نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 383568
ده دلیل عمده در مورد ضرورت امحاء کالاهای قاچاق
احمدرضا هدایتی*31 مرداد95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۲
در پی فرمان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، مبنی بر ضرورت به آتش کشیدن و امحاء کالای قاچاق در ملاء عام و در انظار عمومی مردم، این سؤل در ذهن بسیاری از افراد جامعه مطرح شده که اگرچه قاچاق کالا به کشور عملی غیرقانونی و غیراخلاقی است، اما چرا باید کالایی را که در قبال خروج مقدار قابل‌توجهی سرمایه، به کشور وارد شده، منهدم کرد؟ آیا این اقدام به منزله نابود کردن سرمایه‌های ملی نیست؟ چرا دولت این اموال را به نفع خود مصادره و توزیع نمی‌کند؟ اگر چنین چیزی مقدور نیست، چرا به‌جای انهدام، به شکل رایگان بین مستضعفین و محرومین توزیع و یا در جهت رفع نیازهای عمومی جامعه به‌کار گرفته نمی‌شود؟ با فرض بر این‌که هیچ‌کدام از پیشنهادات مورداشاره امکان‌پذیر نباشد، چرا برای صدور مجدد این اموال اقدام نمی‌کنند؟
صرفنظر از این‌که چرا با تمام تلاش‌های صورت گرفته از سوی دستگاه‌های ذیربط، هنوز با ورود حجم انبوهی از کالاهای قاچاق از مبادی رسمی و غیر رسمی به کشور مواجه هستیم و مهمتر این‌که وقتی مواد منفجره و اسلحه سبک تروریست‌ها که به راحتی قابل پنهان‌سازی است، کشف می‌شود، چگونه کالاهای حجیم و بزرگی مانند؛ خودرو یا یخچال و تلویزیون می‌توانند، به شکل پنهانی وارد کشور شوند.


مهمترین علل امحاء قاچاق عبارتند از:

