیار دیر است و ضرر های هنگفت وارد شده است
این مشکل حتی تا سطوح بالای مدیریتی ادامه دارد.برای مثال بکرات دیده ایم که یک وزیر اشکالات را به زمان وزارت وزرای قبل مربوط میداند.یا حتی دولت مسائل رابه زمان رئیس جمهوری قبلی مربوط میداند
اتلاف برق در شبکه هم از همین دسته مشکلات است که تا این مرحله مطرح نشده است و تنهی پس از خاموشی های زیاد
انهم توسط کارشناسان (و نه توسط وزیر نیرو یا سایر مسئولین )
مطرح می شود
بهر صورت تا مشکلات بموقع به مردم و مسئو لین منعکس نشود شاهد ضرر وزیان ناشی از تاخیر و اقدام دیرهنگام خواهیم بود (73112)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۳:۵۶:۱۷
اشکال شما اين است که بعد از اين همه حضور در مديريت فني، منتظر مي‌مانيد تا يک خرابي به بار بيايد و بعد مثلا با گزارش‌دهي درست آن را حل کنيد. در حالي که علم روز دنيا به‌ جاي تعميرات اتفاقي، تعمير و نگهداري پيشگيرانه (برنامه‌ريزي‌شده) را براي جلوگيري از بروز مشکلات معرفي مي‌کند. پس اشکال اساسي به نحوه گزارش‌دهي برنمي‌گردد بلکه به عدم برنامه‌ريزي مديريتي در بخش فني مربوط است. (73130)
 
بنده خذا
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۱:۲۰:۰۷
این دوستی که گفته بود یک علت خاموشی تغییر ساعت است, میشه توضیح بدهند ما هم استدلالشان را بفهمیم. تا جایی که من میدونم تغییر ساعت موچب کاهش مصرف برق و استفاده بیشتر از نور خورشید است و در کشور ما هم بسیار لازم است. بنظرم فرمایششان کاملا غلط است. (73116)
 
حدس بزن
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۱:۲۶:۲۲
فكرمي كنم اشتياه چاپي شده و يك صفر از مبلغ تمام شده هزينه هر انشعاب 25 آمپري برق جا افتاده و مبلغ واقعي 5000 دلار است.يعني هر وات يك دلار بابت نصب نيروگاه و احداث و نگهداري شبكه هاي توزيع وانتقال. در واقع هر انشعاب 5 ميليون توماني را دولت به اين بساز و بفروشهاي زحمت كش و مولد و برج سازهاي بيچاره به 5% بهاي تمام شده آن مي فروشد‹ اين پرداخت هدفمند يارانه براي تعميق شكاف فقرا و اغنيا است . واين يارانه هدفمند سرشكن مي شود روي تعرفه هاي برق و همه بايد جور اين برج سازهاي محترم را به دوش بكشند تا مبادا قيمت تمام شده و سود ناقابل آنها اندكي كاهش يابد ؛اين است كه حضرت علي مي فرمايند هرگز كاخي نديدم جز آنكه در كنارش كوخها.
چه كسي مي گويد يارانه ها هدفمند نيست يارانه ها واقعا هدفمند است اما تا هدف چه باشد؟
كمك به كاهش فقر يا كمك به افزايش ثروتهاي بادآورده.
بجاي خذف كلي يارانه ها و پرداخت نقدي آن كه كه باز هم دودش به چشم فقرا و نفعش به جيب اغنيا مي رود بيائيد يارانه ها را در جهت كاهش فقر و توزيع عادلانه ثروت هدفمند كنتد. مثلا بهاي يك انشعاب برق چرا در همه ايران و همه جاي تهران بايد برابر و مستقل از قيمت زمين و ميزان تراكم بنا و منطقه باشد. يك خانه 40 متري در حاشيه شهر تهران و در يك روستاي دور افتاده ورامين كه قيمت كل آن با قيمت يك متر بنا هاي مجلل شمال شهر تهران برابري نمي كند و تفاوت مصرف برقشان هم از زمين تا آسمان است چرا بايد قدرت و قيمت انشعاب برق اينها يكي باشد. اين برابري عين بي عدالتي است
بجاي اينكه وزارت نيرو با اين روش پولدارها را پولداتر كند بيايد قيمت واقعي انشعاب را از سازندگان بنا بعني هر انشعاب 5 ميليون تومان بگيرد و بعد بجاي فرياد از بي پولي و نداشتن نقدينگي و نبود سرمايه گذار ؛نقدينگي حاصل را در جهت توسعه ظرفيت توليد برق سرمايه گذاري كند.
اصلا مگر قرار نبود دولت صنعت برق را در راستاي اصل 44 به مردم واگذار كند . چرا اينكار را نمي كند؟ حال كه دولت تمي تواند اين صنعت را اداره كند خوب آنرا به مردم واگذار كند تا بخش خصوصي اداره كند. ولي اين كار را هم نمي كند چون نان داني مديران است. روزي شان قطع مي شود. حالا به بهانه خاموشي ها مي توانند حسابي دولت و مجلس را سر و كيسه كنند و هر چه پول مي خواهند بدون اما و اگر بگيرند و به جيب پيمانكاران همسو و هم جيب بريزند. و خدا بزرگ است تا سال ديگر شايد باران آمد وقضيه حل شد و همه موضوع بي برقي را پاك فراموش كردند. (73118)
 
