نظر منتشر شده
۱۹۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 328055
فرش قرمز زیر پای فرانسوی ها
پول بدهید همه چیز به شما می دهند!!
بخش تعاملی الف - مهدی حبیبی، 10 بهمن 94
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۳


این حرف ها را می گویم که صرفا گفته باشم.

بله وقتی پول بدهید همه چیز به شما می دهند. از هواپیما و ماشین و موبایل و همه چیز. اما آخرش مهم است. می شود راهی را رفت که اکثر کشورهای حاشیه خلیج فارس رفتند. کشورهایشان پر است از ماشین های آن ها، خطوط هوایی شان هم بهترین هواپیماهای آنها را دارد، فرودگاه ها و هتل های آنچنانی، هواپیماهای جنگی و موشک آخرین مدل و...

اما همان ها وقتی می آیند دبی و شارجه برای عیاشی در دلشان به ریش این ها می خندند که این ببین این بدبخت ها همه چیزشان از ماست. اگر ما روی مان را آن طرف کنیم تمام این کشور از صدر تا ذیل می خوابد. نمی توانند یک ماشینش را درست کنند.

رفتند و باز با پژو قرار داد بستند. خودروسازی که حتی یک ماشینش به آمریکا و کانادا نمی رسد و فقط بازار کشور خودش را دارد و آفریقا و ایران! یک نفر نپرسید ماحصل حضور حدودا بیست ساله این خودروساز در کشور چی بود؟ ماشین را دو برابر قیمت می فروختند و وقتی اعتراض می کردیم می گفتند صبر کنید. برای چی؟ می گفتند این بهایی است که باید برای انتقال تکنولوژی داد و ما در گردنه خودروسازی هستیم و باید صبر کرد. گفتیم اگر این بهای دو چندان و این خودروهای نا امن بهای استقلال کشور است از وابستگی غمی نیست. اما وقتی تحریم ها شروع شد کاشف به عمل آمد پشت دیوارهای خودروساز ملی مان کارخانه مونتاژ بوده است!

باز می گویم باشد، می خواهید مونتاژ کار باشید مشکلی نیست اما چرا نمی روید مونتاژ کار تویوتا و فلکس بشوید مثلا؟ یا بی ام و و بنز؟
خوشحالیم که قرار است پول بدهیم ایرباس بخریم. گفته اند چند ماهه تحویل می دهیم بهتان! چطور است که سایر کشورها باید حدود ۵ سال در نوبت باشند تا هواپیماهایشان ساخته شود ولی هواپیماهای ما قرار است چند ماهه آماده شود؟! یعنی اینقدر ایرباس برای ما مرام گذاشته یا قرار است آهن قراضه های ته انبارشان را که روی دستشان مانده و آمریکا و کانادا نمی خرد با قیمت نو به ما تحمیل کنند؟

خوب باشد، می گویند از تپولوف های روس بهترند. بله که بهترند. اما آخرش قرار است چه بشود؟ یعنی ما قرار است تا چند سال دیگر نفت داشته باشیم و بدهیم و آن ها در مقابلش به ما ماشین و هواپیما بفروشند؟ ۱۰ سال، ۲۰ سال، ۵۰ سال؟ بعد چه می شود؟ وقتی نفت تمام شد چکار کنیم؟

می گویند ما محکوم به عقب ماندگی فناوری هستیم و نمی توانیم هواپیما و ماشین بسازیم. می گویم چین و کره چه کردند؟ مگر نتوانستیم موشک و سانتیرفیوژ (با تکنولوژی چند دهه پیش) بسازیم؟ اگر شد، پس آیا نمی شود در خودروسازی هم مثلا تویوتای ۲۰ سال پیش را بسازیم؟ اگر نمی شود و نمی توانیم پس دانشگاه داریم برای چه؟ واقعا این همه دکتر در رشته های مختلف مهندسی برای چه فارغ التحصیل می شوند؟ که بروند آمریکا و کانادا و اروپا در شرکت های آن ها کار کنند؟ ما تربیت کنیم و پول بدهیم برای آنها نیرو تربیت کنیم؟

نمی دانم. فقط چیزی که می فهمم این است که این ول خرجی ها و خرید های امروز بعد رفع تحریم ها ماه عسلی است که خیلی زود شیرینی اش از بین می رود. بله هواپیمای نو سوار شدن کیف دارد، ماشین نو سوار شدن هم کیف دارد اما این کیف چند سال طول می کشد؟ سال ۵ به بعد که قرار شد قطعه بخریم و تعمیر کنیم چه کنیم؟ البته عده ای می گویند کی مرده و کی زنده؟ بگذار این دوره مردم برای ما سوت و کف بزنند و ما را روی دست بگیرند، تا بخواهد به قسمت تعمیراتش برسد دوره ما تمام شده و مشکل برای آیندگان است نه ما! ورود آن همه هواپیما از ایرباس و خودرو از پژو یعنی تضمین مالی به آن شرکت ها برای حداقل ۱۰-۲۰ سال آینده. خرید قطعات و تعمیرات و ... و ما تا چند سال دیگر نفت داریم؟

عصبانی می شوند و فحش می دهند که تو ساکت شو، آنجا دلار می گیری و در آسایش هستی و ما بدبخت ها اینجا فلان و بهمان. حرفی نمی توانم بزنم جز اینکه بپرسم: «ما تا چند سال دیگر نفت داریم؟»
 
کلمات کلیدی : مهدی حبیبی
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۸:۰۶:۵۶
خوب شماها که فقط بلدید انتقاد بکنید راه کار نشان بدید که دولت چکار باید بکند مگر 8 سال دولت دستتان نبود کدام تکنولوژی وارد مملکت گردید نه تنها این کار را نکردید بلکه جلوی ورود آن را نیز گرفتید و اقتصاد را ورشکسته نمودید (3506393) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۳۰:۱۷
هوابيما و ماشين و سانتريفيوز و... ته تنها مشكلى از بشر حل نكرد كه اين بلا رو سر جامعه و اخلاق و محيط زيست ما اورد. ما ايرانيها هزاران سال تمدن و زندكى داشتيم بدون ماشين و هوابيما و اتم و نفت و... (3506634) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۵۵:۵۳
در مورد سانتریفوژ درست میگی که به دردمون نمیخوره ولی بقیه را قبول ندارم (3507165) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۴۶:۴۸
شما واقعا نمی فهمید که کدوم با ارزش تره!؟ ماشین یا سانترفیوژ! (3507340) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۳:۰۲:۱۴
چونکه سانتریفیوژ رو خودمون ساختیم ولی بقیه ی رو خریدیم (3509189) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۰۶:۵۳
دوستانی که میگویند هواپیما بسازیم. ببینید دوستان آرزوی هر کسی است که ایران بتواند در قامت جهانی با شرکتی همچون ایرباس یا بوئینگ رقابت کند.
اما آیا به نظر شما در زمانی که زیرساخت نگهداری هواپیمای A380 هنوز در کشورمان مساعد نیست، می‌توان انتظار تولید هواپیما را داشت؟ (3507212) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۵۷:۳۳
کای نداره که دو تا موتور پراید رو وردار یک بال ببند بهشون با چند تا صندلی میشه یک هواپیمای مسافربری! مگه ما پراید رو تبدیل به وانت نکردیم؟ پس ما میتونیم! (3507694) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۱۰:۰۴
جالب شده
حالا اگر همین ایرباس می‌گفت که هواپیما تحویل ایران نمی‌دهیم، فریاد همین شما گوش همه را کر می‌کرد که آی چه شد، برجام مگر رفع تحریم نبود.
حالا که ایرباس گفته چندماهه تحویل می‌دهیم، می‌گویید آهن‌پاره.

تقوا را فراموش نکنید. (3507219) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۱۰:۵۶
کاش سؤال درباره‌ی اینکه چند سال نفت داریم را زمانی می‌پرسیدید که پول‌های هنگفت در سال‌های اخیر صرف واردات صرف شد. بدون هیچ سرمایه‌گذاری. (3507225) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۵۹:۰۱
اگر کاسبان تحریم و دلواپسان اجازه بدهند و در کار دولت کارشکنی نکنند آنوقت ما هم پیشرفت خواهیم کرد . (3507698) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۰۷:۲۶:۱۳
I قبلا اینجوری بود که چین و روسیه و دلالها میگفتن دو برابر پول بدهید. حالا ببینیم چی میشه (3509593) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۰۲:۱۱:۲۳
سلام .۱- ایران و ایرانی اگراز نظر تکنولوژی خودش را درحد اعلا نرسانده و نگه ندارد میشود مصیبت و... ۲- از این گذشته اگر راست میگویید بفرمائید بروید در بین عشایر زندگی کنید ۳- در زمان قیم هم ایرانیان دارای امکانات پیشرفته ای بودند .۴- ما هیچ وقت بدنبال بمب اتم نبوده ایم فقط از امکانات غیر هسته ای ان استفاده میکنیم شما دارو های هسته ای را نمیشناسی برو بپرس که موردنیاز یکسری انسان ناتوان وبیمار است . ۵- انرژی هسته ایاز پاکترین انرژیها محسوب می شود ۶- ما در ژاپن بمب اتم نزدیم که بداخلاقی کرده باشیم ۷- شما میگویید تکنولوژی مشکلی از مردم حل نکرده و باعث بلا ی اخلاقی و محیط زیست ما شده بقیه کشورها چطور ?و.... (3540619) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۴۲:۲۹
خوبه دوستانی که انتقاد میکنند برگردند بهسال قبل که هواپیمای ایرانی تو فرودگاه بجای پرواز بادیوار فرودگاه برخورد کرد همه ی مسافران آن پرواز جزغاله شدند .به نظرات خودشون نگاه کنند بعد انتقاد کنند (3506684) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۲۸:۴۶
رئیس‌جمهور در فرانسه اظهار داشت اولویت اول رابطه ما با کشورهای اروپایی است! به جای اینکه اولویت اول خود را به کشورهای اسلامی و ضداستکباری بدهیم چرا باید اولویت اول را به دشمنان اسلام دهیم! آن هم فرانسه‌ای که دشمن درجه یک ملت و دستش در قتل عام و شهادت هزاران ایرانی چه در جنگ تحمیلی و چه در خون‌های آلوده وارداتی آلوده است و حتی در مذاکرات هسته‌ای هم نقش پلیس بد را بازی می‌کرد. (3506867) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۲۱:۰۵
رابطه با کشورهای ضد استکباری! اسلامی! تو این چند سال برای ملت بسیار گران تمام شده است. شما که از نقش فرانسه در جنگ یاد کردی یک یادی هم از موشکهای اسکاد روسی و میگ ها و تیربارها، تانکهای شوروی بفرمایید. (3507038) (alef-11)
 
امیری
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۱۸:۰۴
کشور اسلامی ضد استکباری نداریم.متاسفانه در حال حاضر اکثر این کشورها در اتحادیه کنفرانس اسلامی و اتحادیه عرب ،با فرماندهی عربستان ،مواضعی در برابر سیاستهای ایران دارند. ان معدود کشورهای اسلامی هم که معتدل هستند ایران رابطه معقول با انها دارد مثل عراق و عمان و سوریه و ترکیه و... اکثر کشورهای مسلمان افریقایی هم دارای حکومتهای مستبد و اقتصاد فقیر و دست بگیر میباشند! هیچکدام تکنولژی برتری ندارند که ایران بخواهد با انها مراوده داشته باشد و بالعکس ! (3507755) (alef-11)
 