۱- به هر مقدار که کالای مازاد برنیاز به شکل قاچاق و غیر ضروری وارد کشور شود، (اعم از این‌که به شکل پنهانی و مخفیانه و یا پس از کشف و اخذ جریمه و به شکل آشکار و رسمی و یا حتی در قالب واردات بی‌رویه باشد)، اولاً به همان میزان از سهم تولید داخلی کاسته می‌شود، ثانیاً به‌طور کاذب باعث اشباع بازار و شکسته شدن قیمت‌ها گردیده و علاوه بر افزایش مصرف‌گرایی، منجر به ورشکسنگی واحدهای تولیدی داخلی و در نهایت به اخراج کارگران، تعطیلی کارخانجات، رکود چرخه صنعت و افزایش بیکاری جامعه منتهی می‌گردد و به این ترتیب امنیت اقتصادی و اجتماعی کشور و سلامت روحی و روانی شهروندان به چالش کشیده می‌شود.
به عنوان مثال؛ صنعت کیف و کفش، پوشاک و پارچه، ظروف چینی، بلوری وفلزی، کاشی و چینی‌آلات بهداشتی، مواد و لوازم بهداشتی، لوازم خانگی، شیرآلات و یراق‌آلات، فولاد و سیمان و برخی از محصولات کشاورزی مانند؛ مرکبات، برنج و گندم، از جمله محصولاتی هستند که علی‌رغم کیفیت بالای تولیدات داخلی آنها، در سال‌های اخیر و پس از ورود کالاهای خارجی به‌ویژه محصولات چینی، به‌شدت در معرض تضعیف و نابودی قرار گرفته و ناخواسته بخش قابل توجهی از سرمایه و تجهیزات و همچنین تعداد زیادی از متخصصین و پرسنل خود را از دست داده‌اند.
۲- در اکثر موارد وقتی کالای قاچاق مکشوفه به مزایده گذاشته می‌شود، قاچاقچیان دوباره به طور مستقیم یا غیرمستقیم کالا را خریداری نموده و سایر کالاهای قاچاق مشابه خود را که کشف نشده یا بعداً وارد می‌کنند، تحت پوشش مجوز دریافتی برای کالای کشف شده، به شکل ظاهراً قانونی به ‌فروش می‌رسانند.
۳- چون نظارتی بر ورود کالاهای قاچاق وجود ندارد و از قرنطینه بهداشتی و مجاری فنی عبور نمی‌کنند، معمولاً اکثر آنها، به‌خصوص محصولات غذایی و کشاورزی و حتی محصولات صنعتی مانند؛ لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی یا انواع پوشاک و اسباب‌بازی‌ها، به مواد سمی و میکروبی آلوده یا تقلبی و غیراستاندارد و یا تاریخ مصرف گذشته و دست دوم هستند.
۴- برخی از کالاها مانند؛ مواد مخدر، مشروبات الکلی و روانگردان‌ها نیز اصولاً از نظر دین اسلام و قوانین کشور، در ردیف کالاهای غیرشرعی و حرام قرار دارند و ورود آنها به هر شکلی ممنوع است و لذا انهدام این گروه از کالاها که حجم زیادی از قاچاق را به خود اختصاص می‌دهد نیز اجتناب ناپذیر است.
۵- علاوه بر عامل آلودگی، کالاهایی مانند؛ انواع لوازم آرایشی و بهداشتی، عطر، ادکلن، خمیر دندان، نوشابه، آدامس، شکلات، سیگار، عینک آفتابی، پودرهای شوینده، پوشاک، بازی‌های رایانه‌ای و اسباب‌بازی نیز از دیگر کالاهایی هستند که در صورت کشف، اگر غیرضروری و تجملاتی تشخیص داده شوند، سرنوشتی به‌جز امحاء و آتش زدن ندارند.
۶- طبق قانون حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده، کالاهای سرمایه‌ای باید حتماً در کشور نمایندگی خدمات پس از فروش داشته باشند تا چنانچه کالا دچار عیب شد و از کار افتاد، امکان تعمیر و رفع نقص آن وجود داشته باشد تا خریدار متضرر نشود و هزینه‌های جانبی مانند؛ هزینه رسیدگی قضایی ناشی از شکایت خریدار به کشور تحمیل نشود، به همین دلیل دولت برای پیشگیری از عوارض و پیامدهای منفی قاچاق، شدیداً از ورود و توزیع این‌گونه کالاها به کشور جلوگیری می‌کند.
در واقع واردات کالاهای سرمایه‌ای در تمام کشورهای دنیا مشروط به داشتن نمایندگی رسمی آن کالا و شبکه و زنجیره خدمات پس از فروش است و نوعاً نمایندگی‌های رسمی برای واردات از کمپانی‌های رسمی خرید می‌کنند. در کشور ما نیز همین قواعد حاکم است و ماده ۴ قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان تاکید دارد که کالاهای سرمایه‌ای باید حتما دارای نمایندگان رسمی و زنجیره خدمات پس از فروش باشند.
