نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 103630
تلاش برای اختلال در روابط چین و ایران
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۴۹
بخش خبری الف



مدتهاست که آمریکا با عربستان برای برآورده کردن نیازهای نفتی چین با هدف دور کردن دولت پکن از ایران تبانی کرده است. حال این سوال مطرح است که آیا آمریکا و هم پیمانانش می توانند در این مسیر موفق به جلب حمایت چین علیه ایران شوند؟



به گزارش الف به نقل از روزنامه آسیا تایمز، این اقدامات آمریکا و عربستان که پیشتر به صورت پنهانی انجام می‌شد، اکنون آشکارتر شده است. آمریکا با کمک عربستان تلاش می‌کند نفت مورد نیازی را که چین به آن نیاز دارد، تامین کند تا در این راستا چین به نفت ایران احتیاج نداشته باشد و به راحتی دولت پکن برای دادن رای مثبت به تحریم‌های جدید علیه ایران متقاعد شود.



پیشتر چین نگران بود که در صورت نزدیک شدن به غرب برای اعمال تحریم‌ها علیه ایران، نتواند بخشی از نفت مورد نیازش را که مدتهاست از ایران تهیه می کند، بار دیگر در اختیار بگیرد. اسناد افشا شده توسط سایت ویکی لیکس نشان می دهد که چگونه دیپلمات‌های آمریکایی و عربستانی تلاش می کنند چین را به دادن نظر مثبت در مورد اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران متقاعد کنند. این دیپلمات‌ها در مورد این موضوع تبادل نظر کرد‌ه اند که چگونه افزایش چشمگیر نفت صادراتی عربستان به چین می تواند تا حدود زیادی دولت پکن را علیه ایران آماده کند.



در یکی از این اسناد فاش شده است که مقامات آمریکایی و عربستانی در اوت 2009 و مارس 2010 گفتگوهای جدی را برای اجرایی کردن طرحهایشان علیه ایران انجام دادند. حال این سوال مطرح است که اقدامات آمریکا- عربستان برای متقاعد کردن چین می تواند مثمرثمر باشد یا خیر؟



آنچه مشخص است ادامه تلاش های آمریکا و عربستان برای نتیجه دادن این طرح دو جانبه است. مقامات دو کشور معتقدند که با این طرح می‌توانند رضایت مقامات چینی را علیه ایران جلب کنند اما این مقامات فراموش کرده‌اند که روابط اقتصادی- تجاری میان ایران و چین فقط به نفت محدود نمی شود. مقامات عربستان در برخی از دیدارهایشان با مقامات چین به این مقامات گفته‌اند که اگر نفت عربستان را می خواهند باید به ایران فشار بیاورند.



این طرحهای آمریکا- عربستان علیه ایران که از سال 2009 آغاز شده هنوز نتیجه‌بخش نبوده است و مقامات چینی همچنان بر ادامه روابط با ایران تاکید می کنند. عربستان در حال حاضر بزرگترین منبع نفتی چین محسوب می‌شود و این کشور نفت بیشتری را در مقایسه با آمریکا به چین می دهد.



چند دور تحریم شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران نتوانسته مناقشه هسته‌ای ایران را حل‌و‌فصل کند. آمریکا و هم پیمانانش مدعی هستند که برنامه هسته‌ای ایران نظامی است اما ایران همچنان تاکید می کند با توجه به مدارک و شواهد فراوان برنامه هسته‌ای خود صلح آمیز بوده است. به گفته کارشناسان چین اکنون بر سر دوراهی ایران و غرب قرار گرفته است. از سویی نفت برای چین بسیار مهم به شمار می رود و از سوی دیگر فعالیت شرکتهای چینی در ایران بسیار گسترده می‌باشند و چین سرمایه گذاری چشمگیری در ایران کرده است. 



