نظر منتشر شده
۱۰۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 360464
درباره نه تاریخی مردم سوئیس به یارانه میلیونی
علی نبوی، 19 خرداد 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۸
وقتی نام کشور سوئیس به گوشمان می‌خورد ناخودآگاه به یاد ساعت، طبیعت زیبا، بانک‌های معتبر با میزان سپرده‌های مافوق تصور و در کل رفاه و ثروتی در حد اعلا می افتیم. آسایش و مکنتی که برایمان به مانند بهشتی روی زمین اما دست نیافتنی است.

وقتی به نوع زندگی در این کشور می‌نگریم و چگونگی رسیدن به جایگاه با شکوه کنونی‌اش را جویا می‌شویم، با نکته قابل تأمل و دلیل کلیدی روبرو می‌شویم که همانا مردم آن کشور هستند. نظام سیاسی سوییس مرکب از دموکراسی مستقیم و غیر مستقیم بر مبنای حق حاکمیت مردم استوار است. این بدان معنی است که برای تصویب قوانین مهم مردم به وسیله‌ی اجرای رفراندوم نظر خود را اعلام کرده و در حیات سیاسی کشور نقش بسزا و پویایی دارند. دوره ریاست یکساله روسای جمهور سوئیس دلیلی است بر حمیت سیاستمداران این کشور برای بهبود شرایط جامعه ای که آن‌ها را معتمد خود می‌دانند. این پیوستگی سیاسی در سوئیس موجب همبستگی اجتماعی در میان مردم شده تا ترکیب بی نظیری از تعامل میان اعتماد مردم و مدیریت دولت صورت گیرد.

وجود این همبستگی ملی در مسائل مختلف به ویژه حوزه اقتصادی و اجتماعی متجلی است. آنجا که مردم این کشور دولت را یاری می‌کنند تا در وانفسای رکود اقتصادی در قاره سبز در سال ۲۰۰۳ سیاست طلایی بودجه با اقبال ۸۵ درصدی آن‌ها تصویب و اجرا شود. شاید اگر این اعتماد ملی و مشارکت در بهبود وضع اقتصادی کشور از سوی مردم سوییس صورت نمی‌پذیرفت، آن‌ها هم مانند بسیاری از کشورهای قدرتمند اروپا با مشکلات عدیده‌اشی از رکود مواجه می‌شدند.

دانیل هائنی مالک کافه ای در سوییس با جمع آوری ۱۰۰ هزار امضا دولت را ملزم به برگزاری همه پرسی در مورد طرحی کرد که در ابتدا شاید نوعی شوی تبلیغاتی تلقی می‌شد.طرح وی پرداخت مبلغ قابل توجهی به مردم از سوی دولت بود که دلیل آن ارتقا شأن افراد و بهبود خدمات اجتماعی ذکر شده بود. خبر آنچنان هم دور از ذهن به نظر نمی‌آمد و اطلاعات قبلی مبنی بر سطح رفاه در این کشور، توجیهی برای علت ارائه این طرح جلوه می‌کرد. اما آنچه عجیب بود پاسخ نه مردم به این همه پرسی بود که موجبات تحیر بسیاری را فراهم کرد.

شاید متحیرترین مردمان جهان در مواجهه با جواب سوییس نشینان هموطنان خودمان باشند. جدا از افرادی که این جواب را خیلی شیک و مجلسی و درخور ملت مفخر سوئیس می‌پندارند، عده ای هم شاید آنان را مردم نادانی بدانند که خوشی زیر دلشان زده است. در کشوری که حتی ثروتمندان و آنانکه دستشان به دهانشان می‌رسد از ۴۵ هزار تومان هم نمی‌گذرند باید هم دست رد بر مال مفت ۹ میلیونی حماقت به حساب بیاید. بعضی از مردم، تاکید می‌کنم آنان که دستشان به دهانشان می‌رسد، دولت را به مانند خرسی می‌بینند که یک مو کندن ازآن هم غنیمت است.

وقتی از تعامل مردم و دولت به عنوان یکی از علل اصلی تعالی اقتصادی و پویایی اجتماع سخن می گوییم، در نهایت متاسفانه شاهد هدر رفتن این سرمایه‌ی عظیم کشورمان در بعضی موارد هستیم. مردمی که بدون نیاز به دخالت نهادهای مردمی و سازمان‌هایی از این دست، خودجوش مسائل جامعه را تا حد امکان رصد و برای حل قسمتی از آن دست به کار می‌شوند، سرمایه‌هایی هستند که در صورت تعامل توانایی‌های بی نظیری دارند.

متاسفانه شاهد برخورد و نگرش‌های بعضا متضادی در جامعه هستیم که موجب رقم خوردن این هدر رفت اعتماد و حمیت هستند؛ توهین‌های داخلی مبنی بر تن پرور خواندن و یا خوابیدن در باد گذشته‌ی چند هزار ساله ایرانیان، مطالب مطرح شده تکراری از سوی افرادی است که موجب نپرداختن به برخی واقعیات رفتاری جامعه، سرخوردگی، بی تفاوتی و ناامیدی از بهبود شرایط و در نهایت بردن بحث‌ها به دعواهای لفظی سیاسی شده است.

در کشوری که حداقل هر ۲ سال یکبار نوعی رفراندوم برای سنجش میزان وطن دوستی، اعتماد به اتخاذ سیاست‌های امیدوار کننده در آینده و امید به بهبودی شرایط برگزار می‌شود چرا پاسخی درشان مردم شریفمان داده نمی‌شود؟ چرا برنامه‌هایی که برای توسعه‌ی اقتصاد و بهبود رفاه عمومی جامعه مطرح می‌شود تحقق نمی‌یابند؟ آیا توقعات مسئولین از مردم در تحمل شرایط کنونی به جا است؟ در نقطه مقابل آیا رفتار و مشارکت مردم در برخی مسائل قابل دفاع است؟ آیا عدم مشارکت مردم در فراخوان‌هایی که کاربرد اجتماعی دارند نیز با بهانه جویی‌های سیاسی منطقی است؟

هیچ ملتی ذاتاً راحت طلب و هیچ مردمی از ابتدا کوشا نبوده‌اند. رفتار متقابل ملت و دولت‌ها در بزنگاه‌هاست که منتج به تلاش در گرو اعتماد یا بی اعتمادی منجر به بی تفاوتی می‌شود. تأمین مطالبات جامعه‌یی که با رأی خود افرادی را معتمد حل نیازش می‌داند گام اول کسب اعتماد برای مشارکت مردم در فعالیت‌های دیگر است.

چشم پوشی از دریافت مبلغی قابل توجه آن هم در کشوری با رفاه عمومی بالا بیشتر از آنکه ناشی از بی نیازی مردم به دریافت یارانه باشد، نوعی مشارکت در توسعه کشور است. گویی مردم سوییس بجای دریافت مبلغی نقد، اوراق نانوشته‌ی سهام توسعه و پیشرفت کشور خود را خواستار شدند. این رفتار نشان دهنده آینده نگری در گرو اعتماد آنان نیز هست.

بروز چنین رفتاری از سوی مردم و آمادگی ارائه چنین خدمتی از سوی یک دولت یک شبه صورت نگرفته است. به جای متهم و مقصر خواندن یکدیگر، مردم با ایفای نقش اجتماعی خود و دولت‌ها با پاسخ مسئولانه اینگونه رفتارها را رقم می‌زنند و متقابلا رفاه عمومی را به مانند پاداش تلاش یکدیگر دریافت می‌کنند.
 
کلمات کلیدی : سوئیس+یارانه+نه سویسی ها به یارانه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۲۷:۱۰
مردم سویس مطمین بودند که پولی که نمی گیریند ,صرف رفاه عمومی و خدمات بهتر میشود, نه مثل ایران که اختلاس شود (3747195) (alef-1)
 
محمد
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۳۶:۴۵
جواب شما داخل متن بالاست :
"بعضی از مردم، تاکید می‌کنم آنان که دستشان به دهانشان می‌رسد، دولت را به مانند خرسی می‌بینند که یک مو کندن ازآن هم غنیمت است. " (3747223) (alef-6)
 
