نظر منتشر شده
۴۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286836
مذاکرات هسته‌ای و ذوق‌زدگی برای ارتباط با آمریکا
مرتضی رضائیان، 12 مرداد 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۶
این روزها موافقان توافق هسته ای با برشمردن نتایج مثبت به دست آمده، آن را گامی بزرگ در مسیر پیشرفت و رفاه جامعه می‌دانند و در مقابل، منتقدان با تاکید بر نقاط ضعف مورد نظر خود، آن را نامتوازن و در مواردی خطرناک قلمداد می‌کنند.

در این میان،‌ برخی صاحبان تریبون و اهل قلم و نظر، مذاکرات هسته‌ای و نتایج به دست آمده را گامی مقدماتی برای برقراری روابط با واشنگتن دانسته‌ و گاه به تصریح یا تلویح، از بازگشایی سفارت آمریکا در تهران سخن به میان آورده‌اند.

متاسفانه چنین سخنانی- هرچند در لفافه- هنگامی که به صورت کلی و بدون قید و شرط‌های لازم از سوی متصدیان بعضاً ارشد مطرح می‌شود،‌ می‌تواند اذهان را به سمت ناکجاآبادهایی نگران‌کننده سوق دهد و به مثابه ارسال پالس‌هایی از سر ضعف به برخی دولت‌های زورگو و استکباری تلقی شود؛ دولت‌هایی که سابقه برجسته‌ای در تضییع حقوق ملت‌ها دارند و در سال‌های پس از پیروزی انقلاب و حتی پیش از آن، خیانت‌ها و جنایت‌هایی فراموش‌نشدنی بر ضد ملت ایران انجام داده‌اند.

طبیعی است ذوق‌زدگی‌های بی‌بنیان و طرح آرزوهای گاه ساده‌انگارانه، نه‌تنها دستاوردی واقعی برای نظام و ملت به دنبال نخواهد داشت، بلکه می‌تواند اسباب تحقیر نظام اسلامی و ملت مسلمان ایران را فراهم سازد و جایگاه انقلاب مردم ایران و نظام اسلامی برآمده از اراده آنان را فروکاهد.

در سال‌های پس از انقلاب، همواره بوده‌اند کسانی که گفتمان انقلابی و پیگیری آرمان‌ها را با تحقق پیشرفت و رفاه مادی و اقتصادی جامعه، مانعه‌الجمع می‌دانستند و معتقد بودند که نمی‌توان از یک‌سو بر آرمان‌های دینی و انقلابی از جمله مبارزه با استکبار پای فشرد و از سوی دیگر، بر توسعه اقتصادی کشور و افزایش رفاه و آسایش مردم تاکید کرد.

این در حالی است که تأمل دقیق و منصفانه در ریشه‌های اغلب مشکلات جامعه از یک‌سو و نیز وضعیت تعداد قابل توجهی از کشورهای دیگر نشان می‌دهد که واقعیت دنیای کنونی، آن‌گونه نیست که برخی جلوه می‌دهند و هیچ کشوری با کوتاه‌آمدن در برابر قدرتمندان و دست‌برداشتن از آرمان‌های عقلانی، نتوانسته است حتی منافع و مصالح صرفاً مادی خویش را تضمین کند؛ و این همانی است که رهبری نیز بارها بر آن تاکید کرده‌اند: «یکی از چالش‌ها این است که کسی تصوّر کند که ما اگر از مبانی اعتقادی خود، مبانی اعتقادی نظام جمهوری اسلامی دست برداریم، راه‌ها باز خواهد شد و دروازه‌های بسته گشوده خواهد شد که این خطای بسیار بزرگ و اساسی است.»

به عبارت روشن‌تر، برای برخورداری از آینده‌ای روشن حتی در زمینه اقتصادی و معیشتی محض، نه میدان خالی‌کردن در برابر دشمنان باج‌خواه ‌ بلکه شکل‌گیری اراده‌ای تمام‌عیار در داخل برای اصلاح امور در ابعاد گوناگون ضرورت دارد.

