نظر منتشر شده
۳۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 55641
کاري نکنيم که ناچار به عقب‌نشيني شويم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۸۸ ساعت ۰۹:۰۵


در بررسي گزارش كميسيون ويژه پيرامون لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها نكاتي قابل توجه وجود دارد:



1. مجلس نشان داد كه حساسيت خوبي نسبت به كاهش آثار منفي اصلاح قيمت حامل‌هاي انرژي و آب نشان داده است و در همه موارد زمان اجراي قانون را به پنج‌سال افزايش داد. پيش‌تر كميسيون ويژه‌ زمان حداكثر سه سال را كه پيشنهاد دولت بود، به حداكثر پنج‌ سال افزايش داده بود، كه مجلس به حذف لفظ حداكثر در همه موارد مشابه راي داد تا دولت تدريج و شيب ملايم اجراي قانون را مراعات نمايد.



2. بر خلاف احتياط درباره طول دوره اجرا، براي سال آغاز اجراي قانون، مجلس با اكثريت ضعيفي (125 از 224نماينده حاضر) به پيشنهاد احتياط‌آميز نويسنده اين سطور راي نداد. موضوع راي، اصلاح تبصره 4 ماده 1 با حذف كلماتي بود كه اختيار دولت را در افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي، محدود مي‌ساخت. اين تبصره مي‌گويد دولت قيمت‌ها را تا جايي بالا ببرد كه به طور خالص، حداقل 10 هزار ميليارد تومان و حداكثر 20 هزار تومان درآمد كسب كند. پيشنهاد اين بود كه در سال اول به همان 10 هزار اكتفا شود، كه راي نياورد.



علت اصرار من اين بود كه شوك ناشي از افزايش قيمت‌هاي فرآورده‌هاي نفتي در سال اول بايد زياد نباشد. تمامي گزارش‌هاي علمي دستگاه‌هاي رسمي، مقالات علمي و پژوهشي، گزارش‌هاي نهادهاي بين‌المللي مانند بانك جهاني و صندوق بين‌‌المللي پول، به استثناي گزارش كار گروه تحول اقتصادي دولت، آثار تورمي افزايش شديد قميت‌هاي حامل‌‌هاي انرژي را قابل توجه گزارش كرده‌اند. بين پژوهش‌هاي علمي به ندرت استثنايي مانند گزارش كار گروه دولت وجود دارد. گزارش‌هاي رايج با فروض مختلف نتايج متفاوت، ولي بالا نشان داده‌اند. بعنوان نمونه بانك جهاني (2003) اين تورم اضافي را 30.5 ؛ پرمه (1384) 35.6 ؛ بانك مركزي (1380) ؛ 46.6 درصد و مركز پژوهش‌هاي مجلس با فرض گزينه لايحه دولت اين تورم اضافه بر تورم موجود را 59.6 درصد محاسبه نموده است. در حاليكه دولت مدعي بود كه با مدل پيشرفته‌اي، تورم اضافي را 15.7 درصد به دست آورده است. مركز پژوهش‌ها تورم ناشي از درآمد 20 هزار ميليارد تومان را نيز با دو فرض مختلف 20.5 و 39.8 درصد به دست آورده است. به هر حال عده‌اي از نمايندگان معتقد بودند كه وقتي با زندگي اكثريت مصرف كنندگان و تمامي توليد‌كنندگان سرو كار داريم، حزم و احتياط بايد بيشتر باشد. علت اساسي اين است كه تورم جهشي حتمي است ولي بازپرداخت موثر براي جبران آثار منفي بر مصرف و توليد و اشتغال حتمي نيست؛ زيرا اطلاعات پالايش شده و سازمان مشخص اجرا كننده نه در لايحه بود، نه در گزارش كميسيون ويژه. متاسفانه مجلس براي سال اول حزم و احتياط كافي به خرج نداد. حال براي تامين آن 20 هزار ميليارد تومان، قيمت حامل‌هاي انرژي بين 4 برابر تا 5/9 برابر بايد افزايش يابد. در حاليكه اگر پيشنهاد اصلاحي راي مي‌آورد افزايش‌ها 2 تا 3 برابر بيشتر نبود، كه البته اين هم كم نبود.



3. موضوع مهم ديگري كه امروز بايد تعيين تكليف شود، حذف يارانه كالاهاي اساسي است يعني قصد اين است كه با حذف چند ساله يارانه نان، برنج، شكر، دارو و ... براي كسانيكه متقاضي يارانه باشند، تنها يارانه نان نقدي پرداخت شود. بديهي است مصرف نان با اتلاف و اسراف فراوان روبروست، ولي دو نكته مهم در اين جا وجود دارد كه در مورد حامل‌هاي انرژي وجود نداشت: اول آنكه نان را بيشتر فقرا و مستضعفان مصرف مي‌كنند نه اغنيا بر عكس مثلاً بنزين. دوم آنكه نان حياتي‌ترين كالاي مصرفي مردم است و احتياط درباره اصلاح قيمت و هدفمند كردن در اينجا بايد بسيار بيشتر باشد. درباره دارو نيز وضع مشابه‌اي وجود دارد.



آثار تورمي ناشي از افزايش قيمت‌ كالاهاي اساسي بر آثار تورمي پيش گفته افزوده مي‌شود. موسسه مطالعات و پژوهش‌هاي بازرگاني، وابسته به وزارت بازرگاني در مطالعه‌اي تحت عنوان «اصلاح نظام پرداخت يارانه كالاهاي اساسي در ايران (با تاكيد بر هدفمندي)»، تورم ناشي از تنها دو برابر كردن قيمت كالاهاي اساسي را 19.3 درصد برآورد كرده است. اين به معناي آن است كه تورم موجود 18.5 درصدي به اضافه حداقل تورم محاسبه شده براي درآمد 20 هزار ميليارد تومان كه 20.5 درصد بود با تورم ناشي از گران شدن كالاهاي اساسي كه 19.3 درصد است به ضميمه تورم ناشي از گران شدن آب، احتمال دارد تورمي بالاي 60 درصد را بر مردم دچار مشكلات تحميل كند حتي اگر احتمال وقوع اين فاجعه كم هم باشد شرط، عقل است كه چون محتمل بسيار مهم است، حداكثر احتياط به عمل آيد.



