نظر منتشر شده
۴۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 377367
هدایت تحصیلی یا عامل انصراف از تحصیل
بخش اجتماعی الف،‌ ۱۰ مرداد ۹۵
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۸
پس از جنجال آفرینی و وجود حرف و حدیث های فراوانِ موافقان و مخالفان طرح هدایت تحصیلی، امروز ناصر سراج در حکمی به معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی سازمان ماموریت داد تا به قید فوریت موضوع هدایت تحصیلی در آموزش و پرورش را بررسی و نتیجه را گزارش دهد.

در روزگاری که شرایط بد اقتصادی و اشتغال در کشور عامل نگرانی همه ی افراد جامعه است، عده ای هستند که با دلهره ی بیشتری به این موقعیت می نگرند. کسانی که در ابتدای راه هستند و روزهای پر التهابی را سپری می کنند. صحبت از دانش آموزانی است در این وانفسای بی ثباتی بازار کار و نبود امنیت شغلی، سعی دارند تا بهترین انتخاب را انجام داده و در حال طرح ریزی برای ایجاد بنیانی مستحکم برای آینده خود هستند.

انتخاب رشته تحصیلی می تواند زمینه ساز رقم خوردن آینده یک شخص باشد. چنان که مسیر زندگی و محل کسب درآمد او، هرچند هم از جانب تخصص در رشته ی دانشگاهی هم نباشد، اما اتمسفر و کسب اطلاعات از رشته ی انتخابی در دوران تحصیل در مدرسه، می تواند موجب انگیزش و بالعکس دور شدن فرد از آن مسیر شود. علاوه بر این، انتخاب رشته تحصیلی در دسترسی و یا محدود شدن فرد در ورود به رشته های مختلف دانشگاهی نیز از دلایل حساسیت این مقطع تحصیلی است.

وزارت آموزش و پرورش در دوران مختلف خود از این نیاز حیاتی در ساختار خود با خبر بوده و برای مرتفع شدن این نیاز راه حل های گوناگونی را اجرا کرده است. اما آنچه که تا بحال در اجرا شاهد بوده ایم، نه تنها از اهداف آموزش و پرورش دور بوده است، بلکه براساس گفته های والدین و دانش آموزان، طرحی مشکل ساز و ناقص بوده است.

اشکالات زیادی به این طرح گرفته شده و این مطالب را مسئولین مختلف اعم از داخل وزارتخانه و یا کارشناسان خارج از محدوده ی مسئولیت نیز عنوان کرده اند. به عنوان مثال غلامرضا عبدالوند مشاور معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی رئیس جمهور در امور آموزش و پرورش از جمله منتقدان این طرح می باشد و نحوه اجرای آن را همراه با نواقص می خواند. او اتقاداتش را منحصر به اجرای طرح در سالهای اخیر ندانسته و با ذکر اینکه این طرح قبلاً برای هدایت تحصیلی دانش‌آموزان یک مقطع کامل سه‌ساله‌ای به نام «دوره راهنمایی تحصیلی» اجرا می شده است. معترف به این موضوع است که هنوز نتوانستیم به یک هدف قابل قبولی برای هدایت تحصیلی برسیم.

از نظر او روال اشتباه انتخاب رشته از سالهای قبل رقم می خورد. به طوریکه دانش‌آموزان در دوره ۶ ساله ابتدایی خواندن، نوشتن و کمی حساب کردن یاد می‌گیرند و پس از آن وارد دوره ۳ ساله اول متوسطه می‌شوند که در این بخش تازه کار آموزش و پرورش آغاز می‌شود. این امر به معنی از دست رفتن زمان لازم و کافی برای آشنایی نوجوان با رشته ها و آگاهی از محاسن و معایب و ملاک آنها در ورود به هریک از رشته هاست.

