نظر منتشر شده
۴۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 483855
ادغام بانک مهر اقتصاد و موسسه کوثر و ثامن از شایعه تا واقعیت/ واکنش بانک مرکزی/ وضعیت سپرده‌گذاران و کارمندان
بخش اقتصادی الف؛ 29 خرداد 96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۰
به گزارش الف، هنوز ماجرای تعاونی‌های اعتباری ثامن‌الحجج و میزان فراموش نشده و موضوع موسسه کاسپین و سرگردانی سپرده‌گذاران به سرانجام نرسیده است که برخی اخبار تائید نشده، از ادغام بانک مهر اقتصاد، موسسه کوثر و ثامن منتشر شد که این موضوع باعث نگرانی شده و سپرده‌گذاران درصدد بازپس‌گیری پول‌های خود شدند، اما ماجرا چیست؟

این موضو در کنار این که گفته می‌شود بانک‌های کشور زیان ده هستند، باعث کاهش و حتی بی اعتمادی به نظام بانکی شده که بلافاصله با یک شایعه مردم در مقابل شعب بانک‌ها و موسسات صف می کشند که وجود خود را از آن موسسه مالی خارج کنند.

 فعالیت و ایجاد مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز به آفتی برای نظام پولی کشور تبدیل‌ شده است و بانک مرکزی سیاست خود را باهدف ساماندهی بازار غیر متشکل پولی و کنترل فعالیت این مؤسسات غیرمجاز و مجاز (که موفق به دریافت مجوز بانک مرکزی شده بودند)، شروع کرد؛ سیاستی‌ در قالب ادغام آن‌ها باهم و یا در یک بانک که این مؤسسات غیر مجاز و مجار با ادغام در یک بانک و یا ادغام چند موسسه و تبدیل به موسسه بزرگ‌تر شده که هم‌اکنون بانک مرکزی این روند را ادامه می‌دهد.

ولی‌الله سیف، بالاترین مقام پولی کشور در روز 5 خردادماه امسال، خبر از احتمال ادغام بانک‌های مجاز (برنامه بانک مرکزی) داد و به سپرده‌گذاران و مشتریان بانک‌ها اطمینان داد که هیچ جای نگرانی برای آن‌ها نیست و از این سیاست متأثر نخواهند شد؛ البته تصمیم برای ادغام در درجه اول بر عهده سهامداران بانک‌ها است، ولی باید این موضوع در مسیری که بانک مرکزی در پیش‌گرفته، اجرایی شود.

سیف هدف از ادغام بانک‌ها را استانداری سازی و نزدیک کردن نسبت‌های مالی بانک‌های ایرانی را به نسبت‌های روز بانکداری دنیا عنوان کرد و به سپرده‌گذاران بانک‌ها و مؤسسات مجازی که ممکن است در آینده با یکدیگر ادغام شوند اطمینان داد که به‌هیچ‌وجه از این تصمیم آن‌ها متأثر نخواهند شد، حتی اگر دو بانک و شعبه‌های آن‌ها با یکدیگر ادغام شود.

وی یاکید کرد: بانک مرکزی هرگز اجازه‌ نخواهد داد که منافع سپرده‌گذاران دچار مشکل شود، از سوی دیگر بانک‌ها در فضای رقابتی به‌هیچ‌عنوان اقدامی نخواهند کرد که مشتریان خود را از دست بدهند؛ ازاین‌رو جای نگرانی برای آن‌ها وجود ندارد.

پس از اظهارات رئیس‌کل بانک مرکزی، شایعاتی در مورد ادغام مؤسسات مالی و اعتباری فاقد مجوز با بانک‌ها و موسات داری مجوز منتشر شد که گاهاً اخباری نادرست  و در حد شایعه است، و این در حالی بود که بانک مرکزی به‌عنوان متولی، دراین‌باره اظهارنظر نمی‌کند.

انتشار چنین اخبار و شایعاتی درحالی‌که نظام بانکی کشور با موضوعاتی مانند میزان وثامن‌الحجج  در گذشته مواجه بود و امروز موسسه مجاز کاسپین که بعد از 10 ماه از بلوکه شدن پولی‌های سپرده‌گذاران، هنوز به سرانجام نرسیده، دست‌به‌گریبان است و از سوی دیگر مطرح‌شدن زیان ده بودن تا ورشکستگی بانک‌ها باعث ایجاد نگرانی و حتی بی‌اعتمادی سپرده‌گذاران شده است.

در حالی که هنوز موضوع سپرده‌گذاران مؤسسه کاسپین تمام نشده، باز شایعه باعث نگرانی سپرده‌گذاران برخی مؤسسات شد، شایعاتی که هیچ‌کسی در قبال آن احساس مسئولیت نمی‌کند تا مردم علاوه بر نگرانی، اعتمادشان به‌نظام بانکی از دست نرود.

ماجرا چه بود؟
روز پنجشنبه گذشته (25 خردادماه جاری) بود که خبری منتشر شد که در آن حتی  از لغت بر اساس شنیده‌ها در آن استفاده‌شده بود، از سوی رسانه‌ها منتشر شد، آن هم بدون اینکه رسانه‌ای پیگیر صحت آن باشد، البته این خبر حاکی موضوعات در خود بود.

انتشار این خبری باعث نگرانی برای سپرده‌گذاران دو موسسه و حتی یک بانک شد؛ خبری که بر اساس شنیده‌ها بود و جز مدیرعامل بانک مهر اقتصاد، هیچ مقام پولی نسبت به آن واکنشی نشان نداد و آن شایعه ادغام دو موسسه اعتباری و بانک مهر اقتصاد بود تا بانک کوثر تشکیل شود.

