نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 253733
در دنیا سربازان گمنام را کجا دفن می‌کنند؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۴۵
اکثر کشورهای دنیا برای سربازان جنگی خود و مقبره‌های آن‌ها ارزش ویژه‌ای قائل هستند.

به گزارش مهر،در بسیاری از کشورهای دنیا کشته شدگان جنگی به تدریج به یک نماد و بخشی از هویت آن جامعه تبدیل می شوند. به همین دلیل مسئولان ترجیح می دهند کشته شدگان جنگی به ویژه سربازان گمنام را بجای دفن در قبرستان ها، در مراکز شهر به خاک بسپارند. اکثر کشورهای دنیا برای سربازان جنگی خود و مقبره‌های آن‌ها ارزش ویژه‌ای قائل هستند. برخی کشورها میادین اصلی را برای این کار انتخاب کرده و برخی دیگر دانشگاه را (به عنوان مرکز حضور جوانان) برای این نماد هویتی انتخاب می کنند:

در کنار دیوار غربی کاخ کرملین و در محدوده باغ الکساندر ، یک مقبره قرار دارد که متعلق به سربازان گمنام است که در هنگ کرملین خدمت می کردند. این سربازان در دفاع از مسکو در جریان حمله آلمان نازی به مسکو کشته شدند و همگی در ضلع غربی و روبروی قبر لنین و در فاصله بسیار نزدیک با آن دفن شدند. از سال ۱۹۷۷ دولت شوروی یک گارد احترام برای این مقبره تشکیل داد که همه ساله با تشریفات خاصی به این مقبره و همچنین قبر لنین ادای احترام می کنند. این مراسم یکی از جاذبه های گردشگری روسیه است و سالانه هزاران نفر برای بازدید از باغ الکساندر و مقبره لنین و سربازان گمنام و همچنین مراسم ویژه گارد احترام به مسکو و دیوار غربی کرملین می آیند و از این مراسم و از این مکان ها بازدید می کنند. عکس زیر ادای احترام پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را به این سربازان گمنام نشان می‌دهد.  

گارد احترام برای سربازان بی‌نام کاخ کرملین

RIAN_01115344.LR.ru.jpg

 

دفن سربازان گمنام در قلب فرانسه 

میدان اتوال (شارل دوگل) که اصلی‌ترین نماد فرانسه محسوب می‌شود، در اصل سمبل ایثار حدود یک میلیون سرباز فرانسوی است. اهمیت این میدان تا حدی است که رهبران سایر کشورها برای ادای احترام باید به این میدان بروند.

36046noteTravel.jpg

 

یادبود سربازان گمنام در دانشگاه‌های مطرح دنیا

در بیشتر دانشگاه‌های جهان برای سربازان جنگی خود مراسم یادبود برگزار می‌کنند. برخی مثل دانشگاه می‌سی‌پی‌پی به تدفین این کشته‌شدگان می‌پردازند. در محوطه این دانشگاه بیش از ۷۰۰ تن از کشته‌شدگان جنگی دفن شده‌اند! نام افرادی که هویت آن‌ها مشخص بوده است، بر روی یادبودی که در مرکز این گورستان قرار دارد، نوشته شده است. 

872_orig.JPG

اما بیشتر دانشگاه‌های دیگر به علت گذشت سال‌ها از جنگ و دسترسی نداشتن به پیکر این سربازان به نصب یادبودی بسنده کرده‌اند. 

 

دانشگاه کارولینای شمالی 

دانشگاه کارولینا با ساخت و نصب یادواره‌ای از کشته‌شدگان دانشگاهی خود به بزرگداشت آن‌ها می‌پردازد. 

865_orig.bmp

866_orig.bmp

 بر روی این لوح نوشته شده: «تقدیم به فرزندان این دانشگاه که به خاطر ملتشان در جنگ سال ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ جنگیدند و آن هایی که زندگیشان به ما درس‌های فرمانده بزرگ را آموخت که کلمه وظیفه، بلندمرتبه‌ترین کلمه در زبان انگلیسی است.»

 

کالج oberlin، اوهایو آمریکا

این بنا نیز یادبود کسانی است که از این منطقه کشته شده‌اند. بر روی این یادبود نام ۹۶ سرباز نوشته شده است که ۵۵ نفر از آن‌ها دانشجوی همین دانشگاه بوده‌اند. 

871_orig.JPG

 

دانشگاه تورنتو کانادا

دانشگاه کانادا «بنای یادبود سربازان» را برای زنده نگه داشتن یاد ۱۱۸۵ سرباز خود ساخته است. این سربازان که دانشجوی همین دانشگاه بوده‌اند، در جنگ‌های جهانی اول و دوم جان خود را از دست داده‌اند. 