۷- همان‌گونه که اشاره شد؛ قانون برای جلوگیری از ورود مجدد کالای قاچاق به کشور، خریدار جدید را از صدور کالا به کشورهای همجوار نهی نموده است، از سوی دیگر معمولاً کشورهایی از خرید این‌گونه کالاها استقبال می‌کنند که در کشورشان دفتر خدمات پس از فروش آن کالا وجود داشته باشد، لذا در اکثر اوقات هزینه صدور مجدد برخی از کالاهای قاچاق از قیمت تمام شده آنها فزونی پیدا کرده و خود به خود امکان صادرات آنها از دولت سلب می‌گردد، در این‌گونه موارد نیز امحاء کالا اجتناب ناپذیر است.
علاوه براین طبیعی است، که اگر نمایندگی کالا در کشور هدف وجود داشته باشد، کشور صادر کننده مجبور است برای جلب نظر کشور خریدار، کالای موردنظر را با قیمتی پایین‌تر از قیمت نمایندگی رسمی عرضه نماید و این مشکل نیز، از صرفه اقتصادی کار می‌کاهد.
۸- یکی از عوارض قاچاق، گسترش فعالیت‌های غیرقانونی برای پولشویی و تطهیر درآمد ناشی از قاچاق است، عمل مجرمانه‌ای که برای نظام اقتصادی کشور به‌شدت زیانبار و معمولاً به ایجاد اختلال در نظام پولی و مالی منجر می‌شود، زیرا پول‌هایی که به شکل غیرقانونی کسب می‌شوند، می‌توانند؛ تخریب بازارهای مالی، فرار غیرقانونی سرمایه از کشور، کاهش تقاضای پول و کاهش معینی در نرخ سالانه تولید ناخالص ملی، ورشکستگی بخش خصوصی، کاهش بهره‌وری در بخش واقعی اقتصاد، افزایش ریسک خصوصی‌سازی، تخریب بخش خارجی اقتصاد، ایجاد بی‌ثباتی در روند نرخ‌های ارز و بهره و توزیع نابرابر درآمد را در پی داشته باشند.
۹- علاوه بر تآثیری که قاچاق کالا و ارز بر چرخه تولیدات داخلی می‎گذارد، دولت از اخذ مالیات و عوارض کالای وارداتی قاچاق محروم می‌شود، در واقع واردکننده کالای قاچاق، با این کار خود علاوه بر سود حاصل از فروش کالا، وجه قابل توجهی از درآمد کشور، شامل مالیات و عوارض ورود کالا را که باید صرف هزینه‌های عمومی جامعه شود، از جیب دولت و ملت می‌رباید.
۱۰- بی‌شک هرگونه اغماض در این رابطه موجب تشدید فعالیت‌های غیرقانونی سودجویان و ناهنجاری‌های ناشی از آن مانند؛ تقلب و واسطه‌گری گردیده و در نتیجه رشد فعالیت‌های غیرقانونی نیز مضاعف خواهد شد، لذا همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی(دامت برکاته) فرمودند، برخورد با قاچاق و قاچاقچی یعنی کسی که به کشور خیانت کرده و در نظام اقتصادی کشور ایجاد اختلال نموده، باید قاطع و عبرت‌آموز باشد، تا از تکرار این عمل خیانتکارانه جلوگیری شود.
با توجه به توضیحات فوق، در دو ماده ۵۵ و ۵۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آیین‌نامه اجرایی مربوط به آن، چگونگی برخورد با کالاهای مکشوفه قاچاق مشخص شده است، اولویت و تاکید آیین‌نامه مصوب دولت بر این است که به هیچ عنوان کالای مکشوفه قاچاق در سطح بازار توزیع نشود.
براساس این قانون که اصل آن در سال ۱۳۹۲ و آیین‌نامه اجرایی آن در سال ۱۳۹۵ به تصویب رسیده است، دستگاه قضایی و سازمان تعزیرات حکومتی مسئول رسیدگی به پرونده و تشخیص قاچاق بودن یا نبودن کالا هستند. بعد از این‌که دستگاه قضایی یا سازمان تعزیرات حکومتی مشخص کردند کالایی قاچاق است، سازمان جمع آوری اموال تملیکی بر اساس ضوابط و مصالح کشور تعیین می‌کند که کالای قاچاق امحاء و یا از کشور خارج شود.
طبق قوانین و مقررات مورد اشاره، اگر قرار باشد کالاهای قاچاق از کشور خارج شوند، برای جلوگیری از سوء‌استفاده و ایجاد اطمینان از خروج کالا، خریداران جدید باید با ارائه تضامینی بین دو تا پنج برابر ارزش، نسبت به صدور مجدد آن کالا اقدام نماید و زمانی که نسبت به خروج و عرضه آن کالا در کشورهای غیر همجوار اطمینان حاصل شد، فردی که کالای قاچاق را به شکل قانونی خریداری و سپس صادر کرده است، می‌تواند نسبت به بازپس گرفتن تضامین سپرده شده خود نزد سازمان جمع آوری تملیکی اقدام کند.
تجربه جهانی نیز نشان می‌دهد، شیوه‌های قبلی مثل جریمه سنگین یا حتی مصادره و امحاء کالا به تنهایی برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق کفایت نمی‌کند و چنانچه قرار باشد این معضل برطرف شود، باید هم برای قاچاقچیان که خائنین و اخلالگران نظام اقتصادی کشور محسوب می‌شوند و هم برای مسئولین دولتی که با آنها همکاری کرده‌اند، متناسب با حجم و نوع قاچاق، مجازات‌های سنگین کیفری تعیین شود، زیرا کار آنها نه‌فقط خیانت به کشور است، بلکه خیانت به بشریت و محیط زیست محسوب می‌شود.