*در متن کامل این خبر ارسالی برای خبرنگاران اقتصادی به شرح ذیل آمده بود:

تشکیل بانک کوثر بعد از ادغام با موسسه اعتباری ثامن و بانک مهر اقتصاد به اول تیرماه 96 فعالیت خود را شروع خواهد کرد و با این تصمیم بهبود شرایط خدمت‌رسانی موجب قوی‌تر شدن پشتوانه پولی سپرده‌گذاران می‌شود.

بر اساس شنیده‌ها، قرار است با ادغام موسسه اعتباری کوثر – که هم‌اکنون از بانک مرکزی مجوز دارد- و موسسه اعتباری ثامن و بانک مهر اقتصاد، یک بانک جدید در کشور تشکیل خواهد شد که جزو بزرگ‌ترین بانک‌های کشور خواهد شد.

با توجه به مجوز موسسه اعتباری کوثر، نام بانک جدید با عنوان بانک کوثر خواهد بود اما با توجه به منابع مالی فراوان موسسه اعتباری ثامن و بانک مهر اقتصاد، بانک جدید یکی از بانک‌های قدرتمند در کشور خواهد بود.

با توجه به کثرت شعب این مؤسسات و بانک مهر اقتصاد، بانک کوثر حداقل ۱۲۰۰ شعبه خواهد داشت و پشتوانه قوی این بانک موجب قدرتمندتر شدن بانک می‌شود به همین علت هیچ‌چیز نگران‌کننده‌ای سپرده‌گذاران این مؤسسات را تهدید نمی‌کند.

ادغام کوثر، ثامن و مهر اقتصاد موجب خواهد شد یکی از بزرگ‌ترین بانک‌ها ازنظر تعداد شعبه تشکیل شود و اگر بانک کوثر با ۱۲۰۰ شعبه ایجاد شود و مشکلی بر سر ادغام‌ها پیش نیاید این بانک جدید هشتمین بانک بزرگ ازنظر وسعت و تعداد شعبه خواهد بود و عملاً بزرگ‌ترین بانک خصوصی کشور تشکیل می‌شود.

در صورت نهایی شدن ادغام‌ها، بانک کوثر در جدول تعداد شعب بانکی بالاتر از بانک‌هایی مثل رفاه کارگران، اقتصاد نوین، شهر، سمان، سرمایه، پست‌بانک و قوانین قرار می‌گیرد.

*وضعیت سپرده‌گذاران و کارمندان
در صورت نهایی شدن ادغام‌ها و تشکیل بانک کوثر قطعاً وضعیت کارمندان بهتر خواهد شد، چراکه طبق اخبار واصله قرار نیست تعدیل نیرو صورت بگیرد و سیاست سهامداران حفظ کارمندان و تشکیل قوی بانک است. بدین ترتیب وضعیت شغلی کارمندان بهبود می‌یابد و بازنشستگی همکاران نیز تابع صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها خواهد شد. دایره‌های خزانه. بازرسی. کارگزینی. تدارکات حسابداری. تسهیلات رفاه کارکنانی. نگهبانی نقلیه و غیره با چارت سازمانی کامل ایجاد می‌گردد.

طبق تصمیم‌گیری‌ها چارت سازمانی شعب شامل رئیس شعبه، معاون شعبه، دایره تسهیلات، دایره خدمات نوین، دایره حسابداری، دایره صندوق و حساب‌جاری، دایره ارزی و… تشکیل می‌شود.

قطعاً همکاری و مساعدت کارکنان مؤسسات اعتباری کوثر و ثامن و بانک مهر اقتصاد می‌تواند روند ادغام و تشکیل بزرگ‌ترین بانک خصوصی کشور را تسریع ببخشد.

در چنین شرایطی به‌راحتی می‌توان نتیجه گرفت نه‌تنها هیچ خطری سپرده سپرده‌گذاران را تهدید نمی‌کند، بلکه بهبود شرایط خدمت‌رسانی موجب قوی‌تر شدن پشتوانه پولی سپرده‌گذاران می‌شود.

همان‌طور که در خبر مشاهده شد، موضوع ادغام به یک موضوع ساده و آسان تبدیل‌شده است، اما این خبر که بلافاصله منتشر و بازتاب داشت، از سوی مدیرعامل بانک مهر در بعدازظهر همان روز تکذیب شد.

واکنش بانک مهر اقتصاد به ادغام
اما سید ضیاءالدین ایمانی، مدیرعامل بانک مهر اقتصاد در گفت‌وگو با فارس، با انتقاد از انتشار شایعاتی مبنی بر ادغام این بانک با مؤسسات مالی نظیر کوثر و ثامن، ضمن تکذیب موضوع ادغام، گفت: تاکنون بانک مرکزی هیچ صحبت و مکاتبه‌ای با بانک مهر اقتصاد برای ادغام نداشته و بحث ادغام بانک مهر اقتصاد با هر مؤسسه مالی دیگری از اساس شایعه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بانک مهر اقتصاد ازنظر نقدینگی در بهترین شرایط در شبکه بانکی قرار دارد و جای هیچ‌گونه نگرانی در هیچ زمینه‌ای نیست و ما این بحث ادغام را کاملاً بی‌پایه و اساس می‌دانیم.

مدیرعامل بانک مهر اقتصاد اضافه کرد: عده‌ای بابیان این موارد قصد تخریب بانک مهر اقتصاد را دارند و این ازنظر اخلاق حرفه‌ای صحیح نیست، ضمن آنکه بانک مهر اقتصاد حق خود را برای طرح دعوی علیه کسانی که این شایعات را مطرح کرده و به آن دامن می‌زنند، محفوظ می‌داند؛

به گفته وی، جداً پیگیر این قضیه خواهیم بود و اجازه نخواهیم داد عده‌‌ای و مؤسساتی بخواهند به اعتماد مردم به این بانک بزرگ و ارزشی، خدشه وارد کنند.