افزایش رفاه عمومی و پیشرفت کشور در زمینه‌های گوناگون، هنگامی تحقق خواهد یافت که ریشه‌های رانت‌خواری و سوءاستفاده‌ از مقام و موقعیت خشکانده شود، با آقازادگان مغرور و دانه‌درشت‌های پشت‌گرم با قاطعیت و البته عدالت علوی، بی‌هیچ تبعیض و ملاحظه‌ای برخورد شود، مصالح عالی نظام و جامعه قربانی زد‌وبندهای سیاسی و إعمال نفوذ‌های صاحب‌منصبان و وابستگان آن‌ها نشود و خلاصه این‌که مسئولان سطوح مختلف، در عرصه عمل نیز الگویی مثال‌زدنی در رعایت عدالت و حفظ حریم بیت‌المال و حقوق جامعه در ابعاد گوناگون باشند. در غیر این‌صورت و بر خلاف برخی شیک‌گویی‌ها در این عرصه، حتی در صورت دست‌برداشتن از همه اصول و آرمان‌های انقلابی و تمکین موبه‌مو در برابر خواست‌های نابحق آمریکا هم تغییری در اوضاع رخ نخواهد داد‌ بلکه دشمنان را در استمرار مسیر باج‌خواهی و گردنکشانی‌شان جری‌تر خواهد ساخت.

نکته مهم دیگر در این میان، توجه به حدود اختیارات هر یک از مسئولان و دستگاه‌های گوناگون در تحلیل اوضاع و دادن وعده و وعیدهاست. برخی متأثر از فضای روانی این روزها، مذاکرات هسته‌ای را فتح بابی بزرگ در ارتباط با برخی قدرت‌ها به ویژه ایالات متحده برمی‌شمرند و با اشاره صریح و ضمنی به مفاد توافق وین، کوتاه‌آمدن در برابر آن‌چه دنیا و نظام جهانی‌اش می‌خوانند را تئوریزه و توصیه می‌کنند.
این در حالی است که برپایه قانون اساسی با پشتوانه آرای ملت، تعیین سیاست‌های کلی نظام در اختیار ولی‌فقیهی قرار دارد که با ژرف‌اندیشی و آینده‌نگری و بدون تأثیرپذیری از هیجانات زودگذر سیاسی،‌ منافع و مصالح جامعه را تشخیص می‌دهد و برای تحقق آن‌ها، سیاست‌های کلی را تعیین و ابلاغ می‌کند و همه مسئولان و نهادها نیز به لحاظ شرع و قانون موظف به حرکت در چارچوب آن سیاست‌ها هستند؛ هرچند به حسب موقعیت و شرایط از تاکتیک‌های گوناگون و دلخواه خویش بهره می‌گیرند.

همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب در دیدار چندی پیش کارگزاران نظام با ایشان تاکید کردند، «...برادران ما در دولت خدمتگزار با اعتقاد عمل می‌کنند؛ واقعاً معتقد به انقلاب، معتقد به مبانی انقلاب، معتقد به اصول انقلاب‌اند؛ از این‌ها ما گله‌ای نداریم، لکن در مجموعه دست‌اندرکاران ما کسانی هستند که تصوّر می‌کنند اگر از برخی از اصول خود و مبانی خود کوتاه بیاییم، خیلی از درهای بسته به روی ما گشوده خواهد شد؛ درحالی‌که این‌جور نیست؛ این خطای بزرگی است و ما نتایج این خطا را در برخی از کشورهای دیگر - که نمی‌خواهم اسم بیاورم - در همین دوره چندساله‌ اخیر مشاهده کردیم. راه پیشرفت، ایستادگی است؛ پافشاری بر مبانی است.»

متاسفانه برخی چشم بر قصور و تقصیرهای فراوان درون بسته‌اند و با زبان‌های گوناگون، از ضرورت برقراری ارتباط با آمریکا سخن می‌گویند. این عده با پمپاژ پی در پی برخی ادعاهای شیک و آینده‌های رؤیایی، می‌کوشند افکار عمومی جامعه را با نگاه خود همسو کنند تا شاید در پروسه‌ای چندساله، آرزوی خویش در این زمینه را جامه عمل بپوشانند!

اینان اگرچه با انگیزه‌هایی متفاوت و گاه متناقض در این راستا گام بر‌می‌دارند، اما هرچه باشد، نمی‌توان نتیجه القاءاتشان را خدمت و اقدامی به مصلحت و حتی نفع جامعه نامید. طبیعی است هرگونه رویکرد و تکرار ادعایی که موجب کاهش حساسیت جامعه در دفاع از استقلال و داشته‌های مادی و معنوی و مبارزه با دشمن بیرونی شود، آسیب‌زا و شایسته ملامت و تقبیح است.