آشتیانی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۴۸:۱۹
اولویت ما با سودان و جیبوتی و بورکینا فاسو و جزایر فارو و.... بود با ز هم میخواهید از یک سوراخ صد بار گزیده بشوید؟؟؟
کشور های عرب دور و بر هم که آدم بشو نیستند هر چه ما دست دراز میکنیم آنها دستشان تو گوششان است و بقیه را هم که خودت میدانی؟؟ (3507134) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۰۷:۳۰
همکاری با کشورهای ضد استکباری- اسلامی ،میشود همکاری با سودان و جیبوتی و کومور که اخیرأ دیدیم چه نتیجه ای داشت (3507214) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۴۷:۵۵
کشور های اسلامی رو هم دیدیم کدومشون رو میگی؟
سومالی یا سودان
هنوز یادم نرفته عربستان اجازه پرواز هواپیمای ریس جمهورش رو نداد بیاد ایران اونوقت همین آقا در حمایت عربستان قطع رابطه کرد
از گل بهتر غضنفرررررررررر (3507348) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۵۰:۱۸
اون کشورهای اسلامی تقریبا همشون در سازمان کنفرانس اسلامی به نفع عربستان و به ضرر ما رای دادن نه فقط به خاطر حمله به سفارت به خاطر ادعای دخالت در امور کشورهای منطقه و هیچ صحبتی هم از شیخ نمر نکردن. اما همین اروپاییها و آمریکا فقط حمله به سفارت رو محکوم کردن مثل همه دنیا ولی دست کم از اعدام شیخ نمر و تنش آفرینی عربستان انتقاد کردن. (3507355) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۵۷:۲۹
شما عزيزم سوار هواپيماي توليد جيبوتي و كشور مسلمان سودان بشو ما دوست داريم سوار ايرباس و بوئينگ بشويم مگر كسي جلوي شما رو گرفته. (3507527) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۲۹:۲۰
این چه تدبیر و امیدی است که بعد از اینکه حتی آب خوردن ما به تحریم گره خورده بود حال پس از اجرای برجام هیچ تدبیری برای ایجاد اشتغال سیل جوانان تحصیل کرده بیکار، بی‌همسر و بی‌مسکن ندارد. آیا آن تدبیر وعده داده شده این بود که پولهای آزاد شده را برای خرید دهها هواپیما که مشکل قشر اندکی از جامعه است به حلقوم دشمنان ریخته شود! (3506870) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۳۳:۱۸
پول این هواپیماها قراره قسطی پرداخت بشه اونهم از فروش بلیت و حمل بار و غیره میتونه تامین بشه. بعد هم این موضوع برای گسترش توریسم، تجارت و ورود سرمایه خارجی و حتی درآمدزایی از ترانزیت بسیار مهمه (3507067) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۳:۰۴:۰۶
با این قانونی که کنگره آمریکا وضع کرد،هیچ توریسمی به ایران نمیاد (3509192) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۰:۰۳:۲۹
دولت سازندگی هم ئهمین راه را در به مدت 8 سال رفت پس از او دولت اصلاحات امد منتظ یک دولت اصلاحات دیگر باشید اما متفاوت از قبلی (3509996) (alef-11)
 
صاد ق خان
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۹:۰۵:۵۲
اگر کسی شش ماهه هم بدنیا آمده باشد اینقدر عجول نیست . هنوز 20 روز از اجرای برجام نگذشته میخواهی یک مسکن و یک همسر و یک شغل خوب و با یک شاسی بلند بیاد خدمت شما ؟؟؟
بد نیست به اخبار هم توجه بیشتر بکنی . کدام پول های بلوکه شده را به حلقوم دشمنان ریختند مگر قرار نیست 5 ساله هواپیما ها را تحویل بگیریم و 15 ساله پول آنرا بد هیم؟؟؟ انصاف هم چیز خوبی است . فقط یک اظهار نظر دادن برای عقده گشائی کافی است؟؟؟ (3508584) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۲۹:۳۸
رئیس‌جمهور کشورمان قراردارد خرید 5 فروند هواپیما درگذشته از فرانسه را به خاطر دارند که پس از عقد قرارداد به بهانه عدم تأمین موتور هواپیما از سوی شرکای آمریکایی، قرارداد را فسخ کرد؟! حال با چه جراتی قرارداد 114 هواپیما با این کشور وابسته به آمریکا بسته می‌شود؟! (3506873) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۲۴:۲۱
خوب شما بفرمایید از کجا هواپیما بخریم! از روسیه بخریم خوبه که همین تحریم ها را امضا کرد. یا از چین که از بد سرنوشت دلواپسان این کشورهم تحریم ها را امضا کرد. همه درباره نقش غرب و اروپا در خصوص تحریم ها صحبت می کنند اما یادشان می رود همین روسیه و چین این قطعنامه ها را تایید کرده اند در حالی که در مواردی که پای منافع واقعی آنها در میان بوده از حق وتو استفاده می کنند. پس ایران در راستای منافع واقعی آنها نیست (3507045) (alef-11)
 
مهرداد
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۹:۳۰:۳۵
جهت اطلاع خود چین و روسیه هم از هواپیماهای ایرباس استفاده میکنن اون آشغالا رو صرفا به ما میفروشند (3508665) (alef-11)
 
صادق خان
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۴۹:۳۲
شما مثل اینکه تازه از غار بیرون آمدی ها ؟ اون زمان گذشت و تحریم ها هم گذشت . دیگه زمان دقیانوس نیست رئیس جمهور هم روحانی است.... (3507143) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۲۷:۲۶
آن مرد که در دوران ریاستش قراردادها فسخ میشد رفته است (3507271) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۳۸:۱۳
لطفاً پیش از نظر دادن مطالعه کنید. دقیقاً با استناد به همین موضوعی که گفتید، در مذاکرات هسته‌ای تحریم هواپیما از سوی آمریکا برداشته شد. (3507647) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۳:۱۰:۳۵
شما عمال روسیه ناراحت نباشید قراره از روسیه هم هواپیمای سوخو 100 بخریم (3509210) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۲:۳۱
بیخیال بابا. شما هنوز نتونستین تکنولوژی موتور پیکان رو ازش دل بکنین افتادین دنبال تکنولوژی ایرباس و بویینگ. اصلن بیاین موتور پیکان رو بذارین رو ایرباس ای380. جواب میده جان خودم (3506763) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۴۴:۴۳
خوب این دل نکندن نشان از بی لیاقتی مدیر است که نمی توناد از علم دانشجو ایرانی استفاده کند (3507330) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۲:۵۴
واقعا این تحلیل ها بیشتر جنبه تخیلی دارد...چطور توقع دارین که تکنولوژی ساخت هواپیما را به ایران منتقل کنند...در ضمن هیچ کشوری در دنیا به جز امریکا نیازی ندید که در همه علوم خودش عامل باشه و تمام کشورها سعی میکنند در یکسری رشته مشخص تبحر پیدا کنند نه همه علوم (3506764) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۰۹:۵۵
خود آمریکا هم خیلی از کالاهاش و یا قطعات برخی از کالاهاش توی کارخونه های چین ساخته میشن (3507009) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۰۰:۲۳
بخشی از حرفتان درست است اما همه جا می‌گویند بوئینگ محصول آمریکاست. (3507380) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۰۱:۳۹
پس موافقید که کشوری به بزرگی آمریکا، با حتی رقبای خودش همکاری اقتصادی دارد؟ (3507931) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۶ ۱۰:۲۵:۴۴
ببخشید ، خودروسازهای ژاپنی برای اینکه محصولاتشان را در ایالات متحده به فروش برسانند ناگزیر به احداث خط تولید در آمریکا هستند . آن وقت آمرکا تجهیزاتش را چین خریداری میکند !!!! حتما نیروی کارش هم بیکارند .... (3524460) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۳:۳۲
شوخی نکن و با مال و جان مردم بازی ما اینقدر چیزهای پر مصرفتر و کم خطرتر و با سرمایه گذاری کمتر وارد میکنیم و تکنولوژی انها را نداریم که حداقل سی سال طول میکشد و این تکنولوژیها در مجموع بخش بزرگی از تکنولوژی ساخت هواپیماست پله ها را باید یکی یکی و یا به موازات هم برویم ساختمان بی شالوده با کوچکترین لرزشی سقوط میکند و سرمایه ها بر باد آزموده را ازمودن خطاست و برای یک لیوان شیر گاو خریدن کار خردمندان نیست و تمام ادعا ها از کم دانشیست ما باید خیلی چیزها از عربها هم یاد بگیریم و از ادعاهای بزرگ و پوک دست برداریم و کار را به متخصصان انهم در بخش خصوصی بدهیم و دولت حامی باشد نه مانع کره تایوان مالزی ترکیه و دوبی و دیگران هریک برای ما درسهایی دارند . (3506768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۳:۴۹
کاملا درست میفرمایید دوست عزیز ما باید یاد بگیریم خیلی خیلی زیاد از همه باید یاد بگیریم حتی از شیخ نشینهای خلیج فارس و باید دست از نخوت آریایی برداریم! ما عقل کل جهان و دلیل هستی نیستم... (3506770) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۴:۰۴
استاد گرامی 35 سال پیش چین از زیز ساختهای صنعتی قوی برخوردار بود و تکنولوژی قابل قبولی داشت اما اشتباه هست فکر کنیم انها موتور هواپیما تولید کردند چرا که حتی در ساخت اولین هواپیما مسافربری خود در امسال از موتور ایرباس و طراحی ایتالیا و المان استفاده کردند. تولید موتور در 35 سال پیش قطعا مونتاژ با حداکثر قطعات جزئی چینی بوده است . شرایط فعلی ایران شاید بلحاظ زیر ساختی قوی باشد اما به لحاظ کارشناسان و مهندسان فنی پرواز هواپیما های روز ما بسیار عقبیم چون از این تکنولوژی دور بوده ایم. دیگر انکه این اولین قدم بعد از فرو ریختن دیوار بی اعتمادی بین ما و اروپا است و چنین انتظاری بدور از واقعیت است. (3506772) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۹:۰۵
عزیز برادر من یکم فرا جناحی فکر کن یکم این دولت و اون دولت و بگذار کنار و به اینده و مام وطن فکر کن به ایران که روزی بزرگ بود و الان هیچی نیست و همه می خواهند فرار کنند و بروند (3506798) (alef-3)
 
آرش
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۱۰:۲۸
چند سال دیگر داریم ؟
سوال بسیار خوبیه
یعنی شمارش معکوس برای رسیدن
به نقطه
چه کنم چاره کنم
اگر روزی نفتمان تمام شود چه کنیم
بهتر است
بجای خرید هواپیما و ماشین
بروند نیوگاههای بادی و خورشیدی در این همه
بیابانهای ایران درست کنند
گه قطب انرژی منطقه شویم
و اگر نفت تمام شد مشکل انرژی نداشته باشیم
د رضمن
نگاهی هم به توریست و گردشگری نماییم
که مهمترین عامل ورورد دلار هستند (3506803) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۴۹:۵۷
نیروگاه بادی و خورشیدی مال قبل توافق بود که می گفتند هسته ای خوب نیست (3507353) (alef-11)
 
رومینا
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۳۶:۴۱
گردشگری فوق العاده است. من کارشناس گردشگری هستم. امنیت، شادی، رفاه، انسانیت، معنویت، رشداقتصادی، مبارزه بافقر، همه در گردشگری نهفته است. باتشکر (3508039) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۱۲:۰۹
هشتم مهر 1393 ، یک فروند هواپیمای اماراتی از نوع ایرباس A-380 در فرودگاه امام خمینی تهران به زمین نشست.
فرود این هواپیما که تنها چند ساعتی را مهمان ایران بود، بسیار خبرساز شد و اکثر رسانه ها بدان پرداختند.علت خبری شدن ورود این هواپیما این بود که A-380 بزرگ ترین هواپیمای مسافری جهان است و در آن روز، ایران میزبان این غول بود.
آن روز که این خبر در رسانه های ایران منتشر شد، آه از نهاد ایرانیان برخاست که به روزگای گرفتار شده ایم که نه به ساختن یا داشتن A-380 ، که به آمدن چند ساعته اش به کشورمان دل خوش کرده ایم!مروز اما 15 ماه بعد از آن تاریخ، خبر دیگری تیتر شده است: قرارداد خرید A-380 در سفر روحانی به فرانسه، نهایی شد.

مقایسه این دو خبر، بسیار معنی دار است: حرکت آغاز شده است. موضوع فقط هواپیما نیست، فراتر از آن است، ایران بار دیگر به جهان متصل شده است. مشروعیت جهانی ایران در حال اعاده است.
ایران را به وضعی گرفتار کرده بودند که اقدام علیه آن در سطح جهان متعارف شده بود، هر کشوری به خود حق می داد پول ایران را ندهد، اموالش را بلوکه کند، زیر تعهدات قراردادی اش بزند، چند برابر قیمت بفروشد و ... خلاصه آن که هر شرکت و کشوری هر گونه که می خواست با ایران رفتار می کرد و ما نه تنها به آمدن چند ساعته هواپیمای بزرگ دلخوش بودیم، بلکه شادمانی مان این بود که توانستیم با دور زدن تحریم ها، فلان هواپیمای 25 ساله فرسوده را به بهانه گراف بخریم یا قطعاتش را به چند برابر قیمت بخریم. سایر حوزه ها نیز چنین بود: از نفت و پتروشیمی گرفته تا تجهیزات پزشکی و دارو و هر چیز دیگر.

