نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 333563
میوه‌های خارجی و حاشیه‌های آن
بخش اقتصادی الف، 2 اسفند 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۹
در حالیکه وزارت کشاورزی واردات انواع میوه به غیر موز، نارگیل، آناناس و انبه را ممنوع اعلام کرده، انواع میوه‌های وارداتی تابستانه در میداین میوه‌ در حال فروش هستند که به گفته وزیر کشاورزی این امر به دلیل نابه‌سامانی در مرزهاست و رییس سازمان حمایت نیز معتقد است که میوه‌های قاچاق در کانتینر کالاهای مجاز وارداتی، جاساز شده‌اند، وزیر اقتصاد اعلام کرده که واردات میوه‌ ممنوع نیست و اگر از مجاری قانونی صورت گیرد مشکلی نخواهد بود.

به گزارش ایسنا،قاچاق هر کالایی از دو طریق رسمی و غیر رسمی می‌تواند انجام شود که اگر از کوره‌ راه‌ها و دور از چشم ماموران باشد، غیررسمی و اگر از مبادی رسمی و به وسیله جاسازکردن آن کالا در کانتینرهایی به نام کالاهای مجاز یا روش‌هایی مانند آن و از مبادی رسمی وارد شود، قاچاق رسمی است.

حال اگر این کالای قاچاق شده به کشور جزو محصولات مصرفی و خوراکی مانند میوه باشد، مسئله کمی فرق می‌کند، چرا که نمی‌توان آن را مانند دیگر کالاها با چهارپا و حیواناتی مانند شتر و الاغ از کوره‌ راه‌ها و مناطق صعب العبور وارد کرد و برای جلوگیری از فسادپذیری میوه‌های وارداتی که میلیون‌ها فرسنگ از ایران فاصله دارند حتما باید از سیستم حمل و نقل هوایی مجهز یا کانتینرهای مجهز و سردخانه‌دار کمک گرفت و تنها زحمتی که قاچاقچیان در این زمینه می‌کشند این است که بار قاچاق‌شان را در مرزها و مبادی رسمی کشور به نام دیگر کالاهای مجاز جا بزنند.

به گفته سید محمود نوابی - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، میوه، محصولی نیست که بتوان به صورت کوله‌بری یا ته‌لنجی وارد کشور کرد، مگر می‌شود میوه از شیلی، فرانسه یا مصر به صورت کوله‌بری وارد کشور شود و بدون کوچک‌ترین لک و آسیبی در مغازه‌ها فروخته شود؟! باور من این است که میوه از مرزهایی وارد می‌شود که سود یا عوارض کلی آن پرداخت نمی‌شود و با خوداظهاری کاذب این واردات صورت می‌گیرد.

نوابی تصریح کرده که بدون شک میوه‌ با کانتینر به کشور وارد می‌شود و حال ممکن است این کانتینر‌ها حامل اجناس دیگری غیر از میوه باشند که با خوداظهاری کاذب به کشور وارد شده‌اند. به این صورت که اجناس غیر از میوه جلوی کانتینر قرار داده می‌شود و میوه‌ها را عقب کانتینر‌ جاسازی می‌کنند.

در ادامه رییس سازمان حفظ نباتات نیز با بیان اینکه تاکنون پیگیری‌های بسیاری برای جلوگیری از قاچاق میوه و محصولات کشاورزی به کشور صورت گرفته است اما همچنان این پدیده شوم وجود دارد و به نظر می‌رسد عزم ملی برای مقابله با آن نیست، می‌گوید براساس قانون، میوه‌های قاچاق باید امحاء شوند و به مردم توصیه می‌شود با توجه به ناشناخته بودن وضعیت این میوه‌ها از نظر سلامت و کیفیت، آنها را خریداری و مصرف نکنند.

به گفته وی، هر محصول قاچاقی را در کشور به نام کوله‌بری جا می‌زنند، در حالی که کوله‌بری محصولات کشاورزی با این حجم انبوه امکان‌پذیر نیست اما باید به این نکته توجه کرد که میوه‌ها و محصولات کشاورزی قاچاق‌ شده به کشور هیچ تضمینی در زمینه‌ بهداشت و سلامت گیاهی و انسانی ندارند، چراکه بدون نظارت و ارزیابی از سوی دستگاه‌های نظارتی به صورت غیرقانونی وارد کشور شده‌اند و مشخص نیست که این محصولات تحت چه شرایطی در کدام کشور و چگونه تولید شده‌اند و برای مبارزه با آفات آن‌ها از چه تیماری استفاده شده است.