راه حل اين است كه اولاً هدفمند كردن يارانه كالاهاي اساسي را براي يكسال عقب بيندازيم و تنها به اصلاح قيمت حامل‌هاي انرژي و آب بسنده كنيم، ثانياً دولت از اختيار كسب درآمد 20 هزار ميليارد تومان چشم بپوشد و به كمتر اكتفا كند تا مردم مستضعف و توليد‌كنندگان در فشار كمر‌شان زير بار مشكلات طبيعيِ اقدام بزرگي كه بايد انجام شود، خم نگردد. فراموش نكنيم كه توليد كنندگان در حال حاضر زير چهار فشار ركود‌آور گرفتارند: فشار ناشي از ركود جهاني، فشار ناشي از واردات بي‌رويه، فشار ناشي از سياست‌هاي مالي و پولي انقباضي دولت، فشار ناشي از عوامل نامطمئن كننده سياسي. همه تحقيقات علمي اثر ركودي شوك افزايشي قيمت فرآورده‌هاي نفتي را قبول دارند، بحث بر سر طول دوره ركود است. حالا ركود ناشي از افزايش عوامل توليد (انرژي) بر آن چهار فشار اضافه شود، چه خواهد شد؟



به زعم بنده اين كار بزرگ يعني هدفمند‌سازي يارانه‌ها از طريق سياست قيمتي، در ادامه سياست‌هاي غير قيمتي اجرا شده (گرچه ناقص) طي سال‌هاي 1384 تا 1387، حتماً بايد عملي شود، اگر با حزم كافي همراه نباشد، فشارهاي اقتصادي و اجتماعي قابل توجه در پي خواهد داشت و خداي ناخواسته به عقب‌نشيني مجلس و دولت و توقف امر مهم هدفمند كردن براي سال‌ها، منجر خواهد شد. داستان عقب نشيني مجلس و دولت در قيمت‌گذاري گازوئيل و ماليات بر ارزش افزوده را فراموش نكنيم. پيامبر اكرم صلي ا... عليه و‌آله فرمودند: الظفر بالعزم و الحزم: پيروزي در گرو قدرت تصميم و قاطعيت و نيز حزم و دورانديشي است.







 
 
مردغارنشين
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۰۹:۵۴:۲۰
دو مورد رو ميخواستم مطرح كنم .
1- در جلسه راي اعتماد به وزرا يكي از نمايندگان موضوعي را مطرح كرد كه خيلي جالب بود حداقل براي من و آن اينكه اين نماينده گفت حدود 50% بنزين وارداتي صرف اين ميشود كه اين بنزين را با بنزين داخل قاطي كنند تا اكتان آن به اندازه اي برسد كه بشود از آن استفاده كرد ( تا جايي كه يادم هست اكتان 80 ) و جالب اين هست كه دولت در برآوردها و صحبتهايي كه ميكند جوري مبالغ را مطرح مي كند كه منت بزرگي بر سر مردم گذاشته ميشود و اين را هيچ وقت بيان نكرده اند كه حجم زيادي از يارانه اي كه براي واردات بنزين در نظر گرفته ميشود صرف كاستي ها و مشكلاتي توليدي پتروشيمي ها ميشود و از اين بابت منتي بر سر مردم نيست چون دولت يا بايد بنزين درست توليد كند يا اگر نمي تواند بايد هر هزينه اي را بخاطر اين كاستي خود بپردازد.

2- در اين طرحها و لوايحي كه داره تند تند راي اعتماد ميارن هيچ جاي آن چيزي براي حمايت از بخش هاي توليدي و خدماتي در نظر گرفته نشده است.
وقتي بنزين ، برق و گاز و خيلي چيزهاي ديگري گران شوند و يارانه هاي مستقيم را فقط به مردم پرداخت كنند وضعيت توليدي ها و شركتها چه ميشود ؟! هزينه هاي آنها چند برابر ميشود چه از نظر مواد مصرفي و چه از نظر حقوق و ديگر مواردي كه بايد براي كارمندان خود در نظر بگيرند ! حال اين سئوال پيش مي آيد كه آيا دولت راه چاره اي انديشيده يا اينكه منتظر بسته شده و ورشكستگي شركتها هست؟! (243423)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۲۱:۲۸:۱۲
اتفاقا برعکس تولید کنندگان ما هم باید مثل بقیه جاهای دنیا راندمان خود را بالا ببرندو به جای کمک به کارخانه دارهای پولدار باید به همه مردم به تساوی کمک کرداگر قرار است کارخانه ها با یارانه مردم فقیر سرپا باشند به جای بد به بدتر رضایت داده ایم و ادامه این روند باعث توقف صادرات نفت و مصرف آن در داخل می شود پس راه حل این است یارانه نقدی مساوی برای همه البته می توان سهمی هم برای کمیته امداد و دیگر سازمانهای حمایتی در نظر گرفت و بهتر است از سهم دولت کم شود تا مردم همه راضی باشند وگرنه مقاومت مردم باعث شکست طرح شاید برای مدت طولانی و شاید همیشه شود (243863)
 
حسام
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۰۹:۵۹:۴۹
درست است تمام این مشکلات وجود دارد ولی این نکته قابل ذکر است که ادامه ی وضع موجود غیر ممکن است حال که دولت خدمت گذار با پشتوانه ی مردمی خود اراده به اجرای این طرح ملی دارد مردم بیدار ایران این بار نیز سربلند از این جراحی اقتصادی بیرون خواهند امد . یادمان بماند در سهمیه بندی بنزین نظرات چه بود و اینک چه شده . شجاعت انجام این کار ستودنی است. (243425)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۲۱:۳۸:۴۳
غار نشین و حسام هردو اشتباه می کنند چه اشکالی دارد درصدی از پول نفت به تساوی تقسیم شود در آنصورت مردم هم به اجرای طرح رضایت می دهند وگرنه مردم اعتراض می کنند بهتر است طرفداران سبز و دکتر باهم متحد شوند و بگویند نه مهندس نه دکتر فقط پول نفت مارو پس بده البته سهم دولت هم سر جای خود به شرطی که درمان و آموزش و پرورش واقعا رایگان باشدوگرنه هرکسی رئیس جمهور شود وضع همین است (243866)
 