حرف، فقط حرف خرید بزرگ ترین هواپیمای جهان توسط ایران - آن هم بعد از سی و اندی سال که هیچ هواپیمای نویی وارد کشور نشده است - نیست. حرف ، حرف بازگشت ایران به جایگاهی است که شایسته تاریخش، تمدنش و توانمندی هایش هست.

حرف ، حرف امید است و تدبیری که آن را به دنبال آورده است. راه، هر چند سخت و طولانی است اما امیدها زنده شده است. امید، از هواپیمای غول پیکر A-380 نیز بزرگ تر و مهم تر است، خیلی بزرگ تر و مهم تر. باید که این امید را تقویت کنیم. ما امروز بیش از هر چیز و حتی بیش از پول های بلوکه شده ای که دارند آزاد می شوند، به امید نیاز داریم. امید اکسیژنی است که بعد از آن آلودگی هوا، سخت بدان محتاجیم. (3506811) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۱۹:۱۵
دقیقا با شما موافقم
حرکت تازه شروع شده
دوستان هنوز یک ماه از برداشته شدن تحریم ها نگذشته
این خرید ها آماده کردن زیر ساخت های پیشرفت هستن در واقع. و مهم ادامه حرکته.
با نق زدن و نقد محض و بدون هدف هم هیچ چیزی ساخته نمیشه، به جاش بهتره از سرمایه گذاران و متخصصان داخلی بخواین که از این زیرساخت ها استفاده کنند تا محصولات ایرانی هم بتونه جایی برای خودش در دنیا پیدا کنه.
در چند سال گذشته که ما در همه زمینه ها به خاطر تحریم ها با مشکل رویرو بودیم و ساده ترین قظعات رو هم نمیتوانستیم در بازار تهیه کنیم هیچ کس نگران پیشرفت نبود و دم از خودکفایی میزدن! در حالی ابزارهای لازم برای خودکفایی موجود نبود و این حرف فقط در حد آرزو و رویا بود.
اما الان که تازه داره زمینه پیشرفت و خودکفایی فراهم میشه این عزیزان نق میزنند. شما واقعا طرفدار مردمین؟!!!! (3507249) (alef-11)
 
رومینا
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۳۷:۵۶
بسیار زیبا و منطقی (3508045) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۰۴:۲۵:۱۸
امید اکسیژنی است که بعد از آن آلودگی هوا، سخت بدان محتاجیم. (3509526) (alef-11)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۰۹:۵۳:۳۰
ممنون . بسیار زیبا (3509970) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۱۶:۰۳
رییس جمهور روحانی در دو سال و هفت ماه از دوران ریاست جمهوری خود حالا 100 بازرگان و تاجرایرانی را همراه خود سفر می برد تا ثابت کند انچه برای دولت اهمیت دارد نقش و جایگاه ویزه بخش خصوصی است.آنقدر که محسن جلال پور رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران طی یادداشتی با عنوان «چقدر خوبیم ما» در کانال تلگرام خود نوشت: «مجموعه اتفاقاتی که در سفر رئیس جمهور روحانی به رم رخ داده، مو به تن آدم سیخ می کند. مثل آدمی هستم که از بطن یک حادثه دارم برای شما گزارش می نویسم. یک حادثه بزرگ که قطعا نفع آن برای کشور خواهد بود.خبر دیدارها را دارید و من هم تکرار نمی کنم اما آن چه برای من اهمیت دارد، اعتباری است که رئیس جمهور روحانی به بخش خصوصی ایران می‌دهد.آنها که در دیدارها حضور دارند به خوبی متوجه می‌شوند که دکتر روحانی چقدر برای بخش خصوصی اعتبار ایجاد می‌کند.این اعتبار غیرقابل وصف است. »
بخش خصوصی حالا انچنان هیجان زده شده که شاید هرگز باور نمی کرد با دولتی کار کند که اینچنین به حضورش در اقتصاد بها می دهد.اگرچه نمونه این اهمیت به بخش خصوصی به 16 سال گذشته بازمی گردد اما انقدر زمان گذشته که کسی باور نمی کرد رییس جمهور ایران تاجران بخش خصوصی را در یک سفر دیپلماتیک همراه خود ببرد. (3506826) (alef-11)
 
رومینا
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۳۹:۰۹
آقای روحانی ممنونیم (3508049) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۱:۴۱:۴۷
اتاق بازرگانی شده نماینده بخش خصوصی؟ (3508971) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۱۶:۳۴
روحانی هم در سفر ایتالیا و هم فرانسه گفته بود که : « بخش خصوصی دو کشور را کلید گشایش فصل نوین همکاریهای اقتصادی تهران با کشورهای دنیاست. » او قبلا هم در جریان رقابت های انتخاباتی گفته بود : « بخش خصوصی محاسبات خود را دارد و با شعر و شعار درست نمی‌شود و باید موانع را برداریم. » حالا نوبت اصلاحات داخلی در حوزه قوانین و مقررات است.»

خواسته ای که بخش خصوصی از دولت در فضای رقابت های داخل کشور می خواهد.اگرچه این اصلاحات اغاز شده اما باید با شدت گرفتن رفت و امدهای خارجی این کار هم تسریع یابد تا اقتصاد ایران تبدیل به واردکننده صرف نشود. خطری که خیلی از کارشناسان حالا ان را به دولت یاداوری می کنند که مراقب ورود و خروج کالاها باشد که نکند ورود بیشتر از صدور شود و اقتصاد ایران وابسته گردد. (3506829) (alef-11)
 
مشکین نقاب
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۳۱:۴۳
راهکار اینه که بجای انداختن پژو به ایرانیا، یه شرکت مونتاژ هواپیما توی ایران بزنن. چرا این کارو نمی کنن؟؟؟ (3506881) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۳۱:۰۷
مونتاژ هواپیما هم میخوای؟؟ مونتاژ پراید داریم بسته (3507286) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۵۴:۳۱
یعنی انتظار داری تو کشوری که هنوز داره پراید تولید میکنه یکدفعه هواپیمای پیشرفته مونتاژ بشه! فرانسوی ها هم عقل دارن پولشون رو از سر راه نیاوردن که! (3507364) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۳:۵۹:۴۹
کارخانه مونتاژ تو ایران داریم شرکت هسا (3509331) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۴۲:۱۱
نویسنده گفته چرا سراغ تویوتا و فولکس و غیره نرفتند. خوب درسته که باید سراغ اونها هم برن منتها دلیلش فکر میکنم این باشه که شرکتهای خارجی هنوز برای ورود به بازار ایران مردد هستند. مخصوصا چون وضعیت رابطه ایران و آمریکا مبهمه. به همین خاطر طبیعیه که برن سراغ پژو که قبلا هم در ایران فعالیت داشته.

مهمتر از همه اینکه اصلا پولی به پژو پرداخت نشده که هیچ قراره پژو بیاد و صدها میلیون دلار سرمایه گذاری کنه و نصف نصف با ایران خودرو شریک بشن و حتی یک شرکت تولیدی جدید راه بندازن و حتی بخشی از اون رو صادر کنن. دیگه از این بهتر چی؟

البته اگه خودروسازهای خارجی هم حاضر باشند چنین کاری بکنند خیلی خوبه ولی خوب موفقیت پژو میتونه سرآغاز این باشه که بقیه شرکتها هم بیان ایران. (3506917) (alef-11)
 
م
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۴۴:۰۴
احسنت به این مطلب
این ابتدای راهی است که کشورهای حاشیه حلیج فارس در انتهایش هستند

نتیجه اش این شده که این ساده لوحان خپله یک یمن را با هزارتا ائتلاف نتوانستند بگیرند و 7000 هزار نفر را با ان همه پول در منا کشتند!

واقعا جایگاه اونها کجاست ؟
به کجا رسیدند؟؟؟؟
مگر شریک اول تجاری آمریکا نیستند ؟
یک موشک نه یک فرغون می توانند درست کنند؟

چی دارند؟ جز یک شکم بزرگ و یک ماشین آخرین سیستم و پول مفت؟؟؟ که البته آن هم امسال یا سال بعد باقیمت نفت! می رود هوا

کسانی که به اون ها فحش می دهند اصرار دارند همان راه را برویم (3506921) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۴۶:۰۱
ساده لوح شما هستيد كه نمى دانى عرب ها چى دارن متاسفم (3507118) (alef-11)
 
ساکت اصلی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۹:۱۰:۲۸
آنچه که دارند مفت چنگ خودشان . ما یک لحظه زندگی در وطنمان را به همه آن زرق و برق های پوشالی نمیفروشیم. فقط کافی است که در تابستان یکساعت برق امارات قطع بشه آنوقت برو و ببین که اینها مثل ماهی از آب بیرون افتاده خواهند مرد. (3508598) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۴۱:۵۰
جوانان ما هم بیکار با لباسهای مندرس و زیاد زیاد سوار بر پراید تو جیبمون هم که ماشالله شپش ملغ میزنه (3507319) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۴۵:۲۶
با این حرفهای احساسی فقط خودمان را گول می زنیم. رفاه، بهداشت، شهرسازی مدرن، توریسم، برنامه ریزی توسعه، صنایع و تجارت نفت و گاز و غیره در کشورهای عربی در سطح بسیار بالایی است که ما حالاحالاها به گرد آنها هم نخواهیم رسید. (3507333) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۵۶:۰۵
نخیر این ابتدای راهی است که کره جنوبی و چین در انتهاش هستند. چون کشورهای عربی فقط کالا وارد کردن ولی ما در خیلی زمینه ها داریم مونتاژ میکنیم و کم کم میتونیم پیشرفت کنیم. البته طبیعیه که همه چیز رو نمیتونیم تولید کنیم اونهم از اول! (3507368) (alef-11)
 
م
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۴۸:۰۸
می تونم به جرائت بگم
با توجه به سطح در آمد مردم و هزینه بلیط هواپیما
برای بیش از 80 % جمعیت کل ایران اصلا خرید هواپیما هیچ اهمیتی نداره! (3506933) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۱۴:۱۸
سلام
حمل و نقل هوایی یکی از زیر ساخت های جذب توریست هست همان طور که هتل ها این طور هستند اگر بتوانیم توریست متنایب با فرهنگ خودمان وارد کشور کنیم انوقت قدرت خرید مردمان مناطقی که این افراد به انجا میروند بالا میرود و این دوستان هم توانایی استفاده از هواپیما را پیدا می کنند (3507413) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۵۱:۵۱
برای یه سوراخ ساده روی هواپیما از رباط پیشرفته که مته روش استفاده کردن اگه اون سوراخ یه ذره بزرگتر شه باعث شکافت بدنه در ارتفاعات بالا میشه،هواپیما روی هوا خراب شه مرگ حتمی ، با ماشین روی اسفالت مقایسش نکنید (3506943) (alef-11)
 
مهندس
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۲:۳۸:۴۰
تازه همان ماشین روی اسفالت هم که دم بدم اتش میگرفت... (3509115) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۵۶:۵۰
دولت تدبیر و امید!!!!!! (3506966) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۰۲:۱۲
حرف نزنید دیگه! 40 ساله نه هواپیما درست کردید نه ماشین نه موبایل! در اوج تحریم ها هم کاری نتونستید کنید! حالا که تحریم ها رو برداشتن ناراحتید؟ یا شاید باید پنجاه سال دیگه هم در تحریم باشیم تا دست به تولید بزنید؟ (3506985) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۱۲:۳۶
باور کنید الان بیش از سی سال است پول هم می دهیم اما یک هواپیمای درست و حسابی و نو و غیر روسی به ما نمی دهند
باور کنید حتی این 4 یا 5 سال اخیر حتی نمی توانستیم پول بدهیم ( از طریق سیستم بانکی تحریم شده ) و باید پول نقد با چمدان می بردیم برای خرید

درود بر دولت تدبیر و امید (3507231) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۲۹:۵۸
پس چکار کنیم؟ میگی‌ پولها را بریزیم توی گلوی روسیه و کره شمالی و از آنها اسلحه بخریم؟ (3507279) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۳۵:۱۳
راه پیشرفت این نیست که ما یکدفعه همه چیز رو خودمون تولید کنیم. حتی فرانسه هم به تنهایی نمیتونه محصولی در حد ایرباس تولید و این محصول چندین کشور اروپاییه.

