نظر منتشر شده
۱۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 264984
توکلی: نگران دولت روحانی شده‌ام/ اگر تحریم هم نداشتیم، باز ‌بی‌عقلی گرفتارمان می‌کرد/ ظریف چیزی را نفروخته
بخش داخلی الف، 9 فروردین 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۸
اصلا فرقی نمی‌کند که دولت هاشمی باشد یا خاتمی یا احمدی‌نژاد؛ دکتر احمد توکلی شجاعانه مواضعش را بیان می‌کند. چندان خودش را در قید دولت نمی‌بیند و هرجا که لازم باشد نقد می‌کند. او البته تا کنون درمورد دولت حسن روحانی مدارا کرده است. آنچه می خوانید مشروح گفتگوی ویژه نامه نوروزی مثلث با احمدی توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی است:

به نظر می‌رسد اخیرا اندکی در فعالیت‌های سیاسی کم‌تحرک شده‌اید. کمتر نطق‌های پیشین را از شما می‌بینیم و در حوزه نقد هم شاید مثل سابق نیستید، این به خاطر کسالت جسمانی شماست یا آنکه نسبت به دولت آقای روحانی احساس نقد آن‌چنانی ندارید؟
البته وضع جسمی ‌و سنم اقتضائاتی را ایجاب می‌کند. طبیعی است آدم سنش که بالا می‌رود دچار مشکلاتی می‌شود، بالطبع جولانش نیز کمتر می‌شود. من پرهیز می‌کردم این دولت را با دولت قبل مقایسه کنم. آن دولت شیوه‌هایی داشت که این مقایسه را درست نمی‌دانم ولی ظاهرا دولت روحانی هم میل دارد کارهای دولت احمدی‌نژاد را تکرار کند. سال دوم دولت یازدهم هنوز تمام نشده است، آقای احمدی‌نژاد هم که آمد در سال‌های اول من همین طور با او مدارا کردم. اگر دولت بخواهد با روش‌هایی که این روزها به کار می‌برد از جمله ‌بی‌اعتنایی به مشاوره خیرخواهانه، ‌بی‌اعتنایی به انتقاد منتقدان یا پرخاش به انتقاد منتقدان، کارش را ادامه دهد، کارها خراب می‌شود و طبعا احساس ناراحتی ما هم بیشتر می‌شود. پس این به ماهیت دولت چندان بستگی ندارد، به این بستگی دارد که امیدی که درست شده - که سرمایه اجتماعی است - به‌جای تشنج‌های سیاسی پیشین، یک آرامشی را به جامعه ارائه داده که من برای آن ارزش قائلم و سعی می‌کنم این آرامش همیشه ادامه پیدا کند. تصمیم‌گیری در آرامش عاقلانه‌تر و تصمیم‌‌پذیری مردم نیز در آرامش عاقلانه‌تر می‌شود.

حس شما نسبت به دولت آقای روحانی چیست؟ احساس راحتی نسبت به این دولت می‌کنید یا هنوز جاهایی وجود دارد که نگران باشید؟
من هم نگرانم و هم حسم از اول کار دولت یازدهم تغییر کرده است. من انتظار کارهای بهتری از دولت داشتم. چون آدم‌های مجربی در آن هستند اما سن بالا و بعضی اشکالات دیدگاهی و رفتاری در حال ظاهر‌شدن است که خوشحال نیستم. اگر با اطلاعات امروز به گذشته برگردم، از کلیت دولت در معرفی کابینه دفاع نمی‌کنم.

این حس فقط در شماست یا احساس می‌کنید در جامعه هم وجود دارد؟ یک موسسه آمریکایی با اعلام نتایج یک نظرسنجی اعلام کرده که محبوبیت آقای روحانی در بهمن ماه در قیاس با آبان ماه قریب ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. یک تحلیل این است که وقتی دولت‌ها می‌آیند بالاخره اول یک شوق عمومی در کسانی که به آن رای دادند و حتی بعضی از کسانی که به آن رای ندادند براساس شعارهایی که داده شده ایجاد می‌شود اما وقتی آن وعده‌ها در کوتاه‌مدت عملی نمی‌شود، طبیعی است که بخشی از محبوبیتش ریزش کند. حالا اگر بخواهم سوالم را ناظر به پاسخ قبلی شما مطرح کنم یعنی آنجا که می‌گویید اگر به گذشته برگردم دیگر دفاع کلی‌ام را از دولت انجام نمی‌دهم، این دقیقا به چه دلیل است؟ آیا به همان شوق و انتظار اولیه باز‌می‌گردد و به همین دلیل طبیعی است؟

ما موارد نقیض این سخن را داشتیم. مثلا خدا رحمت کند آقای رجایی را. او دوره‌ای که نخست‌وزیر شد تا زمانی که به شهادت رسید یک و نیم سال گذشت. او بعد از این مدت محبوب‌تر از روزهای نخست مسئولیتش بود، در حالی که کسی او را نمی‌شناخت اما بعد سجایایش را تشخیص دادند و محبوب‌تر شد. یا آقای هاشمی در ابتدای کار، یعنی یک و نیم‌سال اولش محبوب‌تر بود از روز اول تحویل گرفتن دولت اما بعد که به سال سوم و چهارم ریاست‌جمهوری رسید محبوبیتش نزولی شد. حتی آقای احمدی‌نژاد هم بعد از یک سال و نیم نزد مردم محبوب‌تر شد. این استدلال که شما گفتید همیشه معمول نیست، اتفاقی که برای آقای روحانی افتاده به نظرم منحصر به نظر چهار سیاستمدار مثل من نیست. یک تعمیمی ‌دارد و این البته خوب نیست. چون اگر محبوبیت بماند منتقدان حرف که بزنند دولت چون احساس اطمینان می‌کند استقبال می‌کند اما وقتی احساس خطر کند، پرخاشجو می‌شود. وقتی محبوبیتش کم شود احساس می‌کند که منتقدان این وضع را به وجود آورده‌اند. بنابراین این کار اصلا به آقای روحانی نمی‌آید، من از شخص آقای روحانی انتظار چنین رفتاری را نداشتم.

آقای روحانی می‌گوید منتقدان ‌بی‌تقوایی سیاسی و تندروی می‌کنند و انتقادات امروز خود را درباره دولت قبل نمی‌گفتند، از طرفی منتقدان می‌گویند انتظار نداشتیم که آقای روحانی این طور واکنش نشان دهد، اگر منصفانه بخواهیم قضاوت کنیم منتقدان زیاده‌روی می‌کنند یا تحمل آقای روحانی کم است؟
اینکه آقای روحانی می‌گوید به دولت قبل این انتقادها را نمی‌گفتند در جواب باید گفت شما آمدید که به شما بگویند. آقای روحانی و دیگران آمدند که شرایط را عوض کنند، یعنی مسائل و نقدها را بشنوند، در حالی‌که آقای احمدی‌نژاد اصلا اهل شنیدن نبود. اما او که اهل شنیدن نبود اوایل خیلی بهتر از این رفتار می‌کرد، یعنی تاثیر گفت‌وگو را خیلی بهتر از اینها می‌دانست. احمدی‌نژاد همیشه سعی داشت ما را از داخل مجلس جمع و قانع کند چون می‌دانست ما اثر داریم. آقای روحانی با آنکه می‌داند ما اثر داریم این کار را نمی‌کند که هیچ، نامه هم می‌نویسیم جواب نمی‌دهد. این خیلی بد است.

چرا این اتفاق افتاده است؟

ما از سیاستمدارانی که انتظار نداشتیم این طوری شدند، نمی‌دانم باید خودشان بگویند چرا این اتفاق افتاده است. ضمن آنکه انتقاد آمد و نیامد دارد. اگر همه خوب باشیم دنیا گلستان می‌شود. هر کس به‌زعم خودش و اطلاعاتی که به او می‌رسد و دستگاه ادراکی و تمایلاتش حرف می‌زند. دولتی انتقاد‌پذیر است که همه انتقادها را استماع کند. انتقادپذیری به معنای پذیرفتن نظر منتقد نیست، بلکه به معنی استماع و احترام به نظر مخالف است. می‌تواند بشنود بعد بگوید به این دلیل نمی‌توانم این کار را بکنم یا این حرف را قبول ندارم.

بیایید آقای روحانی را رفتارشناسی کنیم. یک بحث وجود دارد که آقای روحانی بازی را در سطح بالای قدرت دنبال می‌کند و خیلی دنبال اینکه مردم چه می‌گویند نیست. به اصطلاح ساده‌تر رفتارهای پوپولیستی و عوامگرایی ندارد آیا به همین دلیل است که محبوبیت و سرمایه اجتماعی‌اش کم شده، نظر شما چیست؟
خیر، آقای روحانی تلاش می‌کند برای مردم توضیح دهد و با آنها حرف بزند.

من این را قبول ندارم. به نظر می‌رسد صحبت‌های او خیلی کم است. شما آقای احمدی‌نژاد را خاطرتان هست؛ از هر فرصتی برای حرف زدن با مردم استفاده می‌کرد...
احمدی‌نژاد آدم استثنایی بود.

منظورتان از این پاسخ چیست؟ من حرفم این است که شاید آقای دکتر روحانی چون بیشتر مسائل را از بالا به پایین می‌بیند خیلی اعتقادی به دیالوگ با مردم ندارد. شما نظر من را قبول ندارید؟
من همیشه گفته‌ام آقای خاتمی به نخبگان احترام کرد و محبوب نخبگان شد. آقای احمدی‌نژاد به توده مردم احترام کرد محبوب توده مردم شد، البته من به‌عنوان یک سیاستمدار ایراداتی به احمدی‌نژاد دارم که مردم نمی‌دانند یا اگر هم می‌دانند همه‌شان حرف مرا نمی‌پذیرند چون آن اکرام خیلی تاثیر دارد. آقای احمدی‌نژاد تمام مویرگ‌های اقتصادی جامعه را باز کرد، منابع عمومی را تا اقصی نقاط کشور برد و هر جایی که می‌بینیم آجر روی آجر گذاشت، البته معنی‌اش این نیست که همه این کارها درست بود. ضمن آنکه زیاد هم حرف می‌زد. حرف‌هایش هم عوام‌فهم بود. موفق‌تر از آقای روحانی و حتی موفق‌تر از آقای هاشمی در ایجاد پیوند بین خود و مخاطبین بود.

بیایید مصداقی بحث کنیم مثلا آیا انتظار زیادی از آقای روحانی بود که وقتی در خوزستان گرد‌و‌‌غبار شد به آنجا برود. آیا پوپولیست بودن همیشه بد است؟
خیر، درباره خوزستان انجام این کار خیلی اهمیت داشت. نشان می‌داد که دولت در کنار مردم است و به درد مردم توجه دارد.

چرا نرفت؟
اگر می‌رفت کار خوبی بود. ملامت نمی‌کنم اگر می‌رفت.

اینکه نرفت از او انتقاد می‌کنید؟
اینکه خودش نرفت و معاونش هم نرفت، این مساله را بد کرد. اگر معاونش به سرعت می‌رفت و به مردم می‌گفت: «رئیس‌جمهور من را فرستاد ببینم چه خبر است» این اتفاق نمی‌افتاد.

حالا بیایید فرض کنید آقای حسن روحانی با همین شیوه جلو برود. این کاهش محبوبیت ادامه پیدا می‌کند یا یک جایی متوقف می‌شود؟
هرچه رئیس‌جمهور به مردم اعتنا نشان دهد بیشتر مردم راضی می‌شوند. همین الان تلفن من را ببینید. از ابتدای مصاحبه چند بار زنگ خورده است. تلفن‌هایی که به من زده می‌شود، اگر کاری نداشته باشم جواب می‌دهم. من وقتی با گوینده‌ای که معترض است صحبت می‌کنم او می‌گوید همین که تلفن مرا جواب دادید برای من بس است. مشکل من حل شد. در حالی‌ که من کاری برای او نمی‌کنم، فقط از او عذرخواهی می‌کنم. طرف می‌گوید همین که تلفن مرا جواب دادید خیلی ممنون. پس اعتناکردن خیلی مهم است. در سیره پیغمبر اکرم (ص) آمده که وقتی با کسی صحبت می‌کرد تمام رخ با طرف حرف می‌زد، یعنی به او نشان می‌داد که تمام وجودش متوجه اوست.

و حالا که به اینجای بحث رسیده‌ایم می‌خواهم بپرسم آیا خطر یک دوره‌ای شدن آقای دکتر روحانی را تهدید می‌کند؟
برای این بحث زود است. او هنوز فرصت دارد خدماتش را بیشتر کند.

می‌گویند آقای روحانی فقط روی قشر خاصی از جامعه (طبقه متوسط و بالاشهری) سرمایه‌گذاری کرده است. شما این را حس می‌کنید، آیا آقای دکتر روحانی رئیس‌جمهور بالا شهری‌هاست؟
سیاست‌هایی که بعضی وقت‌ها اعمال می‌کند این معنی را القا می‌کند. مثل اصرار ‌بی‌جهت و غیر‌متعارف که ما از حساب‌های بانکی برای اینکه مالیات مردم را مشخص کنیم و یارانه را به آنها ندهیم، استفاده نکنیم. این اصرار چه معنا دارد؟ جز آنکه ثروتمندانی را که می‌خواهند ثروت خود را پنهان نگه دارند راضی می‌کند، چیز دیگری است؟ چنین اصراری منابع ملی را هدر می‌دهد در حالی‌که تمام کشورهای پیشرفته با اهداف مالیاتی این کار را می‌کنند. کشورهای OECD در اروپا دو سال یک‌بار نشستی می‌گذارند برای رد و بدل اطلاعات حساب‌های بانکی اتباع یکدیگر در کشور مقابل برای اهداف مالیاتی و یارانه‌ای. وقتی آقای روحانی اصرار می‌کند چه بگوییم؟ دولت راه دارد که یارانه به پولدارها ندهد اما دولتمردان هیچ تلاشی نمی‌کنند. ما راهکارهای مختلف ارائه می‌کنیم اما انجام نمی‌دهند و این تلقی ایجاد می‌شود. مشابه چنین رفتارهایی از دولت وجود دارد که این تلقی را تقویت می‌کند.

شما قبلا گفته بودید که به برخی مسائل هسته‌ای نقد دارید ولی بنا به ملاحظاتی سکوت می‌کنید. این تداوم سکوت شما در این مورد به دلیل همان ملاحظات است یا اینکه دیگر آن نگرانی سابق را ندارید؟

من سکوت نکردم ولی مثل برخی دوستان که حساسیت‌شان بیشتر است فعال در این زمینه نیستم.