ایمانی‌ افزود: اعتمادی که در حال حاضر در مجموعه‌ بانک مهر اقتصاد، سپرده‌گذار و تسهیلات گیرنده وجود دارد نشان می‌دهد که واقعاً هیچ مشکلی نداریم ضمن آنکه 188 هزار میلیارد ریال تسهیلات در سال 95 پرداخت کردیم و اعتماد چندین میلیون سپرده‌گذار نشان‌دهنده اقتدار این بانک است.

وی تأکید کرد: حتماً باکسانی که با طرح موضوع ادغام، موجب بروز اخلال شده‌اند و در نظام بانکی کشور مشکل ایجاد می‌کنند، برخورد می‌کنیم و به آن‌ها اخطار می‌دهیم که دست از این کار خود بردارند.

ایمانی یادآور شد: بانک مهر اقتصاد ‌آمادگی این را دارد که اگر مؤسساتی به لحاظ نقدینگی دچار مشکلی هستند به آن‌ها کمک کند اما از این رفتارهای غیرحرفه‌ای گله‌مندیم.

مدیرعامل بانک مهر اقتصاد اظهار داشت: ما با بانک مرکزی تعامل داریم و تاکنون بانک مرکزی هیچ صحبت و مکاتبه‌ای با بانک مهر اقتصاد برای ادغام نداشته است.
 
واکنش هیجانی سپرده‌گذاران شایعه
انتشار این خبر تایید نشده باعث نگرانی سپرده گذاران این موسسات شد، و  تعدادی از سپرده‌گذاران برای دریافت وجوه خود اقدام کردند.

خبرگزاری فارس دراین‌باره نوشت: انتشار خبری تائید نشده در برخی سایت‌ها و کانال‌های خبری مبنی بر ادغام موسسه اعتباری ثامن و بانک مهر اقتصاد در موسسه اعتباری کوثر و تشکیل بانک کوثر، سپرده‌گذاران موسسه ثامن را نگران کرد به‌طوری‌که برخی سپرده‌گذاران مؤسسه ثامن را برای برداشتن سپرده‌های خود به تکاپو افتادند، درحالی‌که با فرض صحت چنین خبری، تجربه‌های قبلی نشان می‌دهد هیچ سپرده‌ای در فرآیند ادغام، از بین نمی‌رود.

این نگرانی موجب هجوم سپرده‌گذاران به شعب برای دریافت سپرده شده است که بر اساس پیگیری‌های خبرگزاری فارس، موسسه ثامن در حال تزریق نقدینگی به شعب برای پاسخ به تقاضای سپرده‌گذاران است و مشکلی برای پشتوانه نقدینگی این موسسه وجود ندارد.

اما قطعاً این رفتارهای هیجانی و غیرمنطقی می‌تواند برای یک موسسه اعتباری و حتی بانک بزرگ، چالش آفرین باشد، زیرا بانک یا موسسه اعتباری در عملیات مالی خود از 100 درصد منابع، حداقل 10 درصد را برای سپرده قانونی و حدود 85 درصد را صرف اعطای منابع یعنی اعطای تسهیلات یا سپرده‌گذاری و سرمایه‌گذاری می‌کند و تنها 3 درصد منابع به‌عنوان ذخیره نقد در اختیار بانک است.

در چنین شرایطی اگر فقط 5 درصد سپرده‌گذاران برای دریافت سپرده به بانک مراجعه کنند، بانک با چالش نقدینگی مواجه شود و این نگرانی در حالی به وجود آمده که برفرض صحّت خبر ادغام، همانطور که رئیس کل بانک مرکزی گفته بود، خطری متوجه سپرده‌گذاران این موسسه نمی‌شود و صرفاً نام موسسه اعتباری یا بانک پذیرنده سپرده آن‌ها تغییر می‌کند.

به نظر می‌رسد با توجه به اینکه فضا هم‌اکنون برای سپرده‌گذاران موسسه ثامن یک فضای مبهم و غبارآلود است، نیاز است، بانک مرکزی با اطلاع‌رسانی به‌موقع مانع از ادامه‌دار شدن این ماجرا شود.

ایسنا هم در این مورد نوشت: انتشار این خبر باعث نگرانی سپرده گذاران این موسسات شد، و  تعدادی از سپرده‌گذاران برای دریافت وجوه خود اقدام کردند  در حالی که  خبری در این حین منتشر و در رسانه‌ها می‌چرخد که ظاهراً اعلام‌شده قرار است با تشکیل بانک کوثر دو موسسه کوثر که اکنون دارای مجوز بانک مرکزی است به همراه موسسه ثامن و بانک مهر اقتصاد که مجوز رسمی فعالیتی از بانک مرکزی ندارند با یکدیگر ادغام شوند. پیگیری ماجرای ادغام این سه بانک و موسسه نظامی و اینکه آیا نهایی شده است یا خیر از منابع مطلع، با این توضیحات همراه بود که به‌هرحال پیشنهاد ادغام بانک‌های نظامی از سال‌های قبل مطرح‌شده و موضوع عجیبی نیست تا اینکه بتوانند با ترکیب با یکدیگر بانکی قوی‌تر و در یک مجموعه را تشکیل دهند.
 
احتمال تشکیل بزرگ‌ترین بانک خصوصی کشور
اما بعد از انتشار این خبر (ادغام موسسات اعتباری ثامن و کوثر با بانک مهر اقتصاد) و تشکیل بانک کوثر که دو بانک مهر اقتصاد و موسسه اعتباری کوثر آن را تایید نکردند، اما باید تا سه‌شنبه منتظر اخبار جدید باشیم.