ناصر
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۲:۲۵:۴۳
بنام خدا
انانکه گزارشات مربوط به خاموشی های برق در تابستان 87 را در رسانه تعقیب میکنند نیک در یافتند که برخلاف ادعای مسئولین وزارت نیرو و شرکت توانیر دلایل خاموشی های تابستان جاری تنها و فقط خشکسالی نیست بلکه دلایل متعدد دیگری در بروز این بحران نقش داشته که باید اسیب شناسی شوند.شاید خشکسالی یکی از دلایل انهم درجه چندم این واقعه باشدکه در کنار دیگر عوامل در پیدایش این معضل دخیل بوده است.بنظر من یکی از دلایل مهم این معضل عدم تولید کامل تعداد زیادی از نیروگاهها در روزهای زیادی از تابستان بوده و هست که البته هریک از ان نیروگاهها دلایل مختص بخود را دارند ولی شایع ترین دلیل انها مخصوصا مصداق نیروگاههای قدیمی با عمر بالابه موضوع بسیار مهم سرویس و نگهداری بموقع ونیز بهینه سازی اجزای فرسوده انها بر میگردد که در چند سال اخیر به چند دلیل بارز بنحو مطلوب به انجام نرسیده است منجمله 1-نیاز شبکه به برق تولیدی انها در اکثر اوقات سال و در نتیجه عدم اجازه توقف انها جهت تعمیرات بلندمدت وبهینه سازی 2-واگذاری مسئولیت ومهمتر از همه بودجه نیروگاهها به برق های منطقه ایی ذیربط ودر نتیجه عدم اشراف فنی برق های منطقه ایی به ظرافت های فنی نیروگاهها ونیز وسوسه برانگیز بودن بودجه هنگفت تعمیرات نیروگاهها برای برقهای منطقه ایی و بنابراین عدم تخصیص کافی و بموقع ان جهت انجام طرحهای بهینه سازی وتعمیرات و... .متاسفانه کاهش نظارت توانیر به دلیل احاله این مهم به برقهای منطقه ایی در تشدید این چالش نیز بی تاثیر نبوده است .مطمئنا یکی از راههای برون رفت از این معضل تسریع در واگذاری این نیروگاهها به بخش خصوصی وسپردن مدیریت و راهبری انان بدست توانای متخصیصن این بخش است بطوریکه فارغ از دخالتهای عوامل دولتی صنعت مزبور بتواند توانمندیهای نهفته خود را انگونه که باید به منصه ظهور برساند.خبرهای جسته و گریخته از شیوه و نحوه واگذاری نیروگاهها حکایت از ان دارد که سیاستهای واگذاری بگونه ایی تهیه و تدوین گشته که کماکان مستقیم یا غیر مستقیم حاکمیت دولت روی این گونه نیروگاهها در صورت واگذاری همچنان محفوظ است!ودر این صورت بر فرض اینکه بخش خصوصی بپذیرد با همه این اما واگرها وارد این بازار یا بقولی بازی شود فاقد قدرت لازم جهت ایجاد تحول بنیادین در این عرصه خواهد بود.انگونه که اگاهان تاکنون کسب اطلاع کرده اند 35 در صد سهام این نیروگاهها در صورت واگذاری همچنان در ید دولت باقی خواهد ماندودر 65 در صد مابقی نیز بنحوی غیر مستقیم حاکمیت دولت تضمین شده است!شاید خود مسئولین وزارت نیرو چیزی را که ساخته و پرداخته اند بهتر از هر کس دیگر میدانند بطوریکه اخیرا حتی ظاهرا از بورس قطع امید کرده و وواگذاری بصورت مزایده راپیش کشیده اند !اگرچه گروهی از کارشناسان این وزارتخانه نیز بر این عقیده اند که الگوریتم این واگذاری ها طوری طراحی گشته که خریدار یا خریداران احتمالی نیروگاهها همان یکی دو شرکت خاص بظاهر خصوصی ولی به باطن دولتی وابسته به وزارت نیرو خواهند بود ( شرکتهایی که ظاهرا خصوصی هستند ولی کلا با سرمایه صنعت برق شکل گرفته اند) شرکتهایی که اکثریت مدیران و تصمیم گیران انها را پرسنل مامور بخدمت یا بازنشسته توانیر تشکیل میدهند!وکماکان با سیاستهای وزارت نیرو مدیریت و اداره میگردنند.که در این صورت باید گفت اصل 44 در توانیر محترمانه بایگانی خواهد شد!. (73121)
 
