نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269781
در حاشیه سفر اولاند به خاورمیانه؛
آیا اعراب از اوباما ناامید شده اند
بخش خارجی الف، 16 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۳۸
فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه اولین رهبر غربی بود که روز سه شنبه به صورت افتخاری در نشست شورای همکاری خلیج فارس شرکت کرد. اولاند در سفر به خاورمیانه لوران فابیوس و ژان لودریان وزرای خارجه و دفاع را نیز به همراه دارد.

حضور اولاند در منطقه، در حالی است که خاورمیانه گرفتار تنش های بی سابقه ای شده و به نظر می رسد سفر رئیس جمهور فرانسه در این شرایط زمانی برای حداکثر استفاده و پیشبرد منافع تجاری- سیاسی پاریس است. سوریه که از سال ۱۳۸۹ جنگ داخلی در آن جریان دارد و در آن انواع و اقسام گروه های تروریستی و تکفیری با پشتیبانی کشورهای عربی و غربی فعالیت دارند. عراق که حدود یک سالی می شود به جولان داعش تبدیل شده و در روزهای اخیر بحث تجزیه آن با توجه به سیاست هایی که دولت آمریکا در پیش گرفته به شدت اوج گرفته، بحرین که چند سالی می شود با نارآمی و قیام روبه رو شده اما آل خلیفه با کمک های آل سعود درصدد کنترل اوضاع و احوال می باشد. لبنان که حدود یک سالی می شود بین جناح های سیاسی آن بر سر تعیین رئیس جمهور اختلاف جدی درگرفته به گونه ای که احزاب و ائتلاف های سیاسی براثر دخالت های خارجی تا کنون موفق نشده اند به اجماعی دست یابند. مصر نیز که چند سالی می شود به شدت دو قطبی شده و در حال حاضر نیز که بیش از سی روز است جنگنده های ائتلاف عربی به رهبری آل سعود با حمایت لجستیکی غرب مشغول بمباران یمن برای شکست دادن حوثی ها و اجبار آن ها به عقب نشینی به امید بازگشت عبدربه منصور هادی به قدرت هستند. کشور عربستان نیز که درگیر جنگ قدرت درونی بین شاهزادگان است و بعید است به این زودی ها به آرامشی اطمینان بخش دست یابد به خصوص این که ریاض، علاوه بر آفریقا در بحرین، یمن و سوریه نیز به شدت فعال است و همزمان تلاش دارد تا با دادن امتیازهای مختلف به کشورهای غربی علی الخصوص به فرانسه مانع از توافق هسته ای و یا حداقل مانع از یک توافق بد هسته ای به سود ایران بشود چون از این بیم دارند در صورت به سرانجام رسیدن پرونده هسته ای، قدرت منطقه ای تهران بیش از پیش افزایش یابد.در واقع به نظر می رسد عربستان برای مقابله با نفوذ و قدرت ایران ابایی از بکارگیری هر حربه و ابزاری برای ندارد.

البته به صورت دقیق تر می توان گفت جهت ائتلاف عربی-صهیونیستی ذیل راهبرد تداوم فشار به ایران برای جلوگیری از ایفای نقش مثبت منطقه ای و تضعیف مقاومت است.

البته برخی تحلیل گران سیاسی از نزدیکی بیشتر فرانسه تا آمریکا به این ائتلاف خبر می دهند. آن ها برای اثبات ادعای خود نیز به موضع تهاجمی تر فرانسه در قبال بشار اسد، ایفای نقش پلیس بد توسط پاریس در مذاکرات هسته ای، تمرکز بیشتر آمریکا به مناطق دیگر جهان مثل آسیای جنوب شرق و اوکراین برای کنترل چین و روسیه و ... اشاره می کنند.

در هر صورت پایه های این ائتلاف بر چندین مبنا شکل گرفته است:

- تلاش برای عدم انعقاد توافق جامع هسته ای ایران و ۱+۵ یا حداقل جلوگیری از توافق مطلوب ایران (از بین بردن قابلیت های هسته ای ایران با حفظ همزمان تحریم ها)

- خروج سوریه از محور مقاومت با سرنگونی بشار اسد

- تضعیف حزب الله در لبنان و ممانعت از به قدرت رسیدن نامزد مورد نظر این جریان سیاسی به ریاست جمهوری

