نظر منتشر شده
۲۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 326615
درباره نتایج یک سفر پس از حدود ۱۴ سال؛
پیمان پولی دوجانبه و سرمایه‌گذاری چین در ایران
میرهادی رهگشای، 3 بهمن 94
تاریخ انتشار : شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۰
رییس جمهوری چین به دعوت رسمی دکتر حسن روحانی همتای ایرانی خود، در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی برای دو روز به تهران سفر کرده است. گسترش و تعمیق بیش از پیش مناسبات دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین ارتقای سطح همکاری‌های مشترک در زمینه‌های گوناگون سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی میان تهران و پکن، از جمله اهداف دیدار رسمی «شی جین پینگ» از جمهوری اسلامی ایران است. این سفر پس از حدود ۱۴ سال از سفر رییس جمهور اسبق چین به ایران انجام می‌شود. رییس جمهوری چین را در این سفر علاوه بر سه معاون نخست وزیر و ۶ وزیر، هیات بزرگی از بازرگانان و رسانه‌های چینی همراهی می‌کنند.

سطح روابط تجاری ایران و چین درحال حاضر در سطح بالایی قرار دارد به طوریکه چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت و کالاهای غیر نفتی و در عین حال بزرگ‌ترین صادرکننده به ایران به شمار می‌رود. با اینحال برخی حلقه‌های مفقوده در تجارت دوکشور مانند نبود یک پیمان پولی دوجانبه که امکان تجارت با پول‌های محلی را برای بازرگانان فراهم کند، وجود دارد. گرچه کشور چین تاکنون با بیش از ۳۷ کشور جهان پیمان پولی دوجانبه امضاء کرده که نشان از تمایل این کشور به حذف دلار و یورو از عرصه تجارت خارجی این کشور دارد، ولی انفعالمسئولین جمهوری اسلامی تا پیش از این باعث شده ایران در این زمینه دستاوردی نداشته باشد.

مسئله‌ی دیگری که می‌تواند در سفر رئیس جمهور چین به ایران مورد توجه قرار بگیرد، سرمایه‌گذاری خارجی چین در ایران است. کشور چین به دلیل سطح بالای صادرات خود در سال‌های اخیر، دارایی‌های خارجی فراوانی کسب کرده است و درحال حاضر بیشترین ذخایر ارزی جهان را دارد. از زمان روی کار آمدن «شی جین پینگ» در اوایل سال ۲۰۱۳، این کشور رویکرد خود را در زمینه استفاده از دارایی‌های خارجی خود تغییر داده و قصد دارد خود را به عنوان یک مهره اثرگذار در تحولات بین‌المللی، سرمایه‌گذاری خود را در کشورهای مختلف جهان انجام بالا ببرد.

در همین راستا در دو سال اخیر کشور چین طرح‌های بسیاری را در کشورهای مختلفی چون پاکستان، سریلانکا، برزیل، روسیه، بلاروس و تعداد زیادی از دیگر کشورهای آسیایی، آفریقایی، اروپایی و آمریکایی آغاز کرده است که بخش عمده‌ای از منابع مالی مورد نیاز این پروژه‌ها از ذخایر ارزی دولت چین تأمین خواهد شد. همچنین پروژه جاده ابریشم جدید که علاوه بر مسیر زمینی، یک مسیر دریایی نیز برای آن در نظر گرفته شده، برای همین منظور طراحی شده است.

سرمایه‌گذاری‌های چین در این کشورها بدون آنکه این کشورها منابعی را در کشور چین سپرده‌گذاری کرده باشند و یا تضمینی به دولت چین داده باشند، صورت گرفته است. درحالیکه ایران علاوه بر اینکه منابع ارزی فراوانی در چین دارد، می‌تواند نفت خود را به عنوان تضمین سرمایه‌گذاری‌های چین در ایران در نظر بگیرد.

اقتصاد چین نیز در حال حاضر روزهای بدی را پشت سر می‌گذارد به طوریکه صادرات این کشور با رکود مواجه شده است. به همین دلیل برقراری پیمان پولی دوجانبه با ایران و همچنین انجام چندین پروژه سرمایه‌گذاری توسط چین در ایران می‌تواند مشکلات این کشور را نیز تا حدودی مرتفع نماید.

بنابراین حضور رئیس جمهور چین در ایران یک فرصت بزرگ برای مسئولین جمهوری اسلامی است تا علاوه بر رفع موانع تجاری با بزرگ‌ترین شریک اقتصادی ایران از طریق انعقاد پیمان پولی دوجانبه، از ذخایر ارزی بزرگ چین برای توسعه و ایجاد اشتغال در کشور استفاده کنند.
 