همچنین وزیر جهاد کشاورزیقاچاق میوه به کشور را به دلیل نابسامانی در مرزها عنوان و تاکید کرده آنهایی که مسئول مبارزه با قاچاق و حفظ مرزها هستند باید در این رابطه اقداماتی انجام دهند. وی همچنین طی نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت، خواستار رسیدگی و برخورد با میوه‌های قاچاق، شده است.

اما علی طیب‌نیا - وزیر امور اقتصادی و دارایی - روز گذشته در نشستی خبری درباره واردات میوه اظهار کرده که واردات همه میوه‌ها به کشور ممنوع نیست و اگر از مجاری قانونی صورت گیرد مشکلی نخواهد بود. در نظر بگیرید ورود کالا از بازارچه‌های مرزی بدون رعایت قوانین صورت نخواهد گرفت و قطعا از مجاری گمرک وارد شده و تعرفه‌های مربوط به آن را پرداخت می‌کنند.

در میان باید گفت که بر اساس قانون تمرکز وظایف بازرگانی بخش کشاورزی، این وزارت جهاد کشاورزی است که متولی تامین و تنظیم بازار داخلی، واردات و صادرات محصولات کشاورزی از جمله میوه است و اگر میوه‌ای از نظر وزارت جهاد کشاورزی مجوز ورود ندارد، با پرداخت عوارض و تعرفه مجاز نمی‌شود و همچنان نامش قاچاق است.
 