روشنايي
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۰:۲۴:۲۱
بنده هنوز متوجه نشدم دولت و مجلس بر چه اساسي تصويب مي كند بنزين بر اساس فوب خليج فارس عرضه شود در حالي كه بعلت انحصار شديد در بحث خودرو و سو ء مديريت شديد در صنايع خودرو سازي ملت مظلوم مجبور هستند هزينه اين انحصار و سوء مديريت را بدهند چرا من مجبورم يك ماشين بنجول و عقب افتاده 20 سال پيش را با قيمت گزاف 13 ميليون بخرم بعد بنزين با قيمت فوب خليج در آن بريزم چرا ما نبايد از تكنولوژي روز خودرو سازي كه مصرف بنزين ان بسيار پايين است استفاده كنيم چرا پول پاداش هاي كلان مديران صانيع خودرو سازي را مردم بدبخت بايد بدهند اين معناي عدالت محوري است
جناب دكتر توكلي شما نماينده ما در مجلس هستيد و ما به شما راي داديم و بايد سوالات مارامطرح كنيد
ايا ما بايد هزينه تكنولوژي پايين توليد برق و گاز و اب را بدهيم ايا اين انتقال فشارمستقيم تحريم ها به مردم نيست (243434)
 
سعید
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۰:۴۰:۳۶
متأسّفانه تداوم وضعیت معیشتی قشر حقوق بگیر جامعه با اجرای این طرح مبهم میشود؛زیرا دولت طی سالهای گذشته به عنوان طرح تثبیت نرخ خدمات دولتی، ،حقوق کارمندان را افزایش نداد و در نتیجه تورم موجود در بازار ارزش پولی حقوق های کارمندان را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش داد.حالا معلوم نیست اگر تورم طبیعی این طرح هم به آن افزوده شود،زندگی حقوق بگیران دولت چه وضعی پیدا خواهد کرد. (243440)
 
عباس
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۰:۴۴:۵۹
جناب آقاي توكلي

سلام. همانطوريكه اشاره كرديد قميت نان از حساسيت ويژه‌اي برخوردار است. چند سال قبل رئيس يك سازمان بين المللي مهمان ما شد و صحبت بر سر قيمت نان در ايران شد. او يارانه نان در ايران را مي ستاييد بخاطر اينكه با اين سياست در ايران هيچ كس اقلا گرسنه نخواهد بود و قادر خواهد بود كه بهاي نان را بپردازد. تامين حداقل‌ها را هيچگاه نبايد فراموش كرد. حضرت امام خميني ره نيز همواره بر رسيدگي امور مردم مستضعف تاكيد ويژه داشتند.

البته از آن طرف، حتما مي دانيد ميزان متوسط مصرف گندم در ايران دو و نيم برابر متوسط جهانيست. همين امر نشان دهنده اين مطلب است كه گندم (نان) قوت غالب مردم ايران بوده و است. دست كاري شتاب زده قيمت نان طبعات سنگيني بر قشر ضعيف جامعه برجاي خواهد گذاشت. (البته بايد اشاره كنم متاسفانه و هزار بدبختانه يك سوم گندم (شامل برداشت، حمل و نقل گندم و ضايعات نان در ايران هدر مي رود كه معادل به هدر رفتن گندم دو ميليون هكتار اراضي كشاورزي، «كه شامل كليه نهاده ها از قبيل آب، انرژي، كارگر، ثروت عمومي است» مي باشد).

پيشنهاد مي كنم:

1- فقط قيمت آرد مراكز توليد صنعتي (نان‌هاي فانتزي) آزاد شود. مشتري اصلي اين گونه نان‌ها از قشر متوسط به بالاي جامعه است كه لزوما بايد قانون هدفمند شدن براي آنها جاري شود. مطمئن باشيد مردم فقير نه مشتري اينگونه نان‌ها بودند و نه هستند.

2- قيمت آرد در شهرستان‌ها كه نسبتا از سطح رفاه كمتري برخوردارند تغيير نيابد و در برخي ديگر شهرها بسته به مناطق تغيير يابد (مثلا در تهران مناطق 1، 2، 3 قيمت نان آزاد شود، و در قسمت جنوبي تهران تغيير نيابد). البته من به پيشنهاد اول بيشتر مطمئن هستم و پيشنهاد دوم را دردسر ساز مي دانم.


موفق باشيد. (243443)
 
امير
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۱:۰۰:۳۹
ما چرا چشممان را بر روي اين واقعيت بسته ايم كه دولت طي يكه رويه غلط كه از زمان شاه باقيمانده است انفال را به چشم مايملك شخصي خود نگاه مي كند. منظور از انفال چيست؟
با نگاهي به منابع اقتصادي انفال همان منابع طبيعي خدادادي است كه خداوند در اختيار ملت ما گذاشته است. حالا ما چرا بايد همان هزينه اي را بپردازيم كه كفار براي استفاده از اين منابع بايد بپردازند ؟
چون دولت كسري بودجه دارد؟
چون دولت مدريريت صحيح منابع ندارد؟
چون دولت در همه جا دست اندازي كرده و اينقدر بزرگ است كه قادر به تامين خود با استفاده از هزينه هاي عمومي نيست؟
چون دولت نمي تواند اقتصاد كشور را هدايت كند؟
كاش يكبار براي هميشه يكي بود در اين چاههاي نفت را ميبست تا انوقت مردم براحتي زندگي كنند.
ميگويند نظام توزيع عادلانه نيست و دهكهاي بالاي جامعه بيشتر استفاده مي كنند. و دهكهاي پايين كمتر.
خيلي خب اين هم راه حل دارد.
دستمزدها را واقعي كنيد
دست دولت را از امور اقتصادي مردم كوتاه كنيد.
دست شركتهاي اقتصادي را كه زير نظر سازمانهاي نظامي و امنيتي فعاليت مي كنند كوتاه كنيد
اجازه بدهيد اقتصاد راه خود را از ميان تعامل عرضه و تقاضا باز كند.
واسطه ها و دلالان دولتي را تعطيل كنيد
انوقت اگر خواستيد بنزين و مواد سوختي را هم به قيمت واقعي در اختيار مردم قرار دهيد.
مگر تركيه همين كارها را نكرد ؟
مگر تورم خود را باهمين كارها يك رقمي نكرد؟
پس مشكل چيست؟ چرا ما قادر نيستيم معيشت مردم را سروسامان دهيم ؟
معلوم است كه مشكل كجاست در واقع بقول افلاطون تجار حاكم بر مردم شده اند و حاكمان زندگي مردم را وجه المصالحه تجارت خود قرار داده اند. اسايش و راحتي و امنيت همه فداي تجارت.
ايا اين همان داستاني نيست كه در خودروسازي ما در جريان است؟
در حالي كه كارگر و مهندس ما 20% دريافتي جهاني را دريافت مي كنند خودروهاي توليد داخل با به 2 تا 3 برابر قيمت جهاني در اختيار مردم قرار مي گيرند، انهم با كيفيت نازل؟
بنابراين براي سامان دادن معيشت مردم تنها راه حل ان كوتاه كردن دست تجار از حكومت است و بس؟ (243449)
 