کره جنوبی، چین و اقتصادهای نوظهور دیگه از مونتاژ شروع کردن و این بهترین راهه. البته از مونتاژ محصولات ساده تر مثل خودرو و لوازم خانگی نه یکدفعه از هواپیما! چون هم از اول صرفه اقتصادی داره و هم به تدریج با پیشرفت کشور و درآمدی که از این کالاها بدست میاد میشه کم کم قطعات ساده تر و بعد پیشرفته تر محصولات مونتاژی رو تولید کرد. یعنی اگه محصولی صرفه اقتصادی نداشته باشه، خود بخود امکان سرمایه گذاری بخش خصوصی و پیشرفت روی تکنولوژی اون هم نیست و اگه هم سرمایه گذاری دولتی انجام بشه ناکارآمد و بی فایده خواهد بود. از این پروژه های شکست خورده در گذشته هم زیاد داشتیم.

اونوقت ما در شرایطی که هنوز داریم پراید 30 سال پیش رو تولید میکنیم، میخواین یکدفعه سازنده هواپیمای مسافربری روز بشیم که فقط دو شرکت هواپیمایی در دنیا در اون سطح تولید می کنند؟ (3507299) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۴۶:۱۳
ذبی از همین ترانزیت مسافر سالی 30 میلیارد دلار درآمد داره. ما قطعا شرایط بهتری داریم نسبت به دبی البته به شرط اینکه مشکلات سیاسیمون با غرب مخصوصا آمریکا حل بشه. همینطور اگه گردشگری رو هم درنظر بگیریم حداقل میتونیم سالی 50 میلیارد دلار درآمد از دو صنعت هوایی و گردشگری درآمد ارزی داشته باشیم

حالا آیا باید بجای این کار صبر کنیم کلی هزینه کنیم تا 30 سال دیگه یک هواپیمای مسافری درب داغون بسازیم که حتی مسافرای داخلی هم سوارنشن و بعد کنار بگذاریمش؟ چه دلیلی داره همه چیز رو خودمون تولید کنیم؟ بعد هم آیا به فکر اشتغال و درآمد مثلا در اون مدت نباید باشیم؟ ما باید فقط چیزهایی رو تولید کنیم که مزیت نسبی داریم. چرا یکدفعه باید از پیچیده ترین چیزها شروع کنیم وقتی هنوز یک خودروی درست و حسابی نمیتونیم بسازیم. (3507337) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۱۵:۳۵
راه حلش اینه بریم یک خودرویی که 10،15 سال پیش طراحی شده رو بیاریم ایران....ایا پژو در امریکا و اروپا طرفدار دارد؟ در شرق اسیا چطور؟ (3507746) (alef-3)
 
امیری
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۲۵:۳۱
این مشکل خودرو سازهای دوقلو ربطی به 8 سال دولت قبل ندارد .از ابتدای انقلاب اینها برای مردم و کشور مشکل ساز بودند. اینکه ما ماشین را 3 برابر قیمت بین المللی میخریم ربطی به پژو و کره نداره .متاسفانه سواستفاده خودرو سازهای دولتی و حمایت غیرمنطقی دولتها از تولیدکننده دولتی بوده است . ثانیا اگر عربها
ماشین ساخته شده هنوز وارد میکنند ولی خوش بحالشان .لااقل با قیمت مناسب و مصرف سوخت نصف خودرو های مونتاژ ایران است ، که همیشه 30 سال از تکنولژی عقب هستند و همواره از کیفیت محصول میزنند و مشتری ایرانی با سیاستهای غلط دولتی اسیر دست بسته انها است!! (3507780) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۱:۳۵:۳۱
آقایی احمدی نژاد هم بجای هواپیما پورشه و مازارتی پیشرفته برای رانت خوارها وارد نمودند (3508956) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۲:۱۰:۵۷
37 سال هواپیما نخریدید چه گلی به سر مملکت زدید؟
آها یادم آمد ایران 140 ! (3509035) (alef-11)
 
شاهرخ
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۳:۱۰:۰۸
تو یا ایران نیستی یا اخبار و نمیخونی یا همش پای سیستم نشستی و داری قهوه و چای میخوری تکنولوژی هسته ای و صنعتی کردن هسته ای توی کشور کار کدوم دولت بود؟ ساخت ماهواره و پرتابگر که از پیچیده ترین تکنولوژی ها وپیشرفته ترین انهاست کار کدوم دولت بود ؟ من نمیگم دولهای قبل نقشی نداشتن ولی دولت قبل 80 درصد پیشرفتهای علمی رو به خودش اختصاص داد رتبه علمی کشور و رسیدن به بالاترین سطح پیشرفت ورشد در دنیا کار دوم دولت بود ساخت فازهای پارس جنوبی که همین دولت چند و رز قبل افتتاح کردو کار کدم دولت بود کار دولت قبل بود که به نیروهای داخلی تکیه کرد و بچه های قرار گاه خاتم الانبیا به صورت صد در صد داخلی به نتیجه رسوند و هزاران پروژه و کارهای دیگر در موضوع نظامی که دیگر نمیخواد بگی بیشمار اگر امنیتی داری اگر 6 کشور ابرقدرت دنیا که فقط با زور و از بالا با بقیه شکورها حرف میزنن و میان با ایران سر میز مذاکره میشینن فقط بخاطر اینه که چیزها و تکنولوژی هایی بدست اوردیم که ترسیدن و بخاطر همون اقتداری که بوسیله جوانان این مرز و بوم بدست اومد تن دادن به مذاکره و این دولت فقط نشسته سر سفره ی نعمت و میخوره و نمک نشت=ناس ی میکنن همه تاسیسات و حاصل زحمت و خون دانشمندان ومونو بر باد دادن طلبکار هم هستن بابا شما مثل این میمونه که طلا داده باشی و کود حیونی گرفته باشی این مقایسه عادلانه ایه برای مثال نتیجه مذاکرات و برجام. ضمنا ار اونور نفت و کردن بیست دلار و هر روز دارن از یه بهونه ی دیگه استفاده میکنن مثل موشکی و حمایت از تروریست و تحریمها ور بر میگردونن و اون معاملاتی هم که اجازه میدن ما بکینم بخاطر فروش هواپیماها و خودروهاییست که دارن ورشکسته میشن (3510559) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۰۱:۴۰:۱۳
سلام . ۱- من لازم میدانم یک نکته مهم را به دولت وشما عزیزان بگم که صنعت ساخت هواپیما مثل صنعت خودرو روبه پیشرفت است هواپیماهای جدید ی که در حال طراحی وساخت ان هستند با این هواپیماها فرق میکنند . نمونه ان را چند روز پیش در اخبار کشورمان نشان دادند و تا آمده این هواپیماها تحویل بشوند از نظر ایمنی از رده خارج می شوند ۲- پول کشور دارد هزینه میشود وظیفه هر ایرانی غیرتمند هست که اظهار نظر کند ۳ - در این سی هفت سالی که از انقلاب میگذرد اگر ندانم کاری صورت گرفته از طرف مسئولین به مردم بوده نه مردم به مسئولین ۴ - این دولت هم قبلا سمتهای مهمی داشته .... را نبسته بودندکجا بود وقتی دولت احمدی نژاد خطا داشت به او یاد اوری کند و.... (3540601) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۸:۲۷:۳۰
هر چند که حرف دو طرف رو باید شنید ولی حرف حق جواب نداره . (3506433) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۵:۱۸
حالا شما خودتو ناراحت نكن، ميخواي اول بگيم خط توليد ايرباس رو بيارن تو ايران بعد خودمون توليد كنيم ، وقتي كه شد به كيفيت پرايد اونوقت سوارش بشيم؟ (3506776) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۴۹:۲۱
این ماشین پراید در زمان کدام ریاست جمهوری وارد ایران شد و با این شعار که هر ایرانی باید یک ماشین داشته باشد اینگونه توسعه پیدا کرد؟ (3506936) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۳۶:۵۲
روزی که پراید ,پژو, زاتتیا, سیلو, ماکسیما و... وارد ایران شدن جایگزین پیکانی شدن که تکنولوژی 50 سال قبل روداشت.
در ثانی چرا زمان ریس جمهور محبوب شما 1 ماشین جدید نیومد تو این مملکت ساخته بشه همون قدیمی هام جمع کردن و شد فقط واردات... (3507305) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۵۹:۳۸
این پراید 20 سال پیش وارد ایران شد. اما در همه‌ی این 20 سال چه تغییری در کیفیتش داشته؟
وضعیت 20 سال پیش تولید خودرو در کره چگونه بوده است؟ (3507377) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۳:۳۷:۰۲
قرار نبود 25 سال ساختش ادامه پیدا کنه !! (3509280) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۷:۳۵
چرا شما فکر میکنید عربها همشون بیسواد و بی مدیریت هستن؟
الان سطح تحصیلات در عربستان از ابران بالاتره...شمافکر میکنید اینهمه شرکت های پتروشیمی و سکوی نفتی رو فقط خارجی ها براشون اداره میکنن؟
دانشگاه های نفت کشورهای عربی خیلی پیشرفت کردن. مشکل ما اینه که تکنولوژی به قول شما عربی رو هم به ما نمیده. چون همیشه تحریم هستیم...نه تکنولوژی بومی داریم نه غیر بومی (3506788) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۸:۰۸
آقای کارشناس شما لطفا اول سعی کنین تکنولوژی تولید خودرو رو بیاموزین، هواپیما طلب ما...شما انگار از دنیا خبر نداری؟ ایرباس به کدوم کشور تکنولوژی داده که ما دومیش باشیم؟ (3506794) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۸:۵۷:۵۵
در اقتصاد امروز اجاره به شرط تملیک گرانترین نوع خرید برای خریدار و پر سودده‌ترین نوع فروش برای فوشنده است:

۱- در بلند مدت بسیار گرانتر از خرید است

۲- مالکیت ماشین یا هواپیما هرگز به خریدار منتقل نمی‌شود تا زمانیکه که فروشنده تصمیم بگیرد

۳-به دلیل اینکه هنوز مالکیت با فروشنده است، معمولان شرعت سنگینی‌ مانند خرید بیمه‌‌های گران و تعمیرات گران دوره یی و سرویسهای آن چنانی در مراکزی که خود فرشنده اعلام می‌کند، به خریدار تحمیل میشود

۴- کوچکترین خسارت و یا استفاده به غیر از آن چیزی که فروشنده اعلام کرده، مستوجب جریمه و حتی فسخ قرارداد و دادگاهی کردن طرف میشود و مثلأ حتما بندی دارند که اگر ایران دوباره تحریم شد، آن هوپیما‌ها به فروشنده عودت داده شود

۵- حتی اگر آن را استفاده نکنید , هزینه‌ها بیمه‌ و استفاده از بیمه‌ و سرویس‌های آن را کامل انجام دهید

۶- در کشورهای پیشرفته هرگز افراد پولدار و کسانی‌ که برای استفاده طولانی‌ به دنبال ماشین هستند، حتی از کنار اجاره‌ به شرط تملیک نیز نمی‌گذارند

۷- این نشان میدهد که قانون عدم فروش هوپیما به ایران توسط آمریکا همچنان بر قرار است چون حسیه مالکیتی به ایران انتقال داده نمی‌شود

و بسیاری موارد دیگر.... پس همش برد برای طرف خارجی‌ است، ولی‌ خوب، از برکت مدیریت جهانی‌ ما، مردم ایران هم مانند همان افرادی که اعتبار مالی مهم در کشورهای پیشرفته ندارند، مجبور به استفاده از این گونه قرار داد‌ها هستند و دل خوش باشیم که بعد از ۳۵ سال هوپیمی جدید که تا دو برابر هوپیمی مالکیتی برای ما هزینه دارد، استفاده کنیم.... (3506519) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۶:۱۵
این آقا واقعا تو یک فضای دیگه زندگی میکنه، حتی کشورهای پیشرفته تر مثل ژاپن، چین، کره، برزیل، ترکیه، ایتالیا و ... از دو شرکت عمده هواپیما سازی خرید میکنند، حرف این آقا مثل اینه که بیایم یک سیستم عامل جدید برای رقابت با مایکروسافت و گوگل بنویسیم. (3506782) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۳۲:۱۱
دوست عزیز، اصلا شما مطلب را نگرفتید، صحبت این نیست که ما نباید از آنها خرید کنیم یا خنده در تر اینکه تکنولوژی هوپیما را باید انتقال دهند، ما فعلا درگیر تکنولوژی ساخت چوب بستنی هستیم...فقط صحبت این است که ما را به جای کشاندند که بدترین نوع خرید را مجبور به انتخاب هستیم.... شما فکر می‌کنید اگر رابطه ایران و آمریکا اصلاح میشد و بوئینگ هم مانند چین که با ایر باس رقیب است، وارد رقابت برای فروش به ایران میشد، فرانسه میتوانست ما را مجبور به خرید این چنین از ایر باس کند؟!!!.... (3506884) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۳۷:۰۸
اتفاقا سیستم عامل ملی هم نوشته شد ولی فکر کنم خود طراحان این سیستم عامل هم از ویندوز 10 الان دارند استفاده می کنند.
پروژه ای تعریف شد چند میلیارد بودجه براش اختصاص دادند و یک عده به نان و نوایی رسیدند. همین (3506902) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۲۱:۳۳
اون سیستم عامل یک نسخه از سیستم عامل لینوکس بود که فارسی شده بود. (3507257) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۲:۰۱:۱۰
90 درصد قدرت یک سیستم عامل به برنامه های کاربردی که طرف های سوم براش می سازند ...
اگه بهترین سیستم عامل دنیا رو داشته باشی ولی برنامه ی کاربردی ( ورد ، فوتوشاپ ، اتوکد ، مرورگر و ... ) براش نداشته باشی ، بی استفاده می شه ...

