نظر منتشر شده
۵۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 253418
بخشنامه‌های بانک مرکزی، بی‌فایده است/ پرسودترین بازار کشور در سال 93
بخش اقتصادی الف، 1 دی 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۳
* آرمان
- افراد ثروتمند حتما به یارانه نقدی نیاز دارند که انصراف نمی‌دهند

این روزنامه درباره راهکار رفع کسری بودجه نوشته است: در شرایطی که دولت با کسری بودجه مواجه است، حذف یارانه افراد پردرآمد ضروری است. خوشبختانه افرادی بودند که به‌صورت داوطلبانه از دریافت یارانه انصراف دادند. اما به هرحال شناسایی بقیه افراد متمول نیز تا حدی امکانپذیر است. اما اینکه واقعا چرا تا به امروز دولت اقدام به حذف یارانه‌بگیران پردرآمد نکرده است، مشخص نیست. البته یک دلیل می‌تواند این باشد که امکان شناسایی افراد پردرآمد به سادگی نیست، چراکه دولت برای این کار باید یکسری از اطلاعات و آمار را در اختیار داشته باشد. اطلاعات دارایی‌ها، اطلاعات بانکی، شغل، دارایی‌های ثبت شده و امثال آن تمام مواردی هستند که از طریق آنها می‌توان این افراد را شناسایی کرد. البته چنانچه دولت اراده کند، شناسایی این افراد امکان‌پذیر است. البته یک دلیل دیگر هم این می‌تواند باشد که افراد ثروتمند احتمالا به این یارانه ۴۵هزار و پانصد تومانی نیاز دارند که از دریافت یارانه انصراف ندادند وگرنه انصراف می‌دادند! بحث دیگر این است که دولت نمی‌تواند به حساب‌های مردم سرکشی کند چراکه ممکن است مساله‌آفرین شود. اما دولت می‌تواند از طریق املاکی که دراختیار این افراد هست اطلاعات کسب کند. همچنین دولت می‌تواند از طریق ظرفیت‌های مالیاتی که در اقتصاد وجود دارد، کسری درآمدهای نفتی و ارزی را جبران کند.

* جام جم
- یارانه ثروتمندان به علت انتخابات، حذف نمی‌شود

جام جم از قطع نشدن یارانه مرفهان انتقاد کرده است: در حالی که با وجود تاکید قانون بودجه ۹۳ و وجود پشتوانه قانونی محکم، دولت امسال نتوانست اقدام موثری برای حذف یارانه پردرآمدها به عمل آورد، ارائه نشدن برنامه دولت برای حذف یارانه پردرآمدها از متن لایحه بودجه ۹۴، چشم‌انداز اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانه‌ها وتحقق اهداف آن درباره عدالت اجتماعی را با ابهام مواجه کرده است... دولت یازدهم از همان ابتدا روش دولت قبل در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را زیر سوال برد و آن را باعث ایجاد کسری بودجه دانست... در همین حال محمدرضا پورابراهیمی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با جام‌جم در این‌باره گفت: در لایحه بودجه سال ۹۴ عملا دولت همان ۴۸ هزار میلیارد تومان را برای هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفته است. وی افزود: این کار دولت به این معناست که پردرآمدها همچنان در سال آینده یارانه نقدی دریافت خواهند کرد و این یک کار غیرقانونی است، زیرا براساس قانون دولت باید پردرآمدها را از سبد دریافت یارانه حذف کند، اما دولت می‌خواهد عملا از این امر عقب‌نشینی کند... همچنین جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با جام‌جم گفت: حذف بند یارانه‌بگیران ثروتمند از تبصره ۲۱ لایحه بودجه هدفمندی به این معناست که دولت نمی‌خواهد فضای اجتماعی را از دست بدهد. وی تصریح کرد: دولت اگر یارانه ثروتمندان را حذف کند، موجب نارضایتی در برخی از مردم خواهد شد و همین امر ممکن است در نتیجه دلخواه دولت در انتخابات پیش روی مجلس اثرگذار باشد.

