نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 417218
بزنگاه آینده تحریم‌ها
بخش سیاسی الف، 4 آذر 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۹
تمدید قانون تحریم‌های ایران به معنای رسمی و علنی کردن این سیاست از سوی آمریکا و تبدیل کردن برجام به توافقی یک‌طرفه است که فقط ایران موظف به پایبندی به آن است. اگر دولت به این موضوع واکنش جدی و فوری نشان ندهد، در واقع چراغ سبزی به آمریکا داده تا مسیر تحریم‌ها را با شدت و قدرت بیشتر ادامه دهد.

مهدی محمدی در یادداشتی نوشت: 
یکم- رای به تمدید 10 ساله قانون تحریم‌های ایران (ISA) از سوی مجلس نمایندگان آمریکا اتفاق مهمی است که می‌تواند در پیوند با برخی تحولات دیگر، آینده برجام را تعیین تکلیف کند. مجلس سنا نیز به احتمال بسیار زیاد به این تمدید رای خواهد داد اما روشن نیست باراک اوباما آن را امضا می‌کند یا خیر. اگر رای به تمدید توسط بیش از دوسوم اعضای کنگره داده شود، از اوباما هم کاری ساخته نخواهد بود، گرچه حتی اگر اوباما این قانون را وتو کند، کمتر از 2ماه دیگر رئیس‌جمهوری دیگری در کاخ سفید حضور خواهد داشت که آشکارا حامی چنین اقداماتی است.
 
دوم- قانون تحریم‌های ایران (ISA) در پیوند با سایر قوانین تحریمی؛
 
1- سرمایه‌گذاری بالای 20 میلیون دلار در صنایع نفت و گاز ایران را ممنوع می‌کند.
2- این قانون در واقع ریشه اصلی تحریم ثانویه بنزین و گازوئیل و خطوط حمل‌ونقل ریلی و بنادر مرتبط با آن است.
3- این قانون علاوه بر برنامه‌های موسوم به NBC (هسته‌ای، شیمیایی و بیولوژیک)، صنایع دفاعی متعارف ایران را هم تحریم می‌کند (این نکته مهمی است که ISA تنها قانون در قوانین داخلی آمریکاست که صنایع دفاعی متعارف ایران را تحریم می‌کند).
4- هرگونه خدمات بیمه‌ای به ایران را ممنوع می‌کند.
5- هرگونه خرید محصولات یا سرمایه‌گذاری در بخش پتروشیمی - پالایشی ایران را ممنوع می‌کند.
6- هرگونه ارائه خدمات برای حمل‌ونقل نفت خام ایران را ممنوع می‌کند.
 
بنابراین این قانون در واقع یکی از ستون‌های اصلی رژیم تحریم ثانویه آمریکا علیه ایران- با تمرکز بر بخش انرژی- است و تمدید آن به این معناست که آمریکا گزینه تحریم علیه ایران را به‌رغم برجام به طور کامل حفظ کرده است.
 
سوم- تردیدی نیست که تمدید ISA نقض برجام است. بخش‌هایی از بند a از ماده 5 این قانون در برجام تعلیق شده و تمدید آن دقیقا به معنای خروج آمریکا از این تعهدات و اعمال مجدد تحریم علیه ایران است. این تحریم‌ها موارد مهمی همچون تحریم سرمایه‌گذاری در میادین نفتی، تحریم سرمایه‌گذاری و معامله در حوزه پتروشیمی، تحریم موارد مرتبط با حمل‌ونقل نفت‌خام و بخش پالایش را در بر می‌گیرد. آمریکا در برجام متعهد شده از تصویب قوانین و مقرراتی که مانع اجرای موفق تعهدات و کاهش تحریم‌های موضوع برجام می‌شود خودداری کند در حالی که تمدید ISA دقیقا به همین معناست. اکنون حتی دولت آمریکا هم واقف است که با تمدید این قانون عملا از برجام خارج خواهد شد.
 
چهارم- تمدید این قانون از سوی آمریکا آزمون بسیار مهمی برای دولت آقای روحانی است. آقای شمخانی هفته گذشته به صراحت گفت تمدید این قانون «لگد زدن به برجام» است و ایران به سرعت «بسته‌ای از اقدامات فنی» را در پاسخ به آن اجرا خواهد کرد اما مقام‌های وزارت خارجه و شخص رئیس‌جمهور تاکنون در این باره موضعی نگرفته‌اند.
 
