نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 234013
ادعای روزنامه ژاپنی درباره پیشنهاد هسته ای ایران
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۳
روزنامه ژاپنی «آساهی شیمبون» روز جمعه مدعی پیشنهاد تازه ایران به ۱+۵ برای نصب ۸ هزار سانتریفیوژ نسل ۶ و در مقابل نظارت کامل آژانس بر تأسیسات هسته‌ای ایران خبر داده است.

به گزارش فارس، روزنامه «آساهی شیمبون» از روزنامه‌های معروف ژاپن روز جمعه در گزارشی به نقل از یک مقام ایرانی مدعی شد که ایران پیشنهاد تازه‌ای را به ۱+۵ ارائه و در آن درخواست نصب ۸۰۰۰ سانتریفیوژ پیشرفته IR-۶ پس از دوره‌ای هشت ساله را مطرح کرده است.

به ادعای این گزارش، بر اساس طرح پیشنهادی، تمامی برنامه غنی‌سازی ایران تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار می‌گیرد. این طرح که در مذاکرات جاری میان ایران و گروه ۱+۵ مطرح شده، به آژانس اجازه می‌دهد تا بر ابعاد، مدت زمان و محل‌های برنامه غنی‌سازی ایران نظارت داشته باشد.

این گزارش می‌افزاید: «به گفته منبع دولتی، تهران به دنبال آن است تا در طرح پیشنهادی اجازه نصب حدود ۸۰۰۰ سانتریفیوژ پیشرفته مدل IR-۶ را دریافت کند.»

این روزنامه نوشته است که ایران در مقابل «هیچ کارخانه غنی‌سازی دیگری بدون تائید آژانس راه نمی‌اندازد و آژانس این اختیار را می‌یابد تا در مورد تعداد کارخانه‌های هسته‌ای فعال و همچنین طول دوره فعالیت آن‌ها تصمیم‌گیری کند. سانتریفیوژها نیز در محلی نصب می‌شوند که کارشناسان آژانس بتوانند به راحتی بر آن‌ها نظارت داشته باشند.»

بنا بر این گزارش، فرآیند جایگزین کردن سانتریفیوژهای کنونی ایران با نسل ششم، ۸ سال به طول می‌انجامد.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به ۱+۵ پنج‌شنبه هفته گذشته در شهر وین آغاز شده است. بر اساس توافق موقت ژنو، طرفین باید تا پایان تیر ماه به توافق جامع دست یابند.
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۰ ۲۲:۰۷:۵۵
امیدوارم توافق انجام شود و تحریم‌ها برچیده شوند (2249909) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۴-۲۱ ۰۰:۲۱:۳۰
متاسفانه اخبار چندان خوبی از مذاکرات بیرون نمیاد امیدوارم توافق بشه و وضعیت اسفبار اقتصادی دوباره تکرار نشود (2250035) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۱ ۰۴:۰۰:۱۵
اگر قرار باشد بعد از اتمام دوره اعتمادسازى تعهداتى بيش از ساير اعضا به عهده بگيريم يعنى حق نسلهاى آينده را از بين برده ايم . طولانى شدن دوران اعتمادسازى تا 20 سال هم اشكال ندارد اما پذيرفتن شرايط ويژه براى هميشه قابل قبول نيست و ظلم به نسلهاى بعدى است . كشورى كه ميخواهد اتمى شود اول بايد شرايط سياسى آنرا فراهم كند و با كشورهاى منطقه و قدرتهاى جهانى روابط حسنه داشته باشد تا به دلايل سياسى جلوى كار او را نگيرند . سياست خارجى ما متاسفانه درست برعكس بود . (2250154) (alef-10)
 
کاسبکار تحریم
۱۳۹۳-۰۴-۲۱ ۰۵:۲۳:۱۴
ما که دلواپسیم !! (2250173) (alef-10)