با توجه به حجم بالای مبادلات و روابط تجاری- اقتصادی میان ایران- چین ، رضایت چین در مورد اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران می تواند لطماتی را برای منافع پکن به همراه داشته باشد. مقامات پکن تاکنون تلاش کرده‌اند تا از طرحهای آمریکا و هم پیمانانش برای دخالت دادن چین در مناقشه بر سر برنامه هسته‌ای ایران فاصله بگیرند تا خطری روابط ایران- چین را تهدید نکند. مقامات آمریکا و عربستان معتقدند با توجه به حجم گسترده سرمایه‌گذاری چین در بخش نفت و گاز ایران، غرب باید تلاش‌های بیشتری را برای دور کردن چین از ایران در دستور کار قرار دهد. هدف آمریکا در این راستا جایگزین کردن عربستان به جای ایران برای چین است اما این اقدامات غرب تاکنون نتیجه نداشته و چین همچنان یک شریک تجاری قابل اعتماد برای ایران محسوب می شود.

 

 
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۰۸:۳۵
اگر قرار بود اين تباني ها نتيجه بدهد بايد خيلي پشتر جواب مي داد بنابراين جاي نگراني نيست (442653)
 
سمیه
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۲۱:۰۴
اگرچین طرف ما را نگرفت تحریمش میکنیم واجناس بنجولش را نمیخریم (442662)
 
ایرانی
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۲۳:۱۵
این شراکت قابل اعتماد با سرازیر شدن \" عمدی\" میلیونها کالای بی ارزش و بدون استاندارد چینی در عوض حمایت چین در عرصه های بین المللی ( آن هم نه در همه مواقع ) شده است. کسی نیست پای درد دل تولیدکنندگان ایرانی بنشیند.
آخرینش همین خبر خود شما : بوی تند گلاب چینی در قمصر ! (442664)
 
fereydoon
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۲۷:۱۱
یقیناُ چینی ها هم حواسشان هست که همه تخممرغها را در یک سبد نگذارند تا در اثر افتادن همه تخممرغها بشکند. ولی برای کشور خودمان این معامله باعث از بین رفتن صنایع میشود انهم بعلت اینست که ما بعوض وارد کردن کالای سرمایه ای بعنی ماشین الات صنعتی فقط کالای مصرفی وارد میکنیم.در واقع اگر کالای سرمایه ای بعوض کالای مصرفی وارد شود تورم در داخل کشور بالا تر خواهد رفت و شاید برای کم کردن تورم است .
یا اجناس صنعتی چین مانند کالاهای مصرفی بتجل است و یا چینی ها چندان در بند ابروی محصولات خود نیستند و اگر مشتری هم حواسش نباشد جنس را قالب خواهند کرد. (442670)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۴۷:۰۱
بايد به ان عرب ها درس خوبي بدهيم تا ديگر جرات نداشته باشند عليه ايران طرح ريزي و توطئه كنند (442684)
 
رضا
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۰۹:۴۹:۱۲
آمريكا و عربستان خيلي وقت است مي خواهند در ايران بي ثباتي ايجاد كنند حتي گفته مي شود در فتنه 88 عربستان هم در بي ثبات افاي نقش كرده و حسابي از تظاهارت ها در ايران خوشاحال بوده. چرا با عربستان قطع رابطه نمي كنيم؟ (442689)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۰۲:۵۹
به كوري چشم دشمنان نه امريكا و نه هسچ كشوري ديگه اي نمي تونه در روند حركتي ايران اختلال ايجاد كنه. مطمئن باشبد بچه هاي حزب اللههي نمي گذارند استكبار جهاني عليه ايران قدمي بردارد. عربستان هم كوچكتر از اين حرفاست (442699)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۲۲:۲۶
اين قدر اين عربستان رو گنده نكنيد. عددي نيست. از ايراني ها خيلي مي ترسن. فكر مي كنم بايد به اين تهديدها بي توجه بود و همچنان برنامه هسته اي را توسعه داد (442726)
 
cia
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۳۴:۰۵
تکلیف من رو معلوم کنید اسناد ویکی لیکس رو قبول دارید یا نه؟ (442745)
 
علي
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۳۶:۳۹
مثلا فكر مي كنيد چين خيلي كشور خوبيه. نه عزيزان چين هم به خاطر منافع اش به دنبال ايران است. اگر مناافع اش توسط غرب تامين بشه حتما از ايران دوري مي كند. رويسيه هم اين گونه است. بايد در رابطه ها ديپلماتيك دقت كرد (442747)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۰:۵۵:۳۷
سیاست یعنی همین
چین تعهد اخلاقی ندارد نگاهی به گذشته این کشور و منفعت طلبی آن و اصل قرار دادن منافع اقتصادی همه چیز را روشن می سازد. (442769)
 
جنايات آل سعود
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۱:۱۳:۴۰
اعزام نیروهای رژیم جنایتکار عربستان سعودی برای سرکوب مردم بحرین

دبیر کل مرکز حقوق بشر بحرین درباره اعزام نیروهای سعودی و ورود آنها به بحرین برای سرکوب مردم و معترضان ابراز نگرانی کرد.