در متن اطلاعیه موسسه اعتباری کوثر خبر ادغام صراحتا تکذیب نشده و حتی از انجام مذاکرات در این زمینه خبر داده است. روابط عمومی بانک مهر اقتصاد صراحتا این ادغام را تکذیب کرده و گفته که این شایعات را روابط عمومی دو موسسه فوق اعلام کرده‌اند. به هر حال دو موسسه فوق در حالی دو اطلاعیه متفاوت منتشر کرده‌اند که موسسه اعتباری ثامن سکوت اختیار کرد که شاید محتمل‌ترین گزینه نیز همین موسسه باشد که قرار است تحت کفالت موسسه اعتباری کوثر قرار گیرد. فعلا این شایعه نزدیک‌ترین زمان به واقعیت را دارد تا ادغام برخی بانک‌های دیگر که منابع آگاه از آن خبر می‌دهند.

در اطلاعیه موسسه اعتباری کوثر آمده است: پيرو انتشار اخباري در سايت‌ها و شبكه‌هاي اجتماعي با موضوع ادغام بانك مهر اقتصاد و موسسه اعتباري ثامن‌الائمه در موسسه اعتباري كوثر و ايجاد «بانك كوثر» و به‌رغم مذاكرات انجام شده و توافقات حاصله في مابين با موضوع مزبور به اطلاع مي‌رساند هر گونه تصميم‌گيري در حوزه نظام بانكي كشور منوط به مصوبه شوراي پول و اعتبار و ابلاغ بانك مركزي است كه هنوز تاييديه‌اي که از سوي بانك مركزي صادر شده باشد، به‌دست اين موسسه نرسيده است.این در حالی است که روابط عمومی بانک مهر اقتصاد شایعه ادغام این بانک با موسسات مالی و اعتباری کوثر و ثامن را قویا تکذیب کرد.

اولین واکنش بانک مرکزی حکایت از احتمال ادغام دارد
اما بانک مرکزی در اولین واکنش خود نسبت به جریان پیش آمده تا حدی شرایط حاکم بر موسسه ثامن و پرونده آن در این بانک را مورد اشاره قرار داده است.

فرشاد حیدری  معاون نظارتی بانک مرکزی اعلام کرد: مؤسسه ثامن در مسیر پیوستن به مؤسسات مجاز است و سپرده گذاران نگران نباشند و این موسسه اعتباری یکی از موسسه های متقاضی دریافت مجوز از بانک مرکزی است.

وی با بیان اینکه اقداماتی توسط این موسسه شامل پذیره نویسی در بورس و تودیع سپرده قانونی نزد بانک مرکزی انجام شده است، گفت: بر این اساس این موسسه در حال پیوستن به موسسات مجاز است که فرآیند قانونی و رسیدگی به تقاضای این موسسه در حال انجام و ممکن است منجر به صدور مجوز و یا ادغام با یکی از بانک ها و موسسه های اعتباری شود.

وی افزود: در هر صورت هیچ گونه مشکلی برای سپرده گذاران این موسسه به وجود نخواهد آمد و از سپرده گذاران موسسه اعتباری ثامن تقاضا می شود حسب نیاز به شعب موسسه مراجعه و از خدمات آن استفاده کنند و اطمینان داشته باشند که صدور مجوز و یا ادغام موسسه با حفظ حقوق و صیانت از سپرده های آنها انجام می شود.

نکته آخر
در موضوع ادغام باید ابتدا سهامداران موسسهات و بانک‌ها با یکدیگر به توافق رسیده و موضوع با بانک مرکزی مطرح شود تا در صورت تأیید پیشنهاد بانک‌ها و مؤسسات موردنظر فرایند لازم را در چارچوب ضوابط و زیر نظر بانک مرکزی انجام دهند.

اما نکته اینجاست که در رابطه با پیشنهاد تشکیل بانک کوثر و ادغام بانک مهر اقتصاد و دو موسسه کوثر و ثامن تاکنون گزارش نهایی و تصمیمی در بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار تصویب و اتخاذ نشده و چنین ادغامی تا کنون رسمیت ندارد؛ و اخبار منتشر شده و آنچه فعلاً اعلام می‌شود ظاهراً اخباری است که با اهداف خاص در جریان است و اخبار غیر رسمی که در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها  منتشر می شود می‌تواند عاملی برای ایجاد نگرانی سپرده‌گذاران باشد.

البته نیاز است بانک مرکزی به‌عنوان سیاست‌گذاری پولی و ناظر بر این بخش، از حقوق سپرده‌گذاران صیانت کند و باید در خصوص ادغام و یا هر موضوع دیگری واکنش نشان دهد و با شایعه‌پراکنان برخورد کند تا نه‌تنها موسسه و بانک از این موارد متضرر نشود، بلکه مانع ایجاد نگرانی و بی‌اعتمادی در جامعه شود.

این روزها با توجه به هشدارهایی داده شده و خبرهایی که گاها منتشر می شود که بانک ها زیان ده هستند و حتی برخی بر ورشکستگی بانک ها تاکید می کنند، باعث نگرانی مردم شده و با انتشار خبری تایید نشده ای باعث ایجاد تنش شده و مردم را نگران می کند و لازم است بانک مرکزی در این موارد ورود کند و عدم پاسخگویی باعث شده مردم با شنیدن اخبار بی پایه و اساس مقابل شعب بانک ها و موسسات تجمع کنند، موضوعی که همین امروز برای موسسات اشارعه شده رخ داده است.