سابقه امحاء قاچاق در سایر کشورها:
موضوع مبارزه با قاچاق به‌قدری برای کشورهای مختلف جهان حائز اهمیت است که حتی کشور فقرزده‌ای مانند؛ کنیا در آفریقا نیز در ابتدای سالجاری میلادی تعداد متنابهی دستگاه‌های فتوکپی، مبلمان اداری، کفش، البسه و کشمش و پس از آن یک محموله دیگری از کالاهای قاچاق به ارزش ۳۴۴ میلیون شیلینگ (معادل ۳۰ میلیون دلار) را امحا و یا در آب غرق کرده‌اند.
کالاهای کشف شده جدید عبارت بودند: از ۱۷هزار و ۶۰۰ گونی شکر ۵۰ کیلوگرمی، ۴۸ کانتینر برنج، ۶۴ تانکر اتانول و مقداری تجهیزات الکترونیکی دیگر که برخی از آنها به مواد سمی آلوده بودند و برای جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست، قبل از ریختن به رودخانه یا دریا، با استفاده از شیوه‌های مدرن خنثی شده‌اند.
بر اساس قانون مبارزه با قاچاق در کشور ویتنام در صورت کشف و ضبط هرگونه کالای قاچاق، تمامی این کالاها معدوم و از بین خواهند رفت. در تازه‌ترین برخورد، ماموران گمرک این کشور بزرگ‌ترین محموله کشف شده از کالاهای قاچاق که شامل؛ ده‌ها هزار بسته سیگار، عینک آفتابی، پودرهای شوینده، نوشیدنی الکلی، اسباب‌بازی و پوشاک به ارزش حدود ۴۳۱ هزار دلار آمریکا را منهدم و ۶۴۱ نفر را در رابطه با این محموله دستگیر کردند.
تایلند هم از کشورهایی است که کالاهای قاچاق را امحا می‌کند. به عنوان نمونه؛ سال گذشته با دستور دولت این کشور، بیش از ۱۱۳ میلیون دلار کالای قاچاق و کالاهای با برندهای تقلبی، طی مراسمی نمادین زیر چرخ‌های بولدوزر له شدند. همچنین در سال‌های اخیر بارها خودروهایی که به طور قاچاق وارد فیلیپین شده بودند، توسط بولدوزرها نابود شدند.
با توجه به داده‌های گمرک، کشور مالزی نیز طی سه ماه ابتدایی سال جاری میلادی مقدار قابل توجهی سیگار قاچاق به‌خصوص آن بخش از کالاهایی که مربوط به سلامت جامعه می‌شود، را منهدم کرده است. بنا برگفته مسئولان این کشور، آخرین محموله‌ای که قرار است منهدم شود، ۵/۲۷ میلیون نخ سیگار قاچاق است که ارزش مادی آنها تقریبا هشت میلیون دلار تعیین شده است و با توجه به قانون موجود مبارزه با قاچاق و پولشویی در این کشور، تمامی آن سوزانده خواهد شد.
وزارت کشاورزی، شیلات و حفاظت محیط‌زیست هنگ‌کنگ نیز، اواخر سال گذشته میلادی اعلام کرد: با توجه به افزایش روند قاچاق عاج فیل با عنوان «طلای سفید» از این پس تصمیم به از بین بردن تمام محموله‌های قاچاق کشف شده گرفته است. مسئولان و سیاستگذاران دولت هنگ‌کنگ برای بیان جدیت خود نسبت به مقابله با پدیده شوم قاچاق به‌خصوص درباره محصولاتی مثل عاج، پوست یا هرگونه محصول دیگر که مربوط به حیوانات است، تصمیم گرفته‌اند علی‌رغم ارزش بالای این‌گونه کالاها به مجرد کشف این‌گونه محموله‌ها تمامی آن را بسوزانند.
روسیه از کشورهای پیشرو در مبارزه با کالاهای قاچاق محسوب می‌شود. تا چند سال پیش، گمرک روسیه مکلف بود کالاهای قاچاق مکشوفه را با اخذ جریمه به مالک آن بازگرداند. اما پس از تحریم روسیه از سوی کشورهای اروپایی در اثر تنش بر سر اوکراین، مقابله با کالاهای تحریمی که به صورت قاچاق وارد خاک روسیه می‌شد، به‌طور جدی‌تر در دستور کار قرار گرفت و قوانین مقابله با قاچاق اصلاح شد.
بر اساس قانون جدید که به امضای رئیس جمهور این کشور رسیده است، از مدتی پیش، تمامی کالاهای قاچاق مکشوفه از جمله؛ خودروهای خارجی، گوشی‌های مارک اپل و مواد غذایی، در ملأ عام امحاء می‌شوند، زیرا از نظر مسئولان روسی، بهترین راه برای مقابله با قاچاق کالا، امحا و نابودی آن است.
کلام آخر این‌که؛ اگرچه امحاء کالای قاچاق نوعی خسارت به سرمایه ملی تلقی می‌شود، اما قطعاً منافع آن به مراتب بیش از زیان خسارت وارده است، بنابراین همزمان با تشدید و استفاده از قوه قهریه برای مبارزه با این ناهنجاری، باید برای فرهنگ‌سازی، به روزرسانی قوانین بازدارنده و پیشگیری‌کننده و همچنین تجهیز گمرکات و سایر مبادی ورودی خروجی کشور به وسایل و روش‌های مدرن کنترلی و نظارتی، تدابیر لازم اندیشیده شود.