چرا؟
چون فکر می‌کنم ملامت زیاد کسانی که در خط مقدم جبهه مذاکرات کار می‌کنند درست نیست. جایی که آدم مطمئن است که خطایی رخ می‌دهد یا احتمال جدی خطا در آن است می‌تواند بگوید. چند مورد برای من این اتفاق افتاد که آقای عراقچی آمد به من توضیح داد، قانع نشدم و به او توصیه کردم که این کار را نکنند چون جنبه اقتصادی داشت. وجه اقتصادی برخی توافقات بود. من فکر می‌کنم کمیسیون امنیت ملی در این حوزه فعال است. واقعیت این است که انتظار اینکه آقای ظریف بیاید در مجلس بگوید چه کار کردم یا چرا کردم، درست نیست. یعنی در عرصه مسائل امنیت ملی توزیع اطلاعات باید محدود باشد و کسانی که مسئول این کارند اکنون کاملا قابل اعتمادند. شخص رهبری هم سکان را به دست دارند. البته معنی حرف من این نیست که اگر ما چیز بدی دیدیم نمی‌گوییم. من به‌شدت نمایش قدم‌زدن و رفتن به فرانسه را در آن شرایط تقبیح کردم ولی همواره سعی کردم از کسانی که در خط مقدم مذاکرات هستند دفاع کنم. این یک سال اول را هم افتخار می‌دانم. یک طرف میز آقای ظریف با ۶-۵ نفر از همکارانش می‌نشیند و در طرف مقابل ۴۰-۳۰ نفر آدم می‌نشیند، کسانی که کاردارشان در تهران به شاه دستور می‌داد. مساله این است که وقتی روی یک‌سری مسائل توافق نمی‌شود، معنی‌اش این است که آقای ظریف چیزی را نفروخته است. اگر می‌فروخت که امضا می‌شد. وقتی اکنون مذاکرات قابل دفاع و اعتماد است برای آن است که حضرت آقا روند مذاکرات را کنترل می‌کند. می‌خواهم بگویم انتظار اینکه آقای ظریف بیاید در صحن مجلس دست خودش را رو کند، ولو اینکه جلسه غیر‌علنی باشد را خلاف مصلحت می‌دانم و حتی در کمیسیون امنیت‌ملی هم باید یک کمیته خاص طرف تیم مذاکره‌کننده باشد.

حالا اینجا یک بحث مهم به‌وجود می‌آید که بارها محل مجادله بوده است. سوال این است که فرق مجلس شورای اسلامی با کنگره آمریکا چیست که مذاکره‌کنندگان آمریکایی مسائل مذاکرات را به آنها می‌گویند اما ما نباید بگوییم؟

چه کسی گفته آنها در کنگره همه‌چیز را می‌گویند؟ حتما نمی‌گویند.

به نظر شما اگر توافق حاصل شود می‌توان به آمریکایی‌ها اعتماد کرد؟
خیر، توافق به معنای اعتماد‌کردن نیست. چون آمریکایی‌ها به صراحت می‌گویند بعد از هسته‌ای به سراغ مسائل دیگری مثل تروریسم، حقوق بشر و موشک‌های بالستیک می‌رویم که بتوانیم با ایران کل کل کنیم. یعنی آنها با ما خوب‌بشو نیستند ولی اینکه ما قدرتمان را در داخل و منطقه به‌گونه‌ای کرده‌ایم که آنها خود را ملزم می‌دانند که با ما کنار بیایند، این نعمت بزرگ و به نظر من افتخار آمیز است.

می‌خواهم از شما به‌عنوان یک اقتصاددان بپرسم، توافق هسته‌ای چقدر در زندگی مردم تاثیر دارد؟ آیا اگر توافق نشود دچار چالش می‌شویم؟ اگر بشود خوشبخت می‌شویم؟ فارغ از مسائل سیاسی، در مفاهیم اقتصادی، واقعا توافق ما با ۱+۵ در موضوع هسته‌ای چقدر در اقتصاد و معیشت و سفره مردم تاثیر دارد؟

اجازه بدهید سوال شما را این‌گونه جواب بدهم. در تمام دنیا کشورها پول خرج می‌کنند تا هیمنه داشته باشند، هیمنه آثار واقعی اقتصادی هم دارد. چطور؟ چون بازاری که با آن طرف هستند چه در حوزه خرید و چه در حوزه فروش گسترده می‌شود. در بحث اقتصاد تجارت وقتی می‌خواهیم مدل‌سازی کنیم کشورها را به کشور کوچک و کشور بزرگ تفکیک می‌کنیم. کوچکی بخشی اقتصادی و بخشی سیاسی است. جدا کردن مفاهیم اقتصادی و سیاسی از هم کار درستی نیست. اگر این دو را از هم جدا کنیم بخشی از واقعیت‌ها را نمی‌بینیم. وقتی کشوری هیمنه داشته باشد طرف‌های مقابل با آن کشور طور دیگری برخورد و معامله می‌کنند. مثل این می‌ماند تاجری که در بازار معتبر است احتیاج ندارد چک بفرستد. یک تلفن می‌زند طرف مقابل بلافاصله بار را برای او می‌فرستد. این اعتبار اعتباری است که نه پشتوانه سیاسی بلکه پشتوانه نظامی دارد. سیطره دلار بر جهان که به ملت آمریکا اجازه می‌دهد که بیش از آنی که تولید می‌کنند بخورند، برای چیست؟ به‌خاطر سلطه سیاسی و نظامی است. آمریکا برای حفظ این سلطه می‌جنگد، می‌کشد و جنایت می‌کند.

ملت ایران به اندازه مصرف خودش پول چاپ می‌کند اما آمریکا بیش از مصرف داخلی‌اش پول چاپ می‌کند، چرا؟ برای آنکه او پول را نه‌تنها برای خرید و فروش داخلی نیاز دارد، بلکه طوری کرده که من ایرانی با یک مالزیایی که هر دو مسلمانیم هر دو با دلار معامله می‌کنیم. بنابراین این چاپ پول باعث تورم در داخل آمریکا نمی‌شود.

آمریکا یک هیمنه پوشالی برای خود درست می‌کند که اثر واقعی دارد، بنابراین این دو به هم مربوطند یعنی ما وقتی در مذاکرات موفق شویم و نشان دهیم که ما توانستیم یک جاهایی حق خودمان را از کشورهای امپریالیستی سلطه‌جو بگیریم. این تاثیر اقتصادی هم دارد اما اینکه گفته شده اگر توافق شود اینجا گلستان و سفره‌های مردم رنگین می‌شود و اگر شکست بخوریم، نان و پنیر هم از مردم گرفته می‌شود، هر دو تحلیل به نظر من افراطی است. برای اینکه تحریم‌ها اثرش از طریق گران‌شدن کالای وارداتی است. وقتی ایران تحریم دلاری است اگر بخواهد برای خرید جنسی پول را از چین به فرانسه منتقل کند، این پول باید چند دست بچرخد تا ممنوعیت دولت آمریکا به آن اثر نکند، این چرخش‌های اضافی هزینه پول را برایش زیاد می‌کند، ضمن آنکه وقتی می‌خواهد جنس بخرد چون تحریم است هرکسی به ایران جنس نمی‌فروشد و مجبور است از جای خاص بخرد، بنابراین جنس کم‌کیفیت‌تر و گران‌تر خریداری می‌کند.

از طرفی برای انتقال جنس به کشور بیمه می‌خواهد اما با منع آمریکا رو‌به‌روست، پس اینجا هم پول بیشتری باید پرداخت کند. وقتی کشتی می‌رود دبی بار را تخلیه می‌کند و دوباره بارها بارگیری می‌شود تا به ایران انتقال یابند، همه این مراحل هزینه‌های اضافی به کالاهای وارداتی است، ضمن آنکه بر اثر تحریم نفتی هم درآمد کمتری کسب می‌کنیم و جنس گران‌تر هم می‌خریم، بنابراین عمدتا در زندگی مردم از طریق افزایش قیمت کالا و خدماتی است که به اتکا واردات تأمین می‌شود. ضمن آنکه سهمی ‌از تولید ملی مربوط به واردات است، برآورد دقیق ندارم ولی سرجمع شاید کالای وارداتی برای ما بین ۱۵ تا۲۵ درصد گران‌تر تمام می‌شود که اگر بحث درآمد هم به آن اضافه کنیم نزدیک به ۳۰ درصد وضع تسهیل می‌شود. معنی‌اش این است که اگر توافق کردیم و تحریم‌ها همه یکجا حذف شد ما سهولت بیشتری در واردات و سهولت بیشتری در صادرات داریم و تحت تاثیر آن بهبودی برای اقتصاد پیدا می‌شود.

بحث من این است؛ اگر ما دورانی را طی کردیم که تحریم هم نداشتیم، باز ‌بی‌عقلی گرفتارمان می‌کرد. عدم تعقل کافی، متعهدانه رفتار نکردن، اریب داشتن تمایلات حکومتی‌ها، فساد موجود و ضعف مدیریت با لغو تحریم‌ها و عقد توافق با آمریکا حل نمی‌شود با کارهای دیگر حل می‌شود، بنابراین سهم همه اینها را باید ببینیم. در مجموع توافق هسته‌ای اثر مثبت دارد اما معجزه هم نمی‌کند.

چون بحث فساد را هم مطرح کردید می‌خواهم سوالی از شما بپرسم. در ماجرای رحیمی ‌دو دیدگاه در اصولگراها وجود دارد؛ یک دیدگاه می‌گوید «رحیمی ‌اصولگرای متخلف است»، یک دیدگاه دیگر می‌گوید «رحیمی از نیروهای آقای هاشمی و اصلاح‌طلبان بود و اصلا به اردوگاه اصولگرایان ربطی ندارد.» شما در پدیده‌شناسی آقای رحیمی ‌کدام یک از این دو دیدگاه را قبول دارید؟
کسانی که می‌خواهند اصولگرایان را تضعیف کنند، دومی ‌را می‌گویند که انگار اصولگرایان مستعد فساد نیستند که من معتقد به این حرف نیستم. کسانی که مرتکب فساد شدند اسما اصولگرا بودند اما در عمل خلاف اصولگرایی عمل کردند و باید حذف شوند. هنر ما این است که اگر از خودمان کسی فساد کرد از او دفاع نکنیم، بلکه به او حمله کنیم، بنابراین رحیمی ‌را فردی می‌دانم که متعلق به اردوگاه اصولگرایان بود، خیانت در امانت کرد و دارد مجازات می‌شود.

آقای زیباکلام در ماجرای آقای رحیمی ‌به شما نقدی وارد کرده‌اند. ایشان گفته‌اند که شما با به میان آوردن نام مهدی هاشمی ‌بی‌تقوایی سیاسی کرده‌اید و به‌نوعی خواسته‌اید ماجرای آقای رحیمی ‌را تحت‌الشعاع قرار دهید.
چه‌کسی اولین‌بار نسبت به خریدن نمایندگان توسط رحیمی ‌اعتراض کرد؟ من و آقایان نادران و زاکانی بودیم، پس اینکه الان ما به فکر این افتادیم حرف نادرستی است. ما اعتراض کردیم، نامه نوشتیم، مصاحبه کردیم، با مقامات مسئول حرف زدیم و کارهای دیگر تا این فرد فاسد از سیستم کنار گذاشته شود. یک جست‌وجو در گوگل این را نشان می‌دهد. این حرف هم که تقارن زمانی این دو با این هدف بود که می‌خواستم این ضعف را بپوشانم. بعد از این اتفاق هم ما کنفرانس مطبوعاتی داشتیم شکرانه به جا آوردیم و صریح گفتیم این کار خیلی خوب است، حمایت کردیم و در واقع به یک معنا جوسازی کردیم تا مردم متوجه شوند که این فرد متخلف بوده و مجازات شده است.

البته من از مجازات رحیمی ‌خوشحال نمی‌شوم ولی خوشحال می‌شوم که عدالت اجرا شود. کسی که تخلف کرده باید تنبیه شود تا عبرتی برای دیگران باشد اما درباره مهدی هاشمی نیز وقتی او دستگیر می‌شود و می‌خواهد محاکمه شود، زمان گفتن پیدا می‌شود، کمااینکه این گفته من هم ‌بی‌تأثیر نبود، شنیدم وکیل‌شان به جای آنکه جواب من را بدهند همین حرف‌ها که در روزنامه نوشتند «تو آدم بدی هستی» در دادگاه نیز بد و بیراه به من گفتند، بنابراین این دو را به هم وصل نمی‌کنم، هیچ ربطی به هم ندارد، اصولگرا بودن طرف برای من تأسفبارتر است تا اینکه اصلاح‌طلب باشد و فساد کند٬ اینجا آبروی من را هم زیر سوال می‌برد چون می‌گویند تو چه هم‌جناح بدی داشتی ولی من هیچ دنبال این نبودم و نیستم که عقده دل خالی کنم. ما با آقای رحیمی ‌برخورد کردیم، افتخار هم می‌کنیم که از متقدمین در این کار بودیم و آخر هم تشکر کردیم. آقای مهدی هاشمی هم به این سرنوشت باید دچار شود یعنی باید ببیند حکم دادگاهش چیست، بعد دادگاه تجدیدنظر و دیوان عالی کشور است. او حق دارد به‌عنوان متهم از خود دفاع کند، اگر دستم برسد و کسی بخواهد جلوی دفاع او را بگیرد کمک آقای مهدی هاشمی هم می‌کنم ولی اتهامات هم باید به‌طور صریح و مستند به او تفهیم شود. من بعد از آن دو نامه‌ای که نوشتم مستندات را تک تک آوردم.

تا حالا شده که با آقای زیباکلام در جمع خانوادگی بحث سیاسی کنید یا ‌ترجیح می‌دهید سراغ بحث سیاسی نروید؟
ما معمولا بحث سیاسی نمی‌کنیم یا درباره مشترکات حرف می‌زنیم. چون خانواده محیط لطیفی است. جای اشتراکات است، نه اختلافات. گاهی یک موضوعی پیش می‌آید من از او انتقاد می‌کنم، یا او از من انتقاد می‌کند، اما کل‌کل نمی‌کنیم. من با آقای زیباکلام که الان آشنا نشدم. نیمه اول دهه ۵۰ زندان که بودم او هم آنجا بود و همدیگر را می‌شناسیم و مزاج همدیگر را می‌دانیم.

اصلاح‌طلبان دنبال ائتلاف با جریان دولت هستند و یک شرایطی شبیه مجلس پنجم را می‌خواهند. شما چه فکر می‌کنید؛ آیا میان دولت و اصلاح‌طلبان ائتلاف در انتخابات مجلس اتفاق می‌افتد؟ این ائتلاف تا کجا باقی می‌ماند؟

اصلاح‌طلبان یک حسنی که دارند در اتحاد خیلی موفق‌تر از دیگران هستند، یعنی به اندک بهانه‌ای با هم همراه می‌شوند. این از یک جهت خوب است و از یک جهت شاید با نقد مواجه شود ولی فکر می‌کنم اینها با هم توافق می‌کنند. ضمن آنکه دولت هم به اصلاح‌طلبان نزدیکتر است.

یعنی این ائتلاف تا انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ پا برجا می‌ماند؟
لااقل تا انتخابات مجلس باقی است.

یعنی بعید است اصلاح‌طلبان یک نامزدی را در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ بیاورند و مقابل روحانی قرار ‌دهند؟

بعید نمی‌دانم. بستگی دارد که شرایط چه اقتضا کند. اگر بتوانند کسی از میان خود را رئیس‌جمهور کنند حتما این کار را انجام می‌دهند، احتمالا در مجلس وضع انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ مشخص می‌شود.

در اصولگراها دو دیدگاه وجود دارد؛ یکی آنکه ائتلاف حداکثری باشد و پایداری‌ها نیز در این ائتلاف حضور یابند، دیدگاه دوم آن است که ائتلاف باید واقع‌گرایانه باشد چون سابقه نشان داده که پایداری در آخرین لحظه از جمع خارج می‌شود، شما به کدام یک از این دو دیدگاه نزدیک‌تر هستید؛ ائتلاف حداکثری یا ائتلاف واقع‌گرایانه؟
ائتلاف واقعی یعنی اینکه انجام شود و نشکند.