از سوی دیگر رسانه‌ها نیز باید در انتشار اخبار خود دقت کنند و از صحت آن آگاه شوند تا هر شایعه‌ای در جامعه منتشر نشود، انتظار است وظیفه خود را به‌درستی انجام دهند تا باعث متضرر شد به جامعه نشود.
 
کلمات کلیدی : ادغام بانک‌ها+سپرده‌گذاران+بحران نظام بانکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۴:۳۴:۳۲
اقتصاد هم اگر دست همان تفکری بود که موشک هست ، الان قدرت اول اقتصاد اسیا بودیم. (4433692) (alef-18)
 
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۵:۲۳:۳۲
سود ۲۰ تا ۳۰ درصدی که آقای سیف و طیب نیا برای کنترل تورم ایجاد کردند تا به صورت مصنوعی همه چیز را در چهار سال اول خوب نشان دهند، حالا دارد اثرات خود را نشان میدهد. اصولا اگر کسی‌ تصور کند وقتی‌ بانک کشوری، سود بالای ۲۰ درصد به سپرده گذار میدهد، در حالیکه آن کشور در شراعت رشد منفی‌ یا کأهش قیمت نفت یا تحریم است، آن کشور، میتواند روی رشد اقتصادی و ایجاد کار و انگیزه برای انجام کاری داشته باشد، در تاریکی‌ مطلق است. در آمریکا و اروپا در حال حاضر اگر یک کارمند به خواهد با سود پول خود زندگی‌ کند،با توجه به سود بانکی‌ زیر یک درصد، باید ۳ تا ۴ میلیون دلار در بانک داشته باشد، ولی‌ در ایران یک کارمند یا کارگر برای اینکه بخواهد معادل حقوق ماهانه خود از سود بانک درآمد داشته باشد، فقط کافیست ۱۰۰ میلیون تومن، یا ۲۵ هزار دلار در بانک‌های ظاهراً بسیار موفق سپرده گذاری کند. آقای سیف و طیب نیا که هیچ ، حتی یک کودک ابتدایی هم میداند که در این صورت، هیچ کس تشویق به کار و تلاش و سرمایه گذاری در صنعت و ساختمان نمی‌شود، و نتیجه آن در میان مدت و بلند مدت، همین هست که میبینیم. افزایش روز افزون بیکاری، فقر، کاهش سرمایه گذاری، و آغاز ورشکستگی تحت عنوان ادغام. آنهایی که می‌گویند سیستم بانکی‌ کشور مساله یی ندارد، باید پاسخ دهند، چرا این مسائل ماه‌های اخیر در سالهای پیش اتفاق نمی افتد. بالاخره بار کج این مدیران اقتصادی توانست تا خرداد ۹۶ به مقصد برسد، ولی‌ هرگز نخواهد توانست تا خرداد ۱۴۰۰ یا حتتی خرداد ۹۷ به مقصد برسد.

همین است که می‌گویند اقتصاد یک علم است. یک اقتصاد دان واقعی، مسئولیت ندارد که فقط تورم را پایین بیاورد. یک اقتصاد دان باید بتواند ضمن اینکه تورم را کنترل می‌کند، میزان رشد و رونق را در حد خوبی‌ نگاه دارد. اگر قرار بود که با بالا بردن سود، تورم کنترل شود، همه کشورهای دنیا میتوانستند به همین راحتی‌ تورم را کنترل کنند. و البته نرخ سود، فقط یکی‌ از پارامتر‌ها هست. برای اقتصاد سالم، باید شفافیت باشد. وقتی‌ مسول خرید هواپیما وزارت راه، به راهتی می‌گوید ما تا ۵۰ درصد تخفیف گرفتیم، ولی‌ اطلاعات را نمیدهیم چون در دنیا مخفی‌ است، یعنی‌ عملا دارد به همه توهین می‌کند . یعنی‌ بوئینگ و ایرباس که باید جزئی‌ترین سود خود را به خاطر بازار سرمایه و سهام، به اطلاع بازار برسانند، همه را مخفی میکنند؟! حالا هم می‌بینید که همانطور که پیش بینی‌ شده بود، تمام خرید‌های هواپیما به صورت نقد و از پول نفت بوده و این مدیر وزر راه، غیر از گمراه کردن مردم و کارشناسان کار دیگری نکرده. حالا بروید ببیند چه اتفاقاتی با چنین مدیرانی در پشت صحنه افتاده و دارد می‌افتد. (4433786) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۷:۰۴:۱۳
8 سال بود (4433934) (alef-3)
 
محسن
Australia
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۸:۴۷:۲۵
30 سال نبود با 8 سالی که نصفه و نیمه بود هم کاری درست نمیشه (4434076) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۹:۳۹:۴۱
نخیر در اقتصاد یک عده ریشه دوانده اند و در هر دولتی هستند و رنگ عئض می کنند بر اساس دولت ها (4434123) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۱۰:۲۲:۳۵
بخونید تا مثل من گمراه نشوید