برای همینه که ماکروسافت و اپل و گوگل قدرت دارند چون می تونند کاری کنند که برای سیستم عامل هاشون برنامه ی کاربردی و گاها انحصاری نوشته بشه . (3509010) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۷:۱۰
يه بار اين كارو كرديم،ايران ١٤٠ درست كرديم نتيجه چى شد كلى انسان رو به كشتن داديم،اون همه سرمايه رو براى اين پروژه نابود كرديم.
شايد اين أعراب كه مى فرماييد توو بعضى جاها از ما بهتر مى فهمند،
براى همينه كه إمارات سالى ٢٧ ميليارد دلار از اين بخش درامد داره (3506787) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۴۹:۴۳
لطفاً بعد از تایپ یه بار مرورش کن. "معمولان شرعت " ، "حسیه" ، "هوپیمی" (3508102) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۸:۵۹:۵۶
تا بحث از رابطه با امریکا در خصوص پیشرفت می شود همه از ژاپن و کره و آلمان و... حرف می زنند ولی هیچ کدام نمی گویند نقش مدیر دولتی در این کشورها کجا بوده؟ یا نقش مردم این کشورها کجاست؟
آیا فقط رابطه کافیست؟ پس خواستن و توانستن چه می شود؟ (3506527) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۵:۳۵
با حرف این کارشناس کاملا مخالفم. قرار نیست ما در هر زمینه ای وارد بشیم و تکنولوژی ساختشو بدست بیاریم. باید بدرستی الویتها رو مشخص کنیم. یک مثال میزنم سالها پیش استادی میگفت در کشور دانمارک با استفاده از تکنولوژی تولید مواد کشاورزی اقدام به تولید گلخانه ای موز کرد!! ولی بعد باین نتیجه رسیدن اگر از کشورهای آمریکای جنوبی وارد کنن بسیار بصرفه تره. پس این پروژه رو متوقف کردن. این موارد در مورد ایران هم صدق میکنه (3506778) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۶:۳۵
ورود فناوری حتما چیز خوبی است اما آیا بوئینگ و ایرباس حاضرند فناوری خود را به ما تقدیم کنند؟
تولید ایرباس 320 در چین به دلیل مبادلات حجیم بازرگانی چین و غرب و همچنین نیاز داخلی اولیه 1000 فروند از این نوع هواپیما در چین بوده و چین فقط مونتاژ کننده این مدل هواپیماست. (3506785) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۶:۵۴
با نوشته شما کاملا موافقم به جز اینکه چرا به این شیوه نمیگن خرید به روش ایرانی؟ما هم که همیشه همین مدلی قرار داد بستیم.والله جهان عرب هم نخبه داره.از کجا معلوم کلی رو این قضیه کار نکرده باشن؟؟؟!؟!! (3506786) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۵۸:۰۶
رابطه لازمه ولی کافی نیست. چون هیچ کشوری بدون رابطه خوب با جهان پیشرفت نکرده. حتی آمریکا هم سعی میکنه با همه کشورهای جهان رابطه خوب داشته باشه وگرنه از نظر اقتصادی ضرر میکنه. (3507372) (alef-11)
 
امیری
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۳۶:۱۶
مهمتر از همه نقش و حضور امریکا و اروپا در ژاپن و کره و المان است !اگر پول و تکنولژی امریکا نبود اینها الان هم عقب مانده بودند. خواستن و توانستن هم زمانی است که خواست معقول و توام با تلاش سازنده و مداوم باشد.در غیر اینصورت جز تخریب و اتلاف منابع ثمری ندارد. (3507826) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۰۱:۳۷
اینبار پژو را به اسم سرمایه گذاری و وارد کردن تکنولوژی وارد ایران کردند....اما این فقط مونتاژ است و تمام. بعد ها معلوم می شود که مثل 405، پژو خودرویی را وارد بازار ایران کرده که سال هاست در اروپا خواهان ندارد. (3506535) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۵:۵۲
ولمون کن تو روخدا بزار بتونیم سوار یک هواپیمای امن بشیم. همون پراید که داره اینهمه تو جاده ها کشته میده و هواپیمای ایران 140 که همشون از دم سقوط کردند و صد ها نفر کشته شدند انتقال تکنولوژی دادیم و خودمون ساختیم واسه هفت پشتمون بسه دیگه. بزار لااقل این ایرباس و بویینگ امن بمونند مردم سوار شوند کشته و تلفات نده. (3506780) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۱۶:۲۳
عزیزم عامل اصلی حوادث جاده ای رانندست بیخود گردن پراید ننداز (3507023) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۴۲:۴۵
عامل اصلی جاده های غیر استاندارد که با یک تعطیلی در ان راه بندان میشود پس چه موقع قراره اتوبان های ده بانده درست شود تا جان مردم در تصادفات از بین نرود (3507097) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۳۱:۱۸
هر وقت پولش جور شد (3508018) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۳۱:۰۶
دقیقا تا حالا فکر کردین این خط سفید وسط خیابون ها برای چی .....
عزیزان باید بین خطوط برانید تا تصادف نشه نه اینکه بچپونین خودتون لای ماشین هم فکر کنید همگی کتونی زرنگی پاتون (3507285) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۴۲:۲۲
دوست عزیز شما وقتی پول خریدشو نداری...وقتی پول خرید هواپیما نداری ....
میشه بگی الان هواپیما و ماشین 60،70 میلیونی به چه درد مردم عادی می خوره (3507094) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۹:۰۷:۳۹
اسباب بازی که نخریدند که ... کالای سرمایه ای است ... در ظرف چند سال هزینه صرف شده برای خودش را بازگشت میدهد ... همین مردم عادی هم سوار همین هواپیماها میشوند .... (3520942) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۰۲:۴۳
چرا بدون ذره ای اطلاعات حرف می زنین؟قراره که مدل نیم شاسی 208، سواری 407 و یک شاسی بلند و همگی با استاندارد یورو 5 در ایران تولید می شه که 60 درد برای مصرف داخل و 40 درصدش به بازار منطقه صادر میشه. می دونید چه حجمی از اشتغال برای جوانان تحصیل گرده یا کارگرای کشورمون ایجاد میشه؟ (3506990) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۰۳:۵۱
بنده با 26 سال سن نه پول سوار شدن هواپیما را دارم و نه توانایی خرید یک پژو ( حتی پراید)، دیگه این مدل های جدید پژو پیش کش.....
من شغل می خواهم چون توانایی ایستادن روی پای خودم را دارم بر عکس دولت (3506541) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۴۶:۴۷
منم جوون 26ساله بامدرک کارشناسی ارشد بیکارم !
ولی از این دولت حمایت میکنم چون میدونم ناوگان هوایی در دوران تحریم چه ضرری به اقتصاد ما زد
ما برای اماراتی ها و ترک ها کار درست میکردیم
راستی من هنوز موندم احمدی نژاد میگفت سالی 2میلیون شغل ایجاد کرده نرخ ولی چرا نرخ رشد اشتغالش 0 درشده یعنی چیشده در 8سال کسانی که از کار افتاده اند و فوت کردند برابر هستند باکسانی که سرکار رفته اند . پس این 16میلیون کجا ایجاد شده ؟ (3506700) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۱۷:۱۳
طبق سندی که بین رییس هیات عامل ایمیدرو و مدیر عامل گروه فیوْز (FIVES) در حضور رییس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر فرانسه و در میان اعضای بزرگ ترین اتحادیه کارآفرینی فرانسه با نام مِدف(MEDEF) به امضا رسید، این غول صنایع بزرگ، برای اجرای طرح تولید آند به صورت «مهندسی، تامین، اجرا و تامین مالی» آماده شد. بر اساس این تفاهم نامه دو طرف با ایجاد شرکت مشترک، برای ساخت کارخانه تولید آند سرمایه‌گذاری می کنند.

این طرح آندسازی از ظرفیت تولید 450 هزار تن در سال برخوردار خواهد شد و بزرگترین قدمی است که ایمیدرو، برای تامین نیاز برنامه توسعه صنعت آلومینیوم برداشته است. طبق برنامه چشم انداز توسعه، قرار است ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در ایران به یک میلیون و 200 هزار تن برسد در حالی که هم اکنون ظرفیت سالانه تولید شمش این فلز، حدود 450 هزار تن در سال است.

طبق پیش بینی ها اجرای طرح تولید آند، 400 میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد. بخش آندسازی به طور معمول 25 تا 30 درصد از سرمایه گذاری یک کارخانه تولید آلومینیوم را به خود اختصاص می دهد. «آند» که ماده اصلی آن از کک نفتی تشکیل شده در فرایند احیای آلومینیوم، نقش اصلی و استراتژیک دارد.

گروه فیوْز، سابقه فعالیت بیش از 200 سال در شهر لیل (Lille) فرانسه دارد و طراحی، تامین تجهیزات و ماشین آلات و نیز فرایند خطوط تولید صنایع بزرگ دنیا از جمله آلومینیوم، فولاد، شیشه، خودرو، صنایع هوایی، سیمان، انرژی، امور پشتیبانی و غیره را بر عهده دارد و با 35 شرکت تحت امر خود، یکی از اصلی ترین تولیدکنندگان فناوری ساخت کارخانه های آلومینیوم به ویژه خط تولید آند در دنیا به شمار می آید. این شرکت نیز همچون بسیاری از شرکت های صاحب نام جهان، پیش از اجرایی شدن برجام، مذاکرات با ایمیدرو را آغاز کرده بود که پاییز امسال، مدیران این گروه صنعتی با سفر به ایران، زمینه امضای سند سرمایه گذاری و اجرای طرح آندسازی را فراهم کرده بودند.

کارخانه های آلومینیوم ایران (اراک )، المهدی و هرمزال (بندرعباس) سه واحد بزرگ و تولیدکننده شمش آلومینیومی کشور محسوب می شوند. (3506832) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۱۷:۵۷
ینکه چقدر این تلاش‌ها و رفت و آمدها بتواند در آینده نزدیک برای کشور مثمر ثمر باشد را باید در انتظار آینده نشست اما قطعا یکی از مهم ترین بخش‌هایی که می تواند ردی از موفقیت‌های احتمالی در پسابرجام به ویژه در بخش اقتصادی نشان دهد، بازار کار و اشتغال است.

در واقع بازار کار، خروجی عملکرد اقتصادی دولت‌ها تلقی می شود. نمی توان اقتصادی را موفق و رو به جلو دانست در حالی که بازار کار آن پس رفت می‌کند و هر روز بر تعداد بیکاران آن افزوده می‌شود، قراردادها موقت می‌شوند و نیروی کار کشور با چالش‌های بزرگ معیشتی مواجه است.