- خلع سلاح و کنار گذاشتن انصارالله از قدرت در یمن یا حداقل کاهش قدرت این گروه

- حفظ حکومت آل خلیفه تحت هر شرایطی در بحرین

- تلاش برای تضعیف قدرت و نفوذ شیعیان در ساختار حکومتی عراق

- تفرق گروه های فلسطینی و تلاش برای ایجاد سازش و مصالحه بین فلسطن و اسرائیل

کشورهای غربی علی الخصوص فرانسه و در درجه بعد آمریکا آتش بیار درگیری های منطقه ای شده اند و سعی دارند با ترویج ایران هراسی و اشاعه ایده شکل گیری امپراتوری شیعی به اهداف و آمال خود که همانا رونق دادن به فروش تسلیحات و عقد قراردادهای سنگین مالی( فروش جنگنده به مصر، قطر و امارات)، حفظ و ارتقای امنیت اسرائیل، تقویت گروه های تکفیری و ایجاد درگیری بین کشورهای مسلمان برای ارائه چهره ای غیرانسانی از دین اسلام برای کنترل و سرکوب اسلام خواهی در اروپا و ... برسند.

بازی فرانسه علیه ایران و در راستای منافع اسرائیل و عربستان در حالی است که شرکت‌های اروپایی به ویژه خودروسازان فرانسه خواهان بازگشت فوری به بازار ایران هستند و از زمان حصول توافق اولیه ژنو تا کنون هیأت‌های اقتصادی متعددی به ایران آمده‌اند تا فرصت‌های تجاری را برای سرمایه‌گذاری پس از لغو تحریم‌ها بررسی کنند.

در نهایت این که رئیس‌جمهور فرانسه که محبوبیتش در داخل این کشور افت فاحشی داشته به کمتر از ۲۰ درصد رسیده و اگر اوضاع اقتصاد به منوال کنونی پیش رود، شانس اندکی برای انتخاب مجدد دارد، تلاش وافری دارد تا با دلارهای نفتی و ایفای یک نقش فعال( و البته مخرب) منطقه ای و بین المللی به اوضاع داخلی خود و کشور فرانسه سر و سامان بدهد.
 
کلمات کلیدی : اولاند
 
دلسوز خوزستانی
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۷:۳۳:۴۵
امیدوارم که از همه جا نا امید شوند. (2870867) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۹:۰۷:۳۷
دوست عزیز عربستان و اعراب خیلی امیدوارند که بتونند یه جوری پای ایران رو به یمن باز کنن و یه جوری برای ایران دام پهن کرده اند چون اونوقت راحتتر می تونن حمله اشون رو توجیه کنند و اجماع جهانی بر علیه ایران ایجاد کنند. بهترین کاری که سیاستمدارن ایرانی می تونن انجا بدهند این است که هیچ حرکت و حرف تنش زایی انجام ندهند این هم به نفع ایرانه هم به نفع یمنی ها هست. جریان اش نخورده و دهن سوخنه میشه! البته کلا نباید یه جوری تلقی بشه که نبرد بین شیعه و سنی هست. این دام بدتریه چون تمام مسلمانان سنی دنیا رو تحریک میکنه. (2870993) (alef-11)
 
ریزبین
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۸:۰۰:۰۰
در این گونه تحلیل هاهمیشه نقش مخرب دولت های عربی در منطقه در پشت سر کشورهای قدرتمند غربی قرار می گیرد 0واین خطایی است که در نهایت منجر به تصمیم هاو اتخاذ سیاست های غلط در قبال کشورهای غربی وعربی وتحولات منطقه خواهد شد 0زمینه ساز حضور کشورهای غربی در منطقه خود دولت های عربی هستند 0انها هستند که مایلند اب گل الود شود تا ماهی مورد نظر خود را بگیرند 0هرچند در این رهگذر سهمی هم به کشور های غربی برسد 0شاید علت این گونه تحلیل های غلط این بوده که از روز اول انقلاب نقش اول تمام مشکلات منطقه را به کشورهای استعمار گر پیوند زده ایم و نمی خواهیم واقعیات را انطور که هست ببینیم 0 (2870894) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۸:۲۶:۱۰
این 0 یعنی چی؟ (2870922) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۸:۰۸:۴۴
عربستان جا پاي اسرائيل گذاشته و همانطور كه اسرائيل از طريق فرانسه به مذاكرات 5+1 فشار مي آورد عربستان هم همين كار را در مورد يمن انجام ميدهد (2870900) (alef-11)
 