سارا
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۱۸:۴۳
برای اینکه در سوئیس حداقل هر ۲ سال یکبار نوعی رفراندوم برای سنجش میزان وطن دوستی، اعتماد به اتخاذ سیاست‌های امیدوار کننده در آینده و امید به بهبودی شرایط برگزار نمی‌شود که پاسخی در شان داده شود. (3747530) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۵۹:۵۸
من هم که یک دانشجوی بیکار و بدون درآمد هستم دقیقا چنین فکری را می کنم. اگر شما این طور فکر نمی کنید من باز فکر می کنم که سرت را زیر برف کرده ای. نکرده ای؟ (3747610) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۰۲:۳۳
«جدا از افرادی که این جواب را خیلی شیک و مجلسی و درخور ملت مفخر سوئیس می‌پندارند، عده ای هم شاید آنان را مردم نادانی بدانند که خوشی زیر دلشان زده است.»
درصد افرادی که اعتقاد دوم را دارند نزدیک صفر است که فقط در ذهن نگارنده متن به صورت خیالی مطرح شده است. ضمنا شق سومی هم هستند. نگارنده سعی کرده که زیرکانه نظر خودش را قالب کند. (3747615) (alef-6)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۱۳:۴۸
طبق معمول تحلیل گران محترم ریشه اصلی را ظاهرا متوجه نشده اند و جای علت و معلول را عوض کرده اند!!! نمی دانم این عامدانه است یا خیر. اما به نظر من ریشه این اتفاق و تفاوت در تصمیم گیری مردم ایران و مردم سوئیس، بحث «اعتماد و بی اعتمادی مردم به نظام های اقتصادی موجود است». اگر مردم سوئیس در وانفسای مشکلات اقتصادی آمدند و سیاست طلایی بودجه را با اقبال 85 درصدی تصویب کردند این یک معلول است که ریشه در «اعتماد مردم به نظام اقتصادی» دارد. این هم یک شبه حاصل نشده است. درست مثل بی اعتمادی مردم ما به ساختارهای اقتصادی که این هم یک شبه حاصل نشده است. بالاخره مردم کر و کور که نیستند. می بیننند که در کشور فساد اقتصادی بیداد می کند. می بینند که ساختار اقتصادی مناسب نیست. در این چنین شرایطی منطق حکم می کنه که هر فرد حق خودش را بگیرد و برود. ما مشکلاتی داریم. ولی نمی شودگفت که مردم ایران صد در صد بی فرهنگ هستند. باید اعتماد سازی بشه. در شرایط فعلی اگر ماهی 1000 تومن هم یارانه بدن و همه پرسی برگزار کنن این رای میاره. این طبیعی هم هست. ربطی هم به بی فرهنگی نداره. این حاصل بی اعتمادی ای است که سالها طول کشیده که ایجاد شده و به این زودی ها هم درست نمیشه. میشه؟ سعدی به روزگاران مهری نشسته بر دل، بیرون نمی توان کرد الا به روزگاران. (3747640) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۶:۲۳:۴۳
بهترین نظر

ضمنا هیچ کس به دموکراسی اشاره نکرد! رفراندوم به خاطر امضای صد هزار نفر که معلوم شد اکثریت هم نیستند (3747796) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۲۳:۱۱
متن خوبی است. ولی بیشتر می خواهد مردم را مقصر جلوه دهد. در حالی که تقصیر کمتری بر گردن مردم است. مردم در این مدت نسبت به نظام اقتصادی به شدت بی اعتماد شده اند. تقصیر هم ندارند. این همه اختلاس های آن چنانی. این همه ریخت و پاشها. این همه خاوری ها و زنجانی ها. مردم بی اعتماد شده اند. البته فرقی هم به نوع دولت ندارد. چه اصول گرا باشد و چه اصلاح طلب بی اعتمادی وجود دارد. مردم البته این یارانه را حق خودشون می دونند. اگه مطمئن بودند که برای خودشون هزینه میشه ممکن بود (البته ممکن بود) انصراف بدن. اما نمی دونن این پول کجا هزینه میشه. یعنی ساختار اقتصادی ما از «شفافیت» لازم برخوردار نیست. همین فیش حقوق های آن چنانی را شما ببینید. این مشکل دارد. شما همین وضعیت خودروسازی را ببینید. با کره جنوبی شروع کردیم حالا اونها رسیدند به قله ما هنوز دامنه را هم ندیدیم. این ها بی اعتمادی درست می کنه. این قدر مردم را متهم نکنید. این مردم تحت فشارند. همین اروپا وقتی حقوق مردمش یک ذره رفت کم بشه مردم کلی تظاهرات کردند. مردم کشور ما دارن با حقوق یک میلیون تومانی در ماه کرایه خونه می دن و هزار کوفت و ذهر مار دیگه. حداقل از این بعد و نظر ما بی فرهنگ که نیستیم که هیچ مردم ما خیلی تحمل کرده اند. خیلی ایستادگی داشته اند. نباید با مردم سوئیس اصلا مقایسه شوند. اصلا نباید واسش حرف زد. باید فقط نشست گریه کرد. باید فقط از مردم تشکر کرد. توی سوئیس دارن به مهاجران هم بهترین خدمات را میدن. اینجا چی؟ واقعا متاسف میشه آدم. نمیشه؟ (3747659) (alef-6)
 
محمد
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۶:۱۵:۴۰
این نوشته ها و این دلایل همشان درست است ولی بیشتر توجیه برای عمل نکردن به وظیفه است

مردم اگر متمدن و عاشق کشورشان باشند بازهم به وظیفه خودشان عمل می کنند حتی اگر هیچ احدی به وظیفه اش عمل نکند

اگر عالم و ادم هم دزد و فاسد باشند باز انسان متعهد نمی رود 45 تومن یارانه را بگیرد و وظیفه خودش را انجام می دهد (3747775) (alef-6)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۳:۱۴:۴۸
فرهنگ غرب خیلی نکات مثبتی دارد که این یک نمونه اش است که ما باید یاد بگیریم.
متاسفانه در این سال ها فقط روی نکات منفی آن مانور داده می شود. (3748351) (alef-13)
 
فریاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۸:۳۶:۳۱
درود
اگه از دریچه طنز اظهار نظر فرمودی موافقم
درغیر این صورت شما را به حضور در میان مردم و رویت معضلات معیشتی دعوت می کنم (3754259) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۱:۵۰:۲۲
شاید این کار باعث افزایش قیمت خدمات یا مالیات میشده؟ (3748252) (alef-13)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۴۱:۳۸
چی باعث شد خودتون رو با سوئیس مقایسه کنین؟
آیا همه چیز شما شبیه سوئیس ه که این رو هم شبیه اونا عمل کنیم؟

من پیشنهاد میکنم مسئولین بیان بگن که مالیات رو کجا و چطور خرج کردن. اونوقت ما بهتون میگیم که یارانه میخوایم یا نمیخوایم!
مسئولی که نمیتونه پول رو درست خرج کنه، بهتره پول بیشتری توی جیبش نباشه!!! (3747245) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۶:۱۴:۵۳
جوری نظر داده اید که انگار شخص نویسنده و یک عده خارجی بر اینجا حکومت میکنند! دوست من هر بار خواستیم از مشکلات جامعه بنالیم بهتر است سرنخ مشکلات را در رفتارشخص خودمان پیدا کنیم،رتبه یک کشور در میزان رفاه،اقتصاد ،اخلاق،و...برایند رفتار تک تک افراد جامعه است،اگر من و شما سعی کنیم در رفتار های ساده روزانه اخلاق را ملاک قرار دهیم نه منفعت را انوقت کشور ما هم همانند سوییس میشود.منتظر کسی نباشید که کشور را گلستان کند ان کسی که باید اینجا را اباد کند همین خود ما هستیم نه دیگری،در ضمن اگر از شیوه اداره کشور هم ناراضی هستید و برخی مسئولین را صالح نمیدانید باز تقصیر از ماست که او را به بالا هدایت کرده ایم. (3747772) (alef-6)
 
روح الله
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۱۱:۳۰:۳۲
احسنت
لذت بردم
واقعا عالی گفتی
کاش میفهمیدیم که منشا تمامی مشکلات کنونی، تک تک افراد جامعه هستند
برخی یه جوری حرف میزنند که انگار مسئولین این کشور از مریخ امده اند.
درحالی که همه را خودمان منصوب کرده ایم
موقع رای دادن ها میبینیم معیار انتخاب مردم چه چیزهایی است!!! ولی دیگر به نتیجه اش کاری نداریم
کاش بلد بودیم طبق دستور قران خودمان را محاسبه کنیم قبل از اینکه به حسابمان برسند
به عنوان نمونه از هرکدام از ایرانیان بپرسید تاکنون چند مرتبه برای رفع یک مشکل به دفتر نماینده مجلس یا نماینده شورای شهر خود مراجعه نموده اند
اصلا کسی حالش رو نداره و مدام میگویند انقدر مشکلات داریم که فرصتی نداریم یا میگویند ای بابا دلت خوشه کی به حرف ما گوش میده
خدا نکنه یک نفر هم یکبار مراجعه کرده باشه و جواب نگرفته باشه، دیگه تا شعاع چند کیلومتر از اقوام و دوستان و اشنایان ایشان حجت کافی می یابند که دیگر کسی از مراجعه به مسئولین پاسخی نمیگیرند!!!!
در حالی که نتیجه گیری کاملا غلط است و بنده تاکنون هر پیگیری جدی را که از مسئولین حتی رهبری داشته ام به نتیجه رسیده با اینکه هیچ گونه پارتی یا وابستگی هم به مدیران ندارم.
ولی همین مردم که اصلا وقت ندارند و مشکلات داره کمرشون رو خم میکنه ببینید واسه مثلا یک بازی دربی چکار میکنند و چقدر وقت میگذارند و پیگیری میکنند!!!!! (3748945) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۶ ۱۱:۴۹:۳۶
آفرین و درود بر شما برادر یا خواهر عزیزم که به مغز و اصل مطلب اشاره کردی...با حرفت کاملا موافقم (3760983) (alef-3)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۴۹:۱۵
مردم ما کاملا برعکس فکر می کنند میگن اگه اینو نگیریم خرج آقازاده ها و ... میشه پس بهتره بگیریم حتی اگه نیاز نداشته باشن البته این نوع تفکر با چیزهایی که اطرافشان میبینند نسبتی با واقعیت دارد (3747270) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۵۹:۱۱
ایا تا کنون شما گزارش فساد و اختلاسی از سویس خوانده یا شنیده اید?عوضش در ایران صبح تا شب اخبار از اختلاس خبر میدهد, (3747303) (alef-6)
 