اگر پذیرش برجام در ایران تنها یک دلیل داشته باشد آن دلیل این بوده که شر رژیم تحریم‌های ظالمانه از سر ملت ایران رفع شود. تا امروز به اذعان مقام‌های دولتی و مطابق اطلاعات جزئی و دقیقی که وجود دارد نه فقط تحریم‌ها سبک نشده، بلکه در برخی حوزه‌ها وضعیت آن از دوره تحریم هم بدتر شده است.
 
تمدید قانون تحریم‌های ایران به معنای رسمی و علنی کردن این سیاست از سوی آمریکا و تبدیل کردن برجام به توافقی یک‌طرفه است که فقط ایران موظف به پایبندی به آن است. اگر دولت به این موضوع واکنش جدی و فوری نشان ندهد، در واقع چراغ سبزی به آمریکا داده تا مسیر تحریم‌ها را با شدت و قدرت بیشتر ادامه دهد.
 
اکنون زمانی است که دولت باید تناقض میان تعارفات مندرج در متن برجام و واقعیت سیاست عملی آمریکا علیه ایران در دوران پسابرجام را درک کند. تعبیر بهتر این است که بگوییم وقت آن رسیده که دولت میان 2 گزینه «ادامه تحریم‌ها با برجام» و «ادامه تحریم‌ها بدون برجام» انتخاب کند.
 
فرصت دیگری باقی نمانده است. نوع واکنش دولت به این اقدام دولت آمریکا، به معنای ریل‌گذاری سیاست دولت دونالد ترامپ هم خواهد بود که اکنون در دوران یادگیری خود درباره ایران قرار دارد.
 
پنجم- قانون ISA فقط یک مصداق است. دولت آمریکا آشکارا در حال استفاده از برجام برای ایجاد یک ابزار فشار تعیین‌کننده روی ایران است. در اینجا فرصتی برای تبیین این موضوع نیست اما در حد یک جمله به این نکته اشاره می‌کنم که آمریکا در حال تعمیق مفهومی است که رابرت آینهورن آن را «گره زدن موجودیت ایران به روابط اقتصادی خارجی» نامیده است. این به طور بسیار خلاصه یعنی از دید آمریکا باید روزی برسد که قطع ارتباطات اقتصادی ایران با بیرون از مرزهایش به معنای «پایان موجودیت ایران» باشد.
 
این میزان وابسته‌سازی بخش‌های حیاتی اقتصاد به بیرون – که اقتصاد مقاومتی دقیقا پادزهری برای آن است - ضریب تاثیر‌گذاری هر نوع فشار بر ایران در آینده، در چارچوب قوانینی مانند ISA و غیر آن را بسیار بیشتر خواهد کرد. چنین وابستگی‌ای حتی از «نفوذ اقتصادی» هم خطرناک‌تر است، چرا که تهدید وابستگی را از سطح راهبردی به سطح موجودیتی منتقل می‌کند. دولت آقای روحانی، دولتی نیست که حتی بتواند این جنس تهدیدات را درک کند، بگذریم که در مواردی آن را فرصت هم تلقی می‌کند!
منبع: وطن امروز
 
کلمات کلیدی : داماتو، تحریم، برجام
 
رضا
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۰۸:۳۲:۴۹
آمریکا هر کشوری که مستقل باشه رو تحریم میکنه علاوه بر ایران، کره شمالی، سوریه، کنگو، ونزئولا، یمن و کوبا هم تحت تحریم آمریکا هستند امیدوارم که دوزاریتون بیفته و آگاه بشید (4029952) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۰۹:۴۶:۲۲
آقای جهانگیری ، تقدیم امتیازهای پی در پی به غربیها را در راستای اقتصاد مقاومتی می داند !!!
آقای نوبخت ، دزدان و حرامخواران و برادران و دختران و پسران مفت خور و پدران غارتگر را ذخائر انقلاب می داند !!!

آقای مطهری ، حضرت امام رضا علیه السلام را کنسرت باز می داند !!!!!!!!!