آشنا
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۳:۳۳:۱۳
با سلام
به اطلاع اين دوست عزيز ميرسانم كه پنج استاندار از جمله استانداران يزد و گلستان با استفاده از اختيار خود در اداره استان علاوه بر تغيير ساعت اعمال شده بر اساس قانون مصوب مجلس، تا 2 ساعت ساعات كاري ادارات استان متبوعه خود را جابجا كردند و نتيجه آن بنا بر آمار رسمي وزارت نيرو (كه حاضر به انتشار آن در جرايد عمومي براي اطلاع مردم نيستند) 284 مگاوات صرفه جويي در مصرف برق بود.
دوست عزيز شما پيدا كنيد صرفه جويي ناشي از تغيير ساعت در 30 استان كشور را كه دولت در لايحه بودجه سال 1387 براي جبران خسارت ناشي از اجراي اين قانون، 10 ميليارد تومان بودجه پيش‌بيني كرده بود؟! (73125)
 
hosseini
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۳:۳۴:۱۵
kheili bahse khoobi bood , ba tashakor. omidvaram ke dolat harche zoodtar pasho az roo sim bar dare. (73126)
 
كارشناس برق
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۳:۴۴:۴۹
بنده به عنوان يكي از كارشناسان صنعت برق ضمن تاييد مطالب فوق تاكيد ميكنم كه متاسفانه تلفات در بخش توزيع اعم از تلفات فني و غير فني( برق دزدي و.....) بيش از 30 درصد مي باشد كه با اين محاسباتي كه بر مبناي فروش انرژي انجام ميگيرد در دوره هاي اول سال تلفات كمتر از اين مقدار بدست ميايد ولي در دوره هاي بعدي بيشتر از اين مي باشد.
بنظر من اعمال فشار و نظارت بيش تر از پيش در بخش قرايت كنتور و بازرسي لوازم اندازه گيري و شبكه باعث بهبود وضع موجود خواهد شد (73128)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۴:۱۲:۳۰
یکی از مشکلات صنعت برق مسائل طراحی،ساخت،تعمیر،نگهداری وپشتیبانی نیروگاههاست. قریب 90 درصد تولید برق کشور از نیروگاههای حرارتی(عمدتا گازی) میباشد که عمده توربین های آن در شرکت مپنا وتحت لیسانس شرکتهای زیمنس/آنسالدو ساخته میشود.
مپنا بدلایل ساختاری ودولتی بودن (زیرمجموعه وزارت نیرو) وشرایط انحصاری موجودقراردادهایی عمدتا تضمین شده داشته وجالب است که در این پروژه ها پیمانکار،کارفرما،بهره بردار وحتی گاهی اوقات مهندس مشاور (قدس نیرو) ، کلا زیرمجموعه یا وابسته به یک دستگاه (وزارت نیرو) بوده که شاید در تمام دنیا چنین شرایطی بی نظیر باشد!
رودربایستی و مسائل داخلی،اغماض های فنی،عدم پرداخت بموقع، عدم تامین بموقع اقلام یدکی ومسئله از این جیب به آن جیب بودن باعث بروز مشکلات فنی، فرسوده شدن وعدم نگهداری صحیح،عدم اعمال جرایم قانونی بابت کمبودهای فنی،طراحی نادرست ویا تاخیر در روند اجرای پروژه وپیگیریهای مربوطه شده است که وضعیت تولید وتوزیع برق را به این روز در آورده است. (73131)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۴:۴۷:۵۸
سعید رضائی - آبپخش
بیشترین میزان برق مصرفی کشور در این فصل به جنوب کشور مربوط می شود . به دلیل گرمای طاقت فرسای جنوب استفاده از کولر های گازی جهت مقابله با گرما ضروری است
بیش از نود درصد مردم از کولرهای گازی پنجره ای استفاده می کنند که هر کولر گازی پنجره ای فقط جهت خنک کردن یک اطاق مورد استفاده قرار خواهد گرفت .و در هر ساختمان بسته به تعداد اطاقها کولر های گازی پنجره ای قرار دارد.
این در حالی است که با استفاده از یک کولر اسپلیت (دو تکه) می توان کل یک ساختمان را خنک کرد.
لازم به ذکر است برق مصرفی هر کولر پنجره ای به اندازه یک کولر اسپلیت است.
دولت با حمایت از تولید کنندگان کولرهای اسپلیت و یا یارانه دادن به خریداران کولر های اسپلیت می تواند مصرف برق جنوب کشور را تا حد بسیار خوبی پایین آورد.
www.abpakhshi.blogfa.com (73132)
 