امير
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۹:۵۹:۱۸
با سلام
تا قبل از به اصطلاح "بهار عربي" موضوع كليدي و سوژه داغ جهان عرب مسئله
فلسطين بود.اين اولويت امروز در لابلاي درگيري هاي قومي.قبيله.مذهبي و نيابتي به فراموشي سپرده شده است.اين اتفاق بخودي خود يك تصادف نبوده
ونيست.اين يك برنامه طراحي شده بعد از سقوط جمال عبدالناصر توسط طراحان
صهيونيستي از لوئيس برناد گرفته تا آقاي Zbingniew-Brzezinski(برژنسكي) كه
در كتاب معروفش (شطرنج بزرگ ) بمنظور تامين امنيت رژيم صهيونيستي طرح شده و نقشه تقسيم خاورميانه عربي بر اساس قوميت ها و...
و تبديل 52 دوكشور منطقه(خاورميانه) به 82 كشور را در دستور كار آمريكا و اروپا و رژيم صهيونيستي قرار گرفتهاست.
با كمال تاسف حاكمان بي لياقت ودر خواب جهالت قرون فرورفته متعصب عرب
منطقه از اردن.امارت منجمدعربي.قطر.كويت .مصر و...بازي گردان اين سناريو تراژيك شده اند.با دلارهاي بادآورده نفتي و گازي و در اختيارگذاشتن امكانات
سرزميني در مرحله اول زمينه حمله به محور مقاومت(مخالفين پيمان ننگين كمپ ديود) سوريه و ليبي وعراق و امروز يمن را فراهم نمودند.
در شطرنج بزرگ خاورميانه اين ابلهان غافل از همه چيز و بي اراده با پاي خود دارندبه جاي اشتران به مسلخ گاه رژيم صهيونيستي و غرب زياده خواه ميروند.
برنده اين بازي آتشين همانا رژيم اشغالگر قدس شريف (اسرائيل ) و كمپاني
هاي غربي توليدكننده جنگ افزارهاي خانمان سوز و بازنده نهاي ملل فقير ودر
بند استعمار جهان ازهم گسيخته عرب منطقه هستند.
در شرايط خطير كنوني تنها رسالت ايران بزرگ روشنگري حوادث واقعي منطقه و مطللع كردن اذهان مردم از دسيسه شوم رژيم هاي اغفال شده و اغفال گر منطقه و شناساندن سيماي فرصت طلبانه نئو كلونياليسم به مردم منطقه جهت برون رفت از اين طرح شوم تقسيمات منطقه بر اساس قوم وطايفه گراي و... مي باشد.باشدكه مكردشمنان در سايه خرد ورزي مديران ارشد كشورمان و همگامي روشفكران بيدار ضمير خاورميانه دگر بار نقش بر آب شود.انشاء ا... (2871056) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۷ ۱۱:۴۲:۱۲
احسنت (2873813) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۷ ۱۱:۵۱:۳۰
همون حرف دانشمند فیزیک استیون هاوکینگ است که اگر بشر دیگری درکرات دیگر نظاره گر این کشمکش ها بین انسانهای این کره باشد ،قطعا برای اواین سوال پیش میاید چرا این انسانها همدیگر را میکشند و فرزندان وزنان بی گناه را به خاک وخون آغشته میکنند.(( من اغلب با خودم فکر می‌کنم که از دید موجوداتی که از دوردست‌های عالم ما را تماشا می‌کنند، چه‌شکلی هستیم؟ وقتی چشم به عالم می‌اندازیم درواقع مشغول تماشای گذشته می‌شویم، چون نوری که اجسام دوردست را ترک می‌کند خیلی خیلی دیرتر به ما می‌رسد. نوری که امروز از زمین ما به سوی فضا گسیل می‌شود، چه‌چیزی را نشان می‌دهد؟ وقتی مردمانی دیگر چشم به گذشته‌ی ما بیندازند، آیا از آنچه آن‌ها می‌بینند مفتخر خواهیم بود؟ از رفتاری که ما – برادران – با هم‌نوعان خود داشتیم؟ از رفتاری که اجازه دادیم برادران‌مان با بچه‌های‌مان داشته باشند؟)) - (2873869) (alef-11)
 
کاوه ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۰:۰۲:۴۸
فرانسه قطعا به فکر گرفتن امتیاز از عربستان است.یا فروش اسلحه یا سرمایه گذاری عربستان در فرانسه.به هر حال فرانسه با این ترفند میتواند از ایران هم امتیاز بگیرد و مثلا با گرفتن امتیازات از ایران از عربستان فاصله بگیرد.این در دنیای سیاست یک بازی حساس است و کسی که منفعل باشد بازنده بازی است. (2871061) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۰:۲۹:۰۰
دشمن اصلی کشور ما همین کشورهای عربستان، قطر ، امارات و ترکیه هستند البته از قبل نیز بوده اند. در صورتی که ما آمریکا را دشمن خود می دانیم. در واقع همین کشورها آمریکا را دشمن ما کرده اند الان هم دارند فرانسه و را دشمن ما می کنند. ما باید هوشیار باشیم. (2871096) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۱:۲۱:۴۵
جای احمدی نژاد خالی (2871211) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۱:۲۷:۰۱
والله خیرالماکرین (2871224) (alef-11)
 
