نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 357332
وزیر اقتصاد و سه خواهر چینی
بخش تعاملی الف - علی امیری، 9 خرداد 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۴


اخیرا وزیر اقتصاد فرمودند، که ایران در ۳۰ سال گذشته به زحمت رشد متوسط اقتصادی سه درصد داشته، در حالیکه چین در همین ۳۰ سال رشد بالای ۱۰ درصد داشته، ولی‌ ایشان فرمودند که ایران در دهه چهل شمسی‌ رشد بالای ۱۰ درصد و حتی ۱۸ تا ۲۰ درصد داشته و باید جستجو کنیم ببینیم که چرا آنزمان ما توانستیم چنین رشدی داشته باشیم ولی‌ حالا نمیتوانیم؟!

همینجا که وزیر محترم اقتصاد بحث چین و دلیل توسعه آن را به میان آوردند لازم است که به قطعه یی از تاریخ چین در قرن بیستم اشاره کنیم که برای همین امروز ایران می تواند بسیار آموزنده و راه گشا باشد همانطور که برای خود چین بسیار مفید و آموزنده بوده است و متوجه می‌شویم که اگر چین امروز میتواند رشد اقتصادی بالای ۱۰ درصد داشته باشد، نتیجه تصمیم‌گیری ها اساسی‌ و بسیار مهم در بالاترین سطح می‌باشد که شاید مستقیما نتوان آن را دلیل پیشرفت چین امروز دانست ولی‌ نقش بسیار اساسی‌ داشته است.

در همین چین سه خواهر (خواهران سونگ) بودند که از یک خانواده ثروتمند، بانی‌ بسیاری امور خیر برای ملت چین شدند , پدر آن ها یک بازرگان خود ساخته از جنوب چین بود که در آنزمان (۱۸۸۰) برای کار و تحصیل به آمریکا رفت و بعد از تحصیل به چین بر گشت، و مادر آن ها از نوادگان یکی‌ از خانواده‌های سلطنتی چین بود. بعد این پدر تصمیم گرفت سه دختر خود را برای تحصیل در حدود ۱۹۰۴ به آمریکا بفرستد و هر سه خواهر با اتمام تحصیلات به شانگهای بر گشتند و با کمک پدر، کار و کسب خود را راه انداختند و به ثروتمند‌ترین زنان چین آنزمان تبدیل شدند و مهمتر از آن هر سه خواهر با سه مرد از تاثیر گذر‌ترین افراد تاریخ معاصر چین ازدواج کردند، خواهر بزرگتر به همسری ثروتمند‌ترین مرد آنزمان چین درآمد که از حامیان اصلی‌ انقلاب ۱۹۱۱ چین علیه نظام امپراتوری بود و بعد از پیروزی انقلاب ۱۹۱۱ به وزارت اقتصاد رسید و خواهر دومی‌ به ازدواج رهبر انقلاب ۱۹۱۱ چین و اولین رئیس جمهور چین در آمد، خواهر سومی‌ نیز به ازدواج با رهبر حزب ملی‌ گرا چین که ابتدا متّحد کمونیستها برای آزادی چین از اشغال ژاپن بود در آمد ولی‌ بعد‌ها رهبر ضدّ انقلاب‌های چین شد و در نهایت از مائو شکست خورد و با دو میلیون سرباز خود به تایوان عقب نشینی کرد و جمهوری تایوان را تاسییس نمود که حالا تایوان یکی‌ از مرفه‌ترین و ثروتمندترین ملل دنیا است.

در زمان اشغال چین توسط ژاپن در دهه ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ میلادی هر سه خواهر تمام ثروت و نفوذ و زندگی‌ خود را برای مبارزه با اشغال گران ژاپنی و نجات میهن، اهدا کردند و بعد از پایان جنگ جهانی‌ دوم و شکست ژاپن، و البته در آستانه‌ انقلاب این سه خواهر سه راه متفاوت رفتند، یکی‌ انقلابی شد، دیگری به جنبش ضدّ انقلاب در تایوان پیوست، و دیگری به آمریکا مهاجرت کرد.

از آنجا که دولت جدید و انقلابی چین و رهبران چپ آن، این خانواده و دختران آن را نمونه بارز اشراف گرایی، فئودالیته، طرفدار سرمایه، غرب گرا و...میدانستند، به بدترین وجه ممکن از آنها یاد میشد و فقط خواهری که انقلابی شد و در چین باقی‌ ماند، مورد احترام و به اصطلاح بر فرق سر انقلابیون جدید قرار گرفت که حتی او هم در انقلاب فرهنگی به دلیل کنیه خانوادگی و تحصیل در آمریکا مورد هجوم قرار گرفت.

