توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 395367
۳۵هزار نفر در لیست انتظار اهداعضو؛ تجهیزات کم است یا مردم عضو اهدا نمی‌کنند؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۳:۳۰
وزیر بهداشت گفت: تا به حال ۴۳ هزار پیوند کلیه، ۴ هزار پیوند کبد، ۸۰۰ پیوند قلب، ۱۳۳ پیوند ریه، بیش از ۸۰۰۰ هزار مورد پیوند مغز و استخوان و بیش از ۵۰۰۰ پیوند در زمینه چشم داشته ایم.

به گزارش خبرآنلاین ساعاتی پیش سیزدهمین دوره جشن نفس با حضور سیدحسن هاشمی وزیر سازمان بهداشت، سلامت و آموزش پزشکی، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، نوبخت رییس هیات مدیره انجمن حمایت از اهدای عضو و رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در کنار بسیاری از مسئولان دیگر و هنرمند های کشور و همچنین جمعی از خانواده های اهدا کننده و گیرنده اعضا برگزار شد.

۳۵ هزار نفر در لیست انتظار اهدا عضو

نوبخت در ابتدا این جشن گفت: پیوند اعضا به عنوان یکی از پیشرفت ترین راه های پزشکی برای نجات افراد شناخنه شده است، ایران هم دستاورد عظیمی در زمینه پزشکی دارد و یکی از این ها هم پیوند اعضا است که در این زمینه در جهان شناخته شده ایم.

نوبخت ادامه داد: سالانه ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر در حوادث خیابانی آسیب می بینند و ۵ تا ۸ هزار آنها مرگ مغزی می شوند، بر اساس مطالعات ما و دیگر کشورها حدود ۵۰ درصد این افراد یعنی ۴ هزار نفر می توانند عضو اهدا کنند اما در سال گذشته ۸۰۰ مورد اهدا عضو در این رابطه داشته ایم.

او ادامه داد: حدود ۳۵ هزار نفر در لیست انتظار گرفتن اعضای حیاتی مثل قلب و کبد هستند، اهدا کلیه به یک شکلی در ایران حل شده است، ۵۶ درصد کسانی که در ایران کلیه گرفته اند از مرگ ناشی از مرگ مغزی بوده است اما باید در رابطه با کلیه هم روند ما ادامه داشته باشد.

او در رابطه با پیشینه اهدا عضو گفت: قبل از انقلاب مقداری پیوند در ایران به انگلیس ارجاع داده می شد و ۱۵ تا ۳۰ هزار پوند هزینه داشت، پس از آن مسائل پیوند اعضا ابتدا در کلیه و سپس در اعضا دیگر در ایران راه افتاد.

او افزود: سپس در ابتدا تشکیل دولت تدبیر و امید از آقای هاشمی خواستیم شورای عالی پیوند اعضا ساخته شود و آقای هاشمی این شورا را تشکیل دادند.

نوبخت همچنین گفت: کافی نیست که به افراد از طریق رسانه ها بگوییم اهدا عضو کنند، باید از طریق روش های دیگری استفاده کنیم و برای این موضوع عم به آموزش هایی لازم داریم.

گفتنی است در این مراسم از اهدا کنندگان اعضا هم تقدیر شد و وزیر بهداشت مدال افتخاری بر گردن مادر یکی از اهدا کننده عضو انداخت.

پدر یکی از اهدا کنندگان گفت: روزی که امیدی به زنده ماندن دخترم نداشتم و دکتر من را به شیراز راهنمایی کردند و در آنجا عمل پیوند انجام شد.

تجهیزات زیاد است اما هدا عضو کم

در این جشن همچنین وزیر بهداشت در سخنانی گفت: خوشبختانه پیشرفت های علمی باعث شده خیلی ها به دلیل پیوند عضو زنده بمانند، در ایران هم با وقفه ای از سال ۶۳ مجددا این کار در آغاز شد.

او ادامه داد: امروز افتخار می کنیم که در زمینه اهدا عضو در دنیا جزو کشورهای سرآمد و پیشرفته ترین کشور در منطقه هستیم.

او درباره آمار پیوند های مختلف گفت: تا به حال ۴۳ هزار پیوند کلیه، ۴ هزار پیوند کبد، ۸۰۰ پیوند قلب، ۱۳۳ پیوند ریه، بیش از ۸۰۰۰ هزار مورد پیوند مغز و استخوان و بیش از ۵۰۰۰ پیوند در زمینه چشم داشته ایم.

هاشمی بیان کرد: در دولت تدبیر و امید شورای عالی اهدا عضو تشکیل شد، که به نظر من قدم بسیار موثری بود. واحد فراهم آوری اعضا هم تشکیل شد که بی نظیر است؛ ۵۰ مرکز در کشور مشغول این کار هستند، همچنین تشکیل شورای ملی سلول های بنیادی خون ساز هم از اعمال مهم دولت تدبیر و امید بود.

او ادامه داد: اگر این اتفاق ها رخ نمی داد ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار هزینه عمل‌های پیوندی بود که باید در خارج از کشور انجام می شد.

او اضافه کرد: با این وجود که تجهیزات زیادی داریم تعداد منتظران انجام عمل پیوند کلیه بسیار زیاد هستند و ما ۱۰ درصد آنها را می توانیم حمایت کنیم زیرا فرهنگسازی انجام نشده است.

وزقر بهداست بیان کرد: شاید بتوان ۸۰۰ مورد اهدا را به ۳ تا ۴ هزار افزایش دهیم.

او گفت: من فکر می کنم فرهنگسازی بخشی از کاری است که باید انجام شود به ویژه توسط صدا و سیما و هنرمندان.

جهانگیری

معاون اول رئیس جمهور هم در جشن نفس با تشکر از خانواده ها گفت: شما حیات اخلاقی یک جامعه را زنده می کنید.

او ادامه داد: این شاید مهمترین جلسه زندگی من بود که ببینیم انسان های فداکار چگونه کارهای خود را انجام می دهند.

جهانگیری گفت: یکی از نگرانی ها در جامعه نگرانی نسبت به رشد برخی از بیماری ها است، شاید در گذشته مرگ و میر به علت بیماری های واگیر بوده اما الان پیرامون بیماری مزمن و تصادف های جاده ای است. البته باید قبول کنیم درمان این بیماری ها به عوامل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی زیادی وابسته است.

او افزود: بنیادهای مردم های مردم نهاد می توانند برخی از نیازهای جامعه را بر طرف کنند، این که ما جامعه را تشویق کنیم به سمت اهدا عضو بروند بدون کاری مردمی انجام نمی شود.

جهانگیری عنوان کرد: با کار فرهنگی می توان یک کار معجزه آسا انجام داد، یعنی بتوانیم یک خانواده در سخت ترین شرایط وقتی عزیزش را دارد از دست می دهد به نقطه ای برسانیم که بهترین تصمیم گیری در تاریخ را انجام دهد.

او در پایان گفت: مردم ما توجه کنند دولت با محدودیت بودجه ای روبرو است اما امیدواریم این بخش را به خوبی حل بکنیم و مشکل برطرف شود.
 
کلمات کلیدی : اهدای عضو
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.