نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 420115
تشکیل فرماندهی واحد برای تصمیم گیری نسبت به سرنوشت برجام/دولت از این بدعهدی آمریکایی ها عبرت بگیرد
احمد توکلی، 13 آذر 95
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۵۸
احمد توکلی در کانال تلگرامی خود یادداشتی را در مورد تصویب تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران منتشر کرده‌ است.


بسم الله الرحمن الرحیم

با تمدید تحریم های ایران برای ده سال دیگر در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا علی القاعده دیگر حتی برای خوش بین ترین افراد کشور باید حقایق زیر قابل قبول شده باشد؛

دشمنی هیات حاکمه آمریکا با ملت ایران، عمیق، جدی و ریشه ای است و جز به تسلیم محض ایران در برابر آمریکا راضی نمی شوند: «یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمیشوند مگر تسلیم آئین و روش آنان شوی» (بقره - 120)

در این دشمنی فرقی بین جمهوری خواهان و دموکرات ها وجود ندارند. نامزدهای این دو حزب که در دوران انتخابات اخیر همچون گرگان وحشی به جان یکدیگر افتاده بودند، در این موضوع گویی همه اعضای یک فرقه متعصب متصلب هستند. « کافران پشتیبان و یاور یکدیگرند. اگر شما به مبارزه با آنان اقدام نکنید، زمین دچار فتنه و فساد بزرگی خوهد شد.(انفال - 73)

آنها بر هیچ عهد و پیمانی با شما پایدار نیستند. از ابتدای امضاء برجام مکررا از تعهدات خود کم و زیاد فاصله گرفتند، هر بار دولت با تسامح چشم فروبست. حالا آمریکایی ها آن قدر وقیحانه رفتار کردند، که دیگر سهل گیرترین مسئولان نیز نمیتواند چشم پوشی کند. البته عده ای از سیاستمداران، که نخستین شان رهبری بود، به استناد آموزه های قرآنی و تجربه های تاریخی اصرار داشتند گول لبخندها را نخورید، آن ها به عهدشان وفادار نیستند. «چگونه چنين نباشد، و حال آنكه اگر اينان بر شما تسلط يابند نه پيوندی را در حق شما رعايت مىی كنند و نه پيمانى را، اينان شما را با زبان خود خشنود می كنند، حال آنكه دلهايشان از آن ابا دارد و بيشترشان نافرمانند(توبه - 8).

برای حداقل کردن زیان های این عهدشکنی رذیلانه و حداکثر سازی منافع آن، باید فرماندهی واحد صحنه را آرایش دهد و جریان را هدایت نماید. این امر ، امر جامعی است که به همه ملت مربوط است و با امنیت در تمام حوزه ها مرتبط است. از نظر قرآن، قانون و  تجربه شلیسته ترین فرد، رهبر است که باید در این باره تصمیم بگیرد.

قرآن: «به راستی مؤمنان كسانى هستند كه به خداوند و پيامبر او ايمان دارند و چون با او در کاری جامع همداستان شدند در پی کار دیگری نمى‏روند مگر آنكه از او اجازه بگيرند»(نور - 62)

« و چون به ايشان خبرى از مسائل مربوط به امنیت یا ناامنی است برسد، آن را فاش مىی سازند، حال آنكه اگر آن را به پيامبر و اولوالامر عرضه می ‏داشتند، آنگاه اهل استنباط ايشان، به [مصلحت‏] آن پى می ‏بردند»(نساء-83)

 قانون : اصل‏ 176 مقرر می کند: «به‏ منظور تأمین‏ منافع ملی‏ و پاسداری‏ از انقلاب‏

اسلامی‏ و تمامیت‏ ارضی‏ و حاکمیت‏ ملی‏ "شورای‏ عالی‏ امنیت‏ ملی‏" به‏ ریاست‏ رئیس‏ جمهور، با وظایف‏ زیر تشکیل‏ می‏ گردد.

‎‎‎‎‎‎1 -تعیین‏ سیاستهای‏ دفاعی‏ - امنیتی‏ کشور در محدوده‏ سیاستهای‏ کلی‏ تعیین‏ شده‏ از طرف‏ مقام‏ رهبری‏.