بی‌تردید، برقراری ارتباط با همه حکومت‌ها- به استثنای رژیم جعلی صهیونیستی- چنان‌چه در چارچوب موازین عقلی و بر پایه منافع واقعی ملت‌ها باشد، بایسته و در عین حال ذوق‌زدگی و سطحی‌نگری در این عرصه شایسته بیش‌ترین ملامت‌هاست. بسیاری از کسانی که این روزها مدام از ضرورت رابطه با آمریکا می‌گویند، سخن‌گفتن درباره سوابق خیانت‌ها و جنایت‌های این کشور در حق ملت ایران و دیگر ملت‌ها را برنمی‌تابند و از بزک‌کردن چهره ایالات متحده و برخی همپیمانانش ابایی ندارند.

برخی از اینان هرگز به این واقعیت تلخ اشاره‌ای نمی‌کنند که بخش عمده‌ای از مشکلات داخلی به‌ویژه در بخش اقتصادی و معیشتی جامعه، نه معلول فقدان ارتباط با آمریکا، بلکه پیامد سوءمدیریت جناح‌های گوناگون و دورشدن از اهداف اولیه انقلاب اسلامی است.

کسانی که این روزها می‌کوشند همه مشکلات موجود را پیامد قهری قطع ارتباط با آمریکا وانمود کنند، توضیح دهند که در برابر سوءاستفاده‌های کلان همفکران و نزدیکان نسبی و سیاسی خود در زمینه‌های مختلف به‌ویژه اقتصادی، چه اقدامی انجام داده و چه موضعی گرفته‌اند.

هنگامی می‌توان دلسوزی این گروه برای کشور و قشرهای گوناگون جامعه را باور کرد که خود، پرچمدار رونق کشور در عرصه‌های مادی و معنوی و پیشقراول مبارزه با فسادهای خرد و کلان در زمینه‌های گوناگون سیاسی، اقتصادی و ... باشند و نه‌تنها از برخورد قاطع دستگاه‌های ذی‌ربط با نزدیکان فکری و نسبی خود، به تنگ نیایند، بلکه با تمام وجود از آن استقبال کنند و مصلحت جامعه را بر منافع خانوادگی و جناحی ترجیح دهند.

هیچ شخص و گروه معتنابهی در داخل، از برقراری و تقویت رابطه با کشورها بر اساس موازین عقلی و شرعی به تنگ نمی‌آيد؛ آمریکا نیز مشروط به دست‌برداشتن از خوی استکباری و باج‌طلبی و به رسمیت شناختن حقوق قانونی و متعارف ملت ایران می‌تواند در این دسته جای گیرد؛ نه آمریکایی که هنوز جوهر توافق ژنو خشک نشده، برای مردم ایران و حکومتشان خط و نشان می‌کشد؛ نه آمریکایی که با دستان چدنی و روکش مخملین، کوشیده و می‌کوشد ملت ایران را به زانو درآورد و نه آمریکایی که رئیس‌جمهورش حتی پس از پایان مذاکرات و رسیدن به جمع بندی مشترک، حکومت ایران را یک رژیم دین‌سالار بی‌رحم و حامی تروریسم معرفی می‌کند و باز برای آن خط و نشان می‌کشد.

به هر روی، همان گونه که رهبری تاکید کرده و تجربه‌های مکرر حتی در ماه‌های اخیر ثابت کرده، آمریکا قابل اعتماد نیست و هرگونه خوش‌بینی به آن به‌ویژه در مساله هسته‌ای می‌تواند پیامدهایی گاه جبران‌ناپذیر را به دنبال داشته باشد.

کسانی که این روزها می‌کوشند تا چهره‌ای موجه و منطقی از آمریکا ترسیم کنند، اندکی در رویکرد مقام‌‌های برجسته آمریکایی و خط‌ونشان‌کشیدن‌های قلدرمآبانه‌شان برای ملت و حکومت ایران هم بیندیشند و به جای تلاش برای کم‌رنگ نشان دادن روحیه باج‌‌خواهانه آمریکائیان، واقعیت نظام سلطه را تشریح کنند و به جای دل‌بستن به «نقطه‌های خیالی»، بکوشند به «نقطه‌هاى امیدبخش حقیقى» دل بسپرند و استفاده تمام‌عیار از توانمندی‌های داخلی و مقابله با سوءاستفاده فرصت‌طلبان داخلی از هر طیف و گروهی، در سرلوحه اقدام مسئولان قرار گیرد.