*کارشناس ارشد مدیریت


 
کلمات کلیدی : کالای قاچاق+امحا+قاچاق
 
فلانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۰:۲۶
تمام این مقاله بر اساس این فرض نوشته شده که منتقدین میگویند این کالاها در داخل به فروش برسد یا به مزایده گذاشته شود. در حالی که عمده منتقدین معتقدند کالاهایی که فساد پذیر نیستد و ارزش بالایی هم دارند بایستی در خارج از کشور به فروش برسند و به خزانه واریز گردد. در این صورت منهدم کردن اینگونه کالاها (نظیر خودرو و ارز و...) بسیار اشتباه و غیر عقلانی است (3894866) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۲۲:۳۵:۵۷
اگر صادر هم شود خيانت است چون ظرفيت صادراتي را هم اشغال ميكند فقط بايد نابود شود (3895721) (alef-11)
 
Sweden
۱۳۹۵-۰۶-۰۱ ۰۲:۲۵:۵۳
همه کالاهای قاچاق باید امحا شود البته به استثنای مواد غذایی. نظیر گندم و میوه ها. چرا که نعمتهای خدا غیر از دست ساختهای بشر هستند و ما حق نداریم به نعمتها بی احترامی کنیم. منتهی می شود به جای مصرف آنها در داخل کشور آن را برای مردم نیازمند در سوریه و یمن و سومالی و نظایر آنها فرستاد که بار اقتصادی منفی هم نداشته باشد.
اما اتفاقا همین خودرو ها که گفتید اگر امحا تنشوند یقین بدانید وجودشان سبب سوء استفاده خواهد شد و از خیابانهای ما سر در می آورند و این یعنی تایید قاچاق. اگر مزه صادرات جنس قاچاق را بچشیم دیگر در مقابل قاچاق حساس نخواهیم بود. همان محصولات غذایی هم که گفتم را باید به رایگان و بدون چشمدات در اختیار محرومان دنیا قرار دهیم. اما صادر کردن کالای قاچاق از خود فاچاق تاثیر بدتری دارد.
دقت کنید چرا در دنیا عاج های قاچاق را می سوزانند. تا نشان دهند دیگر این کالا ارزش و بازار مصرف ندارد. (3895990) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۲ ۰۷:۳۷:۴۱
لزفا به مشکلات ساختاری توجه فرمایید:
به همان دلایل ضعف مدیریتی و نظارتی که باعث شده کالایی مانند خودرو به صورت قاچاقی وارد شده است، اگر قرار بر بازگرداندن و فروش در خارج از کشور باشد، دوباره از دست آقایان خارج شده و به لطایف الحیلی در داخل کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. (3898362) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۴:۳۴
به نظرم باید حتما امحا بشه تا شائبه رخنه فساد هم از بین بره
تا قاچاقچی هیچ امیدی نداشته باشه و تولید کننده داخل دلگرم بشه (3894874) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۵:۰۷
چه کاریه بدن مردم استفاده کنن (3894875) (alef-2)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۵:۵۳
هر چند مطمئن نیستم که منتشر کنید ولی به حکم عقل مینویسم.

