توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 396915
آمریکا و نخستین مناظره مدعیان راهیابی به کاخ سفید
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۳۱
نخستین مناظره نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه انتخابات آمریکا، طی ۲ روز اخیر بخش چشمگیری از توجه شبکه های مجازی را به خود اختصاص داد. واکنش های گوناگون به این مناظره در آمریکا، نتیجه نظرسنجی ها در مورد موفقیت هر یک از ۲ نامزد و حاشیه های مناظره از مهمترین محورهای تحلیلی و خبری شبکه های مجازی بود.

به گزارش ایرنا، اولین دور از مناظره های سه گانه نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا، بعد از ظهر دوشنبه (پنجم مهرماه) به وقت محلی در دانشگاه «هافسترا» واقع در ایالت «نیویورک» برگزار شد.

این مناظره به مدت ۹۰ دقیقه بین «هیلاری کلینتون» و «دونالد ترامپ» نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه در زمینه دیدگاه ها و برنامه های سیاسی، اقتصادی و امنیتی ۲ طرف برگزار شد و بازتاب رسانه ای گسترده ای یافت. مناظره کلینتون و ترامپ در صفحه ها و شبکه های مجازی داخلی ایران نیز از محورهای خبرساز و برجسته بود. برآورد کلی از خبرها و تحلیل های منتشر شده در شبکه های مجازی نشان از موفقیت کلینتون و ناکامی ترامپ در مناظره دارد چراکه بیشتر مقام ها و رسانه های آمریکایی پس از پخش مناظره، به حمایت از کلینتون و انتقاد از ترامپ پرداختند.

*** حمایت رسمی «نیویورک تایمز» از کلینتون

پس از برگزاری نخستین مناظره انتخاباتی میان کلینتون و ترامپ، برخی کانال های خبری به بازتاب واکنش رسانه های آمریکایی پرداختند و از حمایت رسمی روزنامه نیویورک تایمز از کلینتون خبر دادند. کانال تلگرامی «اصلاحات نیوز» در خبری نوشت: روزنامه نیویورک تایمز رسما از ریاست جمهوری کلینتون حمایت کرد.

کانال «انصاف نیوز» هم با اعلام این خبر، در خصوص علت حمایت نیویورک تایمز از نامزدی کلینتون در انتخابات نوشت: روزنامه نیویورک تایمز با انتشار سرمقاله ای اختصاصی علت حمایت خود از نامزدی هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را اعلام کرده است.

انصاف نیوز به نقل از نیویورک تایمز نوشت: هر سال که انتخابات برگزار می شود درباره دو نامزد ریاست جمهوری مقایسه هایی صورت می گیرد اما در این انتخابات مقایسه طبیعی نیست کلینتون دارای سابقه خدمت و ایده های عملی است و از سوی دیگر ترامپ قرار دارد هیچ چیزی درباره خود و یا برنامه ها و وعده هایش نگفته است. رییس جمهوری بعدی امریکا با جنبش های قبیله ای و قومیت گرا، اشفتگی در خاورمیانه و سرتاسر اسیا و در روسیه و شرق اروپا و در بریتانیا و ایالات متحده، جنگ، تروریسم، فشار جهانی شدن، اضمحلال تدریجی ارزش های دموکراتیک مواجه است.

این کانال تلگرامی به نقل از نیویورک تایمز افزود: در این میان در کارزار انتخاباتی امسال ناامیدی و خشم امریکایی های فقیر و طبقه متوسط مطرح شده است که می گویند دولت اوباما برای کاهش فشار ناشی از رکود اقتصادی، تغییر فناوری و رقابت خارجی کاری انجام نداده است. در مقابل، کلینتون بیش از ۴۰ سال در حوزه سیاست فعالیت کرده است. او می خواهد این تضمین را ایجاد کند که امریکا با تحول اقتصادی همراه خواهد بود و این اطمینان را حاصل کند که ایالات متحده نیرویی برای سعادتمندی در جهان خشن ما باقی می ماند.