این جریان تا زمانی‌ که مائو در چین در قدرت بود ادامه یافت، و البته رشد اقتصادی چین نیز در حد نازل دو یا سه درصد باقی‌ ماند و چین با وجود انقلاب و تلاش‌های انقلابی، یکی‌ از فقیر‌ترین کشورهای جهان باقی‌ ماند تا بعد از مائو در آستانه‌ ۱۹۸۰ که دنگ شیاو پینگ و همفکران او به ریاست جمهوری چین رسیدند و سلسله اقداماتی را برای بر گرداندن انقلاب چین که از دید آنها به بیراهه رفته بود آغاز کردند، و در اولین اقدام، ضمن تعریف مجدد از اهداف انقلاب چین که بهروزی و رفاه ملت چین بود، از همه کسانی‌ که به دلیل احساسی‌ و شعاری در انقلاب چین و به خصوص انقلاب فرهنگی مائو، علیرغم خدمات آنها به میهن، مورد هجوم و بی احترامی قرار گرفتند، رسما از سوی دولت چین، اعاده حیثیت شد و این سه خواهر هم از جمله کسانی‌ بودند که اعاده حیثیت گردید و به پاس خدمات آن سه خواهر فارغ از دید سیاسی آنها، هر سه را گرامی می‌دارد.

پس آقای وزیر که تخصص اصلی‌ خود شما بحث توسعه است، لازم نیست که بیاییم و بگوییم چرا چین به توسعه بالای ۱۰ درصدی می‌رسد ولی‌ ایران نمیتواند ولی‌ در دهه ۴۰ شمسی‌ توانست؟!.. فقط کافیست به این سوال پاسخ دهیم که همین حالا هم با مدیران اقتصادی دهه ۴۰ شمسی‌ ایران، چگونه رفتار می شود و از آنها چگونه یاد می شود؟! بله بسیاری از آنها در قید حیات نیستند، همانطور که در چین امروز نیز این سه خواهر در قید حیات نیستند و هنوز تایوان و چین و چین و آمریکا با هم مساله سیاسی دارند، ولی‌ اعاده حیثیت از این سه خواهر و همه کسانی‌ که به ناحق مورد بی‌ احترامی قرار گرفتند باعث شد تمام مدیران اقتصادی چینی‌ و غیر چینی‌ که در چین سرمایه گذاری می‌کنند، مطمین باشند، که رفتاری که با آن سه خواهر شد، هرگز در چین امروز و از سوی حاکمیت چین، با آنها تکرار نخواهد شد. این سنگ بنای هر گونه پیشرفت و توسعه است که به کسانی‌ که به دنبال خدمت به کشور خود هستند، فارغ از دید سیاسی که ممکن است داشته باشند، احترام گذشته شود و تضمینی است که دیگر مورد تبعیض و بی‌ عدالتی قرار نخواهند گرفت و کارخانه‌ کسی‌ به دلیل تفاوت دید سیاسی یا مرامی‌ تصاحب نخواهد شد(ونزوئلا امروز).

پس دیگر لازم نیست که خود را به آن راه بزنیم و بگوییم پس چرا حالا ایران نمیتواند آن رشدها را تکرار کند و امید رشد دو درصد هستیم! ببینیم چه کردیم و هنوز چه اندازه در دنیای خود بافته خود محبوس هستیم.

اهمیت سال ۹۵برای اقتصاد از نگاه طیب‎نیا
خواهران سونگ
۱۳۹۶/۰۵/۱۷ ۰۷:۲۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۳ ۱۱:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۱۰:۵۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۲ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۶ ۰۴:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۴ ۱۰:۴۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۶ ۰۸:۳۸
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۱ ۰۷:۳۳
 