بله، مثلا ائتلاف شما با آقای باهنر نمی‌شکند اما ممکن است با آقای حسینیان چنین حالتی نداشته باشد، نظر شما درباره دو دیدگاه یادشده چیست؟
من آدم واقع‌بینی هستم.

یعنی ‌ترجیح می‌دهید از الان نروید دنبال یک اتفاقی که شاید ممکن نشود؟
خیر، هر تلاشی شود که افراد بتوانند با هم تفاهم کنند اشکال ندارد ولی مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی‌شود.

این حرف که شما می‌گویید مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی‌شود همین جا محل بحث است، یک مدلی برای مجلس هشتم انتخاب شد که شامل کمیته وحدت و داوری بود. به نظر شما اصولگرایان باید طبق همان مدل جلو بروند یا آن مدل دیگر جواب نمی‌دهد و براساس روش آقای تقوی یا جلسه سه‌شیخ (آیت‌الله یزدی، آیت‌الله موحدی‌کرمانی و آیت‌الله مصباح یزدی) باید حرکت همگرایانه خود را دنبال کنند پیشنهاد شما چیست؟
هر گروهی به اندازه تاثیری که دارد در صحنه حاضر می‌شود و آورده‌اش پشتیبانی مردمی ‌یا تصور پشتیبانی مردمی ‌است. اگر ما مشترکاتمان روی میز بیاید و مفترقات‌مان هم معلوم و از این مفترقات مصون باشیم هر کس این اشتراکات را دارد باید در این جمع باشد. شاید مدل تازه‌ای را مجبور باشیم تعریف کنیم ولی اینکه از گذشته عبرت نگیریم کار بدی است. اگر حزبی بخواهد با جبهه پایداری هم مذاکره کند باید به او بگوید بالاخره تکلیف خودش را روشن کند، اینکه بخواهد در آخر سر از ائتلاف خارج شود از اول به این ائتلاف ورود نکند. تضمین‌های عقلانی قابل اتکا هم از پایداری بگیرد.

یک بحثی وجود دارد که آقای لاریجانی به دولت نزدیک شده و ممکن است با حامیان دولت مشترکا لیستی بدهد، نظر شما چیست؟
احتمالش را خیلی ضعیف می‌دانم، آقای لاریجانی از جهت فکری با آنها اختلافات نظری دارد و از نظر سیاسی هم آدم هوشیاری است و نمی‌آید آینده سیاسی خود را به آنها گره بزند.

اینکه می‌گویند جلسه این سه‌شیخ اصولگراها را آقای لاریجانی بر هم زده است شما شنیدید؟

این ربطی به سوال قبل ندارد، ممکن است من هم با جلسه‌ای که سه روحانی بزرگوار سردمدار باشند موافق نباشم.

می‌گویند در ادامه این مدلی است که آقای لاریجانی دنبال می‌کند؟
می‌تواند به آن هیچ ارتباطی نداشته باشد. برای آنکه سه روحانی در جای خود محترم، معمّر که فرصت نشستن چهار ساعت پشت سر هم را ندارند و نمی‌توانند مانند برخی جوان‌تر‌ها باشند اگر کمک‌دهنده فکری باشند خوب است ولی در مدیریت جریان به نظر من باید تحولاتی ایجاد شود. باید جریان را افراد جدیدتری هدایت کنند. جامعه روحانیت و جامعه مدرسین که شامل همه مسلمانان انقلابی نمی‌شود. آنها بخشی از جریان انقلابی اصولگرا هستند. جامعتین هم باشند اما خود، جمعی از همه جریانات هستند. ممکن است کس دیگری یا ترکیبی از افراد را مسئول تنظیم امور کنند. به هر حال ما هستیم و واقعیت‌های اجتماع، الان آن روزی نیست که جامعه مدرسین و جامعه روحانیت بگویند چه کسی در کجا نامزد اصلح است، همان نامزد انتخاب شود، این واقعیت وجود دارد. حتما سطح مرجعیت انتخاباتی این دو جامعه مثل اول انقلاب نیست. وقتی مثل اول انقلاب نیست، باید طوری پیش رفت که نامزدهای اصولگرا رای بیاورند. چطور سرنوشت انتخابات را به تصمیم کسانی گره بزنیم که موقعیتشان عوض شده است؟ از نظر سیاسی این کار اصلا منطقی نیست. این حرفی که می‌زنم از احترام تک‌تک این اشخاص چیزی کم نمی‌کند و از دست دادن فرصت را هشدار می‌دهد. یک وقتی بود که جامعه مدرسین اعلام نظر می‌کرد اکثر مردم می‌پذیرفتند و البته برخی نیز نمی‌پذیرفتند. امام یک وقتی بعضی از این جور نهادها را از اینکه درباره سرنوشت کشور نظر بدهند منع کردند. جامعه روحانیت مبارز فقط درباره تهران و جامعه مدرسین فقط درباره قم باید نظر می‌داد. منع امام هم براساس این منطق بود که مثلا مردم کاشمر حس نکنند که یک کسی از قم دارد برای آنها تصمیم می‌گیرد. این مشارکت مردم را در انتخابات پایین می‌آورد و همبستگی مردم با سیستم سیاسی را کم می‌کند. در نتیجه فکر می‌کنم که این مدلی که دارد تبلیغ می‌شود به نتیجه نمی‌رسد.

اینکه می‌گویند آقای روحانی به اصولگرایان معتدل بدبین شده را قبول دارید؟
بله، من بعضی از عوارضش را می‌بینم چون از من معتدل‌تر گیر نمی‌آورند.

می‌گویند اگر آقای احمدی‌نژاد بیاید معادلات جریان اصولگرایی به هم می‌ریزد. واقعا همین است؟ آمدن او چقدر تاثیر در آرایش انتخاباتی اصولگرایان دارد؟ او را می‌پذیرید یا کنار می‌زنید؟
من که حاضر نیستم به هیچ وجه با او باشم. فکر می‌کنم خیلی از اصولگراها این طور هستند.

نوع مواجهه حاکمیت با آقای احمدی‌نژاد را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

احمدی‌نژاد از نظر من اهلیت و صلاحیت این کارها را ندارد. اگر بخواهیم به ضوابطی که حرف می‌زنیم پایبند باشیم، کسی که جلوی قانون می‌ایستد می‌گوید من قانون را قبول ندارم، شورای نگهبان برای او نامه می‌نویسد و می‌گوید: «تو نمی‌توانی تشخیص‌دهنده قانون باشی» بعد احمدی‌نژاد می‌گوید «قانونی که مفید نبینم اجرا نمی‌کنم»، این اصلا دویی در عالم سیاست است. نمی‌شود اجازه داد چنین کسی در عالم سیاست فعال باشد. اگر اجازه دهند معنی‌اش این است که به حرف‌هایی که می‌زدند پایبند نیستند.

شما کاندیدای انتخابات مجلس می‌شوید؟
نمی‌دانم. ان‌شاءالله نزدیک ایام ثبت‌نام نامزدها بشود تصمیم می‌گیرم.
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۴:۳۴:۳۱
احسنت. بالاخره به بی تدبیریهای گسترده این دولت چه در زمینه خارجی چه داخلی باید شدیدتر اعتراض کرد. نفت چهل دلاری و گرانی و آمار دروغ و فجایع زیست محیطی و باج دادن و یک حرف و چند حرف و دروغ و رواج دوباره سرمایه داری و ........ خیلی کارهای اشتباه دیگر. اگر جلوی برخی کارهای این دولت گرفته نشود، آینده اتفاقات بدی در راه خواهد بود. (2772116) (alef-13)
 
پاسخ
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۷:۰۳:۰۱
یکم یواش برو عمو!
نفت 40 دلاری را باید اونوقت اعتراض میکردی که تحریم شدیم ایران با تولید 1 میلیون از 32میلیون بشکه نفت اوپک چجوری قیمت را ببره بالا ؟
شما که 870 میلیارد دلار پول نفت را هدر دادید چی میگید؟
هنوز جواب ندادید 300 میلیارد دلار درآمد نفتی چرا گم شد ؟
آمار دروغ ؟ قیمت ارز را ببین زمان شما 4500 تومن بود دولت روحانی به 2700 تومن آورد دوسال هم است ثابته !تورم محاسبه ی 450 قلم جنسه از جمله دارو ازجمله مسکن از جمله درمان که اگر بخوای تغییرات قیمتیش رابراتون میارم !راستی گوجه و سیب زمینی وسبزیجات و حبوبات قیمتشون به نصف رسیده اینا هم جزئ تورمه اگر بدونید تورم چیست
راستی یادته مردم مای بی بی را تو خونه پنهان میکردند تا سود کنند؟
یادته سال 89 مرغ 10000تومن شد و صفهای کیلومتری و بکش بکش ملت
با این همه کب کبه و دب دبه یک روز نتونستید ثابت نگهدارید !
ببینم آقایی که دم از فساد میزنی ! راستی چرا آمار فساد قاچاق کالا از 87 نت 92 گم شده ؟
راستی نگفتی
فجایع زیست محیطی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نکنه منظورت خشک شدن زاینده رود و ارومیه هست که صد البته در دوران مدیریت شما بوقوع پیوست اونوقتی که دوتا دوتا سد روی رودخانه میبستید به این روزها فکر میکردید!
بنزین سرطانی بخورد ملت دادید ادعا هم میکنید؟خوبه آمار دستگاهای کیفت هوا ثابت کرده چه بلایی سر ملت آوردید
البته درکتون میکنم بدونه سند و دلیل حرف زدن هنر شما هاست
گفتی باج دادن !!
دریای خزر را دادید به روسها برای رای وتو یادتون رفت باج از این بزرگتر ؟
(((از سایت الف میخواهم یا نظرات این چنین توهین آمیز را منتشر نکنه یا هم اجازه ی پاسخ را به همه بده چون من توهین نکردم البته اگر این پاسخ برای شما خشنود نباشه ))) (2772357) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۸:۳۸:۰۰
وقتی به احمدی نژاد اعتراض می شد کسانی نظیر شما می گفتند رفسنجانی که ... می کرد چرا حرفی نمی زدید! کلا اعتراض علیه اقدامات نادرست یک دولت نیازمند ارائه گواهی برای اعتراض های قبلی است! (2773494) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۸:۴۲:۱۰
آقای یا خانم محترم لطف می کنید آدرس جای را که دلار 2700 تومان هست را بدهید تا ما هم برویم از آنجا دلار خرید کنیم و آنوقت مثل شما قدر این دولت را بدانیم؟!؟!؟!؟
اگر منظورت عرض مبادله ای است که زمان به اصطلاح ما 2450 تومان بود نه 4500 تومان، حالا بماند که دلار هیچ وقت به 4500 تومان نرسیده بود!

سال 89 مرغ 10000 تومان آنوقت صف و بکش بکش!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! تا انجای که ما یادمان هست دلار تا سال 91، 1000 تا 1005 تومان بود یعنی مرغ حدودا تا سال 91، 3000 تا 3500 تومان بود. نمی دونم این اعداد و ارقام الکی را کی به شما داده و چرا با این اعداد الکی دولتی آقای روحانی را بد نام می خواهید بکنید.

یاد تان هست در دوره قبل لامپ کم مصرف را دولت به قیمت 1500 تومان به تعداد نامحدود در اختیار مردم قرار داد، خبر دارید که همین لامپ ها الان نزدیک به 10000 تومان قیمت دارد؟
آیا یادتان هست که دولت قبل عملیات اجرایی انتقال راه آهن تهران - تبریز به زیر زمین را انجام داد؟
یا همان سد های که شما می فرمایید که زاینده رود و ارومیه را خشک کرد، طرح های آن را دولت های قبل از احمدی نژاد داده بودند و دولت قبل آنها را اجرا کرد. با همان 300 میلیون دلاری که شما می گوید چی شد انجام شد نه با جیب بابای شما؟

خواهشا یک جوری اعداد و ارقام دهید که باعث خراب شدن دولت آقای روحانی نشود و مردم کمی باور کنند و یا لااقل سقف ترک نخورد. (2773505) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۹:۵۵:۴۴
مشکل شماها اینه که همه چیز را در رفع تحریمها میبینید و فقط از بعد مادی به قضایا نگاه میکنید. شما فکر کردی، بر فرض محال، تحریمها حتی اگر کامل برداشته شوند، اوضاع سامان پیدا خواهد کرد ؟؟؟؟؟؟؟
مطمئن باشید رفع تحریمها باعث ایجاد جنگ در منطقه خواهد شد و از چاله به چاه خواهیم افتاد چون از همین الان،‌ کینه کشورهای متخاصم مانند عربستان و امارات و ترکیه و مهمتر از همه رژیم صهیونیستی به راحتی قابل مشاهده است.
بنابراین فکر نکنید که توافق، اوضاع را بهتر میکند بلکه به احتمال قوی، بعد از توافق اوضاع بسیار پیچیده تر خواهد شد و شاهد این مدعا تنزل شدید قیمت نفت و حمله عربستان به یمن و گسترش پدیده داعش و سقوط شهر ادلب در سوریه میباشد.

مشکل دیگر شما، عدم توکل بر خدا و کرنش در برابر استکبار است. روزی را، فقط خداوند متعال مقدر میکند نه آمریکای شیطان بزرگ. مردمی که زیر بار فشار، به جای تکیه بر بازوی خود و درستکاری و همکاری با یکدیگر، به راحتی در برابر زورگویی تسلیم شوند، سرانجام خوشایندی نخواهند داشت و برعکس این قضیه مردمی که روی پای خود بایستند و درستکار شوند و به اخلاق احترام بگذارند، از دل خرابه ها هم کشوری پیشرفته از اکثر جهات خواهند ساخت (( مانند آلمان، ژاپن، هند،‌ فرانسه و ..))