امیری
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۴۳:۱۸
یک طرف ترسیم یک بهشت با دموکراسی مستقیم و نظام اقتصادی لیبرال و طرف دیگه هم ... بماند. امیدوارم نیتش خیر باشه حداقل چون آثار منفیش که قطعیه. (3747419) (alef-13)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۵۰:۰۶
به نويسنده محترم بايد گفت ، علت رفتار صحيح و منطقى و هوشيارانه مردم سوييس اين است :
الف - مردم سوييس ميدانند كشورشان بيطرف است و جهان آن را پذيرفته. و نگران اين نيستند
كه هر لحظه و يا زمانى ممكن است اختلافى با كشور پيش بيايد و منجر به جنگ و تحريم
و هزار مشكلات و هر روز ايجاد دشمن تازه و جديد گردد .
ب - مردم سوييس ميدانند كه در كشورشان مفاسد اقتصادى و ارتشاء و رانت خوارى و آقازاده
بازى و رابطه بازى وجود ندارد و اگر هم موردى پيش بيايد هر شخص مملكت هم باشد
بدون شوخى و رودر بايستى با او برخورد شده و مجازات خواهد شد .
ج- مردم سوييس خيلى خوب ميدانند كه در كشورشان شكاف طبقاتى بواسطه مديريت عالى
و حساب شده و بدون شعارهاى ساليانه اول سال وجود ندارد .
د- مردم سوييس ميدانند كه مديريت كشور بجاى حرف زدن زياد ، بيشتر عمل ميكند .
ه - مردم سوييس ميدانند كه خودشان و فرزندانشان حامى بزرگى بنام دولت و نظام و
و حكومتشان پشت سرشان است ، دغدغه مسكن و جا و بيمارى و ازدواج فرزندانشان
را ندارند .
و- مردم سوييس ميدانند كه بايد قوانين را اجراء و رعايت كنند زيرا از راس حكومت تا آخر
همه و همه و همه ملزم به رعايت قوانين بوده و هستند .
ز - مردم سوييس نگرانى از آينده ندارند ، دولت با افتخار مراقب سلامتى و بهداشت و
محيط زيست و آينده انها و نسلهاى بعدى انها هستند .
نويسنده محترم و عزيز و خيلى خوب حتما ميدانى كه
مردم سوييس تافته جدا بافته اى نيستند ، انها مديريتى خوب و صادق و شفاف و درستكار و
اهل عمل دارند. (3747439) (alef-13)
 
نوری
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۴۵:۴۷
با شما تا حدودی موافقم ولی اگر دلیل شما برای گرفتن یارانه عدم اعتماد به نحوه هزینه کرد دولته، می تونین یارانه رو بگیرین و به آدمای نیازمندی که خودتون می شناسین بدین و وارد مخارج زندگی خودتون نکنین. آیا این کارو می کنین؟ یا این حرفا فقط بهونه برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیته؟ (3747717) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۹:۵۱:۲۹
پیشنهاد بسیار خوبیه. حتی در یک استان من می دونم که عده زیادی جمع شدند و پول یارانه را به یک حساب مشترک ریختند و کارخونه زدند. این شیوه خوبی است. ما به دولت و ساختار اقتصادی بی اعتماد هستیم. اما می شود مثلا هر شهری بیایند تشکیل گروه های مردمی بدهند و متناسب با نیاز آن منطقه کارخانه ای تاسیس کنند. یا اشتغال درست کنند. به نظرم این بهترین راه در شرایط فعلی است. باید این را دنبال کرد. فرض کنید در یک شهر با جمعیت دویست هزار نفر. پنجاه هزار نفر بیایند و حساب مشترک درست کنند. اصلا ده هزار نفر کافی است. می شود ماهی چهارصد و پنجاه میلیون تومان. قشنگ میشه بعد از دو ماه یک کارخونه زد و البته با مدیریت قوی پیش برد. و حتی شاید بعدش بشه سود بیشتر از 45 هزار تومان را به دست آورد. (3748138) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۳:۴۵:۲۰
تفاوت ها بسیار است، بیش ار 300 سال این کشور مجلس دارد ، در شاخض های جهانی نوآور ترین کشور دنیاست، و..... ادعاهای ما رو هم ندارند... (3748377) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۰۱:۳۶:۴۱
واقعا اختلاف سطح فرهنگی کاملا مشهود است.و در کشور ما آثار تورمی و تخریبی یارانه با گوشت و استخوان کاملا لمس شد (3748462) (alef-13)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۰۲:۳۳:۲۶
من تقریبا تمام نظرات را تا 20 خرداد ساعت 2 و 15 دقیقه صبح خواندم همه نظرات توسط کسانی نوشته شده که نه شناختی از سوئیس و مردمش دارند . نه در آن به مدت طولانی زندگی کردند.
جای ناسف دارد بدون شناخت نظر می دهید. (3748491) (alef-13)
 
ماز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۱۷:۵۳:۰۶
همین همه پرسی معیار خوبی برای سطح رفاه و شعور واوضاع اقتصادی مردم سوییس هست ....گویا جنابعالی کللللا با غرب مشکل داری ......اره همه چیز ما خوبه و همه چیز اونا بده !!!!!!!!! (3749683) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۱۴:۲۶:۵۰
احسنت...
علاوه بر اين يارانه در ايران تأمين حداقل معاش قرار بود باشد كه آنهم به جاي حذف غير مستحقان متوقف شد...
در سوييس فكر كنم حداقل معاش اعم از درمان رايگان و تحصيل و... مدتهاس كه براي عموم مردم تأمين باشد
جالبه كه خيلي از همين برادران اصلاحاتي زماني كه ميخاستند سال 87 خوشه بندي اجرا كنند با همه داراييشان معترض بودند كه مگر كسي كه پول دار است گناه كرده؟؟!! يا اينكه يارانه حق همه است و بايد بين همه تقسيم شود!!! حالا الان طلبكار شدن (3755128) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۳۱:۰۹
من اگه نگیریم جمع میشود, خاوری ها میبرد
من اگر نگیرم , اقازاده ها میخورند (3747210) (alef-1)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۳۱:۴۷
توی سوئیس برنج امروز نیست کیلویی 8000 فردابشه 12000
توی سوئیس خرما امروز نیست 5000 فردا بشه 11000 (3747212) (alef-1)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۰۰:۲۲
چراسیاهنمایی میکنید؟ حالا گیرم یک شبه قیمت برنج ۵۰ درصد بالا رفت، عوضش همون شب تورم یهویی دوسه درصد پایین اومد، این به اون در. گیرم با این پایین اومدن دستوری نرخ تورم، نرخ سود سپرده های مردم را در بانک دستوری پایین بیارند عوضش نرخ کرایه خونه ارتقا پیدا کرد. کمی خوشبین باشید. (3747468) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۳۱:۵۹
علت نه گفتن ان ها به یارانه, این است که میدانند دولت این پول را صرف امور رفاهی و سلامت عمومی میکند,نه مثل ما كه اعتدالي ها قول دادند،هر كس انصراف دهد،از مزايايي بهره مند،ميشود،الان،ميفهميم كه هزينه انصراف صرف همايش،هاي انتخاباتي اعتدال شده!! ، (3747213) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۱۲:۲۱:۵۱
نیست در زمان احمدی نژاد که اصول گرا بود، مملکت گل و بلبل بود؟؟؟
سیاه نمایی شما دلواپسان تمامی ندارد (3749067) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۳۷:۱۱
در سوئیس رانت و رشوه و دزدی و اختلاس های میلیاردی و فرار به کانادا وجود نداره
و در سوییس حاکمان حقوق مخفیانه میلیونی ندارن و مردم اعتماد دارن (3747226) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۳۷:۱۴
در این مورد یک عده قبلا کامنت گذاشته بودن که وضعیت سوئیس فرق داره و اصلا قابل مقایسه نیست وضع مالی ما خوب نیست و...در حالی که در ایران ثروتمندا هم حاضر نیستند از 45 تومن بگذرند و بحث اصلا بحث مالی نیست بحث یک بحث فرهنگی است اینجا طرف میلیاردر هست ولی 45 تومن رو نمیخاد ول کنه
از این بحثها نفرمایید مشکل ما فرهنگ ما است. این یارانه یه طرف تخلفات رانندگی در جاده مثلا یک طرف دیگه ایا برای خلاف نکردن ادم باید تمکن مالی داشته باشه؟ طرف بهترین ماشین رو میخره بیشترین تخلف رو میکنه بعد از اون بدتر همه انکار میکنن میگن مشکل از ما نیست!!!! ما خلاف نمیکنیم جاده کج است و دولت مشکل دارد! (3747227) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۳۸:۱۶
دوباره شما سوژه پیدا کردید و هر روز راجع بهش تیتر زده میشه.من فقط یک سوال دارم.یکبار شده راجع به خدماتی که دولت در سوییس به مردم ارائه میده تحقیق کنید؟یک بار شده از خودتون بپرسید چرا دولت سوییس 1000 خدمات مختلف به مردم ارائه میده ولی دولت ما نمیده؟اونجا جهت افزایش نرخ باروری تا هفت سالگی کمک هزینه کودک به خانواده داده میشه و پس از 18 سالگی دولت موظف به ایجاد و پیشنهاد شغل به فرده و در غیر این صورت به فرد بیمه بیکاری تعلق میگیره و هزاران خدمت دیگه.هیچکدوم رو یا نمی بینید یا نمی خواید که ببینید ولی نه گفتن مردم رو دیدید و 1000بار تکرار می کنید..
(3747231) (alef-6)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۱:۵۷:۴۶
بابا اين خدمات واسه اينه كه دولت دستش بازه و ماهي (توجه كنيد ماهي) ٣٥٠٠ ميليارد تومن رو نقدا بين مردمش توزيع نميكنه. يارانه يعني رشد نقدينگي، بسط خمودگي و كم كاري، و حيف و ميل كردن درامد كشور. حالا اگه ما به خاطر منفعت شخصيمون نمي خوايم از اين چندرغاز بگذريم يه بحث ديگست. (3748261) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۱۰:۱۰:۲۱
اون موقعی که توزیع نمیکردن هم همین بود دیگه. اساسا چون وضع معیشتی بد بود و از انجایی که اقتصاد بلد نبودند یارانه گذاشتند تا هم شونه خالی کرده باشند هم موقع انتخابات مانوری داده باشند. (3748812) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۱۳:۴۴:۳۲
راست میگی یادمه قبل از یارانه ها ما هم همینطوری بودیم! (3749233) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۴۱:۴۰
می دونید چرا اونجا اینطوریه و اینجا نیست؟یه مثال ساده میزنم.دولت ما وقتی میخواست امسال حقوق رو افزایش بده گفت تورم مهار شده کم شده و هزار دلیل دیگه و حقوق 14 درصد افزایش پیدا کرد.اما وقتی خواست جرایم رانندگی که طبق قانون باید به میزان افزایش نرخ تورم افزایش پیداکنه رو افزایش بده دیدیم که افزایشهای قیمت بین 50 تا حتی 200درصد بود.و همینطور افزایش قیمت طرح ترافیک.این دولت واقعا قابل اعتماده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3747246) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۲:۰۱:۴۷
بايد اين كار رو بكنه دولت كه اون نقدينگي متورم توزيع شده بين مردم رو ( بخوانيد يارانه) به نحوي جمع كنه و بتونه باهاش يه كار زير ساختي انجام بده. شما خودت ميگي جريمه، نون لواش كه نيست برادر خلاف نكن جريمه نميشي.... چطور دلت مي اد تصميم به اين درستي رو تخطئه كني؟ به خاطر ٤٥ تومن پول؟؟؟ (3748265) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۱۰:۱۳:۱۲
به هر حال طبق قانون جریمه هم باید به میزان افزایش نرخ تورم تغییر کنه نه هردمبیل! شما برای پست دولتی در ایران مناسبی واقعا با این قانون گرایی.! (3748817) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۱۴:۰۹:۰۳
بیشتر جریمه ها برای همه خلاف واقع یعنی اصلا اتفاق نیوفتاده اگر ماشین داشته باشی خودتم میتونی از قبض جریمه خودت متوجه بشی (3749299) (alef-13)
 
