توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235085
تاکید هاشمی بر حضور گسترده در مراسم روز قدس
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۰۳
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تسلیت ایام سوگواری شهادت حضرت علی ابن‌ابیطالب (ع) گفت: ایشان شخصیت دوم جهان اسلام و دنیا هستند هرچند با شمشیر جهالت خوارج افراطی به شهادت رسیدند اما اندیشه‌هایشان چون خورشید همیشه تابنده است و خواهد بود.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار جمعی از کارآفرینان برتر کشور، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رؤسا، مسئولان و مدیران نهادهای مرتبط با کارآفرینی، بمباران غزه و اقدامات وحشیانه و تجاوزگرانه گروه خشن داعش در عراق به نام اسلام را از دیگر مصیبت‌های مسلمانان در این روزها دانست و افزود: مردم غزه بویژه زنان و کودکان مظلوم و بی‌گناه که سال‌ها در محاصره صهیونیست‌ها بودند از جهات مختلف زمینی و هوایی و با انواع سلاح‌های نظامی مورد حمله‌های سبعانه قرار می‌گیرند و این در حالی است که مجامع مدعی حقوق بشری، سکوت کرده‌اند و حتی گاه وقیحانه هم حمایت می‌کنند.

هاشمی رفسنجانی با یادآوری شکست‌های مکرری که در گذشته ارتش تا بن دندان مسلح رژیم اشغالگر قدس در مقابل گروه‌های مقاومت و جهادی مفتضحانه پذیرفته است، اظهار کرد: این بار نیز این رژیم تجاوزگر و غاصب نهایتاً به هدف خود نمی‌رسد و با شکستی دیگر مفتضح‌تر می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ابتکار امام راحل برای نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان "روز جهانی قدس" بر اهمیت حضور امسال مسلمانان در این مراسم تاکید کرد و گفت: باید موج تنفر از صهیونیست‌ها علاوه بر کشورهای اسلامی همه ملت‌های آزاده دنیا را فرا گیرد، زیرا حضور انسان‌های آزاده در دفاع از مظلوم موجب دلگرمی و امیدواری مردم غزه می‌شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود، با بیان اینکه "کارآفرینی یک واقعیت و ضرورت در جامعه بشری، بویژه ایران است"، اظهار کرد: ایران مجموعه عظیمی از استعدادهای نیروی انسانی است که خیلی‌ها در کشورهای دیگر مسئولیت‌های حساس و مهم دارند ولی در داخل کشور به خاطر مجموعه‌ای از عوامل منفی، از آنها استفاده درست نمی‌شود.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه "آسان‌ترین و بهترین راه پیشرفت کشور، کارآفرینی توسط مردم است"، خاطرنشان کرد: نخبگان اقتصادی زیادی در کشور داریم که اگر میدان کار و فعالیت پیدا کنند، شاهد پیشرفت روز افزون و همه‌جانبه ایران اسلامی خواهیم بود.

وی در ادامه به بیان مشکلات و معضلات تاریخی جوامع مسلمان بویژه ایران در راه سرمایه‌گذاری پرداخت و گفت: متأسفانه جریانی که در تاریخ اسلام در مخالفت با کارآفرینی وجود داشته و دارد و ائمه و معصومین(ع) ما به شدت با آن به مخالفت می‌پرداختند، عامل مهمی در جلوگیری از کارآفرینی است.

هاشمی رفسنجانی با ذکر روایتی از پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی(ع) در برخورد با گروهی که زهد و عبادت را جایگزین کار و فعالیت می‌کردند و خود را "رجال الحق" می‌نامیدند، افزود: به لحاظ فرهنگ دینی و اسلامی کاری بهتر از اداره زندگی، تأمین مایحتاج خانواده و کمک به نیازمندان نیست و شواهد و مصادیق فراوانی از زندگی بزرگان دین و احترام آنها به کارگران و کسانی که برای لقمه حلال تلاش می‌کنند وجود دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه، مقررات دست و پاگیر دولتی را از دیگر عوامل مشکل‌آفرین برای کارآفرینان خواند و تاکید کرد: دولت باید با حذف گردنه‌های سخت و ساده‌تر کردن راهکارها و مقررات، به کارآفرینان کمک کند.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه "در حال حاضر، کارآفرینی یکی از بهترین عبادت‌هاست"، اظهار کرد: همانطور که از قدیم گفته‌اند، به جای ماهی، تور ماهیگیری به افراد بدهید تا با احساس استقلال فکر نکنند که جیره‌خور دیگران هستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ادامه با تأکید بر اینکه "ایران سرشار از سرمایه‌های خفته و استعدادهای طبیعی و انسانی است، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون هزاران طرح و ایده در دانشگاه‌ها مسکوت مانده است که اگر آنها اجرایی شود، باعث افزایش اشتغال‌زایی و رونق تولید در کشور می‌شود.