در واقع خروجی هر فعالیت و حرکتی در اقتصاد کشور، خود را در بازار کار نشان می‌دهد. اینکه صدها هزار جوان تحصیل کرده در شرایط نامناسبی به لحاظ کاریابی و اشتغال قرار داشته باشند و مسئله بیکار به دغدغه اول بسیاری از خانواده ها و دل مشغولی جوانان تبدیل شود، نشان می دهد اوضاع خوب نیست و هدف‌گذاری‌ها به بار نمی‌نشیند. (3506834) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۰۳:۴۳
جوون، صنعت هواپیمایی و توریسم به تنهایی می تونه کلی جوان رو بفرسته سره کار! فکر می کنی! این همه هواپیما، با خودشون کارمند وکارگر دارند! یا مثلا تو فرودگاهها و تو هتل ها خارجی رو می زارند سر کار؟ (3506994) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۰۴:۵۳
برو فكرت رو كار بنداز همين موتور هواپيما رو درست كن دوران تنبلي به سر رسيده (3507556) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۰۴:۲۷
کسی تنبلی نمی کند عزیز جان مدیر لایق میخواد که پشتیبانی کند و حمایتت کنه.... همین خودرو....یعنی یک نفر نیست تو ایران یک ماشین درست و حسابی طراحی کنه؟
وقتی مدیرت سریع سوار هواپیما میشه و میره یک قرار داد می بنده(لقمه اماده) بعد می خوای بیاد از تولید هم حمایت کنه؟ (3507717) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۰۴:۱۰
خوب اگر هواپیما و دیگر ماشین آلات هم نخرن یکی مثل آقایونی که همه می شناسیم پیدا میشه کل پول رو قورت میده و میره کانادا .
در مورد دانشگاه ها هم خوب گفتین . تو ایران فقط تعداد انگشت شماری دانشگاه داریم که دانشگاه هستن بقیه چیزی هستن در حد دبیرستان مختلط!!!! اکثر دانشگاه ها صلاحیت تربیت دانشجوی باسواد و پرتوان را ندارند. (3506543) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۳۹:۴۴
البته دانشجوهاش هم نیازی نمی بینند که باسواد و پرتوان باشند (3506911) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۰۰:۱۱
چون اقتصاد پیشرفته ای نداریم که نیاز به علم و دانش پیشرفته داشته باشه (3507700) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۰۵:۲۹
شده ایم عین کشورهای عربی....فقط قرار داد می بندیم.
تولید تعطیل
مونتاژ آزاد
مثل بستن قرار داد با جمهوری چک برای ساخت تراکتور سنگین....یعنی در این 50 سال تراکتورسازی تبریز نتوانسته این مدل تراکتور را بسازد؟ (3506546) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۸:۴۸
آخه این چه نظریه !!! جناب متخصص صنعت هوایی و کارشناس روابط بین الملل ، مگه تولید موتور هواپیما بدون همچین ارتباطاتی میشه باید اول بخری بعد اونا سرمایه گذاری کنن بعد انقدر قابل اطمینان باشی که های تک رو بهت بدن الان ما از هواپیماهامون می ترسیم چقدر فاز منفی ! چقدر سلب آسایش مردم! تا کجا؟ (3506796) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۳۹:۱۶
در تایید حرف شما ! برخی فکر می کنند هواپیما 2 تا موتور و یک بدنه و چند تا صندلی صحبت از انتقال فن آوری می کنند: برای تولید هواپیما شما به یک صنعت متالورژی خیلی پیشرفته نیاز دارید. در تمام جهان 3 تا 4 شرکت هستند که صندلی هواپیما تولید می کنند و دارای مجوزهای لازمه می باشند، حتی خود ایرباس و بویینگ هم سامانه های الکترونی و آویونیک را از کمپانی های تخصصی خریداری می کنند. سیستم سوخت هواپیما بسیار پیچیده است و چند شرکت در دنیا قادر به تولید آن هستند. حتی یک توالت ساده و مخزن ذخیره آن فن آوری پیچیده ای دارد. حالا همه این شرکت ها بیان فن آوری خود را به ما بدهند! شما اول چندتا بخر، آموزش سرویس ببین، نیروی کارآمد تربیت کن، خود آن شرکت ها برای بهره گیری از نیروی کار ارزان به شما پیشنهاد انتقال تکنولوژی می کنند. . شلنگ بنزین پژو نیست که شما خیلی راحت عوضش کنید! (3507083) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۰۹:۳۸
الان شلوار پای مردم هم از ترکیه وارد میشه اونوقت میخوان هواپیمای ایرباس بسازن! (3507405) (alef-11)
 
بابک
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۰:۱۴:۰۳
شیلنگ بنزینو عوض کنین وکلی ماشینو بسوزونین و کلی آدم بی گناهو به کشتن بدین (3508789) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۰۳:۱۶:۲۱
دوستان این نکته را متوجه نیستیم، تولید ایرباس کاشت سیب زمینی نیست که تکنولوژی آن را وارد ایران بکنیم.
مهندسهای هوا فضای آنها بیشتر از صد سال است که با تکنیکها و اختراعات گوناگون و فرمولهای مخفی و ثبت شده، اتحادی اروپایی با کمک صد هزار ابر مهندس هوایی خود، در تعاونی ایرباس تشکیلات داده، و هر شرکتی مسایل مخفی تکنیکش را برای حفاظت از درآمد خود البته حفظ میکند.
این فرمول پیچیده، تکراری آسان نمیباشد. مسئله به این آسانی نیست. ما باید پایه هایمان به روز شود. بعد از آن میشود دوید. (3509509) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۴۸:۴۱
بد نيست بأزيد از منطقه جبل على امارات كنيد تا جواب خودت دريافت كنى (3507138) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۰۶:۱۵
امیدوارم همانطور که جناب روحانی از کاسبان تحریم انتقاد می کردند خود باعث تولد دوباره این کاسبان البته با اسم جدید نشوند( کاسبان توافق) (3506547) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۰۶:۳۰
چرا از بین همه مشکل که گریبان این مردم را گرفته اینقدر به هواپیما و خودرو توجه می شود؟؟؟؟ جواب ساده است. چون آقازاده ها در این دو زمینه حضور فعال دارند و سود بسیار میبرند. (3506549) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۰۰:۳۶
نخیر. صنعت حمل و نقل یکی از زیربنایی ترین زیرساختها برای پیشرفت کشوره. درضمن در مورد صنعت ریلی هم تا جایی که شنیدم در سفر آقای روحانی توافق با غربیها شده. (3507381) (alef-11)
 
سوسان
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۰۸:۰۷
یک عده پول ندارند موتورسیگلت بخرند اینها به فکر سانتافه و لکسوس هستند یک عده پول ندارند با اتوبوس سر کار برند اینها به فکر A338 هستند برند تفریح .یک عده پول ندارند ازدواج بکنند اینها به فکر کت وشلوار انگلیسی هستند یک عده پول ندارند غذای سیر بخورند یک عده به فکر رستورانهای پاریس هستند هی میگم سهم منو از نفت ندید به فرانسویها چون من تا حالا سوار هواپیما نشدم و پولم هم نمی رسه بیلط بخرم سهم منو بدید اتوبوس مونتاژ کنید فکر نکنم تا آخر عمر بتونم بلیط هواپیما بخرم (3506551) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۴۲:۴۶
پولها رو متاسفانه گم کردن 800 میلیارد بوده (3506686) (alef-11)
 
محمد حسین
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۵۴:۴۹
شما هم تلاش کن تا چند سال دیگه بتونی سوار هواپیما بشی (3506960) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۰۹:۱۰
اگر سوار بشه حداقلش اینه نمیره تو دیوار فرودگاه!!!!!! (3507006) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۱۱:۵۶
صنعت هوایی میتونه کلی ارزآوری داشته باشه و درآمد درست کنه مثل توریسم و تجارت و صنایع جانبی. بنابراین پولش به شما هم میرسه. بعدش هم پول این هواپیماها قسطیه اونهم پولش رو از مسافرها میگیرن از جیب شما نمیره. تازه سودش مستقیم یا غیرمستقیم احتمالا به جیب شما هم میرسه. (3507407) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۲:۰۹:۴۲
عزیزم پول نفت تموم شد دوران اون هم تموم شد منشاء این خرید سرمایه گذاری خارجی هست که باید از طریق بلیط فروشی برگرده دوران پول پخش کردن هم تموم شد در آینده هرکی هنری داشت گلیم خودش رو از آب درمیاره و گرنه کلاش پس معرکه است (3510335) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۲۰:۰۹
دوست عزیز چند نکته رو خدمتتون برای تکمیل بحث تذکر میدم:
1-امریکا و کانادا نفت دارن کانادا گاز هم داره و نفت شیل هم که منابع عظیمی هست در اونجا کشف شده و داره بهربه برداری میشه پس اونا هم کشورهای نفتی هستن
2 ناوگان هوایی ما فرسوده بود و جان مردم در خطر بود مجموعا ده تا دونه ایران 140 ساختیم که اکثرا سقوط کردن یا زمین گیر شدن ما مزیت رقابتی در امر هواپیما و حتی خودرو و حتی خودکار هم نداریم( نمونه خودکار کانادایی رو رفته زده کیفیتش رو نداره)
3-اگر ناراحتی که چرا رفتیم هواپیما خریدیم این دلیل نمیشه که کل واقعیت و نیازمون رو زیر سوال ببرید
4- یک کشور نمیتونه همه چیز ساز باشه در صنایعی که مزیت رقابتی نداریم نباید وارد بشیم مزیت رقابتی خودمون رو باید شناسایی کنیم در چیزایی که تکنولوژی بالایی نیاز دارن بالکل مزیت رقابتی نداریم مزیت رقابتی ما در صنعت گردشگری و غذا و..است... (3506585) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۸:۲۴:۳۴
باز خوبه کامنت ادم رو با 30 درصد سانسور منتشر می کنید قبلا که بالکل حذفش می کردید. (3508452) (alef-11)
 
imani naghsh
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۲۸:۰۶
شما هنوز تفکر جنگ و درگیری با دنیا را داری برادر یا خواهر عزیز.
خیر هی‍چوقت یک فرانسوی نمیرود قطر بگوید این بدبختها رو هه هه همه چیزشون از ماست! این یک تفکر واپسمانده ایرانی است. البته که اگر همه خارجی ها از آمریکا و یا همین امارات همسایه خودمان خار‍ج شوند اقتصادش فلج می شود ولی نیازی نیست نشست و زانوی غم بغل گرفت چون چنین اتفاقی هیچگاه نخواهد افتاد. مگر کره شمالی که همه چیزش از خودش است چه گلی به سرش زده است! یادت باشد زیرساختها٫ صنایع٫ نظام آموزشی و تولیدات صنعتی در همین کشورهای عربی کمتر از ایران نیست و اینها همین امروز برای اقتصاد بدون نفت آماده اند. (3506622) (alef-11)
 
dayani
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۳۰:۳۴
سی و پنج سالفریاد خودکفایی زده شد، راه ورود بسیاری از کالاها به ایران بسته شد به بهانه اینکه خودمان باید تقویت شویم . خدا میداند که چه مقدار هزینه کردیم تا کالای های اشغال ساخت کشور را مصرف کنیم . اما نتیجه چه شد. امروز کالاهایی که در ایران ساخته می شود از چه کیفیتی برخوردار است؟ لازم نیست به کالاهای صنعتی مهم اشاره کنیم. یک جفت جوراب بخرید و بشمارید چند روز در پای شما دوام می اورد. روز به روز کمیت بیشتر می شود و کیفیت کمتر. مثل اینکه هدف همه کالاسازان، تولید کالا با هر کیفیتی و فروش کالا با هر قیمتی است. خیال می کنم به واردات هم که برسیم کالای بی کیفیت وارد می کنیم. (3506639) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۰۹:۳۸:۳۴
پس با این تفکر چنابعالی ما تکنولوژی و فن اوری جدید میخواهیم چکار؟بهتره برای مسافرت و تجارت به همان اسب و شتر و کاروان های شتری بسنده کنیم چون ممکنه کشورهای صاحب تکنولوژی روزی دوباره ما را تحریم کنند.اقاجان بجای کره شمالی ،ویتنام و چین را نگاه کن که عقاید خودشان را دارند اما با دنیا هم تعامل و ارتباط و تجارتشان را دارند. (3506666) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۸:۰۵
پس چرا شماها موقعی که پول نفت بشکه ای 140 دلار دستتان بود همه را به باد دادید؟ (3506793) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۰۲:۵۵
عالی گفتی (3506992) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۰:۱۱:۱۰
چرا وقتی پول نفت 140 دلاری دستتون بود به فکر خودکفایی ساخت هواپیما نبودید؟؟؟ (3508780) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۲۳:۴۶:۱۲
باید میانگین قیمت نفت در دولتها رو حساب کنیم نه قیمت نقطه ای را... میانگین قیمت نفت در دولت احمدی نژاد و روحانی تفاوتی چندانی ندارد (3512242) (alef-11)
 
