توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 282669
هزینه ۱۴۵ میلیارد دلاری عراق برای مبارزه تروریسم طی ۸ سال
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۸
کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق اعلام کرد که دولت بغداد از هشت سال گذشته تاکنون بیش از ۱۴۵ میلیارد دلار خرج نهادهای امنیتی و جنگ با گروه‌های تروریستی کرده است. هزینه قراردادهای تسلیحاتی بغداد با واشنگتن نیز از سال ۲۰۰۵ تاکنون بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار بوده است.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت عربی پرس، کمیته امنیت و دفاع در پارلمان عراق اعلام کرد که پرونده جنگنده‌های f۱۶ یکی از دلایل تعلل در تحویل سلاح‌هایی است که بغداد از آمریکا خریداری کرده است و دولت نیز به رغم تاخیر طرف آمریکایی در تحویل سلاح‌ها، قادر به بازگرداندن اموال خود نیست.

این کمیته تاکیدکرد: واشنگتن تنها ۱۰ درصد حجم قراردادهای نظامی امضا شده را اجرایی کرده است این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا حدود ۴۷۶ قرارداد تسلیحاتی با بغداد در چارچوب تلاش برای تقویت همکاری نظامی امضا کرده است که ارزش آن به ۱۲.۳ میلیارد دلار می‌رسد.

از جمله این تجهیزات تانک‌های آبرامز، موشک‌های هلفایر و جنگنده‌های اس۱۳۰ هستند. همچنین عراق ۲۴ هواپیمای آموزشی «بیچکرافت» را به ارزش ۷۹۰ میلیون دلار از آمریکا خریداری کرده است.

دولت نوری مالکی، نخست‌وزیر سابق عراق قرارداد خرید ۳۶ جنگنده f۱۶ را که قیمت هر کدام از آنها به ۶۵ میلیون دلار می‌رسد و تانک‌هایی از نوع آبرامز و خودروهای زرهی هاموی با آمریکا امضا کرده است.

حاکم الزاملی، رئیس کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق اعلام کرد: اطلاعات زیادی درخصوص تمامی قراردادهای امضا شده میان عراق با سایر کشورها برای مجهز کردن نیروهایمان به سلاح و تجهیزات در اختیار داریم. ارزش قراردادهای تسلیحاتی با آمریکا بیش از ۱۲ میلیارد دلار است اما آمریکا به اجرای این قراردادها پایبند نیست.

در حال حاضر گروه تروریستی داعش مناطق زیادی از عراق را اشغال کرده است و بغداد برای مقابله با این تروریست‌ها مجبور است تا تجهیزات و سلاح‌های بیشتری خریداری کند. نیروهای عراقی تاکنون طی عملیات‌های خود مناطق زیادی را بازپس گرفته‌اند اما همچنان داعش مناطقی در استان الانبار، بزرگترین استان عراق، شهر موصل و مناطق دیگری را در دست دارد.

انتهای پیام
 
کلمات کلیدی : عراق+تروریسم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.