نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 142989
سامانه ارزی بانک مرکزی رونمایی شد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۳۰
با حضور وزرای اقتصاد، نفت، رئیس کل بانک مرکزی و نمایندگان برخی از دستگاه‌های اجرایی « پرتال ارزی» بانک مرکزی رونمایی شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، این پرتال که با هدف مدیریت بازار ارز ایجاد شده است، همکاری تنگاتنگ نهادهای مسئول و مدیریت دقیق مبادلات بازرگانی را در پی خواهد داشت.

بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در این نشست با بیان تاریخچه کوتاهی از شکل‌گیری ‌این پرتال از تلاش شبانه ‌روزی و هماهنگ دست‌اندرکاران ایجاد آن ( کمیته ساماندهی بازار ارز) سپاسگزاری کرد‌ و افزود: این پرتال به کارها نظم و انسجام خاصی خواهد داد و امیدواریم با شروع کار آن، مراودات بازرگانی از شکل سنتی خود خارج شود و کارها،‌ سرعت ‌بیشتری به خود گیرد.

احمدی دبیرکل بانک نیز اعلام کرد: بانک مرکزی یک کار ملی و فراسازمانی را عهده دار شد و وقوع مشکلات ارزی چند‌ماه اخیر ما را مصمم ساخت تا با شدت و جدیت بیشتری کارها را دنبال کنیم.

وی به اشاره به فراهم‌آمدن امکان نظارت بیشتر بر فرآیند واردات با بهره گیری از این سیستم افزود: از این پس می‌توان مراحل مختلف واردات کالا از گشایش ال سی‌تا ترخیص کالا را به صورت الکترونیکی پیگیری کرد و امکان نظارت بیشتری برای بانک مرکزی و دیگر سازمان‌های مسئول فراهم خواهد آمد.

دبیرکل بانک خاطر نشان کرد: قبل از عملیاتی شدن این پرتال لازم است تفاهم‌نامه‌ جامعی بین دستگاه‌های مسئول منعقد شود تا امکان بهره‌گیری آن در دراز‌مدت تسهیل شود.

خانم کیانی‌راد معاون ارزی بانک نیز گفت: راه اندازی این پرتال از دو سال قبل مدنظر بود و خوشبختانه از چهارشنبه گذشته مرحله نخست آن آماده بهره‌برداری شد.

معاون ارزی بانک ایجاد ارتباط نزدیکتر میان بانک مرکزی، گمرک، وزارت‌صنعت ، معدن و تجارت و وزارت دارایی، امکان کنترل و نظارت بیشتر بر جریان واردات کالا و تخصیص ارز را از دیگر مزایای این پرتال برشمرد.
این پرتال دارای ۸ سامانه به شرح زیر است:

- سامانه مدیریت کدها
نمایش اطلاعات گواهی ثبت آماری
- مشاهده روزانه نرخ ارز
نمایش ثبت سفارشات بازرگانی
مدیریت تسهیلات حساب ذخیره ارز
نمایش اطلاعات گمرک وترخیص کالا
-مدیریت دریافت و پرداخت ارز
نمایش اطلاعات اعتبارات و بروات اسنادی

پرتال ارزی امکان مشاهده ثبت سفارشات را برای وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و گمرک فراهم می آورد و هریک از این نهادها در آن دارای سامانه مستقلی هستند.
از مهمترین ویژگی‌های پرتال ارزی می‌توان به هدایت ارز به سمت واردات واقعی، کنترل دقیق ارز تخصیصی بانک مرکزی، ایجاد سازوکار مناسب برای کنترل بازار کالا و از همه مهمتر ، مدیریت بازار ارز اشاره کرد.
شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز با قدردانی از تلاش های صورت گرفته به لزوم هماهنگی هر چه بیشتر میان دستگاه‌ها تاکید کرد و خواستار شد تا در آینده چنین سامانه ای برای بخش صادرات نیز ایجاد شود.

در بخش دیگر این نشست، کارشناسان ادارات مهندسی نرم افزار و آمار و تعهدات ارزی بانک مرکزی به تشریح سازوکار این پرتال پرداختند و در قالب نمودار ، فرآیند الکترونیکی شدن، انجام امور را به تصویر کشیدند.
 
Canada
۱۳۹۰-۱۱-۲۰ ۱۳:۵۷:۳۴
الف جان چند روز است که بازکردن ادرس الف بدون پروکسی غیر ممکن شده است.دارند خفه تان می کنند. (649116) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۱-۲۰ ۱۴:۰۴:۰۹
دولت دارد با کم دادن ارز 1226تومانی به خودی ها برای واردات، ارز را در بازار آزاد در سکوت رسانه ها بشدت بالا می برد


رسانه ها بپاخیزید!