اصغر
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۵:۱۶:۰۹
دوست عزيزي درمورد تبليغات صداوسيما درموردكولرهاي گازي پرمصرف صحبت كرده بودبنده ضمن تاييدنظر اين عزيز اضافه ميكنم واقعا آنچه براي صداوسيما درتبليغات تلويزيوني مهم است فقط پول ودرامداست وبه نظرميرسد هيچ نظارتي وجودنداردبه عنوان نمونه ديگرتبليفات جديدتلفن همراه اول راشايدديده باشيد كودكان كم سن وسالي رانشان ميدهد كه همه يك تلفن همراه دردست دارند وآنتن دهي آن راتبليغ ميكنند جداي ازاين كه اكيدا توصيه شده كودكان زير 12سال بطور مداوم ازتلفن همراه بخاطر خطرات احتمالي آن استفاده نكنندآيااين گونه تبليغ كردن چه سودي براي خانواده هاداردبجز اين كه كودكان رابجان پدرومادرهامي اندازدكه براي آنهاموبايل بخرند.
ببخشيد كمي ازبحث اصلي فاصله گرفتم بنده به عنوان كسي كه باكارصداوسيما آشناهستم چند تذكرعرض ميكنم واميدوارم موردتوجه مسئولين صداوسيماقراربگيرد:
1- خودسازمان صداوسيما ومراكز آن درشهرستانها به تعدادزيادازكولرهاي گازي حتي دراطاقهاي كارمندان استفاده ميكندواين درحالي است كه مراكزداراي سيستم مركزي خنك كننده (chiller) ميباشند.
2- شبكه هاي استاني سيما كه عمدتادرساعات اوج مصرف دربعدازظهرشروع به پخش محلي ميكنند توليدات بومي اندكي دارند واكثرا ازبرنامه هاي ضبط شده ازشبكه تهران استفاده ميكنند آيابهترنيست براي صرفه جويي درمصرف برق وهزينه هاي هنگفت ديگر تدبيري انديشيده شود وبه لحاظ مصرف نجومي برق توسط دستگاهها وفرستنده هاي استاني پخش آنهاراحداقل درتابستان محدود تركنند . (73135)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۵:۲۲:۰۴
علت قطع برق بی کفایتی است. (73136)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۵:۳۱:۱۲
بنده در خوزستان ساكن هستم. متاسفانه دولت و وزارت نيرو متوجه شرايط آب و هوائي خوزستان نيستند و قطع برق در گرماي طاقت فرساي بالاي 50 درجه خوزستان هم اعمال ميشود. اگر در زمستان گاز برخي از نواحي قطع شد مردم با پوشيدن لباس اضافي خود را گرم ميكردند. ولي آيا با قطع برق در خوزستان و گرماي طاقت فرسا ميتوان براي تحمل گرما لخت شد. نكته جالب اينكه بيش از 80 درصد نفت و گاز كشور در خوزستان تامين ميشود و همين مردمي كه گاز نيروگاهها را توليد ميكنند بيشتر از همه بايد گرما را تحمل كنند. واقعا\" تحمل يك ساعت بي برقي هم در خوزستان مخصوصا\" در ساعات بين 9 صبح تا 9 شب غير ممكن است. خوب است وزير نيرو براي يك هفته خانواده خود را به خوزستان بياورد تا متوجه اوضاع شود . قطع برق در خوزستان آنهم در تابستان عين بي عدالتي است و بايد جلون آن گرفته شود. (73138)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۶:۲۵:۵۶