* دنیای اقتصاد
- بازار ارز، پرسودترین بازار کشور در سال ۹۳

این روزنامه با مقایسه سوددهی بازارهای ارز، بورس و بانک نوشته است: سومین فصل از سال ۹۳ در حالی به پایان رسید که در رقابت میان بازارها جابه‌جا‌یی مهمی اتفاق افتاد. پیش از این، سرمایه‌گذاران در بازار پول بیشترین سود را تجربه می‌کردند، اما در پایان آذر‌ماه، دلار توانست با ثبت بازدهی ۳/۱۷ درصدی از سپرده‌های بانکی که طی ۹ ماه ۵/۱۶ درصد سودآوری داشتند نیز سبقت بگیرد. در این مدت، بازار سهام با زیان ۱۲ درصدی مواجه شد که سومین رکورد ریزش شاخص از سال ۷۸ تا‌کنون محسوب می‌شود. تمدید مذاکرات هسته‌ای به‌عنوان عامل روانی و همچنین افت شدید قیمت نفت به‌عنوان عامل بنیادی تغییر عملکرد بازارهای ارز و سهام محسوب می‌شوند. به عبارت دقیق‌تر، نگرانی از سمت عرضه ارز و همچنین وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی موجب حرکت صعودی دلار و در مقابل افت شاخص کل بورس شده‌اند.

- مسکن اندکی گران شد
دنیای اقتصاد درباره بازار مسکن هم نوشته است: دفتر برنامه‌ريزي و اقتصاد مسكن وزارت راه‌وشهرسازي در تشريح جزئيات مربوط به قيمت مسكن در تهران در ماه آخر پاييز اعلام كرد: در ۲۶ روز اول آذرماه امسال، براساس ارزش مبايعه‌نامه‌هايي كه در بنگاه‌هاي املاك شهر تهران براي خريد و فروش آپارتمان به ثبت رسيد، متوسط قيمت هر مترمربع واحد مسكوني در پايتخت در سطحي معادل ۴ ميليون و ۲۳۶ هزار تومان قرار گرفت. سامانه رهگيري معاملات مسكن كه منبع آمارهاي رسمي درباره قيمت به حساب مي‌آيد، هم‌اكنون اطلاعات ۲۶ روز اول ماه آذر را جمع‌بندي كرده؛ اما آمار يك ماهه هنوز قابل محاسبه و برداشت نيست.با احتساب قيمت ۲۶ روزه، مشخص مي‌شود بازار مسكن در تهران نسبت به ماه مياني پاييز، حدود ۹/۰ درصد افزايش قيمت پيدا كرده است.پيش‌تر در آبان ماه، متوسط قيمت مسكن در تهران ۵/۰درصد نسبت به مهر افزايش پيدا كرده بود.اين در حالي است كه بازار مسكن در سراسر تابستان نزولي گزارش شده بود و قيمت‌ها ماه به ماه رو به كاهش رفته بود.