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۱:۱۱:۳۳
1-دور اندیشی نکته ایی است که معمولا ً مسئولین ایرانی میانه خوبی با آن ندارند
تو ایران میگن امروز رو سر کنیم فردا خدا بزرگه
2- این کارهای کارشناسی تیم های دولت که همیشه نتیجش با بقیه فرق داره ما رو کشت (243454)
 
مدبر
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۱:۱۷:۲۳
این قانون انطور که دولت میخواهد انجان نمیگیرد مگر اینکه قبل از انجام ان حذف سه صفر از پول ملی انجام شود مطمنا تورم بیش از حد و تجربه نشده بدین صورت یکشبه با وضع سیاسی موجود قاطی میشه و مثل اب و روغن قاطی شدن موتور ......................................... (243459)
 
مرد غارنشين
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۱۷:۵۴:۲۰
يعني به نظر شما به حذف سه صفر از پول ملي به اندازه سه صفر نان و گوشت به شكم مردم ريخته ميشود؟! (243841)
 
محمد باوندي
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۱:۳۰:۴۰
بنظر مي رسد معطل ماندن يك ساله تمام يا بخشي از طرح گام برداشتن در راستاي بي تصميمي هاي ده پانزده ساله باشد كه كاهش مصرف و بهينه سازي را به نوعي در ارايه راهكارهاي غير قيمتي (فرهنگ سازي و گسترش و نوسازي زير ساخت ها همانند حمل و نقل عمومي و..) مي جستند.كه صد البته با تمام كارهاي انجام شده بويژه طي ده سال گذشته , وضعيت اين است كه شاهديم و بنده شك دارم تعليق يك ساله بخشي از طرح بتواند باري از افزايش معضلات ايجاد شده در اثر اسراف منابع را از دوش ملت بردارد.
در مورد تورم افزاينده اجراي طرح و مقادير اعلام شده بنده بحثي نمي كنم چه ظاهرا\" هركسي بنا به مدل اقتصادي مورد نظر خودش ارقامي كه نهايتا\" نظراتش را تاييد كند مورد استناد قرار مي دهد .ولي عميقا\" معتقدم كمترين فشار مالي در مرحله اول اجراي طرح (با فرض اينكه مراحل مساوي باشند) به مردم وارد خواهد شد . و دليل آن نيز ساده و روشن است زيرا با توجه به اينكه مصارف فعلي در مملكت نه تنها بهينه نيست بلكه نا هنجار ميباشد لذا در مرحله اول اجراي طرح كافي است افراد و خانواده ها مقداري مصرف را كاهش دهند كه كاملا\" منطقي و اجرايي هم مي باشد. در نتيجه مقدار قابل توجهي از بار گراني با صرفه جويي كم مي شود ولي در نظر داشته باشيم در مراحل دوم وسوم و.. ديگر نقش صرفه جويي بسيار كم رنگ ميشود چه احتمالا\" خانواده ها در مراحل دوم به بعد اجراي طرح در كف مصرف خواهند بود.لذا صرف نظر از شوك رواني اجراي طرح كه گذرا مي باشد اجراي مرحله اول طرح شايد بتوان گفت قابل تحمل تر از مراحل بعدي مي باشد . پس تعليق اجراي حتي بخشي از طرح كمكي به مردم نخواهد كرد . بلكه اجراي دقيق و كار آمد به مردم كمك خواهد كرد. (243465)
 
ابراهيم قنبري
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۲:۳۳:۴۹
به نام خدا
ارائه چنين لايحه اي و به نحوي كاملا اتفاقي در چنين اوضاع و احوالي كه حتي مثلا برپايي دوسالانه هاي هنري ( با مخاطبيني انگشت شمار ) با لحاظ شرايط خاص اجتماعي به زمانهايي نامعلوم موكول ميگردند ، محل سئوال و ترديد اكثر شهروندان است ، آيا اين فراري بزرگ به جلو و در نهايت شانه خالي كردن از زير بار اجراي آن نيست ؟ فرهنگ ما ايرانيان غني از طنزهايي است كه در مواقع گرفتاري بسيار كارگشا بوده اند به همان مقدار كه ضرب المثلهاي ما آينده نما ، سنگ بزرگ معروف يادتان هست ؟ (243495)
 
چرا بجاي ميوه به مردم درختكاري ياد ندهيم؟
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۲:۴۶:۵۰
بابا قضيه كاملا روشن هست. رئيس جمهور قصد دارد يك پول درست وحسابي نقدي به قشر محروم جامعه تزريق كند. حال وقتي شما مي گوئيد درآمد خود را از افزايش قيمت ها كاهش دهد .هدف دولت برآورده نمي شود. يعني دولت مي گويد:اجراي نصف ونيمه اين طرح يعني اينكه از يكطرف قيمت ها بالا برود از طرفي ديگر پول درست وحسابي به مردم داده نشود.نتيجه گيري اين مي شود كه دوسر ضرر مي شود و به محبوبيت دولت لطمه جدي مي زند.
نتيجه گيري:دولت نهم ودهم كمك به محرومين وفقرا را فقط در پرداخت نقدي پول به آنها مي داند ومبارزه با تورم و بيكاري را كمك به محرومين نمي داند.
حال در حالت اول(پرداخت نقدي پول) دولت كاملا پوپوليستي اقدام مي كند و همانطور كه تا حدودي هم نتيجه اقدامات پوپوليستي خود را با پيروزي در انتخابات بدست آورد حال بجاي مبارزه اصولي با تورم وبيكاري به دنبال همان سياست هاي پوپوليستي خودش هست .يعني پرداخت نقدي پول به مردم. ولي اي كاش دولت مردان ما از اين اقدامات پوپوليستي دست بر مي داشتند و با منابع آزاد شده از افزايش تدريجي قيمت حامل هاي انرژي به مبارزه با تورم وبيكاري مي پرداختند.به قول آقاي محسن رضائي بجاي اينكه به مردم ميوه بدهيم به آنها درختكاري ياد بدهيم. ميوه دادن به مردم كاريست پوپوليستي(كه در تخصص اين دولت هست) و به مردم درختكاري ياددادن كاريست كاملا علمي و عقلاني وكارشناسي. (243501)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۲۰:۲۹:۰۰
آقای درختکار صدمین سال صنعت نفت هم سپری شد مردم فقیر نه سیب دیدن نه درخت نه ماهی دیده اند نه ماهی گیری این سیستمهایی که شما می گوئی قبلا امتحان شده و شکست خورده مگر دردولتهای اصلاحات و دولت آقای احمدی نژاد درآمدهای عظیم نفتی مشکلات مردم را حل کرد ؟ البته قبول دارم آقای احمدی نژاد با توجه به شهرهای کوچک مردم حاشیه نشین و آبرسانی و گاز رسانی به روستاهایی که از نعمت آب و گاز هم محروم بودند حمایت آنها را بدست آورداما شکاف طبقاتی هنوز وجود دارد دولت اگر می خواهد درختکاری کند مساله ای نیست با پول مالیات این کار را انجام دهد درآمد نفت متعلق به همه مردم است و بهتر است حداقل بخشی از آن به تساوی تقسیم شود تا فقر مطلق نداشته باشیم مردم اگر پول داشته باشند بهتر از دولت ایجاد اشتغال می کنند مگرالآن نمی گویند دولت در کارهای اقتصادی شرکت نکند پس دولت چگونه کارخانه احداث کند بله اگر بگویند به جای پول مثلا به شما صد نفر یک کارخانه مناسب می دهیم اینهم میشود کمک درختکاری البته می توان برای یک دوره طولانی مدت مثلا 30 یا 40 سال یا حتی بیشتر طوری برنامه ریزی کنیم که هر ایرانی صد متر زمین مسکونی و صد متر زمین اقتصادی داشته باشدو زمین مردم نفاط پر تراکم مثل مردم تهران در جاهای دیگر مثل فارس و آذربایجان و استانهای دیگر پرداخت شود تا مردم هم مهاجرت کنند یعنی مهاجرت معکوس به نقاط کم تراکم اما پرباران و مستعد برای پیشرفت این هم بد نیست اما رضایت سریع مردم در لایحه هدفمند کردن یارانه ها هم مهم است که من فکر نمی کنم به جز پرداخت نقدی مردم طور دیگری راضی شوند (243854)
 