م
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۴۱:۵۸
خلاصه کلام
از ماست که بر ماست ... (3747248) (alef-13)
 
حقیقت جو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۵۱:۵۷
مهمترین نکته در این موضوع نتیجه این رفراندوم نیست!!!
بلکه این است که

هر شهروندی با جمع اوری صد هزار امضا میتونه دولت کشورش را وادار به انجام رفراندوم و قبول نتیجه ان بکنه!!!

فکر کنید در کشور ما چقدر چالش وجود داره که با رای مردم قابل حله ولی... (3747282) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۵۲:۲۰
لطفا توی درج مقاله تمام جوانب را در نظر بگیرید بعدا" انتشار بدین



مقایسه خوبه ولی نه توی این حالت اقتصادی که بخوای شهروند ایرانی و سوئیسی را مقایسه کنی


پول افطاری نداریم (3747284) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۱۲:۱۰
توی همین ایران ثروتمندان هم از یارانه شون نمیگذرن لذا مساله مساله پول و رفاه و..نیست مساله چیز دیگری است. (3747506) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۶:۰۴:۳۰
دقیقا! مسئله عدم اعتماده (3747753) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۸:۰۱:۰۰
خیر مساله طمع و فرهنگ بدی است که ما داریم که خودش باعث این وضعیت بد اقتصادی هم شده. همین وضعیت بد اقتصادی رو هم خودمون رقم زدیم (3747967) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۳۶:۰۹
ولی پول اینترنت داریم! (3747690) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۹:۱۱:۳۹
طبق معمول هموطنان مشغول تبلیغ نداری و..هستند این همه سفرهای خارجی در این خحم و وسعت رو کیا دارن میرن اینا از کجا میان؟ (3748081) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۳ ۰۷:۲۷:۲۴
سفر به خارج ؟ ترکیه هم شد خارج ؟ واقعا که (3754205) (alef-13)
 
م...ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۵۳:۲۹
بنظر من بر خلاف جو رسانه ای، مردم سوئیس به دلیل مرفه بودن اکثریتشان و اینکه مالیات میدهند، خست کردند. دقیقا نظر اینست مردم سوئیس خسیس هستند. چون ترسیدند تعدادی فقیر و مهاجر و غیره، برای لقمه نان مجبور نشوند تن بیگاری بدهند و مثلا بیایند مستراح آنها تمیز کنند. بله مردم سوئیس خسیس هستند. این نظر قطعمی من است. وگرنه تامین حداقل معاش برای همگان چه بیکار و باکار امر ضروری است.
البته میتوانستند بجای این طرح، طرح بهتری اعلام کنند و مثلا میگفتند هر کس مایلست این مبلغ بخواهد. (3747289) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۱۴:۱۱
همین کامنت شما اثبات میکنه که چرا مردم سوئیس مرفه هستند و وضعیت ما اینطور خرابه مشکل ما فرهنگی است و تا چنین تفکراتی داریم وضعمون همینه (3747517) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۶:۰۵:۵۱
ضمن این که ما مردم ایران معمولا نظر قطعی میدیم و احتمال نمیدیم شاید در اشتباه باشیم (3747757) (alef-6)
 
م...ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۱:۱۷:۴۳
من از چالش انتقادی نارحت نمیشم اگه رعایت احترام متقابل بشه. اتفاقا در کل با سایت الف موافقم دست کم تو زمینه اقتصاد نظرات چالشی طرح کنه. ولی شما کاربرناشناش دارید به امثال من اتهام بدفرهنگی میزنید بدون آنکه منو بشناسید. من تا چند پیش شغلی با درامد حداقلی داشتم و بعد ارثی بهم رسید و مزه پولداری چشیدم ولی دلایلی که مقصر اصلی هم خودم بودم، بر اثر بیتجربگی خیلی زود ورشکست شدم و الانم به شدت فقیر شدم. ولی من یک ادمی هستم یک دهه مربی کامپیوتر بودم و اتفاق اهل مطالعه هستم و خیلی به مسائل فرهنگی و اخلاقی اهمیت میدم. امثال شما کاربر ناشناس راحت در مورد شخصیت افراد قضاوت میکنید و اینجا صراحتا یک شخص خطاب قرار دادید بخاطر یک کامنت!!!
شایدم متوجه حرف من نشدید، خست ثروتمندان بدیهی است.
چه بخواهیم و چه نخواهیم امثال کشورهای سوئیس معیاری شده اند برای ملاک رفاه و سعادت دنیا! خست ثروتمندان مشهود است و اگه اکثریت مردم سوئیس هم مثل ایران از طبقات متوسط و پایین بودند مطمئنم رای چیزی دیگر بود. خست حقیقتی است من دیدم و شما ندید.
اگه پیشرفت مادی و معنوی یک کشور با هم بود، بایست این مردم به این درجه شعور میرسیدند، که بگویند: کار کردن برای زنده ماندن در شان انسانها نیست، انسانها باید کار کنند که زندگی بهتری درست کنند و نه کار کنند تا زنده بمانند. اصل حرف من اینست.
الان مردمی هستند با تعدداد صدها میلیون، که گاه بیش از نمی از شبانه روز کار میکنند که فقط زنده بمانند، تازه اینها خوش شانس هستند چرا برخی حتی کار هم ندارند برای زنده ماندن!!!
شما هنوز متوجه نشدید، دنیای پیشرفته مادی و معنوی، دیگه در آن نباید بردگی و بیگاری و خفت کرامت انسانی باشد، به طوری عده ای از سر اجبار، مجبور باشند تن به کارهای دون پایین با حقوق کم بدهند، نظافتچی و غیره هم مثل شما انسان هستند، چرا یک ثروتمند صبح تا شب روی یک صندلی لم بدهد و به صورت ثانیه ای ملیون ها دلار درامد داشته باشد و یک نظافتنپی بخور و نمیر؟!
این منطق شما، همان تایید نظام سرمایه داری لجام کسیخته است و همیشه به بهانه جلوگیری از تنبلی و گداپروری اجازه نمدهند که فقر ریشه کن بشود و مثلا عده ای از انسانها مجیور نشوند برای زنده ماندن به کارهای سخت بدنی یا حتی خلاف روی بیاورند. وقتی ثروت کشوری این قدر هست فقیری نباشد چرا خست میکنند؟ (3748221) (alef-13)
 