اقای مهندس ارغوانی
از صراحت لهجه شما بسیار ممنونم . به عنوان یکی از کارشناسان این صنعت که حدود 18 سال در رده های مختلف و نیز حوزه ستادی بوده ام تایید میکنم که مشکل صنعت برق بیش از محدودیت های دیگر بحث مدیریتی است . بعضی از مدیران ارشد ( وزیر میدانند روی سخنم به کدام هاست ) و بعضی از میانی ها باید بروند . وزیر بایستی به توصیه بعضی قدیمیها ( نه ابزیرکا ه ها و ادمهای نان بنرخ روز خور ) بیشتر گوش کند . انهایی که با فضای وزارت خانه اشنا هستند بلافاصله تشخیص میدهند منظورم از ادمهای پیچیده و خنثی
چه فرد و افرادی هستند . مشکل صنعت برق با پرداختن به محور های زیر بهبود می یابد
1- تعویض برخی مدیران ارشد و میانی با رعایت اصل شایسته سالاری
2- بازسازی شبکه توزیع
3- توجه و ارتقا فوری بهینه سازی مصرف انرژی از جمله سیستم های تولید همزمان برق ،حرارت و برودت و اصلاح و استاندارد سازی ساختار مصرف
4- شفاف سازی و اصلاح قوانین و مکانیزمهای مشارکت بخش خصوصی در احداث و بهره برداری نیروگاهها
5- توجه ویژه به انرزیهای نو
6- توجه ویژه به بدنه وزارتخانه با بها دادن بفکر انها ( منظورم بعد مالی ان نیست ) با پرسنل بصورت ابزاری برخورد نشود (73144)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۸:۰۲:۰۴
من هم موافقم كه علت قطع برق تغيير ساعت است . (73149)
 
رضا
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۱۹:۴۸:۱۸
من هم بعنوان یک کارشناس برق که سالها است در این صنعت مشغول هستم نظرات جناب ارغوانی را تایید می کنم. همانطور که ایشان هم گفتند کمبود آب نقش بسیار کم رنگی در خاموشیهای کم سابقه امسال دارد عمده تولید برق در کشور از طریق نیروگاههای حرارتی با سوخت فسیلی یا گازی و یا سیکل ترکیبی است و درصد پایینی به نیروگاه های آبی اختصاص دارد که این درصد را براحتی می توان با جلوگیری از تلفات شبکه و توزیع و نظارت مناسب بار جبران کرد.
واقعیت این است که در اکثر شرکت های توزیع برق کار علمی انجام نمی شود و روش های کهنه و تجربی برای کارهای مختلف فنی انجام می شود. نگهداری شبکه و توزیع بار به بدترین شکل ممکن انجام می شود و همین امر باعث تلفات بالای شبکه شده است. پدیده ناهنجار برق دزدی هم متاسفانه مشکلی بزرگی است که وجود دارد. (73153)
 