نمی‌توان از مشکلات اقتصادی دم زد، اما برای کاهش آن، آستین‌های همت را چندان شایسته و بایسته بالا نزد و زمینه‌ساز این تصریح رهبری شد که «رئیس‌جمهور محترم و برخی مسؤولان، کم و بیش در خصوص حمایت از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سخن گفته‌اند، اما نیاز اصلی، عمل است و نباید این‌گونه باشد که در سخن از اقتصاد مقاومتی حمایت کنیم، اما در عمل، حرکت ما کُند باشد.» راه همان است که بارها به آن تصریح شده است: «کارى کنید که کشور از اَخم دشمن ضربه نبیند، از تحریم دشمن لطمه نخورد؛ و راه‌هایى هست، کارهایى هست که می‌شود کرد؛ بعضى را هم کرده‌اند و موفّق بوده است و جواب داده است؛ می‌شود کارهایى کرد؛ می‌شود این حربه را از دست دشمن گرفت، والّا اگر چنان‌چه چشم ما به دست دشمن باشد که «آقا، اگر این‌کار را نکردى تحریم باقى می‌ماند» [فایده‌اى ندارد]؛ کمااین‌که آمریکایى‌ها با کمال وقاحت دارند می‌گویند «اگر در قضیّه‌ هسته‌اى ایران کوتاه هم بیاید، تحریم‌ها یکجا و همه برداشته نخواهد شد»، این را صریح دارند می گویند. این نشان‌دهنده‌ این است که به این دشمن نمی‌شود اطمینان کرد، نمی‌شود اعتماد کرد.»

سخن پایانی این‌که بر خلاف برخی ایده‌پردازی‌های نهان وآشکار و ارسال پالس‌هایی تأمل برانگیز، همان‌گونه که رهبر انقلاب تصریح کرده‌اند، «اگر مبارزه‌ با استکبار نباشد، ما اصلاً تابع قرآن نیستیم» و در حال حاضر، «آمریکا اتمّ مصادیق استکبار است» و بر همین مبنا «سیاست ما در مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد.»
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۰۶:۴۸
متاسفانه افرادی که با دیدگاه ارفراطی به این سفارت حمله کردند الان با دیدگاه تفریط مواجه شده اند.
کافیست یک تحقیق مختصر انجام دهید (3089916) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۴:۰۵:۳۷
توافق هسته‌ای بدون رابطه با آمریکا، مثل خریدن کامپیوتر گرانقیمت بدون اتصال به اینترنیت است... یعنی‌ هزینه گزافی را داده‌اید ولی‌ عملا کاربرد چندانی به جز بازی کامپیوتری ندارد!!!!! (3090369) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۵:۲۵:۵۴
می خوای وصل شی اینترنت با گوشی برو
برای چی برای اینترنت کامپیوتر گرانقیمت می خری؟ (3090696) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۶:۰۹:۰۳
شما از کامپیوتر فقط اینترنت رفتن و بازی کردن رو بلدید؟ (3090805) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۰۹:۰۳:۱۱
شماها مثال این بنده خدا رو متوجه نشدید و فقط گیر کردید توی صورت مثال بابا جان داره میگه ما که بعله رو گفتیم حالا هم باید از مزایاش بهره مند بشیم نه اینکه زباله های چینی وارد کنیم هنوز (3092449) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۶:۲۴:۱۰
رابطه که هیچی ، اگر بزاریم امریکا یه چندتا پایگاه نظامی در ایران بزنه که دیگه اون کامپیوتر مثل کامپیوتر کاخ سفید کار میکنه . (3090860) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۸:۰۵:۵۶
اگه بشه چی میشه (3091274) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۰۹:۰۰:۰۸
این آسمان و ریسمان بهم بافتن ها برای چیه !؟
ما برای رابطه با آمریکا ذوق زده ایم
چون که میدونیم با این طرز فکر شماها و این مدیریت ها هیچ موقع روی رفاه و آسایش را نخواهیم دید ، پس بزارین حداقل بتونیم با این رابطه ها به زندگیمون سروسامانی بدیم
ولله عمرمون تموم شد و این دشمنی ها باعث شد از عمرمون خیری نبینیم (3092444) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۷:۵۳:۱۷
خوب پشیمون شدند و فهمیدند اشتباه کردند. چه اشکالی داره؟ بهتر از اینه که به همان اعمال اشتباه ادامه بدید (3091212) (alef-3)
 