عماد
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۱:۵۲:۵۷
تحلیل مناسبی بود. اما تیتر خوبی که داشت متناسب با مطلب نبود. به دلایل و فرصت طلبی های فرانسه اشاره شده بود خوب اما خیلی به اینکه اعراب چرا از امریکا نا امید شده اند اشاره ای نشده بود. اسدلالی ندیدم جز یک خط ناقص (2871304) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۳:۰۱:۳۵
من يك دانشجوى ايرانى مقيم پاريس هستم و به شمامى گويم كه دولت فعلى فرانسه بدترين دولت جمهورى پنجم و شخص فرنسوآ اولاند منفورترين رييس اين جمهورى است. آرزو دارم دولتمردان ما به طور خاص فرانسه را به خاطر بازى هاى حقيرانه و كثيفش از همه ى تعاملات سياسى و تجارى آينده كنار بگذارند. (2871518) (alef-11)
 
صادق
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۳:۴۶:۰۴
ما اگر امروز از ترس جنگ منافع کشورمان را نادیده بگیریم واز مواضع خود عقب نشینی کنیم مطمئن باشیدکه دشمنان درآینده ای نه چندان دور با قدرت بیشتروعزمی راسختر در مقابلمان صف خواهند کشیدوآنگاه دیگر حق انتخاب نخواهیم داشت وبلایی که برعراق وسوریه وافغانستان نازل گشت برمانیزواردمیگردد.عربستان واکثر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس-ترکیه-پاکستان-افغانستان-داعش وبارزانی درعراق همه وهمه درخدمت آمریکا ودول اروپایی متحدش هستندوهرچه زمان بگذرد برقدرت وگستاخی شان افزوده میگردد.امروز اسلام درخطر است وما اگر مسلمانیم بایداز خواسته های دنیوی دست بشوییم وآماده این نبرد نابرابری که اجتناب ناپذیرهم نیست باشیم.همه نقابها بعداز توافق هسته ای به اصطلاح برد-برد کنارخواهندرفت وشاهدتحولات عجیب وخشونت بارتری در خاورمیانه خواهیم بود.تحولاتی که زمینه وقوع آن از مدتها قبل طراحی شده است!اما امیدوارباشیم که به یاری حق ودرنهایت پیروزی با ایرانیان است... (2871641) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۲۲:۳۰:۳۶
شیطونه میگه برم 206 خودمو جلوی سفارت فرانسه آتیش بزنم ها (2872726) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۲۳:۰۸:۱۷
فرانسه به طور سنتی با بعضی اعراب خاور نزدیک مثل لبنانیها ارتباط داشته. همچنین با اعراب تونس و الجزایر و مغرب هم ارتباط دارد از زمان استعمار این کشورها تا الان. اما کشورهای حاشیه خلیج فارس به طور سنتی با انگلیس و بعد هم آمریکا هم پیمان بودند. به دلایل بسیار زیادی به نفع آنها هم بوده.
اما اینکه یکدفعه فرانسه جایی برای خود در منطقه خلیج فارس باز میکند کمی برای من تعجب آور است. و اگر این رابطه در سطوح فرهنگی هم بسط پیدا کند به نظر من در دراز مدت به ضرر نظام های حاکم بر کشورهای حاشیه خلیج فارس تمام خواهد شد.
به هر حال صلاح مملکت خویش را خسروان دانند. (2872771) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۲۳:۲۰:۴۳
مگر میشود که فرانسه خلاف منافع ملی ما حرکت کند و در طرف پست ترین دیکتاتوری های تاریخ و در مقابل ایران قرار گیرد ولی مسئولین ما و ایران خودرو و عواملش برای پژو و رنو فرش قرمز پهن کنند?

این یعنی چه? (2872793) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۹:۰۵:۵۲
وضعیت اقتصادی فرانسه و باقی کشورهای اروپائی بشدت وخیم است و اینها تا اجناس بنجلشان را به ما نفروشند وضعشان بدتر هم میشود. لذا از ان ور به اعراب سلاح میفروشد از اینور هم به ایران اجناس اشغالیشو. بهترین راه هم قطع سریع تمام معملات تجاری به فرانسه و المان است. (2881801) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.