ناشناس
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۲۱:۱۷:۰۲
با سلام بنده به عنوان يكي از كارشناسان صنعت برق بايد به استحضار برسانم مشكلاتي كه برخي از دوستان به آن اشاره نموده اند مشكلات ساختاري در صنعت برق بوده و در سال هاي پيش از اين نيز وجود داشته است اما به نظر اينجانب مشكل اساسي از طرح تثبيت قيمت ها آغاز گرديد.اجراي اين طرح از طرفي باعث افزايش طرف تقاضا يعني مصرف به دليل ارزاني گرديد و از طرف ديگر موجب كاهش طرف توليد به دليل نبود سرمايه كافي جهت اجراي طرح هاي احداث نيروگاه و خطوط انتقال برق جديد در شبكه برق كشور گرديد.همچنين عدم برنامه ريزي صحيح باعث شده است در بخش هايي از شبكه برق ايران با وجود نيروگاه براي توليد برق به دليل عدم آماده شدن خطوط انتقال موضوع حبس توليد بوجود آيد. (73158)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۱۶:۱۰:۴۶
دوست عزیز
مواردی که فرمودید درست ( البته نه به عنوان عامل اصلی )
فرمودید اشکالات ساختاری . رفع و یا بهبود اشکالات ساختاری بعهده کیست ؟ ایا سیستمی که اصلا بهینه کار نمی کند با افزایش درامد مشگلش رفع خواهد شد و یا دچار مشکل راندمان خواهد بود ؟ در دنیای امروز نسبت هزینه به فایده است که ملاک میباشد . شما فرض کنید وزارت نیرو مشکل افزایش درامد نداشته باشد .طبیعتا قدر مطلق تولید افزایش می یابد ولی راندمان چطور ؟ نسبت سرمایه گذاری به خروجی تولید چگونه خواهد بود؟ . طبیعتا با افزایش نسبت هزینه به فایده سرمایه اتلاف شده قابل بازیابی و بکارگیری در حوزه های دیگر نخواهد بود .
هرچند در مورد محدودیت سرمایه من شاهد بودم تا همین یکسال پیش در برخی حوزه ها دغدغه مدیران هزینه کردن اعتباراتی بود که در اول سال مالی گرفته بودند و نمی توانستند بموقع هزینه کنند و این چماقی بود که همواره سازمان مدیریت و برنامه ریزی بر سر انها کوبیده که انچنان غلط هم نبوده است . از دوره های قبل ایراد گرفته میشود که ساختارها درست نبود . دوره فعلی چرا اصلاح نکرده ؟ فرق این و ان چیست ؟ میگویند نقدینگی های سرگردان در جامعه زیاد است . متخصص هم در این کشور داریم . چرا با مکانیزمهای درست و قوانین شفاف و تعرفه های جذاب امکان هدایت این نقدینگیها بسمت ایتن صنعت مثلا از طریق تشکیل شرکتهای تعاونی فراهم نشد ؟ که البته بخشی از اماده سازیها در زمان دولت قبلی بایستی انجام میشد. منوپولیزم در احداث نیروگاه را قبلا شاهد بودیم و البته الان شرایط سخت تر شده ولی بازهم ناممکن نیست . با بروزمره گی گذرانیدن هیچگاه اصلاح ساختاری انجام نمی شود . به هر حال
صحبت شما را به عنوان یکی از اشکالات ثانویه قبول دارم ولی نه بعنوان علل اصلی . (73267)
 
یک کارمند
۱۳۸۷-۰۵-۱۲ ۲۱:۵۹:۱۸
\"در فيش گاز نوشته شده: هزينه گار مصرفى شما 28 هزار تومان، يارانه پرداختى توسط دولت 24500 تومان، مبلغ قابل پرداخت توسط من 3500 تومان بسيار خب، من هم براى دولت فيش صادر مى كنم حقوق هر ساعت 6 دلا‌ر، روزانه 45600 تومان، حقوق ماهيانه من يك ميليون و 400 هزار تومان، دريافتى من از دولت 200 هزار تومان و يارانه پرداختى من به دولت يك ميليون و 200 هزار تومان، حالا‌ شديم بى حساب.\" (73159)
 
علی
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۰۰:۴۱:۲۳
علت وجود مافیای برق است و بس (73163)
 
مافيا برقي
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۰۸:۵۱:۵۷
مافيا در همه جا هست . مافياي نفت سوخت را به خارج از كشور قاچاق مي كند و مافياي برق برق را سرقت مي كند و در بازار سياه به بهائي كمتر از نرخ رسمي مي فروشد. (73177)
 