علت اصلی مشکلات اقتصادی در کشور ما، وجود فساد های کلان و خرد اقتصادی میباشد که مانند زنجیر به یکدیگر متصل هستند و به قدری وسعت یافته اند که به راحتی نمیتوان برای آن چاره ای پیدا کرد چون برای هر فرد نمیتوان یک پلیس یا دورین امنیتی گذاشت تا هر زمان مرتکب خلاف شد او را دستگیر کرد.
مسایلی مانند اینکه یک شخص به خود حق میدهد که دزدی و کلاهبرداری کند چون فلان مسئول این کار را کرده فقط فراافکنی و منحرف کردن موضوع است اما متاسفانه خیلی از افراد به راحتی گرانفروشی و کم فروشی و احتکار و گناهان و جرم اقتصادی دیگر انجام میدهند و وقتی به آنها اعتراض میکنیم، میگویند چون فلانی سه هزار میلیارد خورده چرا ما نخوریم !!!!!!!!! آیا در کشوری که میخواهد پیشرفت کند اگر افراد اینگونه فکر کنند، آن کشور موفق به گذر از موانع و پیروزی بر دشمنان خواهد شد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

برای تک تک ادعاهای شما پاسخ دارم ولی چون از حوصله بحث خارج است فقط این نکته را میگویم و بحث را به پایان میبرم و آن اینکه :
(( اگر در یک جامعه، فرد فرد و تک تک افراد جامعه، اخلاق و منش و رفتار و فرهنگ خودشان را اصلاح و مطابق با فرامین خداوند و قانون کنند،‌ مطمئن باشید آن جامعه قطعا پیشرفت خواهد کرد و تمام مشکلات آن به خودی خود،‌ حل خواهد شد، حتی اگر در قحطی باشد، حتی اگر ویرانه باشد،‌ حتی اگر تمام دنیا با آن دشمن باشند،‌ تمام این بلایا از بین خواهد رفت ولی با توکل بر خدا و احترام به اخلاق و سرلوحه قرار دادن درستکاری و همیشه یادمان باشد که مسئولان برآمده از دل مردم هستند و رفتار آنها آینه رفتار مردم. (2773608) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۶:۱۸:۴۱
با سلام
من هم با نظر شما موافقم...اما در مورد قسمت پایانی باید بگم که انصافا سایت الف نظرات رو خوب منعکس میکنه چه مخالف چه موافق..جا داره از اقای توکلی و دست اندر کارای سایت الف تشکر کنم (2774348) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۲:۵۴:۴۴
این اتفاقاتی که شما نوشتید بعداز سال 91 در اوج تحریم بود حال شما که وضعتا خوب تمام پولهای نفت که در سال 91 فروخته شد گرفتید مجلس با شما خوب است اقایان در برابر سیاستهای شما سنگ اندازی نمی کنند پس چرا باز هم مردم از شما ناراضی هستند بیاید نظر سنجی کنید ببینید مردم کوچه وبازار میگن صدر رحمت به احمدی نژاد (2774868) (alef-13)
 
عبدالرحمن
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۷:۲۶:۲۰
با اينكه من به اقاي روحاني راي دادم .(و هيچگاه به احمدي نژاد راي نداده ام
) رفتار دولت اقاي روحاني را با معلمان دور از انصاف و باعث ريزش راي ايشان ميدانم (2772401) (alef-13)
 
م.ع
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۹:۱۱:۵۷
مردم بدانند هر زمان دولت و مجلس از یک جناح بوده اند , مردم ضرر کردند .
الان هم مخالفتهای گاه و بیگاه مجلس با دولت بالانس و تعادل را در سیاست کشور ایجاد می کند و سیاستهای بعضا اشتباه دولت را تعدیل می کند , در سیاست خارجی نقش چماق و هویج را ایفا می کند ,یک مجلس هم جناح , همیشه مجیزگوی دولت وقت خود بوده و در سایه منافع حزبی , مردم و منافع مردم نادیده انگاشته شده است.
در شرایط فعلی بهترین مجلس , یک مجلس مستقل می باشد که کاملا مستقل از دولت باشد و تحت نفوذ دولت قرار نگیرد. (2772587) (alef-13)
 
Omid
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۱:۴۲:۵۶
به نظر شما دولت قیمت نفت را کاهش داده؟ (2773255) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۴:۳۷:۵۵
2 ساله دیگه هم تحمل می کنیم
بعدش

محمود احمدی نژاد (2772123) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۷:۰۶:۵۹
ایشان باید ب دادگاه پاسخ بده چرا 70 نفر از فامیلاش رابرده یکهفته نیویورک گردشی و هزینه ی هر اتاق برای اقامت 800دلار بوده !
بعد بیاد بگه جریان 300میلیبارد پول نفت چی شد چرا 300میلیارد دلار گم شد ؟
بعد بیاد پاسخ بده آمار قاچاق کالا را چرا از سال 87تا92 گم شده ؟ (2772365) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۴۴:۲۳
300 میلیارد گم شد؟؟؟
چرا اینقدر بدون تفکر نظر میدید؟ من طرفدار احمدی نژاد نیستم ولی این حرف درست نیست. منظور در اون موقع این بود که دولت ریز مصارف درآمد های نفتی رو ارائه نکرده و این آمار رو به صورت کلی داده. شما میدونید 300 میلیارد دلار چقدره و چندتا صفر داره که این حرفو میزنید؟ (2773699) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۷:۲۶:۲۲
آرزوی آمدن دوباره احمدی نژاد کابوسی است که تعبیری ندارد. (2772402) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۸:۴۵:۱۷
انشا الله همین طور باشد که شما می گوید ولی رفتار این دولت، بازگشت احمدی نژاد را دور از تصور نمی بیند. (2773510) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۸:۴۵:۳۴
دریک مقطع کوتاه یعنی در فاصله مهر ۸۹ تا دی ۹۰ معادل ۲۲ میلیارد دلار ارز کشور در بازار دوبی و استانبول فروخته شده است. بهانه این است که می‌خواهیم بازار را مدیریت کنیم، بعضی می‌گویند ارز را فروخته‌اند و به جایش ریال آوردند اما حرف اینجاست که وقتی کسی می‌خواهد از ایران خارج شود ما جیبش را می‌گردیم که بیش از ۳ هزار دلار نبرد چون ارز کالای حیاتی است. فقط از طریق سیستم بانکی و برای واردات مورد نیاز باید خارج شود. باید گزارش شود که این ۲۲میلیارد دلار که رفت از چه مسیری برگشت و اگر برنگشت باید جواب دهند چرا چنین اتفاقی رخ داده است. (2772552) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۵:۲۵:۳۴
2 سال که خوب است تا صبح قیامت هم تحمل کنید به خواسته ی خود نمیرسید در دوران طلایی ریاست جمهوریه ایشان که 8 سال بود به اندازه ی 80 ساله گذشته نفت فروخته شد ولی طبقه ی متوسط جامعه روز به روز فقیر تر شدند شکاف طبقاتی روز به روز افزایش یافت و عده ای پولدار روز به روز پولدار تر شدند اختلاس های نجومی آشکار شد تورم و نقدینگی و بیکاری در کشور بیداد کرد صف طویلی از بدهکاران بانکی درست شد که پول های بیت المال را حیف و میل کردند و از بازپرداخت آن عاجزند فرصت های بیشماری از دست رفت.در بحث فرهنگی که ایشان و همفکرانشان در کشور کولاکی بپا کردند که همه از آن مطلع اند تهمت زنی و برچسب زنی در کشور افزایش یافت بگم بگم ها به راه افتاد آرامش جامعه سلب شد در بعد سیاست خارجی هم که بخشی بزرگی از هزینه هایی که امروز میدهیم نتیجه ی سیاست وادبیاتشان است. ایشان عرصه ی دیپلماتیک را با عرصه ی خطابه خوانی اشتباه گرفته بودتد و حتی کار تا مدیریت جهانی و هاله ی نور هم پیش رفت و البته در همه ی موارد مرغ ایشان یک پا داشت توصیه ی هیچ دلسوزی بر این فرد اثر گذار نبود و ناگفته نماند عده ای از دوستان هم آن موقع ها بنا به دلایلی روزه ی سکوت داشتند. اینها گوشه هایی از رکورد های پاکترین دولت تاریخ بود که میراث آن تا به امروز باقی مانده بهتر است واقع بین باشیم به او به اندازه ی کافی فرصت داده شد. (2773383) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۰:۴۳:۰۸
ما كه بيچاره شديم خيلي بهت رسيده تو اون دوره (2774998) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۴:۴۸:۰۵
حمدی‌نژاد از نظر من اهلیت و صلاحیت این کارها را ندارد. اگر بخواهیم به ضوابطی که حرف می‌زنیم پایبند باشیم، کسی که جلوی قانون می‌ایستد می‌گوید من قانون را قبول ندارم، شورای نگهبان برای او نامه می‌نویسد و می‌گوید: «تو نمی‌توانی تشخیص‌دهنده قانون باشی» بعد احمدی‌نژاد می‌گوید «قانونی که مفید نبینم اجرا نمی‌کنم»، این اصلا دویی در عالم سیاست است. نمی‌شود اجازه داد چنین کسی در عالم سیاست فعال باشد. اگر اجازه دهند معنی‌اش این است که به حرف‌هایی که می‌زدند پایبند نیستند. (2772140) (alef-13)
 
فراز
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۹:۱۵:۴۹
قانونی که یک شبه و بدون کار کارشناسی و صرفا از روی لجاجت طرح و تصویب شود باید هم جلوی اجرای ان را گرفت . حال رئیس جمهور حسن روحانی باشد و یا احمدی نژاد مگر قانونی که یکشبه و با لابی آقای جاسبی برای دانشگاه ازاد تصویب شد را از یاد برده اید ؟ (2773552) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۵۶:۲۷
تا زمانی که بر مملکت نظم وانظبات و قانون حاکم نباشد و حاکمان تن به اجرا ندهند درست نخواهد شد (2774557) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۴:۵۵:۲۶
من فقط به روحانی بابت تحریم ها رای دادم !
اگر تحریم ها برداشته بشه بازم رای میدم بهش (2772157) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۷:۲۴:۲۰
یعنی گرانی و بیکاری برات مهم نیست؟ (2772394) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۲:۵۶:۳۳
گرانى و تورم ميراث احمدى نژاد است و انشاالله با تدبير و همت امثال من و شما و همه مردم بيكارى و تورم نيز حل خواهد شد ما مردم بايد ياد بگيريم با نخريدن و بايكوت كردن گرانفروشها قيمتها را كاهش دهيم ، حتى اگر در مصرف برق و اب و گاز هم صرفه جويى كنيم ، مجبور ميشوند قيمتها را كاهش ندهند ، و اگر دولت و البته نظام بتواند جلوى رانت خواريها و مفاسد اقتصادى و رشوه و ارتشاء را در همه جا بگيرد ، بسيارى از مشكلات و مسايل مملكت بسمت حل شدن و تعديل ميرود . (2773328) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۹:۵۶:۵۴
اسنت.." ما باید با بایکوت کردن و نخریدن کالاهای گران قیمت ها را پائیین بیاوریم" تنها راه مبارزه با گرانفروشی همینه. یادم سالها قبل که در امریکا تحصیل میکردم قیمت شیر 10-20 سنت افزایش پیدا کرد و مردم با بایکوت کردن قیمت ان را بجای اول برگرداندند... (2776697) (alef-13)
 