‎‎‎‎‎‎2 - هماهنگ‏ نمودن‏ فعالیت‏ های‏ سیاسی‏، اطلاعاتی‏، اجتماعی‏، فرهنگی‏ و اقتصادی‏ در ارتباط با تدابیر کلی‏ دفاعی‏ - امنیتی‏. . . » البته در انتهای اصل آمده است « مصوبات‏ شورای‏ عالی‏ امنیت‏ ملی‏ پس‏ از تأیید مقام‏ رهبری‏ قابل‏ اجراست‏.»

‎‎‎‎‎‎بند 5 اصل 110نیز « اعلام‏ جنگ‏ و صلح‏ و بسیج‏ نیروها» را از اختیارات رهبری میشمارد.

 تجربه : در این ماجرا واقع بین ترین سیاستمداری که تمام پیش بینی هایش درست از آب درآمده است، کی بود؟ جواب روشن است : رهبری. بقیه بیشتر انتظاراتشان محقق نشده است. سیاستمداران دولت، به ویژه باید از این سه ساله بیشتر عبرت بگیرند.

از همه ایران یک صدا باید برخیزد. همجنان که از دشمنان یک صدا شنیده می شود. این به معنای بستن در انتقاد یا تعطیلی جدیت در میادین دیگر؛ مانند میدان مبارزه برای شفافیت و مبارزه با فساد یا دفاع از حقوق شهروندی نیست . ولی با یک قید و آن هم مراقبت از همراه نشدن با امواجی است که دشمنان می سازند. یک مثال موضوع را روشن می کند. در جریان حسابهای قوه قضائیه حرف منطقی در نقد بسیار است و هنوز مسئله مبهمات زیادی دارد یا در موضوع حرام خواری و امتیازطلبی برخی مدیران سه قوه، یا دعوت از توتال منافع ملی با خطری که برای ایران دارد. ولی کار در همه این عرصه ها باید با استدلال و روشن همراه با آرامش انجام شود و به لشکرکشی نیروها نینجامد.

در آستانه 16 آذر روز شهادت دانشجویان وطن خواه در مقابله با سلطه طلبی آمریکا هستیم. از این فرصت استفاده می کنم و از برگزارکنندگان جلسه دانشجویی مبارزه با مفاسد اقتصادی در دانشگاه امیرکبیر درخواست می کنم این جلسه را به وقت دیگری موکول کنند زیرا با توجه به سوابق برخی حوادث حول وحوش واقع شده و موضوع از همین الان نوعی قشون کشی در قبال قوه قضائیه تبلیغ خواهد شد. این نه به مصلحت مبارزه با فساد و اقدامات غیرقانونی است و نه همسو با اقتضائات امروز که دشمنی قدار در برابر ما صف بندی کرده است.

به جای آن از سیاستمداران با سوابق ضد سلطه آمریکا دعوت به عمل آید. اگر این پیشنهاد پذیرفته نباشد. بنده از شرکت معذورم. دیده بان شفافیت و عدالت به درستی با این مشارکت مخالف است چون بیم پیدا شدن تلقی استفاده ابزاری از پرچم مبارزه با فساد و دفاع از حقوق شهروندی می رود.
 
