نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239883
نقش نسل 3 تلفن همراه در توسعه کشاورزی
بخش تعاملی الف - بهزاد بانکی پور
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۴
نسل سه تلفن همراه (۳G)، و نقش آن در توسعه بخش کشاورزی!

همواره در سالیان اخیر، غالب تحلیل ها و اظهار نظرهایی که در خصوص توسعه تکنولوژی تلفن همراه در کشور و به ویژه سطح دسترسی آن به اینترنت انجام می پذیرد، حول تاثیرات نامطلوب آن بر فرهنگ و اجتماع است. و متاسفانه کمتر در خصوص نقش این تکنولوژی درتوسعه فعالیت های مختلف اقتصادی کشور و به ویژه نقشی که می تواند در توسعه بخش کشاورزی ایفا نماید، بحث و تحلیلی را شاهد هستیم و در این بین وزارت جهاد کشاورزی و بخش های تحقیقاتی و ترویجی آن نیز به عنوان متولی بخش کشاورزی کشور موضعی کاملا منفعلانه دارد.

با مطالعه کشورهای پیشرفته و حتی کشور های کمتر توسعه یافته و در حال توسعه و مراجعه به اقدامات سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد(FAO)، می توان دریافت، چگونه توسعه کاربردهای تلفن همراه در بخش کشاورزی و منابع طبیعی آن کشورها، باعث ایجاد تحولاتی شده است که ازآن به انقلاب در بخش کشاورزی یاد می کنند.

در حال حاضر، نظاام های ترویجی و اطلاع رسانی در بخش کشاورزی ایران متکی به روش های منسوخ شده و قدیمی است. در دنیا، شاهد طراحی صدها برنامه کاربردی (Application) موبایل ویژه بخش کشاورزی هستیم، اما متاسفانه، در کشورما، حتی یک برنامه کاربردی برای بخش کشاورزی طراحی نشده است. این در حالی است که ضریب نفوذ تلفن همراه بسیار بیشتر (تقریبا ۵ برابر) اینترنت است. متاسفانه بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور حتی از بخش های اقتصادی دیگر کشور نیز در استفاده از ظرفیت های این تکنولوژی عقب مانده است و در حالی که شاهد هستیم در سایر بخش های اقتصادی، محصولات و خدمات ارزش افزوده متعددی بر بستر تلفن همراه تعریف شده است اما متاسفانه در بخش کشاورزی شاهد حتی یک محصول هم نیستیم.

با استفاده از کاربردهای تلفن همراه در بخش کشاورزی، می توان اطلاعات درست را در زمان مناسب و به شکل صحیح و به صورت یکپارچه در اختیار کشاورزان دراقصی نقاط کشور قرارداد. با کاربردهای این تکنولوژی می توان از بروز خسارت های سنگین به واسطه شرایط اقلیمی جلوگیری کرد، می توان با ایجاد زنجیره اطلاعات در بخش کشاورزی، بازار محصولات و نهاده های بخش کشاورزی را تا حدود زیادی مدیریت کرد و می توان سطح دانش و آگاهی فعالین بخش کشاورزی را در مدت زمان و هزینه بسیار کمترنسبت به شیوه های منسوخ شده ترویجی ارتقاء داد.

بنابراین، امیدواریم در تحلیل ها و تفسیر هایی که از کاربردهای این تکنولوژی در رسانه های کشور صورت می گیرد، در کنار تحلیل تهدیدات این تکنولوژی، محاسن فرصتایی را هم که برای توسعه اقتصادی کشور ایجاد می نماید مطرح نماییم.

امید است، مسئولین وزارت جهاد کشاورزی، نیز با توجه بیشتر به ظرفیت های این تکنولوژی برای توسعه بخش کشاورزی، با دیدگاهی مدرن و منطبق با پیشرفت های روز دنیا، تعهد بیش از حد به روش های قدیمی را اصلاح و با بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی، نیروهای جوان، خلاق و آگاه به پیشرفت های تکنولوژیک مسیرهای تازه ای را برای کمک به توسعه بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور بگشایند.
 
کلمات کلیدی : بهزاد بانکی پور
 
حجت اله رييسي
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۰۹:۴۶:۳۳
سلام
ضمن تشكر از مطلب ويادداشت ذكر شده به اطلاع مي رساند تقريبا مدت 4سالي است كه ارتباط با كشاورزان از طريق سيستم ارسال پيام وتكنولوژي روز استفاده مي شود .ودر زمان هاي خاص ونياز كشاورز اطلاع رساني عمومي انجام مي گيرد .آنچه مهم است توجه ويژه دولت به اين بخش مي باشد .در كشور هاي توسعه يافته بنا بر اظهار نظر متخصصين ومتفكران مسئله كشاورزي وصنايع وابسته حل وبعد به ساير مسائل از جمله صنعت وخدمات پرداخته شده ولي متاسفانه در كشور ما صنايع وخدمات در اولويت وبخش كشاورزي در سطوح بعدي قرار گرفته .تحقيقات ،آموزش و ترويج در وزارت آنچنان از اولويت بايد برخوردار باشد كه اجراي هر پروژه وعمليات كشاورزي بدون انجام كار مطالعاتي نبايد انجام گيرد.البته كار تحقيقاتي كه در شرايط زارع صورت گيرد نه در سطوح كوچك تحقيقاتي .واين امور نياز به اعتبار ويژه دارد .نكته ديگر بحث حقوق ومزايا و ساير رفاهيات براي ايجاد انگيزه مي باشد .متاسفانه دربعضي از استانهاي كشور ايجاد انگيزه به فراموشي سپرده شده و.....نكته ديگر توان تخصصي كارشناسان ومروجان نياز به آموزش عملي وتكنولوژي روز دارد .آموزشي كه در هر استان توسط مهندسين متبحر بعنوان مدرس انجام گيرد .واينكه مديران ومسئولين سازماني بايستي بر اساس تخصص انتصاب گردند.نه براساس چپ وراست بودن آن هم بدون تخصص.مطلب زياد ودرد دل فراوان .آنچه به جايي نرسد فرياد است. (2352677) (alef-10)