سام
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۲:۲۶:۳۰
بابت یاد گرفتن مطالبی از اقتصاد مدرکی در این ارتباط گرفته اید اما قطعا از اشراف بر نقش و کارکرد عوامل دخیل بر اقتصاد دنیا بسیار دورید که قدرت دلار را بواسطه هیمنه نظامی آمریکا میبینید . پشتوانه هر ارزی قدرت تولید کشوری است که آن ارز را به چاپ میرساند . آمریکا قبل از خلق و احراز قدرت نظامی بسیار بالا درعرصه تولید دانش و مدیریت آن بسیار موفق بوده و سعی میکند که موفق بماند ( هدف از جذب نخبه های دنیا ) . حاکمیت دانش است که شرکتها ی بزرگ امریکائی را سر پا و رقابت پذیر میکند و نه تعارفات سیاسی . انجا که خلاف قوائد عمل میکنند تاوان ورشکستگی را در 2008 قبول میکنند و دوباره بعد از 6 سال اوج میگیرند . در مملکت ما همه - همه کاره اند . نظامی مدیر باشگاه ورزشی میشه . ورزشی عضو شورای شهر و قانون نویس برای شهر - مهندس شهر ساز تاجر و سهام فروش - نیروی انتظامی صادر کننده نفت و .... . خوب معلومه که بهره وری در اقتصاد منفی میشه و ارزش پول ملی سقوط میکنه . در مملکتی که کشتی ,کشتی نفت میبرند و پولش هم گم میشه اصلا مجلس قابل توجهی مگر هست که پشتوانه پولش باشه . آقای توکلی آدم خوبی هستی ولی شما و بعضی از مسوولین -دنیا و قوائد بازی در ان را میدان بازی کوچکی می پندارید . طولانی شد ولی این نکته را هم بگویم که چینیها با رشد اقتصادی 7 و 8 درصدی چندین ساله خودشان بر خلاف زاپن و سوئیس -هنوز جرات آزاد سازی خرید و فروش ارزشان را در دنیا ندارند پس ارز به نظامی گری ربط ندارد . (2772912) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۸:۴۰:۱۴
باشه کوچولو تحریم ها برداشته میشه تو هم دوباره به سفرهای دور درازت به اروپا و آمریکا میری ولی برای مردم معمولی این فعل و انعالات معنا و مفهومی نداره دو سال دولت تدبیر دو سال مذاکره و دلار گرانتر از قبل. اولین درخواست ظریف از غربی ها می دانید چه بود آزادسازی 450 میلیون دلار برای تحصیل آقا زاده ها در خارج (2773501) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۵:۱۱:۰۵
اقای توکلی شما الان متوجه شدید که از کابینه روحانیحمایت بی مورد کردید
خیلی ها قبل از شما میگفتند دولت روحانی این شکلی میشود ولی خیلی از اصولگرایانخوش خیال مثل شما مخالفت میکردند
اگر شماها زودتر جنبیده بودید الان زنگنه وزیر نفت نبود تا پرونده سنگین کرسنت به علیه ما تمام شود
البته شما درجلسه رای اعتماد با زنگنه مخالفت کردید ولی اینکار دیر بود اقای توکلی (2772180) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۵:۳۲:۳۶
آقای توکلی : شما هنوز متوجه نشده اید که چرا انقلاب اسلامی شده ؟ واین نظام دنبال چه هست ؟ . به آقای روحانی ایراد می گیرید که چرا درزندگی مردم با تجسس ورود نمی کند تا مالیات بیشتری بگیرند ؟ مگر ما دنبال عدالت اجتماعی برای ایجاد زمینه رشدانسان ها جهت نیل به مدارج عالی انسانی نیستیم ؟ آیا رسیدن به این هدف با تشییع فاحشه وبا تجسس واعلام دروغگوئی افراد ، امکان پذیر است ؟ راستی امیرالمؤمنین علیه السلام در دوران حکومت ظاهری شان مگردر نامه 25 به مأموران اخذ مالیات دستور نفرمودند که حق تجسس ندارید وباید گفته مردم را قبول کنید ؟ چرا چنین کردند ؟ اگر تجسس کنند وبفهمند که افرادی دروغ گفته اند ، آیا خسارت کم شدن مقداری از مالیات بیشتر خواهد بود ویا دروغگو نشان دادن افرادی در جامعه واز بین بردن قبح دروغگویی ؟ . آقای دکتر :فرمان هشت ماده ئی حضرت امام (ره ) را به یاد دارید ؟ اگر دولت آقای روحانی به شعارهای از روی دل سوزیتان اما با تقلید از کفاررا توجه نمی کند وبه اجرای پیام اسلام وحفظ کرامت مردم ولو دروغگو اقدام می کند ، کار بدی می کنند ؟ کشور گرفتار تفکر امثال شما است که نه اقتصاد اسلامی داریم ونه کفار . چرا قوانینی تصویب می کنید که مردم را وادار به دروغگوئی می کنید ؟تقاضا دارم شما وسایر دوستانی که مدعی داشتن علم اقتصاد هستند ، به نزد بزرگان حوزه امثال آیت الله جوادی آملی و آیت الله سبحانی که ازمبانی اسلام در اداره کشور آگاه هستند ، زانو زمین بزنید وتلمذ کنید . کشوری که مردمش طبق قوانین اش تکذیب می شوند مانند ماده 219 قانون مالیات ها که نتیجه اش تعیین تقریبا 100% مالیات بخش خصوصی با دروغ وچانه زنی (علی الراس) می باشد ، هیچگاه روی خوش نخواهد دید . قانونی بگذارید که اعلام مردم درست وقطعی باشد ، مگر خلافش در محاکم قضائی باسند ومدرک (نه تجسس ونه در محاکم سازمان مالیاتی !!) ثابت شود. اگر بنده وشما مدام به فرزند صادقمان بگوئیم دروغگوئی ، بالاخره تأثیر خواهد گذاشت واین وضع امروز جامعه مااست که دولت وقوانین ، مردم را دروغگو می داند ، مگر خلافش در نزد ماموران خود دولت !!! ثابت شود . (2772215) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۰:۱۹:۵۷
اگر دولت به وظیفه ی ذاتیش برای چک کردن حساب های بانکی عمل نکنه، مالیات که هیچ پول شویی ایران رو نابود میکنه. شما فقه اهل البیت علیهم السلام را کوچک نکن با این استدلال های ابکی. مثلا اگر بفرمایند تو ظرف مسی اب نخور یعنی تا ابد کسی تو ظرف مسی اب نخوره؟ نه خیر. ظرف زمان و مکان داره و کلی شرایط دیگه,حساب داره
من خودم میلیاردر تو همین جمهوری میشناسم خودش میگفت با دو و نیم میلیون رشوه وکار مالیات پنجاه میلیونی رو درست کرده. کجایی؟ باید حساب بانکی ریال به ریالش معلوم باشه از کجا اومده هرچند صد سال دیگه هم باند های قدرت و پول نمیگذارن اینجور بشه
لطفا تایید کنید (2773104) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۳:۰۶:۱۴
اصل كار بايد درست شود ، همين كه اينكارها بخواهد انجام شود خروج سرمايه ها از بانكها اتفاق مى افتد و سرمايه به سمت واسطه گرى ، املاك ، ارز ، طلا و حتى اينها اگر نشود سرمايه ها بسمت خروج از كشور ميرود ، بايد طى يك دوره بيست ساله و از دبستان و اموزش پرداخت ماليات و شفاف سازى بانكها و ثبت و ضبط آن لاين و مرتبت با ساير نهادها اقتصادى از معاملات زمين و املاك و حسابهاى بانكى تحقق يابد ، بايد نرخ هاى مالياتى بشدت كاهش يابد ، تا ميل به پرداخت ماليات واقعى ايجاد گردد و بتدريج با توجه به شرايط نرخهاى ماليات افزايش يابد ، نظام حقوق بگيرى اصلاح شود و بجاى حقوق هاى ماهيانه ، حقوقهاى ساعتى تدوين گردد ، همه ملت تحت يك سازمان بيمه شوند و دولت نيمى از ماليات ارزش افزوده را مصرف بيمه نموده و حق بيمه از كارگر و كارمند و كارفرما نگيرد ، واقعا بروند ببينند سيستم هاى حقوق و ماليات و بيمه اجتماعى و بازنشستگى كشورهاى موفق چگونه است ، نميشود يك قسمت را از انها تقليد كنيد ، يك قسمت را من دراوردى عمل نماييد ، يك قسمت را اصلا عمل نكنيد ، يك راه صحيح و مدون و با برنامه و صد ساله را دنبال نماييد . (2773333) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۴۸:۵۵
هیچ عاقلی با اخذ مالیات عادلانه مخالف نیست و بنده معتقدم اگر قانون متحول شود وبه جای ممیز سالاری ، مردم سالاری حاکم گردد وروش وسیستمی ساده وهمه فهم طراحی گردد ، قطعا مالیات کشور بیشتر خواهد شد . در سیستم فعلی که سازمان مالیاتی خود مدعی (ماده 219 ) وخود قاضی است (ماده 244 ) وقوه قضائیه حق ورود به محتوای اختلاف هارا ندارد وضرائب سودی برای ماده 154 در نظر می گیرند که ده هابرابر واقعیت است ودر نتیجه اگر مردم صادقانه وارد شوند چنان نقره داغ می شوند که ...، طبیعی است فساد وظلم ( بیشتر به دولت ) رایج می شود . متاسفانه در اصلاحیه اخیر هم نه تنها از اختیارات حق وتوی سازمان کاسته نشده ،بلکه ورود به حساب های بانکی را برای مچ گیری پیش بینی کرده اند نه سیستمی برای تعیین مالیات . قطعا می توان راه کارهایی شفاف برای مالیات تعیین نمود که همه از جمله بی سوادها هم بتوانند با سرفرازی آن را اجرا وپرداخت کنند ، که درآن سلیقه افراد وممیزها وسازمان مالیاتی محور نباشد ، در اینصورت سازمانی به این عرض وطول واین اختیارات نیاز نخواهد بود وتجربه سی سال گذشته بیانگر آن است که واحدهای دولتی کاری نمی کنند که اختیارات و حجمشان کاهش یابد وبلکه مانع هم می شوند . (2773707) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۱۶:۲۷
جناب دلسوزی شما برای حفظ اسرار مردم خوب است .... اما در همان اسلام و همان امام علی هم هنگام رسیدن به حکومت فرمود مالهایی که به حرام جمع شده باشد را تا دینا اخرش برمیگردانم حتی اگر کابین زنانشان کرده باشند.... و همان امام علی (ع) هم تا اخرین روز زندگیش دغدغه ایجاد عدالت و رفع تبعیض داشت ک
همچنین قاعده از کجا آورده ای را چه میکنید ؟؟؟؟ نباید از کسی که پرداخت مالیاتش در سال به 5 میلیون تومان هم نمیرسد و کار تولیدی خاصی هم نمیکند اما فقط قیمت خودروهایی که استفاده میکند به ده میلیارد و قیمت منازل مسکونی اش به صدها میلیارد میرسد ....پرسید اینها را از کجا آورده ای ؟؟؟؟ اگر کار تولیدی میکنی بیا مالیاتش را دقیق بده بقیه اش نوش جانت و اگر هم کار تولیدی یا خدماتی خاصی نمیکنی لابد یا دلال بازی میکنی که مخل اقتصاد و یا هم از راههای خلاف و قاچاق و .... پول در میاوری که باز هم جرم و برهم زننده جامعه و اقتصاد آن است....
دوست عزیز طرفداری از دولت بد نیست اما تعصب و ندیده گرفتن ایرادات بد است ... (2773629) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۱:۱۷:۳۷
مودی محترم : اخذ مالیات هیچ ارتباطی به مال های حرام ندارد ، حتما باید حاکم شرع ودادستان در این مورد وموارد مشابه مانند احتکار وتقلب ودزدی و... ورود کند. در قصه مالیات اتفاقا همان پنج درصدمتمولی که باید 70 درصد مالیات را بدهند ، همیشه با سوءاستفاده از قانون ودستورالعمل های.شلش ، از دادن مالیات فرار می کنند ومتاسفانه فشارها را به کسبه جزء وارد می کنند . بیش از سه میلیون واحد صنفی در کشور فعال است که شاید ده میلیون خانواررا تامین می کند ، مگر همه مانند آن 5% پولدار بالا شهری هستند ؟چرا باید خیاط وبقال ومکانیک وسیم کش و..که به سختی معاش خودرا تامین می کند ، چوب فرار متمول هارا بخورند ؟ بنابراین حتما باید قانون و مجری متحول شود تا هرکس به میزان درآمدش مالیات بدهد واین با قانون فعلی واصلاحیه اخیرش که سازمان مالیاتی خود (کارکنانش ) مدعی وخود قاضی وخودمجری حکمش می باشد وسیستمی طراحی شده که 60 در صد کسبه با سواد کمتر از سیکل قادر به اجرای آن نیست ، کاملا مغایرت دارد . مشکل کشور ما آن است که مجریان ، طراح وتهیه کننده قوانین هستند وکمتر مصوبه ای در مجلس داریم که با مخالفت دولت تصویب شده باشد واین یعنی تداوم وضع خراب اداری فعلی که نمونه اش تعیین مالیات تقریبا 100درصد بخش خصوصی به روش چانه زنی وفرار پولدارها می باشد . (2775500) (alef-11)
 
احسان
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۶:۳۰:۲۰
دوست عزیز این قیاس این دوره با دوره امام علی (ع) نمونه بارز قیاس مع الفارق هستش...پیامبر فرمودند شرایط زمان خود رو بفهمید...بعدم دولت قرار نیس که اگه حساب مردم رو چک کرد و دست بعضیا رو شد بیاد اسامی رو اعلام کنه...قبح دروغگویی با این چیزها نمی ریزه...قبح دروغگویی زمانی میریزه که مسوولان ما دروغ بگن...قبح دروغگویی زمانی میریزه که یه عده با دروغ و کلک به جایی میرسن و این حس تو جامعه بوجود میاد که اگه رک و راست و صادق باشی به جایی یا چیزی نخواهی رسید (2774366) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۵:۴۲:۳۹
یکی از دلایلی که روحانی به مجلس توجهی ندارد ضعف عملکرد این مجلس در برابر احمدی نژاد ، تک قطبی کردن جامعه به وسیله این مجلس، تخریب نا عادلانه رقیب، عدم پذیرش ضعف های شدید در این مجلس و حمایت بی چون و چرا از سیاست های احمدی نژاد و سکوت در برابر اشتباهات بسیار بزرگ به خصوص شیوه نادرست اجرای هدفمندی یارانه ها.
نیجه مجلس و دولت اصول گرا تورم بی سابقه.
نیجه مجلس و دولت اصلاح گرا تورم یک رقمی. (2772237) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۳:۳۹:۵۳
اگراین مجلس اصول گرا نبود سرمایه داران و مرفهین بی درد مردوم مطلوم را به گلوله می بستند و همه جارا به خاک و خون می کشیدند و الان هم در کمین نشستنه اند و منتظر فرصتند تا ثروت ملی مردم را به یغمابرند و ایران را فدای شهوات و عیاشی های خود نمایند

ما از مرفهین بی درد بیزاریم و ما دولت روحانی ر ا حامی مرفهین بی درد می دانیم این دولت فقط شعارمی دهد به مردم هیچ خدمتی نکرده است (2774079) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۳:۰۴:۳۰
از سال 84تا اوایل 91 تورم 12درصد بوده دلار 1000تومان این فراموش نکنید ولی تحریم سنگ و اندازی اقایان از ترس امدن مشایی اقتصاد مملکت خراب کرد (2774879) (alef-13)
 
فرهنگی بازنشسته
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۵:۴۴:۱۶
سعدیامردنکونام نمیردهرگز
مرده آن است که نامش به نکویی نبرند.
آنان که برای اعتلای وطن (دین دربطن وطن مانهفته است)وراحتی ی مردم سرزمین شان به صدق وصفارفتاروعمل می کنندماندگارهمیشه تاریخ ایران زمینند.به آقای روحانی دراین برهه خطرناک تاریخ فرصت ودلداری ی بیشتری بدهیم.
باتشکرازآقای توکلی که همیشه سعی دارندگره ی مشکلات رابگشایندورفع عیوب کنند. (2772241) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۵:۴۷:۴۲
اقاي توكلي عزيز هزاران دولت هم بيايند وضعيت درست نخواهد شد تا زمانيكه
عده ايي با سوء استفاده از مقدسات و فرمايشات مقام معظم رهبري خون مردم را تو شيشه مي كنند و با زد و بند بيت المال را غارت مي كنند. پس مشكل ما برخورد قاطع دستگاههاي نظارتي است نمونه اش پرونده هايي است كه از دستگاههاي مختلف توسط دستگاهها ي نظارتي كشف و در مسير ارجاع به محكمه بازمانده اند. مشكل را ريشه ايي بايد حل كرد همين يك مشكل هزاران مشكل را حل مي كند. (2772247) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۵:۵۰:۲۹
جناب توکلی سلام

اگر دست از این جناح بازی و قبیله گرایی بردارید یکی‌ از بهترین نمایندگان خواهید بود . من شهامت و جسارت شما را دوست دارم ولی‌ علت این همه عافیت جویی و عدم پرهیز از جناح بازی را نمی‌فهمم . (2772250) (alef-13)
 
قرتاسب
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۶:۰۸:۲۸
آقای دکتر اگر وضع جسمانیت اجازه نمودند لطفا جا را برای جوانان خالی کنید، ایقد سخت به صندلی چسبیده اند که جدا شدنتان ناممکن (2772267) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۹:۲۶:۴۹
اقای دکتر کاش وضع جسمانیت اجازه می داد و کاندید ریاست جمهوری می شدید تا مردم معنای اعتدال را می فهمیدند (2773578) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۹:۳۸:۲۸
شما که لالای بلدید چرا به آقای روحانی نمی گویید که کابینه پیر خود را ترمیم کند.

از یک طرف به نعل می زنید از یک طرف به تخته.

آقای توکلی اگر پیر است ولی میلیاردر نیست.

ما دست و پای آدمهای پیر را می بوسیم که تجربیاتشان را در اختیار مردم قرار می دهند نه کسانی که از تجربیاتشان برای مال اندوزی بیشتر استفاده می کنند.

حضرت خدیجه زن بود وقتی که با پیامبر ازدواج کرد ثروتش را برای اسلام صرف کرد، کجا هستند این وزیران که الان در وضیعت تحریم و اقتصادی بیایند و سرمایشان را صرف کاهش تورم کنند، اینها هستند که از وضیعت تحریم راضی هستند و نمی خواهند که تحریم برداشته شود.