کلمات کلیدی : سنا+کنگره+تمدید تحریم های ایران+لغو برجام+تمدید ده ساله+نقض برجام+تمدید داماتو
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۷:۰۳:۲۹
آمریکا هرگز از برجام خارج نخواهد شد، ولی‌ با علم به اینکه ایران نیز هرگز از برجام خارج نخواهد شد، با تمام قوا به تحریم ها و فشار و محدودیت از نوع جنگ سردی ادامه خواهد داد که این می تواند برای ایران هزینه بسیار سنگین و غیر قابل تحملی ایجاد کند. (4048193) (alef-2)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۲:۲۹:۱۰
نقض برجام عین خارج شدن امریکا از برجام است. صلابت رهبری و غیرت مردم هم اجازه نخواهند داد که دولت در برابر نقض برجام ساکت بماند و و ماله کشی و ماست مالی کند، رهبری از اول میدانست که امریکا پایبند به تعهداتش نیست و برجام را نقض می کند، اما روحانی و ظریف این واقعیت را درک نمی کردند، و متاسفانه حالا هم نمی خواهند درک کنند چون بر خلاف وعده ها و شعارهای آنهاست، و جناب آقای توکلی بر نکات خوبی تاکید کردند که می تواند جلو خسارات بیشتر برجام را بگیرد. البته شرط لازم آن این است که روحانی و ظریف بر راه اشتباه رفته خود اصرار نکنند و صادقانه گوش به فرمان رهبری و پاسخگوی مطالبه مردم باشند. (4048665) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۳:۴۰:۴۷
عجب مگر مذاکرات را روحانی شروع کرد ؟ انگار فراموش کرده اید که مذاکرات از زمان دولت احمدی نژاد شروع شد ؟! (4048765) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۳:۵۹:۳۹
ببینید ما راه حل دیگری نداشتیم باید منصف بود بنده سوالم از برادر توکلی اینه که اگر برجام نبود چه کاری باید می کردیم؟ مذاکره سفت و سخت و امتیاز ندادن و..رو که 6 سال ادامه داده بودیم و نتیجه ای در بر نداشت از دوستان میخام بفرمایند پیشنهاد و طرح شما دوستان چه بود؟ برجام انتخاب نبود و یک الزام بود طبیعی است که اگر راه حل دیگری داشتیم سمت اون میرفتیم نفت در حال صفر شدن بود و شرایط به نفع ما نبود به نظر من اگر با این دید که اگر برجام نبود چه پیشنهاد و راه دیگری داشتیم و ضمنا امروز بی برجام کجا بودیم اگر به قضیه نگاه کنیم مساله فرق میکنه ضمن اینکه هسته ای 14 هزار نفر اشتغال زایی ایجاد کرده بود که برای ما نمیتونست جایگزین درامد نفت یا دلار 10 هزار تومنی و قحطی و تعطیلی شرکتها و...بشه جهت یاداوری به دوستان بزرگوار عرض می کنم ریال به یک سوم ارزشش رسیده بود برخی داروها گیر نمیومد صادرات نفت به 900 هزار بشکه رسیده بود و با طرح سنا که اماده تصویب بود اماده بود صفر بشه برای بنده واقعا خجیبه که چرا دوستان از این دید بهش نگاه نمیکنن؟ ما رشد اقتصادی -6.8 رو در سال 90 داشتیم که 3 ساتل پش سر هم منفی شده بود و اقتصاد ما در خطر بود واقغا برای من عجیبه که دوستان میفرمایند برجام نباید میبود و یا اینکه باید مذاکره میکردیم و امتیاز نمیدادیم خب این کار رو که 6 سال کردیم دائما هم قطعنامه صادر میشد ذیل بند7 منشور رفته بودیم بنده به دوستانی که مقاله مینیسند پیشنهاد می کنم و تقاضا دارم برای بحث و تحلیل منطقی از این دید هم به قضیه نگاه کنند تحلیل باید درست باشه تا تصمیم درست گرفته بشه نفت ما اگر حذف بشه بقیه کشورها اونو پر میکنن و قیمت نفت تکون نمیخوره همین الان کلی مازاد عرضه داریم خود امریکا نفت شیل رو داره و ...در این مورد هم نظر من اینه که تمدید داماتو نقض برجام نیست چون طبق برجام قرار بود تحریمهای ثانویه برداشته بشه طبق این استدلال دوستان همه تحریمها باید برداشته بشه و نباید تمدید بشه که چنین چیزی در برجام نبوده و نیست به عبارت دیگه اگر بخاییم بگوییم تمدید دیگر تحریمها هم نقض برجامه خب این به این مفهمومه که باید همه تحریمها برداشته بشه که برجام در این مورد نبوده و به صراحت گفته شده بود تحریم جدیدی نباید ایجاد بشه نه اینکه تحریمهای غیر هسته ای قبل هم تمدید نشه. طبق این استدلال تحریمهای غیر هسته ای باید برداشته بشه(با تمدید نشدنشون) که این تحلیل و نظر درست نیست چون ما خودمون هم گفتیم روی قضیه های موشکی و..اصلا بحص و مذاکره نمیکنیم.
ادعایی که ما داریم رفع همه تحریمها است(با تمدید نشدنشون) که این در برجام نیست. (4048788) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۷:۰۹:۰۵
حتی اتش زدن برجام هم نقض برجام نیست گرمشه حالیش نیست ! اصلا مگر اتش زدن چند تیکه کاغذ مهمه ! (4048197) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۷:۱۰:۱۱
دکتر توکلی نه تنها دولت عبرت نمی گیرد بلکه در سخنرانی روز دانشجو در دانشگاه تهران با درست کردن حاشیه جدید همه را سرگرم می کند. (4048198) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۲:۰۷:۲۳
این رفتار دولت قابل پیش بینی است. متاسفانه (4048634) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۷:۱۱:۵۳
اقای روحانی دوتا حرف رو زیاد می زد یکی دولت قبل که احمدی نژاد قرار شد نیاد و حرف دیگه هم این بود بعد از سلام و احوالپرسی و اما برجام... (4048201) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۲:۰۸:۰۰
این بود فتح الفتوح دولت !؟! (4048635) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۷:۱۳:۲۸
اینجوری اگه اشتباهی هم بشه امیدمون به دولت بعدی اونوقت چی؟ (4048203) (alef-2)
 