وی در ادامه به دو نوع حکومت در جهان غرب و مالکیت‌ها در کشورهای مختلف اشاره و تصریح کرد: در سیستم کاپیتالیسم، مالکیت در دست مردم است و عمده اشتغال را خود ایجاد می‌کنند. در سیستم کمونیسم، مالکیت با دولت است و همه مردم مزدبگیر دولتند. اما در اسلام اقتصاد معتدل داریم، یعنی مالکیت برخی امور دست دولت و برخی دیگر دست مردم است و به تبع آن ایجاد شغل هم به نسبت توسط دولت و مردم است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان تأثیر ادبیات کمونیست بر انقلابیون دوران مبارزه گفت: اوایل پیروزی انقلاب بر اساس این ادبیات و احساسات پرشور انقلابی، سپردن کارها و نهادهای دولتی به مردم و بخش خصوصی را انحراف از انقلاب می‌دانستند.

وی به جلسات خبرگان قانون اساسی و تصویب اصل ۴۴ اشاره کرد و گفت: با آینده‌نگری برخی از اعضا، صدر و ذیل این اصل به گونه‌ای تدوین شد که به تصریح قانون اساسی، وقتی تصدی‌ها مانع رونق اقتصادی شوند، اصلاح خواهند شد.

هاشمی رفسنجانی با یادآوری وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام، به تدوین سیاست‌های کلی، سند چشم‌انداز ۲۰ ساله نظام و اصلاح اصل ۴۴ قانون اساسی پرداخت و گفت: دانش‌محوری توسعه، توجه به سرمایه‌ها و امکانات مردم از ویژگی‌های مصوبات مجمع در این باره است که از سوی رهبری نظام تأیید و ابلاغ نیز شده است.

وی با ابراز تأسف از رویکرد دولت قبل در عدم توجه به سیاست‌های کلی، تصریح کرد: اگر درست عمل می‌شد، ما در رهایی اقتصاد از درآمدهای نفت و همچنین کم کردن تصدی‌گری‌های دولت به موفقیت‌های خوبی می‌رسیدیم، ولی نه تنها به اهداف افق سند توسعه ۲۰ ساله نرسیدیم بلکه به صراحت مسئولان مربوطه در خیلی از بخش‌ها عقب افتادیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تفکر مذموم بودن وجود سرمایه در دست بخش خصوصی را یک اندیشه انحرافی در اسلام و حتی در انقلاب اسلامی خواند و گفت: باید سرمایه‌های مشروع در خدمت توسعه و اشتغال باشد تا کارگران با استفاده از آن هم امرار معاش کنند و هم کشور را به سوی پیشرفت ببرند.

هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی سخنان خود کارآفرینان را انسان‌های شریف و قابل احترام دانست و گفت: با وجود نامهربانی‌ها به کار خویش ادامه دادند و نگذاشتند اقتصاد کشور بیش از این دچار رکود شود.

در آغاز این دیدار، شاکری مدیر اجرایی کانون کارآفرینان استان تهران، شفیعی، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی و سرپرست دانشگاه فنی و حرف‌های، ناصر قدیانی کاشانی نخبه کارآفرین، سیاری دبیر کانون کارآفرینان استان تهران و خانم مقیمی عضو اتاق بازرگانی و رئیس انجمن کارآفرینی، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌ها، برای گسترش کمی و کیفی کارآفرینی در سراسر کشور، به بیان دیدگاه‌های خویش برای تقویت اقتصاد و تحقق حماسه اقتصادی به عنوان شعار امسال پرداختند.