در ادامه می خوانیم: کلینتون بیش از هشت سال سناتور بوده است، بانوی اول امریکا بوده و وزیر امور خارجه کشور بوده است. او به ظرافت های کارهای دیپلماتیک آشنا است. او در یکی از جسورانه ترین اقدامات خود زمانی که بانوی اول امریکا در سال ۱۹۹۵ میلادی در سخنرانی خود در پکن اعلام کرد که حقوق زنان حقوق بشر است. او همواره برای کودکان و زنان در امریکا کار کرده است. او در زمان نمایندگی خود از طرح اصلاح قانون بهداشت و درمان کودکان حمایت کرده بود. در آن زمان این قانون به جایی نرسید اما امروز بیش از هشت میلیون نفر از جوانان کم درامد را تحت پوشش خود قرار داده است.

*** نظرسنجی ها چه می گویند؟ کلینتون یا ترامپ؟
برخی کانال های تلگرامی به بازتاب نتایج نظرسنجی رسانه های آمریکایی درباره میزان موفقیت کلینتون و ترامپ در مناظره پرداختند.

کانال خبری «قلم نیوز» در عنوان خبری که به نظرسنجی شبکه خبری «سی.ان .ن» درباره میزان موفقیت کلینتون و ترامپ اختصاص داشت، نوشت: کلینتون بر ترامپ پیروز شد. به نوشته این کانال خبری، کلینتون ۶۲ درصد و ترامپ ۲۷ درصد از آرا را در این نظرسنجی به خود اختصاص داده اند. این خبر در کانال های خبری «مشرق» و «مجمع اصلاح طلبان» نیز انتشار یافت.

برخی کانال های تلگرامی از نتایج دیگری در نظرسنجی ها خبر دادند. در این پیوند، کانال خبری «عصر ایران» نوشت: سی ان ان در نظرسنجی خود مدعی شد ۷۶ درصد معتقدند که کلینتون از نظر آنها برنده مناظره است. به نوشته کانال خبری «رجانیوز» هم بر اساس نتیجه اولین نظرسنجی آنلاین معتبر از موسسه «DRUDGE»، مردم با حدود ۱۶هزار رای بالغ بر ۹۲ درصد ترامپ را برنده مناظره می دانند.

*** ایران و «برجام»؛ موضوعی اساسی در مناظره
برخی کانال های خبری بر این باورند که بحث های مربوط به ایران و برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) را می توان مهم ترین بخش از مناظره کلینتون و ترامپ به شمار آورد.

کانال «دولت بهار» در گزارشی با عنوان «ایران، نقطه ثقل نخستین مناظره ترامپ و کلینتون» نوشت: اولین مناظره نامزدهای جمهوریخواه و دموکرات برگزار شد که ایران نقطه ثقل آن بود. اولین مناظره ترامپ و کلینتون که به ادعای قاطبه کارشناسان مهم ترین مناظره بین آنها می تواند باشد، در دانشگاه هافسترا برگزار شد. سه محور اصلی مناظره شامل جهت گیری آمریکا در سیاست خارجی، چگونگی دستیابی به شکوفایی و عزت و امنیت ملی آمریکا بود.

دولت بهار افزود: این مناظره با صد میلیون بیننده و با گذر از رکورد مناظره «جیمی کارتر» و «رانلد ریگان» به عنوان پربیننده ترین مناظره تاریخ شناخته شد. این مناظره، با بحث بر روی ایران، تجارت بین المللی، متحدان، دشمنان، تروریست و مسئله تبعیض نژادی به پایان رسید.

کانال خبری «فارس» هم در عنوان خبری که به بازتاب مناظره انتخاباتی کلینتون و ترامپ اختصاص داشت، موضعگیری این ۲ نامزد را درباره ایران و توافق هسته ای برجسته کرد. فارس در تیتر خبر خود به نقل از ترامپ نوشت: برجام بدترین توافق ممکن است. این کانال خبری به نقل از کلینتون نیز افزود: سخت ترین تحریم ها علیه ایران را اعمال کردم.
کانال خبری مشرق هم در عنوان خبری مربوط به اولین مناظره ترامپ و کلینتون به نقل از ترامپ نوشت که توافق هسته ای با ایران بدترین توافق تاریخ بود و به نقل از کلینتون اضافه کرد، بر سر قضیه ملوانان از وقوع یک جنگ مخرب با ایران جلوگیری کردیم.