عليرضا.آ
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۳:۱۷:۲۸
نصايح بسيار خوبي است ، دلسوزانه است ، مردم پسند است ، خداراخوش مي آيد ؛ اما آقاي دكتر توكلي دقيقا\" نفرمودند كه درخصوص ساير موارد مرتبط و پيامد ها چكار بكنيم كه به طوركلي ناچار به عقب نشيني نشويم ؟ لااقل مطالعات چندين نفر در چند سال را نمي توان با نظري تقريبآ\" شخصي و خلق الساعة زير سؤال برد ...
آقاي دكتر ،به ندرت مبارز ه اي عميق و گسترده وجود دارد كه در تمام مسير خود داراي پيشرفت باشد و در هيچ مرحله و هيچ موضع از آن نياز به عقب نشيني پيش نيايد ؛ هيچ آينده نگر اقتصادي - اجتماعي نتوانسته است مسائل آتي را جامع و مانع پيش بيني و تحليل يا به اصطلاح پيشگيري كند .كدام توانسته اند ؟ اصل بر هدف است ، و به اصطلاح بيشتر اسلامي آن اصل بر « نيت » است : بيماري كه روز به روز بيش از پيش وضعش وخيم مي شود و در چنين صورتي تقريبا\" هيچ اميدي به وي نيست را جراحي بكنيم يا نكنيم ؟ حال جنابعالي ميفرمائيد ممكن است...مجبور به عقب نشيني شويم ؟! بنظر مي رسد جراحي تنها و تنها راه چاره باشد ، ديرهم شده است . اما اگر در مطالعات و روشهاي تصميم سازي ايراداتي مي بينيد چرا به مصداق كلكم راع و كلكم مسؤل صريح تر و عمومي تر نمي فرمائيد ؟! « انتقاد غير سازنده » را در سالهاي اخير از آنجناب به ندرت ديده ايم و اصولا\" بعيد مي دانيم . شما كه استخوان خرد كرده اين نظام هستيد خوب مي دانيد كه هر استراتژي اقتصادي - اجتماعي داراي مراحلي است كه ممكن است با مشكل مواجه شوند و چه بسا در يكي از اولين مراحل خود به مصداق « هرجا جلوي ضرر را بكيري منفعت است » به كلي متوقف شوند ؛ مثل جراحيي كه اگر صورت نگيرد احتمالا\" بيمار زنده نمي ماند ، اما آيا به خاطر اين بيم ، اميد را هم بايد از دست داد ؟!
آقاي دكتر ، اينجانب معتقدم كه :
- مدت اجرا را افزايش دهيم و پلكاني تر كنيم حتي به مدت 25 سال
- نوع يارانه هارا « فعلا\" » كمي منطقه اي يا منطقه اي تر كنيم
- براي يكبار هم كه شده كاملا\" منافع شخصي و گروهي را كنار بگذاريم
- مطالعات مداوم ( حين اجرا ) به خصوص در مركز پژوهشها داشته باشيم ؛ چون ايراد اكثرا\" در چند و چون اجرا پيش مي آيد
- قانون را وحي منزل ندانيم و راه انعطاف لازم و فوري را در آن باز بگذاريم ( يعني به مفهوم علمي ، استراتژيك عمل كنيم ) ؛ مثلا\" در باره همين تبصره 4 از ماده 1 آن را به طريقي موقت يا موقت تر كنيم تا اصل ضروري « اصلاح و تجديد نظر » ضروري در امور اساسي مملكتي را به فراموشي نكرده باشيم .... (243522)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۳:۲۵:۴۹
شما که پیشنهاد کرده اید که دولت در یال اول 10 هزار ملیارد تومان درآمد داشته باشد در واقع یال اول را برای مردم آسان گرفته ولی برای سالهای بعد برای حذف 90 هزار ملیارد تومان ما بقی مردم در یالهای بعدی باید تورم بیشتری را تحمل کنند. علاوه بر اینکه با این مقدار جبرانی مردم و صنایع نیز بسیار اندک می شود.
والسلام (243525)
 