اجباری بودن انتخاب رشته مساله ی طرح شده ای است که از جمله عوامل اصلی اختلاف موافقان و مخالفان نحوه اجرای این طرح است. آنچه که توسط والدین و دانش آموزان مطرح می شود، متفاوت از توضیح و توجیحات مسئولین امر است. بدون درنظ گرفتن بحث این دوجبهه ی موافق و مخالف، آنچه که شاهد آن هستیم بی تاثیری و یا کم اثر بودن اجرای این طرح در پیشبرد اهداف کلان آموزش و پرورش، همچنین عدم انبساط خاطر دانش آموزان از انتخاب رشته ای کارشناسی شده و مطلوب است.

نقاط ضعف این روش تا جایی ادامه پیدا می کند که به عنوان مثال هدایت تحصیلی دانش آموزان شهر تهران با دیگر شهر ها متفاوت است. این تفاوت آنجایی رخ می نماید که محدودیت های منطقه ی شهرداری در بهره مند بودن از امکانات آموزشی، از جمله مسائلی است که سالهاست در امر تحصیل دانش آموزان تهرانی دخیل است. حال با دانستن این موضوع فرض کنید که محدودیت منطقه شهرداری تهران و به تبع آن منطقه ی محیط آموزشی به متغییر هایی تبدیل شوند که موجب نابرابری و بی عدالتی در انتخاب رشته شخص شده و او را مجبور به حرکت در جهت تناسب با منطقه آموزش پرورش مقصد مورد نظر وی نمایند.

برای حل این مسئله، آموزش و پرورش دست به اقداماتی زد تا بخشی از این مشکل را رفع کند. رئیس ستاد هدایت تحصیلی وزارت آموزش و‌ پرورش در این باره گفت: به‌عنوان مثال در برخی مناطق دانش‌آموز تمایل ندارد تا به اولویت نخستی که در فرم هدایت تحصیلی برای او تعیین شده برود بنابراین به این مناطق اجازه می‌دهیم تا چند کلاس را در رشته‌های خاص ایجاد کنند.

این صحبت نشان از اعتراف در محدود شدن دانش آموزان به منطقه مدره مربوطه است. وجود مسائلی از این دست موجب سردرگمی دوچندان دانش آموزان شده است. دانش آموزان باید در کنار در نظر گرفتن علایق، استعداد، کسب حد نصاب نمرات برای رسیدن به رشته مطلوب و دیگر مسائل تحصیلی، حال به فکر همخوانی منطقه آموزی و وجود ظرفیت در منطقه ی مزبور باشند. براستی یک فرد در سالهای آغازین ورود به دوره نوجوانی، چرا باید متحمل این حجم ا استرس و نگرانی ناشی از هدایت تحصیلی در انتخاب رشته باشد تا به بازار کار نابسامان جامعه ورود کند؟

وقتی از وجود این همه مانع و دشواری در راه دانش آموزان در هنگام انتخاب رشته تحصیلی می شنویم، باید هزاران بار تاسف آن را بخوریم که تحمل این همه فشار و استرس برای ورود به بازار کار و فضای اشتغال بیماری است، که بسیاری از شاغلین در آن فضا، توان از کف داده و هر روز در پی گریز از این بحران هستند.

در حالی که سالهای سال از نیروی جوان کشور به عنوان سرمایه ای عظیم در نیل به اهداف خرد و کلان یاد شده است، اما شاهد آن هستیم که در موضوعات اساسی و ابتدایی نظیر انتخاب راه تحصیلی، اتفاقی مهلک در حال روی دادن است که نتیجه ای جز بلاتکلیفی و سرخوردگی را عاید جوانان نمی کند. شاید بهترین شاهد مثال برای مطرح شدن این مسئله، رجوع به آمار ترک تحصیل در میان جوانان است.

وجود نظام آموزشی تئوری محور، حفظ و یادگیری مطالبی عموماً بدون کاربرد و مسائلی از این دست در تصمیم برای ترک تحصیل امری کافی به شمار می آمد. اکنون با سردرگم ساختن نوجوانان در انتخاب رشته، به عنوان یکی از اولین بزنگاه ها در تصمیمات مهم زندگی، موجب دل زدگی آنان نسبت به ادامه دادن تحصیل نشویم.
 
