نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 255218
ظریف در صحن علنی مجلس:جناحی شدن سیاست خارجی نقطه بی‌بازگشت شکست آن است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۳
وزیر خارجه با بیان اینکه دولت و تیم مذاکره‌کننده هیچ هدف سیاسی را دنبال نکرده و نخواهد کرد، گفت: امروز سیاست‌های نتانیاهو بی‌رمق و مجالسش از شنونده تهی شده است.

به گزارش تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان سوال ملی جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و سوال مشترک ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان مورد بررسی قرار دادند.

این نمایندگان از ظریف پرسیده بودند که دلیل نادیده گرفتن مصادیق حقوق هسته‌ای ملت ایران در موافقتنامه ژنو چیست؟

همچنین این نمایندگان در سوال خود مطرح کرده بودند که آیا وقت آن نرسیده با پشتوانه این ملت انقلابی و شهدای این مرز و بوم در مقابل اهانت‌های مقامات آمریکا و رفتارهای غیردیپلماتیک مقامات متکبر غربی عکس‌العمل انقلابی در وزن وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نشان دهیم و از خوشبینی خود به این مقامات فریبکار و غیرقابل اعتماد فردی و آمریکایی بکاهید.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در صحن علنی پارلمان طی سخنانی در پاسخ به این مسائل گفت: امروز قدرت ایران از عوامل متعدد طبیعی، انسانی، اعتقادی، دفاعی و سیاسی نشأت می‌گیرد که برجسته‌ترین آن فرهنگ استقلال‌طلبی، عزت‌مداری، اعتماد به نفس و مقاومت مردم دلاور ایران است که همانا گفتمان اصیل انقلاب اسلامی، یادگار امام راحل و تاکید مکرر مقام معظم رهبری است.

وی ادامه داد: قدرتی که تمام ابزارها و حربه‌ها علیه این ملت دلاور را ناکارآمد ساخته است. در شرایط انتقادی کنونی که منابع قدرت و نفوذ چند بعدی و متکثر شده است، برخورداری از این منبع عظیم توان حضور و نقش‌آفرینی موثر و جدی در صحنه منطقه‌ای و جهانی را به جمهوری اسلامی ایران بخشیده است و عجیب نیست که بدخواهان ایران و اسلام و انقلاب با هراس از این توانمندی برای اعمال این قدرت و نفوذ ایران مانع‌تراشی کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان آخرین ترفندی که برای این منظور برنامه‌ریزی و برای مدت نسبتا طولانی اجرا کردند را تهدیدانگاری و تهدیدنمایی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران برشمرد و گفت: این کار با دو هدف عمده طراحی شده بود؛ نخست ترسیم چهره‌ای ناامن و خطرناک از ایران که صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را به خطر می‌اندازد و دوم تضعیف توان اقتصادی، دفاعی و صنعتی کشور و تحمیل فشار بر مردم ایران از طریق تحریم‌های دوجانبه و چندجانبه ظالمانه شورای امنیت است.

ظریف ادامه داد: مردم دلاور ایران با مشارکت گسترده و آگاهانه در انتخابات ریاست جمهوری و با پشتیبانی از رویکرد تدبیر و اعتدال زمینه ورود جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات هسته‌ای را فراهم کرده‌اند. این مذاکرات از یکسو چهره تعامل‌گرا، با ثبات و قدرتمند از ایران نشان داد و از سوی دیگر از گسترش تحریم‌ها جلوگیری کرد و در ساختمان تحریم‌ها خلل انداخت.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نقش مذاکرات هسته‌ای در جلوگیری از گسترش تحریم‌ها علیه ایران تاکید کرد: با این ابتکار سیاسی، آنها که در کوره ایران‌هراسی می‌دمیدند و با هدف مهار ایران، افراط‌گرایی و فرقه‌گرایی را تقویت می‌کردند، اکنون در دام چاله کوررنگی استراتژیک خود گرفتار شده‌اند. ایران امروز به اقرار دوست و دشمن، نه دشمن منطقه، بلکه موجب ثبات و امنیت منطقه است.

ظریف افزود: سیاست‌های بصیرت‌آمیز جمهوری اسلامی ایران تحت هدایت مقام معظم رهبری سبب شد که حتی دولتمردان آمریکایی به نقش مهم ایران در تحولات منطقه اذعان کنند. از این منظر سیاست خارجی توانسته است در پی توافق ژنو با فضاسازی‌های خصمانه و بهانه‌جویی‌های هر روزه علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی مقابله کند و سهم کوچکی در ارتقای امنیت و اقتدار کشور ایجاد کند و این جزیی از وظایف قانونی و ذاتی دستگاه دیپلماسی است.

جناحی شدن سیاست خارجی نقطه بی‌بازگشت شکست آن است
وی در این بخش از سخنان خود خطاب به نمایندگان مجلس تاکید کرد: من به شما اطمینان می‌دهم که دولت و تیم مذاکره‌کننده هیچ هدف سیاسی و جناحی را در مذاکرات هسته‌ای دنبال نکرده و نمی‌کند و بنده با بیش از ۳ دهه مطالعه و تجربه و تحلیل و تدریس سیاست خارجی، عمیقا اعتقاد دارم که جناحی شدن سیاست خارجی نقطه بی‌بازگشت شکست آن است و هزینه کردن از منافع ملی برای اهداف جناحی و سیاسی، گناهی نابخشودنی است و به همین دلیل بحث هسته‌ای بر مبنای فتوای درخشان مقام معظم رهبری طراحی شده و به عنوان یک امر ملی و فراجناحی پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه امروز رهبران غربی هم از برنامه صلح‌آمیز ما به عنوان برنامه غیرصلح آمیز حرف نمیزنند و نتانیاهو در این ادعا منزوی شده است، گفت: امروز سیاست‌های نتانیاهو بی‌رمق و مجالسش از شنونده تهی شده است و این نتیجه سیاست‌های خردمندانه ایران است.
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۱۳:۰۶:۲۰
ظریف جان؛
جملاتت را با طلا باید نوشت و عملکردت هم مورد تایید اکثریت می باشد.ولی سوال اینجاست که چرا برخی جوری برخورد می کنند که انگار ظریف یکی از کارگزاران رژیم پهلوی بوده و باید طردشود؟ در حالیکه تربیت یافته نظام و سرمایه و افتخار نظام در موضوع کادرسازی می باشی. (2590061) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۶ ۱۴:۱۳:۱۵
خدا نگهدار ای جور افراد باشد دوستان خودشان را تمام این ملت میدانند ولی نمی دانند ولی نمی دانند که مردم از این تیم مزاکره کننده چقدر راضی هستند .به خصوص شخس اقای ظریف . ما اگر به همین ابرقدرت کاری نگاه کنم می بینیم هر رییس جمهوری که امد وزیر خارج را عوض کرد انشالله که ایشان هم مانند همانگونه باشد (2590223) (alef-3)