نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 158612
رکود در بازار خرید و فروش مسکن
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۴
عدم تقاضا در بازار مسکن و رکود حاکم بر بازار باعث شده است تا میزان ساخت و ساز کاهش یافته و در مقابل هزینه اجاره بها رشد ۲۵ درصدی را تجربه کند.
به گزارش پانا، بیش از ۷۵ روز از سال ۹۱ گذشته است ولی هنوز وضعیت برخی از بازارها ازجمله بازار مسکن مشخص نیست از یک سو وزیر با وعده افتتاح بیش از یک صد هزار مسکن مهر تا پایان سال سعی در کاهش قیمت ها داشته و از سوی دیگر کاهش چشم گیر ساخت و سازها در تهران نگرانی از افزایش قیمت مسکن را ایجاد می کند.

عامل اصلی رکود هم همین موضوع است البته یکی از مهمترین دلایل کاهش ساخت و ساز را می توان اجرای طرح تفصیلی دانست، زیرا بر اساس گفته های مشاورین املاک به دلیل اجرای برخی از اصلاحات در ساخت و سازها، شهرداری مجوز ساخت فعلا صادر نمی کند.

مشاورین املاک از یک موضوع دیگر نیز گله داشتند و آن افزایش اجاره بها آنهم به میزان حداقل ۲۵ درصد در ۲ ماه اول بود که تنها عامل آن، صاحب خانه ها هستند.

به گفته این مشاورین املاک، صاحب خانه ها با استناد بر اینکه تورم ۲۵ درصدی در کشور وجود دارد استدلال می کنند که رشد ۲۵ درصدی اجاره بها حق آنها است، جالب اینکه مستاجرین نیز انتظار این میزان رشد و حتی بیشتر از آن را دارند و به همین جهت پیش از زمان جابه جایی اقدام به اجاره منزل کرده اند و به این میزان رشد قیمت به راحتی تن می دهند.

نکته مهم بازار این روزهای مسکن، رکود شدید در معاملات خرید و فروش است؛ مشاورین املاک از کاهش تقاضای فروش و افزایش تقاضای خرید سخن می گویند.

به اعتقاد مشاورین املاک، مردم انتظار رشد شدید در بازار را دارند و به همین دلیل کمتر کسی حاضر می شود در شرایط کنونی اقدام به فروش کند و در مقابل حجم تقاضا افزایش یافته و برخی از خریداران تا ۵ درصد بیشتر از قیمت منطقه نیز حاضر به خرید واحد مسکونی هستند.

این موضوع نشان می دهد که هم خریدار و هم فروشنده هر دو انتظار تورم در این بازار را در آینده نزدیک دارند.

مشاورین املاک راه چاره خروج از این بن بست در بازار مسکن را اجازه ساخت و ساز می دانند البته به دلیل آنکه نرخ مصالح افزایش یافته قیمت مسکن نیز رشد می کند ، اما نه به میزانی که امروزه و به دلیل عدم عرضه کافی رشد داشته است.

به عبارت دیگر افزایش عرضه در بازار آنهم نه از سوی نهادهای دولتی و در خارج از شهر بلکه توسط انبوه سازان می تواند تعادل را بر بازار حاکم کند.
 
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۵:۴۲:۵۵
چه بنگاه داران آدم های مظلومی هستند!!. با این قانون هایی که معلوم نیست کی وضع کرده معلومه که نرخ اجاره بالا میرود ، وقتی که قرار باشد حق الزحمه، درصدی از مبلغ معامله باشد آیا فکر میکنید بنگاه داران همصدا با مالکان نمی شوند ؟!!
ای کاش راهی برای جمع شدن این بنگاه ها میشد ، تنها شغلی که از زور بازوی دیگران روزی میخوره و تنها سرمایه آن یک میز و چند تا صندلی ه و خدارا شکر فقط هم سوده وزیان تو کارش نیست همین شغله. (818364) (moderator19)
 
اقتصاددان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۶ ۱۶:۰۹:۱۵
اين چه گزارشي است ؟ در بازار مسكن تهران در بخش اجاره بدليل فصل جابجايي رونق داريم كه طبيعي است ولي در بخش خريد و فروش ركود شديد يك ماهي است كه حاكم شده است و برخلاف متن اين گزارش علت ركود قيمتهاي بالا و حبابي است و در حقيقت براي اين قيمتها خريداري وجود ندارد در حالي كه فروشنده فراوان است.
ضمنا سيكل رونق مسكن از زمستان 89 شروع شده و تا بحال افزايش حدود 70 درصدي در اين 18 ماه داشته ايم و به پايان دوران رونق نزديك مي شويم و طبق پيش بيني اكثر تحليلگران مسكن از زمستان يا پاييز امسال ركود ( كاهش يا تثبيت قيمت) شروع و حدود دو سال ادامه خواهد داشت بهمين دليل اكثر مالكين قبل از ماه رمضان امسال املاك اضافي را مي فروشند تا به ركود دوساله گرفتار نشوند. ضمنا در سال گذشته بيشترين حجم پروانه ساخت در تهران صادر شده است كه همگي امسال تمام مي شوند و حتي با مازاد عرضه هم روبرو مي شويم. (818411) (moderator19)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.