کلمات کلیدی : هدایت تحصیلی+انتخاب رشته تحصیلی
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۵:۵۸:۰۷
هیچ رشته ای کار نیست من به همه ی جوان ها توصیه میکنم رشته ی تجربی رو انتخاب کنند و در صورت اینکه دندانپزشکی یا پزشکی رو اوردند ادامه تحصیل بدن و در غیر این صورت برن دنبال یاد گرفتن یک شغلی چیزی.
تو این دانشگاهها عمر خودشونو تلف نکنند.
اگه پدر پولدار دارید که میتونید بعد از تحصیل مهاجرت کنید رشته های مهندسی از دانشگاههای معتبر (نظیر شریف، تهران، صنعتی اصفهان و..) هم اشکالی نداره.
کار نیست وضع کار سه قفله شده!!!
کار هم پیدا بشه مهندس(یا مثلا پرستار) ماهی یک و نیم میلیون دندانپزشک و پزشک ماهی 15 میلیون به بالا!! دچار افسردگی و یاس و ناامیدی میشید.
فقط تجربی فقط تجربی کنکور بدید اگه دندون و پزشکی نیاوردید برید دنبال یاد گرفتن شغل یا سربازی و ... .
عمر و پول خودتونو تو این دانشگاهها حروم نکنید. کار نیست امروز کار نیست فردا هم وضع بهتر که نمیشه هیچی بدترم میشه.
(3857606) (alef-6)
 
یک معلم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۲۹:۰۴
آفرین ، حیف این عمرها که در مدرسه از بین می رود ، به نظر من اگر دانش آموز در حد بسیار بالاست باید هدف را مهاجرت از ایران قرار بدهد و اگر اهل کار است کاری یاد بگیرد از طریق فنی و حرفه ای و اگر پول پدری و باد آورده دارد هر کاری دوست دارد انجام دهد و در حالت چهارم یا خود را وصله ی جریانهای سیاسی و رانتخوارها قرار دهد یا منتظر اعتیاد و نابودی وی باید باشیم (3857702) (alef-6)
 
...
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۲۱:۵۲:۴۸
منم تجربیات چند ساله ای در سیستم آموزشی دارم.
تحصیل برای مهاجرت، یک ریسک بزرگ است. مهاجرت به این راحتی هم نیست. این یک تلقین اشتباه راهبردی است که در ذهن یک نوجوان 14 ساله می اندازند که برای مهاجرت تحصیل کند. مثل معرف:
همه تخم مرع هایت رو تو یک سبد نچین.
مهارت آموزی - بویژه در یک رشته ترکیبی از یدی و فنی- بهترین تضمین است که هم به درد مهاجرت می خورد و هم به درد داخل کشور. مثلا جوش کاری پیشرفته ارگون... مهارت در کشاورزی و گل پروری... شاخه های فنی-یدی که هم زمان کار بدنی و فکری می خواهند هم امروز و هم اینده زمینه اشتغال دارند و نوجوانا و تازه جوانانی که از نظر بدنی و ذهنی مستعد هستند حتما برای تضمین آینده شان روی یک رشته این چنینی تمرکز کنند. (3858345) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۵۸:۱۸
پزشکی 1 و 2 رقمی می خواد ! (3857767) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۷:۰۹:۲۰
نیرو انتظامی هم استخدام میکنه (3857786) (alef-11)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۷:۱۸:۳۱
تا رتبه ی 1500 (منطقه یک و دو) یا 1000 منطقه سه میشه قبول شد.
ظرفیت ها رو هم هر سال به بهانه ی کمبود امکانات کمتر میکنند!!
من نمیدونم امکانات مگه نسبت به سال گذشته اش چه فرقی میکنه که هر سال ظرفیت ها کم میشه! (ثابت هم نمیمونه ها کم مییییشه!!!)
یکی از چیزایی که من میگم حقوق پزشک ها همینقدر بالا بمونه همینه که حداقل اونایی که این رتبه ها رو کسب میکنند تامین باشند. وگرنه اگه پزشکی هم خراب بشه دیگه کلا از سوم دبستان به بعد هم نیاز نیست کسی درس بخونه. از همون سن بره دنبال کار بهتره.
یا ظرفیت رشته های مهندسی نباید اینقدر زیاد میشد که اونایی که زحمت کشیدند (روزانه قبول شدند) تامین باشن ولی حالا که رشته های کارشناسی خراب شد پزشکی رو خراب نکنیم. حالا یا با کم کردن حقوق یا با افزایش بی رویه ی ظرفیت هاش.
الانم ظرفیت مشکلی نداره منتها هرسال داره ازش کم میشه!
نمیدونم چرا!؟
از اقای توکلی و بر و بچه های سایت الف میخوام پیگیری کنند که چرا علیرغم اقبال دانش اموزان به رشته ی تجربی چرا هر سال ظرفیت ها کم میشه!؟ باید به نسبت زیاد شدن تعداد شرکت کننده ها به همین نسبت هر سال زیاد بشه اما میبینیم داره ازش کم میشه! (3857808) (alef-13)
 