منصف
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۴:۱۹:۲۸
ضمن تایید نظرات آقای دکتر احمد توکلی، در برنامه هدفمند سازی یارانه ها من هدفی نمی بینم! به نظر من بایستی برای همیشه یارانه نان ،آب مصرفی، برق و گاز خانگی به ملت در محدوده مصرف معقول و مطابق استاندارد پرداخت شود. قطع این یارانه و پرداخت پول (که قطعا\" بعد از مدتی متوقف خواهد شد) راه حل شدیدا\" غلطی است و من به نیت این دولت به شدت مشکوکم. قطع یارانه ها سبب بروز ناهنجاریهای غیر عادی اجتماعی و آسیب رساندن به حرث و نسل ملی و نیروی انسانی آینده می شود و ناامنی را افزایش می دهد. به اعتقاد من حتی با قطع تمام یارانه ها و حتی سایر مزایای دولتی، از نظر توسعه یا بهبود وضع کشور هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. برای حل مشکلات کشور راه حل های زیر پیشنهاد می شود:
1- تثبیت قوانین صحیح در جامعه به مدت بسیار طولانی و پرهیز از تولید آشفتگی در این حیطه
2- مکانیزه کردن سیستم دریافت و پرداخت و جلوگیری از اتلاف وقت و انرژی مردم
3- فرهنگ سازی در جهت تقلیل مراسم های بیهوده از قبیل جشن و عزاداری و گردهمایی های بی ثمر خانوادگی و ملی و دولتی
4- جلوگیری از قاچاق کالا و ارز و واردات بی رویه و نامعقول برای هر شخص حقیقی و حقوقی بدون استثنا ، و وضع مجازات های شدید و بازدارنده کامل
5- تقلیل ساختار دولتی در تمام بخشها با مکانیزه کردن سیستم و استفاده از تجهیزات پیشرفته
6- ممانعت از اشتغال مجدد بازنشستگان در دوایر دولتی و نیمه دولتی و حتی ایجاد محدودیت برای بنگاههای خصوصی، به منظور اشتغال زایی برای جوانان. (مثلا\" از اساتید بازنشسته در دانشگاه آزاد استفاده نشود و نیروی کار جوان و تازه فارغ التحصیل جذب شود). اعتراض کنندگان به این بند باید توجه کنند که در صورت اشتغال همه جوانان نیازی به خودکشی (کار در پیری) آنان در سنین بالا نیست و میتوانند از مسافرت و استراحت و گردش لذت ببرند.
7- ایجاد فرهنگ کار و درستکاری و عرق ملی از طریق تبلیغات رسانه ای و عملی
8- سرمایه گذاری در بخشهای بنیادی صنعت،کشاورزی و خدمات و حمایت دایمی از آن
9- تنظیم برنامه مدون مبادلات تجاری هم ارز و بدون کسری تراز بازرگانی
10- ایجاد همدلی و وفاق ملی و اجتماعی و پرهیز از تشتت و اختلاف( قابل توجه دولت فعلی و دست اندرکان آن)
11- تشخیص درست منافع ملی در جهان و کشورهای دوست و دشمن
12- پرهیز از هر نوع تغییرات آنی در عرصه های اقتصادی و مالی و تصمیم گیری و انتخاب راه حلهای تدریجی گذر فاز
و .... (243551)
 
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۵:۰۴:۱۷
آقای توکلی با تشکر از زحمات و جامع نگری شما.
شما خود دانش آموخته علم اقتصاد هستید و بهتر از بنده و خیلی های دیگر می دانید که فرمول ها و مدل های اقتصادی به صورت یکسان عمل می کنند.ولی در جوامع مختلف نتیجه یکسان نمی دهند. همانطور که مستحضرید باید به سمت الگوسازی اقتصادی بومی حرکت کنیم. این مقوله حذف سوبسید یا هدفمندکردن یارانه ها از ابتدای انقلاب تاکنون دغدغه همه مسولین اقتصادی بوده است. به هر حال با توجه به ابعاد مثبت آن باید این راه رفت. (243577)
 
مهندس باقری
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۵:۴۹:۵۸
به اعتقاد بنده بهتر بود دولت ومجلس با بررسی بیشتری کار می کردند قرار است 30 درصد این پول زا در قالب کمک به صنعت وکشاورزی بپردازند آیا بهتر نبود از محل این بودجه بیمه تامین اجتماعی همه مردم را دولت می پرداخت یعنی حداکتر 20 هزار میلیاذد تومان از رقم 110 هزار میلیارد تومانی که ریاست محترم جمهور اعلام کرده است انوقت کارفرمایان هم در هزینه هایشان صرفه جویی می شد واز محل بقیه پول یارانه هوشمند برای آموزش وپرورش می داد که رقم آن حداکثر 12 هزار میایاد تومان میشد با پرداخت وام آموزش برای دانشجویان تحصیل را آسان می نمود ومابقی را صرف حمل ونقل ریلی وسد سازی می کرد دولت هم آنقدر کوچک میشد که حتی پول نفت صادراتی هم برایشاضافه بود آنوقت مالیاتها را کم می کرد نه از دلالها که از تولید کنندگان مالیات وعوارض نمی گرفت (243598)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۱۶:۵۰:۰۳
در این طرح به مسائل اجتماعی کم توجهی شده بهتر است از سهم دولت کم شود ویارانه نقدی مساوی برای همه باشد در ضمن می توان به هر خانوار سهمیه آب داد و ما بقی را به صورت پلکانی حساب کرددولت جمهوری اسلامی که نمی تواند آب را به روی مردم ببندد می توان به هر خانوار مقداری سهمیه آب دادما شیعیان نباید ازآب هم دریغ کنیم مگر ما اهل کوفه ایم (البته با عرض معذرت ) در مورد دهک بندی هم 40 میلیون ناراضی می توانند اجرای طرح را با مشکل مواجه کنند حتی 3دهک ناراضی یعنی 20 میلیون نفر آنها می توانند مانع از اجرای طرح شوند بقیه هم تحقیر می شوند که فقیرند آیا این تحقیر در سطح ملی نیست مگر امیرالمونین ثروتهای عمومی یا حداقل بخشی از آن را به تساوی تقسیبم نمی کرد پس یارانه نقدی مساوی برای همه البته می توان درصدی هم به کمیته امداد و بهزیستی داد (243614)
 
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۲۰:۱۶:۵۸
سلام
سوال من این است در نهایت آیا دولت اختیار دارد سال اول تا 20 هزار میلیارد تومان درامد کسب کند و با این حساب عملا رشد تدریجی بی معناست چون حداقل یک حامل میتواند تا 8 برابر شود و بعدا ثابت بماند (243663)
 
علوي
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۲۱:۴۰:۳۳
سلام
من یه سوال برام پیش اومده میخوام بپرسم چرا به جای این همه سر و صدا که باعث نگرانی مردم میشه ارزش پول ملی را بالا نمی برند که همه این مسائل خود به خود محقق بشه
مثلا اگه الان که 1000 تومان ما معادل 1 دلار است بنزین لیتری 100 تومانی می شود 10 سنت و دولت مجبور میشه الباقی را بپردازه چرا نمیان ارزش این 1 دلار را به 100 تومان برسانند تا خود به خود بنزین لیتری 100 تومانی سود آور هم بشه ؟ (243673)
 