اگرچه به لحاظ قانونی قاچاق بسیار مضر و نابود کنند تولید و ... است اما نباید فراموش کرد که بالاخره این ها تولیدات نوع بشر است و بر روی همین کره خاکی توسط صرف انرژی و زمان و مواد اولیه تولید شده است. آیا خطهای فرضی که دور هر مملکت کشیده شده اند بشر را متقاعد میکند که فردای قیامت به حکم اینکه اینها به صورت قاچاق وارد این خطهای فرضی شده اند و در همان حال بسیاری افراد گرسنه یا بدون پوشش و غیره و محتاج بدین کالاها ، جوابی در خصوص امحا آنها داشته باشیم؟
اگر غیر قانونی است ، آیا فقط دو راه مزایده اموال قاچاق یا امحا باقی میماند؟
آیا فقط باید صفر و یک و سیاه و سفید نگاه کنیم؟ آیا نمیشود به طریقی آنها را به مردم گرسنه آفریقا یا نیازمند خودمان رساند؟

شاید بنده اشتباه فکر میکنم .در این صورت لطفا مرا تصحیح کنید. (3894877) (alef-13)
 
محمود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۵:۲۲:۵۷
دوست عزیز، آیا واقعاً مطلب را خوانده‌اید و این نظرات را نوشته‌اید و یا طبق معمول برخی از افراد، نخوانده قضاوت کردید، متن مقاله کاملاً صریح و روشن به سوال شما پاسخ داده است. (3895194) (alef-11)
 
حسن
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۶:۲۱
با امحای کالای قاچاق وضع اقتصاد مردم بهتر میشود !؟
بعید میدانم (3894879) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۲:۳۸:۴۴
چرا امحا ؟
دولت بفروشه و پولش رو اختصاص بده به یارانه و مرتب غر نزنه که پول ندارم (3894883) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۲:۴۰:۱۴
فقط بیرون شهر اتیش بزن

هوای تهران همینجوریش الوده است (3894886) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۲:۵۰:۴۸
آتش زدن فقط خسارت برای کشور این کالاها باید فروخته شوند و پول ان به بیت المال . جوانان اختصاص داده شود (3894908) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۲:۵۷:۰۶
یکی از موضوعات مهمی که در قاچاق به داخل کشور نادیده گرفته می شود، تامین ارز مورد نیاز برای امر است. به گفته مسئولان، حدودا" سالی 10 میلیارد دلار قاچاق به داخل کشور صورت می گیرد. دلار از کشور خارج شده بعد از خریداری جنس در خارج، جنس قاچاق به داخل کشور وارد و بعد از فروش به ریال مجددا" به دلار تبدیل و از کشور خارج می شود. این چرخه بارها و بارها صورت می گیرد. در این رابطه سوالات زیر به ذهن خطور می کند:
1) این 10 میلیارد دلار از چه منابعی تامین می شود و چه اثری بر بازار ارز دارد؟
2) درست است که امحاء کالای قاچاق چرخه ذکر شده در بالا را مختل می کند، اما تاثیری بر ارز مصرف شده برای خرید آن نداشته و در واقع معادل ارزی آن قبلا" هدر رفته است.

بهترین راه برای جلوگیری از قاچاق، جلوگیری از خروج ارز از کشور برای خرید جنس قاچاق است. (3894920) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۷:۵۷:۵۶
در بسیاری موارد ریال حاصل از فروش جنس قاچاق به جز خرید در بازار ارز، وارد بازارهای دیگر نظیر مسکن شده (پول شویی) و بعد از کسب سود در این بازار مجددا" تبدیل به ارز شده و در راه خرید جنس قاچاق در خارج از کشور مصرف می شود. (3895380) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۳:۰۶:۵۶
منطقی ترین و عقلانیترین و شرافتمندانه ترین و منصفانه ترین و اخلاقی ترین راه برای حمایت راستین و عملی از تولیدات و صنایع داخلی ، نابود کردن کالاهای قاچاق است .
بزرگترین خدمت نظام اسلامی به ملت ایران ، آتش زدن و امحاء قاچاق است.

دولت باید به اوامر حکیمانه و هوشمندانه و مقتدرانه و عقلانی رهبر عظیم الشأن انقلاب به شکل عملی پایبند باشد . اگر واقعا"از راستگویان است (3894936) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۳:۰۸:۳۴
سوزاندن کالای حلال اسراف است (3894940) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۳:۱۸:۲۱
کالایی که قابل استفاده است و تقلبی و تاریخ گذشته نیست آتش زدنش با هیچ منطقی توجیه نمیشود. (3894952) (alef-2)
 
فرشید
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۳:۵۵:۱۵
اتفاقا کاملا توجیه پذیر و ضروری است.کالایی که بصورت قاچاق وارد چرخه مصرف داخلی میشه در واقع تولیدات داخلی رو از چرخه مصرف خارج میکنه و این صنعت و تولید ملی رو نابود میکنه.درکش خیلی سخته براتون؟! (3895014) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۳:۴۲:۳۷
امحای کالای قاچاق امید را در دل قاچاقچیان نابود می کند ... (3894991) (alef-13)
 