مهسا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۱۲:۵۳:۱۹
همیشه همینجوری بوده مثل اوایل دهه 80 که ظرفیت ریاضی ر کم کردن و ما خاک بر سر شدیم
با ریاضی 40 و فیزیک 60و شیمی 80 درصد مهندسی قبول نشدیم و رفتیم رشته درپیت خوندیم و حالا بهمون میگن مگه مهندسی که حقوق خوب میخوای؟؟؟؟ (3859535) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۸:۱۵:۳۸
پس دانشگا آزاد واسه چیه (3857942) (alef-11)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۲۰:۲۰:۴۷
هرکسی از پس هزینه های سنگین (پزشکی یا دندانپزشکی) دانشگاه ازاد یا پردیس بین الملل برنمیاد.
کسی هم که از پس این هزینه ها بربیاد اصلا میتونه بره واسه خودش با این پولها شغل ایجاد کنه اگه وارد این دانشگاهها هم نشه مشکل عمده ای واسش پیش نمیاد.
بحث من مردم عادی هستند. مردم عادی که نه سهمیه ی ایثارگر و هیئت علمی و ... دارند و نه پول کافی برای دانشگاه آزاد یا پردیس رفتن!
من میگم ظرفیت دانشگاههای روزانه نباید هر سال کمتر و کمتر بشه.
اگه امکانات نیست باید حداقل ظرفیت "ثابت" بمونه نه اینکه کم شه!
__________
الف تایید کنید (3858211) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۱۴:۱۰:۵۰
تازه پزشکی خیلی هم ساده است دندون که هیچی در حد هنرستانه، مغزتون را صرف ریاضیات مهندسی نکنید (3859701) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۲ ۱۱:۳۸:۲۵
تمام تلاش اینه که نذارن برن این رشته های تجربی . به جایی که برن جلوی حقوقای نجومی این رشته ها رو بگیرن و انحصاری بودن رو بردان فقط هدف اینه که کسی وارد این رشته ها نشه. همش الکی هست که میخوایم هدایت هدفمند کنیم . انگار با زرو میشه کسی رو هدایت کرد (3861638) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۵:۵۹:۴۳
عاقبت درس خواندن چیست که همه به دنبال آن هستند؟ (3857611) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۴۱:۱۲
هیچی !
یه مدرک بگیرن و بشن مدیر دستگاه دولتی و حقوق نجومیِ یواشکی داشته باشن (3857733) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۸:۴۲:۵۹
به نظر من درس خوندن در جامعه کنونی اتلاف وقته دنبالش نرید. اگر هم خواستین دیگه چیزی بخونید پزشکی بخونید که اتز همه طرف به نفعتون باشه (3858011) (alef-11)
 
فوق لیسانس مکانیک - مسافر کش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۰۰:۲۹
وقتی کار نیست ؛ تحصیل چه معنایی دارد ؟!
4 - 5 سال دیگه بهتون میگم (3857614) (alef-6)
 