France
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۷:۱۵:۳۰
کو گوش شنوا جناب توکلی! باید یه چیز را قبول کرد : موجودیت این دولت به برجام گره خورده. اگر برجام را از دولت بگیرن هیچ کار دیگری نکرده. یادم رفت یه کار دیگر هم کرده : ایجاد شغل برای شرکتهای خارجی و ورشکستگی شرکتهای داخلی! (4048206) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۷:۲۱:۴۷
به نظر من دولت هيچ برنامه اَي نداره (4048218) (alef-2)
 
سین
Sweden
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۷:۴۰:۰۰
برادر توکلی،
اگر از ابتدا مسئولان برجام از رهبری و نظرات بحق شان پشتیبانی می کردند، عاقبت مذاکرات اینگونه نمی شد. حالا هم که پیشنهاد ستاد فرماندهی واحد می دهید اگر قرار باشد همان آدم ها بیایند و در ستاد بشینند و خودرای باشند و راه خودشان را بروند، اتفاق خاصی نخواهد افتاد! (4048239) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۰۰:۴۹
چیزی و تحریمی نسبت دیروز تغییر نکرده است و آنها فقط تحریمهای غیرهسته ای که هم اینک هم معلق هستند را تمدید کردند (آنهم در حوزه سرمایه گذاری در نفت).
ضمنا ایران هم کار زیادی جز شکایت به کمیته داوری برجام نمیتواند انجام دهد. (4048266) (alef-2)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۴ ۰۷:۴۵:۳۱
خود ظریف و صالحی گفتند تحریم isa نقض برجام بعد شما میگی نیست
دمت گرم چه دفاعی می کنه این بازیکن از آمریکا ماشاالله (4049026) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۱۲:۰۳
شما که انتظار خیزش عمومی بر ضد بد عهدی امریکا را دارید چگونه پر مورد بد عهدی مسئولان در رسیدگی به اختلاسها٬حقوقهای نجومی٬ دزدیهای بیت المال ٬رانت خواریها پارتی بازیها و بیکاری جوانان و وضعیت بد معیشت مردم ٬دعوت به خیزش عمومی نمی کنید مردم چگونه باید بفهمند اگر به قول شما خیزش یا تلاش فزاینده ای در قبال یک دشمن خارجی انجام دهند منفعتش به جیب دشمنان داخلی دایم التزاید نمیرود؟ (4048283) (alef-2)
 