تئو
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۱۷:۴۲
افریم هالوی، رییس سابق موساد و مدیر ارشد ایران پروجکت:
در خاورمیانه پذیرش یک دهه محدودیت حکم ابدیت را دارد.باید ببینید تا باور کنید ایران به یک رژیم نظارت تهاجمی و منحصر به فرد که بی نظیر در سرتاسر جهان است رضایت داده و این شرایط ما را قادر میسازد از سایتهای نظامی که رهبرایران اجازه بازرسی ندادن بازدید کنیم و........ و اینها فقط لیستی محدود از امتیازات پیچیده اما روشنی است که بدست اورده ایم.
یوزی اون استاد بزرگ فیزیک هسته ای تل اویو و دانشمند ارشد دیمونا:از نظر من و کارشناسان مهم نیست که ایرانی ها بعد از امضای توافق به خیابانها بریزند و جشن بگیرند بلکه اهمیت ماجرا دراینست که انها بدون انکه اجازه داده باشند زهر درکام خود ریخته اند.
یک جمله کوتاه هم از قطعنامه 2231 بند 27:تمامی قید ها و شرایط و مقررات برجام فقط درباره ایران است و نباید تصور شود که سایر دولتها نیز ملزم به رعایت این قیدها و شروط هستند
مثل همیشه تاکید میکنم که نور چشمان من که منفی میزنن اینها فقط و فقط عین خبر است قسم میخورم بدون یک حرف اضافه تحلیل نبود. قربان منفی زنان (3089958) (alef-8)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۵:۳۵:۰۸
اولا که متاسفانه الف منفی ندارد که بهتون منفی بدیم. دوما از کی تا حالا شما دوستان که شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل و آمریکای خائن و دروغگو از دهنتون نمیفتاد، تمام مرجع و استنادتون به رئیس سیا و دانشمندان تل آویوه!
نکنه نظرتون در مورد سیاست و صداقت آمریکا و اسرائیل عوض شده؟ اگه شده بگین ما خوشحال شیم! (3090724) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۸:۴۸:۲۰
اگر ما به حرف های اسرائیلی ها استناد کنیم که از توافق بدست آمده ناراحت هستند محکوم به ساده لوحی میشیم اما اگر خودتون این کار رو مرتکب بشید صحیح و درست هستش!متاسفانه رفتارتون پارادوکسیکال هستش (3091439) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۵۰:۲۲
بله ما ذوق زده هستیم. مشکل شما چیه؟ (3090094) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۴:۵۹:۳۹
مرگ بر امریکا (3090601) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۸:۰۴:۵۶
بازم شعار ! (3091271) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۰۸:۲۰:۲۶
از روز اول باید با امریکا همکاری میکردیم نه با چین و روسیه ..... (3094639) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۵۱:۱۴
امریکا ماهیتش روشن است، اما نمی شود با این شعارهای نخ نما با او روبرو شد. اگر شعار جواب می دهد، گنده تر از آقای نویسنده پای میز مذاکره نمی نشستند. (3090099) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۶:۱۵:۴۵
1. درسته که گنده‌تر از آقای نویسنده پای میز نشست اما از حقش کوتاه نیامد. تنها یکسری زیاده روی‌ها را که قبلا صورت گرفته بود به عقب برگرداند.