* همشهری
- بخشنامه‌های بانک مرکزی، بی‌فایده است

حیدر مستخدمین حسینی در یادداشتی در روزنامه همشهری درباره مصوبه تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی نوشته است: بخشنامه جدید بانک مرکزی و توافق با بانکداران برای نظم‌بخشیدن به بازار پولی و نرخ سود سپرده‌های بانکی در مواردی در راستای وظایف ذاتی بانک مرکزی است و در مواردی ازجمله جلوگیری از پرداخت سود به سهامداران با قانون مغایرت دارد. واقعيت اين است كه برخي بانك‌هاي خصوصي و مؤسسات خاص مالي و اعتباري، چون از مجاري دستوري مجوز گرفته‌اند و فعاليت مي‌كنند، خود را ملزم به رعايت قوانين و مقررات پولي و بانكي نمي‌دانند و از دستورات بانك مركزي تبعيت نمي‌كنند. اين رويه باعث شده تا بانك‌هاي منضبط و مقيد به رعايت بخشنامه‌هاي سود بانكي‌ هم به سمت نرخ‌شكني و تخلف پيش‌بروند، در غير اين صورت با خروج سپرده‌ها و از دست‌دادن مشتريان مواجه مي‌شوند. راهكار برون‌رفت از چالش ايجاد شده اين است كه شوراي پول و اعتبار كف نرخ سود سپرده‌ها را متناسب با تورم تعيين و رقابت را به‌خود بانك‌ها واگذار كند. بديهي است كه رقابت بر سر نرخ سود بانكي در قاعده بازار آزاد و رقابتي، حد و مرز خواهد داشت، در غير اين صورت در پرداخت سود بالاتر با مشكلات جدي مواجه خواهند شد. بايد دقت كرد كه نظام انضباطي در تعيين سود بانكي جواب نمي‌دهد و با ساختار فعلي بانك مركزي و چارچوب نظارتي اين بانك، اجراي موفقيت‌آميز اين بخشنامه بعيد خواهد بود و سياست تهديد و رعب در شبكه بانكي باعث مي‌شود كه بانك‌ها روش‌هاي ديگري در پيش‌بگيرند. بنابراين اگر نرخ سود بانكي به‌گونه‌اي تعيين و ابلاغ شود كه سپرده‌گذاران آن را قبول نكنند و بانك‌ها از اجراي آن به شيوه‌هاي مختلف شانه خالي كنند، شاهد بي‌نظمي در بازار پولي خواهيم بود و مؤسسات غيرمجاز و بانك‌هايي كه به هرحال مجوز رسمي آنها صادرنشده، پيشتاز در پرداخت سودبالاي سپرده‌ها هستند. بنابراين تا زماني كه بانك مركزي و حاكميت تكليف اين مؤسسات و تعاوني‌ها و... غيرمجاز را روشن نكند، نمي‌شود از سيستم قانوني بانكي خواست تا از همكاري با آنها خودداري كنند يا اينكه در چارچوب بخشنامه‌هاي بانك مركزي فعاليت كنند. در عمل ما شاهد تنبيه بانك‌هايي خواهيم بود كه در عمل منضبط فعاليت مي‌كنند و اين بانك‌ها مشتريان و سپرده‌گذاران خود را به‌تدريج از دست خواهند داد. بانك مركزي بايد يك‌بار براي هميشه اسامي تمامي مؤسسات غيرمجاز را رسما اعلام كند و به مردم بگويد از سپرده‌گذاري در اين نهادهاي فاقد مجوز خودداري كنند. اينكه در يك اطلاعيه مبهم همه را به سايت بانك مركزي ارجاع دهد، يك اقدام غيرمعقول و غيرعقلاني است. وقتي يك مؤسسه فاقد مجوز فعاليت پولي انجام مي‌دهد كه مقام ناظر آن را تأييد نمي‌كند، پس چرا از انتشار اسم اين مؤسسات خودداري مي‌كنند. تا زماني كه بانك مركزي با همكاري نيروي انتظامي و قوه قضاييه تكليف را روشن نكند، هر بخشنامه‌اي براي انتظام بخشيدن به نرخ سود بانكي عقيم خواهد ماند.
 
کارمند
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۰۹:۱۵:۰۶
هر موقع خود دولت نرخ واقعی تورم را اعلام کرد، آن وقت بیاید نرخ سود را هم برای بانک ها تعیین کند. نرخ اعلام شده تورم از سوی دولت با کدام عقل سلیمی قابل اثبات است؟ سود بانکی باید متناسب با نرخ واقعی تورم باشد. (2559286) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۱:۱۱:۵۲
مردم عادی فدای یک تار موی ثروتمندان
دولت معلوم نیست چکار میکنه با شعار کمک به معشیت مردم رای اورد ولی الان کدام مردم دارند با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند...عادی یا ثروتمندان؟؟ (2559421) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۳:۴۰:۳۳
اتفاقا بخشنامه بانك مركزي فايده داشت. دلار الان قيمت لحظه اي ٣٥٦٥. قصد طبيعي محدود كردن سود بانكي كاهش ارزش پول ملي است(مراجعه كنيد به اولين كتاب اقتصاد كلان مقدماتي). اين هدف تامين شد. البته هنوز همه مردم متوجه سياست جديد بانك مركزي نشده اند و براي بيرون كشيدن پول هاشون از بانك و خريد دلار و طلا شروع نشده.
اين بخشنامه براي خيلي ها فايده دارد اگر براي شما فايده نداشته دليل ندارد حكم كنيد فايده ندارد. (2559690) (alef-10)
 