8 سال دست اون تفکر نبود البته 4 سال اول به این تفکر نزدیک شد اما در 4 سال بعدی نه. همون تفکری اجازه ورود کامل بهش نمی دهن.شما فکر کردید پروژه های حسن روحانی را کی داره انجام میده در حالی که دولت میگه پول ندارم و پول هم نمی دهد. بله سپاه . اگر سپاه پروژه های روحانی را رها کند اونوقت اینشون چه جوری می خواهد کار کنه. همین سپاهی که شما انتقاد می کنید بیش از 20 هزار میلیارد تومان از دولت طلب داره. تا حالا امده چیزی بگه. بله من هم مثل شما فکر می کردم ولی سال گذشته دولت روحانی بعد از یک سال که هیچ کسی حاضر نبود در پروژه مهار آب های مرز را انجام دهد دست به دامن سپاه شد و سپاه هم بدون هیچ بهانه ای شروع کرد به دادن. من یکی از پیمانکاران بخش خصوصی هستم که تولید اتصالات داریم و کاملا ایرانی هستیم هیچ کسی از ما حمایت نکرد اما و داشتیم ورشکسته می شدیم اما این پروژه را که سپاه قبول کرد اومده به پیمانکاران بخش خصوصی و تولید کننده های ایرانی کمک خواست و کار را شروع کرد و اطلاع دقیق دارم که دولت قرار بود برای آن به سپاه پول بده که فقط 30 درصد تعهدات خودش عملی کرده و سپاه داره از جیب خودش هزینه می کنه اگر سپاه هم رها می کرد امروز خیلی از شرکت هایی مثل من ورشکسته بودیم و باید کارگران را اخراج می کردیم. آری این اصل ماجرا است البته من هم نقد دارم ولی وقتی دیدم ماجرا اینطور هم که میگن نیست (4434737) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۲۲:۲۳:۳۸
حرف به شدت نسنجيده اي بود (4434256) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۰۰:۱۵:۳۱
بيشتر مصيبت هاى اقتصادى امروز ناشى از ٨ سال دولت بيخردى بود . (4434329) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۰۰:۱۸:۱۳
بايد مديران ارشد اين موسسات را محاكمه نمايند تا درس عبرتى براى ديگر مديران بانكها باشد
كه با پول و سرمايه مردم و سهامداران بانكها چه كرده اند به چه كسانى داده اند چه حقوقها و منافعى براى خود برداشت كرده اند كليه مديران حال و قبل اين بانكها را ممنوع الخروج كنيد زيرا
ممكن است بايد دنبالشان در كانادا بگرديم . (4434334) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۰۸:۲۵:۱۳
ثامن الائمه نصفش مال سپاه هست و بیشترین مشتریان را داشته و همه ازش راضی هستند ایا به احترام نام سپاه شایسته نبود یه مجوز میدادن چرا باید تو صدا وسیما و بانک مرکزی اینجور سرو صدا کنه و باعث صلب اسایش مردم بشه من خودم هم تو اون موسسه حساب دارم ولی حتی یکبار هم مراجعه نکردم چون نام سپاه خودش اعتباره بقیه رو بگذار کنار ، بهترین مودب ترین کارکنان را دارن که بسیار هم سرعتی کار می کنند و مشتری رو معطل نمیکنن اونهایی که به فکر ادغامش هستند بهتره یه کم فکر کنن اگر هم میخوان بانک کنند ادغام نکنن واقعا حیفه چون در این صورت مثل بانک کوثر مشتریانش رو از دست خواهد داد.
عزت زیاد (4434573) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۴:۳۴:۵۳
مردم حق داند از کجا معلوم که دوباره جریان کاسپین تکرار نشه؟ (4433694) (alef-18)
 
میرلوحی
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۶:۴۹:۲۶
1) موسسه ثامن با 600 شعبه از نظر منابع از بسیاری بانک های دولتی مثلا همین مهر اقتصاد جایگاه بهتری دارد. بگونه ای که از این بابت درمیان تمام بانکها و موسسات در رتبه 7ام قرار دارن...
2) از کجا معلوم بانک پاسیان به سرنوشت کاسپین دچار نشود؟! از کجا معلوم صادرات به این مشکل نحورد؟! از کجا معلوم بانک ملی ورشکست نشود؟! از کجا معلوم بانک سوییس پول ما را نخورد!!؟ با این اسندلال کاذب اگر همه سپرده گذران یک بانک ولو بانک ولز فارگوی امریکا یک شبه برای استحصال سپرده خود هجوم برند خودشان با دست خودشان آن بانک را ورشکست میکنند

در آخر بایستی گفت کاش خبرگزاری تسنیم هم مثل الف کمی منظقی تر و به دور از هیجان با موضوع برخورد می نمود (4433908) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۰۱:۰۱:۴۸
متاسفانه همون سناريو اه/ قدم اول كنار اومدن با سهامداراي اصلي و انتقال املاك و كمي از نقدينگي به اونها تا راضي بشن و بكشند كنار قدم دوم ناپديد شدن پول مردم
حالا مثل كاسپين برن بدو ان...
اين تبديل به يك الگوي ناصواب عده اي ذي نفوذ شده.. اي كاش جلوشون گرفته مي شد (4434377) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۴:۴۵:۴۵
لازم نکرده ادغام کنند پول ملت رو میخورند (4433715) (alef-18)
 
حامد
France
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۴:۴۹:۱۱
ادغام موسسات و بانکهای کوچکتر و تشکیل یک بانک بزرگتر، کار درستیه. اما مشکل اینه که بانک مرکزی فعلی به ریاست سیف، مشروعیتش رو از دست داده (از بس که وعده خلاف واقع داده و خلف وعده کرده) و مردم بهش اعتماد ندارن.
یعنی با وجود اطمینان بخشی مسئولین فعلی بانک مرکزی به مردم، با توجه به تجارب فرشتگان و آرمان و ... خیلی ها حرفشون رو باور نمی کنن و استرس دارن. (4433721) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۸:۵۸:۰۷
مشکل بزرگ, دروغ گفتن مسئولینه...هیچ حرفی رو نمیشه باور کرد (4434086) (alef-11)
 
آزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۴:۵۰:۳۵
دقیقا برای کاسپین هم ابتدا همین اطمینان خاطر داده شد تا خوب منابع را جابجا کنند و بعد این بلا را سر مردم آوردند! سپرده گذاران فقط باید هر چه سریعتر خود را نجات دهند تا به سرنوشت میزان و کاسپین و فرشتگان و آرمان و ... دچار نشوند. (4433722) (alef-18)
 