مادر 3 فرزند تحصیلکرده بی کار خونه نشین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۳۲:۵۹
دانشگاه آزاد - ملی - پیام نور - غیر انتفاعی - شاهد - علمی کاربردی - پول بده مدرک بگیر و .....
چه خبره ؟!!!
چه قدر دانشگاه ؟!
کو کار ؟! (3857711) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۸:۴۴:۲۷
دانشگاه شاهد با پول مدرک نمی ده . دانشجو رو بیچاره می کنند توو این دانشگاه (3858017) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۰۱:۳۵
به خدا این دولت داره به زور حق تحصیل و انتخاب رشته مورد علاقه رو هم از مردم پابرهنه می گیره. اگه پول داشته باشی بری غیر انتفاعی همه چی حله.

دولت تدبیر و امید دولت پولداراست. فقط این دولت بلده برا دور وری های هاش حق اوغات فراغت بزاره وگرنه مردم عادی حق انتخاب آینده تحصیلی هم ندارن (3857617) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۷:۱۸:۴۸
مربوط به این دولت نیست مربوط به تحول بنیادین یعنی سند چشم انداز 20 ساله آموزش وپرورشه که هر دولتی سر کار بیاید موظف به اجرای آن است در دولت قبل هم معضل یک نوبت کردن مدارس ، تعطیلی پنج شنبه ها ، تغییرات کلی واساسی کتب وکلا تغییر مقاطع تحصیلی به دوره ابتدایی اول ودوم ومتوسطه بود که فشار زیادی روی دوش دانش آموزان ومعلمین وکلا کادر آموزشی آورد اما هیچ کس صدای فریاد آنها را نشنید چون اصلا اجازه بحث ودخالت نمی دادند !! اما خوب این دولت روشش آزادی بیان است ! (3857810) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۰۳:۲۴
چطور آموزش و پروش با زور به دانش آموز حکم می کند که چه بخواند و چه نخواند؟ این یکی دیگر نوبرست. باید وزیر آموزش و پرورش استیضاح شود. (3857625) (alef-6)
 