*** واکنش مقام های آمریکایی به مناظره انتخاباتی

برخی کانال های خبری به انعکاس واکنش مقام ها و چهره های سیاسی آمریکایی به مناظره کلینتون و ترامپ پرداختند. کانال خبری انصاف نیوز، به نقل از «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا درباره نامزد جمهوریخواهان نوشت: ترامپ از آمادگی لازم برای رهبری آمریکا برخوردار نیست.

کانال خبری «ایسنا» هم در زمینه موضعگیری مقام های آمریکایی درباره مناظره کلینتون و ترامپ آورد: باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در یک برنامه رادیویی با اشاره به مناظره اخیر هیلاری کلینتون، کاندیدای دموکرات و دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در این کشور اظهار کرد، ترامپ آمادگی لازم را برای هدایت کشور ندارد.
ایسنا همچنین به نقل از «جو بایدن» معاون اول رییس جمهوری آمریکا افزود: ترامپ در نخستین مناظره خود نشان داد که درباره مسایل کلیدی در سیاست خارجی هیچ چیزی نمی داند و سیاست های نادرستی را اشاعه می دهد.

به نوشته ایسنا بایدن تصریح کرد: مناظره اخیر میان ترامپ و کلینتون انتخاب میان این دو را برای رای دهندگان آمریکایی در این خصوص که چه کسی برای تصدی سمت ریاست جمهوری مناسب تر است، مشخص تر کرد. ترامپ به طرز دردناکی درباره سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا بی اطلاع است و رویکردهای سیاسی وی برای کشور مفید نخواهد بود.

این کانال خبری افزود: از سوی دیگر «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد، اوباما بر این باور است که عملکرد کلینتون در مناظره اخیر در مقابل ترامپ بسیار قوی تر بوده است.

در همین ارتباط کانال تلگرامی خبرگزاری «مهر» نوشت: یک روز پس از دوشنبه جنجالی؛ «ترامپ» خود را پیروز مناظره با «کلینتون» خواند. به گزارش مهر به نقل از سی ان ان، دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سه شنبه شب در حضور هزاران نفر از حامیانش در ایالت «فلوریدا» خود را پیروز نخستین مناظره اش با هیلاری کلینتون اعلام کرد.

*** حاشیه های مناظره در شبکه های مجازی
کانال خبری مجمع اصلاح طلبان در انتقاد به پوشش اخبار این مناظره در صدا و سیما نوشت: در حالی که همه رسانه ها مشغول پخش مستقیم مناظره ریاست جمهوری آمریکا بودند، شبکه خبر مشغول پخش گزارش در مورد گوسفندهای مریلند بود.

هزینه ۲۰۰ دلاری خبرنگاران برای استفاده از اینترنت وای فای در محل مناظره نیز حاشیه دیگری بود که در برخی کانال های تلگرامی برجسته شد. دیروز کانال «ایران تایمز» در این زمینه نوشت: نخستین مناظره انتخاباتی بین کلینتون و ترامپ دیشب هزینه ای ۲۰۰ دلاری برای استفاده خبرنگاران از وای فای در برداشت. هزینه استفاده تلفن ۶۰۰ دلار، چند دستگاه بی سیم، ۳۵۰۰ دلار وهر صندلی نیز ۷۵ دلار بود.

در همین پیوند کانال خبری «دانشجو» آورد: پوشش مناظره ترامپ و کلینتون ۲۰۰ دلار برای خبرنگاران آب می خورد! دست اندرکاران برگزاری مناظره نامزدهای انتخابات آمریکا برای ارایه وای فای به خبرنگاران ۲۰۰ دلار از آنها طلب کردند.
 
کلمات کلیدی : ترامپ، کلینتون، مناظره
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.