کلمات کلیدی : میوه‌ قاچاق
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۷:۱۵:۲۷
چند وقت پیش گزارشی بود در مورد اینکه چند صد هزار تن سیب و چند صد هزار تن چغندر در آذربایجان غربی روی دست کشاورزان مانده و حتی سیب کیلویی ۷۰ تومن هم خریدار ندارد.... چه فاجعه یی از این بالاتر که حقابه دریاچه ارومیه را تحت عنوان رشد کشاورزی، به این باغها رساندیم، دریچ را خشک کردیم و سیب تولیدی آن را تبدیل به هیچ... واقعاً مدیریت جهانی‌ و تدبیری و کارگزاری ما چه کردند.....و تازه این از اتیج سحر است... وقتی‌ هیچ برنامه ریزی علمی‌ نیست و همه فقط میخوان رشد و خود کفائی نشان دهند، از این فجایع(اگر نگوییم جنایت) زیاد اتفاق میفته.... (3557973) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۰۹:۱۰:۰۴
چطور سیب در بازارکیلو 4000تومان توبازاره؟ (3559154) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۷:۲۱:۵۸
مهم نیست که از خارج میوه وارد نشود، مهم ایجاد سیستم رقابت و بهره واری است... ممکن است سیب ایران به خارج صادر شود ولی‌ مثلا گلابی یا نوعی سیب از شیلی نیز وارد شود... ولی‌ مهم عدم انحصار و آزادی تجارت است که در نهیات همه از آن سود خواهند برد، که متاسفانه هرگز در ایران تحت عنوأن حمایت از تولید داخلی‌(مانند صنعت خودرو سازی ) به آن توجه نمیشود و فقط انحصار.... به عنوان مثال یک پنجم آب شیرین دنیا در کانادا است و بیشترین آب شیران و گوارا را هم دارد، ولی‌ شما در همین کانادا حتی در شهرهای کوچک آن می‌بینید که ابهیی از آلپ فرانسه یا جزیره‌ گوم یا جزائر اقینوس آرام هم به فروش میرود... وقتی‌ رقابت باشد، همه می‌توانند رقابت کنند و این مشتری است که تصمیم می‌گیرد چه به خرد، و چه نخرد.... (3557985) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۸:۴۴:۳۶
عزیزم دیگه همه چی که نمیشه رقابتی بشه... میوه تولید خالص ملی است و با ویژگی ایران(چهار فصل) دلیلی نداره واردات گسترده صورت بگیرد (3558147) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۲۳:۰۱:۵۴
دوست عزیز، پس کانادا که بزرگترین منابع آب شیرین دنیا و هزاران دریاچه آب شیرین و قطبی را دارد، متوجه نیست که آب خالص از گوام و سوئیس وارد می‌کند و یا ژاپن که خود بیشترین و با کیفیت‌ترین ماشینهای دنیا را تولید می‌کند ، ولی‌ ماشینهای آلمانی‌ و آمریکایی‌ هم در آن به فروش می‌رسد و تعرفه آن در حد همان ماشینهای ژاپنی که در خارج ژاپن تولید می‌شه و در ژاپن به فروش می‌رسه،است؟!....تمام پیشرفت کشورهای پیشرو جهان، بر رقابت استور است... در حل حاضر در سرتسر آمریکا حتی یک تلویزیون یا موبایل تولید نمی‌شه، ولی‌ آمریکا به مراتب ثروتمند تر از زمانی‌ است که همه تلویزیون خود را تولید میکرد و به دنیا صادر میکرد، چون به دنبال مزیت خود رفته و حالا در صنایع هوا، فضا، کمپوتر، برنامه نویسی، مالی و... حرف اول را می‌زند... (3558562) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۰۹:۱۹:۳۵
الان دوتا مزیت در تولید ملی نام ببر !!! (3559178) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۱:۴۷:۰۷
عالی و دقیق (3559460) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۷:۲۷:۱۳
جالب اینجاست وزیر مربوطه (وزیر کشاورزی) میگه قاچاقه، وزیر غیر مرتبط (وزیر اقتصاد) !!!! میگه قاچاق نیست ؛
پس الآن دیگه وقتشه که وزیر کشاورزی هم درمورد نرخ سود و کاهش و افزایش سپرده های بانکی !!!! نظر بده ؛
دم این قاچاق کانتینری شناخته شده به کجا بنده که باوجود داشتن اینهمه نتایج تحقیقات و اطلاعات لازم و پیگیری‌های بسیار "اما همچنان این پدیده شوم وجود دارد و به نظر می‌رسد عزم ملی برای مقابله با آن نیست !!!! ؛
عزم ملی یعنی چی و از جانب کی و.... درمجموع علت اینکه عزم ملی نیست ، چرا نیست ؟!؟!؟!؟!؟!؟ (3558002) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۷:۴۸:۰۶
مردم نباید میوه خارجی بخرند . یه کمپین راه بندازید و تو دهن تجار سود طلب بزنید !! (3558047) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۶:۴۰:۱۲
این چه نظریه می دهید شما ؟ الان یک عده جوان داریم که اتفاقا" درآمد خوبی دارند و بجای تشکیل خانواده ( به بهانه گرانی مسکن و موارد دیگر ) بدنبال خودنمائی و تفریح هستند و با قیمت هر کیلو گیلاس 40 هزار تومان مشکلی ندارند و آن رابراحتی پرداخت می کنند . شما پشت میزت نشستید و از جامعه خبر ندارید و بقول معروف حرف مجانی میزنید . یک عده محض سرگرمی ، در پی کمپین راه انداختن جهت پر کردن اوقات خود هستند و کسی بدنبال نتیجه ای نیست . (3560137) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۱۷:۵۰:۴۶
کشور ما ایران اصولا در زمینه کشاورزی محصولات با مصرف آب بالا اگر امروز هم موفق باشد در آینده به مشکلات عظیم بر خواهد خورد
بهتر است مسئولان به جای سرمایه گذاری کم در تولید همه محصولات در یک زمینه خوب سرمایه گذاری کنند رقابت در دنیای امروز بسیار نفسگیر و نیاز به تکنولوژی بالا دارد
ما اگر بتوانیم مثلا فقط 10 محصول پسته و بادام وفندق و زعقران و زیتون و ... که نیاز به آب زیادی ندارند را با مطالعه و بودجه کلان به دانشگاه ها تولید کنیم و به جهان صادر کنیم موفق خواهیم بود یا هم حداقل هر ساله بودجه 10-20 میلیاردی برای تحقیقات کاهش مصرف آب در کشاورزی خرج کنیم تا راه های جدید و کاراتر و ارزانتر برای کاهش مصرف آب پیدا کنیم
برای مثال پسته ایرانی در دوران تحریم های شدید آمریکا حتی در خود آمریکا که تولید کننده عمده پسته است هم به خوبی فروش می رفت به دو دلیل 1. کیفیت عالی 2. قیمت مناسب

در ضمن باید محصولی مثل برنج رفته رفته با فرهنگ سازی از کشاورزی حذف شود چرا که مصرف آب بسیار بالایی دارد در حالی که نمونه های هندی و پاکستانی بسیار ارزان تر هستند (3558050) (alef-11)
 
س
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۰۹:۴۳:۱۹
نظرت منو کشت؟
تو برنج ایرانی رو با هندی مقایسه می کنی
که تو جوشاندن یه آب بنفشی ازش تولید میشه
لطفا علمی صحبت کنید
هدف از خوردن پرکردن شکم نبست
برنج ایرانی مثل دارو میمونه (3559236) (alef-11)
 
خام گياه خوار
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۹:۵۶:۱۴
آخرين جمله شما خيلي جالب و قابل تامل است فقط اميدوارم كه منظور شما برنج قهوه اي باشد و نه برنج سفيد.البته هر غذايي، كم آن دارو و زيادي آن براي بدن سم است،حتي اگرطبيعي و سالم باشد.
انسان آنچه را كه ميخورد، هم بايد غذايش باشد و هم دارو!
درنتيجه داروهاي حقيقي،غذاهاي سالم و طبيعي هستند! (3560604) (alef-11)
 