مردم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۱۱:۵۰:۳۵
موافقم از کلاس اول تا ششم را توصیفی می کنه که مثلا بچه استرس نداشته باشه بعد یک مرتبه همچین استرس ایجاد می کنه که بچه هنگ میکنه وامر می کنه اون رشته ای که من میگم برو درس بخون عجب آموزش و پرورش پویایی (3859363) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۲۰:۳۲:۴۰
من کاملا بانظرتون موافقم باید وزیر استیضاح بشه (3860474) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۰۶:۳۴
از این به بعد تحصیل توی ایران فقط وقت تلف کردن است .
همه دارن درس میخونن برای بدست آوردن شغل مناسب
از طرفی ایجاد اشتغال در بین جوانان تحصیلکرده به صفر نزدیک میشود .
در آینده نزدیک ؛ و به رسم ده ها و صدها سال قبل ، فرزندان این آب و خاک میبایست صرفا به مشاغل دامداری و کشاورزی بیندیشند که متاسفانه آب نیز نیست ! (3857634) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۸:۴۵:۲۹
کو آب؟ (3858023) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۰۹:۵۴
دانش آموزان عزیز اصلا نگران نباشین. هر رشته ای بود برین بخونین چون شغلی وجود نداره. اینجانب از اول ابتدایی تا پیش دانشگاهی شاگرد اول بهترین مدارس دولتی شهر و در دوره لیسانس و فوق لیسانس هم شاگرد اول دو تا از برترین دانشگاه های کشور بودم. الان هم با ده سال سابقه و حقوق یک میلیون تومان در مناطق دورافتاده در بدترین شرایط ممکن مشغول کارم. هرچقدر سطح تحصیلاتتون بالاتر بره تو ایران سر خورده تر و افسرده تر می شین چون اینجا برای آدم باسواد ذره ای ارزش قائل نیستن. همه ادارات و سازمان ها پره از آدم های عقده ای که با پارتی بازی صاحب مقام و منصب شدن و هر کاری می کنن تا آدم های باسواد در پایین نردبان و در بدترین شرایط باشن. بعد از اینکه این واقعیت رو فهمیدم از ادامه تحصیل در مقطع دکترا منصرف شدم. پس از طریق درس تو ایران به هیچ جایی نمی رسید. برید دنبال شغل آزاد. این درسی هم که می خونین برای خودتونه به درد پول درآوردن نمی خوره. مهم نیست چه رشته ای می خونین. هدف از درس خوندن رو من پرورش ذهن می دونم تا به عنوان آدم های باسواد تفکر انتقادی داشته باشین و منفعل نباشین و بتونین در زندگی منطقی تر فکر کنین. اکثر چیزهایی هم که می خونین در سال های آتی از یادتون می ره چون سیستم آموزشی ما بر مبنای حفظیات و پاس کردن امتحاناته پس زیاد فرقی نمی کنه چی بخونین. اگه واقعا برای چیز یاد گرفتن درس می خونین رشته تحصیلی مهم نیست چون می تونین هر کتابی رو که دوست دارین بخرین و بخونین. برای مطالعه حتما نیازی به داشتن معلم نیست. (3857643) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۲ ۰۶:۱۹:۲۳
لایک (3861084) (alef-11)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۳ ۱۸:۰۲:۴۹
البته پزشکی و دندانپزشکی خوبه.
یعنی یه جورایی فقط همین دوتا رشته خوبه.
مدرکو که گرفتی قشنگ بالای ده میلیون دستمزدته
در مورد بقیه ی رشته ها همین چیزایی که شما نوشتید درسته.
بحث هدایت تحصیلی هم دقیقا همینه که خیلی ها میخواستند برن تجربی اما الان جلوشونو گرفتند تا مثل شما به سمت رشته های مهندسی و حقوق های یک میلیونی در مناطق دورافتاده "هدایت" بشن!! (3864969) (alef-11)
 
تاک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۵ ۰۱:۵۶:۱۰
رحمت بر پدر و مادرت این حرفات رو باید با آب طلا نوشت زد جلو در مدرسه و دانشگاه (3867522) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۱۱:۵۷
کدوم درس کدوم تحصیل ؟!
از این به بعد یا بچه هاتون رو بفرستید دنبال فوتبال یا بفرستید بازیگر شن .
توی ایران دیگه درس خوندن فایده نداره (3857650) (alef-6)
 