م..ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۲:۲۳:۴۸
جناب ناشناسی راحت در مورد شخصیت افراد بخاطر یک کامنت اظهار میکنی. این حق منست که جواب شما بدهم. من تاکید میکنم این رای اکثریت سوئیسی ها زا روی خساست بوده و قطعا اگر اکثریتشان فقیر و از طبقات متوسط به پایین بودند رای چیزی دیگر بود.
شاید متوجه منظورم نشدید ولی حق نداردی اهانت کنید به شاخاص. من به شخص خاصی اهانتی نکردم به کنج قبایی کسی بربخورد.
این شکورهای رغبی چه بخوایهم و چه نخواهیم ملاکی از تمدن پیشرفتهش ده اند متاسفانه.
منظورم این بود، اگر کشوری به این حد رفاه و ثروت عمومی رسیده، چرا اکثریت ثروتمندش حاضر نیستند حداقل تامین معیشت برای بقیه هموطنانش تضمین کنند که مثلا برای احتیاجات اولیه نم به بیگاری و کارهای دون پایه بدهند.
قطعا این کراهیا دون پایه هم بایست انجام شود ولی چرا با کمترین حقوق؟ چرا با حققو بخور و نمیر؟! چون این افراد فقیر به ره دلیلی نتوانسته اند موقعیت یک ثروتمند داشته باشند پس محکوم به فقر دائمی و جان کندن برای زندیگ بخور و نمیر باشند؟! چرا کشوری که به ثروت و رفاه عمومی رسیده، یک مستمری حداقلی برای فقرا نداشته باشد؟ کار برای زنده ماندن تا کار برای زندگی بهتر فرق دارد. اگر کشوری به یان ردجه از ثروت رسیده بهترست یک حداقل حقوق برای زنده ماندن برای هر کسی احساس میکند نمیتواند کار کند یا کار ندارد باشد، امن حق حیات اولیتش بلاتر از حق ازدواج و حق کار و حق اقامت است. (3748289) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۰۴:۰۲:۵۸
شما که اینقدر اظهار فضل میکنی باید بدانی برای اون افراد فقیری که میگویی کمکها و یارانه وجود دارد.مخالفت اونها با پرداخت همگانی یارانه بود (3748510) (alef-13)
 
جمشيد
United States
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۰۹:۰۹:۱۱
دوست عزيز نه تنها در سويس بلكه در اكثر كشورهاي غربي از جمله امريكا يك حداقل حقوق براي زنده بودن وجود دارد. اين حق حياتي كه شما فكر ميكنيد سالها ي سال است كه در كشورهاي غربي به مردمانشان داده شده.
مشكل واقعي يا تفاوت واقعي ما با فرهنگ غرب نه در گرفته يا نگرفتن يارانه بلكه در يك كلمه است " دموكراسي" متاسفانه تا زماني كه تجربه زندگي در جامعه غربي را نداشته باشي متوجه واقعي اين كلمه نميشيد! متاسفانه من نميتوانم ازادنه و بصورت علمي نظر خودم را بيان كنم و با شما هم وطن گرامي صحبت كنم يك دليل مشخص دارد !!! نبود دمكراسي !! براي همين است كه من و بسياري از أمثال من كه داراي تحصيلات بالا هستيم و دنيا را ديديم يا قدرت مدريت و خلق كار را داريم هيچ وقت نمي توانيم در ايران زندگي كنيم و يا اينكه با تمام وجود در فكر فرار از كشور هستيم .... وقتي ايران داراي بزرگترين آمار فرار مغزها در كشور است و مسولان هم زياد ناراحت از اين داستان نيستند داستاني پشت اين حركت است كه بسياري از اين ناراحتي هاي كه شما صحبت ميكنيد را جوابش براي شما دارد. واقعيتي است كه اكثر قشر تحصيل كرده ايراني ميداند و لي قادر به گفتن ان نيست. (3748710) (alef-13)
 
م...ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۲:۳۹:۴۴
رفاه مردم سوئیس و برعکس اینجا، دلایل متعدد دارد، بهس اختارهای قاتصادی و نظام قاتصادی و غیره.
ولی نیازی نبود اهانت کنید، منظور واضح تر بگویم، اینست وقتی اکثریت کشوری بهر فاه و درامد خوبی میرسند، ولی عده ای کمی زا هوموطنانشان ممکن است به هر دلیلی بیکار یا از درامد کمی برخودرا باشند به طوری از سراجباری کارهیا دون پایه ای مثل نظامت انجام میدهند، چرا از خداقل امنیت حق حیات برخودرا نباشند. اتفاق گفتم بهتر بود این حقوق نه به همه بلکه بهصورت اختیاری و با درخواست هر شهروند باشند، لازم نیست به همه حقوق حداقلی حق حیات اده شود در یک شکور ثروتمند مثل سوئیس. یارانه یا حقوق خداقلی حق حیات، این تضمین به همهش هروندان میدهد، که هر دلیلی شما نوعی شهروند، نتوانید درامدی داشته باشید ناچار به مرگ با تن دادن به مشاعل دون پایه بدتر روی آوردنب ه خلاف نیستید. اتفاق سوئیسی ها میتوانستند با ارای حقوق حداقلی برای همه درخواست کنندگان نیازمند، ریشه فقر و خلاف در کشورشان بکنند. از طرفی این کار موجب تنبلی نخواهد شد. وقتی افراد ببینند حقوق حداقلی دارند ولی میتوانند با کرا کردن پس انداز کنند و پبشرفت مادی، انگیزه میشود.و از کجا معلوم آن کسی که زا روی اجبار به کار دون پایه با حقوق کم مجبور بشود، و مجبور بشود روزی 12 ساعت کار کند تا زنده بماند با همین حقوق حداقلی زمان فراغت بیشتری داشته و درنتیجه به کسب تحصیل یا مهارت یا هنری صرف کند و چه بسا هنرمندی برجسته شود با ازاد شدن وقتش. چه بسا انگیزه و امید به زندیگ در او بیشتر شود و روی به خلاف و اعتیاد نرود.
اری آن مرفهین بی در سوئیسی خست کردند از نظر من. (3748309) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۲ ۱۶:۳۳:۵۶
78 درصد مردم سوییس مرفه بیدردند. خوش بحالشون (3753413) (alef-11)
 
م...ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۰۵:۴۹:۰۵
من تشکر میکنم که سایت وزین الف این کامنت متفاوت مرا منتشر کرد، این ارزشمند از کلیشه های فکری درهم بشکند. در این چند روز همه به به به و چه چه کردن کار رای اکثریت سوئیسی ها کردند و در عده ای هم مقایسه ایران با سوئیس! ولی کمتر کشی نگاه تفکر کلیشه را کنار گذاشت و جریان به چالش بکشد!
هر چند در میان ثروتمندان انسانهای شریف و بخشنده هست.
نه شما اشتباه میکنید، کلیشه و ان فرهنگی که میگویید مربوط به چندهزار سال تفکر بازوی کار و نان بازو خودن است. مفاهیمی مثل حق حیات صرفا در قاونینی میاید ولی در عمل اجرا نمیشود.
در حالی سخن فرسایی ها درباره حق زادواج و حق کار و حق مسکن میشود ولی کمتر کسی از حق حیات میگوید. امروزه انسانها در اجتماعت مدنی زندگی میکنند اکثریت و دیگر عصر حجر و شکار و زندگی در طبیعت وحش گذشته.
همین نیازمندان و فقرا در دوره ای کار میکردند و جزء نیوری کار و خدمات و تولید بوده اند، سربازی خدمت کرده اند، دست کم انسانهای شریفی هستند اکثرا که دست به خلاف و جنایت نزده اند، حال به هر دلیلی توانایی کار ندارند یا کار مناسبی پیدا نیکنند، ایا محکوم به مرگ هستند.
اتفقا من میخواهم غلبه تفکر استکباری و خساست ثروتمندی به چالش بکشم.
آیا وقت آن نرسیده این تفکرات و فرهنگ پوسیده کهن کنار بگذاریم و مسئله حق حیات شهروندان با الویت تر هز چیزی بدانیم.
آیا نباید میان کار برای زنده ماندن و کار برای زندذگی بهتر فرق بگذاریم؟ انسان را چرا محکوم ابدی میکنم که اگر نتوانست ثروتمند باشد از نعماتی چون اموزش و تفریح و مسافرت محروم باشد که هیچ، از نتواند شکم خود سیر کند، چون به هر دلیلی کار و درامد کافی ندارد؟!
عقیده من اینست تا جایی من متوجه شدم، مرام استکباری و خساست را در ثروتمندان رایج است. این بیرحمی آنها در کنار فسادها و فرارهای مالیاتی مضاف بر بیگاری کشیدن از فقرا و تحقیر دائمی آنها.
هرچند در کشور ایران بعید است تا نسل چنین شبه ارمان شهری بوجود بیاید وقتی دولتش برای 45 هزار تومان یارنه اعلام عزا میکند و کلی منت میگذارد حق عموم از ثروت عمومی بدهد! ولی من میخواهم بعنوان یک شهروندی که تاکنون شرافتمندانه زندگی کرده ام و کار کرده ام و سربازی رفته ام ولی اکنون فقیر و بیکار شده ام، بگویم حق حیات حق عموم است و به هر دلیلی هر کسی نتوانست کار و درامدی داشته باشد جامعه و حکومت باید حداقل مستمری در حد بخمور و نمیر بدهد، این زشت است مردم برای زنده بودن کار کنند و مجبور شوند با مزد کم به کارهای سخن و دون پایه مشغول شوند. در حالی ثروتمندان از شدت رفاه در حال غرق شدن هستند. (3748535) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۲:۵۷:۳۸
مردمی با شعور (3747298) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۰۲:۲۰
پول نفت حق مسلم من ایرانی است حتی اگر میلیاردر باشم (3747312) (alef-6)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۲۹:۲۷
حق شما اینه که مالیات میلیونی هم ازت بگیرن وقتی میلیاردری! (3747377) (alef-6)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۰۴:۴۴
پول نفت اصلا آنطور که مورد نظر شما است حق مسلم شما نیست. پول نفت سرمایه ملی است که باید در امور زیربنایی وساختاری مملکت صرف شود. (3747483) (alef-6)
 