۱۳۹۵/۱۱/۰۴ ۱۰:۲۸
 
 
کلمات کلیدی : علی امیری
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۴:۲۲:۲۹
احسنت . (3730800) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۰۸:۰۴:۵۵
فوق العاده بود. واقعا عالی بود باورم نمیشه سایت الف همچین مقاله ای نشر داده در عین سادگی خیلی خوب مشکل بزرگ این کشور بیان کرده (3731901) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۱۲:۲۳:۲۵
اولين درسهايي كه بايد از دبستان و شايد مهد كودك ها در يادگيري حروف له بچه ها اموخت بايد شروع كرد ، بجاى انكه ياد بدهيد بابا نان داد ،، بايد ياد داد كه بايد نان را بدست اورد ، بجاى انكه مامان آب داد ، بايد اموزش داد آب را بايد هدر نداد ، بايد گفت ت مثل تلاش و ت مثل توليد و پ مثل پيشرفت و ك مثل كار ..... مشكل فرهنگ ماست مشكل منافع شخصي را بر منافع ملي ارجح دانستن ما است ، همين گروههاي سياسي را ببينيد حاضرند براي قدرت منافع و ثروت ملي را بر باد دهند و مشكل دادن كارهاى بزرگ بدست انسانهاي كوچك است . (3732391) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۴:۴۸:۱۸
عالي بود بسيار ممنون (3730854) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۶:۵۳:۰۴
اتفاقاً خیلی هم بی‌ربط و غیرمنطقی بود. نویسنده تلاش فوق العاده چینی‌ها برای رشد و توسعه کشورشان را در سه خواهر خلاصه کرده و با این تئوری خنده‌دار سعی کرده پیشرفت اقتصادی چین را توضیح دهد که در آن در مانده است. (3731125) (alef-11)
 
Al
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۹:۲۸:۱۵
به نظرم اشخاص و توانایی های آنها خیلی مهم هستند و همیشه نیاز به کسی بوده که نقش لیدر و الگو را بازی کنه. کره جنوبی هم با هیوندایی و خانواده چانگ شروع کرد (3731315) (alef-11)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۵:۲۲:۱۶
همه میدانند چرا رشد اقتصادی نداریم و نخواهیم داشت و در ضمن قابل مقایسه اقتصادی نیست با دهه چهل از هیچ نظر. مثلا از حقوق بگیران گرفته تا فرهنگ ... (3730928) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۲۰:۲۸:۵۸
رشد اقتصادی ما در دهه چهل شگفت انگیز بود. متوسط بالای ده درصد که تا آن زمان در هیچ کشوری سابقه نداشت. کره ای ها اون موقع آرزو میکردن به ما برسن. (3731397) (alef-11)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۵:۲۵:۰۰
هر کسی برای خودش و وطنش کار کند و عرق و تعصب به میهن داشته باشند پیشرفت حتمیست (3730933) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۵:۳۱:۱۱
اگر كلاً در الف يك مطلب مفيد نوشته شده بود همين مطلب بود. (3730949) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۹:۲۲:۰۸
احسنت از اصل مطلب مهمتر بود (3731302) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۵:۳۲:۴۵
از همه کسانی‌ که به دلیل احساسی‌ و شعاری در انقلاب چین و به خصوص انقلاب فرهنگی مائو، علیرغم خدمات آنها به میهن، مورد هجوم و بی احترامی قرار گرفتند، رسما از سوی دولت چین، اعاده حیثیت شد و این سه خواهر هم از جمله کسانی‌ بودند که اعاده حیثیت گردید و به پاس خدمات آن سه خواهر فارغ از دید سیاسی آنها، هر سه را گرامی می‌دارد.

وزیر کشاورزی کاستاریکا کیه؟
همین رو جواب بدین تا ببینید عمق فاجعه چقدره (3730957) (alef-11)
 
شهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۵:۵۳:۲۹
بسیار جالب و جذاب خواهد بود اگر که تئوریسین های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و .......... ایران , این گونه حکایتهای تامل برانگیز را به جای بسیاری از مطالب اکادمیک شان که فهم دشواری دارند برای مردم تعریف و تجزیه و تحلیل نمایند . (3731002) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۶:۵۳:۳۶
اصلا جالب نبود. چه نتیجه گیری غیرمنطقی ای! (3731128) (alef-11)
 
Al
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۹:۲۵:۰۳
اتفاقا به نظرم نکته هوشمندانه و جالبی را مطرح فرموده اند. (3731307) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۷:۳۶:۴۹
کیف کردم واقعاااااااااااااااا (3731185) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۷:۴۰:۳۵
ایشان فرمودند که ایران در دهه چهل شمسی‌ رشد بالای ۱۰ درصد و حتی ۱۸ تا ۲۰ درصد داشته و باید جستجو کنیم ببینیم که چرا آنزمان ما توانستیم چنین رشدی داشته باشیم ولی‌ حالا نمیتوانیم؟!

یعنی اقایون نمی دونن جواب این سوال را؟

جوابش اعتبار ایران در اون زمان در جهان و رابطه با کشورهای مهم جهان بود.

