نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 144419
قوه قضاییه چه پاسخی دارد؟
سید ابراهیم کراماتی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۰۵
تشکیل اولین جلسه دادگاه متهمان فساد مالی بزرگ خبر خوشی بود که شهروندان را امیدوار به وجود اراده ای مناسب در مبارزه با جرایم سازمان یافته و رانت محور می نماید.
قاضی دادگاه با توجه به قانون آیین دادرسی کیفری علی رغم علنی بودن دادگاه و اطلاع رسانی مناسب از سوی رسانه ها و پاسخگویی بجا به افکار شهروندان از این نکته ظریف غفلت نکردند ؛ که هویت و چهره متهمین تا صدور حکم قطعی دادگاه افشا نگردد .
این اقدام دادگاه محترم که جمع میان جدیت در رسیدگی و اطلاع رسانی و حفظ حقوق قانونی متهمین بود ؛ جای ستایش تقدیر دارد و امید که با همت قوه قضاییه حکم شایسته در راستای مجازات مجرمین و اعاده اموال عمومی صادر و اجرا گردد و پس از قطعیت حکم هویت همه بازیگران ریز و درشت این بازی کثیف بر ایرانیان آشکار گردد.
به همین اندازه که از قاطعیت توأم با قانون مداری دادگاه محترم در رسیدگی به این پرونده جنجالی خرسند شدم ؛ این پرسش بر ذهنم سنگینی کرد که چرا قوه قضاییه در روند رسیدگی به پرونده حوادث بعد از انتخابات در سال ۸۸ نا شکیبایانه متهمین را به صورت گروهی در سالنی صف به صف قرار داد و چهر های ایشان در رسانه های دیداری و نوشتاری به تصویر کشیده شد و از عمل به قانون آیین دادرسی کیفری غفلت شد ؟
قوه قضاییه گرچه به ظاهر یک قوه در کنار سه قوه دیگر است ؛ اما بر پایه وظایف ذاتی و جایگاه داوری و قضاوت که جوهر اساسی آن بی طرفی و قانون مداری است ؛ به نحو بارزی از دیگر قوا متمایز می گردد و توقع شهروندان از آن بیشتر می شود.
مردم به قوه قضاییه بسان چتر امنیت نگاه می کنند و با توجه به اینکه متهمین نیز بخشی از جامعه هستند ؛ صرف نظر از نوع جرم از محضر مقام قضایی انتظار بی طرفی و حفظ حقوق قانونی خود دارند و امیدوارند که اگر ناملایمات و تعدیاتی از سوی ضابطین بر ایشان روا شود ؛ از ناروایی آن در محضر دادگاه شکایت کنند و امید به رسیدگی و برخورد جدی و عادلانه داشته باشند.
پرهیزگاری و سعه صدر و دل بی کینه برای همه انسانها فضیلت است و اما برای قاضی وظیفه ای سنگین است که اگر ناتوان از آن باشد ؛ جامعه از پساخیز آن به درد سر می افتد.
والسلام خیر الختام
 
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۲۱:۵۲:۴۵
حق با نویسنده است ولی ایشان از امور این کشور بی خبرند و نمیدانند" آنها "ادعا داشتند چیزی ازشان دزدیده شده و "اینها" ادعا دارند چیزی را دزدیده اند. تفاوت در همین است. (673624) (alef-15)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.