امير
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۵:۵۴:۳۷
همين شماهاييد ك اين تنش ها و شايعات رو درست كرديد، ثامن يك موسسه قوى هست با پشتوانه قوي تر، بانك مركزى هم تاييد كرد ك مردم نگران نباشند و شايعه بوده. بهتر هست دست از نگران كردن مردم برداريد، بعد از شفاف سازي هاي خوب موسسه و بانك مركزي فضا داره اروم ميشه. (4433833) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۹:۰۰:۲۷
یه جوری میگی بانک مرکزی مرکزی که ........بنده خدا تمام مشکل از بی اعتبار شدن حرف و کار بانک مرکزیه....با "مجوز نداره" برای هر چیزی خودشونو از زیر مسئولیت راحت میکنن (4434092) (alef-11)
 
آزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۲۱:۴۹:۰۳
بنده خدا کاهش ارزش ملک و ساختمان در چهار سال اخیر همه این موسسات را با کاهش ارزش وثائق نزد آنان مواجه کرده و خواسته یا ناخواسته با مشکل پرداخت سپرده ها مواجه هستند. این موسسات و حتی بانک ها به این امید بودند که در سال جدید و یا حتی افق آینده با افزایش قیمت املاک بتوانند خود را نجات دهند. حالا فرقی بین میزان و فرشتگان و ثامن نمی کند. بانک مرکزی بخاطر نجات بانک ها قصد ادغام آن ها با موسسات مالی را دارد تا از محل دارائی و املاک و وثائق کسری منابع و ارزش سهام بانک ها را جبران کند و در این مکانیزم به هر حال بخشی از زیان های انباشته سال های اخیر از محل سپرده های مردم جبران خواهد شد. تحلیل آن ها که تصمیم می گیرند ساده است می گویند مردم سال ها بهره های بالا خورده اند اکنون اگر بخشی از سود ایشان مسترد گردد چندان ملال آور نیست. از سیاست های بانک مرکزی غافل مباش عزیز! (4434229) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۰۸:۲۳:۰۷
کی گفته قیمت ملک افزایش یافته مثل اینکه شما در ایران زندگی نمی کنید اتفاقا امسال افزایش قابل توجه داشتیم در قیمت مسکن و ملک (4434569) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۵:۱۸:۴۱
با توجه به تحریمهای جدید و قیمت پایین نفت، دولت هیچ راه دیگری ندارد جز این سه راه: ۱-قیمت دلار را به شدت افزایش دهد. ۲- بدون توجه به آینده شروع به دادن خط اعتباری بزرگ به این بانکها کند و در آینده نزدیک گرفتار ابر تورم مانند ونزوئلا شویم، ۳- آقای ظریف دوباره در شهر‌های اروپا به دنبال مذاکره برای برجام دو و سه باشد. احتمالا با توجه به عمیق بودن مشکلات، ترکیبی‌ از هر سه راه را شاهد خواهیم بود، متاسفانه! (4433770) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۵:۱۹:۲۷
ثامن شعبه خ امام خميني بسته هست و مردم دم موسسه تجمع کردند

خواهشا مقداري پول براي اين شعبه ارسال کنيد

خدا خيرتان بدهد


من خودم 800 ميليون تومان پول از سپرده ام را نياز دارم (4433772) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۵:۳۵:۵۲
پس سپرده ام را از مهر اقتصاد خارج کنم. نه اطمینان به بانک مرکزی دارم نه کثرت شعبات. تا حالا خیالم راحت بود اما الان نه. (4433809) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۹:۵۱:۳۹
عزيز جان شما و أمثال شما وقتي با هم به يه بأنك يورش ميبريد كه سپردتون رو ببنديد متوجه باشد كه هيچ بانكي پول و تو بالشاش نميذاره كه هر موقع همه با هم خواستن پولاشون و بردان يهشون پس بده ، مي خواد ثامن باشه يا مهر يا ملي يا آينده. (4434134) (alef-11)
 
آزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۲۳:۵۲:۰۷
این هرج و مرج، خواسته و مطلوب بانک مرکزی است تا بتواند با اعمال فشار بر مدیران بانک ها و موسسات مالی اهداف خود را عملیاتی کند. بانک مرکزی با این مکانیزم ظاهرا توانسته است اثرگذاری لازم برای کاهش دستوری نرخ سود و بهره را با اعمال رکود و ضعیف ساختن قدرت گردش مالی و پولی ایجاد کند. هم اکنون بانک مرکزی در فرابورس یا به اصطلاح بازار ثانویه پولی اقدام به خرید اوراق اسناد خزانه ..با نرخ تنزیل حدود 26 درصد از محل سپرده های بانک ها و موسسات نزد خود می نماید و از این راه ثروت افسانه ای فراوانی را به دست می آورد در عین حالی که نرخ سود را کاملا کنترل می کند. در کشورهای توسعه یافته بانک مرکزی به کمک حوزه کسب و کار می آید اما در کشور ما بانک مرکزی با پول مردم و فعالان کسب و کار به درآمد زائی می پردازد آنگاه توقع اشتغال و تولید هم داریم! (4434311) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۶:۲۵:۴۹
در قضيه كاسپين كه از ابتدا هم مجوز داشت و هم شعبات آن با آگاهي بانك مركزي تابلو كاسپين و مجوز شعبه داشتند در ابتدا گفته شد نگران نباشيد و صبور باشيد. كاسپين متعهد فرشتگان است. ليكن بعد از 9 ماه مي گويند شما اصلا موسسه نيستيد. تعاوني منحله بوديد. دستمان به هيچ جا بند نيست. از رسانه محترم الف خواهشمنديم اخبار مربوط به كاسپين را به صورت كامل و آنچه به واقع اتفاق افتاده پوشش دهد.
متشكرم (4433881) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۷:۱۶:۱۸
هر چه زودتر رييس بانك مركزي بايد به دليل عدم كفايت و ايجاد هرج و مرج توبيخ و بركنار شود. (4433951) (alef-11)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۷:۲۷:۲۳
بانک مرکزی دیگه داره شورشو در میاره... مردم چه گناهی دارن... مردمی که با هزار بدبختی تو این رکود و فلاکت یه چندرقاز پول پس انداز می کنن بعد میذارن این موسساتی که بعضا هم مثل کاسپین مجوز بانک مرکزی رو دارن بعدم اینطوری و مردم به اصل پولشونم با هزار بدبختی می رسن.... واقعا باید متاسف بود بر این وضع ... چرا پشت مردم رو می لرزونید؟ هر روز پشت مردم با اخبار میلرزه و کسی پاسخگو نیست.... (4433967) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۱۸:۵۳:۱۵
ماهی زسر گنده گردد نی دم................. (4434081) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۹ ۲۳:۲۴:۲۶
عدم اعتماد باعث این وضعیت شده بهترست مردم وجوه خودرا در منازل نگهداری کنند
واعتمادی به سیستم بانکی نیست (4434287) (alef-11)
 