امیر دلیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۴:۰۰:۴۰
در مورد کالاهای ممنوع مانند مشروبات الکلی و مواد مخدر کاملا صحیح است که کالای قاچاق معدوم گردد.
در مورد محصولات کشاورزی نیز نباید سیب فرانسوی و انگور شیلی وارد شود که بتوانیم کشاورز ایرانی را حمایت کنیم. اما ورود میوه هایی که در ایران تولید نمی شود مانند موز و انبه باید ورودشان با حق گمرکی ناچیز مجاز شود تا جلوی قاچاق گرفته شود.
اما در مورد پوشاک و کالای صنعتی چرا باید مصرف کننده تاوان تولید کننده حریص داخلی را بهد. چرا در خیابان بهار یک تکه لباس بچه شش ماه که زینتی نیست باید به قیمت شصت هزار توان فروخته شود یعنی حدود 15 دلار!!! چرا من مصرف کننده باید اتومبیل بی کیفیت، یخچال فریز بی کیفیت که 5 برابر نمونه خارجی برق مصرف می کند و مرتب خراب می شود و برفک می زند به قیمت گرانتر خارجی بخرم، چون تولید داخل است!!!! بعد از چند سال تولید داخلی ما می خواهد با کیفیت شود؟ آقایان شعار بس است واقعا تولید داخل بعد از گذشت این همه سال از نظر کیفیت پیشرفت کرده است. بله باید کشاورز ایرانی را حمایت کنیم چون کاری از دستش بر نمی آید ولی صنعت گر ایرانی طماع و حریص است.
مثلا در امریکا برای حمایت خودرو امریکایی ورود خودروی ژاپنی و اروپایی را گمرک صد در صد می بندند؟
صنغت گر ما متقلب و طماع است. (3895029) (alef-13)
 
جمشید اصلانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۵:۳۴:۱۰
سلام، اینکه متأسفانه شرکتهای تولیدی در ایران فقط منافع کوتاه مدت را می بینند و با کم کاری و کیفیت پایین محصولاتشان را عرضه می کنند شکی نیست و در واقع خودشان به دست خودشان دارند بر سرمایه و دارایی هایشان تیشه می زنند. اما یادمان باشد که اگر بخواهیم می توانیم کالاهای مرغوب تولید کنیم، همچنان که در بسیاری از موضوعات این کار را کرده ایم. (3895215) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۶:۰۱:۲۶
ضمن تاييد عرايض جنابعالي ، به استحضار شما ميرسانم توليدكننده و صنعتگر ايراني طماع نيست، فقط حمايتي از آن نميشود، البته به ٢ دسته تقسيم شده اند، صنايع بزرگ و كارخانه هاي داخلي آن كه بيش از اندازه مورد محبت دولت هاست!! و در بخش دوم صنايع كوچكتر كه اسير صنعت ساختمان و اجاره هاي كلان شده اند،
شما كافيست فقط حساب كنيد براي تاسيس يك گاوداري ٣٠٠ راسي چقدر بايد پول زمين بدهيد؟ چقدر بايد هزينه تاسيسات شود؟!! به طنز ميگم به اندازه پول ٣٠٠٠٠راس گوساله، در صورتي كه زمين بايد تقريبا رايگان واگذار شود و تاسيسات با اقساط بلند مدت كم بهره يا بي بهره و بيمه با قيمت مناسب حامي ضرر هاي توليدكننده باشد، كدام از اين ها وجود دارد، ؟!!!!! در آخر قصاب هم كه بايد چندين ميليون اجاره بپردازد، خوب نتيجه قيمت گوشت گران تمام ميشود، و به دست شما گران ميرسد،
براي هر كدام از صنايع خرد ميتوانيد از فرمول بالا استفاده كنيد تا متوجه شويد كه توليد كننده ايراني طماع نيست، اصلا مگر مريضه كه طماع باشه، اصلا كي بدش مياد كارخانه يا كارگاهش پر رونق باشه؟!! دوست عزيز قوانين بايد اصلاح شود. (3895265) (alef-11)
 