امير
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۱۲:۴۰
هيچگاه دولت توافقش را نقد نميكند (4048286) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۲۷:۵۵
جنگ امروز جنگ علم است و زمانی ما بر کافران پیروزیم که از نظر عملی از انها پیش باشیم ولی الان بازنده بزرگیم وچون فقط شعار میدیم (4048320) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۳۰:۳۳
اصلا برجام بد. شمایی که برجام رو قبول نداری به من بگید راه حل جایگزین چیه اگه برجام به سرنجام نمیرسید فروش نفت به صفر می رسید و ما هم به تولید اورانیوم غنی شده ادامه می دادیم تولید اورانیوم چه تاثیری در اقتصاد ما داشت. باید قبول کنیم در زمان تحریم حتی یک دلار رو نمی تونستیم جابجا کنیم هند بجای پول به ما چایی و برنج می داد چین بجای پول دسته بیل و ...
ما باید این واقعیت رو قبول کنیم که بعد از اینکه موضوع هسته ای به شورای امنیت رفت و کاغذ پاره صادر شد دیگر حق انتخابی نداشتیم برجام یک الزام بود نه انتخاب ما زمانی دست بالا رو داشتیم و می تونستیم امتیاز بیشتری بگیریم که نفت بود 120 دلار و پرونده به شورای امنیت نرفته بود که اون هم توسط دولت مهرورز با استدلال اینکه تحریم نفت ایران باعث میشه نفت به 200 دلار میرسه پس اونها تحریم نمی کنند به فنا رفت (4048330) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۰:۳۰:۴۷
شما می تونید چندتا از دست آوردهای برجام رو برای ما بگی؟ مثلا چی فرقی کرد؟ بتون ریختیم رو تکنولوژیمون، هسته ای رو تعطیل کردیم حالا ارزش پولمون 3 برابر شده ؟ یا پول نفت داره میاد داخل؟ فقط نگو که تو روز تعطیل 1000 الی سی باز کردیم. (4048490) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۲:۱۴:۱۲
قرار بود هم چرخ هسته ای بچرخد هم چرخ صنعت.

اون رو که بتن گرفتند.

این یکی چی شد؟ (4048643) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۲:۲۹:۱۶
اولین دستاوردش اینه که مجبور نیستیم نفت رو بدیم به امثال بابک زنجانی تا به اسم دور زدن تحریم کلش رو بخورن یه آبم بالاش.
دومش اینکه ارزش پول ما در عرض چند ماه یک سوم نمیشه.
سومش اینکه کاسبای تحریم رفتن مرخصی اجباری.
................. (4048666) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۳:۳۴:۴۷
مشکلات اقتصادی ما از داخله.... تحریم فقط یه شوک بود.
برداشتن تحریم ها به امید اقتصاد بهتر بدون اصلاح داخل یه توهمه....
این همه به برجام دل نبندین
دوست عزیز برجام راه آسونه نه راه درست برای حل مشکلات. (4048753) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۲:۵۷:۱۵
1- اثبات صلح آمیز بودن برنامه هسته ای
2- لغو تحریم های سازمان ملل
3- خارج شدن مسئله هسته ای از فصل هفتم منشور سازمان ملل (که می توانست مجوز حمله به ایران شود!)
4- خلاص شدن از یک بحران طولانی و بیفایده و پرخسارت.
5- از بین رفتن بهانه قانونی برای تعامل با خارج (4048689) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۳:۳۸:۴۷
هر وقت به کره شمالی حمله کردن به ایرانم حمله میکنن (4048762) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۱:۳۳:۰۴
نه اینکه الان دلار راحت جابجا می شود... (4048579) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۱:۳۵:۲۵
خدایی حرف حساب جواب نداره (4048588) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۳۸:۲۰
تنها راه حل اینه که آنقدر منافع اقتصادی آمریکا درگیر باشه تا نتونه کاری بکنه . یک مثال می زنم چین بیش از 1000 میلیارد دلار اوراق قرضه آمریکا را در دست دارد و عربستان 700 میلیارد دلار. خب طبیعی است که این 2 کشور خیلی میتوانند در آمریکا لابی کنند و اثر گذار باشند چون هروقت آمریکا بخواهد حرکتی علیه آنها انجام بده، فوری تهدید می کنند که ما الان اوراق قرضه را میفروشیم و آزاد می کنیم!!! اما ما متاسفانه نه لابی درست و حسابی در آمریکا داریم و نه از نظر اقتصادی قوی هستیم و نه تعیین کننده. ببینید در اوپک چون میزان تولید نفت ایران این چند سال با درایت و زحمات آقای زنگنه افزایش یافت قوی بودیم و حرفمان تاثیر گذار ، تازه گفتیم که ما شامل کاهش تولید نفت نمی شویم، اینها همه نشانه این است که ایران بایستی از نظر اقتصادی آنقدر قوی و تاثیر گذار بشود تا دیگران به راحتی نتوانند برای آن تصمیمات اینچنینی بگیرند. و البته خوب یا بد ، چه خوشمان بیاید چه نه، بایستی با همین آمریکای نامرد پیوندهای جدی اقتصادی برقرار کنیم و علم و دانش و فن آوری را منتقل کنیم ( مانند چین) تا ما نیز از نظر اقتصادی تاثیرگدار و توسعه یافته شویم. انشاء اله (4048348) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۴ ۰۰:۲۲:۰۶
پس باید منافع اقتصادی امریکارا باید درگیر کنیم فرمودین چقدر مورد نیازه؟ البته روابط و زور هم میخادکمی فکر خوبیه افرین (4048822) (alef-13)
 
