نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 474882
نگاهی به درسهای انتخابات برای جناح های نظام
بخش تعاملی الف - بهروز ساریخانی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۸


با اعلام نتایج انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پیروزی چشمگیر آقای روحانی, در برخی رسانه ها گفته میشود که دوره رقابت ها تمام شد و باید دوران رفاقت شروع شود. هرچند شاید برای اظهارنظر کمی زود باشد، اما تجربه نشان می دهد که نمیتوان چندان دچار خوش خیالی شد.

آقای حسین شریعتمداری که با هوشیاری, درهمان روز انتخابات متوجه شدند که مردم با قاطعیت تصمیم گرفته اند که فرصت 4 سال 96 تا 1400 را از آقای روحانی دریغ ننمایند، در ستون " گفت و شنود" کیهان  با صراحت 24 میلیون رای مردم را "حرام" اعلام نموده است. این روزنامه سال ها است بعنوان هم خط شکن و تعیین کننده تاکتیک و استراتژی حداقل نیروهای مدعی اصولگرایی در کشور عمل می نماید. لذا از کنار این بیان تند نمی توان بسادگی عبور کرد.

مسلما انتظار بی جایی است اگر فکر کنیم میتوان با سلام و صلوات تندروهای راست را به " رفاقت بعد از رقابت " علاقمند کرد. این تندروها که مدت ها است عملا نقش پیشاهنگ جبهه اصولگرائی در کشور را بعهده گرفته اند, حیات و وجودشان وابسته به فضای پرتنش در جامعه است. [...]

راه مواجهه با افراطی گری، نه تلاش برای حذف از صحنه رسانه ای و . . . بلکه بی محلی اکثریت مطلق 15 میلیون رایی است که میتواند بهانه و تکیه گاه ایشان برای تداوم برنامه تخریب گذشته در هر کار اجرایی کشور باشد.

گام نخست آنست که احزاب و شخصیت های برجسته اصولگرا، با قاطعیت تمام حساب خود را از اینگونه تنداندیشی ها و افراط جدا نموده و با در پیش گرفتن سیاست نظارت توام با همراهی، تلاش نمایند تا دولت دوازدهم بر ضعف های گذشته فائق آمده و با همت و برنامه, بصورتی جدی راه اصلاحات عمیق اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در کشور را پیگیری نماید.

بزرگترین پشتوانه افراطی گری و تنداندیشی در جامعه، وجود بسترهای واقعی نارضایتی عمومی است. لذا تنها راه اساسی ریشه کن کردن آن نیز تامین رشد همه جانبه اقتصادی – اجتماعی - فرهنگی کلیه آحاد کشور است.

سخنرانی روحانی از شبکه خبر سیما نشان می دهد ظاهرا بزرگان اصلاحات و اعتدال درس های لازم را از رویدادهای گذشته فرا میگیرند. اما این به تنهایی کافی نیست. امید آنکه بزرگان اصولگرا هم از نتیجه گرانقدر این انتخابات، آنچه باید آموخته باشند.

بزودی مشخص خواهد شد که دولت دوازدهم نیز باید در همان مسیر سنگلاخ 92 تا 96 طی طریق نماید یا همه جناح های قدرت کمک خواهند کرد و سنگ های مسیر را یک به یک از سر راه بر خواهند داشت. در چنین صورت ماشین انقلاب با ایمنی و سرعت بمراتب بیشتر بسوی اهداف بلند نخستین پیش خواهد راند.

یکی از وجوه تمایز در سخنرانی کوتاه رئیس جمهور آن بود که بجای برخی جملات رسمی و معمول چنین مناسبت ها، مطالبی بیان شد که نشان دهنده استقلال رای و شجاعت توام با درایت رئیس جمهور از دیگر نهادهای قدرت در قانون اساسی است.

بنظر می رسد از انتخابات 76 به اینسو، کشور در مسیری گام برمیدارد که بتدریج جمهوریت نظام، بیش از پیش حکم خود را بر تمام مناسبات قدرت در نظام جاری میسازد.

رای قاطع, پرسشگری توام با پشتیبانی مثال زدنی مردم، در کنار وجود چنین شخصیت های استخواندار میتواند ضامن تداوم  راه پیروزی دشوار در ایران باشد.
 
کلمات کلیدی : بهروز ساریخانی
 
هومن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۲ ۰۹:۳۵:۴۷
درود بر نویسنده منصف این مطلب. متن را می پسندم . (4385445) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۲ ۱۰:۴۱:۰۷
قرار است همه گناه به گردن اقای شریعتمداری بیفتد واقایان دیگر دست وجیغ وهورابکشند بهتر است یک خانه تکانی در اصولگراها شروع شود ... (4385620) (alef-11)
 
محسن
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۱۳:۴۰:۰۵
ایکاش بزرگان این کشور ، منافع ملی ، مصلحت مسلمین و حفظ نظام را بر منافع گروهی و جناحی خود ترجیع می دادند (4389992) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.