آشنا
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۰۹:۳۹:۱۶
شخصي با يك ظرف فلزي در دست ،زنگ همسايه خود را به صدا در آورد.
همسايه وقتي او را با چنين وضعيتي ديد پرسيد مشكلي پيش آمده؟ اگر به چيزي نياز داريد من در خدمت هستم!
آن شخص گفت برق ما رفته و آمده‌ام از شما يك قابلمه پر برق قرض بگيرم.
همسايه گفت من از دادن برق ابايي ندارم ول مرد حسابي! اقلا يك ظرف پلاستيكي مي آوردي تا برق تو را نگيرد! (73183)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۱۰:۲۲:۱۷
متاسفانه
1 - عدم سرمايه گذاري در صنايع زير بنايي از جمله انرژي
2 - عدم استفاده از شايسته سالاري در انتصاب مديران در سطوح مختلف از وزرا تا روساي ادارات
3 - عدم استفاده از متخصصين كارآمد و سرمايه گذاري روي منابع انساني از دانشگاه و پايين تر تا صنعت
4 - عدم فرهنگ سازي صحيح در بين مردم در خصوص صرفه جويي انرژي
5 - بي توجهي مسئولين به اجراي مديريت پيشرفته و استفاده از مهندسي معكوس و اجراي كايزن و ... در صنايع و ادارات
6 - استفاده از تكنولوژي پيشرفته در صنايع و انرژي
7 - تشويق و حمايت دولت در توليد و استفاده مردم از دستگاهاي برقي كم مصرف
8 - جلوگيري از توليد و واردات دستگاهاي برقي پر مصرف و غير استاندارد (73194)
 
ميثم
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۱۳:۳۸:۵۰
بي انصافي به جايي رسيده كه براي قدرت طلبي اتلاف شبكه برق رساني را نيز به دولت احمدي نژاد ربط مي دهند. اگر آقاي احمدي نژاد 3 سال است رئيس جمهور شده شما كه 16 سال قدر ت را در دست داشته ايد چه اقداماتي كرديد. (73245)
 
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۱۶:۴۰:۴۷
شما هم همه چیز را به اصولگراها و اصلاح طلب ها ربط دهید
همه شان مقصرند . اشتباهات و بی توجهی ها در امتداد یک مسیر در حال تکرار شدن است . چه اینها و چه انها . خواهش میکنم شما به عنوان یک مطلع و مدافع مقاله بنویسید و از عملکردهای مثبت صنعت برق طی دوره اخیر دفاع کنید . بخدا خواهیم خواند و خوشحال خواهیم شد . بد نیست که ادم با نکات مثبت هم مواجه شود . بخدا از بس اخبار بد در ایران و سائر نقاط جهان را خواندم سردرد و افسردگی گرفتیم . (73268)
 
آرش
۱۳۸۷-۰۵-۱۳ ۱۵:۳۷:۵۶
خشكسالي در اوايل دهه هشتاد به فاصله چند سال متوالي اتفاق افتاد به طوري كه آب در شهر تهران جيره بندي شد اما در همين سالها هيچ گاه خاموشي برنامه ريزي وجود نداشت امسال هرچند نزولات آسماني كمي نسبت به سال گذشته كاهش داشته اما برودت هواي بي سابقه و ميزان بارش در فصل سرما به هيچ وجه با آنچه در ابتداي دهه هشتاد اتفاق افتاد قابل قياس نيست و ضمنا تا كنون قطع آب برنامه ريزي شده اي هم نداشتيم
خاموشي نتيجه شاهكارهاي مديريتي دولت فعلي است كه قرار است به دليل اصرار ساير كشورها اين مديريت به زودي بر ساير قسمتهاي دنيا نيز به صورت افتخاري اعمال گردد (73259)
 