مانی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۲۵:۲۸
با سلام
تا حالا به این چند جمله خودتون فکر کردین؟
واقعا این همه دکتر در رشته های مختلف مهندسی برای چه فارغ التحصیل می شوند؟ که بروند آمریکا و کانادا و اروپا در شرکت های آن ها کار کنند؟ ما تربیت کنیم و پول بدهیم برای آنها نیرو تربیت کنیم؟
واقعا چرا بچه های ما از این کشور میرن؟چقدر اونجا براشون جذابه؟مگه چی داره؟
تا حالا فکر کردین؟
اونجا دغدغه خونه -ماشین- تورم -جناح بازی (به شکل مملکت ما) -گشت ارشاد دلواپسان و ... وجود نداره !
بی عرضه ترین افراد دارای حداقل های زندگی کردنن.اگه چیزی بگن به جرم های مختلف نمیرن زندان و...
تا چه برسه به دکتر ومهندس و نخبه وکاشف و ...
کسی فکر کسی رو نمیدزده برای خودش سعی میکنه کمکش کنه تا فکرش تبدیل به عمل بشه اونوقت همه سودش رو ببرن. (3506857) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۲۵:۲۹
خوشحالم از اينكه به واسطه رفع تحريم ها ، مي توانيم به دغدغه هاي واقعي ملت يعني پيشرفت و توسعه برسيم .
حرف شما درست است اما مثالتان درباره هواپيما درست نيست ،
در دنيا به جز بازار هواپييماهاي لوكس ، فقط سه هواپيماي مسافري وجود دارد ، توپولوف ؛ بوئينگ و ايرباس ،
از توپولوف كه بگذريم ، به دليل تكنولوژي پايين و مسائل ديگر ، قابل رقابت با دو رقيب ديگر نيست ،
حتي ايرباس فرانسه هم محصول مشترك چندكشور اروپايي است و قطعات اين هواپيماها در نقاط مختلف اروپا ساخته مي شوند .
پس براي هيچ كشوري حتي فرانسه توجيه پذير نيست كه به تنهايي هواپيما بسازد .
درباره اتومبيل هم دهه ها تجربه در ايران نشان داد توليدبا تيراژ محدود هميشه به ضررمان بوده است ،
بايد انتخاب كنيم كه چه جيزي را بخريم و چه چيزي را وارد كنيم ،
ميتوان در كشاورزي ، توريست ، صنايع دستي ، تبديل نفت به محصولات پتروشيمي ، تبديل سنگ هاي معدني به محصولات آماده ،
نساجي و خيلي چيزهاي ديگر موفق بود اما درست دست روي كالايي گذاشته اين كه گران ، پيچيده و هميشه در حال تغيير است .
كاش اينهمه سعي و تلاش در مونتاژ خودرو را در توليد لوازم خانگي صرف مي كرديم ،
هم هزاران ايراني در تصادفات كشته نمي شدند هم لوازم خانگي منزلمان همه از دم خارجي نبود (3506858) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۲:۰۶:۰۴
بومباردیه ی کانادا ، ATR و ....
بیش از سه تا هواپیما ساز داریم ... (3509020) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۳۱:۲۳
اگه با پول همه چیز حل میشد این وضع ناوگان هواپیمایی ما نبود. (3506877) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۳۳:۳۸
با کمی دقت می توان فهمید چه کسانی دارند از این قرار دادها حرص می خورند !!؟
خیلی از ارگان ها که نمی توان نامشان رو برد صف کشیده اند تا پول های آزاد شده را هاپولی کنند .دولت بهترین کار ممکنی که میتونست رو انجام داد . باید به این کار ادامه هم بدهد .بایستی تمام پول را صرف خرید هواپیما بکنند . اگر این میلیاردها دلار به بازار ایران سرازیر شود فقط تورم می آفریند . ولی این هواپیماها سرمایه های ملی محسوب خواهند شد . (3506889) (alef-11)
 
سقائیان
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۹:۱۴:۳۳
احسنت . میخواهند سد های به درد نخور بسازند که هم محیط زیست را نابود کنند و هم نمک به کارون بریزند و هم پول به جیب خودشان . (3508615) (alef-11)
 
Hamvatan
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۵۰:۱۵
در رابطه با هواپیما اقدامی که صورت گرفت درست و بجا بود باور کنید عمر این هواپیماهایی که داریم خیلی وقته که تمام شده اگر ادامه پیدا میکرد حوادث جانی زیادی در انتظارمان بود در رابطه با پژو حرفتان را قبول دارم اصلا در رابطه با صنعت خودروسازی و قطعه سازی باید سیاستهای جدیدی تعیین و اجرا میشد این قرارداد با پژو تکرار اشتباهات گذشته بود در رابطه با ماشینهای ژاپنی باید عرض کنم که ماشینهای شرق آسیا اصولا خیلی گران هستند و در صورت مونتاژ هم قیمتشان آنچنان که میخواهیم نمیشد سیاست پژو اینه که میاد ماشین را با قیمت نازل میده و سوداش را از فروش لوازم یدکی میبره برای همینه که مسولان شرکتهای خودروسازی ول کن پژو نیستند در رابطه با اتمام نفت هم با این مدیریتی که در کشور وجود دارد روحیه برای کارهای زیربنایی متاسفانه وجود ندارد وقتی جوانان این کشور بیکارند نمیتوانید انتظار فکر نو و خلاقیت داشته باشید به جوانان کار خوب همراه با حقوق مکفی بدهید بعد ببینید که چطور پیشرفته خواهیم شد با این نوع مدیریتی که در سطح کشور هست متاسفانه راه به جایی نخواهیم برد. (3506939) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۵۸:۲۱
نمی‌دانم منتشر الف منتشر می‌کند یا نه ولی آقای محترم! ایرباس 380 آهن قراضه است؟ به... ملتی که بهترین هواپیمای جهان را سوار می‌شوند می‌خندند؟ لابد ملتی را که هواپیماهای از رده خارج ملتهای جهان سومی را با التماس و تمنا می‌خرد و با ترس و لرز سوار می‌شود تحسین می‌کنند!
هر بار چیزی برای رفاه این ملت بیچاره وارد کشور می‌کنند باد به غبغب می‌اندازین که خودمان بهترش را می‌ساختیم! خب چرا نساختید؟ یک سال و دوسال که نیست! چهل سال است که هیچ هواپیمایی نخریده‌ایم! می‌ساختید برادر من؟
بعد از چهل سال تمام چیزی که از آن همه ادعا درآمد تولید مشترک هواپیمای ملخی شرکت ورشکسته اوکراینی با موتور هلی‌کوپتر بود که در کنار میلیاردها پول مردم جانشان را هم گرفت و آخر سر کنار گذاشته شد!
بماند آن پروژه‌های صوری که پولهای میلیاردی خرجشان شد و هیچوقت حتی همان پرنده‌ی ملخی هم از آنها در نیامد! چند بار در تلوزیون مدلهای کاغذی و فایبرگلاس نشان مردم دادند گفتند «متخصصین کشورمان» هواپیما ساخته‌اند ولی هیچکس پروازشان را ندید؟ (3506973) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۱۲:۳۳
واقعا متعجبم کسانی که می‌گویند A380 بسازیم. بله می‌توانیم بسازیم. اما الآن باید زیرساخت‌هایمان را قوی کنیم. باید حضوری فعال داشته باشیم. باید دیگران را وابسته‌ی خود کنیم.
همین قراردادها، بعدا موجب میشه که کشوری مثل فرانسه با آمریکا برای تحریم جدید همکاری نکند.
ایتالیا همینطور. آلمان همینطور. (3507230) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۱۵:۳۳
چرا میتونیم بسازیم؟ ایرباس محصول چند کشور پیشرفته است. یعنی سطح هوشی مردم ما از چند کشور پیشرفته اروپایی بیشتره؟ (3507421) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۵۸:۴۳
منظور من شراکت در تولید آن بود.
وگرنه درست می‌گویید ایرباس محصول رقابت با بوئینگ و همکاری چندین کشور اروپایی بزرگ بوده است. (3507912) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۳:۴۰:۰۵
متوسط iq ایران 84 ، که رتبه 84 جهان رو دارد! با وجود چند نابغه در یک کشور ، ان کشور نابغه نمی شود! (3509286) (alef-11)
 
عطائی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۰۶:۳۳
از بس بعضی ها در این سالها قمپز در کردند که ما چنینیم و چنان این آقا هم فکر کرده که ساخت هواپیما آنها ایر باس به این سادگی هاست و فرانسوی ها که که عمری روی این هواپیما زحمت کشیده اند و هزینه کرده اند به راحتی به ما میگویند بفرما . (3507723) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۰:۵۹:۴۶
پول بدهیم به امثال بابک زنجانی که بخورند و بروند؟؟؟ (3506979) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۱۵:۰۳
نه! پس می خواید پول نداده همه چی بگیرید! (3507021) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۲۰:۰۹
محض اطلاع نویسنده محترم شرکت پژوسال 80پک کامل پژو206که یک خودرو روز اروپا بود رو 4500دلار معادل 4میلیون تومن به شرکت ایران خودرو میداد.خود مدیران پژو اعتراف کردند که سالهای بعد حاضر بودند محصولات جدیدشون رو به ایران بدن اما مدیران دولتی وطنی ترجیح دادند همون 405رو با استفاده بیشتر به مردم ایران بدن.مشکل ما مدیریت ناکارامد وشعارزده هست همین وبس.همه چیز رو باید تولیدکنیم.همین الان اگرزرنگ باشیم با نیروی کار ارزون ایران میشه سالی 300هزار تا خودرو به خاورمیانه صادر کرد اما با این مدیریت ها فعلن همین هستیم که هستیم. (3507036) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۵۳:۲۷
نخیر اتفاقا بعضی وقت ها با پول هم به ادم چیزی نمی دهند . همانطور که 36 سال تمام با پول آماده حسرت خرید یک هواپیمای نو ایرباس یا بویینگ را داشتیم اما به ما نفروختند. حضرتعالی هم به جای شعار دادن بهتر است کمی به جان مردم بیگناه که قربانی دیدگاههاب بچگانه شما شدند و می شوند رحم کنید البته اگر رحمی داشته باشید. (3507155) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۵۷:۵۵
تا دیروز که پولمان دست اونها بود چرا نه تنها فرش قرمز پهن نکردند بلکه رئیس جمهور قبلی را هم به کشورشون راه ندادند؟ (3507170) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۱:۵۹:۳۲
آقای حبیبی! کمی عاقلانه فکر کن. کم از دست هواپیماهای فرسوده کشیدیم؟ عزیزان کمتری را از دست دادیم؟ (3507176) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۰۳:۴۰
صنعت خودروسازی در بازار آزاد پیشرفت می کند تعرفه ی ماشینهای خارجی را بردارید و با کیفیت جهانی خودرو تولید کنید مردم هم تولید داخل را می خرند (3507192) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۱۸:۲۹
شما 800 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتید. پس چرا به شما هواپیما نفروختند؟ همه چیز پول نیست عزیزم (3507246) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۰۶:۵۹
اتفاقا به پولدارترين و پاكدست ترين دولت تاريخ ايران زمين هم با پول چيزي نميفروختن . (3507562) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۳۱:۲۹
در زمان تحریم هم پول میدادیم و همه چی میخریدیم
الان فرقش اینه پولمون حداقل دست دلال ها نمیفته (3507634) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۳۵:۴۲
همین ایرباس که یکی از بزرگترین تولید کنندگان هواپیما در دنیاست وبا مشکلات عدیده اقتصادی روبروست!!
،به دلیل رقابت پذیری و...تولیداتش را در تعداد زیادی از کشورهای اتحادیه اروپا تولید می کند واسمبل نهایش را خودش انجام میدهد!! بعد کشور ما که نمی تواند ی خودرو به تنهای تولید کند و حتی در تولید لوازم خانگی کوچک به ی مونتاژ کار سطح پایین تولید کنندگان چین و کره تبدیل شده !!انتظار می رود که هواپیمای مسافری تولید کند!!!
حتی روس ها هم هیچ حرفی در تولید اقتصادی هواپیمای مسافر بری برای گفتن ندارد واگر این صنعت در روسیه دولتی نبود و یکسری مشتریان مثل ایران نبودند سال های پیش برشکست شده بود!!
واقعا (3507300) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۲:۴۲:۲۲
در گذشته ، دانش آموزان امتحان اعزام به خارج مي دادند و با بورس تحصيلي به اروپا و امريكا مي رفتند ، دكتري مي گرفتند و به كشور باز مي گشتند و در دانشگاههاي تهران و شريف تدريس مي كردند ،
امروز دانشجويان ارشد و دكتري تهران و شربف وقتي درسشان تمام شد مي روند و پشت سرشان را هم نگاه نمي كنند .
اين رويه باعث شده ديگر استاد كارآزموده اي در اين دانشگاهها باقي نماند و تحصيلات نظري به عنوان تنها چيزي كه به آن دل خوش بوديم هم كم كم درحال از بين رفتن است .

