توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 400711
بی بی سی:ایرانی‌ها ذوق‌زده نشوند/ هنوز معاملات دلاری «هفت خان رستم» است!
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۱۵
«اکنون با بیانیه جدید خزانه داری آمریکا ایران تنها می تواند معاملات دلاری کوچک را انجام دهد و همچنان مشکلات ایران در راه استفاده از دلار پابرجاست.»
 
به گزارش جام نیـوز، دستور العمل تازه وزارت خزانه داری آمریکا در مورد تحریم های ایران، انعکاس رسانه ای گسترده ای در کشور داشته و از آن با عنوان "کوتاه آمدن آمریکا" و "لغو تحریم دلار" یاد شده است.
 
 وزارت خزانه‌داری آمریکا روز گذشته رهنمودهای جدیدی را منتشر کرد که به گفته کارشناسان به تجار اجازه می‌دهد معاملات دلاری خود با ایران را از طریق موسسات بانکداری برون‌‌مرزی تا زمانیکه وارد سیستم مالی آمریکا نشده است، انجام دهند.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP) با انتشار گزارشی در این رابطه نوشت: «وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد دستورالعمل جدیدی برای نهادهای اقتصادی و تجاری منتشر شده است که به بانک‌های خارجی اجازه می‌دهد برای تبادلات ارزی با ایران از دلار استفاده کنند. البته این امر تا زمانی قانونی خواهد بود که تبادل صورت گرفته از طریق سامانه مالی آمریکا انجام نشود.»
 

این موضوع موجی از انتقادات را متوجه دولت آمریکا کرد و وزارت خزانه داری آمریکا بعد از انتشار این دستورالعملها، مجبور شد یک اطلاعیه دیگر برای شفاف سازی منتشر کند. این وزارتخانه روایت کارشناسان درباره تسهیل تحریمهای بیشتر در ارتباط با ایران را نادرست خوانده است.
 
پس از آن وزارت خزانه داری آمریکا طی بیانیه‌ای اعلام کرد که دستور العمل تازه این وزارت خانه درباره ایران به معنای تسهیل تحریمهای باقیمانده نیست. وزارت خزانه داری آمریکا تاکید کرد که به روز کردن قوانین و مقررات فقط برای شفاف سازی بایدها و نبایدهایی است که براساس توافق هسته‌ای سال گذشته توافق شده است و نه چیز دیگر.
 
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه خود همچنین گفته است؛ به روز کردن دستورالعملها که روز جمعه منتشر شد با هدف شفاف سازی تعلیق تحریمها تحت توافق هسته‌ای و همچنین مشخص کردن تحریمهایی بود که همچنان سرجایشان باقی مانده‌اند و دلالت بر تسهیل تحریمهای اضافی ندارد.
 
شبکه بی بی سی (BBC) نیز ضمن انتشار گزارشی در این رابطه عنوان کرد که هنوز تجارت با ایران مانند عبور از هفت خان رستم است و حتی با اصلاح دستورالعمل ها از سوی وزارت خزانه داری آمریکا هنوز تنها بانک های کوچک می توانند فکر تعامل با ایران را به سرشان راه دهند.
 
در این گزارش آمده است: «وزارت دارایی آمریکا در راستای روشن کردن معامله با ایران و رفع شبهات و نگرانی های بانک ها و موسسات بین المللی، 45 صفحه توضیح منتشر کرده اما گره کار در جزئیات است. این مطلب که قرار است موضع دولت آمریکا را برای بانک ها و موسسات مالی روشن کند پر است از اما و اگرها و بشرط‌ها و بشروط‌ها. بخشی که نظر خیلی ها را جلب کرده جواب به این سوال است که آیا موسسات مالی غیر آمریکایی می توانند معاملات دلاری برای ایران انجام دهند یا نه؟
 
وزارت دارایی آمریکا می گوید یک موسسه مالی غیر آمریکایی به شرطی می تواند معاملات دلاری برای ایران انجام دهد که 1. این معامله و یا حساب های مربوط به آن هیچ نقش مستقیم یا غیر مستقیمی با نظام مالی آمریکا و یا هیچ شهروند آمریکایی نداشته باشد. این درحالیست که بسیاری از بانک ها مجبورند از سیستم مالی آمریکا استفاده کنند به علاوه، بسیاری از سیستم‌های مالی اروپا هم مدیران یا سهام داران آمریکایی دارند. 2. این فرد و یا نهاد نباید مشمول تحریم های آمریکا باشند. در یک کلام؛ هفت خان رستم.
 
هرچند دولت آمریکا در این 45 صفحه تلاش کرده به شبهات درباره لغو تحریم ها پاسخ دهد اما واقعیت این است که همچنان پیچیدگی های زیادی وجود دارند که کار با ایران را برای بانک های بین المللی با ریسک بالا همراه کرده است. باید دید روشنگری خزانه داری آمریکا راه را برای کارکردن بانک های بزرگ با ایران باز می کنند یا نه؟»
 
یکی از کارشناسان مسایل حقوق بانکی و مالی در مصاحبه با این رسانه انگلیسی عنوان می کند: «اکنون با بیانیه جدید خزانه داری آمریکا ایران تنها می تواند معاملات دلاری کوچک را انجام دهد؛ امّا نکته مهم اینجاست که معاملات بزرگ دلاری از راه نیویورک انجام می شود پس همچنان مشکلات ایران در راه استفاده از دلار پابرجاست. این مشکل برای همکاری بین مؤسسات مالی دنیا با ایران همچنان برقرار است.»
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۱۹:۰۲
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۷ ۱۱:۴۲
 
۱۳۹۵/۰۴/۰۶ ۱۹:۲۲
 
۱۳۹۵/۰۳/۱۸ ۱۳:۱۳
 
۱۳۹۵/۰۳/۱۷ ۰۶:۰۰
 
۱۳۹۵/۰۲/۰۹ ۰۹:۱۳
 
۱۳۹۴/۱۰/۲۷ ۱۸:۵۲
 
۱۳۹۴/۱۰/۱۰ ۱۲:۴۵
 
۱۳۹۴/۱۰/۱۰ ۰۷:۲۰
 
۱۳۹۴/۰۸/۱۲ ۰۷:۴۰
 
 
کلمات کلیدی : دلار، وزارت خزانه داری، تحریم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.