فضول
۱۳۸۷-۰۵-۱۴ ۰۷:۵۶:۱۸
وزیری که دائما در حال سفر از این استان به آن استان و یا در حال تدارک سفر بعدی و یا جوابگوی تعهدات سفر قبلی باشد دیگر کی وقت فکر کردن و برنامه ریزی و حل مشکلات اصلی و ساختاری را دارد او باید برق فلان روستا و مشکل فلان پدر که در فلان سفر استانی رئیس جمهور وعده استحدام دخترش را داده حل کند اینها مهمتر است چون رئیس جمهور پیگیر ش است و وزیر باید جوابگو باشد وزیر از کجا بداند که پشت کدام سد آب دارد یا آبش را خالی کرده اند تا برق بگیرند اینها اصلا مهم نیست مهم این است که یک گونی نامه را که در سفر استانی قبلی دفتر رئیس جمهوری برای وزیر نیرو فرستاده تا دانه آخر حواب بدهد و زیردیگر وقت ندارد به این سایت سر بزند و ببیند که در باره خاموشیها مردم و کارشناسان چه می گویند این فقط رئس جمهور آمریکا وروسیه هستند که بیکار ند و می آیند پشت اینترنت و سوالات شهروندان را بصورت آن لاین حواب می گویند اینجا ایران است و معاون معاون معاون وزیر هم وقت پاسخگوئی ندارد او فقط وقت دارد که یک گونی نامه های سفر استانی قبلی را پاسخ بگوید. به سایت سر زدن و به سوالات کارشناسان جواب دادن دون شان وزیر و معاونان ایشان است . (73298)
 
علی
۱۳۸۷-۰۵-۱۴ ۰۹:۲۹:۱۰
شاید یخورده بچگانه باشه ولی به نظر من این یه بهانه هست تا به همه دنیا و مردم ایران بگند ااااااااااااااای ملت ما بحران انرژی داریم برق نداریم تورو خدا بزارید انرژی هسته ای رو راه بندازیم و دیگه این که می خوان مردم رو تحت فشار بزارند تا به صرفه جویی رو بیارند (73336)
 
دردمند
۱۳۸۷-۰۵-۱۴ ۰۹:۳۷:۲۲
با توجه به تحلیل برادر عزیز آقای مهندس ارغوانی کارشناس صنعت برق بسیار درست و منطقی میباشد مدیران ارشد صنعت برق عدم کفایت کاری خود را به گردن خشکسالی می اندازند لذا بنده قصد دفاع از عملکرد دولت نهم را ندارم اما آن چه حقیقت است باید گفت در جهت تنو یر افکار مردم شریف و سخت کوش ایران که مدیران ارشد صنعت برق دارند واقعیت را کتمان می کنند همانطور که می دانید اجرای طرحهای توزیع / انتقال/ تولید/ حداقل 2 و 4 و 7 سال زمان نیاز دارد که دولت نهم 3 سال از عمرش می گذرد پس نتیجه می گیریم هر چه مشکلات داریم از گذشته بوده دلیلش ؟
چون مدیران ارشد صنعت برق از دولت چهارم تا به امروز در مصدر کار هستند حتی پایان باز نشتگی رسیدند اما کیلومتر مجدد\"ا صفر شده مشغول کار هستند مثل آقای مهندس حجت مدیرعامل شبکه برق ایران تا به امروز صنعت برق بر اساس سیاستهای آقایان بوده حالا باید پاسخ بدهند چون تا الان در صنعت برق هیچگونه تغیراتی در سطح مدیران ارشد نشده که اشتباه مقام عالی وزارت بوده اعتماد کرد حالا باید جواب دهد (73340)
 
دولابی
۱۳۸۷-۰۵-۱۵ ۱۸:۳۸:۴۴
به نام خدا
از همه ی دوستانی که نظر دادند متشکرم
ولی اینکه دلیل هر چیزی که مردم را آزار می دهد را سیاسی کنیم کار درستی نیست!
مثلا شما منتقد و مخالف دولت نهم هستید و معتقد باشید که خاموشی ها محصول بی کفایتی دولت نهم است.
خوب ممکن است فردی که منتقد و مخالف دولت قبل است معتقد باشد در خشکسالی قبلی درست است که این قدر برق قطع نمی شد ولی آب جیره بندی می شد در حالی که در خشکسالی فعلی آب به آن صورت قطع و جیره بندی نمی شود
و نتیجه بګیرد که قطع نشدن آب محصول برنامه ریزی و کفایت مدیران دولت فعلی است (73547)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.