کاظمینی
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۰۴:۰۲
من یارانه نگیرم که همشو بدن به فلان چاپلوس با حقوق دهها میلیونی (3747318) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۰۶:۰۷
در سوئیس مردم با مسئولان یک رنگ هستند و یک دل (3747322) (alef-6)
 
علي
Australia
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۰۸:۳۵
خيلي دنبال تفاوت مردمشون نگرديد. ببينيم دلتمرداشون چه فرقي با مال ما دارن والا هيچكي از پول بدش نمي ياد (3747328) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۱۰:۲۵
این مقایسه کاملا اشتباه است به دلایل زیر
1- میزان درآمد متوسطه و هزینه متوسط سوئیس با ایران قابل قیاس نیست .
2-تورم در سویس مثل ایران نیست
3- تعداد افراد زیر خط فقر در سوئیس با ایران نسبت به جمعیت برابر نیست
4-دولت به شرط افزایش قطعی بسیاری از ضروریات زندگی (که شامل همه مردم شد) یارانه به مردم داد در حالی که در سوئیس بر روی مالیات اخذ شده می خواستند این کار را انجام دهند که بدیهی است فشار وارد شده کاملا متناسب با وضعیت فرد بود .
5-در ایران متاسفانه تاثیر مالیات بر خدمات اجتماعی به هیچ وجه متناسب نیست و مردم ترجیح می دهند اگر دولت حالت مستقیم (پرداخت وجه) را پیشنهاد می دهد به این سمت بروند
6-اقتصاد سویس تحت فشار نیست و می توان گفت مردم ان کشور به راحتی می توانند نسبت تورم ، درآمد ، هزینه و ... را محاسبه و برنامه ریزی کنند . در کشور ما امشب که خوابیدی فردات معلوم نیست که به خاک سیاه نشستی یا به جمع نو کیسه ها اضافه شدی (3747332) (alef-6)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۰۲:۲۲:۵۱
چه جالب ، خوب اگر شما سوئیسی بودید چه رائی می دادید؟ (3748484) (alef-13)
 
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۱۰:۵۲
من هم موافقم،آن میلیاردری که 45 هزارتومان یارانه را میگیرد واقعاً چه توجیهی دارد؟
فساد دستگاه های دولتی؟
فشل بودن اقتصاد؟
نبود امنیت مالی؟
.....
اینها همه بهانه است. آنها در همین به هم ریختگی اقتصادی بارشان را بسته اند پس دیگر چرا باید از این دست شعار ها بدهند؟
در کشوری که وجود خودروهای لوکس در حد دبی،خرید مایحتاج غیر ضروری وتجملاتی، اسراف مواد غذایی و ..... وجود دارد وجود 70 میلیون یارانه بگیر از جمعیت 80 میلیونی فاجعه است.آیا فقط 10 میلیون نفر نیاز به یارانه ندارند؟ متاستفانه بیشتر ما رفتار برخی از ثروتمندان بویژه فرزندانشان را دیده ایم که طرز تفکرشان جمله معروف مفت باشه کوفت باشه است. (3747335) (alef-6)
 
فرنااز
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۴۲:۰۹
یعنی از دید شما 97 % جمعیت ایران (که برای یارانه ثبت نامه کردند) میلیاردر هستند که باید از گرفتن یارانه انصراف می دادند؟ (3747414) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۳۲:۱۱
به نظرم این حرف صد در صد بی ربطه؛
میلیادر هم که باشی از یک ریال حقت هم نباید بگذری؛ شما یادت رفته که استدلال اصلی در پرداخت یارانه عدالت اجتماعی بود نه کمک به نیازمندان ؛ یعنی دقیقا قرار بود هر کسی هر چقدر که می خواهد مصرف کند ، ولی پولش را بدهد ؛ یارانه هم به مقدار مساوی بین همه تقسیم شود ؛ در واقع می خواستند یارانه ای را که ثروتمندان به صورت غیر نقدی و در حجم زیاد دریافت می کردند کم کنند ؛ نه اینکه یک کمک خرجی به بی بضاعت ها بدهند (3747556) (alef-6)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۲:۱۳:۳۳
شما يادت رفته برادر كه اين چيزي كه توضيح دادي روش غلطي است كه اين قانون در حال اجراست. نه اون چيزي كه بايد مي شد. كجا گفته شده كه عدالت اجتماعي يعني به فقير و ميلياردر به طور يكسان ٤٥ تومن پول دستي داده بشه؟ (3748283) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۳۰:۴۸
اصلا توجه نکردی که ریشه چیز دیگه اییه. نهایتا همون 10 میلیون را داریم که خیالشون راحته. همون 10 میلیون هم اگه از برخی ترسیدن ها نبود انصراف نمی دادن. اصلا کلیشون را انصراف دادن و خودشون هیچ کاره بودن! اما چرا؟ «بی اعتمادی به ساختار و نظام اقتصادی». این هم یک شبه حاصل نشده. در ایران ما این یک واقعیت است که اگر همین 45 را نگیری یه جایی حیف و میل میشه. شاید قبول نداشته باشید ولی بالاخره این طرز تفکر غالب مردم شده. بی نشانه هم نبوده و نیست. همه امون دور و برمون داریم این فسادها را می بینیم. پس باید یه اعتماد سازی بشه که فکر نمی کنم به این سال و زمونه بشه. خاوری ها و زنجانی ها و قاچاق و انواع فسادها دیوار اعتماد دولت و مردم را از ریشه خراب کرده. (3747678) (alef-6)
 
م...ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۱:۲۶:۱۳
گفته اید:من هم موافقم،آن میلیاردری که 45 هزارتومان یارانه را میگیرد واقعاً چه توجیهی دارد؟
-------------------
من با برخی از این ثروتمندان صحبت کردم. قطعا ریشه های مشکلات فرهنگی و اجتماعی هست که مردم دچار سوءتفاهم و ب اعتمادی به دولتها میکند.
خب من پرسیدم چرا با وجود درامد بالا دوست ندارید مالیلت بدهیدو میگویند، چون دولت و سایر ارکگانها، انواع عوارض میگرند! مثلا کسی بسار و بفروش هست که کلی عوارض میدهد، خب اینها میگویند از هزینه اضافی ناشی عوراض هم نوعی مالیات است. در واقع این مالیات مستفیمی که دولت از ثروتمندان میگرد مالیات اضفی میدانند!
خب بایست به این توجه کرد.
در واقع احساس بی عدالتی و عدم شفافیت یک نظام اقتصادی در کشوری، موجب میشود مردم به سمت غیرشفاف کردن وضعیت مالی خود بیشتر بروند، عدم احساس اینکه حکومت و دولت از انها نیست! هرچند خست و مال دوستی از ویژگی انسانی است و اساسا تا قانون قاطع و سیستم سفاف مالی نباشد کمتر کسی حاضرست مالیات بدهد و فرقی نمیکند سوئیس باشد یا ایارن. فکر نکنید سوئیسی ها بچه پیغمبر هستند و معصوم! نه اگر غربی مثل سوئیسی بیشتر پایبند مالیات است قطعا نظام مالیاتی و اجرای قوانین در آنجا بهتر است که بخشی از برمیگردد به وضعیت بهتر دموکراسی و نظارت عمومی که جلوی فساد دولتیها میگرد و اجازه حساب سازی و رشوه میگرد (3748232) (alef-13)
 
عدالت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۱۶:۳۹
قیاس مع الفارق که میگن همینه !!!!!!!!!!!!

البته همانطور که میدانید اساس اقتصاد سوئیس روی بانکداری کثیف و پولشویی هست ولی در هر حال عدالت در مورد همه رعایت میشود و هیچکسی هم جرات اختلاس ندارد و در کنار آن بخاطر همان حجم عظیم پول که به بانکهای سوئیس برای پولشویی سرازیر میشود، وضعیت اقتصادی اکثریت جامعه مرفه میباشد.