867_orig.jpg

 

دانشگاه Caen در شهر Caen  فرانسه

در این دانشگاه یادبودی به شکل  ققنوس ساخته شده است. لوگوی این دانشگاه نیز الهام گرفته از همین موجود افسانه‌ای است. علت انتخاب ققنوس از این جهت است که یک ققنوس جوان از خاکستر ققنوس پیری که خود را آتش می­زند متولد می­‌شود. این دانشگاه طی بمباران نبرد معروف شهر «caen» فرانسه در جنگ جهانی دوم به کلی نابود شد، ولی این نبرد بزرگ یکی از راه‌­های پیروزی متفقین در مقابل آلمان نازی می­‌شود و این دانشگاه مجددا پس از جنگ، بازسازی شده و به یاد دوران جنگ و کشته‌­های این دانشگاه، این یادبود ساخته می­شود و لوگوی دانشگاه نیز از همین موجود برگرفته می­‌شود.

873_orig.JPG

 

دانشگاه Queen، بلفاست ایرلند شمالی 

این دانشگاه نیز یادبود کشته‌شدگان جنگ جهانی دوم را مقابل ورودی اصلی دانشگاه خود قرار داده است.  

876_orig.JPG

 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۶:۵۸:۴۳
بناي يابود نه قبر .
نه به اين صورت .
نه با زير پا گذاشتن قانون ، نه با حالت درگيري با دولت و متهم كردن دولت .
عده اي طوري رفتار كردند كه انگار صاحب آن اجساد هستند .

قوبل كنيد كه اجساد آن عزيزان بهانه اي شدند براي زور آزمايي سياسي با دولت (2564287) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۲۱:۵۰:۳۳
معمولا بناهای یادبود، باقی مانده بدن سرباز یا سربازهای گمنامی رو هم در بردارند. (2564627) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۲۱:۵۲:۰۱
این بناهای یادبود معمولا محل تدفین هم هستند و صرفا بنای یادبود نیستند. (2564630) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۰۱:۵۶:۴۶
به نظر من اگه قرار اجساد شهدا جایی دفن بشه بهترین مکان باید در نزدیک ترین نقطه به منزل مسئولان منصوب در کشور ست تا با دیدن مقبره شهدا کمی به فکر مردم باشند (2564854) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۷:۱۱:۲۰
هر وقت به نفعشونه بقیه دنیا ملاکه! (2564300) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۲۱:۵۲:۴۸
فکر می کنم این متن جواب سوال کسانی بود که می گفتند کجای دنیا این شهدا را این گونه دفن می کنند. (2564632) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۷:۱۲:۲۸
در اکثر جاهای دنیا که ذکر آن در متن بالا آمده است یک نماد برای سربازان گمنام می سازند و آن یکی سمبل ایثار و فداکاری میلیونها سرباز است و مردم با زنده نگهداشتن یاد آنان به ارزشهای ایثار و فداکاری ارج می نهند و خاطره سربازان گمنام را زنده نگه می دارند. البته محل دفن آنها با رعایت همه موارد اصولی و کارشناسی انتخاب می شوند. (2564301) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۷:۱۸:۱۶
در اینجا چند نکته وجود دارد، اولا: اگر قرار به الگو گرفتن باشد ما نمی توانیم صرفا بخشی از یک فرهنگ را مطلوب و بقیه آن را مذموم بدانیم، البته قرار نیست که صد در صد و سیاه و سفید ببنیم ولی قرار هم هم نیست که هر جا به نفع ما بود بگوییم چون غربیان و قدرت ها این کار را کردند پس خوب است ولی اگر به نفعمان نبود بگوییم که آنها تابع رژیم صهیونیستی هستند و فرهنگشان مهاجم است و می خواهند ما را فریب دهند.
ثانیا: باید گزارش دقیق باشد، مثلا در فرانسه یا در روسیه یا در کانادا چند مرکز برای دفن شهدای گمنام هست؟ مثلا در همین تهران شاید دهها محل دفن وجود داشته باشد، از ارتفاعات تهران گرفته تا دانشگاه ها و مراکز ورزشی آیا آنها هم به همین گستردگی کار کرده اند یا در هر کشور نقطه ای خاص برای ادای احترام ساخته شده؟
ثالثا: این امور در آن کشورها سیاسی نیست، این طور نیست که جناحی موافق و جناحی مخالف باشد، این طور نیست که کاری که کردند مخالف قوانین بوده باشد. (2564315) (alef-9)
 