فرشید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۶:۵۰:۵۵
شما خیلی جزئی نگر هستی و یک مسئله که ابعاد ملی داره رو با دید منافع شخصی خودت ارزیابی میکنی.همین چند سال بعد که فرزندت بر اثر رکود تولید داخلی کار گیرش نیومد و به دنبالش ازدواج هم نتونست بکنه شاید بفهمی کالای قاچاق چه بلایی بر سر کشور میاره. (3895308) (alef-11)
 
مرندی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۴:۳۹:۳۸
یک نکته مهم :
با توجه به نظرات عموم کامنتها مشخص می شود که هنوز عموم مردم خطر کالای قاچاق را حس نکرده اند و نمی دانند کالای قاچاق مار و اژدهای خوش خط و خالی است که ممکن است مردم را افسون کند و ... و این دقیقا همان چیزی است که امحای کالای قاچاق (آنهم از نوع آتش زدن در ملا عام) مد نظر دارد تا خریدار ایرانی نسبت به خرید کالای قاچاق حساس شده و ضمن تنفر از این کالاها از خرید آن خودداری کند . این خودداری یعنی نجات اقتصاد کشور ، یعنی اشتغال جوان ، یعنی ازدواج جوان ، یعنی کاهش فساد و .. یعنی اقتدار کشور ! (3895116) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۵:۲۱:۴۳
این کالاها به آوارگان سوری داده شود که بعضا از شدت گرسنگی به خوردن برگهای درختان روی آورده اند. (3895193) (alef-11)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۵:۳۰:۴۹
متاسفانه مثل بسیاری از رفتارهامون امحای کالاهای قاچاق نیز بیشتر جنبه ظاهرسازی داره ...اگر امحای این کالاها باعث دلگرم شدن تولید کننده داخلی بشه و از طرفی امار قاچاق هم کاهش پیدا کنه میشه گفت کار مثبتی انجام شده...وگرنه صرف امحا منطقی نیست... (3895208) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۸:۰۴:۳۹
این ماشینا رو بذارین تو پارک ها مردم برن باهاش دور بزنن. مردمی که تا اخر عمرشون هم شاید نتونن یکی از این ماشین ها رو حتی لمس کنن (3895392) (alef-11)
 
محمد
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۸:۲۰:۳۵
اقا ما این همه محتاج و بدبخت تو مملکت داریم خب بدین بهشون (3895411) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۱۸:۲۳:۰۵
بايد قاچاق مصادره شود و قاچاقچي جريمه و مجازات شود نه با سوزاندن ان سرمايه ملي بهدر رود إمحاء و سوزاندن فقط بايد شامل مواد مخدر و كالاي غير بهداشتي باشد اين نوع برخورد بنظر ميرسد مانند ساير أمور أسير شعار زدگي است (3895415) (alef-11)
 
7
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۲۲:۵۳:۵۶
کارشناس محترم کالا وقتی قاچاق میشود که یا تولید داخل نداریم یا داریم ولی کیفیت نداره ومردم رغبت به خرید ان ندارند یا به بقدری مالیات به ان میبندند که زور کسی به تهیه ان نمیرسه .شما مطمئنی کالاهای داخلی همه بهداشتی وسالم هستند.مشکل اصلی بنظر بنده مالیات های سنگین وغیر معمول وغیر معقول بر کالاهاست که عده ای وسوسه یا وادار بخلاف میکنه شما ببین وارد کننده مالیات میده برای همان کالا خریدار عمده وپخش کننده وبازاری ومغازه دار ومردم خریدار باید مالیات بدن .در صورتیکه با گرفتن مالیات معقول هم درامد دولت تامین میشه هم قاچاق از بین میره هم مردم حق انتخاب پیدا میکنند . (3895745) (alef-11)
 
جلیلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۳۱ ۲۲:۵۵:۴۴
واسه تک تک دلیل های این آقا ده تا رد دلیل میشه نوشت.حرفاشون اصلا منطقی نیست. (3895748) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۱ ۱۰:۴۹:۰۸
به نظر من این کالاهای قاچاق را به مزایده گذاشته و پول آن را صرف امور خیریه و کمک به محرومین بکنند ولی در کنار این قضیه تلاش شود تا از مبادی رسمی و غیر رسمی کالای قاچاق وارد نشود (3896500) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۱ ۱۴:۳۹:۵۳
دلایل خوبی است ولی یک سوال: چطور می شود مطمئن بود که همه اجناسی که در لیست امحا شده ها آمده واقعا نابود شده اند. چطور می شود جلوی فساد مامورین را گرفت. (3897145) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.