یکه زارع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۱۶:۵۳
فقط پول و پارتی
درس خوندن وقت تلف کردنه
پارتی داشته باش با سیکل ، بهترین اداره استخدام میشی
پارتی نداشته باشی اگر فوق لیسانس الکترونیک هم داشته باشی باید بری مسافرکشی (3857666) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۷:۰۵:۳۷
رتبه ۲۰۰۰سال ۷۵ رشته مکانیک و فوق لیسانس.
الان مسافر کشم.ینی اگه رفته بودم دندانپزشکی یا حتی پزشک عمومی لااقل ماهی ۶میلیون فقط حق نزدن مطب می گرفتم.مفت!!! (3857782) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۲۳:۰۷:۵۲
البته سال 75 بادوهزار پرستاری هم نمیاوردی عزیز (3858492) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۲ ۱۶:۱۱:۱۷
عزیزم میاوردم
کافی بود زیست رو بهونم اونموقع ریاض یتونو ۱۰۰٪ میزدم .ضمنا پرستاری حدود ۱۰هزار بود (3862259) (alef-13)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۰۰:۳۵:۳۶
حق نزدن مطبو خوب اومدی:-) تو فیش حقوقی پزشکان خیلی بندهای جالبی داره.مثل حق اجاره مسکن: هفتشد هزار تومان! (3858619) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۷:۲۶:۳۸
یعنی شماهایی که سرکار بودین یا اینایی که سرکارن فقط خیانت به ایران و ایرانی میکنن (3857821) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۷:۴۱:۴۴
با تحصیلات بالا به جز اینکه وقتتان تلف شده و شغلی ندارید و باید همه مشکلات آدمهای تحصیل نکرده را هم داشته باشید، یک معضل ویژه هم خواهید داشت و آن هم روبرو شدن با عقده حقارت آدمهای بدون تحصیلات در ادارات و شرکتها و کلا در سطح جامعه است.
تحصیل سود که ندارد هیچ، ضرر هم دارد.
حتی خارج از ایران هم همین است. (3857873) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۹:۲۷:۴۰
من فوق لیسانس مهندسی عمران گرایش خاک و پی هستم و حدود 8 ساله که بیکارم.........بخدا همکلاسیم با دیپلم سال 1383 رفت بانک و استخدام شد ومن حالا با فوق لیسانس بعداز 12 سال هنوز بیکارم .....و دوستم سابقه کار 12 سال در بانک رو داره.......
نمیخواد درس بخونید....اگه پارتی داشته باشید و بدنبال پارتی باشید میتونید با دیپلم برید توی یک اداره و سازمانی مشغول کار بشید و بدون شک بدون هیچ زحمتی بهتون دکتر هم میگن......
حودتون رو معتل این جنگولک بازیها نکنید
___________________
الف جان جرأت بخرج بده و منتشرش کن...سپاس (3858130) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۲۲:۰۶:۳۸
والا درس خوندن فایده ای نداره بلا فایده ای نداره برید دنبال شغل ازاد. دیگه گذشت اون دوره که مهندس میشدی و احترام داشتی. الان دیگه به لطف دانشگاه آزاد و پیام نور و علمی کاربردی همه میتونن مدرک بخرن بدون هیچ سوادی. ادمایی مدرک کارشناسی یا ارشد مهندسی گرفتن که حتی درحد یه بچه راهنمایی ریاضی بلد نیستن. واقعا برای خودم متاسفم. اگه سربازی نداشتم حتما از این مملکت میرفتم. البته بعد از سربازی خواهم رفت. اینجا کسی برای علم ارزش قائل نیست. (3858376) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۲۳:۲۵:۴۴
تازه شديم مث دوره ساساني وشغل اجباري (3858527) (alef-11)
 
رضوی نسب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۰۸:۴۲:۴۵
جناب آقای فانی شما درطول 3سال وزارت خود هیچ کار مفیدی
انجام ندادید لطفا به کارهای سراسر مضر هم دست نزنید
مرا به خیر تو امید نیست شر مرسان!!!!! (3858875) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۱۴:۴۳:۰۷
سیاست های غلط دولت و وزارت بهداشت و افزایش نجومی حقوق پزشکان موجب شده همه به دنبال این باشند که بچه هایشان پزشک شوند و اغلب در آرزوی درامد بالا و نه صرفا علاقه. از طرف دیگر بی توجهی به سایر رشته های شغلی مانند معلمی و مهندسی و ...عامل مهم عدم استقبال از رشته های انسانی و فنی هست و این موارد نشان دهنده عدم نگاه سیبستمیک در برنامه ریزی های کلان می باشد.در اغلب ممالک مترقی و عقب مانده دنیا تفاوت دستمزد مشاغل در حد معقول هست و حتی سیاست های تشویقی برای شغل های کم متقاضی اتخاذ می شود اما برنامه ریزان ما به سنت دیرینه ایرانیان یا چهل ستون می سازند یا بیستون. و اینچنین است که با رونق کاذب پزشکی به لطف برنامه ریزی نادرست متولیان امر همه یا سودای دکتر شدن دارند یا حسرت دکتر نشدن ! داخل پرانتز عرض شود بودجه کلانی که صرف پزشکان می شود اگر صرف تغذیه و تفریح مردم شود شاید خیلی ها بی نیاز از دکتر و درمان شوند!!! (3859753) (alef-13)
 