اعزام نیروهای سعودی برای سرکوب مردم بحرین
نبیل رجب شامگاه یکشنبه در گفت و گو با شبکه العالم اظهار داشت: خبری که در شبکه های اجتماعی در اینترنت به نقل از \"نبیل الحمر\" مشاور رسانه ای پادشاه بحرین مبنی بر گسیل نیروهایی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به بحرین برای حفظ رژیم حاکم منتشر شده، نگران کننده است.

وی افزود: اعزام این نیروها به بحرین موجب تشدید اقدامات ضد مردم می شود به طوری که در تظاهرات روز یکشنبه صدها تظاهرکننده بر اثر اقدام خشونت آمیز نیروهای امنیتی و مزدوران رژیم حاکم زخمی و عده ای نیز شهید شدند.

رجب با هشدار در باره دخالت نیروهای بیگانه در بحرین گفت: تقویت رژیم حاکم با استفاده از نیروها و ارتش های بیگانه بسیار خطرناک و غیرقابل قبول است و موجب پافشاری بیشتر ملت بر مطالبات خویش می شود.

دبیرکل مرکز حقوق بشر بحرین تاکید کرد: ما مخالف دخالت ارتش های بیگانه در امور داخلی بحرین هستیم، چرا که ملت بحرین خواستار حقوقی است که قوانین و معاهدات بین المللی نیز بر آنها تاکید کرده است.

وی افزود: اقدامات رژیم بحرین، ناقض همه قوانین و معاهدات بین المللی است و بکارگیری اوباش، نیروها و مزدوران بیگانه موجب تشدید هرچه بیشتر بحران می شود.

رجب با اشاره به حمله اوباش حکومتی به تظاهرکنندگان در نقاط مختلف کشور گفت: تا کنون بیش از هزار و 500 نفر در بیمارستانها بستری شده اند که بیشتر آنها با خنجر و چاقوی اوباش حکومتی مجروح شده اند.

وی افزود: رژیم بحرین در حال سوق دادن کشور به سوی بحرانی فرقه ای و طایفه ای است. (442780)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۱:۱۵:۲۴
انديشکده آمریکن اینترپرایز در گزارشی به بررسی روابط ایران و چین پرداخته است. در این گزارش آمده است: روابط چين با ايران چالش مهمي در برابر تلاشهاي جامعه جهاني براي به انزوا کشاندن ايران و وارد کردن فشار به رهبران آن براي توقف برنامه­ هسته­ اي کشورشان ايجاد مي­ کند.

آمریکن اینترپرایز گزارشی با عنوان \"روابط ايران ـ چين: ارزیابی و اثرات آن بر سیاست­های امریکا\" به قلم مایکل مایز منتشر کرده است.



اشراف بدون تایید محتوای این گزارش ترجمه متن کامل آن را برای مخاطبان منتشر می کند:



روابط چين با ايران چالش مهمي در برابر تلاش­هاي جامعه جهاني براي به انزوا کشاندن ايران و وارد کردن فشار به رهبران آن براي توقف برنامه­ هسته­ اي کشورشان ايجاد مي­کند. چين به توسعه و تحکيم قراردادهاي خود با جمهوري اسلامي ايران ادامه مي­دهد حتي با اين که سلاح­ها و تجهيزات ايراني در عراق و افغانستان امريکايي­ها را مي­کشد، فعاليت­هاي تروريستي گروه­هاي حماس و حزب­الله با پشتيباني تهران اسراييل را تهديد مي­کند و سانتريفيوژهاي ايراني به غني سازي اورانيوم ادامه مي­دهند. چين به به تأمين سلاح براي ايران ادامه مي­دهد، روابط مستحکم اقتصادي خود را با آن حفظ مي­کند و از رژيم ايران در شوراي امنيت سازمان ملل حمايت مي­کند. تمام اين اقدامات به عدم تأثير سياست­هاي واشنگتن در قبال ايران کمک مي­کند. اگرچه حمايت­هاي چين از رژيم ايران به طور قطع رهبران امريکا را نااميد نموده است اما به روابط امريکا ـ چين ضرري نرسانده است. حمايت­هاي چين از ايران به حدي شده است که مي­تواند بدون برانگيختن انتقامي عليه خود خلاصي يابد. (442781)
 