کجا مردم به آقای روحانی رای دادند که یک وزیر که سهام دار عمده هزاران شرکت پتروشیمی و صنایع باشد. اصلا نظام به چه حقی باید اجازه دهد که یک نفر اینهمه سهام داشته باشد(جز این است که یک وزیر چون در جریان بازار سرمایه است به راحتی می تواند با یک خبر سهام خود را باقیمت بالا بفروشد و با یک خبر سهام با قیمت پایین بخرد و یک شبه ره صد ساله ببرد) بخاطر همین است که می گویند مسئولین نباید در کارهای اقتصادی شرکت کنند چون دین و ایمان را زیر سوال می برد. (2773589) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۱۷:۵۷
جناب ایشان منصب دولتی ندارد.... ایشان منتخب مردم است هر وقت مردم به وی رای ندادند خودش کنار خواهد رفت.... (2773635) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۲۷:۵۸
به نظر من علت اصلی مقاومت رییس جمهور در مقابل مجلس و اینکه اجازه دسترسی به حساب بانکی اشخاص را برای موضوع یارانه ها نمیدهند این است که متاسفانه در کابینه ایشان چه در سطح وزرا و چه معاونین خودشان و وزرایشان و حتی استانداران تعداد بسیاری زیادی مولتی میلیاردر هستند که دوست ندارند بقیه از میزان دارایی هایشان سر در بیاورند.... (2773661) (alef-13)
 
عماد
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۶:۰۹:۴۰
کاش کمی هم نگران عملکرد مجلس بودید. (2772270) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۶:۳۵:۴۲
سایت الف متعلق به احمد توکلیه بعدیه مصاحبه باهاش منتشر میکنه و تمام نظرات توهین آمیز به دولتو منتشر میکنه و کوچکترین انتقادی به توکلی سانسور میشه.انصافتونو... (2772305) (alef-13)
 
جهان
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۶:۳۷:۴۹
درست است که نظرات من هیچوقت ثبت نمیشود با اینحال من باز میخوام نظر بدهم . آقای توکلی مشکل شما فقط با رییس جمهور شدنتان حل میشود که این امکان هم بارها علیرغم سعیتان عملی نشد _ آنوقت متوجه خواهید شد که مدیریت کلان در سطح ریاست جمهوری با حرف زدن و نظر گفتن پیش نمیرود . هی و هی به روحانی ایراد میگیرید و همیشه فضای خالی لیوان را مطرح میکنید . فضای خالی لیوان را دیدن و خیلی ایده الیستی فکر کردن و نظر دادن ما را بدینجا رساند که هیچ چیزی سر جاش نیست . بابا بس کنید این همه ایراد گرفتن را .بیایید دست دولت را بگیرید کار انجام دهید نه اینکه خود ستایی بکنید. (2772309) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۰۴:۱۷
اولا که آقای توکلی یک بار کاندید ریاست جمهوری شدن و اگر یاد باشد در سال 72 دور دوم ریاست جمهوری آقای رفسنجانی بود که مردم نسبت به اینشان در حد مدیر مسئولی روزنامه کیهان اطلاعات داشتند و اگر اینشان مجددا کاندید ریاست جمهوری شود البته شاید که سن شان اجازه ندهد، قطعا بدانید که با رای بالای رای خواهند آورد چرا که مردم امروز تشنه کسی هستند که با رانت و اختلاس و .... مخالف است و همه اینها را می توان در دکتر توکلی دید. (2773614) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۶:۴۸:۲۶
آقای روحانی رییس جمهور محبوب من که خدا شاهد است به خاطر شما به خیلی ها رو زدم که رای براتون جمع کنم ....به خدا خیلی از مردم از کابینه ناامبد شده اند.متاسفانه منصوبان کابینه و وزرا از مرفهان بی دردی هستند که با مشکلات مردم بیگانه امد.شمارابه خدا یه تحقیق راجع به وزارتخانه ها و دستگاههای زیرمجموعه آنها به عمل آورید.مدیرانی برای سازمانهای تخصصی انتخاب شده اند که فقط و فقط به خاطر رفاقت و خویشاوندی با وزیر و بدون هیچ اطلاعی از آن مجموعه منصوب گشته اند و هیچ شناختی از آن دستگاه و پرسنل زیرمجموعه آن ندارند.این موارد در وزارت راه و شهرسازی بیشتر مشهودمیباشد. (2772325) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۶:۴۹:۴۴
نمره این دولت 5 با ارفاق
یک میلیون فرهنگی به این دولت نمره ای بهتر از نیم نمی دهند
کارگران چند میلیون این دولت را ضایع کننده حقوقشان می دانند
فقط سرمایه دارها به اینها دلخوشند
جنس این دولت به درد ما ضعفا نمی خورد
دل به چیزی خوش کرده اند که نفعش فقط به عده قلیلی خواهد رسید
هر چند آن عده هم مطمئن باشند مذاکره با "شیطان" عاقبت به خیری ندارد (2772327) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۰:۲۲:۵۵
شما زمانی می‌توانید چنین نظری بدهید که از همه‌ی آن افرادی که تعدادشان را ذکر کرده‌اید، پرسیده باشید. (2774680) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۶:۵۰:۳۹
اقای توکلی
100 بار کامنت دادیم که مسئله مسکن رو با قدرت پیگیری و حل کنید.
کو گوش شنوا
شما هم به وظیفتون خوب عمل کنید
فقط منتقد نباشید.
میدونم باز هم کامنت رو حذف می کنید (2772330) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۷:۲۱:۵۴
سال همدلی و حمایت از دولت را دوستان بسیار عالی شروع کرده اند. واقعا خوش به حال دلار فروشان اگر احمدی نژاد بیاد عالی میشه دلار 10 هزار تومنی چی میشه!!! (2772388) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۸:۱۰:۴۶
جناب توکلی دو پهلو صحب کردن در سطوح مدیریتی کشورها زشت و مردود هست.
آقای احمدی نژاد آدم استثنایی است منظورتون چیه؟؟ خوبه یا بده
اگر احساس شرمندگی میکنید از طرفداری شما به این آقا صراحتا بیان کنید. متشکر (2772479) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۸:۱۳:۲۸
"احمدی‌نژاد تمام مویرگ‌های اقتصادی جامعه را باز کرد" اما رگها و شریان‌های اصلی‌ رو بست. با عوام ارتباط برقرار کرد چون عوام فریب بود.چون نخبگان او را قبول نداشتند. کسی‌ که ذره ایی از سیاست و اقتصاد اطلاعی نداشت بلائی بر سر اقتصاد ایران آورد که هیچ کس بر سر اقتصاد کشورش نمی‌تواند در بیاورد! آنهم با آن درآمد نفتی‌! یعنی‌ در خراب کردن رو دستی‌ بر ایشان نبوده! (2772485) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۳:۱۱:۳۲
پس این همه پشرفت هسته ای ساختن ماهواره ساختن هزاران کیلومتر جاده پشرفت در برنامه های نظامی اجرای هدفمندی یارانه ها که کسی جرات اجرای ان را نداشت ودیگر خدمات که انجام داده اقا تخریب احمدی نزاد فایده ندارند مردم دوسش دارند (2774886) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۰۰:۴۸:۴۳
این راهم اضافه کن وقتی احمدی نژاد آمد قیمت دلار 900 تومان بود وقتی رفت 3500 تومان.وقتی آمد تورم 12 درصد بود وقتی رفت 45 درصد (درطول این سال هااز 25 درصدکمتر نشد)وقتی احمدی نژادآمد قیمت نفت 50 دلار بود درطول این سال ها به 160 دلار هم رسید ولی از100 دلار پایین نیامد ولی فاصله دهک های اجتماعی بیشترهم شد .وقتی احمدی نژاد رفت به نسبت زمانی که آمد پولدارها پولدارتر شدند و فقرافقیرتر بنزین سرطان زا راهم به حلق خلق الله داد.بیشترین اختلاس های مالی درزمان اوصورت گرفت.اجرای هدف مند یارانه ها هم باعث تورم شد وارزش پول ملی پایین آمد.وقتی احمدی نژادآمد یک آپارتمان 50 متری نوساز در پایین شهرتهران حدودا 20 میلیون بود وقتی می رفت همان خانه حدودا 200 میلیون و.... (2777125) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۸:۱۶:۱۰
نگران با دلواپس فرقی دارد؟ (2772492) (alef-13)
 
س
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۸:۲۹:۴۸
جالبه بالاخره اسمه اقای خاتمی رو یکی اورد. یاده قهوه تلخ افتاده بودم که یه تیکه تاریخ گم شده بود! دوران طلایی خاتمی گمشده تاریخ معاصر رسانه هاست. فکر نکنم منتشر کنید (2772518) (alef-13)
 
علی عسک
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۸:۳۰:۰۷
من به اقای روحانی بخاطر اینکه حقوق دان است و نه سرهنگ رای دادم (2772520) (alef-13)
 
داس ودیگرهیچ...
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۰:۵۹:۵۹
اتفاقا از همه سرهنگ تر همین ایشونه! نوع برخوردش با رسانه های منتقد اینو ثابت میکنه (2773185) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۸:۳۴:۱۴
روحانی هیچ کار هم نکرده باشد اقتصاد کشور رو سامان داده همین برای ما کافیست. ضمناً پوپولیسم بودن رو به اسم تعامل با مردم معنا نکنید سی سال است که پوپولیسم ریشه کشور را خشکانده و یکی از مهمترین حامیان این تفکر هم آقای توکلی است. (2772533) (alef-13)
 
گنجی
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۰:۵۰:۱۹
مثلا کجا ر ا سروسامان داده؟

اینکه به علت بدبختی مردم در قوت روزانه شان هم مانده اند

و قدرت خرید ندارند و پولی در دست مردم نیست و اینطوری تورم را کم کرده اند

افتخار دارد؟

چند نفر در این دولت رفتند سر کار؟

می دانید 800 هزار نفر بیکار شده اند؟

می دانید حتی ساخت یک دونه مسکن هم شروع نشده است؟

همه پروژه ها که در این دو سال راه افتاده با 80 الی 90 درصد تکمیل یادگار دروه

قبل است؟

می دانید همه پیمانکاران بیکار در خانه نشسته اند؟

دو سال است که به امید واهی برداشتن تحریم ها می خواهد اقتصاد را شفا

دهند که مشخص است خبری هم نیست (2772738) (alef-13)
 
فراز
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۹:۵۱:۰۰
انشا اله 2سال و 100 روز دیگر دولت تحول اساسی در زندگی مردم ایجاد خواهد کرد . (2773604) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۳:۱۳:۰۲
درود برشما واقیت را نوشتی (2774890) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۹:۵۱:۲۵
آقای توکلی مرد شریفی است و خودشان بهتر از وضعیت مجلس کنونی مطلع هستند. مجلس اگر مرکب از آقایانی چون توکلی بود، مطمئناً آقای روحانی نیز از در دیگری با آنها وارد سخن می شد. اما بدبختی اینجاست که اکثریت مجلس کنونی، آن نیست که انتظار داشته باشیم روحانی با آنها همان رفتاری را پیشه کند که با توکلی پیشه می کند. هم اکنون اگر آقای توکلی نامه می نویسد و جواب نمی گیرد، به خاطر این است که مانند بقیه به او نگاه می شود. من هم جای روحانی بودم، همینطور به کلیت مجلس نگاه می کردم. (2772637) (alef-13)
 
محمد رضا احمدی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۰:۳۱:۴۳
اقای دکتر توکلی عزیز. گویا شما فراموش کرده اید که مردم ما دارای حافظه فوق العاده قوی هستند. شما و حمایتهای شما را از دولت احمدی نژاد از یاد نمی برند. شما بخوبی یاد گرفته اید که ژست یک منتقد را بگیرید اما برای کسانیکه اندکی آشنایی با سیاست و علم اقتصاد دارند کاملا مشخص است که تعهد شما بر تخصصتان غلبه دارد. اگر قبول ندارید که ضربه های هولناک اقای احمدی نژاد بر پیکره اقتصاد کشور به این زودیها جبران نمی شود و سالها تلاش لازم است تا صدمات وارده جبران شوند، بهتر است درس اقتصاد را دوباره از اول کارشناسی اقتصاد شروع کنید. (2773132) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۹:۵۴:۵۹
فقط اصلاحات (2772643) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۰:۰۷:۲۶
عزم ملی وبرنامه ریزی علمی و صبر طولانی شرط تبدیل وضعیتهای موروثی کشورها است
---
آقای دکتر توکلی خدا امواتت را بیامرزد در کدام رفتار و گفتارمون در جامعه عقل گرایی مثبت را مقدم می داریم که از دولت چنین انتظار داشته باشیم؟؟؟!!!
مگر نه این است که دولت و مردم انعکاسی از یک دیگر وتاثیر متقابل برهم دارند؟!
چپاولگران بیگانه قرنها روی مردم مستضعف جهان کار می کنند تا طرز تفکر بی پروایی و عقل گریزی در جوامع مستضف را ترسیخ و تعمیق نمایند و دولتهای مخالف این روش استکباری هنگامی که سر کار می آیند آن قدر مشکلات برای آنان به ارث گذاشته شده است که فرصت نیابند این روش را ریشه کن کنند.
تبدیل روش بی پروایی و سهل انگاری عقل گریز به عزم ملی و صبر طولانی و برنامه ریزی علمی نیاز دارد که می باید علیرغم همه ی مشکلات ، کار تبدیل این روش را با توجه به سود راهبردی دراز مدتی که با خود دارد سرلوحه همه ی کارها و مقدم بر همه ی ضرورتها قرار دهیم و بی وقفه و پیوسته به پیش ببریم. (2772662) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۱:۱۲:۰۹
جناب آقای توکلی از قضا برای کسانی که مسائل سیاسی و نظرات افراد و دیدگاه شما را رصد می کند خیلی خوب میداند که شما از ابتدا شمشیر را برای آقای روحانی از رو بسته اید و همپای جبهه پایداری در تخریب روحانی و دولت روحانی از هیچ چیز دریغ نکرده اید و شما خودتان خیلی جدی و صاحب نظر میگیرید که همشیه و در همه مسائل با قاطعیت و حق بجانب هم نظر می دهید و هم قیافه حق بجانب می گیرید و فکر می کنید که آنچه شما فکر می کنید و اعلام می کند عین حقیقت است و اگر دولت روحانی طبق نظر شما عمل نکند دولت روحانی در حال افول خواهد بود ، نخیر جناب توکلی بسیاری از مردم با آنچه شما می اندیشید و در بوغ مخالفت با روحانی و دولت اعتدال می دمید مخالف هستند و مانند شما فکر نمی کنند اگر که نظر سنجی موسسه آمریکایی هم اعلام به کم شدن محبوبیت روحانی کند مردم ایران که در ایران زندگی می کنند هرگز چنین نظری را ندارند و نه تنها محبوبیت روحانی کمتر نشده که بیشتر شده است برخلاف القاء مصاحبه کننه محترم که خیلی دل خوش کرده است به اعلام نظر موسسه آمریکایی مبنی بر کم شدن محبوبیت روحانی (2772765) (alef-13)
 
حسام
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۱:۱۸:۲۵
دورود بر دکتر مثل همیشه معتدل و با انصاف و خوش تحلیل و اصولگرای واقعی (2772771) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۱:۲۰:۲۵
حال فرض کنید روحانی می خواست به انتقادات پاسخ دهد یک روز برای پاسخ به اینکه چرا ظریف با کری پیاده راه رفته است باید می رفت فردای ان برای انکه چرا وزارت ارشاد مجوز هم خوانی داده یک روز برای اینکه چرا یونسی چنان گفت و .... ما مردم شاهد هستیم که این مجلس چه رفتاری داشت و انتقادات چه بودند والله اگر روحانی مثل سال اول می خواست به هر انتقادی از این دست پاسخ دهد فرصت همین چند تا کار کوچک را هم پیدا نمی کرد. ما هم چون روحانی بی صبرانه منتظریم عمر این مجلس کذایی به سر اید و انشالله در مجلس بعدی نمایندگانی حضور داشته باشند که انتقادات انها ارزش فکر کردن و پاسخ دهی داشته باشد و مجلسی در خور امید و تدبیر دولت را هدایت کند. همین اکنون هم ببینید که چند بار مجلس سوال کرده است و وزرا پاسخ داده اند و اگر باب میلتان بود سوالات را هم معرفی کنید تا مردم ببینند که درد مجلس چیست (2772775) (alef-13)
 