کارمند بانکی
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۵:۳۶:۰۳
واقعیت اینه که بانک مرکزی (دولت) می دونه نرخ سپرده ها باید بالاتر از این چیزی که تعیین شده (و متناسب با نرخ تورم واقعی) باشد، اما مشکل اینجاست که بالاتر رفتن نرخ سود سپرده ها (چه بر اساس مکانیسم بازار و رقابت و چه براساس ابلاغ بانک مرکزی)، به معنی بالاتر رفتن نرخ تسهیلات است که درست یا غلط، صدای وام گیرندگان (و به ویژه تولید کنندگان) را در خواهد آورد و نهایتا دولت نیز به بانک مرکزی فشار خواهد آورد. علاوه بر این، بالا رفتن نرخ سپرده ها در این وضعیت، باعث رکود و ریزش بازارهای موازی از جمله بورس می گردد که آن هم نهایتا باعث فشار بر بانک مرکزی جهت کم کردن مزیت نسبی سپرده گذاری در بانکها می شود.
تقویت استقلال بانک مرکزی، تقویت نظارت بانک مذکور، تعیین نرخ سود سپرده ها و تسهیلات توسط مکانیسم بازار (که بانک مرکزی نیز با ابزارهای خاص خود از جمله فروش اوراق مشارکت یا تعیین نرخ سود بازار بین بانکی و مانند آن، می تواند بر آن تاثیر گذار باشد و سایست های پولی خود را اعمال نماید)، اصلاح ساختار مالی تامین سرمایه شرکت ها (که در حال حاضر بخش عظیمی از آن بر عهده بانکها می باشد، در حالیکه بازار سرمایه یا همان بورس می تواند نقش فعال تری در این زمینه بر عهده بگیرد) و اصلاح بهره وری در بنگاه های اقتصادی (که سعی می کنند عدم کارایی و اثربخشی خود را از طریق دریافت تسهیلات با نرخ سود پایین جبران نمایند). از جمله راهکارهای اصلاح وضعیت موجود است که البته با سختی و مقاومت همراه خواهد بود. (2559952) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۲۰:۰۹:۱۵
سود بانک ها تولید رو نابود میکنه و جالب تر اینه که بانک ها رو به ساخت و ساز آوردند و ملک هایی رو که می سازند با چندین برابر اون سودی که به مردم میدن دوباره به خودشون میفروشن! (2560427) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۲۱:۲۶:۲۱
تولید چی؟ ما چی رو تولید میکنیم؟ (2560545) (alef-3)
 
عماد
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۲۲:۲۱:۴۱
اگر تولید نمیکنیم ، باید بدانیم داریم از سرمایه مان میخوریم که آخرش فلاکت است. (2561966) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۰۹:۲۹:۳۳
دولت داره با پنبه سر مردم عادی را می برد (2559305) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۰۹:۳۰:۱۶
بنام خدا- شاید در بسیاری از امور میزان حال فعلی افراد باشد اما در مورد مسائل اقتصادی میزان حال فعلی و آینده افراد است....اگر دولت می تواند ارزیابی کند که یک کشاورز که چند سال بعد زمین خود را خداد میلیون تومان خواهد فروخت، مستحق رایانه است... بفرمایند و دهک بندی کنند..... حقوق من کارمند در بهترین شرایط در طی همه دوره 30 سال خدمتم به اندازه نیم میلیارد تومان خواهد بود و پول یک آپارتمان در ییلاقات اطراف تهران همین امروز بیش از این مقدار است.... چه کسی واقعا مستحق رایانه است؟ فروشنده سی سال عمر یا فروشنده سیصد متر زمین ... والعصر.....نهایت همه این تلاش ها اگر قرار به اجرایی شدن باشد بریدن گوشه سفره کارمندان خواهد بود... (2559306) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۰:۱۸:۲۰
ما هم اشتباه کردیم انصراف دادیم. (2559355) (alef-3)
 
محمد حسين
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۰۰:۳۱:۲۲
مسئله اينه كه فكر ميكنند هر كه انصراف داده ويارانه نمگيره ثروتمند بوده ولى من كه از وضعيت خودوتعداد زيادى از دوستانم اطلاع دارم خواهشمندم حالا كه حضرات به هر دليلى نمى توانند يا نمى خواهند در مورد ثروتمندان بررسى كنند در مورد افرادى كه انصراف داده اند بررسى فرموده ونتيجه را اعلام كنند تا معلوم شود باز هم اغلب تاءكيد ميكنم اغلب افرادى كه انصراف داده اند به هيچوجه نه تنها متمول نبوده اند بلكه همان مردم عادى هستند كه تحت تأثير القأت قرارگرفته وقطعأ از عمل خود راضى نيستند (2560864) (alef-10)
 
حسینی
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۰:۱۸:۲۳
نباید به مردم فشار اورد از گرفتن یارانه انصراف دهند. یارانه درامد ملی است همه باید بگیرند هر کس خودش میدان چگونه خرج بکند (2559356) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۰:۴۳:۴۲
قربانت واقعا حرف حق را زدی (2559388) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۰:۴۱:۰۶
هیچوقت مصاحبه های معاون وزیر اقتصاد در اردیبهشت یادم نمیره.