2. این شعارها برای ما یک معنی دارد و برای آنها یک معنی دیگر. این نوع شعار خیلی خطرناک است. (3090823) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۵۲:۴۷
من از اساس از امریکا و سیاستهایش خوشم نمی آید. همانطور که از سیاست اصولگراها هم خوشم نمی آید. ولی وقتی اقای مرتضی رضاییان در باره امریکا می نویسد، دلم می خواهد به امریکا متمایل شوم. به خاطر اینکه خیلی شعار الکی می دهید. (3090106) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۵۴:۱۰
برای مبارزه با امریکا باید شعار را تعطیل کرد؛ چیزی که اگر آن را از شما بگیرند، کلاً خلع سلاح می شوید. زیرا هیچ اطلاعی از امریکا و سیاستهایش ندارید و فقط بر اساس چند تا شعار حرف می زنید. (3090113) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۵۶:۰۶
گور بابای امریکا. شما چه کلی بر سر این ملت زده اید؟!!! فکر نمی کنید رفتارهای شما باعث شده قشر جوان به امریکا گرایش پیدا کند؟! آقای نویسنده فکر نمی کنید همین شعارهای شما که تکراری شده، برای امریکا مشتری جمع می کند؟ برادر من نمیشه با منطق حرف بزنید و شعار ندیهد؟ (3090121) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۴:۱۹:۱۹
یعنی آدم انقدر جاهل میشود که به سمت دشمن خودش تمایل داشته باشد. کدام انسانی اگر در خانه خود با خانواده خود دعوا کند به دشمن خانواده خود پناهنده میشود ؟؟؟؟ (3090422) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۹:۳۳:۴۰
من هیچ دلیلی نمیبینم که با آمریکا مشکل داشته باشیم. یک مشکلاتی از قبل بوده که پیگیریشون الان کمکی به کسی نمیکنه. الان هم به نفع مردمه که با آمریکا رابطه خوبی داشته باشیم. (3091581) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۰۱:۱۲:۳۴
در خانه ما چینی ها و روس ها تشریف دارن.
آدم جلوی "میهمان" که دعوا نمیکنه !!!!!!!!! (3094459) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۲:۵۹:۱۰
متاسفانه این افراد در نفاق ادعای خط امامی بودن و سوء استفاده از خانواده امام خود را پوشانده اند. (3090137) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۳:۳۲:۰۵
موضوع فقط آمریکا نیست، بلکه تمام کشورهای صنعتی و پیشرفته. (3090263) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۳:۴۰:۵۸
در خود امریکا مردم از فقر و گرسنگی دارن میمیرند . هزاران رقم باند خلافکار و لات بازی باعث شده که مردم در روز روشن هم امنیت نداشته باشند، حالا ما باید امریکا و امریکایی را الگوی خودمون قرار بدیم ؟؟ (3090291) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۴:۱۶:۳۳
کی گفته الگو قرار بدیم؟ مگر داشتن رابطه با یک کشور، به عنای الگوپذیری از آن است؟! شما مثلاً الان از عربستان و سایر کشورهایی که با آن رابطه داریم الگو می گیرید؟! یک حرفی بزنید که یک ذره منطق درون آن باشد. (3090409) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۵:۵۰:۲۰
شما که خواهان رابطه با امریکا هستی نمیدونی که امریکا به همین سادگی با کسی رابطه برقرار نمیکنه ، مگر اینکه در آنجا پایگاه نظامی بزنه ؟؟
فکر کردی امریکا عاشق چشم و ابروی ماست و محض رضای خدا و بدون هیچ چشمداشتی با ما رابطه برقرار میکنه ؟ (3090765) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۲۰:۲۷:۰۵
پایگاه امریکا در روسیه کجاست؟ و در چین؟ (3091701) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۸:۰۶:۵۸
چرا پیشرفت علمی آمریکا رو الگو قرار نمی دهید ؟؟ (3091278) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۸:۵۴:۳۱
تو همه جوامع فقیر و غنی پیدا میشه فقرای آمریکا هم اکثرا جز جوامع مهاجر هستند که به سبب بیکاری و فقر در باند های مافیایی عضو میشن (3091464) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۵:۵۴:۰۸
ازنگاه آنها هم شما قابل اعتماد نیستید! (3090777) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۷:۲۰:۱۴
شما لازم نیست وکیل مدافع آمریکاییها شوی چون ایرانی هستی. (3091100) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۶:۲۰:۱۸
نگاهی به رابطه با آمریکا از منظری دیگر

1- بعنوان یک استاد دانشگاه امیر کبیر بیش از 30 کشور جهان را دیده ام ولی تا کنون پایم به خاک آمریکا نخورده است و حداقل امروز علاقه ای به سفر به این کشور ندارم و البته از آینده بی خبر.

2- عده فراوانی از مردم ایران زمین (خصوصا سالخوردگان) بستگانی را در آمریکا دارند که نیازمند رفت و آمد به این کشور هستند. نبود رابطه دیپلماتیک بین دو کشور مشکلات فراوانی را برای همین مردم فراهم میکند. حداقل این مشکلات مسافرت های پی در پی برای اخذ ویزا و هزینه های کلان ولی زائد برای آن در کشورهای ترکیه ، دبی و .... است.

3- بر دولت جمهوری اسلامی (همانند غالب دولت های موجود) لازم و بلکه واجب است برای راحتی و آسایش و نیز صرفه جویی و دور نریختن پول مردم و ... تمام تلاش خود را بنماید. حداقل این تلاش باز شدن دفتر نمایندگی این کشور در ایران است که افراد با معضل کمتری موفق به اخذ ویزا گردند. این پیشنهاد در زمان یکی از دولت های گذشته (که اسمش را نباید بیاوریم ) از طرف آمریکا داده شد که خوب طبیعتا جواب ما معلوم بود.

4- دانشجویان فراوانی را روزانه شاهد هستم که از بهترین دانشگاهها (که عمده آنها در آمریکا هستند) پذیرش گرفته و با سختی ولی اشتیاق تلاش میکنند خود را به آنجا رسانده و با تحصیل خود آینده خود (و البته کشور) را بنحو مطلوبی رقم بزنند.