محمدی / پور امینی / همدان
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۲:۱۸:۴۰
شاکله اصلی مطالب مورداشاره اقای دکتر توکلی مبتنی برلزوم ایجاد هر چه بیشتر فرایند انتقاد مسو لانه سازنده و منصفانه لزوم پاسخگو ئی به انتقادهامبتنی بر تشدید رویه های اقناعی جذب حداکثری و دفع حداقلی مشابهت ونزدیکی زیادی به تاکیدات سایر شخصیت های مورد احترام است که باهمدلی وهمزبانی برلزوم وضرورت همان شیوه ابراز انتقادات وپاسخ گوئی هاابراز تمایل نموده وانرا کمک وحمایت در جهت پیشبر کار ها نیزتلقی مینمایند واز نظارت وقضاوت مردم ومنتقدان برای ارز یابی عملکردها قویاپشتیبانی می کنند خلاصه برای جلوگیری از اطاله کلام اینکه میتوان این انتظارات را در قالب شعار سال مبنی دولت ومردم وهمدلی وهم زبانی قابل تبلور یافت بااین معنا وترجیح که به قول شاعرهمدلی ازهمزبانی خوشتر است (2772888) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۳:۱۳:۰۶
باتوجه به اینکه آقای توکلی براساس تکلیف میکند بنابراین تحلیلهای سیاسی ابن عزیز نیز بر همین اساس ارائه میشود. کاش مصاحبه کننده از آقای توکلی میپرسید شما که به گفته خودتان پس از سال دوم به این نتیجه رسیدید که آقای احمدی نژاد عملکرد مناسبی ندارد چرا در دوره دوم هم به ایشان رای دادید و دیگر اینکه چرا این رای را اعلام کردید؟ (2772978) (alef-13)
 
ali sadr
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۳:۲۴:۴۳
جناب آقای توکلی حرفهای احمدی نژاد عوام فهم نبود بلکه عوام فریبانه بود (2772993) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۵۶:۱۶
احسنتتتت (2773726) (alef-3)
 
جلیل
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۳:۲۷:۰۰
دولت روحانی به این دلایل محبوبیتش کم شده
1- انکار تورم بالای جامعه و تاکید بر تورم صفر درصدی
2- عدم افزایش حقوق معلمان
3- تاکید و اصرار بر رفتارهای ضد مردمی مثل اخذ کارمزد از پایانه های فروشگاهها
4- عدم تلاش برای رفع تورم و بیکاری و تاکید بر کاهش بیکاری و تورم در عالم رویا
5- افزایش شدید و چند باره شهریه های دانشگاه
6- حذف عیدانه
7- افزایش شدید قبوض برق و آب و گاز و تلفن و بنزین
8- روحانی هیچ کاری در این دوسال مطلقا برای مردم انجام داده و فقط و فقط رویا پردازی کرده
چرا باید با این اوصاف کسی به روحانی رای دهد فقط در یک صورت روحانی رای خواهد آورد اونم در صورتیکه رقیب مناسب و محبوبی نداشته باشه طبیعیه چنانچه باهنر یا لاریجانی یا حداد نامزد ریاست جمهوری بشند مردم به روحانی رای خواهند داد من خودم که از روحانی بدم میاد اگه ببینم باهنر کاندید شده به روحانی رای میدم
اگر یه چهره جدید بیاد احتمال شکست روحانی خیلی بالاست
اگه احمدی نژاد تائید بشه شک نکنید روحانی شکست میخوره
اگه رضایی نامزد بشه بازم روحانی شکست میخوره
پس شکست رو حانی بستگی به این داره که رقیبش کی باشه (2772998) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۹:۲۹:۲۲
دانشمند دولت کی گفته است تورم صفر درصد شده است؟
فرصت بحث در مورد مابقی جعلیات شما را ندارم ولی حقایق بر مردم مشخص است (2773581) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۱:۲۸:۴۳
روحانی بارها گفته تورم صفر در صد شده اولا مطالعه کن بعد نظر بده و اینی هم که گفتی فرصت بحث ندارم باید بگم اصلا جوابی نداری که بگی (2775521) (alef-3)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۱۵:۴۱
برادر گرامی جناب آقا جلیل خدمت شما عرض کنم که این سیاست دولت ها هست که مملکت را در زمان تحویل اسف ناک جلوه دهند و تا نزدیکی انتخابات بعدی بد باشد و همین که نزدیک انتخابات شد اون وقت مملکت گل و بلبل خواهد شد این نصیحت را از من داشته باشد و بدانید که از نیمه های سال 95 به بد دولت سعی می کند به قشر متوسط رو به پایین یک نیم نگاهی داشته باشد و آنوقت است که سرمایه ها که الان ظاهرا دارند بلوکه می شوند در ان موقع روانه بازار خواهند شد و شاخص ها روز به روز مثبت می شوند.
آره این سیاست است ولی متاسفانه در اسلام این سیاست مردود است. (2773628) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۲:۲۹:۵۳
میشه بفرمایید «قبوض بنزین» یعنی چه؟ نکند در روستای شما، قبض بنزین هم وجود دارد؟ این 8 موردی را که شما نوشته اید، از مصیبتهای دولت قبلی است که سالها زمان می برد تا روحانی آنها را حل کند. (2773926) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۰:۲۴:۴۳
اين سخن آقاي توکلي که مي گويد: آقای هاشمی در يک و نيم سال آغاز دولتش محبوب‌ بود اما در سال سوم و چهارم ریاست‌جمهوری، محبوبیتش نزولی شد. واقعا دور از واقعيت است. چون آقاي توکلي حتما يادش هست که بسياري از مسئولان تلاش مي کردند راهي پيدا کنند که آقاي هاشمي در دور سوم هم کانديدا شود، و کاملا زمينه راي آوري داشت، و حتي جريان راستگرا در آن زمان به شدت نگران بودند و با اين پيشنهادها مخالفت مي کردند که البته آقاي هاشمي اين پيشنهاد را رد کرد و گفت: مگر مملکت قحط الرجال است که من کانديدا شوم. (2773118) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۲۰:۴۲
این حرف شما نشان می دهد که آقای رفسنجانی تشنه قدرت بود و مسئولین را مجاب کرده بود که این کار را بکنند ولی آنقدر این مسئله در آن موقع جنجال به پا کرد که فلانی ظاهرا دست از قدرت نمی خواهد بردارد که خودشان آمدن گفتند که نمی شود.

مردم تاریخ را فراموش نمی کنند، شما لطف کنید تحریف نکنید، اگر خوب بود مجلس پنجم یا ششم رای می آورد، سال 84 رای می آورد. خیلی دارید سعی می کنید تاریخ را تحریف کنید ولی گذشت آن زمانها (2773641) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۰:۵۰:۴۱
آقای توکلی خیلی از حرفهاتون درست و به جاست و به دور از شهوت قدرت است... و اینکه شما را در عرصه اجرایی کشور نمیبینیم به نظرم به این دلیل است که فساد اصلی حول و حوش همین دستگاههای اجرایی است... منظورم این نیست که مسوولان اجرایی ما فاسدند نه , اما با توجه به قدرت اعمال و دستوراتی که دارند آدمهای فرصت طلب و چاپلوس و .... نزدیکشون میشند و الا انصافا اکثر مسوولان اجرایی ما در همه دولتها واقعا انسانهای متعهدی بودند ولی امان از این اطرافیان که انصافا همینها هم خیلی وقتها کارهای مملکت رو راه میندازند ولی اگر هم بخواند یه چاله هم جلوی پا میندازند و سو استفاده های خودشون رو میکنند... مثله همین بابک زنجانی کار مملکت رو راه انداخت با دور زدن تحریمها و فروختن نفت اما از اونور هم یه چاله کند به اندازه ۱۰ هزار میلیارد تومن.... ولی یک سری از حرفهاتون رو قبول ندارم... در ضمن مصاحبتون هم کمی بوی خودستایی میداد... خداییش عیدتون هم مبارک... (2773169) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۱:۰۷:۲۵
آقای روحانی با آنکه می‌داند ما اثر داریم این کار را نمی‌کند که هیچ، نامه هم می‌نویسیم جواب نمی‌دهد. این خیلی بد است. (2773203) (alef-13)
 
عبدالرحمن
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۱:۰۸:۴۰
در كشور ما متاسفانه هميشه به معلول ها مي پردازيم و علتها هميشه در برج عاج هستند . تا بحال كسي نپرسيده است كه در اين 35 سال همه ديدگاهها و جناحها به نوعي در فواصل مختلف بر سر كار امدند ولي مشكل حل نشد كه نشد . اقاي توكلي عزيز لطفا رودر بايستي را كنار بگذاريد و به علت ها بپردازيد .
با اجازه همه ميخواهم از احمدي نژاد انتقاد نكنم ، اجمدي نژاد معلول نگاه
ايدئو لوژيك جامعه ما به مقوله اقتصاد است . (2773206) (alef-13)
 
پدرام
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۲:۲۵:۵۸
ویژگی انسان های جهان سومی هم در نظرات و هم در مصاحبه کاملا مشهود است. (2773305) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۳:۴۳:۴۷
كاش در شرايطى يكسان كيشد دولتى ديگر را وارد كارزار كرد (2773355) (alef-13)
 
خوزستانى
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۴:۰۳:۴۲
كاش در شرايطى يكسان ميشد دولتى ديگر را وارد همين كارزار كردو نتيجه را ديد نه حتى دولتى از جانب اصولگرايان بلكه از يك جناح جديد تا به اين دوستان تند رو شايد ميشد فهماند شما با اين حر ف ها كشور را به اينجا كشانديد ،اين مملكت زير لواى جمهورى واسلامى بنا شده نه حرف زور و رندانه، اهل عناد و دشمنى نيستم اما چنان رفتار ميكنيد انگار رگ غيرت فقط در كالبد اصولگرايان يا گروه هايى كه خود ميپسنديد هست و ديگر هيچ، بدانيد شايد ما به فكر مردم و بر قرارى صلح و ارامش هستيم اما خطوط قرمز ما مرز هاى اين مملكت دينمان ايرانمان با همه ى مخلفاتش هستيم و از همه مهم تر ترسى هم از دشمن يا جنگى ديگر نداريم، شما اصولگرايى و اصلاح طلبي را وجود اورديد وگر نه خدا ميدانست شهيدان ما بودند اصلا همه اصول گرا يي بودند يا همگى اهل اصلاح طلبى يا اصلا ميخواستند جزو شما باشند.كمى هم به على(ع) اقتدا كنيد تقوا پيشگى را درك كنيد انچه شما فراموش كرده ايد ايران و ايرانيست وگر نه كل يوم به يگديگر طعنه نميزديد تو را بخدا كمى بفهميد ما همه بايد در يك كالبد باشيم تا ايران معنا پيدا كند

درود بر هر مرد و دولت مردى كه با شجاعت و عدم وابستگى به غير فرياد وطن پرستى و ازادى را جهت كمال ايران و ايرانى سر ميدهد ،خواه اصلاح طلب خواه اصول گرا (2773361) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۷:۴۱:۱۶
توافق به معنای اعتماد‌کردن نیست. چون آمریکایی‌ها به صراحت می‌گویند بعد از هسته‌ای به سراغ مسائل دیگری مثل تروریسم، حقوق بشر و موشک‌های بالستیک می‌رویم
با این حرفا خودشونم قبول دارند که حقوق بشر مفهوم نداره (2773436) (alef-13)
 
پیراسته فر
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۷:۴۶:۲۰
استفاده ازکلمه"بی عقلی" درادبیات "الف" که توهین محسوب نمی شود! (2773440) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۸:۳۹:۴۶
امان از روزی که این به اصطلاح توافق مورد نظر دولت بدست بیاد و مثلا تحریمها هم برداشته بشه
اون وقت میخوایم مشکلات کشور و جامعه را به گردن چه چیزی بندازیم
بنظر شما افزایش قیمت مرغ با رفع تحریمها درست میشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2773498) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۹:۱۴:۴۶
جناب توكلي خودتان بهتر ميدانيد دولت آن مرد كه رفت چه مشكلاتي براي مملكت بوجود آورد و نميشود يك شبه و يك ساله و4 ساله مشكلات را حل كرد
چرا رك نمي گوييد؟
چرا هنوز پشيمان نيستيد از راي به اضطرارتان؟
شما كه خوب مي دانستيد چه مشكلاتي دولت آن مرد كه رفت دارد؟
چرا و چرا و چراااااااااااااااااااااااااااااااااا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
منتشر كنيد اگر رسانه اي آزاد هستيد (2773550) (alef-13)
 
طارمي
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۹:۲۳:۱۵
اقاي توكلي اگه شما بجاي روحاني بودي مطمعا وضع بمراتب بدتراز حالا بود باوجود خرابيهاي بجا مانده از دولت خودكامه اوضاع كشور بد نيست (2773566) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۹:۴۰:۴۸
آقای توکلی، قیاس دولت روحانی با دولت عوام فریب احمدی نژاد، قیاس مع الفارق است (2773593) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۹:۵۸:۲۲
شما آقای توکلی که همش حرف می زنی چند دوره تو مجلس بودین چی کار کردین مگه غیر از اینه به قول خودتان ریل گذار هستید پس چرا ما به اینجا رسیدیم وای بر شما که فقط ... ولش کن بابا حرف زدن فایده نداره (2773609) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۲۸:۴۱
آقای توکلی
مصاحبه خوبی بود. اما دو مورد زیر اصلا با واقعیات انطبق ندارد و بلکه می توان گفت کذب است و طرح آن به شکل معکوس، ناجوانمردانه:

کسانی که کاردارشان در تهران به شاه دستور می‌داد.

آقای توکلی توصیه می کنم برنامه مستند " انقلاب 57" را که در کانال ماهواره ای manoto1 تهیه شده بود را ببینید. به ماهیت و نیات این کانال ماهواره ای کاری ندارم ، اصلا به تحلیل هایش توجه نکنید فقط به مستندات توجه کنید. مصاحبه های شاه و مشروح مذاکراتش با روسای کشورهایی نظیر آمریکا و اروپاییها را ببینید. تردیدی نیست که دم درآوردن شاه در خالی شدن زیر پایش تاثیر بی شائبه داشت و حد اقل آن این بود که فرانسه از ورود حضرت امام جلوگیری می کرد. من حقیقتا بار اول بود که این مستندات را می دیدم.. من نمی خواهم از شاه دفاع کنم و یا او را اعزاز و اکرام کنم اما اگر هم صفتی را به او نسبت می دهید، اقلا منصفانه این کار را بکنید!!! کاردار این کشورها به شاه ئستور می دادند؟ این یک دروغ بزرگ است زیرا اولا کاردار یک کشور ، تعیین کننده روابط کشور متبوعش نیست و در ثانی مگر این کشور ها سفیر نداشتند که سفیر شان پیغام کشورش را به شاه بدهد؟ شاید در ابتدای سلطنت پهلوی دوم و یا انتهای دوره سلطنت اول شاهد چنین مسائلی بوده باشیم اما بی تردید در اسلهای 1350 تا 1357 چنین موردی صحت ندارد. بحث انرژی هسته ای در آن روز ها هم مطرح بوده - فقط به پاسخ های شاه توجه کنید. شما ببینید شاه در پاسخ خبرنگار واشنگتن پست چگونه آمریکا و سایر کشورهای غربی را متهم به برخورد امنیتی با مخالفان و داشتن زندان های رعب آور و وجود شکنجه می کند!!! شاه که مرد و جسدش هم که پوسید- اما اگر حرفی می زنید که دروغ است و مخاطبتان هم نیست که از خودش دفاع کند، اقلا از خدا بترسید- باز هم توصیه می کنم فیلم انقلاب 57 را از آرشیو این کانال ماهواره ای ببینید.