ایشون با تحکم تاکید می کرد که از 16 بانک اطلاعاتی استفاده می کنند تا یارانه افراد متمول قطع بشه و 3 برابر جریمه می کنند.
اونزمان افراد مطیع قانون انصراف دادن و آزمندان ثروتمند ثبت نام کردن.

اینجور مصاحبه های بی مایه دهن کجی به قانونمداری نیست؟ (2559385) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۰:۴۳:۵۸
ما که با شعارهای دولت راستگویان ؟؟؟ وذر جهت کمک به دولت و به امید مناسب شدن فضای مسب و کار در حالی که به آن مبلغ نیاز هم داشتیم انصراف داده ایم الان پشیمانیم چکار باید بکنیم شمارو به خدا راهنمایی بفرمایید. (2559390) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۳ ۱۲:۵۲:۳۴
من هم همینطور (2562582) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۰:۵۳:۰۷
بخشنامه ها صحیح و منطقیست، این بانکها هستند که گردن کلفتی میکنند. منشا تمام فساد ها، همین بانکها هستند. سیستم بانکی نیاز به تحول اساسی دارند. مدیران بانکی، برای چرخوندن چرخ پوسیده و فاسد بانکی، همه جور با کلاهبرداران کت شلوار پوش، همکاری میکنند. بازی آنها برد-برد هستش، چرا که نهایتا، در اوج بدشانسی، شخص کلاه بردار کت شلواری اعدام میشه (2559400) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۱:۰۰:۴۲
مردم به دلایل مختلف طی این سی و شش سال فهمیده اند که در فرهنگ اقتصادی مستضعف گرا، با شعار نداشتن، نتوانستن ، درمانده نشان دادن و... خیلی راحت تر می توانند از بسیاری وظایف اقتصادی شانه خالی کنند. و به گونه ای مانند همه ی دولت ها تا کنون با فقر نمایی به جای مسوولیت پذیری و انجام وظیفه ، خود را طلب کار نشان دهند. مصادیق خیلی ساده و بارز آن برای این که به کسی برنخورد، خبر های مختلف در مورد گدایان میلیونر(یا میلیاردر)است. هر کسی با هر توانی بهتر می بیند طلب کار باشد تا بده کار، از دولت ها گرفته تا مردم. این ها همه نتیجه ی کاشت فرهنگ مستضعف پروری در ذهن و روان مردم بوده و هست. (2559408) (alef-10)
 
علیجانی
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۱:۰۰:۴۶
آیا ما هم اشتباه کردیم انصراف دادیم؟
این فاجعه است بالای 90% مردم در رابطه با در آمد خود حقیقت را نگفتند چرا چرا ؟؟
ما نیاز به بررسی جامع و کامل و عمیق رفتار های اجتماعی خودمان توسط دانشمندان و جامعه شناسان بر جسته ایران داریم .
روی آن وقت بگذاریم و بر اساس نتایج ان عمل کنیم .
همین مردمی که دروغ گفتن همان هایی هستند که در تمام مراسم مذهبی - ملی - شرکت می کنند و شعار می دهند (2559409) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۱:۱۲:۱۶
تا شیب ملایم هست نباید قصه خورد ! (2559422) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۶:۱۲:۳۳
غصه چی ؟؟ (2560000) (alef-3)
 