الان تا سومالی اعلام قطع رابطه می کنه!!! (3731189) (alef-11)
 
France
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۲۰:۳۵:۵۴
به نظر من دلیل اصلی پیشرفت چین خواست آمریکا بود که زمینه سرمایه گذاری شرکتهای خارجی بویژه آمریکایی در آن فراهم شد. با این کار چین عملا به کارگر آمریکا تبدیل شد. خیلی از محصولات آمریکایی در کارخانه های چینی مونتاژ و یا ساخته میشن ولی طراحی و دانش از آمریکاست. در مورد ایران هم قبل از انقلا آمریکا میخواست ایران پیشرفت کنه.
دلیل این رو هم یک بار اوباما علنا گفت به آفریقایی ها که ما میخواهیم شما پیشرفت کنید تا بتوانیم چیزهایی مثل به شما آیفون و آی پد بفروشیم. یعنی آمریکا در دنیا رده اول دانش و تکنولوژی رو داره نیازه به کشورهای رده دوم داره تا بازار محصولاتش باشه! طبیعتا کشورهای رده دوم هم نیاز به کشورهای درجه سه دارن! ما که نمیتونیم در دنیا رده اول باشیم ولی میتونیم جزو کشورهای رده دوم باشیم. (3731406) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۱۷:۵۶:۴۵
چرا راه دور میروید هم اکنون دانشمندان ایرانی که در موسسات معتبر جهانی مشغو ل هستند در ایران درهمان گزینش اولیه برای ورود بدانشگاه مردودند . (3731211) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۲۰:۴۴:۲۰
یعنی طی این 40 سال بعد از انقلاب هیچ عامل بیرونی برای کند کردن و از کار انداختن تلاش این مردم نقش نداشته است.
به نظرم افرادی که نسخه می‌پیچند و بدور از شرایط فرهنگی و سیاسی و اقتصادی کشور سعی می کنند همه داشته ها و غرور مردم کشورمان را سیاه جلوه دهند، خود را به تغافل زده اند.
کشورهای اطرافمان را نگاهی بیندازید متوجه می‌شوید در تلاطمهای منطقه‌ای کجای کار نشسته اید.
طبیعی است کسی که اعتقادی به باورهای ما ندارد با قیاس دنیای فانی به این باورها حمله کند
چطور است بعد از 40 سال از دفاع تسلیم شویم؟ (3731422) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۲۲:۱۷:۱۹
واقعا مطلب تاثیر گذار و پرفکتی بود و به نظر بنده دست روی نقطه حساس مشکل کشور ما گذاشت کاش میشد این مقاله را با صدای بلند برای تمام مردم ایران در همه جا دنیا خواند از آقای امیری متشکرم (3731545) (alef-11)
 
رحمت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۲۲:۳۹:۳۲
اعاده حیثیت از مدیران اقتصادی دهه 40 پیش کش ،مدیران اقتصادی و کارافرینان امروز را نیازارید و شرایط را برای توسعه بنگاه های اقتصادی خرد سخت نکنید (نمی خواهد راحت کنید ) گلوی بخش خصوصی را به انحا مختلف نفشارید بگذارید نفس بکشد بقیه موارد درست می شود (3731574) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۳-۰۹ ۲۳:۰۶:۴۲
چه عجب!! یک مقاله منصفانه از الف دیدیم!! آفرین به آقای امیری (3731606) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۰۲:۲۷:۳۲
وقتي شما الگوي اقتصادي ديگران را قبول نداري و خودت هم مي خواهي اقتصادت را از صفر و با روش تجربه و خطا شروع كني چه انتظاري داري؟ (3731786) (alef-3)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۰۳:۲۹:۳۵
یک روز قبله ی آمالمان میشود امریکا
یک روز میشود انگلیس
یک روز میشود فرانسه....
حالا هم شده چین!!!

ما ایرانی هستیم و سرشار از هوش و استعداد،خواهشا این تحلیل های ابدوغ خیاری را منتشر نکنید .....
فقط کافیست صدهها جوانی که به کشورشان علاقه دارند و انگیزه و هوش فراوان دارند بکار گرفته شوند تا نتایج انرا تا کمتر از ده سال ببینیم....
تا زمانی که همیشه نگاهمان به گذشته است و اینده مان کشورهای خارجی ازینی که هستیم بدتر خواهد شد.....
به جوانان با ذکاوت و باهوش و پر استعداد وطن اعتماد کنید.....
دانشمندان ما بعنوان مغز در کشورهای خارجی بکار گرفته میشوند اما خودمان باورشان نداریم.....
باید از این جوانان نخبه عذرخواهی کنید (3731801) (alef-13)
 
محمد امین
۱۳۹۵-۰۳-۱۲ ۰۱:۴۸:۵۹
ظاهرا اصلا نگرفتی مطلب رو. (3735707) (alef-11)
 