آقای روحانی ، همه مایحتاج ملت ، حتی تنفس و آب خوردن را وابسته به برجام متعفن می داند !!!!!!
-------------------------------- ------------------------------
وا اسفا (4030001) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۱۹:۴۸:۲۱
حالا رضا جون من دوزاری ام افتاد کشورهایی رو هم که نام بردی ماشالله کشورهایی نیستند که هیچ ایرانی آرزوی شان را داشته باشد. بعد از افتادن دوزاری چه باید کرد؟ آیا باید مسیر کره شمالی را طی کرد؟ می شود لطفا چشم انداز 5 سال و 10 سال آینده ادامه مسیر 4 سال قبل را بفرمایی که به کجا خواهیم رسید؟؟ شعار دادن که فایده ندارد! (4030911) (alef-13)
 
محمدرضا وثوق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۷:۳۶
آقای روحانی در چهار سال این مملکت را با وعده های سرخرمن و نشان دادن در باغ گلابی و در عمل افزایش هزینه دولت و وابسته کردن کشور به واردات و نفت ، عملا صدمه ای بیشتر از دوران هشت سال احمدی نژاد را به کشور وارد کرد و تمام ساختارهای دفاعی اقتصادی کشور(یعنی صنعت و کارگر) را نابود و یاس ناامیدی را در دل تمام نیروهای صادق و کارگر نهاد و خانواده های تمامی قشر تولید و صنعت را به زیر فقر سوق داد. (4030028) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۱۰:۲۷:۵۵
چه قدر قانون توي امريكا مهمه و قدرت داره.
ماها تو اين مملكت زياد اشنا نيستيم به اين وضع و قدرت قانون.

تمام اقدامات ما توي برجام روي زمين هست و اقدامات اونها ووي كاغذ.
يعني اون كاغذ قانون اين قدر قدرت داره.

برجام به كنار چي كار كنيم قانون تو مملكت ما هم همينقدر قدرت داشته باشه؟؟! (4030071) (alef-13)
 
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۱۲:۴۶:۴۱
این اقدامات آمریکا در دوران مذاکرات برجام(نافرجام) به دفعات توسط رهبر هوشیار گوشزد می شد ولی کو گوش شنوا!دولتمردان ما حتی جرئت واکنش در خور توجه به این مصوبه را نداشته و با عباراتی همچون(انزوا آمریکا و....) خود را دلخوش نموده بودند که آقا دیروز هم درجمع بسیجیان شجاعانه به این موضوع واکنش و آن را مغایر صریح برجام دانسته و تهدید به اقدام متقابل نمودند.موضوعی که می بایست آقابان دولتی در بیان آن پیشرو بودند!البته می دانیم انتظار بیجائی است.به عبارتی آدم خواب با یک صدا بیدار می شود ولی کسی که خود را به خواب یزند با صد صدا هم بیدار نمی شود (4030324) (alef-13)
 
Lao People
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۱۳:۵۴:۲۵
دولت فقط اومد تا برجام تصویب بشه ،دیگه خیلی به بعدش کار نداره که نقض بشه یا نشه!!!!!! (4030491) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۲۰:۴۸:۴۸
سلام
با تشکر از نگارنده امکان داره لیستی از اقداماتی که ایران می تواند انجبم دهد را نام ببرید.
بعبارت دیگر سناریو های ممکن را در صورت لغو برجام از جانب ایران نام ببرید و مورد بررسی قرار دهید و هزینه و سود آنرا بیان کنید؟ (4030991) (alef-13)
 
کاوه
Germany
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۲۳:۱۴:۲۶
از روحانی دفاع نمیکنه چون به خیلی از وعده های خود عمل نکرد حالا چرایی آن بماند ولی همین که در زمان دولت قبلی ما با چند قطعنامه ذیل فصل ۷ شورای امنیت روبرو شدیم و در آستانه قطع صادرات نفت و جنگ بودیم.همین که ما از وضعیت خلاص شدیم کار بسیار بزرگی صورت گرفته. (4031174) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۲۳:۳۴:۳۸
به ازای نقض هر قسمت از برجام توسط آمریکا ، باید بدون تعارف یک قسمت متناسب با آن در اجرای برجام از سوی ایران تعلیق گردد.
اینها مانند سگ هستند اگر فرار کنید شما را دنبال خواهند کرد و اگر به طرفشان بدوید فرار می کنند!
مطمئنا درگیری با ایران برای آمریکایی که با شعار بهبود وضعیت معیشت آمریکاییان روی کار آمده هزینه های زیانباری را در پی خواهد داشت. (4031189) (alef-13)
 
مهدی
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۹-۰۸ ۱۲:۲۶:۲۶
فکر کنم تا به حال همه فهمیدند که حرف دکتر جلیلی درست بود. (4037010) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.