ديدگاه دولتي ها
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۱:۱۶:۱۶
سید شمس الدین حسینی وزير اقتصاد که برای شرکت در کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و جمهوری خلق چین به این کشور سفر کرده بود، طی سخنانی در این کمیسیون، اظهار داشت: روابط اقتصادی دو کشور ایران و چین از سابقه ای بسیار کهن و تاریخی برخوردار است. زمانی که تجارت جهانی به جاده ابریشم محدود می شد، دو کشور ایران و چین در رونق دادن به این تجارت سهمی بسیار مهم داشتند.

وی با بیان اینکه آهنگ رشد روابط تجاری دو کشور تا پیش از سال 1994 میلادی، چندان رضایت بخش نبود، افزود: آمارها نشان می دهد که ایران و چین با درک صحیـح از ظرفیت های دو جانبه و شرایط اقتصاد جهانی برای تحکیم روابط خود گام برداشته اند و در نتیجه حجم مبادلات ایران و چین از 400 میلیون دلار در سال 1994 به بیش از 29 میلیارد دلار در سال 2010 رسیده است.

وزیر اقتصاد گفت: روند روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با چین در سال های اخیر سالانه بین 30 تا 50 درصد رشد داشته و در صورت تداوم روند موجود، می توان انتظار داشت حجم مبادلات تجاری دو کشور تا سال 2015 میلادی به بیش از 50 میلیارد دلار برسد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، چین اولین شریک تجاری ایران است، افزود: در عین حال، هنوز از تمامی ظرفیت ها و استعدادهای بالقوه موجود در دو کشور برای ارتقاء همه جانبه روابط بهره برداری نشده است و ظرفیت های فراوانی برای بسط و توسعه روابط فیمابین و گسترش در مناطق استراتژیکی چون شرق و غرب آسیا وجود دارد.

حسینی با ذکر این نکته که در حال حاضر همکاری ایران و چین نه تنها در عرصه اقتصادی بلکه در زمینه های سیاسی نیز دارای تعامل مثبت و سازنده ای است ، گفت: از مهم تـــرین و مناسب ترین راه های گسترش همکاری های دو کشور بویژه در حوزه های اقتصادی، تجاری ، صنعتـــی، فـــرهنگی و آموزشی، بهره گیری از ظرفیت ها و پشتوانه های اجلاس های کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور است. (442782)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۸:۲۸:۱۶
عجب اعجوبه ای بوده اقای حسینی پس بی دلیل هیئت علمی دانشگاه علامه نشده!!! (443124)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۱:۲۲:۱۲
چین اولین اقتصاد دنیا (یکم دیگه مونده) و غارتگرترین آنهاست که فقط منافع و بازار تعیین کننده سیاست هایش است
نبض این غول اقتصادی در بازار ایران است کافی است غیرت کنیم کمی فشار به آن وارد کنیم همه کار میکنند (442787)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۱:۵۲:۴۳
به نظر من نبايد اين تباني از سوي آمريكا را جدي گرفت چون در نهايت خود غرب در مورد تحريم ها عليه ايران ضرر خواهد كرد. در حال حاضر هم شاهد هستيم بسياري از شركتهاي اروپايي ه صورت پنهاني با ايران تبادلات مالي تجاري دارند و عملا تحريم ها را دور مي زنند. به اميد ابرقدرت شدن ايران (442810)
 
دقت كنيد
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۱:۵۴:۳۰
تحريم ها برخلاف ادعاي برخي تاثير خود را دارد . چون باعث انزوايي بيشتر ايران در جامعه جهان مي شود بايد سياستهايي اتخاذ شود تا مانع از ان انزوا شود. با تقويت روابط با كشورها آمريكاي لاتن م توان تا حدودي اين ضرر را جبران كرد (442814)
 