معین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۴۷:۳۴
باسلام:جناب آقای توکلی آیا منظور شما قرار دادن گزینه جنگ بر روی میز است. (4048366) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۲:۱۵:۰۵
اگر دست از پا خطا کردند باید تاوانش را بدهند (4048646) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۵۷:۳۷
اقای توکلی بهتر است ستاد فرماندهی را برای بحران زیر ساخت های اموزش پرورش و اموزش عالی تشکیل بدهیم که به علت ضعیف بودن و ناکارامد بودن در اقتصاد و تولید اینقدر وابسته به امریکا و غیره نباشیم که قرار باشد هر از چند گاهی دچار اینچنین قراردادهای ترکمانچایی شویم. (4048384) (alef-2)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۵۹:۰۵
امیدوارم همگی عبرت بگیریم (4048387) (alef-2)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۹:۲۷:۵۲
عجب ..چرا کسی نیست در این کشور پاسخ دهد که نتیجه مثبت فعالیت هسته ای چه بود ؟ ایا تحریم های شورای امنیت ، تحریم های نفتی و ملیارد ها دلار ضرر به کشاورزی و صنعت و ورشکست شدن بازرگانان ما وووو هزاران و دیگر خود دلیل بزرگی برای مذاکره سیاسی و نتیجه رایزنی برجام نیست ؟حال فرض کنید برجام پاره شد و دوباره تحریم ها با مکانیسم اتوماتیک ماشه در سازمان ملل برگشت دوباره فروش نفت تعطیل شد،دوباره روند بازگشت هر چند کند سیستم بانکی و پولی متوقف شد،دوباره خط قرمز همکاری مالی و تجاری با ایران هر چند کند به تعطیلی منجر شد چه بدست میاوریم؟ (4048423) (alef-2)
 
سیدمحمد
۱۳۹۵-۰۹-۱۴ ۲۰:۲۲:۴۵
آقا یا خانم گرامی!
اول، قضیه فقط فعالیت هسته ای نیست. ما باید به تکنولوژی دست پیدا کنیم و یکی از تکنولوژی‌های مهم همین انرژی هسته‌ای است. با برجام راه دانش رو بر ما می‌بندند.
دوم اینکه قدرت باید درون‌زا باشه و نه صرفا با ارتباط با دیگران. اگر کسی از دورن قوی بود، با بیرون هم می‌تونه با اقتدار صحبت کنه. ولی وقتی در مذاکرات می‌پذیری ضعیف باشی، هیچ امیدی نیست که در مذاکرات غیرهسته‌ای بتونی اقتصادت رو پیشرفت بدی. (4050321) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۹:۳۲:۲۸
برجام توافقی بوده در ارتباط با رفع اختلافات بین ایران و 6 کشور و قدرت ممتاز جهانی ، حال یکی از این 6کشور بد عهدی نموده و ...، این به معنی بی اعتباری و نقض کامل برجام نیست که مخالفان دولت که فکر میکنند فقط خودشانند که همه مسائل را میدانند و سایرین باید مطیع و فرمانبردار آنها باشند. (4048426) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۱:۳۵:۰۶
کدخدا آمریکاست .اروپا هم بدون کدخدا آب نمی خورد. (4048585) (alef-13)
 
یک حقوقدان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۰:۰۳:۲۴
این تمدید اخیر چیز مهمی برای ایران نیست و بیشتر یک فرمالیته داخلی با ماهیت سیاسی هست چون این قانون یک سری اختیاراتی (و نه الزام) را به رییس جمهور آمریکا میدهد که از قبل هم آن اختیارات را دارد. آنچه برجام میگوید اینست که رییس جمهور آمریکا موظف است از این اختیارات خود برای اعمال تحریم هسته ای علیه ایران استفاده نکند که تا حالا نکرده است و تاکید دارند که با تمدید اخیر این اختیارات باز هم از آنها (در زمینه هسته ای) استفاده نخواهد کرد.