کلمات کلیدی : سفر رییس جمهور چین به ایران
 
قائدی
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۵:۰۲:۵۹
فقط یک نکته کوچک اونم اینکه : "در زمان تحریم‌های هسته‌ای، چین هم مانند سایر کشورها تحت فشار آمریکا از سرمایه گذارى در صنعت نفت و گاز و سدسازی ایران کنار کشید و از سرمایه‌گذاری جدید هم اجتناب کرد. و اکنون شیر شده بدو بدو اومده که برای غالب کردن کالاهای بنجلش از اروپایی ها و آمریکا عقب نمونه"
از نظر اقتصادی سرریز سرمایه فقط در کشورهایی مانند ژاپن، اروپای غربی و آمریکا وجود داره و چین بیشتر به دنبال بازار ایران است تا سرمایه گذاری. (3489929) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۹:۴۹:۱۹
دقیقا" درست است . چین هم دنبال منافع خود است . (3490541) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۲۲:۴۲:۵۰
شما کشوری رو می شناسید که دنبال منافع خودش نباشه؟ معلومه که همه دنبال منافع خودشون هستند. فقط مهم اینه که قراردادی بسته بشه که منافع هر دو طرف برآورده بشه. (3490911) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۰۷:۵۶:۵۶
فقط مسئله اینجاست که تو دولت قبل چین منفعت طلب بود و در این دولت نه. واقعا چرا؟ یک بام و دو هوا به این می گن. (3491404) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۰۸:۱۳:۰۶
شما درست می گید ولی اینکه مسئولین میان میگن چین در ایام تحریم یار ما بود حرف ناصحیحی است. چین هم مثل بقیه ی ملت ها و حتی بیشتر از بقیشون از این شرایط سود می برد. حالا دیگه نیاز نیست بیایم و بهشون بگیم دستتون درد نکنه و به خاطر اینکه میریم کالاهاشون را می خریم ازشون تشکر هم کنیم. (3491437) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۵:۱۳:۰۱
چند وقت پیش، معروفترین گروه موسیقی کره شمالی که برای اجرای برنامه به پکن رفته بود، چند ساعت قبل از اجرای برنامه ، همه برنامه خود را لغو کرد و به کره شمالی بر گشت... این مساله خیلی‌ در دنیا باز تاب داشت و حتی در ایران نیز به آن پرداخته شد... ولی‌ کسی‌ نمی‌دانست چرا.... حالا معلوم شد که مقامات چین، از گروه خسته بودند چند آهنگ که حاوی مضامین شدید ضدّ آمریکایی‌ است را به دلیل ایجاد حساسیت بی‌ مورد در آمریکا از برنامه خود حذف کنند که البته کره شمالی نیز نپذیرفت، و کّل برنامه را لغو کرد.... جالبش آن است که در همین جنگ کره، چینی‌ها چند صد هزار تلفات از جمله پسر مائو را تلفات دادند و پدر همین رئیس جمهور چین نیز جزو داوطلبان جنگ در کره بر ضدّ آمریکا بوده... این مطلب را آوردم تا ببینیم که چین تا چه اندازه برای مصلحت بزرگتر که سر و سامان دادن وضع اقتصادی و پیشرفت مردم خود و قدرت چین است، حاضر شده در سیاستهای خود تجدید نظر کند، و در مورد همین پیمان پولی‌ یا سفر رئیس جمهور چین، تا زمانیکه ایران با آمریکا در برجام به توافق نرسید، حاضر نشد هیچگونه همکاریی اساسی‌ کند و حتی این سفر را به بعد از اجرای برجام موکول کرده (3489960) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۵:۱۶:۲۸
آقای روحانی چند ماه قبل برخلاف نظر تمام اقتصاددان‌های کشور به صورت دستوری مطرح می‌کرد که کشور از رکود خارج شده و رونق اقتصادی به وجود آمده ولی اکنون در سخنرانی خویش در جمع فعالین اقتصادی اجرایی شدن برجام را نویدبخش خروج ایران از رکود دانسته است. غرض اینکه ملت به خوبی متوجه انتخاباتی و تبلیغاتی یا واقعی بودن سخنان آقایان می‌شوند. آقایان بیشتر دقت بفرمایند. (3489972) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۵:۵۳:۵۰
خب داداش چینی وقتی که ما تحریم بودیم چرا نمی امد حالا که مشکل و رکود صادرات داره امده اون هم وقتی که درهای اروپا و امریکا به روی کشوربازشده ؟؟؟!!! (3490072) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۸:۴۵:۱۱
برادر توی کوران تحریم، بانک مرکزی ما قبول نمی کرد که پیمان پولی داشته باشیم نه چینی ها! کجای کاری؟! (3490443) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۵:۵۴:۲۰
تنها درخواست ما توقف واردات محصولاتي است كه در داخل توليد مي شوند ،
روا نيست به خاطر گسترش روابط ، كارگران ايراني بيكار شوند (3490073) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۷:۱۳:۱۷
چرا ما با کشورهای کمونیستی رابطه دوستانه تری از کشورهای اسلامی داریم؟! (3490236) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۸:۴۶:۱۰
کی می گه؟! رابطه ما و عراق، آذرباییجان، سوریه، لبنان، بحرین، اندونزی، مالزی و ... از دیگر کشورها که خیلی بهتره برادر... (3490445) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۲۲:۳۲:۱۷
بحرین که قطع رابطه کرد
عراق و سوریه که جنگ زده هستند
فقط می ماند اندونزی ومالزی
از 22 عضو اتحادیه عرب فقط چهار کشور با ایران هستند عراق و سوریه جنگ زده و لبنان بدون رئیس جمهور و عمان بقیه کشورهای عربی ضد ایران هستند
یعنی 80درصد کشورهای عربی ضد ایران هستند
کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان، حتی کردستان عراق، مصر، عربستان، قطر، امارات، بحرین، یمن، جیبوتی، اردن، حماس ،دولت خودگردان فلسطین، سودان، لیبی، مراکش و ... . (3490887) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۲۱:۰۳:۰۴
فرقه های ضاله وهابیت، بهاییت و قبادیانی خارج از اسلام هستند و ما با رژیم های وهابی نمی توانیم کنار بیایم. (3490662) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۸:۱۷:۳۲
در سالهای تحریم همین چینی های امروزین چقدر استفاده هایی از این وضعیت کردند وبقول معروف خوب از اب گل الود ماهی گرفتنذ...... (3490379) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۸:۳۸:۲۸
شما به کدام کشور، اسلامی میگویید! بیشترشان خود فروخته به وهابیت هستند. تکنولوژی کدامشان در حد چین است؟ حالا عده ای تاجر نمای ایرانی برای سود بیشتر سراغ کالاهای بنجل درجه 11 به پایین میروند نشان نامرغوبی کالاهای درجه یک و دو و سه نیست. کیفیت کالاهای آک چینی برابر کالاهای کره جنوبی و ژاپن است.
بعدشم ارتباط با کشورهای کمونیستی اگر به دنبال استثمار نباشند چه عیبی دارد.؟
نکند هوس ارتباط با آمریکا و انگلیس نامرد تاریخی را کرده اید.
به هرحال بی غرض بودن هم صداقت میخواهد. (3490430) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۸:۴۹:۰۱
چینی هابابنجل هایی که به کشور مامی اندازند تولیددرکشور به وضعیت بدتری خواهدافتادفکری کنید وازاین کشورکمونیست که همیشه درقطع نامه هاهم علیه مارای می دادفاصله بگیرید. (3490453) (alef-11)
 