توحيد
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۲:۳۴:۴۹
در حال حاضر چين بدجور تحت فشار است و تسليم شدنش در برابر آمريكا قريب الوقوع است مقامات بايد واردات كالاي چيني را در زمان مورد نياز قطع كنند تا بفهمند با كي طرف هستند (442834)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۲:۴۸:۵۹
به اميد خدا روابط چين با ما قطع شود تا صنعت اين كشور از دوباره رونق بگيرد. تنها چيزي كه از گران شدن نفت عايد ما شد تورم بود سود اين گران شدن به جيب چين رفت. (442852)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۳:۱۱:۳۹
هيچ كس نمي تونه در اقدامات ايران اختلال ايجاد كنه چون قدرت اران به همه اثبات شده است حالا هر چقدر مي خوان ايران را تحريم كنند (442877)
 
دانشجوي عدالت خواه
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۳:۳۰:۳۸
مرگ بر اين آل سعود كه دست شان به خون مردم بي گناه بحرين آلوده است (442892)
 
amir
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۳:۳۲:۲۳
نفت سود بیشتری از همه تجارت های دیگر در ایران دارد.
به همین دلیل چین به موضوع نفت اهمیتی بسیار بیشتر از موضوعات تجاری دیگر میدهد و اگر نفت عربستان قابلیت سرمایه گذاری داشته باشد ممکن است تاثیر گذار باشد.
در عین حال موضوع ایران و حمایت از ایران است که باعث امتیاز گرفتن چین میشود.
چین از ایران به عنوان یک برگه برنده در تعاملات خود استفاده میکند همانند روسیه. (442893)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۶:۵۴:۵۲
اين عربستان از مدتها قبل مي خواسته به ايران حمله نظامي بشه آيا بهتر نيبست رابطه متن را با اين آل سعود قطع كنيم؟ (443072)
 
محسن
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۶:۵۶:۲۲
عرب ها قدرت ايران را دست كم گرفته اند و فكر مي كنند در ظاهر اين ايران را مي توان شكست داد اما خيلل خام ورشان داشته است. 70 ميليون ايراني داوطلب دادن پاسخي محكم به امريكا عربستان هستند (443073)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۶:۵۷:۴۴
چرا وزارت خارجه پاسخ دندان شكن به عربستان نمي دهد؟ اينقدر محافظه كاري جايز نيست (443074)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۷:۳۳:۴۴
هيهات من الذله. آماده نبرد با آل سعود هستيم . گروهي از دانشجويان بسيجي (443099)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۷:۵۸:۰۶
مرگ بر ال سعود كه جنايت هايش در بحرين دل هر انساني را به درد مي آورد . ما شيعيان بايد به كمك مردم بحرين بشتابيم (443109)
 
تقي
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۸:۰۷:۳۶
ايران اسلامي پيشتر از اين توطئه ها زياد به خود ديده است و سربلند تر از هميشه در مسير پيشرفت گتام برداشته است . بايد به آينده ايران خوش بين بود (443108)
 
نمونه جنايت عرب ها
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۸:۰۹:۲۴
جنایت عربستان سعودی در حق مردم تونس

عضو دفتر اجرایی جنبش نهضت اسلامی تونس، مخالفت مقامات سعودی با تحویل دیکتاتور سرنگون شده این کشور را جنایتی در حق مردم این کشور دانست.
\"سمیر دیلو\" روز یکشنبه در گفتگو با شبکه العالم اظهار داشت: هماهنگ نبودن مقامات عربستان با درخواستهای مطرح شده برای تحویل دیکتاتور سرنگون شده تونس، به علت خدمات او به رژیم آل سعود بویژه امیر نایف وزیر کشور عربستان است.

وی افزود: انتظار نمی رود که مقامات سعودی با درخواستها برای تحویل دیکتاتور سرنگون شده تونس موافقت کند، زیرا این موضوع فقط حقوقی یا قضایی نیست، بلکه سیاسی است و بن علی در داخل نظام آل سعود بویژه با امیر نایف دوستی دارد.