سبحان
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۰۸:۴۳:۲۲
برادرمن قصه خوردنی نیست&قصه رو باید خوندش&مجیدجان اون غصه ست (2561070) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۱:۳۹:۴۶
قیمت ارز دقیقا مانند دولت قبل شده .......... این نشون میده اقتصاد ایران به شدت از پایبست ویرانه (2559463) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۲:۵۰:۰۱
نه. نشون میده مشکل از تحریمه و خیلی از اتهامات به دولت قبل بی اساس بوده
روحانی هم از فضای دلخوشی مردم سوء استفاده کرد و 4تا شعار الکی داد که مثلا تحریم برمیدارم. مردم هم رای دادند.
حالا مردم فهمیدند سیاستهای اقتصادی دولت قبل بهتر هم بوده اما چون تحریم بود سیبل به سمت سیاستهای دولت احمدی میرفت.
نه مسکن مهر کردی نه سهام عدالت نه یارانه. 4 تا کاسب آوردی. شیب هم که روبه افزایشه. نرخ ارز هم که داره رکورد میزنه. تحریم هم سرجاشه و فقط ابهت ملی در مذاکرات خراب کردند و هسته ای تعطیل. (2559598) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۱:۴۳:۲۸
تو كه راست ميگي .از كجا معلوم انصراف دادي ؟ بازم يك بهانه جديد براي كوبيدن دولت. (2559471) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۲:۰۲:۱۹
تو چرا اینطور سینه چاک این دولت شدی؟
اون بنده خدا شرح حال خودشو نوشته. (2559508) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۲:۲۱:۲۴
ولی من انصراف ندادم بلکه از ابتدای این معضل به آن نه گفتم و اصولا ثبت نام نکرده و تا کنون نیز ریالی بابت آن دریافت نکرده ام چون میدانستم چه بلایی سر اقتصاد این مملکت می آورد. کاش آنموقع نمایندگان مجلس نیز آینده نگری کرده و با رای منفی لایحه را قانون نمی کردند. (2559536) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۳ ۱۳:۵۷:۳۳
خوب راس میگه دیگه وضع اقتصاد که بهتر نشد حالا هر کی میخواد ناراحت بشه (2562721) (alef-10)
 
شهروند
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۲:۳۶:۳۲
اگر دولت نمی خواهد به قول اش عمل کند و یارانه پر درامدها را قطع کند مجددا به همه یارانه بدهند ما چه گناهی کردیم به حرف دولت عمل کردیم و حالا دولت به هزارو یک دلیل دیگر سعی در توجیه پردرامده ها می کنند ایا واقعا روزی خواهد رسید که سخنگو دولت گفت اگر کسی ثبت نام کنند و بعدا معمول شود سه برابر آن را جریمه خواهم گرفت ؟ دولت چه نفعی دارد از این همه دروغگویی ... ایا ما گناه کردیم که با دولت همراهی کردیم . یارانه ما را پرداخت نمی کنند و آنرا به خارج نشین می دهد که حتی از تورم داخلی متضرر نمی شوند ؟ واقعا که..... (2559576) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۲:۵۹:۵۴
ما که به طرفداری از دولت از یارانه انصراف دادیم و متمول هم نبودیم در انتخابات بعدی به دلیل عدم قطع یارانه افراد متمول به کاندیداهای جناح رقیب دولت رای خواهیم داد. (2559619) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۳:۱۶:۱۹
نرخ تورم این مملکت هیچ وقت زیر ۳۰ درصد نمیاد (2559639) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۳:۳۲:۲۷
خوبیش اینه که همه ی اخبار درج شده امیدوارکننده س! (2559668) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۴:۰۱:۱۱
بانکها خون مردم توی شیشه کردن سودهای کلان به جیب میزنند در هیچ کار تولیدی وام نمیدهند وضع خطرناکی بوجود آوردند (2559750) (alef-3)
 
تقی
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۴:۴۰:۲۰
اگر دقت کنید میبینید تمام جهت گیریهای دولت ، از گران شدن خودرو تا عدم حذف یارانه اقشار مرفه و کم کردن نرخ سود بانکی مردم عادی ، همه و همه به نفع اقشار مرفه و ثروتمند گام برداشته میشود. (2559841) (alef-3)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۴:۴۵:۰۳
تا این سه رکن اساسی اقتصاد یعنی نظام بانکی ، امور گمرکی و امور مالیاتی کشور اصلاح نگردد وضع به همین روال است (2559850) (alef-3)
 
باران
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۴:۵۷:۲۸
چون این بار کرده اید اشکال ندارد (2559874) (alef-3)
 
اراکی
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۵:۲۲:۱۳
با شیب ملایم همه را درست میکنند! !!! چرا ناراحتید؟! (2559931) (alef-3)
 
ايران
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۵:۴۸:۰۷
قيمت دلار كه برگشت به ٣٦٠٠ ٣٧٠٠!!!
پس چطورتورم كم ميشه همين افزايش كلي روقيمت هااورده!!
چرابايد پولمونو توبانك سپرده كنيم وقتي ارزش داره ماه به ماه ميفوته؟ (2559964) (alef-3)
 