رسانه ها بپاخیزید! (649129) (moderator22)
 
قاسم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۰ ۱۹:۴۷:۵۵
دست کم یک لینک به این سامانه می‌دادید که برای پیدا کردن آن سامانه نیاز نباشد از گوگل یا بینگ یا جایی دیگر پرسید (649624) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۲۰ ۲۲:۳۷:۵۳
آفای وزیر اقتصاددارایی شما به به حواله ارزی پیش پرداختها هیچ اشاره ای نکردیدفقط چنددرصد ازکارخانها ل سی قبول می کنند بقیه اصلا قبول ندارند ل سی را
2همه کشورها ازبانکها حواله قبول نمی کنند
3بنده درواردات قطعات کشاورزی فعالییت میکنم وازکارخانهجات مدرن روز دنیا خریدمیکنم وکیفیت آن بسیا مهم است چون دردمای 50درجه نیز باید دوام بیاوردواقعا باقشرضعیف وزحمتکش سروکارداریم وکارخانها40یا50درصدآن راقبلا می گیرندتاتولیدراشروع کنندبلاخره تکلیف چیست واین قطعات به هیچ وجه تو ایران تولید نمی شود (649870) (moderator22)
 
دانشجوی بی پول
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۰۰:۳۸:۰۴
حالا کی ارز ارزون میشه؟ (650030) (moderator22)
 
Thailand
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۱۳:۳۵:۴۹
بزودی.نهایتا تا همین صد سال آینده (650632) (moderator22)
 
ایرانی
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۱۰:۲۹:۲۹
آفتابه و لگن هفت دست شام و نهار هیچی
با این سامانه می خواید ارز 1900 تومان رو مدیریت کنید ؟ زهی خیال باطل . بازار کار خودش رو می کنه شما باید با علم اقتصاد بازار رو کنترل کنید نه با پلیس و گزمه و سامانه و شعار و حرف
به عمل کار برآید / به سخنرانی نیست (650310) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۱۰:۴۹:۱۵
خیلی صریح به مردم بگویید همۀ این مشکلات ناشی از این است که قرار است دیگر ارزهای عمده به دست ایران نرسد. در طول تاریخ سابقه نداشته سرمایه گذاری یا مبادلۀ ارزها قدغن شود. چرا صریح سخن نمیگویید؟ تا مهر ماه سال گذشته نرخ مرجعی اعلام میشد و نرخ بازار آزاد حداکثر ده تومان با آن اختلاف داشت و هر کس مجاز بود هر ارزی را به هر میزان به ارزی دیگر تبدیل کند. نرخ ارز مسافری بانکها هم آنقدر با نرخ آزاد اختلافش کم بود که شاید صرف نداشت تا آدم برای 2000 دلار آمریکا به بانک مراجعه کند. (650337) (moderator22)
 
نیما
۱۳۹۰-۱۱-۲۱ ۱۶:۵۴:۲۲
سامانه خوب وکاربردی است ای کاش در همین سامانه برنامه نرم افزاری پیش بینی شود که پرداخت وام های بانکی درسطح میلیارد به هر منظوری در اختیار دستگاهای نظارت گر قرار گیرد مانند مجلس بازرسی کل کشور شورای عالی بانکها دیوان محاسبات که در هرزمان بشود وضعیت وام را که درواقع سپرده های مردم است تعقیب کرد وهر کدام از ناظرین وظیفه ذاتی خود را تعقیب وهمه هم جوابگو باشند که از فاجعه های نظیر اختلاس های میلیاردی جلوگیری کرد ودادستان کل کشور بعنوان مدعی العموم بتواند براساس گزارش سازمان بازرسی از حق مردم قبل از غارت دفاع نماید این شیوه در تمامی کشورهای پیشرفته و مدعی دموکراسی اعمال میشود واز همین نوع سامانه ها پرداخت مالیات پولشویی وحتی کوچکترین افزایش درامد هر شهروندی را کنترل میکنند به همین دلیل کسی یک شبه میلیاردر نمیشود وبسیار ی از ارگانهایشان منشا هر ثروتی را میدانند وسپس از ان دفاع میکنند در هیچ کشوری مانند کشور ما نوکیسه وتازه به دوران رسیده و میلیاردر های یک شبه امار ان چنانی ندارند ما حتی سیستم مالیاتی هم تحقیق نمیکند که فلان میلیاردر یک شبه از کجا امده فقط زورش به بقال وخرده فروش تولید کننده بخت برگشته میرسد به همین دلیل بعد از حدود80 سال هرسال 20 درصد بودجه عمومی را وصول میکند به قول دکتر حسین عظیمی که روانش شاد باد تور ماهیگیری سازمان مالیات ایران دهانه تنگی دارد دانه درشتها دران نمیروند وچشمه های تنگ که دانه ریزها دران گیر میافتند درصورتی که فلسفه مالیات عکس این شیوه است یعنی تعدیل کننده سرمایه های کلان است که درشتها را گیر می اندازد ودانه ریزها را میگذارد خارج شوند که زمانی پروار شدند مالیات را وصول کند صدها هزار پرونده در کشور از دانه ریزها تشکیل شده درصورتیکه میشود با ده هزار پرونده 70 درصد بودجه عمومی مالیات وصول کرد این ضعف بزرگ نبود اطلاعات وکمبود چنین سامانه هایی در کشور است (651063) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.