سمیر دیلو گفت: در تاریخ ثبت نمی شود که حاکمان سعودی در قبال دوستان سابق خود و عضو سابق باشگاه حاکمان عرب وفادار عمل کردند، بلکه این مساله در تاریخ ثبت می شود که آنها در حق مردم تونس جنایت کردند، زیرا هرکسی که از جنایتکاران حمایت کند، شریک و همدست اوست.

وی با اظهار تاسف از بی توجهی دولت ها و رژیم های عربی به قوانین، و خودداری از تحویل جنایتکاران به عدالت، خاطرنشان کرد: دلایل آشکاری وجود دارد که نشان می دهد بن علی مسئول جنایت هایی است که علیه مردم تونس صورت گرفته است.

سمیر دیلو با تاکید بر ادامه تظاهرات در برابر سفارت عربستان سعودی با هدف درخواست برای تحویل بن علی به عدالت و مجازات او به علت جنایت هایی که مرتکب شده است، از مقامات سعودی خواست تونس را برای اجرای عدالت کمک کنند.

به ملت بحرین ظلم شده است

این سیاستمدار تونسی با اشاره به اوضاع بحرانی مردم بحرین گفت: مردم بحرین از دو ناحیه مورد ظلم قرار می گیرند؛ یکی سرکوب شدید از سوی نیروهای بحرینی و سعودی است، و دیگری ادعاهای آنها مبنی بر اینکه انقلاب مردم بحرین طایفه ای و مذهبی است.

وی با درخواست از ملت های عربی و رسانه ها برای تجدید نظر در دیدگاه های اشتباه خود تاکید کرد: باید همه دیدگاه های اشتباه درباره انقلاب بحرین برطرف شود، و کسانی که به طرف مردم تیراندازی کرده و یا به طرف آنها گاز اشک آور شلیک می کنند، محکوم شوند. (443113)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۸:۱۰:۱۵
جنايت عربستان در بحرين بي پاسخ نمي ماند