اصلی
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۲۲:۰۴:۳۹
ما که با هر نوع نگاهی این عجله‏ی دولت و مجلس را درک نمی کنیم؛ گفته می شود تا چهار سال آینده اگر این طرح اجرا نشوددیگر بودجه بندی ممکن نیست و... دلایل دیگری که با اتکا به نظر اقتصادیون صحیح است ولی مگر برای اجرای یک طرح بزرگ ملی می توان فقط یک اقتصاد دان مملکتی را اداره کند پس نقش فرهنگ عمومی، بسترهای اجتماعی، نقش پروژه های دشمن، جریان مسایل روانی اجتماع، امید به آینده، توانایی مدیریت در کشور و ... دلایل متعدد و متعدد دیگری وجود دارد که امکان اجرای این طرح را با همکاری لازم مردمی بسیار قلیل و کم می کند. والامر الی الله 698 (243677)
 
ناجی عدالت
۱۳۸۸-۰۷-۲۸ ۲۳:۱۱:۱۶
با سلام . می خواستم بگویم دولت برای تورم کاذب ویا غیر کاذبی که در اثر این طرح به وجود می اید چه فکری کرده است؟فکرش را بکنید برای یک اصلاح معمولی سر 30000تومان یا برای یک کرایه مسیر کوتاه حداقل 3برابر مبلغ فعلی را بدهیم؟! (243690)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۰۶:۰۳:۲۹
به نظر می رسد این طرح احتیاج به اصلاحاتی دارد چون این طرح با مخالفت وسیع اجتماعی روبرو خواهد شد وبه نظر می رسد در این طرح مسائل اجتماعی در نظر گرفته نشده است و به انسانها به دید ماشینهای حرف گوش کن نگاه شده است درصورتی که اصلا این طور نیست بهتر است از سهم دولت کم شود و یارانه نقدی به طور مساوی به همه تعلق گیردوگرنه نیمی از مردم تحقیر می شوند که فقیرند نیمی دیگر هم با تورم بدون جبرانی روبرو می شوند درصورتی که ما 40 میلیون ثروتمند نداریم واکثر اینها جزء طبقه متوسط جامعه هستند و کافی است از این چهل میلیون یک میلیون به خیابانها بریزندحرفهای احمدی نژاد در این مورد را هم زیاد جدی نگیریددولت قادر به شناسائی دقیق دهکها نیست ضمن اینکه ثروت یک امر متغیر است و قیمت ملک واملاک روستائیان هم اصلا مشخص نیست (243712)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۰۶:۴۹:۱۷
عدالت می تواند فساد را از بین ببرد و تبعیض در جامعه عامل فساد است مگر امیرالمونین ثروتهای عمومی یا حداقل بخشی از آنرا به تساوی تقسیم نمی کرد بر اساس آنچه در کتاب آیاظهور امام زمان نزدیک است انتشارات شمیم گل نرگس آمده است امام زمان هم اینگونه رفتار خواهد کردبعد از ظهور همه اموال جهان آنچه در دل زمین و روی زمین است در نزد مهدی گردمی آیدآنگاه مهدی به مردمان می فرماید :((بیایید واین اموال را بگیرید. اینها همان چیزهایی است که برای بدست آوردن آنهاقطع رحم کردید!خویشان خود را رنجاندید!خونهایی به ناحق ریختید ومرتکب گناهان شدید! بیایید وبگیرید.)) در ضمن ما داریم به سمت سیستمهای مستعد برای فساد حرکت می کنیم که عامل آنهم تبعیض و ناعدالتی است مثلا سهام عدالت به همه دهکها پرداخت نمی شود آیا این نمی تواند باعت شود عده ای با دریافت رشوه دهکها را جابجا کنند این که سهام به همه هم پرداخت نشود می شود سهام نا عدالت در استخدامها که اصلا عدالت را نمی بینید در حذف کنکور چون امتحانات نهایی سیستم امنیتی قدرتمندی ندارد و تصحیح سوالات تشریحی هم سلیقه ای است خرید وفروش نمره رواج پیدا می کند و آوردن پول حرام سر سفره های مردم به وسیله پروژه های نان و آب دار که یک عده با رانت بدست می آورند آیا بهتر نیست درصدی از پول نفت و گاز و سایر موارد انرژی مثل برق مثلا 25 درصد به تساوی بین مردم تقسیم شود تا مردم طعم پول حلال را هم بچشندمی توانید درصدی مثلا 5 درصد را هم به کمیته امداد و بهزیستی بدهیدنه اینکه نیمی از جامعه را تحقیر کنید که شما فقیرید نیمی دیگر را هم با تورم بدون جبرانی روبرو کنید ما 40 میلیون ثروتمند در 5 دهک جامعه نداریم اکثر اینه جزء طبقه متوسط جامعه هستند که به شدت اعتراض خواهند کرد (243713)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۰۷:۳۸:۴۰
هنوز این لایحه تصویب نشده خرج کردن این پول از سوی دولت شروع شده به اولین خبر خبرگزاری فارس توجه کنیداحمدي‌نژاد در مراسم تقدير از صادركنندگان نمونه خبرداد: /بخش دوم و پاياني/
اختصاص 2 ميليارد تومان براي پشتيباني از صادركنندگان در جريان هدفمند كردن يارانه‌ها
خبرگزاري فارس: رئيس‌جمهور در خصوص ضمانت‌ها و پشتيباني‌هاي در نظر گرفته شده براي حمايت از صادركنندگان در جريان هدفمند كردن يارانه‌ها، از اختصاص 2 ميليارد تومان منابع بانكي براي كمك به اين بخش خبر داد.
این طرح برای کسری بودجه دولته یا حل مشکل مردم راستشو بگید بازم می گم یارانه نقدی مساوی برای همه ازسهم دولت هم کم کنید تا مردم حمایت کنند نه اینکه به فکر کسری بودجه دولت و ولخریجیهاش باشید (243718)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۰۸:۲۷:۵۴
پاداش صرفه جوئی مردم چیست وقتی مردم صرفه جوئی می کنند درآمد هدفمند کردن یارانه ها کم می شود پس یارانه نقدی کمتری به مردم تعلق می گیرد پس بهتر است پاداش مردم بر اساس کل درآمدهای نفتی (داخلی و خارجی ) باشدمثلا 30 درصد کل درآمدهای نفت به طور نقدی به مردم پرداخت شود (243725)
 