سعيد
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۷:۳۸:۱۵
ايجاد بناي ياد بود بسيار متفاوت با تدفين جسم شهدا است . البته بايد اين را هم در نظر گرفت با توجه به اينكه جسم اين عزيزان به خاطر گذشت زمان تجزيه گرديده و بيشتر مواقع فقط چند تكه استخوان از اين عزيزان كشف ميشود ديگر از نظر پزشكي هم مشكلي براي تدفين در داخل شهر ها نباشد اما بهتر هستش كه شهدا در قطعه شهدا تدفين شوند ودرمراكز مهمي در شهر ها براي ان عزيزان بناي ياد بودي ساخته گردد .با وجود علم ژنتيك ايا نميشود خانواده ان شهداي گران قدر رو پيدا كرد . (2564328) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۷:۴۳:۴۹
منظورتو واضح بگو الف منظورقضیه یزده؟ (2564335) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۷:۵۵:۵۴
جالبه دوستان وقتی به نفعشونه از غرب مثال میزنن!! (2564345) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۸:۰۱:۴۰
البته در تمام اين دانشگاه هايي كه نام برديد از قبل فضاهاي مخصوص اين موضوع رو در نظر گرفتن و يادبود رو اونجا ساختن. دقت كنيد اينا مونومان هستن، به غير از مورد خاص ميسيسيپي كسي زير اينها دفن نشده. نيومدن يهو زير يه بنايي كه ميراث فرهنگي چند صد ساله است با بلدوزر حفاري كنن. در ضمن در خيلي از دانشگاه هاي امريكا به خصوص دانشگاه هاي ايالتي، دانشكده هاي نظامي هم هست. مثلا دانشكده نيروي هوايي. و معمولا اين دانشكده ها براي خودشون يادمان هاي كشته شدگان جنگ رو به شكل كوچكتر داخل ساختمان يا اطراف دانشكده دارن.
نكته آخر اينكه در امريكا ارتش و ارتشي يكي از مهمترين گروه هاي اجتماعيه. در همه جا، تاكيد ميكنم همه جا به سربازا، كهنه سربازا و خانوادشون به شدت احترام ميذارن و امتيازات خاص براشون قائل ميشن! از قبولي در دانشگاه تا سوار شدن به هواپيما.حتي در بشياري از برنامه هاي تلويزيوني سعي ميكنن به صورت كاملا اتفاقي چند تا سرباز يونيفورم پوش توي جمعيت باشن! (2564353) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۸:۰۷:۵۰
اینا که به جز مورد اول همه یادبود بود نه خود فرد کشته شده!!! (2564362) (alef-9)
 
majid
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۸:۱۳:۲۴
پيوست روشنفكران غربزده بي اطلاع (2564366) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۸:۱۵:۵۸
پس نتیجه میگیریم تا به حال مکانهای نامناسبی برای مزار شهدای گمنام انتخاب شده چون باید توی برج میلاد و خیابان پاستور و کاخ سعد آباد دفن میشدن و داخل میدانهای اصلی شهر نه مکانهای تاریخی و توریستی ٬ دانسگاه های اصلی کشور یه مجسمه و لوح یابود که شرح فداکاری و ایثارشون نوشته شده بود برای گرامی داشت یادشون درست میکردن نه اینکه بدن شهدا رو هر کجا که دلشون خواست و سر لجبازی و سیاسی کاری دفن کنن (2564368) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۸:۲۰:۲۵
نماد و یادمان با قبر و مقبره فرق دارد. (2564376) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۸:۳۳:۲۳
اینها یک بار یک نماد درست کردند و تمام شده نه اینکه هر چند وقت یکبار بیایند یک نماد جدید درست کنند . (2564393) (alef-9)
 
حسن
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۹:۲۶:۳۶
واقعا فرق ياد بود و قبر را نميدانيد؟ سئوال من اين است كه چرا يك روايت از انبيا نداريم كه قبر شهيد را در وسط شهر خاك كنيد يا چرا پيامبر قبر سيدالشهدا حمزه را بيرون شهر قرار داد؟ چرا وقتي به نفع شما هست الگو برداري از غرب خوب است اما در جايي كه منطقي هست جوابش ميشود كه اگر اونها انجام دادند پس بد است. چرا از الگوهاي ايراني و اسلامي براد دفن شهدا استفاده نميشود چرا همچون كشتگان صفوي در جنگ با ازبكان قبر شهدا را در حرم رضوي نميگذاريد؟ بجز اين است كه قبري دويست سيصد ميليون ميفروشيد (2564450) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۱۹:۳۲:۳۸
1-آخه چرا فقط در این مورد دنیا رو ملاک قرار میدیم (2564453) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۲۰:۰۴:۵۱
اینا که شما آوردید که تقریبا همش بنای یادبود بود، ما که بجز مورد اولی خبری از تدفین ندیدیم. اگه این نمونه ها رو باید مورد توجه قرار دهیم پس ما هم به جای تدفین نماد بسازیم برای شهدا. (2564513) (alef-9)
 
جواد
۱۳۹۳-۱۰-۰۴ ۲۲:۰۶:۵۲
این مثالها ار استثنایات است که بیشتر آنها بنای یادبود است وتازه در هر جای دلبخواهی نیست. در آلمان آرامگاه سربازان نزدیک قبرستان عمومی میباشد که هرساله در روز بخصوصی برای آنها مراسم میگیرند و بناهای یادبودی در مکانهای مهم بر پا شده است. (2564645) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۵ ۰۹:۴۵:۱۳
مهمتر از اين دفن كردنها در سطح شهر ،توجه واقعي به خانواده هاي اين عزيزان است
وهمينطور به حانبازان محترم وچقدر ما شعاري وجناحي هستيم!؟؟؟؟
خدا به داد اين ملت برسد (2564965) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.