البته این را هم اضافه کنم که قبول دارم که فساد اقتصادی در ایران از همان سوئیسی که بهشت بانکی خلافکاران است بدتر است و چه بسا اکثر اختلاسگران و مفسدان اقتصادی ایران دارای چندین حساب بانکی در همان سوئیس هستند. (3747346) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۶:۱۰:۱۷
پولشویی در سوییس؟ بهشت خلافکاران؟ برو بابا (3747763) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۳۶:۱۳
سلام فرق ما سوییسی ها خیلی زیاد است
اقتصاد سوییس مثل ایران فشل نیست
سوییس 16 میلیون بیکار تحصیل کرده ندارد
وزیر سوییسی سه فوق لیسانس بیکار درخانه ندارد
سوییس تحریم ندارد
سوییس وابسته به نفت نیست
سوییس دولتمردانش کار می کنند
سوییس مردمش اهل کار هستند
سوییس حداقل رفاه رابرای مردمش تامین کرده است
سوییس شکاف دومیلونی درحقوق کارگرانش وخط فقرندارد
سوییس فقیر ندارد
سوییس فساد ندارد
سوییس مدیران بیمه وبانکش پاداش های چند صد میلیونی نمی گیرند
سوییس .................... (3747396) (alef-6)
 
سورنا
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۳:۵۸:۰۰
تجربه خودم:
اینجانب قصد جدی داشتم در زمان فراخوان دولت روحانی از دریافت یارانه انصراف بدهم. این موضوع همزمان شد با انتشار خبر قراردادهای میلیاردی بازیکنان تیم های استقلال و پرسپولیس و بعد ضررها و بدهیهای این دو باشگاه دولتی. در کشوری که هنوز «فوتبال دولتی است» و «باشگاه دولتی» وجود دارد و دولتش دارد برای فوتبال هزینه میکند و یارانه می دهد و سالهاست دولتهای پیاپی آمده اند و رفته اند و هیچ یک توان فروش و خصوصی کردن دو باشگاه مذکور را ندارند، چرا من باید از دریافت این چند هزارتومان انصراف بدهم؟ آیا باشگاه داری کار دولت است؟ (3747461) (alef-6)
 
امیر حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۰۳:۲۰
مردم سوییس اهل کار و تفکر هستند. یارانه نقدی مثل سم است برای اقتصاد. آثار آن را در اقتصاد ونزولای امروز و ایران ببینید. اینکار فقط یک خود زنی در سطح ملی است. یارانه (سوبسید) در صورت نیاز بهتر است از طریق کالا و خدماتی که قابل قاچاق شدن و اسراف نیستند عرضه شود. (3747477) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۲۹:۳۹
در ایران پول هنگفتی صرف امور به اصطلاح فرهنگی بدون هیچ باز خوردی میشود . (3747551) (alef-6)
 
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۴۶:۰۷
مردم که باعث بی اعتمادی خودشون به حکومت نمیشه، رفتار و عملکرد مسئولین و حاکمان باعث کندن حتی یه تار مو از خرس شده است. پس لطفا اونایی که باعث این شرایطن توبه کنند (3747581) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۴:۴۷:۴۲
بنده از عهده مخارج ماه مبارک با توجه به گران شدن تمام اقلام خوراکی قادر به روزه گرفتن خودم و خانواده ام نیستم. گناه و کفاره اش گردن شما بی درایتهای نا مسول . (3747587) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۰۷:۳۳
مگه دولت کیه همین مردم. هر کس زورش برسه اختلاس میکنه, ما فرهنگ بسیار ضعیف و مردم پول پرستی داریم و همچنین وجود قوانین ضعیف و فاسد در بدنه ی مجریان, که باعث ایت همه دزدی و اختلاس میشه. (3747628) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۱۳:۳۱
ما همیشه استاد قیاس مع الفارق بودیم و هستیم

کل نظام اداری و اجتماعی و دولتی سویس را ول کردیم یه نکته تو نگرفتن یارانه پیدا کردیم اونو علم کردیم که بیا و ببین چه خبره تو سوییس

البته اینم بخاطر اینه که میخواهند یواش یواش در یارانه دادن را ببندند

فقط یه سوال دارم شما که خودت گفتی نظام بانکی معتبر با میزان سپرده های مافوق تصور و البته نگفتی با سود و بهره یکی دو درصد میشه توضیح بدی چطور این کشور با این روش بانکی و سپرده گذاری تونسته این همه ثروت و رفاه برای مردمش تولید کنه ولی ماها با سود تسهیلات بالای25 درصد و سرمایه 500 هزار میلیاردی در اختیار بانکها نتونسیتم هیچ کار مثبتی که بکنیم هیچ اغلب اوقات خود این بانکها باعث افزایش تورم و دلالی در اقتصاد بودند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3747639) (alef-6)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۴۱:۱۴
بنظر ميرسد كه دولت با بي برنامگي و بي تعهدي كه ايجاد كرده موجب بي اعتمادي شده . مثلا همين يارانه ها : زمان ثبت نام يارانه دولت اعلام كرد كه كسانيكه نياز به يارانه ندارند ثبت نام نكنند و اگر ثبت نام كردند هم حذف ميشوند هم جريمه . من ثبت نام نكردم و الان بشدت پشيمانم بدليل اينكه كسانيكه وضع ماليشان به مراتب بهتر از ما بود ثبت نام كرد و همين الان هم دارد يارانه ميگيرد و حذف نشده بنابر اين وقتي دولت توان اجراي گفته ها وتعهدهاي خود را ندارد ايا ميشود به دولت اعتماد كرد ؟ (3747704) (alef-6)
 
عطا
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۵:۵۱:۴۸
وقتی به مردم شغل خوب بدی خود مردم از گدایی و گرفتن 45 هزار تومان صرف نظر می کنن (3747727) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۸:۰۳:۴۵
پس چرا پولدارای جامعه جونشون رو میدن که مبادا 45 تومن بپره؟ چرا پولدارا این 45 تومن رو ازش نمیگذرن؟ مساله مساله پولدار بودن نیست باید در چیز دیگری علت رفتارمون رو جستجو کنیم (3747971) (alef-13)
 
عباس
United States
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۷:۰۱:۴۹
هر سویسی در سال بطور متوسط ده تا کتاب میخونه ما چی اگر تابلوهای مغازه هارو نخونیم سرانه مطالعه صفر میشه برادر من ! (3747865) (alef-13)
 
صمصام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۷:۰۸:۱۳
در خصوص اتفاقی که در کشور سوییس رخ داده میتوان ساعتها حرف زد و تحلیل واستدلال کرد .اما نکته مهم نوع تربیت و درک بالای این ملت است و اعتماد عجیبی که مردم به دولتشان دارند که این اعتماد قطعا انعکاسی از رفتار دولتمردان بوده است (3747881) (alef-13)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۷:۳۲:۵۳
راستی حال که این زمینه پیش آمده و صد البته مسئله صرفا" اقتصادی نیست ولی فرصت خوبی است اقای توکلی هم که هم تجربه چند دوره نمایندگی مجلس را دارند و هم در کمیسیونهای اقتصادی بودند و هم ظاهرا" درد مردم را حس میکنند و این دوره هم فرصت بیشتری دارند همین جریان سویس و شکل نظام اجتماعی و سیاسی و اقتصادی مردم سویس را باز کنند تحلیل کنند سیستم حکومتی و حق و وظیفه مردم سویس را شکل تحصیل و خانواده را رابطه دانشجو و استاد را وظایف مردم را و حد و حدود آزادی مردم در بیاناتشان و حریم خصوصی ایشان و شکل مسئولیت گرفتن مسئولان سویسی را بررسی کنند و بعنوان الگویی گزارش دهند و مقایسه مختصری با سیستم ما داشته باشند تا پس از سی و چند سال به دور از شعار و با شعور از قضیه ای درسی بگیریم. (3747934) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۸:۱۵:۴۷
چرا همه اخبار رو منتشر نمیکنید؟ در قبال نه مردم دولت چه کاری قراره بکنه؟ دولت حق نداره تا چند سال کلیه خدمات و مالیات رو افزایش بده، این موضوعی هست که ایران هیچوقت نگفته، اونجا اختلاس داره و مسوولینش تا اخر عمر مصونیت داشته باشن؟ اونجا قاتلین ایران خودرو و سایپا داره؟ اونجا دختر پنج ساله رو در پارک کوهسار چرخ میکنن و مسوول و شهردار راست راست دور بره؟ خدایا من نمیدونم این نویسنده ها این همه هوش رو چطور خرج میکنن (3747993) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۹:۳۰:۱۱
لطفا به این سوال پاسخ داده شود این مسولینی که همه بهشون بی اعتمادیم از کجا اومدن؟ تز کره مریخ؟ از کره ماه؟ نه از دل خانواده های ما از دل جامعه ما. از ماست که برماست. همه ما مقصریم (3748107) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۹:۴۸:۲۶
اونای که از این یارانه 45تومن لعنتی دفاع میکنن،(پول 40 تا نان سنگک) دستاوردی که در زندگی از این پول داشته اند،رو بفرمایند.
بنظر من باید تنها به بهزیستی و کمیته امداد و کارگران ؛ آن هم 3برابر یارانه بدن و بقیه خانو.ار ها حذف بشن و در بخش درمان و تولید ،مصرف بشه. (3748132) (alef-13)
 