خام گياه خوار
۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۱۲:۲۰:۲۴
البته كه بعضي نظرات با موضوع خبر، بي ارتباط هستند ولي گمان نميكنم دليلي بر عدم تائيد و انتشار آنها باشد:
هر غذاي طبيعي و سالمي، كم آن دارو و زيادي آن براي بدن سم است!!!
بدينوسيله ضمن پوزش و عذر خواهي، يكي از جملات نظر قبلي اصلاح شد. چون بعضي غذاها در حقيقت شبه غذا هستند و حتي كم آنها هم سم است!!! (3575813) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۲۱:۰۶:۵۸
هیچ اشکالی ندارد که میوه هم صادر هم وارد شود.
ت
نگ نظر نباشیم.

همه کشورهایی که من رفتم پر است از تنوع میوه محلی و وارداتی و هیچ مشکلی هم ندارند... (3558381) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۲ ۲۲:۲۱:۴۷
عراق و حامیانش 8 سال از راه زمین و اب هوا نتونستن یه وجب وارد خاک ایران بشن حالا جلو چند تا قاچاچی میوه و پوشاک و مواد مخدر و .. رو نشه بگیری یه کم باورش سخنه (3558482) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۰۷:۵۹:۴۹
پرتقال فروش معلوم است ولي كسي نيست اونو بيابد. (3559032) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۰۹:۱۶:۳۳
دوست عزیز عراق وحامیانش در جنگ رو در رو نتوانستند و داعش وطالبان هم که بصورت غیر مستقیم میجنگند هم نتوانستند یک ترقه در ایران در کنند ولی برادان قاچاقچی میتوانند؟؟ (3559170) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۰:۲۵:۴۱
این بازی واسطه های کالای کشاورزی است مرتب میشنویم که کشاورزان کالای تولیدی خودرا نمی توانند بفروش رسانند وقیمت آن ارزان است اما درمبادی مصرف مصرف کنندگان نمیتوانند میوه بخرند چون گران است واین درحالی است که نودوپنج درصد مصرف اب دربخش کشاورزی ورایگان است وهزینه تولید اب را عموم مردم میپردازند وکشاورزان انرا رایگان هدر میدهند مصرف خاک هم که سرمایه ملی است به زایگان توسط کشاورزان انجام میگیرد وبسیاری از رانت های مختلف هم به کشاورزی تعلق میگیرد وکشاورزان عزیز حتی با اب فاضلاب به تولید میپردازند وبه خورد مردم میدهند وتازه یک مقداری طلبکارند که جرا اعتراض میکنید دولت باید وزارت کشاورزی را ازنمایندگان واسطه ها پاک سازی کند واجازه ورود همراه باکنترل هرمحصول کشاورزی قابل مصرفی را بدهد اگر مردم خریدند مصرف میکنند واگر نخریدندوارد نخواهد شد مگر پورشه وبنز ولامبورگینی وارد نمیشود؟خب میوه هم وارد شود وسود بازرگانی آن دریافت شود والبته دربخش بهینه سازی مصرف آب وخاک هزینه شود شاید دشتهای وطن کمتر فروکش کند .بجان عزیز خودتان ما نه پسته ونه هندوانه ونه گلابی نطنز ونه نارنگی سیاهو ونه زعفران ونه برنج مرغوب ایرانی ونه چای لاهیجان ونه عسل مصفا وده ها مورد مشابه را نمیتوانیم بخریم ومصرف کنیم چون پولش را تداریم . (3559302) (alef-13)
 
باباعلی
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۱:۰۹:۳۴
ورود قاچاق بصورت سنگین و پر حجم احتیاج به اسکله و بار انداز و فرودگاه و ترمینال اختصاصی پر قدرت و بدون نظارت دارد . حالا شما بروید و ببینید چه مجموعه ای دارای چنین امکاناتی هست و اگر زورتان رسید ، جلویش را بگیرید . جالب اینجاست که همین حضرات خودشان می آورند و خودشان از همه صدایشان بلند تر است که : ای وای کشاورزی چه شد؟ ای وای بیت المال چه شد ؟ و ........بالاخره پرتقال فروش پیداشد ولی پرتقال وارد کن را کسی زورش نمیرسد که حتی بگوید کیست ، (3559374) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۴:۱۳:۱۴
با اطلاع رساني از طريق اصناف با ميوه فروشي هايي كه به عرضه اين ميوه ها مبادرت مي كنند برخورد كنند آنوقت قاچاق چيان ميوه هر چه دلشان مي خواهد ميوه وارد كنند (3559732) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۰۷:۰۵:۲۳
همه جز خواجه حافظ میدانند نه تنها میوه بلکه عمده کالاهای قاچاق چگونه وارد کشور میشود (3561279) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.