کشور بحرين در ميان 35 جزيره اطراف خود بزرگترين جزيره است، اما قسمت اعظم آن لم يزرع و بسيار خشک است. با وجود اين، اقتصاد اين جزيره که با يک پل به عربستان سعودي متصل شده است، با توليد نفت و گاز طبيعي اداره مي شود.
عربستان از سالها پيش ارتباطات خاصي را با اين جزيره آغاز کرده و امير بحرين هم به خاطر ترس از واکنش مردم در برابر حکومت خود، قراردادهاي امنيتي را با عربستان منعقد کرده است. با وجود اين، مردم بحرين جزو اولين ملتهايي بودند که پس از انقلاب اسلامي ايران دست به انتقاد از حکومت مرکزي خود زده و خواستار تغييرات عمده در کشورشان شدند.از دير باز در منطقه خاورميانه آمريکا از دو متحد استراتژيک برخوردار بود: مصر به دليل همسايگي با اسرائيل، و دارا بودن کانال سوئز و بحرين به خاطر وجود ناوگان پنجم آمريکا در آبهاي اين کشور. سران آمريکا به اين نکته که بحرين يکي از متحدين استراتژيک اين کشور مي باشد، بارها اشاره کرده اند.تلاش آمريکا براي حفظ ناوگان دريايي خود در بحرين، اين کشور را به تناقض گويي در رابطه با مسائل منطقه دچار کرده است، به طوري که آنها از يک سو از چند ده نفر اغتشاش گر در ايران که فقط زورشان به سطل زباله هاي شهري مي رسد حمايت علني مي کنند، اما در برابر کشتار مردم بحرين محافظه کاري اختيار مي کنند.
عربستان هم از ديرباز روابط نزديکي را با بحرين آغاز کرده است و حتي ساليانه نزديک به 5 ميليون نفر از مردم عربستان به دليل آزاديهاي بيشتري که در بحرين وجود دارد، از روي پل ميان دو کشور عبور مي کنند و وارد اين کشور مي شوند.خاندان حاکم بر بحرين براي تضمين تداوم حاکميت خود، با کمک غربي ها به تغيير ارزشهاي اسلامي بحرين مبادرت کرد. علاوه بر آن، ساخت «پُل فهد» يعني تنها پل ارتباطي دريايي بحرين و عربستان، به گسترش فساد در بحرين افزوده است.
اکنون عربستان به پيروي از آمريکا، براي حفظ حکومت ديکتاتوري علي عبدا... صالح نهايت تلاش خود را به خرج مي دهد. در همين شرايط، ارتباطات در بحرين قطع شده و سايتهايي همچون يوتوب و توييتر که در جريان اغتشاشهاي ايران بسيار فعال بوده و مرتب از آزادي سخن مي راندند، نه تنها ساکت شده اند، بلکه اخباري از سانسور فيلمهاي کشتار مردم بحرين توسط اين سايتها نيز به گوش مي رسد.
اين در حالي است که نظاميان بحرين و همچنين نظامياني که از کشورهاي عربستان براي کمک به سرکوب مردم اين کشور وارد بحرين شده اند، دست به قتل عام مردم مي زنند، به طوري که طي اخبار روزهاي گذشته آنها حتي از تيرهاي خوشه اي براي سرکوب معترضان نيز استفاه کرده اند.
گفتني است، حکومت بحرين به هيچ روي توان مقابله با معترضان را ندارد؛ به همين دليل از عربستان براي کمک استفاده کرده است. لذا مقصر مهم جنايتهاي بحرين پادشاه عربستان است که دستش به خون مردم بي گناه اين کشور آلوده است و قطعاً مانند آن کسي که به کويت حمله کرد، پاسخ رفتارش را خواهد ديد.
به راستي، بايد از حکام عربستان سؤال کرد بر اساس کدام معيارهاي انساني و اسلامي، مردم بيگناه يک کشور ديگر را که از دست حکام ظالم خود به تنگ آمده اند، به خاک و خون مي کشند؟
برخورداري از نظامي دموکراتيک و اسلامي که حقوق شهروندان بحريني را به رسميت بشناسد، حق همه مردم اين کشور است؛ اما مقامهاي بحريني نه تنها حاضر به ايجاد اين تغييرات نيستند، بلکه با استفاده از نيروهاي خارجي، در صدد سرکوب قيام مردم هستند. همچنين، آنها تلاش مي کنند با استفاده از خارجياني که طي سالهاي اخير تابعيت بحريني گرفته اند در مقابل ساکنان اصلي اين سرزمين ايستادگي کنند.
سرنوشت مقامهاي بحريني مشخص است. آنها دير يا زود بايد پاسخگوي مردم خود باشند، اما در مورد عربستان بايد تصريح کرد بهتر است آنها به جاي کمک به حکام ديکتاتور بحرين، به فکر اتفاقهاي کشور خود باشند و سعي کنند به نا رضايتيهاي مردم خود پاسخ دهند.
زور و قلدري حتي براي رژيم اشغالگر قدس هم پيامد خوبي نداشت و آنها در باتلاق اقدامهاي خود گرفتار شده اند؛ لذا در مورد برخي حاکمان منطقه که مدتهاست مردمشان از ديکتاتوري و وابستگي به آمريکا و تحقير چند ساله خسته شده اند، شرايط به نحو ديگري رقم خواهد خورد.
بهتر است کساني که در فکر لشکر کشي به ديگر کشورها هستند، از سرنوشت پيشينيان خود عبرت بگيرند و به جاي سرسپردگي به آمريکا، به اسلام و مردم خود وابسته شوند. (443114)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۲ ۰۸:۰۰:۴۴
اتحادی که باعث از بین رفتن تولیدات کشاورزی وصنعتی وکلا اقتصاد ماشد بهتر که از بین برود. (443341)
 
fzrj
۱۳۹۰-۰۲-۲۲ ۰۹:۳۷:۳۹
چین به دنیایی باج میدهد تا وارد بازارش شود و ما به چین باج میدهیم تا در بازارمان بماند. به این میگویند بیچارگی
تاسف بیشتر آنجاست که دیگر دلمان برای خودمان هم نمی سوزد چه برسد به بیچارگان (443359)
 
علی علیپور
۱۳۹۰-۰۲-۲۲ ۱۲:۰۹:۴۵
تلاش 24 ساعته ی اختلاف داخلی را فراموش کرده ایم در فکر تلاش اختلاف بین ایران و چین غوطه ور هستیم . (443434)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.