محمد
Switzerland
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۰:۵۱:۲۳
توی سوئیس نقل و انتقال یک ماشین تنها در عرض ده دقیقه انجام می شود ولیکن در ایران چند روز معتل نقل انتقال میشوند . یک روز معاینه فنی روز دوم نیروی انتظامی برای تعویض پلاک و روز سوم در شلوغی محضر و دفتردارها باید معتل ماند . جدای از آن تردد های بین شهری که برای انجام این کارها باید انجام شود نیز باعث افزایش ترافیک درون شهری میشود.
این نشون میده که برای مردم ایران وقت بی ارزش است و کسی هم به فکر حل معضل نیست (3748192) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۲:۰۶:۱۴
آقای نویسنده چقدر از دولت حق حساب میگیری که به خودت اینچنین جورت بدی تا مردم ایران را با ملت سوئیس مقایسه کنی ، کشوری که بالاترین مقامش هم همه دارایی و داشتهاش مشخص است ودولت تمام قد دارد از مردمش در تمام زمینها حمایت میکند از سالمندان بدون اینکه بگه قبلا چکاره بودی وکجا کارمیکردی حمایت میکنه نه مثل کشور ایرا ن ، وقتی شخص به سن سالمندی میرسه یا باید فرزندانش کمک کنند یا در سن پیری به گدایی بیفتد ، حالا بماند این همه بیکاری وبدبختیهای دیگه. (3748270) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۲:۲۹:۵۵
مضحک است همه آمده اند گفته اند مردم به دریافت 2هزار و خرده ای یورو در سویس نه گفته اندو تهدید دولت برای کاهش خدمات اجتماعی در صورت ادامه دادن یارانه نقدی را نادیده گرفته اند در این خبر دو سه موضوع تعمدا نادیده انگاشته شده است نخست اینکه سویس هم مدتها بوده است به مردم خویش یارانه می داده است آن هم از نوع نقدی آن یعنی دقیقا نشان می دهد همه آن چه که مدعیان نقد دولت قبل ادعا می کردند که هیچ کشوری پول نقد به مردم نمی دهد کاملا دروغ در آمده است و حتی سوییس با آن درآمد سرانه بالا داشته است به مردم خودش یارانه نقدی می داده است این را باید به آقایان مراجهپع و اقتصاددانان خودنابغه خوان ایران متذکر شد که دادن یارانه به مردم اختصاص به کمیته امداد و بهزیستی نداشته است دومین نکته ای که تعمدا نادیه انگاشته شده است این است که این یارانه مبلغ بالایی هم داشته است حتی در مقیاس سوئیس هم میزان یارانه نسبت به مردم ما بسیار بالاتر بوده ودر آن جا مراجع و سیاستمداران آن کشور نمی آمده اند بگو.یند مردم با درآمد یارانه تنبل و از زیرکار در رو شده اند . بدتر اینکه مردم نیز این اتهام را به خودشان نمی زده اند در حالی که در ایران در همین سایت علیه ما علیه کامنت های مختلفی دیده و خوانده ایم که دادن 45 هزار تومان به مردم را مایه تنبلی و بیکاری و هزار اتهام دیگر به مردم دانسته اند متاسفانه مردم ما خودشان قبول کرده اند که مرتب از سوی عده ای به اسم روشنفکر و نابغه و خبره و نخبه مورد اتهام توهین قرار بگیرند و بیایند به گوینده لایک هم بدهند . سومین نکته ای که در این خبر تعمدا مورد غفلت قرار گرفته است این است که مشخص نیست مبلغ این یارانه نقدی از کجا تامین می شده است و مقایسه آن با یارانه ناچیزی که به مردم ایران داده می شود بسیار نابخردانه و غیرمنطقی است در آن کشور نیامده اند خدمات ارائه شده از سوی دولت به مردم را گران کنند و بگویند بخشی از درآمد ناشی از گران شدن خدماتی مانند برق و آب و گاز و نان و بنزین را به خودتان باز می گردانیم یعنی دقیقا این پول از درآمدهای دیگر دولت به مردم داده می شده است نه مثل ایران که از جیب خود مردم به مردم داده می شود. به عبارتی در ایران یارانه در ازای تعهد دولت به کاهش عوارض گرانی خدمات خود به مردم بازپرداخت می شود نه اینکه صدقه باشد گر چه مشتی سیاست باز حراف مردم را فریب داده اند که این صدقه است. چهارمین نکته ای که به تعمد در این خبر نادیه انگاشته شده است این است که دولت سوئیس گفته است اگر به استمرار پرداخت یارانه نقدی ادامه دهد ناچار است برخی خدمات اجتماعی را از مردم سلب کند یعنی مردم دقیقا رای داده اند که می خواهند آن خدمات اجتماعی را داشته باشند و به خاطر آن از پول نقد گذشت می کنند اما در ایران دولت در همین سه سال برخلاف قانونو تعهدش به کمک به مردم قیمت خدماتش را افزایش داده و چند برابر کرده ولی باز هم می گوید من حتی این مبلغ کم را هم نمی دهم و با توهین به مردم توسط لایک زنهای جوگیر تنها مظلومیت دروغین برای خود می خرد دولت نیامده بگوید من خدمات بیشتر رفاهی و اجتماعی به شما می دهم می گوید من بهای خدمات خودم را هر روز گرانتر می کنم اما شما حتی یارانه هم نگیرید این با آنچه که در سوئیس رخ داده از زمین تا آسمان متفاوت است .
می دانم که به خاطر سیاست های این سایت مطمئنا این نظر مثل خیلی از نظراتم منتشر نمی شود ولی مردم را فریب ندهید (3748299) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۲۲:۵۱:۵۸
حالا متوجه شدید چرا مردم به رغم نیاز نداشتند به یارانه, یارانه را میگیرند, چون اگر نگیرند تبدیل میشود به حقوق میلیاردی (3748323) (alef-13)
 
شاهین
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۰۷:۵۴:۵۷
اقای نبوی عزیز شما خودتان در مقاله جواب خودتان را داده اید . مردم و دولت سویس به هم اعتماد کامل دارند در سوییس هیچ چیز دستوری و بخشنامه ای و زوری و از بالا به پایین نیست در سوییس دولتها یکساله هستند تا قدرت بچرخد نه اینکه انقدر بماند تا به فساد برسد . مردم و حکومت باهم و برای هم می اندیشند نه اینکه دولت بشود بزرگترین کارفرما و مردم بشوند کارگران این کارفرما . وقتی دولت به هر عنوان شما اسمش را هرچیزی میخواهی بگذار از مردم اخذ وجه میکند و بازخوردی هم ندارد مردم هم دولت را خرسی مبینند که موظفند مویش را ولو یک تار مو بکنند. پس چیزی که عوض داره گله نداره برادر. دموکراسی لوازمی میخواهد که ما قرن های بعدی به انچه که امروز سوییس رسیده خواهیم رسید.نماینده امل با مشاور وزیر برای تغییر کاربری 400 هکتار زمین مشکلشان را در صحن علنی مجلس با پاره کردن یقه حل و فصل میکنند شما کجای کاری برادر؟ (3748603) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۰۸:۵۶:۱۱
فارغ از بحث هاي اقتصادي، رفراندوم راه بسيار خوبي براي اعمال نظر مردم است. اگر در ايران در مورد بعضي مسايل مثل امور فرهنگي رفراندوم برگزار ميشد خيلي خوب بود (3748691) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۰۹:۳۶:۳۴
در مورد سویس دچار توهم هستید همه‌تان!
سویس از قدیم الایام مرکز بانکداری و امور مالی اروپا بوده است.
اما با یک فرق، سویسی‌ها مرکر تاریخی پول‌شویی و شراکت با دزدان اموال سایر مردم جهان هستند. خانواده بانکداران سویسی نسل اندر نسل حافظ پول‌های مافیا و دزدهای آفریقا و خاورمیانه و آمریکای شمالی و جنوبی و روسیه و سایر نقاط دزد خیز جهان هستند.
همین شاه ایران تمام مبالغی را که از دلالی اسلحه در می‌اورد توی سویس نگه می داشت. سویس هزاران هزار بانک دارد که حتی از تبلیغ برای خودشان هم منع شده‌اند و حق داشتن تابلوی بانک را هم ندارند اما حساب‌های مخفی‌شان
حساب‌های بدون نام و شماره دار اختراع سویسی‌ها بوده و هنوز هم به همان قدرت سابق وجود دارد.
سرشار از پول دزدی، اختلاس، مواد مخدر و فحشا و سایر اعمال این چنیی است.
بانک‌های سویس این پول‌ها را وام می دهند و با آن صنایع ایجاد می کنند و آن را سرمایه‌گذاری می کنند و سودهای وحشتناک می برند.
مردم سویس در یک رفراندم دیگر با افشای نام صاحبان حساب‌های شماره دار مخالفت کردند و به این ترتیب تنها کشوری هستند که پول شویی مبتنی بر آرای ملت دارند.
اگر فکر کرده اید که سویسی‌ها تمام اموراتشان را با ساعت سازی و چاقوی ارتشی سازی و از این قبیل چیزها می گذرانند اشتباه کرده‌اید.

ملت سویس شریک تمام دزدهای جهان هستند و صندوقدار پول‌های کلان فاسد هستند و بقیه کارهای‌شان هم آن قدر درآمدی ندارد که بتواند سطح رفاه فعلی‌شان را تبیین کند. (3748754) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۰ ۱۶:۰۷:۵۰
از قبل هم این پول دست دولت مثلا چیکار میکرد ما فقیر نداشتیم یا الان نداریم اگر ادم پولدار هم یارانشو میخواد اولا حقشه ثانیا نگیره تو ایران دزد زیاد داریم که اسمشو میزارن اختلاص سهام عدالت چیشد کجا رفت دست چه کسیه (3749534) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۱ ۰۴:۵۱:۰۸
دوستم از یکی از دانشگاه‌های سویس بورسیه 3000 فرانکی برای تحصیل دکتری گرفته بود که می گفت این مقدار یک سوم کمترین حقوق (10000 فرانک) تو سویسه. حدود 2000 فرانک هزینه اجاره و خورد و خوراک می شد و می تونست 1000 فرانک هم پس انداز کنه! (3750299) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۲ ۱۱:۲۷:۱۴
شما بايد از دولت مردان سوييس هم تقدير كنيدچون بگونه در جامعه رفتار كردند كه مردم به انها اعتماد كنند وانهارا امين خود بدانند (3752546) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.