ابراهيم ج
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۰۸:۵۳:۵۷
پيشنهاد عالي بوده ولي متاسفانه توجه به آن نشده است.از نويسنده سوال دارم که آيا مجلس سازوکار نظارتي بر مصارف دولت دارد.اگر تورم ايجاد شود و هزينه هاي دولتي کنترل نشود نارضايتي شديدي در مردم ايجاد خواهد کرد. (243734)
 
علي طغياني
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۰۹:۳۴:۱۷
بسم الله الرحمن الرحيم
مسالةٌ
لطفا آقايان ساكن پايتخت و تصميم گير براي پاي تخت بفرماييد قيمت يكسان آب در تمام بلاد انصاف است.؟ آب پايتخت با آب آبادان يك كيفيت دارد؟ مطمئنا در بلاد كبيره اي چون تهران، مردم و اكابر آنها نه تنها براي خوردن كه براي شستن كف حياط منزل هم از آب شرب مردم جنوب استفاده نمي كنند. انصاف اين است كه اكنون كه دردنيا عدالت اينگونه تصويب مي شود لااقل مرده هاي شما را در جنوب غسل دهند و در خاك خوزستان دفن كنند تا ضمن مشاركت در برخورداي از بركات نفت بعد از وفات، به يك ميزان از عدالت در آب و هوا و خاك برخوردار شويم.در زمان حيات كه از چنين فيضي بهره مند نيستيم .
مسالة : يكسان سازي نرخ ماليات براي سرزميني كه دين خود را به انقلاب ادا نموده است بسيار كار جالبي است. ظاهرا همان بحث از مرگ بترسان تا به تب راضي بشود است. گويا دعوت اكابر قوم براي نوشيدن آب اهدايي توسط نمايندگان خوزستان باعث شده به شان برخي اهانت شود . البته كسر نمودن ماليات 6ماه بصورت يكجا براي تاثير گذاشتن بيشتر اراده تصميم گيران بر شهروندان درجه دو(مستضعفان قديم) مفيد تر مي باشد (243745)
 
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۱۰:۱۱:۱۴
در مورد بند 3میخواستم مطلبی را به عنوان یک فرد عادی جامعه متذکر شوم در محله های ما هر چند وقت یکبار بدون هیچ دلیلی 50 تومان قیمت نان را افزایش میدهند بدون هیچ افزایش کیفیتی در مقابل با قیمتهای بسیار بالا آرد یارانه ای را آزاد میفروشند درست است که به ما فشار می آید اما بنده به عنوان یک فرد جامعه موافق هدفمند کردن یارانه ها در زمینه نان به خصوص هستم باید نانواها بفهمند که مملکت هم قانون دارد (243764)
 
مرتضي
۱۳۸۸-۰۷-۲۹ ۱۴:۴۹:۴۸
به تعويق انداختن اجراي بخشي از لايحه مشكلي را حل نمي كند . معمولا در كشور ما بعد رواني افزايش قيمتها بيش از بعد اقتصادي آن ايجاد تورم مي كند.بهمين دليل بهتر است اين افزايش قيمتها با نرخ كم باشد ولي دايره شمول آن تمامي كالاهاي يارانه دار باشد تا حداقل مردم بدانند چه كالاهايي هر سال گران وگرانتر خواهند شد نه اينكه هر سال علاوه بر كالاهاي قبلي منتظر افزايش قيمت كالاهاي ديگري نيز باشند. (243444)
 
م - ش
۱۳۸۸-۰۷-۳۰ ۰۴:۱۳:۱۷
چرا از این گرانی های شدید تحمیلی در پیش روی دولت نیز 20% درامد در نظر گرفته است؟
و چرا از این درامدهای مطرح در جهت رفاه اجتماعی وغیر نقدی برنامه وجود ندارد و مطمینا دولت نمی تواند با گرانی های حاصله مبارزه نموده و در اخر مثالی کاملا ملموس : تا کنون که ارد نانوایها با سوبسید و بسیار ارزان در اختیار انها قرار داده میشود دولت هیچگونه توانی در نظارت ( چه کیفی چه کمی) نداشته است چه برسد به ازاد سازی و چه خواهد شد؟ و واقعا چه پیش خواهد امد؟ (243889)
 
حسين قاسم نژاد
۱۳۸۸-۰۷-۳۰ ۰۹:۳۹:۰۲
اصولن كار اين دولت پيش روي كور كورانه و عقب نشيني عزتمندانه است.
من نمي دانم چرا هميشه طرحها نا پخته و ناكارآمد به مجلس مي رود و وقتي كه كمسيونها نظرها را ارائه مي دهند. مي گويند شما اعتماد كنيد . به چه اعتماد كنند.
آقاي احمدي نژاد 4 سال اعتماد كردندو 4 سال دروغ شنيدند . اين همه ريا و اين همه تظاهر. يكي بياد واقعن كار اصولي بكنه. مجلسي كه نتونه مدرس وار باشه همون بهتر كه نباشه وئرش تخته بشه/ شبيه آمدن رضا خان به مجلس و آوردن قزاق پشت در مجلس كه راي مي ديد يا به توب ببندم .
اين چه كاري است . حق ندارد هيچ شخصي در اين مملكت از رئيس جمهور گرفته تا روساي نهادهاي ديگر نسبت به اراده ملت كه نمايندگانش در ان قرار دارندو به فرموده امام عليه الرحمه نصب العين و راس امور است طفره برود و يا جواب ندهد و يا نامه گلايه آميز بدهد .
كار به جايي رسيده كه ديگر وزير ناز مي كند . و نمي آيد و معاون پارلماني وقت و معاون اول كنوني براي رضايت آقايان براي مدرك كردان رشوه مي پردازد .
خواهشن اگر كسي گفت شما با اين همه تحصيلكرده جرا به اينجا رسيديد جواب ندهيد .چرا به جوانهاي ما اعم از زن و مرد و دختر وپسر كه دكتراي تخصصي دارند و فوئق ليسانس هستن بيكار ند و آقايان كه به زور با وجب بايد مدارك شان را بهم رساند پستهاي آنچناني ؟!
خدايا به ما صبر بده . (243910)
 
ممدشا
۱۳۸۸-۰۷-۳۰ ۱۱:۴۴:۰۹
اینکار باید ازمایشی انچام بگیره تا عیبهاش مشخص شود مثلا من الان ماشین ندارم ولی سند دوتا ماشین بنام من هست قولنامه ای فروختم خوب الان از نظر دولت دوتا ماشین دارم؟ (243939)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.