5- ای کاش سایت الف و شخص اقتصاد دان مسئول آن اندکی انرژی گذاشته و نکات فوق را با عدد و رقم به اثبات و یا نفی رسانده و سبب آن شوند تا تصمیم معقول و نه هیجان زده در این مورد حساس اتخاذ گردد. قطعا ثواب این کار از باقی تلاش های آقای دکتر توکلی کمتر نخواهد بود. (3090839) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۶:۲۸:۳۴
وقتی بعضی از کامنتها را میخونیم میبینیم که همون کسانیکه شعار میداند ، نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران ... حالا موافق رابطه با امریکا هستند و هیچ مشکلی ندارند که خارجیها مراکز نظامی ایران را بازدید کنند . (3090880) (alef-8)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۰:۲۵:۴۷
مامخلف جنگ باهرکشوری هستیم، فقط صلح. (3092607) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۸:۳۱:۱۵
خواست مردم ایران ارتباط با آمریکاو غرب است اگر شک دارید رفراندوم برگزار کنید (3091390) (alef-3)
 
سید علی موسوی
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۰۲:۲۳:۴۸
سلام . آقای روحانی باور کن این توافق1. نتیجه 12سال سختی کشیدن مردم 2از بین رفته سودمالی برای کشورهای که همه چیشون اقتصاده و ادامه مذاکرات چیزی جزء از بین رفتن سودشون نبود3به خاطر اون طرز تفکر دولت قبل که خیال میکردند بنیاد غرب رو قبول نداره و هر کس غیر از اون باشه بهتره . این مذاکرات به نتیجه رسید چون در بهترین مقطع زمانی برای نتیجه گیری بود و دولت شما هم فقط در حد انتخاب یک تیم کاردان مثل آقای ظریف تونست سهمی از این توافق داشته باشه. متاسفانه این توافق اینقدر شما رو ذوق زده کرده از یطرف برای دیدار وزیر امور خارجه یک کشور تمام وزرا ما رو به صف کردید و از طرفی رسانه های منتقد این توافق رو توقیف . ای رفتار متاسفانه کم کم من رو داره میترسونه از بازگشت به گذشته وازبین رفتن امید با کارهای بی تدبیر (3092273) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۰۲:۲۴:۳۷
امریکا کجاست؟ کشوری با 350 میلیون نفر با تولید ناخالص داخلی 36 درصد کل جهان - از ده دانشگاه اول دنیا 9 تای ان در امریکا است. کل موتورهای هواپیماهای تجاری دنیا در امریکا ساخته می شود ملت هایی از افریقا و چین دومین وسومین و نیز اسپانیایی زبانها جمعیت زیادی از این کشور را تشکیل می دهند. خوب رابطه نداشتن با این کشور تنها ارتباط نداشتن با حکومتش نیست. بلکه بستن بخش بزرگی از جهان است. (3092274) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۰۹:۵۳:۳۲
سلام بگذارین واقع بین باشیم.
آنهایی که از این مساله ذوق زده هستند اکثرا منافعی در آن طرف دارند.گاهی به سادگی این که می خواهند به راحتی سفر به غرب را داشته باشند و روابط ذلت بار هم که باشد یا نباشد فرقی به حالشان نمیکند. گاهی اوقات هم منافع جدی و زیادی در این کشورها دارند که تقریبا همه از آن خبر داریم.
پس این همه اسمان و ریسمان به هم نبافیم و دنبال توجیه نگردیم.
خیلی هاشون هم نمک گیر غرب شدن و همه هم میدونن.خیلی ها هم از این افراد خودشون یا بچه هاشون در غرب زندگی میکنن و دوست دارن که به هر قیمتی زندگیشون در غرب راحت و بی دغدغه باشه.
فقط من متاسفم که میبینم استقلال و غیرت و عزت این ملت داره فدای راحتی این افراد میشه. (3092534) (alef-1)
 
کویر
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۰:۰۵:۱۸
اینهمه از رابطه با آمریکا وشادی مردم در این خصوص،ناراحت هستید وطعنه وکنایه میزنید آیا تابحال به دلیل آن فکر کرده اید؟
من از بیگانگان هرگز ننالم که بامن هرچه کردآن آشنا کرد!! (3092558) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۱:۲۵:۳۵
قابل توجه طرفداران رابطه با کدخدا به ولله تکیه به خدا بهتر از تکیه به کدخداست تکیه بر عزم و اراده ملی بهتر از تکیه به بیگانه است باور کنید ایرانی می تواند گول این افراد که دایما ما نمی توانیم من میدونم را زمزمه میکنند را نخورید کشور ما امکانات وسیعی مانند قشر جوان تحصیل کرده و منابع فراوان که دارد فقط یک اراده از طرف گردانندگان جامعه می خواهد که این اراده ملی را به حرکت در اورند ۰نه امریکایی که از شاه حمایت می کرد قوی تر از ان زمان شده است و نه امکانات و مقدورات ما کمتر شده ۰ تنها عده ای مانند موریانه به جان افکار این ملت افتاده اند و دایما القا می کنند که بی خدا میشود زندگی کرد اما بی کدخدا هر گز (3092789) (alef-1)
 