تاکید میکنم که نفس اعمال تحریم و استفاده از این اختیارات توسط رییس جمهور (در زمینه هسته ای) نقض برجام محسوب میشود و نه صرفا داشتن این اختیارات که قانون اخیر (و تمدید آن) ناظر به این موضوع است. (4048462) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۰:۰۴:۱۵
بیائیم با هم صادق باشیم
بجای فرا افکنی و بهانه جوئی ها و مچ گیری و طرح شعار به راهکاری بیاندیشیم که کشور را وارد دور دیگری از بحران تکنیم . مگر نگرانی امروز ما ناشی از آن نیست که امریکا یکی از طرف های برجام قصد بد عهدی کرده پس بپذیریم که برجام دست آوردی بوده که ما از نقض اش نگرانیم . تنها راهی که در مقابل داریم و مسئولیتش فقط برعهده دستگاه دیپلماسی ماست که تعامل بیش تر با سایر طرفهای بر جام و تحکیم روابط با ایشان است و عجب آنکه شما قرار داد با توتال را در این مقطع که شکافی است بر دیوار تحریم ها نا صواب میدانید .
یک لحظه تصور کنید که همین برجام اگر به نتیجه نرسیده بود ما کجا بودیم ؟
عجیب نیست که مخالفان امریکائی برجام میگویند که این توافق مانع از بزانو در آمدن ایران شد حال عده ای هم در ایران با برجام مخالفت کنند ؟ با هم صادق باشیم با خرد و عقلانیت نه شعار بمقابله با تهدیدات غیر قابل پیشبینی برویم . (4048463) (alef-2)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۰:۲۳:۴۲
برجام یک توافق چند جانبه میان کشورهای متعدد است و یک قانون سازمان ملل است. بر اساس آن تحریم رسمی سازمان ملل ملغی شده است.
اگر ایران بخواهد به کردار امریکا بکند، یعنی خودش با دست خودش ایران را در مقابل جامعه جهانی و سازمان ملل قرارا داده. امریکا داماتو را تمدید کرده ولی تحریم سازمان نمی تواند بکند.
دستاوردهای برجام بسیار بزرگتر از اینهاست.
البته تندروها داخلی و امریکایی منظر بهانه هستند دستاوردهای برجام را نابود کنند.
برجام تاکنون چند مورد دستاورد برای ملت ایران داشته:
1- اثبات صلح آمیز بودن برنامه هسته ای
2- لغو تحریم های سازمان ملل
3- خارج شدن مسئله هسته ای از فصل هفتم منشور سازمان ملل (که می توانست مجوز حمله به ایران شود!)
4- خلاص شدن از یک بحران طولانی و بیفایده و پرخسارت.
5- از بین رفتن بهانه قانونی برای تعامل با خارج

به همین دلایل فوق، ایران نباید برجام شکنی کند.