خنش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۰۷:۲۱:۰۴
با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان الفی .کشور ما ایران خودش در دهه 40 الگو اقتصادی منطقه بوده است و از رشد خوبی برخوردار بوده اما تنها دلیلی که در رشد کشور حائز اهمیت است استفاده از افراد کار آمد و مطمئن در بدنه دولت و نظام اقتصادی کشور است که این امر در طی دو دهه اخیر بشدت کمرنگ شده است و افراد مشکل دار و مورد دار اخلاقی و اقتصادی براحتی رشد مینمایند و افراد سالم و کاردان و بدون کلک در گوشه ادارات دارند خاک و رنج و عذاب این تاراج را میخورند در وزارن خانه همین آقای وزیر محترم اقتصاد موارد بیشماری وجود دارد که آقای وزیر اقتصاد اگر جلوی آنها را بگیرد کشور جهش خوبی خواهد داشت که نمونه بارز آن حقوق هیات مدیره بیمه مرکزی و بیمه های دیگر بود و در امور مالیاتی کمشور این موارد به وفور یافت میشود (3731857) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۰۷:۲۹:۲۴
چینی ها دهه هشتاد فهمیدند که باید دست از لجبازی بردارند و تیوریهای پذیرفته شده جهانی را قبول کنند و دست از شعار دادن بردارند مردمشان هم فهمیدند جای ادبیات و شعر جای خود را دارد و اقتصاد جای خود (3731867) (alef-11)
 
بهروز ساریخانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۰ ۰۸:۲۸:۵۵
با سلام و تشکر همزمان از نویسنده و سایت محترم " الف", جهت انتشار این یادداشت خوب و مسولانه
اگر به روح یادداشت توجه شود, یکی از مهمترین مشکلات مدیریتی در کشور, عمر کوتاه و عدم ثبات در مدیریت نهادهای سیاسی, اقتصادی, اجتماعی و فرهنگی در 37 سال گذشته است که باعث نیمه کاره ماندن اغلب طرح های مهم شده است.
برخوردهای صرف سیاسی, عامل اساسی این بی ثباتی, رویگردانی و بی تفاوتی بسیاری از دلسوزان و میدان جولان برای " مدیریت باری بهر جهت" در کشور شده است.
انشاء الله اینچنین مباحث, فتح بابی برای تجدید نظر جدی در تفکیک بین رقابت سیاسی ( که قطعا لازمه هر اجتماع زنده و شاداب است) و مصالح عالیه ملی گردد.
وقت تنگ است و فرصت ناچیز ! (3731943) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۳-۱۱ ۰۱:۱۳:۴۹
اگر حجم دولت یک پنجم شد توسعه اتفاق می افته (3733853) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۱۲:۱۱:۵۳
این مقاله بسیار عالی است که باید در زمان ریاست جمهوری هاشمی نوشته میشد و به طور ویژه در زمان آقای احمد نژاد، اما الان هم دیر نیست.
جناب نویسنده! شما از اعاده حیثیت دهه چهل می گویید، در حالی که دهه 60 و 70 و 80 درون انقلاب، متهم و از این عرصه رانده شدند و هنوز پتک محکم فتنه گرایان بر سر عده بسیاری سنگینی می کند؛ پس لطفاً خیلی دور نرید و واقع بین باشید! (3743477) (alef-13)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۰۱:۵۲:۳۳
قبل از انقلاب كشور ايران صادر كننده كفش ملي توليدات كارخانه أرج و پارچه وغيره بوديم بعد از انقلاب بسياري از كارخانجات تعطيل شدند علت تعطيل شدن كارخانجات قديمي بودن ماشين آلات و همچنين نداشتن طرحهاي بروز و جديد ميباشد بجاي كارخانه ارج سامسونگ آمده است وبجاي كفش ملي وبلا و وين كفش ژوءيكس و كفش اكو غيره آمده است و كارخانجات ريسندگي و بافندگي هم بعضي تعطيل شده است و دليل ان اينست كه مديران دنبال فيش هاي بالا هستند و هيچ موقع دنبال اقتصاد مقاومتي و توليد بروز نبودند در كشور چين حقوق مدير با حقوق كارگر تفاوت كم است مدير با هواپيما ماموريت ميرود و كارگر با قطار ماموريت ميرود در كشور چين همه كاركنان سوار أتوبوس ميشوند و صندلي هاي جلو أتوبوس مال مدير است و كارگران صندلي عقب مينشينند در كشور چين مدير با كارگران در شهرك صنعتي اسكان دارند مدير خانه سازماني ويلايي دارد و كارگران در آپارتمان در كشور چين فيش حقوقها بسيار پايين است و اشخاصي مثل خاوريً و بابك زنجاني ندارد (3785988) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.