یکی
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۲:۲۳:۵۹
یعنی روسیه از آمریکا بهتره ؟؟
من یه ورزشکارم ولی دوست دارم به کسی ببازم که از من قویتره و به خاطر قدرتش بهش احترام میذارم و سعی میکنم در میدان دیگری اون رو شکست بدم تا اینکه پشت سرش حرف بزنم (3092995) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۹:۲۳:۵۳
عجیب روزگاری است که خوشحالی مردم شما را ناراحت می کنه؟؟ (3093961) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۳ ۱۹:۲۵:۰۳
تنها پوپولیتستهایی در دنیا هستید که شادی مردم برایتان عذاب آور است ؟؟؟ (3093963) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۰۱:۰۸:۱۲
ما مردم خوبی بودیم وبا انصاف زندگی میکردیم ولی سیاست های غلط دولت سازندگی در پایه ریزی سنگ بنای اقتصاد کشور (که الگویش اقتصاد غرب بودکه انهم درست انجام نشد) بی عدالتی در کشور فزونی گرفت واقا زاده ها به صحنه امدند و انچنان شکافی دربین توده های مردم ایجاد شد که نتایجش امروز ازار دهنده است
نه تنها دراقتصاد بلکه فرهنگ ما هم صدمات جبران ناپذیری دید

اما امروز این اقایان حزب الله را متهم کرده وهمه این قصور ها رامتوجه انها میکنند درحالیکه بعد از انقلاب تقریبا همه دولت ها غیر از چهار سال اول احمدی نژاد یک جور فکر میکرده اند بازرگان بنی صدر موسوی هاشمی خاتمی احمدی در دوره دوم والانم که معلومه

من طرفدار هیچ حزبی نیستم ولی این اقایان باید جواب گو باشند کشور دست اینها به این وضع افتاده است

واقعا چه قدر رهبری غریب است ... شما ببینید اگر همه مسوولان مثل ایشان زاهدانه وخالصانه خدمت میکردند ایا نتیجه این میشد که امروز هست

لطفا چاپ کنید (3094456) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۸:۴۸:۴۴
راستی چرا بعضی اینقدر ذوق زده شده‌اند، لطفا تاریخ را بخوانید تا متوجه شوید آمریکا در طی یک قرن گذشته چه بلاهایی سر ایران عزیزمان آورد ه اصلا بروید شرح حال مصدق را بخوانید این آقا که ملی گرا بوده نه اصولگرا یا احمدی نژاد ی ، فقط متاسفم که بعضی ها چقدر قدرت درک و تحلیل سیاسی شون ضعیفه،، خدا هدایتشان کند (3098770) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۷ ۰۶:۰۹:۱۸
خوشحالی مردم؟؟؟نکنه منظورت پورشه سواران شمال شهره ؟؟مردم مادران شهدا هستند که برا عزت وازادی این ملت چگر گوشه ها شون دادند که حالا شما خونشان را با ویزای رفت وامد به امریکا معا مله می کنید !!مردم نود وهشت درصد هستند که به امام اری گفتند وسر پیمانشان با امام موندند پس مشکل روحانی و ظریف وشما مشکل تحریمها نبود ؟!! مشکل لیبرالیسم بود که ما با لگد انداختیمش بیرون ... شما که از پیشرفتهای امریکا می گویی پس بدان تمام جنگها در پنجاه سال اخیر در هر جای دنیا زیر سر امریکا وانگلیسه پس بدان لیبرالیسم به اخر خط خودش رسیده.. پس بدان امریکا بدهکارترین دولت چهانه ..پس بدان صدام و قذافی از دوستی با امریکا هیچ سودی نکردند مشکل امریکا با ما مشکل اسلام است مشکل امام خمینی است مشکل پیشرفتهای دهه های اخیر ایران است که مشکل موشک هوا کردن ایران است مشکل فضایی شدن ایران است (3100609) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.