واکنش مناسب و هوشمندانه وبه دور احساسی می تواند انجام دهد. مانند دعوت از سایر کشورهای عضو برجام برای خنثی سازی اقدامات یک جانبه امریکا/ یکی همین کنار گذاشتن سیستم بانکی-ارزی دلار امریکا است. این فرصت خوبی است برای کشورها، این هژمونی امریکا در عرصه مالی جهان به چالش بکشند. ضربه ای از این نظر به امریکا می خورد حمله مستقیم به امریکا بیشتر اثر دارد و امریکا را به زانو می اورد. (4048480) (alef-2)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۱:۵۲:۰۵
آقای توکلی شما از قبل قول داده بودید که در این برنامه دانشگاه امیرکبیر شرکت کنید. حالا چه اتفاقاتی افتاده که شما از این تصمیم منصرف شده اید را خدا می داند ولی همین کار شما هم یه جورایی بدعهدی و پیمان شکنی هست. وقتی چنین رفتاری از جانب شما سر میزنه، خب ارتکاب این عمل از جانب آمریکایی ها هم قابل درک هست. شما می توانستید تشریف بیاورید و همین حرف هایی که الان زدید رو در اون جلسه هم در مورد این فساد افسارگسیخته می زدید تا اعتماد مردم بیش از این خدشه دار نشه (4048616) (alef-13)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۳:۰۰:۰۷
من از آقای توکلی تعجب میکنم همچین حرفهائی بزنند. واقعا مگه اخبار جهان رو دنبال نمی کنند؟ کل کشمکش سیاست خارجی امریکا در رابطه با موضوع ایران الان کاملا به یک دعوای حزبی تبدیل شده است. تقریبا اکثریت قالب دموکرات ها از برجام و متعهد بودن به آن طرفداری می کنند. و اکثریت قالب جمهوری خواهان از نقض آن. بین این دو عده درگیری و کشمکش هست.

یک جو بی اعتمادی از هر دو طرف هم وجود دارد. هم از طرف ایران و هم از طرف امریکا. لذا حتی سوای کشمکش دموکراتها و جمهوری خواهان موفقیت برجام هر لحظه در خطر است. (4048694) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۳:۴۸:۲۶
خیلی دوست دارم بدونم آیا روسیه پوتین و دولت چین به عنوان طرفهای دیگر برجام هم این حرکت آمریکا را نقض برجام میدانند یانه ؟ (4048775) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۱۴ ۰۰:۱۱:۵۴
اقای توکلی خودتون خوب می دونید برجام نتیجه بلیه ای است که این کشور از سال 76 به ان دچار شده و ان روحیه کدخدا باوری است نه خدا باوری و این نقطه افتراق تمام جبهه انقلاب با تمام کسانی است که در هر عنوان اعم از اصلاح طلب و اصولگرا و اعتدالی دارن این خط سازش رو ترویج میکنند . پس زیاد به مسولین خوشبین نباشید که جریان سازش کار از این موضوع درس عبرت بگیره همونطور که درجریان توافق سعد اباد نگرفت . همون کسانی که متولی قرارداد سعد اباد بودن امروز متولی برجام هستن منتها با وسعت و پیچیدگی بیشتر (4048804) (alef-13)
 
قدرت
France
۱۳۹۵-۰۹-۱۴ ۲۰:۰۲:۴۸
ایران با سیاست های نابخردانه احمدی‌نژاد به فلاکت افتاده بود حتی دارو به قیمت آزاد نایاب بود. سختی زندگی بحدی بود که امکان شورش گرسنگان وجود داشت که کل نظام و ایران درخطر بود. ظریف و روحانی خودسرومخفیانه مذاکره نکردند. همه صاحبنظرانزیر نظرو با مدیریت رهبر درجریان مذاکرات دوسال ونیم بودندر. اکراه و ،و انتقادات رهبر، پاتک سیاستمدارانه درقبال خواسته های طرف مقابل بود وهست . آیا رهبری نمیداند چه میگذرد وقدرت ندارد که اقدام کند؟ رهبر با رصد عملکرد طرف مقابل عکس‌العمل نشان میدهد. ولی متاسفانه دوستان نادان داخلی و بعضا مغرض با سوء استفاده از بیانات رهبر که سیاستمدارآنها اظهار نظر میکند آب به اسیاب دشمن میکنند که بضرر نظام و توهین به به رهبر وشادی دشمن است که در داخل اختلاف و دودستگی است. آتش زدن سفارت عربستان وبسیاری کارهای دیگر جلوی خیلی از دستاوردها را گرفت و سرمایه داران بزرگ را برای سرمایه گذاری مرددکرد. در مسایل خارجی، ماباید - حتی اگر مخالف هم باشیم - پشت سر رئیس جمهور ، که مسلما زیر نظر رهبر عکس العمل نشان می‌دهد یکصدا،جمع شده تا حریف از تشتت داخلی سوءاستفاده کنند (4050303) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.