hamid
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۰۰:۲۶:۰۶
به قران قسم زبونم مو در اورد یه بار نشد بانک مرکزی این به گفته خودش غیر مجاز ها رو اعلان کنه دروغ گو ها هی به این ملت گفتن تو سایت اسامی اینها رازدیم اخه اون پیرمرد بیسواد چه میدونه سایت چیه لعنت خدا بر دروغ گو ها (4434339) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۰۱:۳۳:۵۰
نه خیر داستان واقعی اینه شعبه شمیران نو ثامن روز سه شنبه هفته پیش به خاطر جابه جایی به مشتریانش پول نمی دهد یک خانم که پول می خواست هیاهو به راه انداخت و باعث شد 300 نفر به شعبه هجوم ببرند و شعبه رو داغون کنند بعدش همون 300 نفر به دو شعبه دیگه در روز چهار شنبه هجوم بردند و یک دختر ... هم فیلم گرفت و برای شبکه من و تو در ماهواره به عنوان شهروند خبرنگار گزارش فرستاد و گفت این موسسه مدیراش پول رو خوردن و در رفتند و این مساله باعث شد از روز پنج شنبه مردم به شعب تهران و از شنبه بعدش به شعب شهرستان ها هجوم ببرند و اتفاقا خبر ادغام رو اواسط وقت کاری روز پنج شنبه اعلام کردند تا شاید بر رفتار هیجانی مردم تاثیر مثبت بزاره که برعکس شد. به هر حال به نظر من باید ان خانم گزارشگر شبکه من و تو رو گیر اورد و عامل این مشکلات شخص اون خانومه. (4434395) (alef-11)
 
ابوقراضه
United States
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۰۱:۴۶:۰۵
با سلام ؟ ساختار پولی کشور مشکل دارد و موسسات وبانک ها و سپرده گذاران طولانی مدت قربانیان اصلی این سیاست های افزایش نقدینگی دولت ها هستند ؟ در طی این 40 سال بعد از انقلاب نقدینگی کشور هرسال حداقل بین بیست تا چهل درصد رشد داشته است بصورتی که در حال حاضر این حجم به حدود 700 برابر رسیده است و متهم ردیف اول این افزایش دولتی ها هستند ؟مسئولین بانکی فعلی بیخود ادرس غلط ندهند ؟ مردم وبخش خصوصی می توانند تولید ثروت کنند اما نمی توانند نقدینگی را افزایش دهند ؟ لطفا در این نکته بیشتر تحقیق کنید ؟با تشکر (4434407) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۰۲:۲۱:۱۵
به نظرم بعضی از این بانکهای غیردولتی هم ادغام بشن خیلی خوبه هم شعب بانکها زیاد میشه هم کیفیت بانک مشخص.الان خیلی بانک داریم:سینا،سامان،سرمایه،پارسیان،پاسارگاد،صادرات،تجارت و .... (4434429) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۰۳:۲۷:۰۵
از قوه قضاییه عاجزانه خواهشمندیم مسئولین بانک مرکزی رو به دلیل بی کفایتی و عدم شفافیت و عاملی جهت پخش شایعه هر چه سریعتر محاکمه کنند. (4434460) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۹:۳۶
مصیبتی که دولت نهم و دهم برای کشور درست کرد حالا حالاها رفع نمی شود. (4434801) (alef-11)
 
یا‏ ‏سین
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۳۱ ۰۴:۲۱:۳۳
وجوه‏ ‏را‏ ‏در‏ ‏خانه‏ ‏نگهداریم‏ ‏ (4435750) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۰۱ ۱۶:۳۲:۰۱
كوثر انگشت كوچك مهر اقتصاد وثامن هم نيست
اينا همش نقشست!؟ (4438029) (alef-3)
 
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۰۶ ۱۵:۴۷:۱۵
الف هر وقع از سهام داران پارسیان که سرمایه خود را از دست دادیم مطلبی مینویسیم منتشر نمیکنید خیلی راحت بگویم کسی که 20 میلیون در ثامن الحجج گذاشته حالا کامل برادشت میکنه با فرض ندادن سود ولی سهام دار بانک پارسیان 20 میلیونش در 2 سال قبل به 5 میلیون هم نمی ارزد (4447590) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.