سید مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۱۶:۳۸:۳۸
من به عنوان پدر دانش اموز از این بیداد و بی عدالتی به کجا شکایت کنم
دانش اموز با معدل بالای 19 قدرت انتخاب رشته نداره
این همه زحمتی که طی سالهای گذشته متحمل شدیم به باد دادن
ایا این عدالته (3859972) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۲۰:۴۲:۰۱
عدالت کدومه آقا من و هم سن و سالام همه قربانی شدیم قربانی (3860505) (alef-11)
 
رضا
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۱۷:۵۰:۲۹
بامدرک فوق لیسانس وسالها سابقه تدریس وسالها سرگروهی درمقطع متوسطه شدم کارشناسی جزدر معاونت متوسطه یکی ازادارات کل آموزش وپرورش زیر دست سه نفر بامدرک فوق دیپلم ولیسانس آزاد وپیام نور ومدرک معادل فاقدارزش علمی وبدون اینکه این سه نفر کمترین تجربه ای درمتوسطه داشته باشند کارکردم.روسای بی سوادوبی تجربه من سوهان روح من ودانش آموزان ووالدین بی چاره آنها بودند.آموزش وپرورش ایران ویرانه ای است که ساختارپوسیده اداری مهمترین بخش آن یعنی آموزش را به گندکشیده است .من بیست سال تدریس کرده ام امادرآموزش وپرورش یعنی علمی ترین سازمان کشورهرگزعلم ندیدم .هدایت تحصیلی درسال جاری اشتباهی راهبردی ومحصول مدیریت کسانی است که بویی ازفرهیختگی نبرده اند. (3860136) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۱۸:۰۰:۲۳
بااین وضع نظرات انتهایی که نوترهستندخوانده نمی شوندحالا که منتشرمی کنیداجازه خوانده شدن هم بدهید ممنون (3860163) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۲۳:۵۵:۴۰
چرا فانی که سن پدر بزرگ ما را دارد برکنار نمی نمیشه.؟ (3860851) (alef-11)
 
علی
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۱۴ ۲۳:۴۶:۰۹
با سلام این نظام آموزشی که آقایان درحال اجرای آن هستند مطمئن باشید از همین الان شکست خورده است آزموده را باز آزمودن خطا ست کار آموزش وپرورش آموزش کار نیست لذا وجود شاخه کاردانش بعنوان یک شاخه مسخره است این شاخه باعث شکست نظام آموزشی می شود هرکسی که کار بلداست باید سرکار برود نه اینکه دراین مدرسه وآن مدرسه ودانشکاه وقت تلف شود لذا باید درنظام آموزشی دوشاخه باشد 1.ریاضی وفنی 2.نظری در طول سه ساله دوره دوم کسی که به هر دلیل نتوانست دیپلم بگیرد مهارت کوتاه مدت ببیند وبعد هم سرکار برود نه اینکه ازطریق شاخه کاردانش دیپلم کیلویی دریافت کند لذا این کار غلط هم نیروی جوانی به دلیل تحصیل کاملا غلط مستهلک می شود (3867389) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۵ ۲۱:۵۰:۳۸
الف جان سانسور نکن شماچرا؟؟ متاسفانه معلوم نیست چرا برنامه نویسان از گذشته درس نمی گیرند مطالبی که عرض می شود حاصل حداقل 28 سال تجربه هست لطفا توجه شود ما در نظام آموزشی نباید بیش از دو شاخه داشته باشیم که عبارتست 1.ریاضی وفنی 2.نظری درمدت دوره ی دوم متوسطه به هر دلیل که نتوانست ادامه تحصیل دهد از طریق آموزشهای کوتاه مدت مهارتی سریعا وطبق نیاز کشور به بازار کار معرفی شود وتامدت معینی دولت به جای یارانه به این افراد حقوق دهد .و اما رشته ریاضی بعنوان یک شاخه کاری غلط است یکی از دلایل شکست نظام آموزشی همین شاخه ریاضی است جوانان درس خوان در این رشته الاف هستند از طرف دیگر آموزش وپرورش قادر به اجرای شاخه کاردانش نیست اجرای غلط این رشته ضربه جبران ناپذری به نظا م آموزشی زده است . (3868587) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.