نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280616
 
پیام سفر آمانو به تهران
بخش خارجی الف، 13 تیر 94
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۵۲
درحالي که ايران و کشورهای گروه ۱+۵ در آستانه اتمام مهلت زمانی و تصميم گيري براي رسيدن به توافق نهايي هستند، اواخر هفته گذشته همه نگاهها به نتيجه سفر آمانو به تهران دوخته شد. سفري که به باور برخی تحليلگران تاثیر مستقیمی بر ادامه رایزنی ها خواهد داشت و مي تواند گره گشاي مذاکرات باشد. ایران همیشه یکی از خطوط قرمز خود را مخالفت با پذيرش بازرسي‌ها از مراكز حساس و نظامي عنوان کرده بود.

به گزارش الف، يوکيا آمانو مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي، روز چهارشنبه براي انجام دو ديدار مهم وارد تهران شد .آمانو پيشتر در وين و در هتل کوبورگ محل مذاکرات ۱+۵ با جان کري نيز ديدار و گفت و گو کرد. آمانو پس از سفر به تهران ابتدا به ديدار علي شمخاني دبير شوراي عالي امنيت ملي کشورمان رفت و سپس بعد از ظهر پنجشنبه هم ديداري با حسن روحاني داشت.

سفر غیرمترقبه یوکیا آمانو مدیرکل آژانس انرژی هسته ای به تهران همزمان با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته ای ایران در وین و همچنین مذاکرات فشرده هسته ای ایران و ۱+۵ ابهامات زیادی را بوجود آورده که هدف از این دیدار چه بوده است؟

اگر قرار بود که آقای آمانو در مورد مسایل فنی هسته ای با ایرانی ها گفتگو کند که باید با آقای صالحی که در وین است صحبت می کرد نه با دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس جمهور که مقامات عالی رتبه سیاسی و امنیتی ایران به حساب می آیند. به این دلیل می توان گفت سفر وی به تهران صرفا سیاسی و جهت تعهدات اجرایی سیاسی و امنیتی به مسئولین ایرانی برای رعایت خطوط قرمز ایران می باشد.

آمانو در بازگشت از ایران گفت که طرفین در رابطه با برخی مسائل به درک متقابل بهتری رسیده‌اند، اما همچنان باید کار بیشتری انجام بگیرد. آمانو به خبرنگاران گفت«در صورت همکاری ایران فکر می‌کنم بتوانیم گزارش ارزیابی‌مان از مسائل مربوط به ابعاد نظامی احتمالی [در برنامه اتمی جمهوری اسلامی] را تا پایان سال ارائه کنیم.»

می توان گفت یکی از کلیدی ترین موضوعات توافق ایران با ۱+۵ که کمتر در رسانه ها به آن پرداخته می شود، بحث راستی آزمایی عملکرد ایران و بازرسی از تاسیسات هسته ای می باشد. طبق مقررات بین المللی آژانس انرژی هسته ای باید داوری باشد که همه بتوانند به آن استناد نمایند، اما سوابق بد آژانس از یک سو و دیگر تشکیلات وابسته به سازمان ملل در این موارد از سوی دیگر همگی منجر به سلب اطمینان از این تشکیلات به عنوان یک داور بی طرف گشته است.

گفتنی است آژانس بین المللی انرژی اتمی سالهاست وسیعترین بازرسی های تاریخ خود را علیه جمهوری اسلامی ایران انجام داده و تا به حال حتی یک دلیل مبنی بر نظامی بودن این برنامه پیدا نکرده، اما همیشه در پایان گزارش های خود از تایید صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران خودداری می نماید.این در حالی است که آژانس باید با مختومه سازي ادعاهاي واهي در موضوع مسائل گذشته و اذعان به ماهيت كاملا صلح آميز فعاليت هسته‌اي ايران حسن نيت خود را برای طی ادامه مسیر نشان دهد.

جمهوری اسلامی ایران همیشه بر تسلیم ناپذیری در برابر فشارها و در عین حال لزوم تصمیم گیری شجاعانه و آمادگی برای دستیابی به توافق متوازن تاکید داشته است اما لجاجت طرف مقابل برای ادامه مسیر فشار و حفظ تحریم ها به زعم خود برای بازداشتن ایران از استفاده صلح آمیز انرژی هسته ای بوده است.

گزارش جديد مدیر کل آژانس نيز اگر بر پايبندي ايران به توافق ژنو تاكيد دارد نه به خاطر سفر وی و يا مذاكرات ايران و ۱+۵ بلكه برگرفته از سیاست همیشگی ایران که مبتنی بر صداقت است می باشد كه همواره در روابط با آژانس و روند مذاكرات با ۱+۵ پايبند به تعهدات خود و البته مصمم به احقاق حقوق خود بوده و خواهد بود.
 
ایران بهار
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۱:۴۸:۲۱
فکر میکنم اگر ده درصد امتیاز هایی را که الان داریم میریم،اگر پنج سال پیش داده بودیم کار به اینجا نمیرید،اما پرونده هسته ای نباید زمان آن مرد که اکنون رفته است حل میشد. امروز دولت در پرونده هسته ای همه کاره است اما آن روز هیچکاره بود... (3015732) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۲:۱۴:۳۳
همه چیو گفتی به جز پیام یوکی (3015752) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۰۵:۴۶:۲۶
آزانس عامل آمریکاست نه یک نهاد واقعی بین المللی (3015847) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.