اينها را اول دريابيد ، خط مقدم توسعه هر كشوري نيروي انساني آن است (3507321) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۰۳:۳۴
شما صدات از چای گرم در میاد انگار سودت کم میشه با مراودات قانونی تجاری بین کشورها و ترجیح میدی جزو دار و دسته انواع بابک زنجانی ها باشی و میلیون دلار بالا بکشی
حالا به خرید قانونی رئیس جمهور ایراد میگیری ها؟ (3507385) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۳:۳۹:۵۰
خرید این صد هواپیما درحقیقت گذاشتن یک در شیک برای ورود سرمایه گزار خارجی است. خوب طبعا هیچ سرمایه گذار خارجی دلش نمی خواد با یک هواپیمای کهنه و درب و داغان به ایران بیاید.
تصور کنید وقتی هواپیماهای شیک و باکلاس با پرچم ایران در فرودگاههای کشورهای مختلف جولان می دهند این خودش تبلیغی است برای کشوری که از در دیپلماسی با دنیا آشتی کرده و این اتفاق میمون و مبارکی خواهد بود انشاء الله. (3507483) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۰۳:۱۴
انصاف هم خوب چیزیه
اگه یه هواپیما سقوط کنه و هم وطنامون کشته بشن که شروع میکنین به انتقاد از دولت!!!!
اگه میره هواپیما میخره که بازم شروع میکنین به انتقاد از دولت!!!
لطفا خیلی صریح و واضح مواضع خودتون رو مشخص کنین تا لااقل دولت هم بتونه به همون ساز برقصه

الف همش نظرات منو سانسور میکنی. نکن این کارو نکن (3507553) (alef-11)
 
زهرا
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۲۸:۰۳
اقاى محترم فراموش كرده ايد سقو ط هاى پى در پى هواپيما هاى مسافرى را واينكه ناوگان هواپيمايي ايران شديدا به اين بازسازى نيازمند است (3507625) (alef-11)
 
پژمان
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۳۰:۱۶
چند وقتی هست که مخالفان دولت از هر بهونه ای جهت زیر سوال بردن کارهای روحانی استفاده میکنن . اخیرآ هم به قراردادهای خرید اعتراض دارند که چرا داریم کالاهای اروپایی میخریم . خوب است بداند که همین خودروهای بظاهر ملی اگر موتور و پلت فورم پژو نبود نمیتوانستیم بسازیم و باید همچنان سوار پیکان میشدیم .حالا هواپیما بماند . وقتی نمیتونیم بسازیم باید بخریم . (3507631) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۴:۴۸:۱۸
حساب کنید اگه فقط 50 میلیارد دلار از اون پول بجای اینکه صرف خرید چوب بستی و هزار جور کالای مصرفی بشه که تولید ایران رو نابود کرد صرف خرید هواپیما شده بود الان سالانه چند میلیارد دلار درآمد ارزی از توریسم و یا حداقل صرفه جویی ارزی داشتیم. (3507675) (alef-11)
 
mohammad
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۰۹:۳۸
کشور ایران مال پولدارهاست. هواپیما وارد کنند. ماشین لوکس وارد کنند. بقیه مردم هم بردگی چند تا پولدار را بکنند. (3507734) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۴۰:۲۱
اتفاقا گسترش گردشگری چه خارجی چه داخلی بهترین راه برای بهبود وضع مناطق محرومه. (3508304) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۴۲:۳۴
از بس این کلمه دشمن را شنیدیم که سرسام گرفتم (3507852) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۵:۵۶:۲۴
مهمترین پارمتر ساخت هواپیما بعد از فناوری قیمت تمام شده ان است ایا تاکنون کسی پرسیده که چرا هواپیما های سبک نیز نمی سازیم علت اصلی قیمت ان است باید انقدر سفارش تولید داشته باشیم تا به صرفه باشد وگرنه ساخت یک هواپیما کوچک با قیمت یک جمبوجت زیاد سخت نیست (3507902) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۶:۳۴:۴۲
هواپیما پیش کش دوست عزیز یه چیزایی مثل چوب بستنی، کاغذ، آب پاش آب برای آبیاری قطره ای، رادیو پخش، تلفن ثابت، پرینتر، خودکار و ... را اگر با کیفیت تونستیم بسازیم که نیاز به وارداتش نبود اونوقت کار را یکم توسعه میدیم انشالله. (3508029) (alef-11)
 
روح اله فارسی
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۳۸:۵۱
باسلام اینجانب قصد ندارم مانند نویسنده این مطلب در چند زمینه اظهار نظر کنم و فقط در زمینه تخصصی خودم مطالب ذیل رو جهت روشن شدن افکار امثال این آقا به عرض میرسانم، مرور اجمالی نظرات خوانندگان محترم بیانگر این است که الحمد للله حنای این آقایان دیگر رنگی ندارد
1.کشور ما توانایی ساخت یک لوله را ندارد،بله در نگاه اول به نظر یک لوله ساده میآید اما این لوله قرار است در فشار 4000psi در عمق چند کیلومتری زمین در چاهای نفت و گاز کار گذاشته شود، لذا تکنولوژی بسیار پیشرفته و دانش مهندسی متالورژی بسیار بالایی میخواد تا لوله ای بسازی که در برابر فشارو دما و خوردگی مقاومت کند،بسیاری از چاههای گازی ما در پارس جنوبی هم اکنون معطل رسیدن این کالاها هستند، درحالی که همسایه ما قطر سالهاست که حفاری بخش قطری رو به پایان رسانده.
2. این تکنولوژی یک شبه به دست نیامده و با پول وارداتی نیست،یک عمر تحقیق و پژوهش صرف آن شده، که پر واضح است باپول هرچه بخواهی به شما نمی دهند.
3. نگاه نویسده به همسایگانمان نگاه درستی نیست، به طور مثال دوستان عرب ما در زمینه مهندسی نفت صاحب چندین کتاب و تالیفات مهمی هستند، که در کل دنیا به عنوان مرجع و رفرنس هم اکنون تدریس میشود. درحالی که ما یک کتاب از نویسنده ایرانی ولو در دانشگاهای خارجی درس خوانده باشد نداریم.
4. چهل سال زمان کافی هست، برای اثبات نظرات آمثال نویسنده، در این چهل سال ما شاهد پیشرفت کشورهایی چون امارات، ترکیه، قطر، مالزی، اندونزی، ویتنام، بوده ایم،ترکیه بدون اتکا به نفت و گاز و منابع طبیعی امروز اقتصاد شانزدهم دنیاست.هم اکنون در این پلتفرم که اینجانب مشغول به کارم بخشی از تجهیزات سر چاهی ساخت کشور قطر هست.

5. بشر اگر از سنگ به عنوان سلاح استفاده نمیکند، به این معنا نیست که سنگ تمام شده بود رفت سراغ چیز دیگری، یا امروزه ذغال سنگ دیگرکالای استراتژیکی محسوب نمیشود،نفت و گاز قرار نیست تا ابد ارزش استراتژیک داشته باشد، که نویسنده محترم نگران پایان یافتن آن هست، تکنولوژی استحصال، نفت و گاز از شیل افق این صنعت را دگرگون کرده، همینطور دانش انرژی های نو و پاک (3508300) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۳۹:۵۶
قبل از هر چیز یادمون نره همین برق و انرژی اتمی و هواپیما و ماهواره و تجهیزات پزشکی و همه این چیزها رو غربیها و آمریکاییها درست کردن . بقیه دنیا فقط استفاده کننده بودن و دیگر هیچ . ما هم خیلی هنر کرده باشیم از روی سانتریفیوژهای 70 سال پیش اونها چند هزار تا ساختیم . چین هم همینطور . بقیه کشورها در بهترین حالت ممکن کپی کار بودن و لا غیر . بهمین خاطر نباید حرف بزنن! (3508302) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۴۷:۴۱
10 فروند هواپیمای ایران 140 ملخی ساختیم هر 10 تاش سقوط کرد . هیچ کارخونه هواپیماسازی توی دنیا وجود نداره که صد در صد تولیدلتش سقوط کرده باشن . این یعنی ما ساخت آبگوشت بزپاش رو با صنعت اشتباه گرفتیم... (3508328) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۷:۵۹:۴۰
تو دولت قبل که پول هم می داد چیزی نمی دادند!!! (3508360) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۱۹:۳۵:۰۲
یعنی به نظر نویسنده مردم ایران حق ندارند مانند بقیه مردم دنیا با خیال راحت سوار هواپیما شوند و یا در جاده ها تلف نشوند. کجای دین گفته مردم شما و نه خود شما باید در بدبختی زندگی کنند تا دینشان حفظ شود. با این عقاید بی پایه به کجا چنین شتابان... (3508680) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۰ ۲۳:۰۸:۵۸
در شرایطی که قیمت نفت ما به بشکه ای 25 دلار رسیده است،و بیکاری و رکود کمر اقتصاد ایران رو شکست،خرید هواپیما هیچ توجیهی ندارد،بجای اینکه این پولها رو که به اندازه یک سال بودجه نفت ایران است صرف خرید هواپیما کنید صرف اشتغال و کمک به تولید داخل می کردید بهتر بود تا اینکه اقتصاد ضعیف فرانسه رو از رکود خارج کنید (3509205) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۰۹:۴۷:۳۸
تعداد فروگاههایی که هواپیمای بوئینگ می تواند در آنها بنشیند محدود داست. در کشورما فرودگاه مهر آباد و امام هستند. ولی اکثر مسیر های هوایی به جای ایران به چند کشور گمرکی می دهند و از دوبی به شرق آسیا می روند. به نظرم این حرکت دولت در جهت انتقال ترانزیت مسافر از امارات به ایران است. (3509960) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۱۶ ۲۰:۵۲:۴۸
چرا نمیتواند هواپیماهای بویینگ در فرودگاههای ما بنشیند ؟؟؟

اتفاقا اکثر هواپیماهای قدیمی ایران بویینگ بودند ... (3525664) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۴-۱۱-۱۱ ۱۰:۳۷:۱۲
باسلام
در خصصوص هواپیمای پهن پیکر فکر میکنم مشکلی در خصوص خرید نیست،فکر میکنم نوع خرید هم که اجاره به شرط تملیک است خوب باشه با توجه به اینکه شرکتهای تولید کننده اندک هستند.ولی در خصوص قرارداد نفتی ،ما به خودکفایی رسیدیم مخصوصا در مورد شرکت توتال و اون قرارداد کرسنت و خیانتهایی که به ما کرد.در خصوص شرکت پژو بعد این همه سال هنوز نمیتوانیم خودمان یک خودرو بسازیم؟سوال شده برایم.با چند تا شرکت دیگر وارد مذاکره شویم.حتما باید با پژوه باشد.بعد از این همه سنگی که فرانسه در اجرای برجام و به نتیجه رسیدن آن انداخت نباید اینططوری قرارداد میبستیم. (3510076) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۱-۱۳ ۱۶:۲۵:۵۴
اينجوري كه ايشان مي گويد كه وقتي پول بدهي همچيز مي دهند فرض كنيد يك نفر بيايد به ايشان هر چه قدر كه خواست پول من مي دهد ولي ايشان نخواهد خواسته طرف ديگر معامله را برورد كند پس مي پذيريم هر كس چيزهاي دارد كه فروشي نيست . (3517929) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۱۴ ۱۸:۴۹:۴۶
ماشینهای فرانسوی به آمریکا نمیرسد .... پس حتماً ماشینهای چینی در آمریکا و کانادا از محبوبیت برخوردارند !!!!!! (3520904) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.