توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 418712
حق شناس: شرایط روحانی در انتخابات96 سخت تر از سال92خواهد بود
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۲
محمدجواد حق شناس در روزنامه اعتماد نوشت: جلب رای برای آقای روحانی در سال ٩٦ نسبت به انتخابات پیشین ریاست‌جمهوری سخت‌تر شده است.در سال ٩٢ جامعه تجربه و شناخت مستقيمي نسبت به او نداشت. در چنين مواقعي وقتي راي‌دهندگان پاي صندوق‌هاي راي مي‌روند، بر اساس اعتمادي كه به معرفين و حمايت‌كنندگان دارند، به شخص مورد نظر راي مي‌دهند و بر اساس شناختي كه از معرف كسب كرده‌اند، راحت‌تر راي مي‌دهند.

در سال ٩٢ وقتي آقاي روحاني ثبت نام كرد توجه اصلي آحاد جامعه به سمت آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني به عنوان يك چهره بارز محل اجماع اصلاح‌طلبان، اصولگرايان خردگرا و جريان اعتدالگرا بود. آقاي هاشمي خيلي محل اما و اگر نبود و توجه و تمركز جامعه كمتر به سمت نامزدهاي ديگري مي‌رفت كه در كنار او ثبت‌نام كرده بودند.

با اعلام نظر شوراي نگهبان و تصميم غيرقابل باور اين نهاد مبني بر ردصلاحيت او در آن برهه كه بعدا مشخص شد نتيجه حضور و اعلام نظر برخي مسوولان امنيتي آن زمان در آن نهاد بود، رياست‌جمهوري او منتفي شد. جريان اجتماعي و سياسي كه آماده شده بود از فضاي سال ٨٨ فاصله بگيرد و فضاي جديدي را رقم بزند به دنبال ساير نامزدها سعي كرد نامزد مناسب و اصلح آن زمان را انتخاب كند. در هفته نهايي انتخابات در سال ٩٢ و با كناره‌گيري آقاي دكتر عارف از صحنه رقابت‌ها تحولاتي رخ داد.

از يك سو حمايت چهره‌هايي مثل آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني و رييس دولت اصلاحات و علي اكبر ناطق نوري از آقاي روحاني و از سوي ديگر كنار رفتن آقاي عارف و حمايت قوي جريان اصلاحات از او و از سويي ظهور قدرتمند آقاي روحاني در مناظره‌هاي انتخاباتي سبب شد كه جامعه بتواند در سه روز پاياني، تصميم خود را بگيرد؛ ليكن امروز فضا به گونه‌اي ديگر است.

جامعه نيازي ندارد كه شناخت خود را از طريق اعتماد به چهره‌هاي شناخته شده‌اي همچون آقايان هاشمي، ناطق نوري، رييس دولت اصلاحات يا احزاب اصلاح‌طلب بگيرد و بر اساس آن راي دهد. اكثريت جامعه امروز به شناختي مستقيم از رييس‌جمهور و عملكردش در خلال سال‌هاي ٩٢ تا امروز رسيده است. بنابراين در سال ٩٦ ضريب نفوذ چهره‌هايي كه در سال ٩٢ توانسته بودند تاثيري ژرف در انتخابات به جا بگذارند كاهش پيدا كرده است.

اگرچه همچنان بخشي از جامعه سر بزنگاه‌ها نشان داده‌اند كه مي‌توانند بر اساس اجماعي كه ميان بزرگان كشور و جريان اصلاحات صورت مي‌گيرد، عمل كنند؛ ليكن رسيدن به نقطه حمايت حداكثري جامعه و اينكه بخشي از جامعه بتواند با توجه به شناختي كه پيدا كرده از يك سو و اعتمادي كه به بزرگان خود دارد از سوي ديگر به نقطه تعادلي برسد، زمانبر است. بخشي از جامعه هستند كه اطلاعات مستقيمي كه از آقاي روحاني دارند، امروز شايد كار براي‌شان آسان‌تر شده و فارغ از اعلام نظرها مي‌توانند وارد ميدان شوند و بر اساس قواعد و فاكتورها عمل كنند و ديگر نيازي به حمايت و اعلام نظر احزاب و شخصيت‌ها ندارند. به هر حال آقاي روحاني بايد تلاش كند تا در ماه‌هاي باقيمانده از دولتش هر چه بيشتر از شعارها و برنامه‌هايش را محقق كند. موفقيت دولت در حوزه سياست خارجي تاثيراتي در پيشبرد برنامه‌هاي دولت در حوزه اقتصادي خواهد داشت.

امروز دولت بايد هر چه بيشتر تيم اقتصادي خود را براي بهره‌برداري از فضاي به دست آمده در پسابرجام آماده كند. شايد دولت نتواند تمام برنامه‌هاي خود را در مدت زمان كم باقيمانده محقق كند اما تلاش در جهت بهبود اين حركت از سوي دولت از چشم مردم دور نخواهد ماند. دولت آقاي روحاني در اين فرصت باقيمانده همچنين بايد هر چه بيشتر از دستاوردهاي خود و واقعيت‌هاي روز با مردم سخن بگويد. اميد است كه دولت بتواند با عملكردي درخور و شايسته اعتماد مردم را براي چهار ساله دوم رياست‌جمهوري‌اش جلب كند.
 
کلمات کلیدی : اصلاح‌طلبان + انتخابات 96 + حسن روحانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.