آمریکا یک هیمنه پوشالی برای خود درست می‌کند که اثر واقعی دارد،
آقای توکلی شما مثلا اقتصاد دان هستید. آخر این چه حرفی است که می زنید؟ هیمنه اش پوشالی است ولی اثرش واقعی است؟ چرا هیمنه اش پوشالی است؟ چون 60% منابع دنیا را مصرف می کند؟ چون 80% علم دنیا را تولید می کند؟ چون بزرگترین اقتصاد جهان است؟ چون 380 میلیون جمعیتش به اندازه دو میلیارد نفر مصرف می کنند و جذاب ترین بازار مصرف جهان است؟آقای توکلی آمریکا صاحب صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی ژاپن است!!! اقای توکلی ، همه ( اکثر قریب به اتفاق )صنایع اروپا و کره و ژاپن و چین متلق به سرمایه داران آمریکا است. وقتی می گوییم آمریکا، به دولت امریکا کاری نداریم بلکه به سرمایه آمریکایی کار داریم. 90% اقتصاد دنیا متعلق به آمریکایی هاست. در طول این مدتی که تحریم بوده ایم، فهمیدیم که آمریکایی ها صاحب عمده و یا خرد سهام شرکتهایی در اروپا هستند که در تصمیمات آنها برای فروش یک قطعه کوچک و بی اهمیت صنعتی به ایران اثر می گذارند. نگاه گنید با 7% سهام پژو مانع از ارسال قطعات پژو به ایران شدند. نگاه کنید گوش بزرگترین بانک های اروپایی را برای کمک به دور زدن تحریم ها کشیدند از بی ان پی تا لویدز و کومرتس بانک - حتی آنها را مجبور به پرداخت جرایم میلیارد دلاری کردند. این هیمنه پوشالی است؟!!!!شما که اهل شمال هستی و باید معنی پوشال را بدانی- این چگونه پوشالی است که بزرگترین بانک جهان مانند HSBC ( که ظاهرا یک بانک اروپایی است)به آمریکا جریمه بدهد ؟ خوب فکر کنید- عجب جمله ای می گویید!!!! دلار اضافی چاپ می کنند و به دست من و شما داده اند تا با دلار معامله کنیم؟!!!! مطمئن هستید در اقتصاد دکتری گرفته اید؟ تمام دنیا جمع شده تا خودش را از وابستگی به این پول قدرتمند رها کند اما نمی تواند- نه روبل روسیه، نه لیره استرلینگ، نه یوروی اتحادیه اروپا ، نه فرانک سویس و نه ین ژاپن و نه یوان چین هیچیک قادر نخواهد بود جایگزین دلار شود ( حداقل ظرف سی سال آینده) - ایا این هیمنه پوشالی است که این همه اقتدار مالی و به گفته شما اثرات واقعی ایجاد کرده؟
اقای توگلی شما که کاپیتالیسم را نمی شناسی چگونه می خواهی به مصاف او بروی؟!! دقت کن، من از آمریکا دفاع نمی کنم اما وقتی می بینم که شما چقدر ساده مسائل را می بینید و چه تحلیل های کودکانه ای از خودتان می دهید واقعا نا امید می شوم. شاید اگر از ابعاد واقعی این دشمن مطلع بودید، اصلا به سراغ این فکر نمی افتادید که با او در بیفتید- اشتباه نشود- من شیفته و فریفته آمریکایی ها نبیتم و بر آن نبستم تا آنها را آنقدر بزرگ کنم که خودم از آنها بترسم و اتفاقا نقاط ضعف آنها و به قول معروف سوتی هایشان را هم می بینم و می دانم اما قضیه اصلا به این سادگی ها که شما فکر می کنید نیست!!!! شما نگاه کنید- امروز می گویند" تحریم ها ناجوانمردانه بوده"- مگر در جنگ حلوا باید خیر کنند؟ تمام امکاناتشان را به کار می گیرند تا به ما فشار وارد کنند. ایا اگر ما چنین اقتداری داشتیم، اینگونه نمی کردیم؟!!!!
به هر صورت این دو جمله ای که به آنها اشاره کردم هم از واقعیت فرسنگها دور بود و هم منصفانه نبود و هم کمی با اجازه شما مضحک بود. اگر وب سایت شما از انتشار این نظر قاصر باشد اقلا خودتان بخوانید و همانطور که از دولت روحانی انتظار دارید تا به نصایح!!! گوش کند و توجه کند، شما هم به نظرات من گوش کنید- من در مجموع و در میان همکاران مجلس نشین تان شما را از معدود آدم های درست می دانم ولی گاهی اوقات از شما حرفهایی می شنوم که با قضاوت من را در مورد شما متزلزل می کند. انتظار دارم کمی پخته تر حرف بزنید و در توهمات خودتان سیر نکنید و روی زمین، راه بروید و واقعیت ها را همانگونه که هست، بازگو کنید و قلب تاریخ نکنید. موید باشیدو نوروز هم بر شما و خانواده گرامی مبارک (2773664) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۸:۵۷:۰۱
آقای کاوه فقط از شدت توهمات شما متاسف شدم بخصوص که شاهد مثال را هم از شبکه ای مانند من وتو آوردید.... ببینید آقای کاوه این جمله شما یکی از عجیب ترین حرفهایی است که تاکنون شنیده ام:بهماهیت و نیات این شبکه کاری ندارم و به تحلیلهایش هم توجه نکنید.... پس به چه چیز یک شبکه باید توجه کرد؟؟؟!!!اصلا غیر از این دو موضوع چه چیزی برای یک شبکه میماند که باید به آن توجه کرد....؟؟؟
البته این احتمال وجود دارد که شما از ماهیت و تکنیک های رسانه ای و جنگ روانی و تبلیغاتی اطلاع ندارید و کنار هم چیده شدن چند موضوع حتی مستند را مترادف با اصل واقعیت می پندارید .... جناب بنده خودم در رسانه کار میکنم و 15 سال کار رسانه ای کردم...... کافی است به یک مستند ساز خبره بگویید برو افغانستان جنگ زده و ویران و خسته از دهها سال جنگ و کشتار و آوارگی و مستندی بساز که این کشور را خوب و رو به پیشرفت با اینده ای درخشان نشان دهد ... او هم اینکار را به خوبی هر چه تمامتر و دقیقا با ارایه مستندات انجام خواهد داد و برای کسی که چیزی از افغانستان نمیداند چنان بهشت رو به پیشرفتی را نشان دهد که بار سفر به مقصد آن را ببندد....
جناب کاوه میتوان با دستچین و گزینش کردن بعضی از واقعیات و مستندات درجه چندم و نادیده گرفتن ماهیت این مستندات در کنار چشم بستن بر واقعیات مهم و ریشه ای شرایط و صحنه را بکلی دگرگون نشان داد.... اینکه رژیم شاه بشدت وابسته و درمانده در مقابل غرب بخصوص امریکا بوده است را انقلابیون نگفتند که شما فکر میکنید ممکن است غلو کرده باشند بلکه عمده اسناد آن توسط خود درباریان و وابستگان شاه و منابع غربی منتشر شده است..... (2775268) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۲۰:۱۶:۳۶
اتفاقا مستند انقلاب شبکه من و تو کاملا بیطرف و تماما بر اساس اسناد و مدارک و ارشیو تلویزیونهای دنیا بود... اقای مودی...واقعا مودی هستی و جزئ حزب باد..اینقر دگم و متوهم نباشید (2776753) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۲:۴۸:۰۳
آقا/خانم کاوه

حرفهاتون خیلی خوب و شیوا بود.

بعد از خواندن مطلبتان فکر کردم دیدم آنجا که گفتید امریکا خیلی کارها می تواند بکند و کل دنیا دست امریکا است و در دعوا حلوا خیر نمی کنند و دشمن با تمام امکانات به میدان می آید یه کمی به خودمان امیدوار شدم که الان توی این سی و اندی سال پس از انقلاب که آمریکا دائم برای ما سنگ اندازی می کند ما خوب توانسته ایم مقاومت بکنیم و چیزی که الان مشکل است و مردم را آزار می دهد این مدیریت نابسامان کشور است و اگر کمی اعتماد به نفس داشته باشیم و عظمی جدی در مبازره با اختلاس و رانت و سفسطه بازی داشته باشیم و مسئولین به فکر آینده نظام باشند و نه به فکر کارهای اقتصادی، دیگر امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.

امریکا کی فکر می کرد که ما بتوانیم عبدل مالک ریگی را در آسمان بگیریم.

امریکا کی فکر می کرد که ما RQ170 را بتوانیم در جنگ الکترونیکی به زمین بشانیم.

امریکا کی فکر می کرد که ما بتوانیم پهباد جاسوسی اسرائیل را ساقط کنیم.

امریکا فکر می کرد که بشار اسد را می تواند سرنگون کند و امنیت اسرائیل را تامین کند ولی واقعا الان در مانده شده است.

اگر کمی اعتماد به نفس داشته باشیم، هم ما و هم همه آن کشورهای که شما می گویید آمریکا در آنها سیطره دارد، واقعا به پوشالی بودن امریکا پی خواهیم برد و دیگر ترس نخواهیم داشت.

قبل از امریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس و قبل از اینها ایران و قبل از همه یونان ابر قدرت بود و یکی یکی قدرت را از دست دادند، وقت امریکا هم روزی می رسد، این قانون طبیعت است (دیالکتیک) حالا کی و کجا بستگی با باوری دارد که یک روزی ظاهر خواهد شد. (2775660) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۲۰:۱۳:۲۱
افرین بر جناب کاوه که حرف دل اکثر مردم ایران را زدی...درود بر تو..اگر 1000 لایک هم بدم کم داده ام... (2776744) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۰۹:۴۰:۴۹
واقعا از خوندن متن شما لذت بردم جناب کاوه، ممنون (2777404) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۴۴:۰۰
جناب توکلی از دوران دولت هاشمی تا الان در حال انتقاد هستید . خوب لطف کنید ریس جمهور بشید ببینیم چکار میتونید بکنید !! بزرگترین ایراد الان متوجه همکارهای شما تو مجلسه (2773698) (alef-13)
 
حسين رضائي
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۲:۴۶:۳۵
سلام بر دكتر توكلي عزيز: جناب آقاي دكتر جنابعالي بيشر از همه ما مطلعيد كه بخش اعظم اين مشگلات كه اكنون كشورمان درگير آن است بي تدبيري دولت قبلي است. فقط بايد دعا كرد كه با حل اين توافق كشورمان كمترين آُيب را ببيند. (2773964) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۶:۰۵:۱۱
صلا فرقی نمی‌کند که دولت هاشمی باشد یا خاتمی یا احمدی‌نژاد؛ دکتر احمد توکلی شجاعانه مواضعش را بیان می‌کن.(مشک آن است که خود ببوید نه آن که سایت شخصی بگوید) (2774326) (alef-13)
 
طرفدار حقیقت
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۰۱:۳۹:۴۲
بی سواد جان اونو الف ننوشته

اونو اون مجله مثلث نوشته الف عینا انعکاس داده

توکلی و الف نیازی به خودستایی ندارن

توو این مدت عیدیه بهترین و سریعترین خبرا از یمن و مذاکرت هم مال الف بود

خداقوت (2775051) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۸:۰۰:۰۲
آرزو بدلمان ماند که یکبار آقای توکلی از نبود آزادی همان هایی که در همین قانون اساسی خودمان اشاره شده سخنی بمیان آورند . روز نامه نگار وبلاک نویس وکیل دادگستری و ....و ...هیچگدام موجب نشده تا ایشان نگران پایمال شدن قانون شوند حال چه شده که الویت ایشان محکوم شدن بزندان محسن هاشمی است ماکه جوابی نداریم . (2774474) (alef-13)
 
محمد رضا پورامینی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۹:۳۵:۵۵
در مطالبی که اقای دکتر توکلی بازگو کردند جا دارد به نکته مهمی که در رابطه با اعتبا رپول ملی کشور ها واهمیت وتاثیر گذاری ان در بازار های جهانی مورد توجه قرار دادند اشاره شده و درکانون توجه تیم اقتصادی دولت تدبیر وامید قرارگیرد ونیز همچنین درمورد روند وفرایند عملکرد اقتصادی وسایر ابعاد رویکردی تمامی روسای محترم جمهوری در گذشته نقطه نظراتی داشتند که قابل استفاده وتشکر بود که حتما لازم بنظر میرسدو انتظار واقع بینانه هم این است که کلیه این نکات مورد استقبال وهمدلی قرار گرفته ومورد اهتمام قرارگیردواز نقاط مثبت وقوت ان عملکرد ها به شایسته ترین نحوه استفاده شده واز نقاط غیر لزوم جلوگیری گردد ودر زمینه رونق اقتصادی که در قالب اقتصاد مقاومتی ویا مقاومت اقتصادی در سال 94 مورد برنامه ریزی دولت محترم است درواقع باید ناظر به همین وجه استراتژیک تقویت پول ملی باشد وازنظر دور داشته نشود که در مطالب دکتر توکلی تلویحا بود که ارزش پول وابسته ومتکی به میزان تولید ملی است در فرایند مقاومت اقتصادی مواردی چند لازم بنظر می رسد که در صدر قرار گیرد از جمله رویکرد تولید بیشتر سود بیشتر وحتی الامکان باقیمت مناسب ترونیز کار بیشتر وتولید بیشتر وانبوه تر وعواید بیشترنیروی کار لزوما در محیط اصلی کار همچنین اختصاص منابع بیشتر به بخش تولید نسبت به سایر بخشها ونیز جلوگیری از فعالیت بازارهای موازی و هدایت پولهای سرگردان به سرمایه گذاری در بخش تولید راساو خارج ازمسیر سیستم بانکی و ارائه تسهیلات باکارائی بالا وهمینطور توجه به بحث کیفیت کالا قیمت مناسب و بازار یابی خارجی ودراخر ارجهیت دادن به مسئله کاهش تورم بر مبنای توازن منطقی بین عرضه وتقاضا برلزوم حل مسئله اشتغال که هردو ضروری است از مواردی است که میتوان نام برد که انجام برخی از ان مواردهم مستلزم افزایش منابع درامد ی دولت محترم نیز میباشد (2774611) (alef-13)
 
الماسی
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۲۱:۵۴:۱۸
تاسفانه ما ایرانیها دهن بین هستیم ،وفراموشکار ،یادتان رفته در سالهای اخر حکومت احمدی نژاد هر روز ،هرروز قیمت کالاها بالا میرفت ،،ومردم سردر گم یک لقمه نان بودند البته مردم پایین دست نه دلالها وسرمایه دارها که خوش به حالشان بود ..اقای توکلی یادته که اقای احمدی نژاد وقتی میامد توی مجلس،نماینده ها اگر نظرشان را ابراز میکردند ایشان یک مقدار جوک ومتلک جوابتان میداد ،حالا شما اقای روحانی را با اقای احمدی نژاد مثل هم میدانی ؟ باعث تاسف است ،، (2774809) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۱ ۱۰:۲۱:۱۴
مدیریت محترم سایت الف به آمار رای دهندگان به نظرات دوستان دقت بیشتری شود و از این جامعه آماری استفاده گردد. (2775416) (alef-13)
 
هرچه خواستی بگو فقط فوتبال نه
۱۳۹۴-۰۱-۱۲ ۰۰:۲۵:۵۵
هرچه میخواهید بگوئید پخش میشود دراین سایت و بقیه سایتها!!

فقط از فوتبال نگوئید - نگوئید که غارت کرد ایران را نگوئید که اساس رانت و رشوه را در کشور بقیة الله رایج نمود و شایع ساخت

امام رض: میگویند هرچه خواستید بگوئید فقط از اسرائیل نگوئید!

فوتبال، داعش و امریکای درونی است ملیارد خورندگان بیت المال .... (2777115) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.