م م
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۶:۳۰:۳۹
سود با نرخ کمتر به سپرده های ریز مردم بدهید تااینکه بانرخ کم تسهلات بالا به اشخاصی که اصل وسود را پرداخت نه میکنند و جز معوقات بانکی حساب می شوند پرداخت کنید (2560040) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۸:۱۲:۲۶
آغاز فروپاشی اقتصاد کشور با نگاهی به روند افزایش دلار در اواخر آذر آغاز گردیده چنانچه شیب افزایش دلار زیاد باشد سرعت فروپاشی افزایش می یابد (2560222) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۸:۲۲:۵۸
این دولت که ادعای صادق بودن راداشت ما هم اعتماد کردیم از گرفتن یارنه انصراف دادیم به امیداینکه سایت یارانه بازاست هروقت لازم شد تقاضای میکنیم تا امروز بی وقفه مسدودبوده ومن زیرشماتت دوجوان بیکارمجبور به جلای شهروخانه خوذم شده ام تا انشااله بهم برسیم (2560241) (alef-10)
 
نوری
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۹:۴۱:۵۹
دولت فعلی انقدر که دولت قبلی را انتقاد نمود ومد عی بهبود وضعیت اقتصادی جا معه درصد روز شد ولی هیچ کار جدیدی انجام نداد وهمان راهکار های دولت قبلی را ادامه می دهد. (2560384) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۲۱:۴۴:۴۵
کسی میدونه این شیب ملایم کی تموم میشه؟؟؟؟ مرسی !! (2560576) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۶:۳۴:۵۱
درعلم هندسه شیب بر اساس زاویه 90 درجه سنجیده میشود حال اگر زاویه تورم را 100 محاسبه نماییم با تخفیف 10% حال که مردم عادی تحمل حرکت دراین شیب تورم راندارند چگونه مسئولین مربوطه اعلام میکنند تورم 16 درصد است البته مردم عادی که پول ندارند این شیب را پیاده میروند ولی پولدارها به راحتی با ثروتهای خود همچون ماشینی که دنده کمکی دارد شیب 70% را نیز طی میکنند ضمنا مردم عادی هیچگاه نمیتوانند حتی تورم یاشیب 30 یا 40 درجه را طی کنند (2561545) (alef-10)
 
یکی
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۱۹:۱۰:۰۰
این شیب ملایم تموم نمیشه فقط به یه شیب ملایم دیگه ختم میشه ، اینطوری میشه با رای مشتاقان به دولت 111 و البته 1111 هم رسید (2561766) (alef-10)
 
lمسلم
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۲۲:۲۳:۳۱
من اولین باری که دولت اغلام کرد کسانی که نیاز ندارند از یارانه انصراف دادم . پشیمان نیستم چون آقای هاشمی بقولش وفا کرد که پول انصراف هزینه بهداشت و درمان میشود . درود بر این وزیر عزیز خدا طول عمر و سلامتی به ایشان عطا نمایید . ولی از دولت گله مندم چون اعلام کرد کسانی که انصراف بدهند تسهیلات خاصی برایشان در نظر گرفتیم . ما تشهیلات نمی خواهیم اما کاش این دروغ را هم عنوان نمی کردند . چون کسی که نیاز به یارانه ندارد به تسهیلات اجتماعی هم نیاز ندارد (2560652) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۰۰:۳۵:۱۶
حالا نوبت دلار است.پول ايران كم كم دارد بي ارزش ميشود.تا دير نشده ومثل مردم روسيه پولتان بي ارزش نشده است دلار بخريد. بانك درسال 18درصد سود مي دهد ولي دلار در ده روز10 درصد سود است (2560872) (alef-10)
 
نکته سنج
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۲۳:۰۳:۰۰
این اقا مستخدمین بهتر است اظهار نظر نکند انوقت هم که در بورس بود روی حرف ها ونظرات وی دودمانشان بر باد رفت اخر یک بورسی در بانک مدکزی چکار می کند (2562007) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۳ ۰۷:۴۴:۲۶
چقدر اشتباه كرديم از يارانه انصراف داديم.افسوس افسوس (2562221) (alef-10)
 