سیاوش
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۹:۰۱:۱۲
هر جا تولیدی یا کارخانه ای را ورشکسته میبینیم رد پای واردات کالای بی کیفیت چینی به خوبی قابل مشاهده است . آیا وقت آن نرسیده که از وضعیت اسفبار تولید وجدانمان به درد آید . و به جای واردات کالای بی کیفیت چینی ، از کشور های دارای تکنولوژی پیشرفته جدید ترین فناوری های صنعتی را وارد کنیم . و کاری انجام دهیم که در خدمت صادرات غیر نفتیمان باشد . واردات کالای بی کیفیت چینی یعنی نابودی تولید داخلی . یعنی اسکله غیر مجاز . یعنی رانت دولتی . یعنی بیکاری جوانان ایرانی. (3490474) (alef-11)
 
ع.ص.
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۰۶:۳۳:۳۲
اگر کالا های چینی اینقدر «بی کیفیت» هستند پس چرا همه جا مشاهده میشوند؟ کالا های «بی کیفیت» که خریدار ندارد. یا این که شما تصور میکنید که خریداران قدرت جنایعالی را در تسخیص کیفیت کالا ها را ندارند. (3491316) (alef-11)
 
منصور
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۳۲:۱۴
تشخیص میدادیم که کیفیت ندارند. ولی وضعی که دولت قبلی به وجود آورد .چاره دیگری برای مردم نگذاشت. تولیدکننده که از بین رفت . تحریمم که شدیم . فضا آماده بود برای فروش کالای ارزان و بی کیفیت چینی. (3495033) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۰۷:۳۸:۱۷
من انكارا رفتم یه جنس پوشاك چینی ندیدم.تمام اجناس ترك. واقعا وطن پرستی انجا دیدم..می كفتند ما به چینی ها اجازه نمی دیم.. (3491369) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۱۰:۱۳:۵۵
نمیشه از همه فاصله بگیریم که. به هر حال ما خیلی نیاز داریم صنایعمون رو نوسازی کنیم و تکنولوژیمون رو در بیشتر بخشها ارتقا بدیم.
بهترین کار اینه که به همه اجازه بدیم به ما کمک کنن. اینجوری خیلی سریعتر به پیش میریم.
به جوانان دانشمند و پرتلاش ایران اعتماد کنید. (3491705) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۲۱:۵۱:۴۸
هی انقدر بجل بنجل نکنید اگه تاجرهایمان سفارش جنس خیلی ارزان به چینیها ندهند انها اصلا بنجل نمی ساختن از ان گذشته جنسهای ساخت خودمان خیلی کیفیت دارن اینها همه برمیگرد به واسطه های سود جو که همیشه از پرداختن به انها صرف نظر وفراموش شده اند وانها نیز از خدا میخواهند (3493888) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.