علي وارنا
۱۳۹۳-۱۰-۰۳ ۱۷:۳۰:۴۱
اين يك حرف نادرست است كه سود بانكي توليد رو نابود ميكنند!؟ چون بانكها اصلا سرمايه هايشون رو در توليد بكار نمي برند و در تجارتي كا ميكنند كا كالاي را خريده و از ان طرف واگذار كرده و بعد در بخش هاي مشاركت ميكنند مثل نفت و پتروشيمي كه بهد از راه اندازي براي بانك دلار چاپ ميكنند، بانك هرگز در معادن سرمايه نمي گذارد، و وارد يكسري از فعاليت ها نميشود، خب حالا بانكي كه مديران و سهامدارانش راه درامد زايي را بلدند و ميدانند در چه جاي سپرده مردم رو سرمايه گذاري كنند كه قادر به دادن سود ٣٠/ به مردم و سود بالاي ١٠٠/ براي سهامدارانش باشد، خب بانك مركزي چرا در بازار بانكي دخالت ميكنند و دستوري ميخواهد نظام مالي رو كنترل نمايد؟؟؟! دولت دهم دستوري به بانك رو مجبور به دادن وامهاي بيجا كرد كه امروز شاهد اختلاس هاي وحشتناك شده نظام بانكي و از انطرف بانكها با كمبود نقدينگي مواجه شدند، چون افرادي وام گرفتن كه نخواستند باز پس دهند، بانكها خودشان بايد براي خودشان تصميم بگيرند (2562999) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۱۰-۰۳ ۲۱:۵۸:۰۲
این موسسات به اصطلاح مالی و اعتباری مثل قارچ سبز شده و بدون هیچ نظارت موثری از سوی بانک مرکزی، بانکها رو هم مجبور به رقابت ناسالم کرده و اقتصاد مریض کشور رو به سوی نابودی سوق دادند، در کشور ما با سیستم بانکداری اسلامی نرخ بهره تا 28% و در کشور سوییس با سیستم بانکداری ربوی نرخ بهره منفی میباشد، تا ظهور آقا امام زمان (عج). (2563259) (alef-10)
 
عبدالله
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۰۱:۰۹:۰۴
جناب آقای روحانی فرمودند وعده هایشان را هرگز فراموش نکردند!!فراموش نکردند درشعار انتخاباتیشون گفته بودند ارزش پول ملی روبالامیبرند اما الان باید بگی صد رحمت به....درجلسه چندروز پیش بابانک مرکزی هم گفتند از ما انتقاد کنید!!!!اما کیه که گوش بده!!!!!آقای روحانی شک نکنه که این رئیس بانک مرکزی آسیبی به ایشان وارد میکنه که آینده گان از او به نیکی یاد نخواهند کرد وهمینطور سایر مسئولانی که آقای سیف را دراین فاجعه بی ارزش شدن پول ملی یاری میدهند مانند وزیر اقتصاد که فقط کارش شده دادن شعارهای فریبنده برای کاهش نرخ ارز ولی در خلوت خودشان به این مردم...... (2563408) (alef-10)
 
محفوظ
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۰۱:۵۵:۳۲
من نمیدونم مسئولان کشور تعهد واحساس مسئولیت رو توی این جامعه چطور معنی میکنند، نمیدونم غرور ملی رو چطور تعریف میکنند،بروید ببینید ده سال پیش ارزش پول افغانستان بله اشتباه نمیگم افغانستان چقدر بوده والان چقدره!!! وده سال پیش ارزش پول ملی ما ایرانیها چقدر بوده والان چقدره!!! نمیگم با سی وپنج سال پیش پول ملی ما رو بررسی کنید قبلش پیشکش!!!!واقعا چه کسی باید پاسخگو باشه؟؟؟؟؟چرا جراید کشور در مقابل این فجایع سکوت کرده تاکی غرور ملی ماایرانیها که همان ارزش پولمان هستش اینچنین باید لگدمال بشه؟؟؟؟سکوت رسانه ها علی الخصوص صداوسیما فرصت طلبها رو اعم ازاینکه درون دولت باشند یابه هرنحوی ازطرف آنان حمایت بشوند کستاخ تر میکنه!!!!چرا صداوسیما وسایر جراید وعده های مسئولان دولتی قبل وبعد ازانتخابشون رو مرتب یادآوری نمکنه!!!!چرا دانسته وندانسته با این سوداگران داره همراهی میشه!!!! چرا ازخدا وعذاب خدا نمیترسید؟؟؟؟ (2564851) (alef-13)
 
جعفر
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۰۸:۵۳:۱۳
بانک مرکزی اگرمی خواست بخشنامه های اجرائی بشود نظارت خود در استانها راجمع نمی کرد 0 (2564951) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.